Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem ne próbálj 1x mindent megcsinálni, mert késõbb annyival kisebb kedvel kezded újra.
A fekete fiolákból én hatot találtam ha jól emlékszem, de nem tudom kaptam-e érte valamit is.

Asus Commando - E6600 - 4GB DDR2 Kingston HyperX 1066 - HD 4870

Fantusz! Hát nem tudom, végül is mire jutok, de elsõ végigjátszásnál a maximumra törekszem. Mindent kinyitok és próbálom minél több melléküldit megcsinálni. Mindenhová többször visszamegyek ezért lassan haladok, de ezt nem is bánom. Van több mellékküldi is amit csak ládanyitogatással lehet megcsinálni nem csak a szerelmesleveles. Van valami tekercses is amit a Mágus társaságnak kell összeszedni. És a szerencsevadásznál a csapdahatástalanítás tényleg nagyon fontos némelyik helyszínen.
Még egy kérdés viszont eszembe jutott. Mi a helyzet a fekete fiolákkal? Amik után jön egy Bosszúálló rém. Én eddig négyet találtam meg. Ha jól sejtem hat van belõlük csak nem tudom hol keresem az utolsó kettõt! És mi a küldi vége és jutalma?
2097! Ne csüggedj nekem is csak annyi van jelenleg. Úgy tudom a legutolsót csak a játék legvége elõtt lehet megtalálni.
Meg sem jelennek.
Ez egyébként érdekes.
A NWN mindkét részében sokkal jobban bírták a mágusok a rájuk robbant csapdákat, mint a szerencsevadászok, hiába jobbak ezutóbbiak reflexben meg egyebekben. A mágusok ellenálló képessége fölényesen jobb volt ilyesmire...

Én mindig csak 11 levelet találtam. 😞

Most én is zárnyító nélkül tolom, majd visszamegyek késõbb uyanis Leliana lelépett 😄 Majd Zevran-ból csinálok egyet ha muszály.

értem, így már világos<#shakehead>..tehát megvehetem ha akarom, akinek nem CE annak ezek a tárgyak meg sem jelennek, vagy ha igen jóval drágábban?...több kérdésem nincs, köszi

Fantusz
Szerencsevadásszal ládanyitogatásból csapdák hatástalanításából XP-t lehet össze csipegetni, nagyon ritka, hogy a ládában használható cucc legyen (elvétve azért akad).
A szerelmeslevelekkel nem tudom érdemes-e foglalkozni, még egyetlen karakteremmel sem csináltam végig azt a küldetést (gondolom adnának érte három aranyat).

Nálam általában van a csapatban szerencsevadász, de igazából nem létkérdés.
Nem is a zárnyitogatásnál hasznos, hanem a becsapdázott területeken, de ilyen helyeken is át lehet menni, csak nem a mágusokat kell a kelepcébe zavarni.

Pedig a szerelmeslevelekbõl mindet csak így tudod megtalálni. Több darab is zárt ládában van világszerte.
Melyik mellékküldetéshez kell ládát feltörni? Komolyan kérdem, mert egy olyat sem találtam, ahova ez kellett volna. Zárt ajtó volt, meg láda, de mindegyikhez kulcs kellett, azaz nélküle senki, vele meg mindenki ki tudta nyitni...

Godbadka! Na akkor azt még egyszer meglesem, bár ott is mindent bejártam. De talán ott van a kutya elásva!
rexsimus! Ezt neked kell eldönteni. Van néhány melléküldi amit így nem tudsz bejezni és a loot-olt cuccokból elég sok pénzt lehet összeszedni ami fõleg a játék elején sokat számít. És késõbb a keményebb helyeken lehet néhány egyedi tárgyat is a lezárt ládákban találni!
De a harcok után szinte mindenhová vissza lehet menni ládákat nyitogatni. Persze ez alól van néhány kivétel, amire érdemes odafigyelni (Ostagar, Kocári vadon, Lothering)!
Ami tényleg fontos, ahhoz vagy kulcs kell, vagy csak úgy ott van valahol...

Szerencse vadász nélkül (láda nyitás) sok dologtól esünk el, vagy nem annyira fontos dolgok vannak a zárt ládákban?

Van egy az aréna elõtti várakozó helységekben is valahol.
Na ez nekem új! És hol van az ötödik???
Négyet már leírtam, ha tudnád melyiket hagytam ki az sokat segítene!
Nekem úgy rémlik, hogy 5 bejegyzés van.
Ez a A város kulcsa küldi engem is érdekelne, mert elvileg nekem is meg van minden, de nem jött össze.

