Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Remélem nem azt véled helyénvalónak, ha egyszer lányaid lesznek leszbikusak legyenek<#nyes>#nyes>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Zevrant és se cipelem magammal, bár néha egy-egy rövidebb sétára elviszem.
Lehet kezelni a szexmániás hajlamait, õt különben nehéz elképzelni hûséges társnak úgy hogy szinte minden csapattagnak ajánlatokat tesz.
Ugyanakkor lehet jóban lenni vele szex nélkül is.
Személyes küldetése érdekesen is alakulhat, az országgyûlés összehívása után Denerim sikátoraiban bolyongva hozza egy Holló-csapat a fönökök üdvözletét... ha Zavran nincs a csapatban utánad megy (csapattag csere).
Itt volt olyan is, amikor a leszámolás után elköszönt - no ekkor 40-50 es disposition volt mindössze.
Valószínûleg rá tudtam volna beszélni a maradásra, de rábíztam a döntést, s azt választotta, hogy békésen távozik.
(olyan szinten eltünt, hogy még az epilógusban sem említették)
Persze Alistar aranyos csak nem szeretem ha pasi udvaról a tündérkémnek. Szóval ha egyszer apa leszek és lesz lányom biztos meg fogok zavarodni.
Asus Commando - E6600 - 4GB DDR2 Kingston HyperX 1066 - HD 4870
Szerintem Ali aranyos a maga kis nyálas módján.
De mit vársz egy szûz lovagtól, akit apácák neveltek fel? Öt vagy rögtön megkedveli az ember vagy nem. Egyébként, ha nem csöpög épp akkor egész értelmes.
Meglátjuk milyen király lesz belõle (már ha sikerül úgy befejeznem)!
Én a két lányos felállást már "kipróbáltam" a ME-ben Liana-val úgyhogy itt most nem ugyanazt szerettem volna.
Nem mondom, ha lehetett volna Morrigan-al nõi karival is kavarni az már érdekelt volna! Mi lehetett volna abból?!
Igen azt tudtam, hogy Pala megtámad csak Oghren-t nem.
Nem baj, majd adok neki piát és megbékül!
Egyébként olvastam egy csomó kérdésed és tényleg sok szól a harcos bércrõl is ami tudom, hogy nincs bent a könyvben.
Alistar-ral próbáltam kavarni, de nem bírtam elviselni a bájgunár szövegét és inkább maradt Leliana, mert két lány mégis csak izgalmasabb kihivás volt. 😄
Úgy látom itt sokkal nehezebb férfi fõrakival mindenkivel jóban lenni, vagy csak komplikáltabb. Én a nõi karimmal mindenkivel egész jól elvagyok.
Igaz csak Alistair-al kavarok, tehát nincsen féltékenykedés.
Egyszer Morrigan fejezte ki nem tetszését ezzel kapcsolatban. De amikor tettem neki egy homályos utalást arra, hogy Ali nem is rossz az ágyban azt már díjazta! A kis huncut!
Amióta megkapta a tükröt amúgy is a kedvenc nõvére lettem.
Elején Sten-el voltak gondjaim, mert nem szereti a nõket, kiváltképp ha harcosok. De amióta megvan a kardja a tenyerembõl eszik. Egyedül Zervran-al nem tudok mint kezdeni. Vele csak akkor lehet jóban lenni ha belemegyek az enyhén sexista játékába. De miután ezt nem akarom és még ajándékokat sem találtam így stagnál a helyzet. Igaz magammal sem vittem egyszer sem. Nekem a képességei sem tetszenek annyira. Így viszont lehet a személyes küldijérõl is lemaradok.
Oké akkor majd megkérdezem Leliana-t a csigányról.
És Oghren? Megtámad, ha nem Brankát választom???
Vagy ha nem mennyire haragszik meg rám, esetleg ott is hagy?
Lehet, hogy a Tomboló csak elsõre tûnik gyengusnak, de a Bajnok tényleg mindent visz.
Még Sten-t képzem Tombolónak, öt nem tudtam másnak elképzelni.
Abban viszont igazad van, hogy Temlomosból elég Alistair. Már én is kimaxoltam nála a manás dolgot, de ki még nem próbáltam mennyire jó. Ez még késõbb biztos hasznos lesz miután Wynne-él csak most kezdtem fejleszteni ezt a vonalat.
Nem gondolom, hogy fölösleges specializáció, a bajnokot én is jobbnak vélem, de a tomboló meg a templárustól jobb.
