18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Murmur
    Esküszöm, egyszer kattintottam. Bocs a dupláért.
  • Murmur
    Csak a teljesség kedvééért: vannak spellek, ahol lehet fegyverrel (karddal) a kézben varázsolni, más spelleknél viszont elrakódik előtte.
    Egyébként táp a "tanknak" beöltöztetett arcane warrior. Egész jól tankol, keveset sebződik, és kellemeseket üt. Viszont baromi unalmas vele játszani.
  • Kombinator1991
    Arcane warriorként 3 féle modon lehet játszani az egyik, hogy tüzlabdával kezdesz utána tankolsz sok fenntartott spellt kell használni és persze nehézpáncélt abbol a szempontbol kényelmes tank, hogy mivel kevés a HP-ja nagyon könnyü kihealelni ráadásul több a védelme és a páncélja is mint egy warinak szal alig ütik meg viszont mágiával szemben elég gyenge és ez könnyen bajd jelenthet a mágiaellenes varázslatokrol nemis beszélve.

2. lehetőség egyfajta DPS nehézpáncél és kétkezessel ütögeted az ellent ha pedig kell csak kinyomod a combat magicet és kb másfélszeres áron varászolhatsz ha nem nyomod ki akkor dupla árat fizetsz.

3. lehetőség, hogy az arcane warrior cuccokat csak alternativaként használod tehát nincs nehézpáncél és amikor éppen nemkell varázsolni vagy már nincs mana elő a kardal és combat magicel legyakod az ellent.

Kardal bizonyos varázslatok nem müködnek ezt egy mod tudja orvosolni de ha fegyót váltasz amit gyorsgombra ki is tehetsz akkor semmi akadája, hogy elő a botot és tolni pár varázslatot. Nekem lehet vmi bug van de ha nemnyomok heroic offense képességet magamra akkor a combat magic ellenére elég gyér a találati arány.
  • Fantusz
    Érdekesen játszod a játékot.
    Varázslóknak alap a mágusbot, bónuszokat ad, s távolsági fegyvernek számít, fegyvertelenül a varázslód leáll pofozkodni, s nem egy tank, hogy az első vonalban harcoljon.
    Arcane warrior specializáció csatamágussá képezi a karaktzeredet - páncélt, pajzsot, kardot viselhet...
    Másik oldalon viszont jelentősen romlik a varázslat hatékonysága: karddal a kézben varázsolni képtelen (el kell rakni a castolás előtt), páncélt se mindegy milyet adol rá - nem rossz specializáció, de teljesen más taktikával kell egy ilyen karakterrel játszani, mint klasszikus mágussal.

Főkarakter Wynne nyomába sem érhet a gyógyítás-támogatás területén, de ha klasszikus varázslót akarsz, akkor a szellemgyógyító specializációt érdemes felvenni, illetve a vérmágus specializációt a bónuszaiért (képességein el lehet gondolkozni, azok nem feltétlenül kellenek).
    Morrigan alakváltó képessége is harcost fabrikál a mágusból, átváltozva csak néhány faj-specifikus CA-t tud használni a karakter, ráadásul gyógyitalokat sem használhat az alakváltásban.
  • wedge31
    Harcos bérc.
  • Bábjátékos
    Melyik kovácsnál?
  • wedge31
    Kardot a kovácsnál.
  • adeeeka
    De én abszolút nem használok fegyvert. Valami bónuszt ad ha csak a varázsbottal támadok?
  • s0n1c
    Magic is now used in place of Strength for weapon damage (not spellpower, as per the game's description). Passive effect: Magic is used in place of Strength to meet weapon/gear requirements.