Fantusz! Most már kimaxoltam a rábeszélést úgyhogy remélem menni fog.
Pedig azt gondoltam viszem Morrigan-t is, de lehet, hogy akkor inkább Alistair, Oghren és Wynne felállás lesz. Ali már tudja varázslat oszlatást ami biztos jól fog jönni Oghren meg immunis rá. Jó kis csata lesz gondolom! Ja és ha putrit írsz akkor gondolom ládákra sem kell számítani?!
GodBadka! Elõször én is erre gondoltam és gyorsan le is ellenõriztem a kódexek között. Négyet ír ki, úgyhogy elvileg mindet megtaláltam. Az elsõ a Hõsök csarnokában volt, a másodikat találtam a Gyémánt negyedben, a harmadik az Arénához vezetõ hídon volt és az utolsó lent Porvárosban. Mindig mindent beszoktam járni úgyhogy Gyémánt negyedben lévõt is sikerült hamar észrevennem. Ezeket a kódex szépen fel is sorolja, gondolom nem került volna be mind a négy bejegyzés ha nem találtam volna meg õket?! De akkor sem találtam semmit!!! Ilyenkor mi van??? Ha kell végigjárom még egyszer ezeket a helyeket, de nem tudom ezen kívül még mit csinálhatnék?
A láda arra jó, ha pl kiirtanád az elfeket, elõtte betárolsz párszáz elfgyökeret...
Vagy ha egy adott cuccot (pl a halálosztó páncélt) nem tudsz azonnal ráadni valakire (Stennek szántam, de még nem volt elég erõs hozzá), átmenetileg tárolhatod valahol.

Szervusz! Ezek szerint megsem talaltad meg az osszes jegyzetet, mivel, ha megtalalod, akkor egyertelmuen latni fogsz egy uj beugrot az eloterben. Nem kell hozza tabot nyomni. Meglehetosen feltuno lesz 😊

Megtalaltad azt a jegyzetet is, ami a Gyemant negyed bejarata folott van kozvetlenul? en azt hagytam le az elso vegigjatszaskor.
Nekem is CE-m van. Mit gondolsz, miert irtam, azt amit? A sisakot es a botot is Bodannal tudod megvenni, a konyv pedig indulaskor ott van alapban a hatizsakodban. Valoszinuleg jol el is olvastad mar. A cimkere en nem tudom mi van irva, de a jatekban igy van es kesz.
PAtr0n
Most csinálom a törpéknél a "herceg kegyéért küldit". Végülis úgy döntöttem, hogy Bhelen hercegnek segítek, nem Harrowmont nagyúrnak, bár úgy tûnik, ez a herceg simlis és csak beetetett, hogy Harrowmont átveri a bizalmasait.
Mind1, most már így csinálom meg, remélem nem vesztek vele semmit.

Tetszik Orzammar: Összeloptam, és összekereskedtem kb. 40 aranyat Leilanával. Gondoltam, hogy a törpéknél lesz péz dögivel 😊

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Fantusz
Vérfarkasoknál picit bonyolultabb lesz a megegyezés egy szimpla beszélgetésnél.

Ganxkag egy putriban lesz, nem sok látnivaló lesz körülötte, a szûkös hely miatt területre hatá varázslatokkal nem sokat lehet kezdeni, szerintem érdemes a harcosokat vinni és talán Wynne eltud bújni valamelyik sarokban.

Hát én megtaláltam minden jegyzetet ami a kulcs megszerzéséhez kell. El is mentem oda és rátapadtam a Tab gombra az elõtérben, de ott nincs semmi amit titkos rekeszként megmutatna.
Kíváncsi lennék, hogy van-e valami akinek már sikerült egyáltalán megszerezni??? Megoszthatná mégis hogy sikerült!
Annak örülök, hogy nem muszáj harcolni. Tudom, hogy így némi xp-tõl elesek. De eléggé álságosnak érezném végigszabdalni az egész tanyát abban a tudatban, hogy megegyezni jöttem.
Akkor megyek Denerimbe és megkeresem Gaxkang-ot. Oda kell zárnyitó kari? Lesznek zárt ládák is vagy csak az amit a halála után elejt? És ha meghalt és elhagytam a házat vissza lehet még menni vagy elérhetetlen lesz mint Harcosbérc vára?
Ja és végre megvolt a kráteres videó, meglett a meteorérc és már a kardot is megcsináltattam. Nem tudom miért tartott ilyen sokáig, de megérte, nagyon király az kard is baromi jól is néz ki!
Gondolkodtam azon amit nem rég írtál. Nem írom spoiler-be mert csak beszélgetünk arról amit még úgy sem tudunk. De szerintem a kieg-ben visszatérõ gyermek biztos hogy nem az újjászületett Flemeth lesz. Morrigan lehet, hogy sok mindent elhallgat, de miután odaadtuk neki a könyvet néhány dolgot világosan megmondott. Miszerint Flemeth biztos nem halt meg véglegesen, de most, hogy már ismeri a tudását kész megküzdeni vele és megölni annyiszor amennyiszer csak kell. Morrigan igazán összetett személyiség, de szerintem ebben teljesen õszinte volt. De nem sokára úgy is meglátjuk!
Én csak most vittem végig, hát a vége egy kicsit csalódás volt. Túl erõs lett a party és mindenkit legyakaltam mins a pinty. Hiányoltam egy kicsit a vadabb fegyvereket/páncálokat. A végén meg eltünt pár fegyverem is, ez nem tudom hogyan történt.
Fantusz
Valószínûleg jól gondolod, de nem kulccsal nyílik az ajtó, a küldetést kell aktiválni (elegendõ jegyzetet megtalálni).

