18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Persze, hogy kevésbé érdekes, hisz, ha belegondolsz az egész történet Morrigan körül forog, még a főkarakter is mellékszereplő bizonyos szempontból (miért jött velünk Morrigan?)

Wynne mellesleg egy jól kitalált karakter, picit ugyan zombi, s idegesítő néha, máskor meglepően pajzán tud lenni.
    Oghrennel, Aistairral jópofa párbeszédjeik vannak, Morrigannal nem bírják egymást, amit nem is titkolnak (s a végén csak kiderül, hogy igaza volt a vénasszonynak - vagy nem)
  • Fantusz
    A kocsmáros nem méregcsapdákat kér, hanem mérget a csapdájába - ha nincs elegendő megveheted az elfeknél, hozzájuk mindenképpen menj el, vegyél tőlük 3-4 köteg elfgyökeret, flaskát az említett kocsmárostól, vagy a tábori törpétől vehetsz.
    Lotheringben van egy nő, aki csapdát szeretne - vele ne törődj, ha különben nem akarsz csapdával foglalkozni (szerencsevadásznak való képesség, de neki se a legjobb)

A körtotony küldetésébe úgy vágj bele, hogy van nálad elegendő gyógyital, lírium főzet - különben zsákutcába kerülsz, onnan nem lehet kijutni, csak a küldetés teljesítésével.

Törpénél a táborban és a körtoronyban a strázsamesternél is van hátizsák - szükség lehet rá, de egyenlőre az italok fontosabbak.

Mielőtt a körtoronyba mennél, Lotheringen fejezd be a küldetéseket, a falu menthetetlenül el fog pusztulni, oda többé nem mehetsz vissza, ha ez megtörtént.
  • Hoz_Hun
    Szerintem majdnem mindegy hol kezdesz. Én legalábbis mindenhol találtam kihívást. Az eredi elfeknél kezdtem aztán Redcliff, mágus torony, szent hamvak a hegytetőn (sárkányt kb lvl.13 vertem le, de nem volt egy leány álom), Denerim és végül mentem a törpökhöz. Mindehol volt olyan rész hogy szoptam ezzel vagy azzal (Human-warrior).
    A mágus torony valahogy rendhagyó, mert 1. kapsz egy jó healert 2. van egy szörnyű nagy táp rész ahol nagyon kajak lesz a figurád és még rohadt élvezetes is. Hozzá teszem nem egy rövid rész.
    Én a következő csapatal vittem végig a játékot: én (human warrior)-[kétkezes harc], Alistair [pajzs és kard], Leliana [kétkezes harc/íjjász], Morrigan [healer/supporter/halottmágia].
    Morrigan helyett jobb healer az idős hölgy a mágustoronyból, de kevésbé érdekes karakter.
  • Fantusz
    Lotheringben jól körülnéztél?
    Ha igen, van egy bárd leányzó a csapatodban, őt képezheted tovább lopás-zárnyitás irányában, bár ezek nem jelentős képességek.
    Leliana alapvetően íjászatra van állítva, sajnos ezzel elég idétlenné tették a leányzót (létezik mod statpontok újra elosztására), dualos harcosnak meglepően ügyes tud lenni.
    A ketrecben lévő kúnári kezdetben gyenge (ennek az is oka lehet, hogy neki nincsen spacializációja9, de később erős harcost nevelhetsz belőel, bár főkarakter, Alistair, Oghren mellé fölösleges lesz.

