Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én megvettem csak azért is , kíváncsi voltam rá. Azt mondom nem rossz könyv az eleje kicsit vontatottan indult számomra aztán belelendült szépen a vége meg kicsit össze van csapva úgy érzem. Ennek ellenére azt mondom h nehezemre esett letenni és érdekes volt megismerkedni néhány új karakterrel , viszont néhány a játékba szereplõ karakter is fel-fel tûnik (Loghain-n kívûl persze).

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

SötétBarom
Most nyomom a Mass Effect 2-t, elég mókás volt egy helyszínen egyszerre hallani Loghain és Morrigan szinkronhangját 😄DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Én megvettem, de még nem nagyon volt idõm olvasni, csak az elején tartok. És elég furcsa, hogy Loghain az egyik fõszereplõ, úgy hogy tudom, hogy mit fog csinálni.

Shiwo
gyanítom a méreg hatása lehet, hogy öregebbnek néz ki... meg genetika kérdése is, van, aki 60 évesen jól tartja magát, van aki meg 20 évesen õszül..

amúgy jó a könyv ? érdemes megvenni ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Üdv!
Van aki olvasta a Dragon Age könyvet? Hozzá lenne kérdésem hogy a könyv szerint Loghain jóval idõsebb mint Eamon, a játékba mégis Eamon az aki öregebbnek tûnik. Vagy csak én látom ezt így ? <#idiota>

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Fantusz
Fel kellene rakni a bannerba ezt a Mérleg-puzzlet, gyakran ismételt, visszatérõ kérdés.

Köszöntem!
Shiwo
az egész lényege, hogy 3 kari segítségére van szükség, hogy a 4. átjusson (kikell kapcsolni hozzá az autó követést)...ha eltûnik, akkor rossz a sorrend, mással próbálkozzatok...sokat segít, ha lapon valahogy lejegyzetelitek magatoknak, hogy mely kõ mely híd-darabokat jeleníti meg, s az alapján megtervezni... ha esetleg nem éreztek elég logikát és kitartást, akkor "csalhattok" és megnézitek ezen a weblapon a megfelelõ sorrendet...angol az oldal, de középtájon képekkel mutatják a sorrendet, fel lehet fogni az alapján a dolgot... de én javaslom, hogy próbálkozzatok még azért, sokkal jobb érzés, ha önerõbõl oldjátok meg

Sziasztok!

Nekem is az elõzõ problémára kellene a válasz!

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.Most csinálom a Szent Hamvak Urnája küldit,és ott tartok,amikor rá kell állni azokra az izékre,h megjelenjen a híd.A sorrend már megvan,de csak a második fokig jutok el,mert ahogy elmozdítom Oghren,h lépjen a másikra,h szilárd legyen a 2. és 3. fok,engem kidob az elejére...mit kell csinálni ilyenkor,h ott maradjon?
PAtr0n
Rájöttem, hogy Sten kardjának megszerzéséhez nem kell feltétlen életben hagyni a törpét.
Még csak most sikerült Sten hozzám való viszonyát olyan szintre fejleszteni, hogy beszéljen a kardjáról. Meg is lepõdtem, mert azt hittem, a törpe (Dwynn) megölésével buktam ezt a quest-et.
De elkezdtem, mert kíváncsi voltam, hogy csak bug lehet e, hogy még így is megadta a küldit.
2 taggal kell beszélni elõtte, és így jutunk el újra Recliffe faluba Dwynn házába. Az a láda a kis szobában ami eddig inaktív volt, most aktív lett, és voálá benne a kard, meg 1-2 egyéb cucc.

Eddig ennek örültem a legjobban az egész játékban. Ezt is jól kitalálták a készítõk. <#eljen>