Templomos specializációnak is megvan a maga erõssége, nálam azért szorül egyértelmûen a harmadik helyre, mert a csapatban általában vannak mágusok, akik képesek némileg hasonló mutatványra mint Alistair.
Alistair képes varázslatokat semlegesíteni (Vérfakas tanyán alap), a negyedik módosítóval az ellenfél összes manáját elszívhatja - ez egy célzottan mágiahasznlók elleni specializáció.
Egy elf szerelmespárról énekel neked, s ha szépen megköszönöd-megcsicséred pozitívan díjazza. (pl. barátságból rajongássá válik a viszony, maximálissá az inspirált dörzsöltség).
Leliana szerelmesen sem erõszakos, a szerelmi háromszöget nem tûri, de ha megmondod neki, hogy nem õt szereted nem ad minusz 40-50 pontokat, ami pl. Morrigantól kitellik.
Csigány egy ajándék Leliananak, de nem lehet találni.
Ozammarban próbálj beszélni vele, s talán megemlíti, hogy szeretne házikedvencnek egy ilyen rágcsálót.
Porvárosban van egy tétlen törpe, annál lehet érdeklõdni.
Volt olyan végigjátszásom, amikor Leliana 100as disposition mellett sem lett szerelmes, van valami visszafogottság a bevállalós vöröskében
Viszont úgy tudom lehet neki még vinni csigányt és jutalmat ad. Csak az a bökkenõ hogy én már egy ideje nem találok. Eddig találtam négyet. Ezeket oda kéne adni neki, hogy újabbak jelenjenek meg városszerte?
Megnéztem a videót tényleg nagyon szép. De az átmódolt nekem nem jött be.
Viszont lehet hogy elvagyok tévedve. Leliana nem csak akkor énekel ha 100% az elfogadottsági szint nála és szerelmes? Vagy énekek akkor is ha csak barátok vagyunk? A max. elfogadottság kell vagy az sem feltétlenül?
Igen félreértettem. Bár szerintem maga a spec. sem valami nagy szám. Én megvettem a könyvet, nekem csak 11 aranyba fájt. De kidobott pénz volt, még egyszer már nem venném meg. A Bajnok annyival jobb hogy amióta jól felfejlesztettem csak azt használom. Max. a harcos csapattársaknak érdemes a Tombolót választani.
Egyébként én nem igazán szeretnék Branka mellé állni. De mi lesz Oghren-el megfog támadni? Vagy csak veszítek nála a renomémból? És mennyit, sokat?
Köszi GodBadka! Ez már egy támpont. De vajon ott mindenképp énekel?
2097! Nem tudom, hogy magamra vegyem-e a célzásodat?! (Ha tévedek, bocsi!) Képzeld a könyv nekem is megvan és a játékból is a CE. Viszont ez meg itt egy fórum, ahol jól ellehet beszélgetni! Remélem nem haragszol?! Ami pedig a könyvet illeti messze nincs benne minden! Én rengeteg olyan infóval gazdagodtam már itt, ami abból kimaradt! A többi játékosnak hála és a tapasztalatainak, amit megosztottak.
Leliana-nak már én is sok ajándékot adtam, de még messze nem találtam meg mindent, amit adhatnék neki.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Visszaolvasni néha unalmas de nagyon hasznos tevékenység...
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Szépen kérlek titeket vki írja le részletesen hogy hogyan tudom megszerezni Orzammar tróntermébõl a kardot illetve hogy hol találom hozzá a jegyzeteket.
Elõre is köszönöm,
csaó
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Ez igen 😊
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
A sokat kérdezõ embereknek: ha megveszed a játékot akkor kapsz hozzá 1 jó kis 200 oldalas könyvet ott aztán minden le van írva hozzá.
[merlinw.org]
Mire eljut vele addig a karakter, hogy hajlandó legyen megtanítani a tomboló specializációt, valahol 16-18-as szint körül lehet.
15 arany ellenében "idõben" meg lehet tanulni "tombolni".
Mindez nem érvényes akkor, ha a fõkarakter mágus, vagy szerencsevadász, nem sürgeti az idõ, nyugodtan kivárhatja, amíg Oghren elárulja a titkot (bár még így sem ártana, ha a csapat harcosait idõben tovább lehessen képezni).
Oghrennel mellesleg nem volt különösebb gondom, a mélyúti küldetés után minden további nélkül hajlandó volt tanítani, sõt a saját küldetésnél sem kérette magát, szinte õ jött oda hozzám, hogy volna egy kérése...