Csapdás küldetéssel ne foglalkozz, néhány ezüstöt nem ér, hogy fölöslegesen megtanuld a csapdaállítást.
  • Fantusz
    Szövetségeseket nehéz életben tartani mágusok nélkül.
    Gyógyitalt nem itathatsz velük, de mágus képes őket is gyógyítani, sőt, ha erőteret varázsol rá, sebezhetetlen lesz (igaz a mágia hatás alatt a harcban sem tud részt venni, de közben akár maxra gyógyíthatod)
    Ellenséges varázslók előszeretettel fogják használni az emberzúzó ketrecet, ami akár halálos is lehet, az erőtér ez ellen is gyógyír (ráadásul varázslatkombináció).
  • linimil
    Aha értem. Megint elfelejtettem hogy azt a sok izét nem eladnom, kéne hanem csinálni belőle mindent. (pl.flaska) Á de szar érzés mintha full low lennék, nem értenék semmihez sem:S Magyarul te azt mondod hogy ne redcliffe-al kezdjem ,hanem a mágustornyokkal? Illetve volt egy olyan feladatom ,amit még nem csináltam meg hogy, méregcsapdát kell szereznem egy embernek. Gondolom készítenem kéne ehez viszont gondolom kikéne tnaulni mert az egyik társam növényekhez ért a másik meg talán mérgekhez. Azonfelül a tervét is bekéne szereznem. Van ötlet majd hol találom meg? Egyik árusnál se volt eddig.(Mióta figyelem) Bár felfedeztem a lopás funkciót, az AI tudja hogy lopok:S Kihatással van ez a jövőre? Vagy véletlen lenne hogy redcliffe-ben mindenki tolvajnak tart.(Kivéve akik a kápolnában vannak) HA mostantól nem lopok, akkor a ládákat feltörhetem, vagy az is kihatással van rájuk? Előre is köszönöm megint a válaszokat.
  • MrStokes
    Elvileg a szintedhez igazitja a jatek az ellenfelek nehezseget, ezert talan majdnem mind1 hogy mikor mesz oda. Esetleg annyiban lehet kesobb konnyebb, hogy addigra mar a mage-ednek mar lesznek tomeget kontrollalo varazslatai, amivel egy idore tobb ellenfelet is ki tudsz iktatni az aktiv harcbol.

Szemely szerint Redcliff a legelso helyszinem volt, bar en mage-et inditottam, igy volt a csapatban 2 mage. Elsore nekem sem ment az altalad leirt resz.

En ugy vettem eszre, hogy ha megprobalod a segito katonakat eletben tartani, gyogyitani, akkor sokkal konyebb dolgod van.
    Persze ennek elofeltetele, hogy legyen mage a csapatban es ismerje a gyogyitas varazsiget. Mage nelkul meg eddig nem probaltam, de ugy biztosan nehezebb.

Ezen felul meg megprobaltam egy csoportban maradni, nem nagyon szetszeledni, az AI-nak nem engedtem, hogy mindig kirohanjon a harcosokkal egy-egy ellenfelre, valamint a mage-eket a harcosok es katonak mogotti vonalban tartottam, amennyire lehetett.

A patch-et meg szerintem mindenkeppen erdemes lenne feltenned, maximum, nehezebbre allitod majd a jatek nehezseget, ha tul konnyunek bizonyul a jatek a patch felrakasa utan. A patch nem csak a nehezseget valtoztatta, emlekeim szerint pozitivan befolyasolja a rouge-ok es a tavolsagi fegyverekkel valo sebzest is, illetve egyeb javitasokat is tartalmaz.
    Az egyik utobbi patch pedig a kiegre kesziti fel a jatekot, anelkul sztem nem tudsz a kieggel jatszani.
  • Fantusz
    Redliffe védelme elég hosszadalmas, végülis, ha mindenki elhalálozik körülötted a faluban, de te állva maradsz, a történet folytatódik (a fontos NPC fönt van a malomnál ő szerintem nem megölhető ott).

A játékról annyit azért érdemes megjegyezni, hogy elég szabadon mozoghatsz, de vannak olyan helyek, ahová érdemes még Redciffe előtt elmenni.
    A falu védelme csak egy felvezető a történetben, később elküldenek a Szent hamvak urnáját megkeresni, ami egy hosszú küldetés, sok ellenséggel kell szembe nézned, s egy Őssárkánnyal is találkoztok, vele pedig jobb 15-ös szint körül összeveszni.

Lotheringből érdemes ellátogatni a pagonyelfekhez, az itteni küldetést sem feltétlenül tudod azonnal végig csinálni, de korlátlan mennyiségben, olcsón vehetsz elfgyökeret, gyógyitalokra nem lesz gondod.
    Anyagi helyzetedtől függően beugorhatsz Denerimbe, néhány aranyat szerezhetsz mellékküldetésekkel, de a fő cél a Körtorony.
    Ott a líriumport veheted meg, mostmár a mágusaidnak sem kell félni, hogy a manából kifogynak.
    A toronyban érdemes végig csinálni a küldetést (ha belevágsz nincs visszaút, csak előre), csatalkozik hozzád egy healer, a küldetés alatt rengeteg stat pont bónuszt összeszedhetsz, a toronyból megerősödve mehettek a további küldetésekre.