PAtr0n
Az a sikátor az, amiben van egy zárt kulcsos ajtó?
Ezt a Gaxkang-ot én is meg akarom látogatni 😊

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Fantusz
Gyülekezet termébe az elõcsarnokba be lehet menni, a nagyteremben voltak a videobejátszások.
(a kulcsot még egyszer sem sikerült megszereznem, de állítólag ott van a tároló, ahol Vartag állt az elõtérben)

Vérfarkasoknál lehet bolyongani a romban azt követõen is, hogy döntésre vitted a vitájukat.
Banastor tekercse is ott lesz, no meg egy "szokásos" üvegcsetörés után elõmászó Rémmel is pofozkodhattok.

Denerim egyik sikátorában tiszteletetek tehetitek Gaxkangnál, loot egy kard, s ha szerencséd van egy pajzs is.

Köszönöm szépen a válaszokat! Így már megoldottam a Holtak kasztját.
Viszont újabb gondom lenne. Van egy olyan küldi, hogy A város kulcsa. Minden kódex részt megszereztem hozzá most még sem tudom mit kell csinálni. Ha jól tudom a rejtekhely a Gyülekezetben van viszont az be van zárva és így nem tudok bemenni.
Ezt a küldi hogy lehet befejezni?
Hiszen eddig a Gyülekezet termében csak a videóbejátszások alatt voltam bent.
És még egy kérdés. A vérfarkasok barlangjában én szeretném a hiányzó dolgokat (pl. utolsó Banastor tekercs) megszerezni. Ha beleegyezek hogy kapuõr elvigyen az Úrnõhöz akkor is végigtudom a helyet járni vagy ahhoz hol loot-oljak mindenképp harcolni kell? És ha harcolok az nem lesz negatív hatással a késõbbi tárgyalásra? Én szeretnék megegyezni és azt átkot megtörni.
Ja és megkaptam a Gaxkangos küldit a romban. Most már csak elkell mennem Denerimbe és megkeresni az ajtót vagy még van más tennivaló is?
PAtr0n
Az override mappa ezen a útvonalon van: a játék könyvtárát megkeresed és azon belül packages\core\override. De ez alapból nincs ott, csak akkor születik meg, ha olyan modot telepítesz/bemásolsz ami ezt megkívánja. Pl a HD texture mod fájljait is oda kellett másolni (kicsomagolás után!), és bemásolás után egybõl mûködött.
Azokat a modokat amik *.dazip kiterjesztéssel készültek, a daupdater-rel kell telepíteni. A Da Mod manager hasonló a daupdeterhez, de sztem ugyanazt is csinálja.
Amúgy meg minden modhoz oda van írva hová is kell másolni õket. Ami viszont dazippes azt mindég updaterrel telepítsd!

Fantusz:
Igazából valóban csak kacatos ládának jó. De egyszerûen nincs szívem eladogatni azokat a dolgokat (fõleg fegyverek és páncélok), amiket megszereztem. Persze adtam már el jópár cuccot (fõleg a ratyi armorokat meg fegyókat), de jobban szeretek spájzolni, "jó lesz az még" alapon. 😊
De lehet amikor a vége felé közeledek majd a játéknak, kiárusítom ami benne van. Kíváncsi leszek mennyi lóvé jön majd össze belõle.

