Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Az is lehet, ha végigcsinálod a finálét meglesz a 20-as szint - de lehet nem.

XP-t harcokban, zárakat nyitogatva, csapdákat hatástalanítva, küldetéseket teljesítve lehet szerezni - mindezeket a játék korábbi fázisában kellett volna kihasználni, akkor most talán nem szenvednél.

Ott van a táborban a szövetségesek ládája, támogathatod õket is XP-ért cserébe.

um, hogy szerezzek 3 szintnyi xp-t? most elkezdtem mellékküldetéseket csinálni, pl a törp csajt beszerveztem varázslónak, de nem kaptam érte xp-t...

Fantusz
Vannak küldetések, amikbõl nem lehet kilépni.

A Körtoronyban a zárt ajtót átlépve nincs visszaút, csak a küldetés teljesítése után.
Az elfeknél a Vérfarkasok tanyáján Fehéragyarral beszélve sem lehet elfutni a döntés elöl.
Redcliffebõl el lehet menni, legfejebb kipuszul a falu.
Mélyutakon a Semmi üllõjétõl sincs visszaút, de ott legalább van egy csapatválasztási lehetõség, ha az addig velünk lévõket valamiért nem tartjuk megfelelõnek.
A Vezérdémon elleni csatából sem lehet kilépni, ami már a redckiffe-i kastélytól számítható maratoni menet.

Terminátor14
Szerintem nem csak a Mélyutakra gondolt, hanem minden egyéb helyszínre is.

CSAK a Fradi

Fantusz
Falkaanya után még ott lesznek a gólemek, az sem lesz könnyebb menet.

A csapat összetételétõl, a megszerzett képességektõl függõen lehet taktikázni.

Terminátor14
Ez így nem teljesen igaz, Redcliffe-bõl nem lehet elmenni, mert ha otthagyod õket, akkor a falunak annyi.

CSAK a Fradi

Megölhetõ ezer módon, pl lenyilazod, vagy sebezhetõséget teszel rá, vagy egyszerûen jó ütemben més oda a söprése után... Nekem ment elsõre kétkezes harcosokkal varázsló nélkül, pedig azok olyan lassan ütnek hogy ihaj....(a félkörben söprés kimondottam ütõs csápok ellen). Megdobálhatod bombákkal is, fagyasztani is lehet, halálra jelölni szerenccsevadásszal stb. Ha végképp nem megy egyszerûen menj el máshová elõtte, mindenhonnan ki lehet jönni, mindent be lehet fejezni késõbb. Elsõ végigjátszásnál nekem is az volt a legnehezebb.
Nekem eddig Magyar minden.

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Fantusz
A Vezérdémon legyõzése után szûkös a mozgástér, a dlc-k miatt hagyatak egy kiskaput, de lényegében a táborból nem nagyon lehet kimenni.

Hangulatilag sem igazi a fõküldetés befejezése után mellékküldetéseket csinálni.

lenne egy kérdésem...

lvl 17 vagyok, a fõ történetben a végsõ összecsapás elõtt állok... ps3-on játszom, és van egy olyan trófea, hogy a fõ karakternek el kell érnie a 20-as szintet. a végsõ harcban összeszedek még 3 szintet, vagy menjek vissza, és csináljak meg még pár be nem fejezett küldetést? vagy ez ráér majd a vége után, utána még szabadjára vagyok eresztve, vagy ott vége a játéknak? egyébként kevesebb xp-t kapok ha alacsonyabb nehézségi fokon játszom? egyébként 27 óránál járok...

ty majd megprobálom😊
remélem majd sikerul!

PSN ID:misi2mezei

nah 55 óra játék után Easy fokozaton Mage fõkarival végigtoltam. De úgy, hogy megkaptam az "Easily sidetracked" plecsnit, ami ugyebár azt jelenti, hogy megcsináltam a mellék küldik 75%-t, de sztem van az 85-90% is 😊
eccerû a válasz: a csápjait zúzzad amig tod elsõnek le, aztán peidg az éjfattyakkat, a falkaanya közelébe lehetõleg ne menj azthiszem nincs olyan nagyon vészes támadása távolra, csak közelre, szal a csápokat vonzd magadhoz majd szed le õket aztán éjfattyak aztán megint csápok és aztán azthiszem még egyszer éjfattyak és csak utána gyakold le😄 ennyi😮😄
Fantusz
Hogy segítsünk?
Meg nem ölhetjük helyetted a szépséget, s még azt sem tudjuk milyen képessgeik vannak a csapattagoknak.

