18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#12002 Szükség esetén használd a Space-t.
Az irányított karakter cselekedeteit te befolyásolod (célpont kiválasztás - akció), ha célpontot váltasz első klikk a támadás, tehát az akciót is ki kell jelölni.
Többi csapattagodnál fontos a jó taktikai beállítás, mikor-milyen cselekedeteket hajtsanak végre.
Taktikán belül az első pont, hogy mikor igyon a karakter gyógyitalt, mágusoknál második pont, mikor igyon lirium főzetet - ezt követően jönnek a cselekmények.
Mágusbottal a kézben a varázslóid nem fognak neki pofozkodni, klasszikus mágus bot nélkül idiótán viselkedik, kard a bűvharcos kezébe való, de az már inkább harcos.
Nem irányított mágus, ha nincs a taktikán beállított cselekmény az adott pillanathoz, bottal fog lövöldözni, ami mana kímélő cselekmény, de nem kezd el pofozkodni.
Mágusok alapértelmezetten nem agresszíven támadnak, mint a harcos, elővigyázatosak, óvatosak.
Taktikán belül mágusoknak be lehet állítani olyanokat is, hogy "célzás hosszú távra - képesség használata: tűzlabda", vagy "célzás rövid és középtávra - képesség használata: fagykúp", "legalább három ellenféllel néz szembe - képesség használata: elmecsapás", stb.
A taktikában beállított képességeket akkor használják a nem irányított mágusok, ha van elegendő manájuk (ezért fontos, hogy automatikusan igyanak liriumfőzetet), a veszély az, hogy így nem fognak mérlegelni, saját csapattagodat is lefagyasztja a fagykúppal, ha ellenség van a közelben, s a harcosod is hatótávon belül van.
Taktikai beállítás nagyon hasznos minden csapattagnál, némi gyakorlattal folyamatosan lehet harcolni, időnként a kényesebb karakter irányítását átvenni, pl. a healert kivinni a csata közepéből, s a többi mágust úgy irányítani, hogy lehetőleg minél kevesebb baráti tüzet okozzon. -
#12001 Vagy egy tipp, kicsit radikális de jó :) amikor egy kupacba vannak sokan, bénítsd le őket. Majd arra aki középen áll védőpajzs majd emberzúzó ketrec. Kis lökés hullám :) -
vasziszdasz #12000 A kombókat olvastam, a wikia-n végigpörgettem a DA témát, csak van ami nem világos.
Pl. ez a a varázslás se. A célkereszt szürke céltábla ha nem ellenfélre mutatok a varázslattal, sárga céltábla ha igen. Azonban ha ellő egyet, utána meg áll mint fasz a levegőben, ha megint ráklikkelek egy varázslatra, majd a célpontra, akkor már csak kard ikont mutat, és nekiáll lefutni a távot, majd ököllel verni a célpontot, varázslás meg az ablakban. Pedig a cooldown már rég lejárt, valamint ugyanez megy akkor is ha másik spellt akarnék ellőni, holott azt még nem is használtam, így cooldown alatt se áll. Na ez mi? -
#11999 Minden egyes spellnek van visszatöltési ideje, a reg idő lejárta előtt nem lehet az adott spellt újra használni, de másikat igen, ha van elegendő mana.
Néhány erősebb varázslatnak van betöltési ideje is (inferno, villám vihar, jégvihar, stb), ha közben megzavarják a mágust félbeszakadhat a varázslat, s előfordul, hogy a varázslat elvész.
A mágusbot távolsági fegyverként szuperál, a bottal "lövöldözés" nem számít varázslásnak, a botokat érdemes lecserélni, jobb bónuszt adókra (a Lord magiszteri bot a körtoronyban megvehető - nem olcsó mulatság)
A varázslás önmagában is egy külön játék, gyengének tűnő varázslatokat összekapcsolva fel lehet azokat erősíteni, 10 varázslatkombinció van a játékban.