Hali all, köv kérdésem, lenne, http://www.dragonagenexus.com/ -on töltötem le pár dolgot pl: fegyver, páncél, több haj, szemszín, HD texutrák meg minden.... Van olyan amit rendesen a daupdaterel kel az müködik is... De van olyan amihez azt írja h valami overide mappába kel rakni meg Da Mod managerel kel telepíteni a játékba... ha valaki tudjad mirõl van szó , léci segítsen mer nem tudom hogy kel ezzeket felrakni! KÖSz
SötétBarom
A legfaszájosabb láda az a fallout2-ben a highwayman csomagtartója volt. <#vigyor>

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

nemár, ezt nem hiszem el hogy pénzbe kerül, megneztem mégegyszer a cetlit ami a CE dobozában volt ezeket a holmikat kellene ingyen, nem pénzért !! megkapnom:

- Bergens honor sisak

- final reason mágusbot

- grimoire of the frozen wastes nevû könyvet

ezeket a letölthetõ tartalom mutatja is ha beloggolok, valamint írja hogy bodantól kapom meg õket

akadna esteleg egy forumozó kollega aki szinten CE-t vett?..nála hogy volt...bodahn valóban árul (7 arany) " végsõ érv nevû botot, de a 2 másik tárgy viszont nem található nála<#nemtudom>
Igy van, de Bodan ugy adja azokat a targyakat, hogy penzert megveheted. Hogy mi ertelme van ennek? Csak annyi, hogy a kb. tizedannyiert tudod megvenni, mint, ha atlagos kereskedoi aron arulna.
Jah, hogy õ az??? 😄 Sosem vettem nála semmit, ráadásul idegesített ahogy kiabál, ezért mindig a piac másik felén közlekedtem 😊

Amúgy pont az ilyen esetleges meglepikért mertem végül törpét indítani. Kezdetben nagyon idegennek tûnt a gondolat, de nem is olyan rossz. Csak kár hogy néhány beszélgetés és videó alkalmával egyedül a fejem búbja látszik 😄

Fantusz
Érdekes ez a láda dolog.
Harcosbércen én is gyûjtögetekbele páncélokat, fegyvereket, mindenféle kacatot, de ha bele gondolok totál fölöslegesen.
Kiosztom a csapattagoknak a felszerelést, ha találok jobbat lecserélem rajtuk - nem emlékszem, hogy a ládából kellett valamit elõkeresnem - valójában a láda egy lomtár.

PAtr0n
Te Belláról beszélsz aki Redcliffe faluban átvette a kocsmát a kocsmáros besorozása után. Igen, lehet nála is hagyni a cuccokat, de semmivel sem kényelmesebb mint Harcosbérc, sõt....
A tábor mindig ott van ahol éppen vagy, és vele együtt a láda is.

Fantusz
2 - megcsinálhatod, ha lesz kedved hozzá.
Egyetlen elõnye, hogy megismerheted a történetet, amit a DLC a játékhoz ad, de a megtalált páncélokkal, fegyverekkel nem tudsz mit kezdeni, nem lesz alkalmad azokat használni.

Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
1. Úgy tudom hogy a Return To Ostagart visszavonták,mert nem volt jó a balance!Ez mennyire igaz?
2.Ha végigvittem a játékot és beteszem a Return To Ostagar DLC-t,akkor megcsinálhatom ezt a DLC-t ezzel a karakteremmel,vagy csak azelõtt lehet megcsinálni hogy megölöm az archdemont?
Fantusz
Nálam nem probléma a karakterek neme, van nõi, férfi.

A közrendû törpém speciel egy erkölcstelen nõszemély, kár, hogy Oghrennel nem bújhat ágyba <#crazya>.
Lotheringbõl azonnal visszatért Ozammarba, azzal a nem titkolt elõre látással, hogy Oghren minél hamarabb a csapat tagja legyen.
A közrendûnek az eredettörténete nem olyan jó, mint a nemesé, de nála játék közben jön a meglepi:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nõvére a herceg ágyasa, az unukaöccsének Bhelen az apja, aki elvileg Ozammar trónörököse

Természetesen a mélyúti küldetést nem vállaltam be a játék elején, de Oghrent "besoroztam", állandó csapattag lett.

A Körtoronyban ádáz módon lemészároltuk a mágusokat (szegény Wynne is ott halt hõsi halált).
Oghren Zavranban rögtön az õsi elf ellenfelet látta meg, Harcosbércen az ótvaros képû démonszállta Sophianak is hajlandó lett volna udvarolni, csak valami nõvel kezdhessen - a törpe ribanc vezetõjérõl meg tudomást sem vesz a kurafi <#eplus2>

Nekem nem kellet csalnom az egyik faluba a nevére nem emlékszem van egy kocsma és miután a kocsmárost besoroztuk a miliciába a kicsilány veszi át a boltot.Nála minden 0 pénzbe kerül ugyhogy bármit ot lehet nála hagyni és késõbb értemenni.olyan mint egy mozgo láda és még szoknya is vann rajra.