Az éjfattyúk bejönnek, annyit tudsz tenni, hogy leállítod a csatát (space), s egyenként kiosztod a parancsot a csapattagoknak.

sziasztok!
elakadtam a játékban és azért írok ide:S
most kell megszereznem a torpéket magamnak de még a királyt kell választaniuk na már most megoltem Jarviát vagy kit és azután a herceg elkuldott a mélyutakba,hogy keressem meg Brankát!
de elakadtam ennél a dagadt Falkaanyánál vagy minél😄
nem tudom kinyirni😞addig amig nem jonnek az éjfattyak simán megy de oszt mindig meghal mindenki....
PLS HELP!

PSN ID:misi2mezei

Megtölt, oltárra rak, imádkozik, iszik egy kortyot, köcsög visszavisz a forráshoz, víz visszaönt, ajtó kinyílik, örül.
De rajta van a kõtáblán elõtte pár szobával, bekerül a kódexbe.
SötétBarom
Assszem vizet kell tenni az oltárra, imádkozni, inni belõle egy kortyot, aztán visszatenni a lyukba. Van valami sorrend, amitõl kinyílik az ajtó.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Én rátettem a vízzel teli köcsögöt az oltárra, majd ittam belõle, erre megtámadott pár csúnya alak. 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

BaLeeX
?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

You can get the Superior versions of the Dragon Scale armors by only paying 10 . Essentially there are two variables which you can manipulate: the order in which you present your materials and whether or not you pay. The optimum order is follow this sequence:
Give him 3 Drake Scales plus 10 for the "upgrade" and get Wade's Drakeskin Armor
Hand over the last 3 drake scales without paying to get Wade's Superior Drakeskin Armor.
Lastly, Present the single dragon scale without paying. This grants you either Wade's Superior Dragonskin Armor, Wade's Superior Dragonscale Armor, or Wade's Superior Dragonbone Plate Armor, depending on choice.

Result: you expend only 10 and obtain both sets of Superior armor.

Note: This does not have to be done all in one go. You can get the Drakeskin Armor, use its fire resistance property to help defeat the High Dragon, then come back at a later date with the Dragon Scale. Also, you can switch the order of steps 2 and 3 (if for some reason you dont have three more drake scales, but have the dragonscale) and still get the same result.

Azaz elég az elsõért fizetni 10 aranyat.
3P
A #10123-ra senki?
Van még egy kérdésem. A Brecíliai erdõben vagyok, (Elf táborból jöttem ki). Bejutottam néhány térkép után egy föld alatti részbe (romok). Ott találtam egy oltárt és a terem közepén egy kis vizet amibe egy edény volt. Abból lehet vizet merni. Mi annak a szobának a trükkje? Hogy kell innen tovább menni?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Nos,sikerült felraknom minden DLC-t / StonePrisoner+WardenKeep+ReturnToOstagar /,és patchet,és minden mûködik. 😊

Valahol,valamikor,egyszer csak..... unusual#2676

Fantusz
Az aló menüben rákattintasz a gyülekezésre, s már aktív is (villog, s az állóképesség csíkon is egyértelmûen észrevehetõ).

Beállíthatod taktikán belül, de ezt nem szeretem a nem irányított karaktereknél sem, mert akkor a csata elején kezdik magukra szedni a buffokat harc helyett (kivétel a már említett berzerker).
Harc közben, ha kifogysz az állóképességbõl, lehet lekapcsolódik az erõsítés, erre figyelj, s kapcsold vissza.

A törpéknél a jó és a gonosz közül kellene választani, azt nem tudhatod mit hoz majd a jövõ.
A "sötét oldalnak" is vannak jó irányba mutató törekvései, pedig a módszerei bizonyíthatóan csaláson alapulnak.

1.Lovagok
2.Elfek vagy vérfarkasok
3.Mágusok vagy templárusok
4.Törpék - ha meghagyod az üllõt öt csapatod lesz..
5.Gólemek

Gyakorlati hasznuk nem sok lesz, ha a saját csapatoddal nem boldogulsz, behívhatsz egy-egy kisebb szövetséges csapatot (csak egyet), õk végülis a fõseregededet adják az éjfattyúk hardáival küzdenek, miközben ti a Vezérdémont próbáljátok majd elérni.