Erő helyett a Magic attribot használja a fegyver sebzéshez. Ill. a különböző fegyver/felszereléshez szükséges követelményeknél Erő helyett Magic-el számol.
  • Bábjátékos
    Táláltam egy meteorkövet azzal mit lehet csinálni?
  • adeeeka
    A Varázslóm arcane warrior lett, van egy specialitása Combat Magic, de nem értem mit jelent, sajna angol a játékom.
  • wedge31
    Mind az összes többinek az ajándék ikonal.
  • ricsa008
    Palanak hogy tudok ajándékot adni?
  • adeeeka
    Nagyon nagyon köszönöm
    :D
  • totya4
    A zárnyitási képesség :) Kis lakat jel, 4-es szint a max.
  • Calver
    deft hands és cunning - pontosabban kifejtve itt.
  • adeeeka
    MI befolyásolja a zárkinyitási képességet? mivel lehet fejleszteni? egyre több olyan ládára bukkanok amit nem tudok kinyitni, pedig a csapatomban van rogue...
  • Kombinator1991
    Lenne egy technikai kérdésem miért van az, hogy a játék szabályosan fáziskésésben van ha sok az ellenfél nem szaggat szimplán késik megütök vkit vagy eltolok egy gyógyítást és 3-4 másodpercel később kapja meg.
    Bárkinek bármi ötlete?
  • obe
    ok, köszi, félreértettem a dolgot, összesen 24 varázslaltot kapok...már világos
  • Fantusz
    Valamit félre érthettél, a 20-as szint elérésért egy plecsnit (vívmány) kapsz, semmi varázslat (harcosnak milyen bónusz járna?)

A varázslat kombinációk szinttől függetlenül elérhetőek, ha rájösz mely varázslatokat kell keverni a hatás növelése érdekében - ötletes minijáték, 10 varázslatkombináció van a játékban.
  • gerey
    Már megválaszoltam mikor először kérdezted...

• Murmur
    Igen, kijott. De ne kerdezd meg megint. :D
  • Gubberx
    2 hsz-t nem vagy képes visszaolvasni?
  • Bence mage
    Sziasztok..Mi a különbség a Dalsih és a City elf között???Előre is köszi a választ...Jah és még valami.A kieg.Kijött X360-ra??
  • obe
    sräcok

az orszäggyülest összehivtam, loghain-nak sanyi, indulni kellene redcliffbe a vegsö csatära...elötte bärmilyen küldit elintezhetek, csak redcliffbe ne vezessen az utam?

meg egy kerdes..: az alapjätekhoz tartozo könyvben olvastam olyasmit hogy ha 20-as szintet elerem, most nem vagyok gep/köynv közelben, de valami olyasmit ir hogy e szint eleresekor kapok valami varäszlat läncolatot...nos nem kapatm semmi exträt, de utänna kell olvassak mit irt a könyv, akkor bemäsolom majd

köszi
  • gerey
    Elég sok minden le van írva erről a kódexben, és játék közben is lehet erről hallani, főleg ha ilyet kezdesz.

Régen az összes elf egy nagy birodalmat alkotott, és akkor még szinte halhatatlanok voltak. Ők uralták egész Thedast. Aztán jöttek az emberek és romba döntötték a birodalmat. Majd Tevinter Empire ideje alatt harcoltak Andraste mellett a szabadságukért. Ezek után másodrendűen, szinte már tárgyként kezelik őket, a városok peremén, nyomornegyedekben élnek, őket hívjuk city elfnek.