Természetesen ez nem egy kötelező előírás, de Redliffe-t és Mélyutakat nem egyszerű kezdő karakterekkel végig vinni (kifogy a gyógyitalod, s fel kell adnod a küldetést, pláne, ha healer sincs a csapatban)
  • linimil
    Üdv. Nem "rég" kezdtem el a játékot. Eléggé hc gamernek érzem magam mindenben legnehezebb szinten szoktam játszani. Ilyenfajta játékkokkal viszont kevés tapasztalatom van. Csak a KOTOR1-2vel játszottam eddig. NOs hát így normál szinten kezdtem el. Egy human warriort választottam. Redcliffet kell megvédeni a zombik elől, de meghaltam. Legalább 7 perce harcoltam már. Az első hullámon meg se sebesítettek. Láttam hogy jól bírja az AI szóval hagytam harcolni én csak lőttem őket. ezek után amikor le kell menni ott már közelharcba kezdtem mert láttam hogy fontos személyek vannak. Lassacskán egyre kevesebben lettünk, hiába próbáltam megvédeni a többi embert. Elment az egész gyógykészletem. (kb 6nagy és 14 kicsi) Azt akarom ezzel kérdezni hogy így nem tudom megmenteni őket? Van valami fontos velük a csata után? Az egyetlen ésszerű taktikának azt találtam, hogy felviszek egy párat a felső részhez. De ez így nem hangulatos:S Van valami ötletetek? Esetleg hamar jöttem ide?(a falu után ide jöttem rögtön) 1 olyan videót találtam ahol warriorral harcolnak, ott simán visszaveri őket, bár ő 2kezes volt én meg kard+pajzs, illetve én pc-n tolom. Olvastam hogy a Patch könnyebbé tette a játékot de én azt nem rakom fel. Előre is köszönöm.
  • Hoz_Hun
    Igen?!? Mármint a trónteremből? Az szuper lenne.
  • Murmur
    Csata után még a táborba és a DLC-s területekre vissza tudsz menni, át tudsz öltözni, aztán mentesz egyet, és azt importálod.
  • Murmur
    Ha nagyon ráérsz, próbáld ki. Azért hoztam szóba, mert abban sok nőt meg lehet fektetni. :D

Az Awakening 15 óra környékén van.
  • Hoz_Hun
    A karakteremet csak a végső csata utáni mentésből tudom majd importálni, vagy lehet a csata elöttről is? Csak mert főként DLCs cuccokban mászkáltam és azt olvastam azokat nem importálja be. Ráadásul a táskám is elég üres (csomó minden lepakoltam, szeparálta a végső csata előtt).
  • Hoz_Hun
    Tegnap végigvittem az Origins-t. Jó ütős lett a vége. A sárkányharctól kicsit tartottam, de nem volt vészes másodjára leöltem gond nélkül. Először megszívtam a katapultoknál, mert nem jöttem rá hogy azzal kell lőni, és csak a darkspawnokat öldöstem (azt hittem le kell ölni belőlük egy adott mennyiséget). Valami miatt Leliana-t utálta. Mindkétszer őt próbálta leütni. Sikerrel is járt aztán, de a többi karakterem mindvégig állva maradt.
    Alistair lett a király a csajjal együtt (összeházasodtak). Én meg Morrigan keresését választottam.

Most vagy nekiállok majd ma a kiegészítőnek (Awakening), vagy indítok egy Rogue karaktert.
    Az Awakening mennyire a folytatása az Origins-nek (és kb mekkora a játékideje - Origins nekem 71 óra volt)?
  • Hoz_Hun
    A Witcher valahogy kimaradt az életemből.
    Baldur's Gate összes, Neverwinter Nights 1-2; KotOR 1-2; Jade Empire; mind nagyon nagyon szerettem. Mass Effect 1-2 kijelenthetem hogy a kedvenc játékom.. Dragon Age is nagyon bejön, tetszik.
    A Witcher valahogy kimaradt (azt hiszem pont akkor jelent meg a Mass Effect (Xbox360-ra), az úgy akkoriban kiölt minden más játékot mellőlem). Abban úgy tudom egy adott karakter a főszereplő, tehát nem lehet variálni.
  • Murmur
    Neked a witcher-rel kene inkabb jatszanod.
  • Hoz_Hun
    Nem is tudtam, hogy a Desire Demont is meg lehet húzni.
    Muszáj lesz indítanom egy férfi Human Mage-et is. Azzal majd végigkefélek mindenkit hehehe (kivéve a persze a homo karaktereket). Azt hiszem a társak közül meglehet egy játékon bellül Leliana és Morrigan is. Van az elf csaj a Dalis táborban, a hajó kapitány dualista csaj a Pearl-ben (ő mehet hármasban Lelianával), Desire Demon, és persze kurvák a Pearlben.
    Rajtu kívül még kit lehet férfi karakterrel lefektetni a progiban (nőt persze)?
  • Hoz_Hun
    Köszi, akkor nem csinálom újra azt a részt. Majd a következő végigjátszásnál. :)
  • Calver
    *nem ér annyit
  • Calver
    felesleges újrajátszanod, nem érned annyit.