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

PAtr0n
Ez mekkora! Jót kacagtam ezen. <#nyes>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Felsi: Mit akarsz Oghren?
Oghren: Semmit. Csak gondoltam rálesek, hogy vagy, ez minden. Vagy esetleg, ha összejön, megkenni a brontót, már ha érted, mire célzok.
Felsi: Nos, rámlestél. A brontóért Orzammarba kell menned.
Karakter Felsihez: Ismerd el, hogy Oghren jóval szórakoztatóbb, mint az itteni férfiak.
Felsi: Ha az alatt, hogy "szórakoztatóbb", azt érted, hogy "valószínûbb", hogy a lángokra fingik, akkor mindenképpen.
Oghren: Eh, hát, Felsi, nagyon jól éreztem magam, de most már mennem kell.
Felsi: Várj! Máris mész? Csak most érkeztél! Még nem is neveztelek vágatpatkánynak...
Oghren: Nem várakoztathatom tovább a Vezérdémont. Ha megsértjük az érzéseit, lehet, hogy összecsomagolja az egész Veszedelmet, és hazakullog. Ezt senki nem akarhatja.
Felsi: Hát... nem kell most azonnal megküzdened vele, nem igaz? Úgy értem, egy korsóra biztos van idõd. Te zsémbes brontónak hívhatnál, én pedig elmondhatnám, hogy olyan szagod van, mint a csigányürüléknek...
Oghren: Elmondom mi lesz: van néhány dolog, aminek a végére kell járnom, de amikor rendezõdött a helyzet, visszajövök egy italra. Te rideg bányarém.
Felsi: Rendben, de ne várakoztass hiába, te mihaszna, rézzel fútt kardos kasztú.
Oghren: Meg sem fordult a fejemben.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

PAtr0n
Mind1, már kár bánkódnom, amúgy meg sokat nem vesztettem vele a leírtak alapján.

A hollóra visszatérve: csalás vagy nem csalás, nem éppen hivatalos, nem a készítõk tették a játékba, így felfogható bárminek. Én egyszer használtam (bár ne kellett volna), de többször nem fogom.

Ja, kifelejtetted a leglényegesebbet: a trón várományosa <#worship>
Hé ez nem a nõklapja.hu <#nezze>
Ráadásul jól néz ki és egy isten az ágyban... nos, összességében az a tipusú pasi, aki csak a játékban létezik 😄

Ha a játék nem ad rá módot önmagában = csalás. Túl könnyû amúgy is, egy teljességgel felesleges dolog..

Vérmágia:

A vérmágus cuccok az életpontveszteséget csökkentik drasztikusan, ha mindhárom fent van akkor 40%-al. Viszonylag könnyen kiszámítható mennyivel tolja ki az össz manát az életpont. Persze lehet lõtyölni is.
A legerõsebb spell egyéként is vérmágia alatt van(Blood Wound), sajna a Blood Control valami brutálisan szarra sikeredett ahhoz képest hogy csúcs spell. Elvártam volna valami olyan spellt is amit Jowan használ a játékban mágus origin esetén, de nem jött be.
Egy olyan DLC lenne jó amiben csak plusz képességeket/spelleket lehetne szerezni küldetésekkel. Persze nem egy helyen, szanaszét a világban.
Tetves Ostagar még mindig nem jött ki, gáma marad parkolópályán addig... Ha kijön nekiesek egy teljességgel szerencsevadáz partival(4. emberen még gondolkozok, nyilván a kutya lesz az).Ja tényleg, kutya képességek is kellenének 😛 pl lehetne tanítani új dolgokra a jószágot 😛
MerlinW
A cheat az, mikor másokat csapsz be. Ha magadat "csapod be" az saját szociális döntésed, tulajdonképpen ezzel élvezetesebbé teszed magad számára a játékot. Mindenkinek a saját dolga hogy játszik, semmi baj nincs ezzel. Ezért nem értettem soha az "anyázásokat" emiatt. Ha másokkal ellen használsz csalást, na az már pofátlan dolog, de itt most errõl szó sincs ugye.

[merlinw.org]

Fantusz
Nem rossz az a mod, csak szigorítani kellene.

- Elõször is egy karaktert egyszer lehessen a hollótól kunyizott itókával átszabni.
- Másodsorban pedig a csapattagoktól ne lehessen a specializációt elvenni.

Az elsõ kitátelt mindíg betartottam, de a másodiknál én is estem bûnbe.
Leliana bárd helyett párbajhõs, Morrigan alakváltó helyett gyógyító specializációt kapott - ez már cheat.