Fantusz
Nem emlékszel rá?<#vigyor5>

Denerimben õ óbégat a piactéren, csak ugye a többi karakternek nem személyes ismerõse...

Törpe nõ, na 😄 Amúgy nemes... és tényleg meglepõen jó lett az eredetsztori.
Azt hittem, hogy nem lehet majd románcom csak Oghrennel (jajj), de eddig ugyanúgy mûködik minden... Gorimot hol találom majd?

PAtr0n
Köszi, akkor azért nem kaptam még meg ezt a képességet, mert nincs még meg az alap ügyességem hozzá. A mesteri harczi gyakorlat már régóta maxos.

Táska dolog: csalás vagy sem, én feltettem a storage chest modot, így van egy ládikó a táborban amiben az összes felesleges cuccomat tartom, legalább nem kell harcosbércbe mászkálni, ha üríteni szeretnék, vagy kell valami belõle. És így táskákra sem kell a drága aranyat kiadni.

ok, köszi...de a CE tartalmaz 3 speciális tárgyat (ha jol tudom: egy szárnyas sisakot, egy mágusbotot, és egy könyvet), amit bodahn-tól kellene átvennem az elsõ tábori találkozáskor<#nemtudom>..mindegy azért köszi
Fantusz
Bodahn nem ad semmit ajándékba, vedd meg tõle, amire szükséged van.

Mókás, hogy mindíg elmondja, milyen kedvezményesen vásárolhatunk tõle, ugyanakkor szerintem nála a legdrágábbb minden.

Hátizsákot, ha látol, kerül-amibe kerül nyugodtan megveheted, nem lesz sok.
Nem kötelezõ azonnal megvenni, Ostagarban vehettél kettõt fillérekért, a kinti világban 6-7,5 arany lesz az áruk (természetesen Bodahn kedvezményes áru zsákja a legdrágább)

srácok
CE verizót vettem, és most jutottam el oda a sztoriban, hogy bodahn-t megmentettem a hídon, és most értem elõször a táborba, ahol is a leírás szerint itt kapok meg bizonyos cuccokat, amiket természetesen aktíváltam már, és a letöltött tartalom elérhetõnek jelzi...ám hiába megyek bodahnhoz és í fiához, semmit nem akar inygen odadani, csak vásárolni lehet tõle, horror áron..valamit rosszul csinálok?..hogy juthatok a CE-s cuccaimtól (más: bodahnnál van hátizsák, egyet már vettem ostagarban, de bodahn 7 aranyért árulja, ennek ellenére érdemes megvennem?)

köszi
Fantusz
Nem tegnap írtad, hogy nem tudnál férfi karakterrel azonosulni a játékban? <#circling>

A törpe nemes eredettörténete egész jó lett, amit kiábrándatónak találtam, hogy Morrigan nem ölben vitt az ágyba, mit valami plüssmacit<#szeret>
A törpém a napon magnõtt, nem sokkal alacsonyabb, mint bármelyik kéreglakó.

Természetesen elsõ szabad utam hûséges szolgámhoz, Gorimhoz vezetett, aki meglepetéssel várt ugyan, de kissé elszomorított, hogy a kereskedõ lét elvette az eszét, miután elmondta a kis mondandóját már csak kereskedni akar.<#hehe>

Én is kardos-pajzsos törpével nyomulok. Leilanaval már 100-as a kapcsolatunk, de még nem tutdtam megdöngetni. Azért volt már vicces jelenet: egyszer-kétszer kértem csókot jutalomként idegen lánykáktól, és adtak is, elég mókás volt nézni, ahogy lehajoltak hozzánk....😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Fantusz
Nem tegnap írtad, hogy nem tudnál férfi karakterrel azonosulni a játékban? <#circling>

A törpe nemes eredettörténete egész jó lett, amit kiábrándatónak találtam, hogy Morrigan nem ölben vitt az ágyba, mit valami plüssmacit<#szeret>
A törpém a napon magnõtt, nem sokkal alacsonyabb, mint bármelyik kéreglakó.
Természetesen elsõ szabad utam hûséges szolgámhoz, Gorimhoz vezetett, aki meglepetéssel várt ugyan, de kissé elszomorított, hogy a kereskedõ lét elvette az eszét, miután elmondta a kis mondandóját már csak kereskedni akar.

Jó, így már értem. Köszi!
Már csak a törp ember románca leszek kíváncsi
A gombának semmi értelme, nagyon minimálisat tölt csak vissza :S