Tudom, hogy megcsinálta volna ingyen is, de úgy olvastam ha fizetünk neki akkor sokkal jobb minõségû speckó páncélt készít mint ingyen.
Szóval akkor ez érdekes. Itt is választhatok két rossz közül. Végül is nem tudom miért mást vártam?!
Nem szeretnék gólem sereget. Csak valamelyik hsz-ben valaki azt írta, hogy mindkettõ is lehet egyszerre. De ezek szerint nem.
Megint láma vagyok, de hogy lehet állandóan bekacsolni fenttartott képességet? Pont a Gyülekezés érdekelne, mert ez tényleg lehetne mindig aktív. De konkrétan hogyan kell?
köszönöm<#eljen><#wave>
Fantusz
Nem az a tábor.
Ostagar után Lothering faluba mentek, ott találkozol Bodahnal, aki a tábori kereskedõ lesz - ha a falut megpróbálod elhagyni, aktiválod a csapat pihenõhelyét.

A tábor mindíg "utazik veled", de Ostagarban még nincs.

Ostagarban a strázsamesterrel lehet kereskedni, a hátizsákot mindenképpen érdemes megvenni, s ha van rá mód kétszer is (mielõtt kimentek a vadonba, és a szertartás után)

köszönöm

így már világos a taktikai beállítások

utolsó zaklatásom fantusz(ma <#eplus2>, tenyleg, ahogy játszom sorra jövök rá a dolgokra, pár esteben viszont kérdeznék, ha meg nem olvatam a fórumban, nov 4.-i dátumtól kezdtem neki végigolvasni a topikot..

ce verzióm van, minden specko dolgot aktiváltam telepítés után, pagonygyûrû megvan kezdés óta, pala leírása tiszta hogy hol találom, viszont a sisak + pár holmit a csapat táborában kapod meg Bodahntól..ha az a tábor, ahol a mágustorny után kezdek ostagarban, ahol elõszõr találkozom alistarral akkor ott nem találom Bodahn-t, vagy máshol futok majd vele össze?

köszönöm
Fantusz
A táborban szánj rá idõt, s nézd át a taktikai beállításokat minden karakternél.
Elsõre biztos nem lesz tökéletes, majd korrigálod, no meg az új képességeket is be kell építeni a taktikába késõbb.

A taktika képernyõn legördülõ menükben találod a beállítható lehetõségeket, a karakternevek melletti nyíllal lehet lapozni.

Gyógyital ivást így lehet beállítani:
Te magad - egészség - kisebb, mint 25% - használja gyógyital, legkisebb

Ha megadsz egy stílust némi segítséget ad a gép a támadások beállításaihoz, amit megváltoztathatsz, de kiindulásnak jók.
Alistair - védelmezõ
Morrigan - támogató
Wynne - gyógyító
Sten - harcos
kutya - harci kutya
Leliana - íjász, vagy harcos (ha átlépezed két törre)
fõkarakter - sebzõ (ha még a mágusod van)

3P
Sziaztok a Return to Ostagart ha felrakom, akkor az is magyar lesz, ha az alapjátékom is magyar?
Illetve ha feltelepítem, hogy és milyen feltételellel nyílik meg az új rész?

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Van 700 pontom és nem engedi letölteni a Kamarás erõdöt azt írja nincs pontom ez miért van?????????????????????????????????????????
köszi a tippeket, egyébként nem easy-n, hanem mediumon kezdtem

azt hogyan lehet beállítani hogy igyon potit ha csökken az élete, pause, majd átváltok arra a karakterre, potiivás, majd vissza a saját kerakterre?
Dakkon, ott azt kell tenni, hogy amikor megidézi a szellem-törpéket, akkor elpusztítol egyet és megérinted( rákattintasz a szellemüllõre, pontosan ott mögötte) és ezt addig amíg a kõfejekbe kétszer bele nem robban a szellemüllõ( tehét minden kõfejbe kétszer kell beleérnie a szellemüllõ robbanaásának( azt hiszem összeesen 4 kõfej van)
rájöttem, csak kicsit túlmisztifikáltam magamnak. Ma "reggel" 4kor még meg akartam gyors csinálni, de már nem bírtam gondolkodni, most meg már simán láttam, mit kell tenni. 😄
Sziasztok
A vívmányoknál az "Élt túl Ostagart anélkül, hogy meghalnál"- ezután mit kell csinálni a következõ kettõben mert nem tudok rájönni és már csak ez a kettõ kell
Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget. A "Semmi Üllõjénél" a harmadik tesztnél kissé elakadtam, mikor vannak a kõfejek, amik szellemet idéznek. Milyen metódus alapján kell csinálni? KÖszi a helpet!
Köszönöm mindkettõtöknek 😊 A nagy megvolt (valóban eltéveszthetetlen 😄 ), csak a két kisebb nem.