A beszélgetés tipikusan "oghrenes": megkérdeztem tõle, hogy mégis mi a tomboló taktika lényege?
- valami olyanra kell gondolni, ami feldühít, nekem elég, ha csak Brankára gondolok.
Ha Leliana veled van akkor utálkozik egy keveset, amivel nem is lenne gond, ha késõbb meg nem állna elõ a kéréssel, hogy szeretne egy ilyen aranyos malacképû házikedvencet.
Leliana éneke is egy mese a bárdtól, ha jól emlékszem a szerelemról énekel.
Valahogy így volt: Alistair hogy került hozzám ez a koszos zokni? Nem az enyém, én semmit sem tudok róla. De Alistair bele van hímezve a neved! Ja az a zokni, akkor gyorsan elveszem. Most felhúzod, de hát koszos?! Igen, de legalább száraz! Ez se gyenge!
Oghren szerintem nem felesleges. Én úgy vettem észre sokkal jobban bírja gyûrõdést mint Sten. Kétkezes harcosként én mindenképp nála teszem le a voksomat. De valóban velem sem áll szóba.
Palával nálam mint írtam csak az arénában volt gond. A többi csapattaggal remekül elbeszélgetett. Az említett beszélgetésre Leliana-val én is emlékszem. De nem lett semmi negatív a dologból, sõt azóta teljesen jól elvannak. Wynne-el is jókat dumálnak. Például arról hogy miért léteznek a madarak. De rá még neheztel egy kicsit, hisz nem igazán szereti a mágusokat.
Azon azért egy kicsit csodálkoztam, hogy jó sokáig volt egy olyan opció nála, hogy nem szereti az embereket. Erre mindig az volt a válasz, hogy késõbb megbeszéljük. Gondoltam nincs elég befolyásom nála és emeltem rajta. Erre a következõ alkalommal egyszerûen eltûnt ez a kérdés. Ennyit errõl! A formázó párbeszéde nálam is elhangzott, jól be is szólt neki. De tényleg csak ennyi.
Én Lelianna-nak még nem találtam meg a Csigányt. Azt hol lehet megszerezni? Apropó Lelianna. Úgy hallottam, ha nagyon jóban vagyunk nála, egyszer dalol nekünk. Én csak barátkozom vele, de érdekelne. Valahol esetleg meglehet nézni?
Az idézett párbeszédere már én is felfigyeltem, olyan romantikusak.
Wynnetõl is van egy hasonlóan meglepõ beszólás a Return ti Ostagar végén, ott Alistairnak tesz egy finom kis megjegyzést, amitõl a temlárusunk igencsak zavarba jön.
Pala itt-ott kilóg picit a játékból, pontosabban nem illeszkedik bele.
Ennek alapvetõ oka, hogy DLC, s sok területen nem csiszolták össze a történetet.
Próbálkoztam pedig reakciókat kiváltani tõle, vagy másoktól, de nem sok dolgot tudhattam meg.
Ugye amikor megtaláljuk, kiderül, hogy az elõzõ gazdája Redcliffe mágusa volt - sem a faluban, sem a kastélyban nincs a gólemnek semmi emléke, hogy rémlene neki onnan valami, ugyanígy többiekenek sem furcsa, hogy egy sétáló kõhalom követ bennünket.
Egyetlen homályos emléket említ, hogy valamikor Mélyutakon találhatott rá a mágus.
Ozammarban sírnak a törpék a gólemek elvesztése miatt, de egyedül a formázónak tûnik fel, hogy a társaságunkban van egy.
Ott is kb. két mondatban lerendezik az ámélkodást.
Mélyutakon sincs semmi szerpe Palának, egészen a Semmi üllõjéig.
Az üllõnél végre fõszerepet kaphat, ha velünk van, végre valami kiderül a múltjából.
Ozammarban egyébként volt egy párbeszéd Leliana és Pala között, amin jót röhögtem:
- Shale, nem hiányzik a régi életed?
- Neked hiányzik anyád méhe?
Visszatérve Oghrenre, illetve az ozammari küldetésre, a törpe csak a küldetés lezárását követõen bontakozik ki, volt olyan karakterem, amivel szándékosan "besoroztam" Oghrent, de mivel a mélyúti túrához még gyenge voltam, elmentem másfelé kalandozni.
Harcokban segít, csapattagokkal elbeszélget (Leliana csigányát fokhagymásan tudná szeretni), de a fõkarakterrel nem áll szóba.