Fantusz
Egyszer csináltam végig ezt a "nem hivatalos" küzdelemsorozatot.
A végsõ jutalom a Vérgyûrû, amit kizárólag vérmágus viselhet.
A gyûrû, Avernus köntöse, és egy vérmágus-medál elvileg jelentõsen felerõsíti a vérmágiát, gyakorlatilag meg nem sok értelmét láttam <#nevetes2>

Fantusz
A leírtakból csak találgatni lehet, de valamit nem jól csináltál.
Ez a probléma warezes DLC-kre jellemzõ, ott is akkor, ha bemásolós fájlokkal boldogított valaki.
A DLC-ket DAZIP formában kell beszerezni, azokat a daupdaterrel telepíteni, különben nem mûködnek megfelelõen.

Fantusz
Bajnok a legjobb spec, a tomboló csak második <#beka2>
A berzerkert pedig be kell állítani a taktikában, mert az csak bizonyos ideig tartó buff, a csata elején bekapcsol, s a hatóidõ leteltével mesgszûnik a hatása.
20-30 másodpercig aktív, a pontos adatot nem tudom.

Szervusztok!
Felraktam a "Palát" adó addont, és elmentem "Sulcher's Pass"-ba, beszéltem a kereskedõvel, aki adott vmi botot, meg elvileg megjelölt egy helyet a térképen... Namármost, nekem a hely amit mondott nincsen megjelölve, csak azok amik eddig is voltak... És a kereskedõ is eltûnt... Ilyenkor mi van? Lesz Palám vagy buktam?

hello
Nálam a "berzerker" skill bekapcsolása után ha benyomom a kelléktárt vagy karaktert váltok akkor a skill kikapcsolódik :S
Ez hiba lenne a játékban vagy tényleg így van megcsinálva? mert a 4 spec közül sztem ez a legjobb és pont ez ien bugos..
Nem is lepõdök meg hogy ezt a hollót egy magyar csinálta.
Hát akkor nem tudom, mondom én elég hamar lerendeztem. Nem tudom mennyi xp-tõl estél el így, de nekem elég hamar megvolt az öt küzdelem. Max tölts vissza egy régebbi állás, gondolom biztos van ilyen és nézd meg mennyit szedhettél volna össze vele.
A hollóra gondolsz? Az nekem nincs fent, de azt hiszem én nagyon szerencsés vagyok mert mindent sikerült nagyon jól fejlesztenem.
A harcosomnál maxon van a harci taktika a túlélés a rábeszélés a teljes két fegyveres iskola a bajnok és a tomboló spec. Lassan a harci iskolás pontokat már nem is tudom mire tegyem!
A dörzsöltségre annyi pontot tettem ami a full meggyõzéshez kell. Az erõt már nem fejlesztem tovább és az ügyességet sem most az akaraterõre rakom a pontokat meg az életre.
Azt az egy pontot amit kezdéskor a pajzsra kaptam az nem hiányzott sehonnan sem.
PAtr0n
Azzal beszéltem akivel kell, azt mondta, amíg Bhelen király újra nem ad engedélyt, a küzdõtér szünetel. Bhelen meg a nemesekkel van elfoglalva amikor odamegyek, nem lehet vele normálisan beszélni. De ha nem adtak a küzdõtéren sok xp-t akkor nem gáz.
A könyvek meg már nem érdekesek számomra, megoldottam a Respec addon moddal, hogy maxos meggyõzésem legyen, igaz 3 túlélés és 1 harci taktikák pontom bánta.

Patr0n! Akkor sajnos többet nem tudok segíteni neked. Én akkor ott két könyvet vettem és az egyikbõl a Túlélésen fejlesztettem. Próbálgasd a könyveket elõbb utóbb biztos megtalálod azt ami neked kell.
Errõl még nem is hallottam. Én még Porvárosba menetel elõtt intéztem el az Arénát. Nem gondoltam, hogy nem mindegy, hogy mikor megyek oda be. És a Porondmester vagy mi nem enged harcolni, õt kérdezted meg? Tõle lehet engedélyt kérni a harcokhoz, hátha csak rossz törppel beszéltél?
Amúgy nem tudom, hogy mennyi xp-tõl estél így el mert nem olyan nagy szám. Elég gyengék az ellenfelek. Legalább is a legyõzésük nekem semmi gondot sem jelentett.
Az egyik teremben, a lépcsõvel szemben, lent, van a falon egy nagy kép. Azt kell megpiszkálni. Csak akkor mûködik, ha minden darabját összeszedted a történetnek.