Fagykúppal lefagyasztott ellenfelet sziklaököllel (de fegyverrel is) össze lehet zúzni, az egyébként nem túl hatásos "csúszós anyagot" be lehet gyújtani, így már nem csak korcsolyáznak rajta az ellenfelek.
A többi kombináció is érdekes, némelyik élatmentő, másik pusztító lehet - érdemes használni ezeket, de egy játékban nem fogod mindet megtapasztalni. -
#11998 Ha nincs target és varázsolsz akkor jelenik meg a célkereszt. Ha ráviszed ellenségre akkor mindig kard. -
vasziszdasz #11997 A varázslás itt hogy megy? Azt látom hogy point&click az egész, csak azt nem értem mitől lesz egyszer célkereszt, máskor meg kard alakú a kurzor ha kiválasztok egy spellt és lőnék vele. A cooldown már rég lejárt. A cooldown amúgy csak egyes spellekre vonatkozik, vagy amíg az egyiké tart, addig mást se lehet castolni? -
#11996 Gyógyitalokra, mana italokra szükséged lesz, de ott van veled Morrigan, aki képzettebb gyógynövénytanból, őt érdemes tovébb "oktatni" alkimiából, főkarakternek fölösleges arra pontokat herdálni.
Klasszikusan varázsló mágusnak fölösleges a spacializáció, de a szellemgyógyítást érdemes megtanulni, annak hasznát veszed, illetve a vérmágiát felveheted a bonuszai miatt, de oda soha nem adtam pontokat.
Alakváltás, bűvharcos spec harcost csinál a mágusból, ha valóban varázsolni akarsz mindkét specializáció felejtős.
Minden iskolán belül vannak nagyon hasznos spellek, illetve kevésbé hasznosak is.
Nem kell alábecsülni az első két csoport varázslatait (pl. elmecsapás, fagykúp), nagyon hatásosak tudnak lenni.
A tűzgolyó az egyik leggazdaságosabb varázslat, rövid a visszatöltési ideje, területre hat, viszonylag távolra is castolható.
Az összes karaktert beszámítva a mágus képes legnagyobbat sebezni, igaz a manacsapás csak varázshasználó ellen hatásos.
Alvás-rettenet, erőtér-emeberzúzó ketrec varázslat kombinációk, de külön is hasznosak (erőtérrel lehet védeni barátot, kiiktatni ellenséget).
Gyógyítás, különböző rúnák ugyancsak hasznosak lehetnek.
Csapatban lehet három mágusod, a főkarakter, Morrigan és Wynne, így nagyon sok varázslatot használhattok, néhányat nem árt, ha többen is megtanultok(pl tűzgolyó, elmecsapás) -
Hoz_Hun #11995 Sajna nem értek a varázslókhoz. Én warrior, Rogue fan vagyok. -
vasziszdasz #11994 Néztem a vérmágia spelleket, de nem dobtam magam hanyatt tőle. Jók ezek? Gyógyulás -90%, cserébe csak 50-100%-kal többet leechel. Milyen resistek vannak leechre? Nem sok RPG-t láttam ahol ezek hasznosak lettek volna. -
Hoz_Hun #11993 Van benne halálmágia meg vérmágia meg sokminden nyalánkság. Én sose szoktam mágust irányítani, szóval egyéb másban nem tudok segíteni. Esetleg a lentebb #11978-ben megadott official guide-ban megnézheted mit ajánlanak, meg hogy mi a felhozatal. -
vasziszdasz #11992 Most kezdtem el a játékot, mágust indítok.
- Mit érdemes választani (skillek, spellek), és mit ajánlott inkább kihagyni? A cone of coldot nagyon ajánlják mindenhol, meg a potion gyártást, ezen kívül vmi tuti tipp? Nézem a spell listát, nem nagyon látok halálmágiát, pedig a D&D-ben nagyon bírtam a finger of death, wail of the banshee szerű dolgokat.
- Direkt sebzésre, vagy hold/charm szerű dolgokra érdemesebb ráfeküdni?