Fantusz
Trónnal szemben állva bal kéz felõl a fal mellett kersd, egymás mellett van a két titkos padlózár, a harmadik a tróntermen kívül van a nagyterem közepén.
Elég feltûnõen kattan, amikor rálépnek a "zárra" - negyedik karaktereddel katt a trónra, ha megvan a három keresett kõlap..

proway
a trónterem elõtti teremben van középen egy nagy eltéveszthetetlen kõlap. az tán a tróteremben balra lesz 2 kiseeb lap. ezekre kell rállni aztán katt a trónra

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

Lsd. #9853
Ha az nem segit szolj es megprobalom reszletesebben.
Hello!
Próbáltam megcsinálni a törpe sárkányos dolgot, hogy adjon kardot, de nem sikerül. Hova kell állnia az embereimnek a trónteremben? Rohangálta, rakosgattam õket, de nem történt semmi 😞
Vagy csak akkor sikerül ha már van király?

proway
hali. az óelf páncél szett tényleg megszerezhetetlen? a megszerezhetõ részeit hol találom? :S

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

mozgatói
Nállam...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az üllõ nem maradt meg és Harromth kett a fõnök de pár évvel klésõbb valaki megmérgezte szóval sokat ért a dolog. Viszont az Üllõ darabjait megcsinálták és rájöttek hogy lehet gólemeket csinálni úgy is ha az enyészet szellemeit hívják át beléjük és azok lesznek a mouhazóóik szóval mégis jó a sztori. Éjfattyú azért nem lehet sztem gólem mert montdták hogy azok ilyen lélektelen üres lények tulajdonképpen csak a Vezérdémon meghosszabbításai ( pont ezért tud újjászületni bennük mert egyszerûen csak megtölti a lélektelen testet majd átalakítja.) és gólemnek meg lelkes lény kell. + nem tudom miért nem jutott eszükbe hogy halálbüntetéshelyett bevezetik a gólemizálását hisz meglehet csinálni hogy ne emlékezzenek hanem csak végrehajtják parancsokat szóval megbûnhõdnek és még gólemnek is jók...
Nincs teljesen igazad. MEgcsinalja a harmadik pancelsetet az igaz, de ha fizetsz az elozo kettoert, akkor a harmadik set jobb tulajdonsagokkal fog rendelkezni.
BaLeeX
Feltettem a Return to Ostagar DLC-t.
Most ehhez új játékot kell kezdeni vagy hogyan mûködik?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Fantusz
"A masik a rendes csoka, de vezetonek bunrossz." - ez is nézõpont kérdése.
Volt olyan végigjátszásom, ahol
meghagytam a Semmi üllõjét, Harrowmot lett a király.
A gólemek segítségével rövid idõ alatt leverte a lázadást, Porváros törpéit gólemmé alakították, a nemeseknél hatalmas népszerûségnek örvendett.
Ozammar teljesen elszigetelõdött a külvilágtól, amikor Porvárosban, Mélyutakon kifogytak a kaszton kívüli törpékbõl, rabló-kommandókat indított a felszínre, embereket, elfeket raboltak, s azokból folytatták a gólem gyártást.(arról nem volt hír, éjfattyúból miért nem lehet gólemet gyártani)
Harrowmot népszerûsége a nemeseknél tovább erõsödött, gólemek harcoltak Mélyutakon.
A felszíni rabló-kommandó tevékenység nyomán azonban nyílt háború robbant ki Ozammar és Ferelden között. (eredményrõl sajnos nem mondott semmit a történelemkönyv)

Rendes csóka? jó vezetõ? - talán ha a törpe nemesek szemszögébõl nézzük

Fantusz
Elõször játszol ilyen játékkal, ezért választottad a könnyû fokozatot - mondjuk a mostani a tanuló karaktered.
A késõbbiekben legalább normálig merészkedj el, a könnyû fokozaton pl. azért sincs szükséged gyógyitalokra, mert ismeretlen a baráti tûz, következmények nélkül lehet területre ható varázslatokat szórni.
Kellemes adrelinnövelõ az, amikor egy fagykúpot készülsz az ellenség arcához vágni, de a saját csapatodból valaki "belóg a képbe".