Shiwo
hmm..az egyik karimmal ebbõl csak a mágusok kiirtása maradt ki (bár Wynne-t levertem)

Shiwo
Hali !

Kérdés: van a kamarás-erõdös dlc... abban van a küldi, hogy ki lehet deríteni a hely történelmét...addig mindig eljutok, hogy valaki (a nevét nem jegyeztem meg) elrejtett valami cuccokat..azokat hol lehet megtalálni ? már vagy 4szer bejártam az egészet kívül-belül..valamit nagyon nem vehetek észre... -.-

PAtr0n
Basszus, mondjátok, hogy Orzammarban a királyválasztás után valamikor, még be lehet menni a küzdõtérre. Nem voltam ott a királyválasztás elõtt, most meg, hogy Bhelen lett a király, már nem engednek harcolni ott.
Pedig de kíváncsi lettem volna milyen. A legjobban az zavar, hogy rakás xp-tõl estem el így.

Bocsi hülyeséget kérdeztem, az elõzõt ne vegyétek figyelembe.
Csak 16 hozzászólást kéne vissza görgetned #10552

Tudom lerágott csont, de honnan tudom megszerezni, letölteni a hollós kütyüt? Ha valaki tudja, PM-be elküldhetné elõre is köszönöm.<#worship>
PAtr0n
Valamilyen szinten csalás azért, mert könnyen elszaladhat az emberrel a ló, ahogy Fantusz is írta. Az életben sem tudod visszapörgetni az idõt, hogy más tapasztalatokat szerezzél vagy más szakmát tanulj, max megtanulod/megtapasztalod a hátralévõ életedben. Jó tudom, ez csak egy játék, de engem nem visz rá a lélek, hogy egy teljesen más karaktert csináljak a holló segítségével.

krisztajo: A vérfarkasos küldit még nem csináltam meg, akkor ezért lehet, hogy még nincs Varathorn-nál az a könyv amirõl te is írsz. Amúgy a Porhüvely kódexe csak 1 elkölthetõ pontot ad a képességekre, képzettséghez nincs köze.

Sheltem: ha nem rohansz úgy mint egyesek, és próbálsz minél több mellékküldit megcsinálni, illetve a párbeszédeket tisztességesen végighallgatod, a kódexet is mindig olvasod mihelyst új dolog kerül bele, nem lesz vége egyhamar! Én már lassan 120 órája játszok vele, de még odébb van a vége.

Én csak gyógyitalokat raktam be, a többinek nincs értelme, mert pont rosszkor fogják használni a képességeket 😄

Legegyszerûbb ha az ember nem használ semmilyen taktikát hehe..(nem mintha kéne az esetek 95%ában)
Igen a gépi intelligenciával van a baj, bár ez nem mindig jött ki. Én beállítottam neki, hogy támad- ellenség- bármelyik- ezzel és ezzel. Na erre állt mint a bálám szamara és nem csinált semmit sem. Tegnap átállítottam arra, hogy ellenség- legközelebb látható és azóta támad és bénít is rendesen. Csak arra, hogy ilyenkor mi a baj vagy rájön az ember vagy nem. Nekem az is órákba telt amire észrevettem, hogy nem harcol. De, hogy mit változtattam meg ami miatt így lett azt sem tudom már mert egy darabig semmi gond nem volt vele. Na mindegy én voltam figyelmetlen. Én nem is használom az íjász képességeit csak a két tõrrel daráltatok vele. A mocskos harcmodora nagyon jó, akit azzal ö elkábít annak utána egy harcos egy csapással véget vet.
Ezen én nem is csodálkozom. Általában azok lesznek a jó vezetõk, akik nem ácsingóznak a hatalomra. És Alistair pontosan ilyen.
Sheltem
Köszönöm.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