- Érdemes specializálódni, vagy maradjak mezei mágus? (D&D-ben pl. a mezei kaszt elől viszi a pontokat a spec, itt nemtom hogy működik). -
Hoz_Hun #11991 Sajnos megerősítem! Az XBox360-as verzióba NEM megy át a Helm of Honnleath. Az eredeti+Ostagar-os cuccokon kívül semmi mást nem importál át az Awakeninge. A fesztiválos ajándékok sem (belértve a cukorkákat és egyéb nem specifikus cuccokat is).
Ami kifejezetten fáj az a "superman"-es meteor darabból kovácsolt kard. Az se ment át Xbox360-on. Pedig magát a meteordarabot az alapjátékban lehet megtalálni (a kardot viszont a Solider’s Peak-en kovácsolja a kovács).
Pedig az egy rohadt jó kard volt. -
cyfer1984 #11990 Az őrházba csak akkor tudsz bemenni, ha a csempészeket segíted. Akkor kapsz egy küldetést, ami bejuttat. -
Hoz_Hun #11989 Kikerestem neked a Wending Wood-os questet.
Wending Wood Stone Puzzle -
#11988 Hát ez nem igy van mert ha lefexel Morrigannal akkor nem hal meg senki! -
#11987 Igen, arra. Így sem megy. Ég mind, de nem történik semmi... :(
Még egy kérdés. Amarathine-ban hogyan lehet feljutni az őrház tetejére?
Van egy ajtó fent, de kulcs kell hozzá.Az meg nincse... :( -
Hoz_Hun #11986 Nekem jóval szerényebb felhozatalom volt. Stone Prisoner, Blood Dragon Armor és XBox360-ra (angol nyelvű). Kevesebb cucc és többe került.... az vigasztal, hogy ágyól fekve nagyképernyőn tolhatom. -
#11985 Ige stone prisoner, blood dragon armor, dalish promise ring, meg a könyv nekem ezek voltak hozzá, pc-s verzió, és a cdg-nál vettem. -
Hoz_Hun #11984 Igen? Hmm... nekem is sima változatom van. Nekem alapba a Stone Prisoner DLC-t adták hozzá. -
#11983 Nem, a simához is adták egy akció keretében január környékén, aki korábban vett a blokkjával kérhette ezt utólag is, viszont ha jól tudom hamar elfogyott. -
Hoz_Hun #11982 Ez gondolom az Awakeningben lévő gyújtogatós körökről van szó. A lényeg, hogy minden kövön égjen a tűz. Haldj kívülről befelé spirál alakban, de szerintem több megoldása is van. Ha mind ég, megjelenik egy láda amiben a játék legjobb medálja van benne. -
Hoz_Hun #11981 Bezzeg a Mass Effect gyűjtői változatához nem adtak hozzá ilyet (sem 1.-hez sem a 2.-höz). Viszont volt a Official Guide-nek külön gyűjtői változata, amihez hozzá adtak egy artbookot, ami jóval bővebb volt mint amit a jétkhoz adtak artbook (ezeket sepciel én megvettem, mert Mass Effect megszállott vagyok).
A Dragon Age-hez meg ezek szerint hozzá adták (gondolom a gyűjtői változathoz). -
#11980 Ezt nekem adták a játékhoz, magyarul amikor megvettem, sok érdekesség van benne amit első végigjátszáskor nem vettem észre. Utána már ezzel toltam. -
#11979 SziasztoK!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a bűverdőben a kőkörnél, ahol meggyulladnak a lángok mi a lényeg? Nekem nem sikerül rájönni.
-
Hoz_Hun #11978 Nem tudom volt-e itt már fenn, de gondoltam sokaknak jól jöhet.
Dragon Age Origins - Prima Official Game Guide -
cyfer1984 #11977 Hello.
Miért lehet az, hogy eredeti a játékom (PC), de a megcsinált vívmányok után nem kapok pontot? A játékosprofilban mutatja, hogy mi van már teljesítve és mennyi pontomnak kéne lennie, de hiába frissítek mindig 0 marad. Iszonyatosan idegesít, hogy Levi ott ácsorog a táboromban és nem tudom teljesíteni a küldetést.