Indulhatnánk végre kamarás, nem csevegni jöttem. - kb. ennyi minden mondandója.
Idézek: Te egy kedvemre való nõ vagy! Ha nem lennél így becsomagolva hátra vinnélek a sarok mögé és… na szóval tudod!
Istenem mennyit röhöghettünk volna ha Oghren-t már hamarabb fel lehet venni! Elõször azt hittem Wynne majd a szokott finom stílusában elküldi a fenébe, de inkább imponál neki, hogy a kora ellenére is teszi a szépet. Kár hogy csak a fõkarinak van magánélete, kettõjükbõl még lehetne valami!
Azt viszont furcsálom, hogy Palához nem szól egy szót sem.
Ennek vajon van jelentõsége vagy csak véletlen?
Egyébként odaadtam Oghren-nek a Kortalant szépen aprítja vele a népet. Csak amikor megállunk beszélgetni, mindig elkell fojtanom a feltörõ kuncogásomat miszerint a kard nagyobb mint Ö maga! Hiába ügyes törpünk van!<#nyes>#nyes>
Nem régóta játszom a játékkal,de nagyon tetszik,a testvérem fertõzött meg vele.Azt szeretném kérdezni,hogy ti eddig hány féle végsõ megoldást találtatok?Mert ugye vagy az egyik,vagy a másik hal meg,vagy a befogadott,vagy ugye van a Morrigan-es megoldás...van több is?nem mertem bõvebben kifejteni,nehogy spoiler legyen...vagy kiírhatom??<#crazya>#crazya>mert ez így még nekem is elég furcsa lett leírva...😊
Zevrannal sincs semmi gond, hasznos csapattag tud lenni, engem a stílusa sem zavar, sõt olykor még poénos is, csak õ valahogy kilóg nálam a szakértelmével, ezért nagyon ritkán viszem hosszú túrákra (Mélyutak, Szent hamvak keresése).
Szóval, akkor vigyáznom kell vele 😛PP
Férfi, vagy nõ, lényegtelen neki, de ha tõled megkapja (amid van), attól függetlenül mászna másra is.
Zevrant nem sokat cipeltem magammal eddig, no nem a dumája miatt, hanem mert elég rossz a stat elosztása.
Zárnyitásban, aknák hatástalanításában totálisan képzetlen.
CSAK a Fradi
Az utálatos boszorkányról kiderül, hogy vannak érzemei, s ha rádöbben, hogy azok nem csak gonoszak kétségbe esik tõle.
Nõi fõkarakterrel nem jön ki annyira Morrigan kaotizmusa, mint férfi fõkaraktereknél, amit a játékot végigjátszva lehet megérteni, bár a sejttetés ott van a játékban végig.
Ez fõleg a végigjátszás utáni epilógusokban jöhet ki, ahol a jövõról kapunk némi információt.
Hozzáteszem, volt olyan végigjátszásom, ahol túléltem a Vezérdémon elleni csatát, s volt ahol a végsõ áldozatot meghozva nem.
Amikor életben maradtam a csapattagokkal elbeszélgetve vázolták a terveiket, de semmi konkét dolgot nem tudtam meg tõlük.
A terembõl kilépve kaptam ugyan némi belátást a jövõbe, de ebben a csapat tagjai Alistairt kivéve nem szerepeltek.
Amikor nem éltem túl a Vezérdémon elleni csatát, minden egyes csapattagról egy részletesebb ismertetõt kaptam, kivel mi is történt.
Oghren lett Ferelden elsõ törpe tábornoka, Sten hazatért, Zevran visszatért Antíviába, ahol rejtélyes módon elkezdtek hullani a Hollók vezetõi, Pala elment madarakat taposni, stb. - ez nem mindenkinél történik így, lehetnek más végkifejletek.
Stenre visszatérve, a tiszteletét próbálta kifejezni, ugyanakkor nem ad választ arra, hogy le akarják-e rohanni Fereldent (amit mellesleg nem titkoltan nem szeret, a süteményt kivéve), a kérdésre annyi a válasz: ez a jövõ, de hagyjuk, lehet tévedtem...
Megvettem Morrigan-nak az aranytükröt. Teljesen lehidalt tõle és volt egy hosszú beszélgetésünk. Kifejtette, hogy neki még senki sem adott ajándékot csak úgy és ezt még kell emésztenie. De a következõ alkalommal már azt mondta, úgy érzi mintha nõvérek lennék és nagyon hálás ezért.