Taktikát mindenkinél be lehet állítani, amíg nem nyúlsz hozzá a beállított értékek megmaradnak.
Pause gombbal szükség szerint bele nyúlok ugyan a csatába, de olyankor nem taktikát állítgatok, hanem valami olyan lépést, amit szükségesnek érzek.
Ilyen lehet pl., hogy a kis kerszerelésû gyógyitalok ivása, gyógyítás be van állítva, a nagy gyógyitalra legfeljebb a játék végén adok taktikai utasítást (takarékosság, ezek drágák).
Kisebb csatáknál nincs is gond, de ha elit ellenfelek ellen harcolunk, akkor meglehet egy nagy kiszerelésû poti itatásával el tudom érni, hogy a csapattag harcoljon is, ne csak végig igya a csatát, vagy idõ elõtt kidõljön.

Fantusz
Nem akarlak elkeseríteni, de a sárkánypáncélt akkor is megcsinálta volna, ha nem adsz aranyat.
Három garnitúra sárkánypáncélod lehet: Wade mester fiókirha páncélja, Wade mester felülmûlhatatlan páncélja, a harmadik setet azonnal megkapod a felülmúlhatatlan átvételekor, ha reklamálsz, hogy van még pikkelyed.

Ozammar:
Az, hogy tanácstalan vagy, annak köszönhetõ, hogy jól összerakták a játékot, ahhoz, hogy az ottani hatalomért dúló harc mögé láss sokat kell bolyongani a városban.
Egyszerû beszélgetésekbõl ugyan nem leszel okosabb, intrikákra épül a törpe politika, semmi info nélkül csak akkor látnál valamelyest át a szitán, ha törpe nemest indítottál volna.

Törpe nemes fõkarakternél azért egyértelmû a helyzet, mert Bhelen a testvére, aki úgy jutott a trón közelébe, hogy a legidõsebb testvéreteket (Trian) megöli-megöleti, s mindezt úgy állatja be, mintha te teted volna (miközben atyátok azon elmélkedik, hogy talán téged kellene utódjának megnevezni).

Behlen Aeducan ilyen elõzmények után lehetne király, a probléma az, hogy Endrin Aeducan király (akinek halála is tisztázatlan) kitagadja, hû tanácsadóját (Harrowmot) kívánja utódjának megnevezni, de ennek egyértelmû bejelentése nem történik meg, a király meghal. - ekkor érkeznek a szürke kamarások...

A játéknak piros pont, hogy támogathatod Behlent, annak ellenére, hogy kiderül a küldetések alatt, hogy csaló, hazug, csinálhatsz belõle királyt, késõbb bizonyos döntései jót tesznek a törpe társadalom lecsúszott rétegeinek.
Az már elég húzós, hogy ha a fõkarakter törpe nemes, neki is lehet Behlen mellé állni - az elõzmények után elég logikátlan lépés.

Harrowmot jóságos öregúr benyomását kelti, de róla is derültek ki meglepõm csúnya dolgok a végigjátszások után.

A távoli jövõ történéseit azon túl, hogy kibõl csinálsz király, befolyásolja majd, hogyan döntesz a gólemeknél.
Gólem sereget szeretnél?
Állj Branka mellé - hogy a gólemek készítésének mi az ára Caridin elmondja a döntésed meghozatala elõtt.

Gólemek akkor csatlakoznak, ha Branka mellé állsz, s meghagyod a Semmi üllõjét.

Vívmányokat a Saját profil menü alatt tudod megnézni a játékban.

Fenttartott képességeknél vannak, amelyeket be lehet kapcsolni állandóan, de vannak, amelyeket a csata elõtt kell aktiválni - ezt megteheted manuálisan, vasgy beállítod a taktikában.
Konkrét példa:
A Bajnok Gyülekezés képessége bakapcsolva lehet mindíg, de a Tomboló Berserker-jét csak csata elõtt érdemes aktiválni, ez iskább egy hosszú idejû aktivált képesség, nem nevezhetõ fenttartottnak, mert az idõ lejártával "békeidõben" is kikapcsol.

Mindegy kit tamogatsz. A elso kuldeteseik kicsit masok, de utana ugyan azt kell mindkettonek megcsinalni. Ha szimpataia alapjan akarsz valasztani, akkor Behrem egy szemetlada, de a torpeknek o lesz a "jo" kiralya hosszu tavon. A masik a rendes csoka, de vezetonek bunrossz.
Mi lenne ha rákattintanál és kiderülne....?