Előre is köszönöm a tippeket és a segítséget. -
Theron #11976 akkor nemjáctszasz vele.... ennyi :) sztem tuti -
Kombinator1991 #11975 Ezt az awakeninget sztem kicsit összecsapták. Az importálás is eléggé no comment meg azis, hogy irreveláns, hogy hogyan fejezted be az origins-t azon kivül, hogy a főkarakter feláldozza magát minden befejezésnél lhetne pár kisseb változás. Nameg a végén amikor megostromolják a darkspawn a várost ott is lehetne Alistair elhiszem, hogy királyként sok a dolga de egy város védelme akkoris elsőbséget élvez mégha Archdemon hiján a darkspawn-t nemis tartja oan nagy fenyegetésnek. A többiek meg pl.: Leilana-val en ugy beszeltem meg az origins-ben, hogy ha vége velemtart eztis belehetett volna rakni ahogy Shale-t is ha ráveszem, hogy jöjjön. A karakterekkel való beszélgetés hiánya meg csak hab a tortán. -
Hoz_Hun #11974 Na most elbizonytalanítottál. Úgy emlékszem rögtön az elején a warriorommal sisakot keresgéltem, pedig eredetileg a Helm of Honnleath volt rajtam (és tényleg XBox360-on játszom). Le elenőrzöm majd. A mostani rugómon is az van. -
#11973 nekem megmaradt PC-s verzióval, DA wiki is egyetért - de ha jól emlékszem te xboxon tolod, ott lehet h felszívódik. -
Hoz_Hun #11972 Helm of Honnleath sem megy át az Awakening-be sajnos, csak az Ostagaros cuccok. -
#11971 Nálam már az alapjáték alat megvolt mind a három végigjátszásnál kicsináltam a fiut, nekem ellenszenves volt a kis szüzike. -
#11970 Ezert is lesz jo a kov. dlc, amiben mindezert majd jol kibelezheted Alistair-t! :D -
#11969 Igen az tényleg vicc volt ahogy Alistair viselkedett :(
Az oké, hogy király meg minden , de mennyi mindent véghezvitt együtt a főkarival. -
#11968 Sajnos katasztrófa, ahogy az importálást megoldották, pontosabban nem oldották meg.
Nem is a jónéhány elvesztett cuccot sajnáltam, Oghren is majdnem olyan idegen lett, mint azok a karakterek, akikkel az Eszmélésben találkoztam először.
Stat pontokat lehet osztogatni tetszés szerint a karaktereken, ebből a szempontból mellékes volt, hogy Oghren más képességeket hozott, mit az alapjátékban kapott, de a közös harcok után ugyanolyan semleges karakter volt, mint a többi, ráadásul még beszélgetni sem lehet velük.
Alistair, Wynne néhány másodperces megjelenésének pedig végképp nem volt értelme, majdhogynem elküldtek a fenébe, modván őket nem érdekli az éjjfattyú invázió, fontos dolguk van. -
#11967 Az a vicc, hogy ott sem. -
#11966 Egyébként a bolti verziónál sem viszi át? -
imilee #11965 Szisztok!
Eljutottam az "Eszmélés-ben" a Bűverdőbe ott találtam egy pentagrammát azzal mi és hogyan kell csinálni valamit? Segítséget előre is köszi. -
devon10 #11964 Sziasztok!
Segítsetek! Teljes képernyős módben eltűnik az egér kurzorja és a játék játszhatatlan, tudtok erre valami megoldást? Ablakos módban rendesen mükszik de úgy nem az igazi.
op.:W7 64bit
VGA.:Sapphire HD5870
Mon.: HannsG HG281DJ 28"
Előre is köszönöm! -
#11963 Gondoltam, hogy ilyesmi lesz :D köszönöm.
Már a hűségesküknél járok és még mindig nincs cipőm. Mezitláb mászkálok