nincs igazán jó döntés - Anora egy hátbaszúrós kis féreg, Alistair meg csöppet töketlen, bár nálam így is ő lett az uralkodó, a kisebb rossz jegyében.
  • Murmur
    Nem, de van ra addon, amivel ki lehet.
  • tenthrodil
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy sisakok viseletét esztétikai okokból nem lehet kikapcsolni? Toggle Helmet gomb esetleg?
  • Murmur
    - Van rá mód, hogy csata közben a kifektettet társakat valahogy felpofozzam és újra hadba állítsam?

Kell egy mage spirit healer speccel, az tud tanulni feltamaszto varazslatot.
  • Hoz_Hun
    Segítségeteket kérem egy kérdésben, azét aki jól vágja a játékot. A dilemmám az hogy kikukázzak-e 2-3 óra játékidőt a Gray Warden cuccokért, amit egy Riordan nevű csóka mondana el hol van? Kb az egész Landsmeet-ről van szó. A problémám az – nem tudom hogyan de – kifelejtettem egy dokumentumot a Gray Wardenekről. Csak most olvastam, hogy ezt a papírt oda kellet volna adni a börtönben ülő Warden fickónak, aki elkalauzol bennünket a Gray Warden készletekhez.
    Na most én már kiszabadítottam a hercegnőt és lerendeztem az elfeket is. Szóval ezt mind ki kéne dobnom, és újrajátszanom, hogy meglegyen a Wardenes cuccok. Végivertem mindenki nem haltam meg sehol, de volt egy csata ami azért kemény volt, leginkább e miatt van fenntartásom. A hercegnővel kifelemenet belefutottam egy bazi nagy kardos menyecskébe. Azt akarta adjuk meg magunkat és sajna nem sikerült meggyőznöm arról, hogy nekem van igazam. Mivel voltak ott vagy tízen (köztük egy varázsló), kirongyoltunk a folyósora a kiscsaj meg jött utánunk, úgy hogy szépen gang-bangeltük. Nem adta könnyen magát. Ritkán ütött de akkor olyat, hogy kétszer megfordultam a tengelyem körül. Lecsapta a Morrigant, Alistair és kishíján engem is (Leliana is épp a lábát varta vissza mikor kivéreztettem). A többiekkel nem volt gond; visszamentem a terembe egyedül és lecsaptam mindenkit varázslóstól mindenestül.

Szóval megérik azok a cuccok ezt a hajcihőt (Griffon’s Helm, Duncan’s Shield, Axe of the Grey, High Constable’s Mace, Map of the Anderfels)?

- Meg egy olyat, hogy Alistairt szeretném a trónra, de a kiscsajt (hercegnő) alkalmasabbnak láttam az irányításra. Így úgy döntöttem összeházasítom őket (Alistairt legalább nőhöz jut végre, hehe). Nem vagyok biztos benne ez jó döntés volt.

- Van a játékban valamilyen fekete Rogue cucc Leliana-nak? Lehetőleg feszülős.