A Dalishok avagy pagonyelfek próbálnak távol maradni az emberektől, távolságtartóak ellenségesek velük szemben (érthető), folyamatosan utaznak az erdőkben élnek, próbálják feleleveníteni őseik kultúráját és szokásait.
  • mamutvadasz
    Huhúúú már kijött a kieg. ?!
    Rég nem néztem szét a játékpiacon, de asszem akkor ideje lesz :)
  • totya4
    Üdv, kiegben van olyan hogy "elemi rúna" ami definíciója: +2 sebzés minden elemtől. Szerintem elem a villám, tűz és fagy. Azaz árban meg kéne feleljen egy +6-os sebzésű rúnának (páratlan rúna), csakhogy egy ilyen "elemi rúna" 2x annyiba kerül, mint egy +6-os sebzésű pl tűzrúna. Márpedig többe az erősebb fegyverek/hatású tárgyak kerülnek. Tehát kétszer olyan erős kéne legyen az ár alapján, ha tényleg csak 3 elem van. Ez nem NWN, tehát nem látni külön ablakban a sebzéseket, és azok mértékét, így most nem tudom, hogy akkor ez az "elemi rúna" mennyit is sebez. Valaki esetleg? :)
    Én úgy saccolom egy éjfattyút mondjuk minden elem sebzi, oké tudom, rájuk van kifejezetten ezüstpát rúna.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az "elemi rúna" árban elég jó, mert egy mesterrúna árába kerül az előállítása (2 szakértő rúna kell hozzá). Előzőekből viszont az is következik, hogy így végülis végtelen pénzforráshoz jutunk, hiszen kb feleannyi az előállítása, mint amennyiért el tudjuk adni.
  • Bence mage
    Sziasztok.Lenne egy kérdésem...Mi a különbség a Dalish és a City elf között.Köszi
  • balee4
    Kösz, de mesteri líriumfőzetet lehet találni, pontosabban a receptjét, a Strázsa alagsorában a 4 kulcsos ajtó mögött. "Jóféle tűzbalzsamot" meg tuti hogy nem lehet venni, receptet meg nem találtam hozzá.
  • Gubberx
    Nekem a láda nem jelenik meg a táborban :S
  • Fantusz
    Túl mélyre nyúl a respec. mod, minden képességet elvesz, még az alapvetőeket is.
    Leliana, mint íjász-bárd nem igazán volt kedvenc, két tőrrel, viszont igencsak szimpi lett a csaj, de az már vicc, hogy a bárd specializációt sem kell neki visszaadni.
    Főkarakter is sokat spórolhat a méregkeverés, gyógynövénytan, és más alapképesség eldobásával - a kiegben ezt tökéletesen megoldották, ott a kasztok alapképességeit, specializációt nem lehet lenullázni.
  • Kombinator1991
    Nekem f*sz*n müxik a respecz mod sok helyen van madár, és jol müxik egyetlen hibája, hogy uj játék kezdése után csak akkor müxik ha ujrainditod a játékot és load game. nyilván azért mert kellenek bizonyos alapskillek a történet eleén. PL.: orzamarban közrendüvel kell a lopás vagy a zárnyitás képesség a börtönhöz. A játék nehézsége nagyban függ a sorrendtöl ha pl: Lothering után egyböl irány Orzamar akkor ugy b*sz****d hogy csakugy nézel még easy-n is.
  • obe
    köszi
  • Fantusz
    Nekem sincs holló a táborban, kizárólag Flemeth kunyhójánál, a szobor tövében - valószínűleg több verzió létezik a respacializációs modból.
  • Cat 02 #11567
    Srácok, felraktam a karakter pont újra elosztót, de nincs ott a Raven a táborban. Azt írja, hogy aktív, meg is jelent egy üzenet, hogy fut miután beléptem, de nincs ott.
  • Kindred Blades
    Kimész a városba, ott a world map-re, és vissza a táborba, mindenki a helyén lesz, ahogy szokott.
  • nagypite
    Oghren-hez 76 pont kell azt hiszem
    tűzbarzsamot lehet venni
    zárt ajtó meg akkor ha csempésznek állsz
  • obe
    vagy a törpéknek adod tp-ért, vagy eladod egyszerűen

srácok, már megszünt a táborom, az arl-nál henyél a banda most, közvetélen az országgyűlés előtt vagyok...ki enchantol most nekem? hol találok olyan személyt aki most elvégzi ezt? egy halom rúnám van

köszi
  • balee4
    Lenne néhány kérdésem az Awakening-gel kapcsolatosan:
    - Oghren személyes küldetését hogyan lehet megoldani?, nem is lehet vele beszélni róla...
    - Mesteri líriumfőzetetet és jóféle tűzbalzsamot ti találtatok? Még csak receptet sem találtam hozzájuk...
    - Amaranthine-ban van egy zárt ajtó, amihez kulcs kell, ez vmi küldetéshez kapcsolódik? Illetve a kocsma épületének tetején van egy ketrec és néhány láda, ide hogyan lehet feljutni?