- Van rá mód, hogy csata közben a kifektettet társakat valahogy felpofozzam és újra hadba állítsam?
  • Murmur
    Jelenleg nincs semmi bejelentett kieg/dlc.
    A kimaradt eredettorteneteket jatszd esetleg meg vegig, az szerintem nem lesz unalmas.
  • Risu Führer
    nincs hír egy újabb kiegről vagy dlcről? csak mert most vittem végig az ébredéseket, az alap játékot meg már nem akarom kijátszani kétszer úgyis megvolt.egyébként én azt hallottam hogy a biowarenak több évre elegendő ötlete van a dlckre és a kiegekre.
  • wedge31
    A föszál visz oda ,nem tudod elkerülni.
  • Frosty01
    denerimben hogyan tudok eljutni az országgyűlés termébe, a várba meg a harmadik helyre? szinte már minden quest kész van a többi részen...
  • Dzsabba
    Kérdezni fogják hogy indulhat-e a sereg és majd akkor kell eldöntened, hogy akarsz-e még valamit csinálni vagy szembeszállsz a vezérdémonnal és befejezed a játékot.
  • Hoz_Hun
    Xbox360-on tegnap belefutottam a "Corrupted/Damaged save games" bugba. Szerencsére általában legalább 4-5 mentéssel futok és bizonyos fordulatok előtt/után is megtartok egy-egy mentést, így csak kb másfél órás játékidőt buktam. Olvastam forumon sokan kompletten elbukták az egész karakterüket a beleölt 50-70 órával együtt (lévén felüllírták a korábbi mentett állásukat rosszal). Gondoltam leírom ide, hogy más odafigyelhessen rá. Szerintem ez a PC-seket nem nagyon érinti, de jó azért odafigyelni rá.
    A pontos oka nem ismert. Azonban a saját és mások tapasztalatán alapulva nagy bizonyossággal kijelenthetem, hogy egyes árusok "túlterhelése" okozza! Kifejezetten igaz ez a tábori árusra, akinél a nagytöbbség kereskedik! A probléma hatványozódott a DLC-kel, ahol a Shard kristályai és az ajándékozós DLCk miatt böszme árúmennyiséget kap a törpe. A DLC önmagában nem lenne baj, de ha főként nála adtuk el a dolgokat akkor "túlcsordul". Innentől fogva minden mentett állást elront! Ezt nem lehet észrevenni míg meg nem próbáljuk betölteni az állást. Állítólag a merchant kódolásában van valami, ami miatt a játék nem képes rendes mentést készíteni ha az árú mennyisége egy adott értéket meghalad.
    Ezt nálam is pont így történt. A korábbi állásból visszatöltve eladtam a szerzett cuccaimat más árusnál, és újra működik a mentés rendesen. Ezután nem kevés lovéért felvásároltam pár hulladék árut a törpétől és megsemmisítettem. Állítólag a parti láda is túlterhelhető! Ajánlott 120 cuccnál nem többet benne tartani.
  • Theron
    jah emgvan csak a lakat nyitva kell legyen :)
  • tenthrodil
    Köszönöm.
    És van esetleg valami jelzés, megjegyzés, vagy karakterektől hozzászólás, amiről tudni fogom, hogy a nagy finálé következik; Ha még lenne elintézni való dolgom, akkor most tegyem meg, mert nincs visszaút?
  • Murmur
    A jobb vegen rakattintasz es huzod jobbra. :)
  • Theron
    ahova a képeségeket meg a potikat lehet kirakni aszt a sávot hogylehet hogy több hely legyen?
  • ollie
    1. külön kell indítani a menüben
    2. ha vége a főszálnak, már nem tudod folytatni
  • tenthrodil
    Sziasztok! Nekem két kérdésem lenne:
    1. Ha feltelepítem az alap játékot, majd rá az Awakeninget, akkor ha a játékban az alap történetet végigjátszottuk akkor automatikusan folytatódik a kieg történetével, vagy a kieget külön kell indítani (play Awakening gomb menüben, vagy külön exe, stb) és csak importálni lehet a karaktert? Remélem érthető a kérdés.
    2. Ha a főbb történeti szála(ka)t végigjátszottuk, utána teljesen vége a játéknak, vagy tovább lehet játszani, barangolni a világban?

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • obe
    ááám köszi, én még csak az alapjátéknál tartok...azt hittem ott nem vettem észre
  • AnubisEE
    Koszi megnezem
  • Murmur
    Az alapjatekban csak ezzel tudod megtenni: link.
    A kiegben mar lehet venni potion-t, amivel ujraiszthatod.
  • AnubisEE
    Sziasztok olvastam eleg sok commetnet de nem talaltam erre vonatkozolag semmit ha valahol mar le lett irva akkor bocs a kerdesert !

Ha elbasztam a skill kiosztas valahogy az ujra lehet osztani az egeszet ?