sevendoor
A hátizsákra kattintva a karaktereden a bal alsó sarokba látod, hogy ha változtatod a felszerelést, hogy változik a páncél, a védelem, a sebzés, stb. Én legalább is e szerint szoktam dönteni.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Sheltem
Valaki erre ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Fantusz
Igazad van, a hollóval óvatosan szabad "üzletelni", mert könnyen cheatbe mehet át a játék, ha többször átvariálod a karaktereidet.
Már az is cheat, ha a csapattagoktól elveszed a spacializációt is, nem csak a pontokat osztjuk újra.
Lelianaból én rendre dualos harcost faragtam, az íjász képességei helyett, adtam neki haszálhatóbbakat, s még a bárd speckó helyett is azonnal lehet bérgyilkos, vagy párbajhõs... no ez már erõsen súrolja a határt, ennek ellenére volt amikor bárdmentes lett Leliana, nagy volt a kisértés.
Késõbb azonban nem nyúlok a karakterekhez, cspatba kerülés után kiértékelem, hogy jól ven-e így vagy alakítok rajta, de aztán "sérthetetlen".

Fantusz
Taktiaki beállításokkal nekem is sikerült már hülyeségre rávenni karaktereimet, elég csak egy kis figyelmetlenség.
Ráadásul vannak opciók, amiket a karakter értelmez rosszul támadás alatt.
Ilyen volt, amikor beállítottam Leliananál, hogy távolsági támadásnál váltson íjra, közelharcinál tõrre...
Csak amikor egy csapattámadásnál ijjal, s karddal is támadták az engedelmes bárdkisasszony harc helyett a fegyverét cserélgette serényen.

Alistair teljesen komolyan gondolja, hogy nem szeretne király lenni.
Hozza a szokásos nyafogását, hogy az õ véleményére senki nem kíváncsi, akarata ellenére királyt csináltatok belõle - ezek után szinte meglepõ, de Alistair jó király lesz

Na erre kíváncsi leszek! Gondolom majd hozza a szokott bugyutácska formáját ha már ilyen szépen megkértem hogy királynõ lehessek! <#papakacsint>
De én bírom. Alistair sokak szerint nyálas meg szerencsétlen, de Eamon arl mondta jól, ha kell akkor helyén van az esze és a szíve.
sevendoor
Ajánljatok nekem egy jó kis staffot, a liriumos küldi után tele vagyok pénzzel. 😊 Van amelyiket lehet enchantolni?

krisztajo! Mikor már az országgyûlésen vagy és élesben kell választanod, ott lesz egy olyan lehetõség, hogy Alistair legyen a király és én mellette fogok uralkodni. Utána van egy aranyos beszélgetés Alistairrel 😄

Fantusz! Túl vagyok a szabadításon. Tényleg jó volt. Én Wynne-t és Leliana-t választottam. Az õröknél Leliana vitte a prímet. Tetszett az õrök reakciója amikor hangosan elkezdtek imádkozni amiért olyan szívtelenek: Csak hagyjátok már abba és menjetek! Bent a Tisztelendõanyát meg Wynne nyugtatta le, pontosabban elküldte vitatkozni a feletteséhez. A ballistás elterelés is tetszett. Visszamentem a sajtszeletelõért is, hihetetlen de én ezt a ládát egyszerûen nem vettem észre. Mondjuk most már nem volt túl sok jelentõsége, azóta már találtam sokkal jobb tõröket. Most már csak a zárvány van vissza és végeztem minden Denerimi mellékküldivel is egyet kivéve. Viszont a hatodik fekete fiolás rémet nem találom sehol sem. Hol keressem???
Illetve van még egy dolog amit nem értek. A királynõ megmentése után mindenkivel beszélni kellett Alistar-ról. De azt sehol senkinek sem lehetett megemlíteni, hogy engem vegyen el. Csak Anorával kapcsolatban volt ilyen opció. Arról mikor lehet beszélni, hogy királynõ lehessek???
Ja és neked volt igazad Leliana-val kapcsolatban. Egyszerûen rosszul állítottam be neki a taktikát azért nem harcolt senkivel. Azóta aprít rendesen. Fullra fejlesztettem nála a Párbajhõs specet így nagyon kemény harcos lett.
Patr0n! Igen az elfeknél csak Varathorn van. Nála egy darabig tényleg nincs semmi ilyesmi. De miután feloldottam az átkot és visszamentem két könyve is lett. Egyenként 12 aranyért vettem. Persze lehet hogy tévedek a helyszint illetõen de az árra biztos arra emlékszem.
Egyébként direkt megnéztem neked az Egyetemes tudás kódexe tulajdonságpontot ad. A Porhüvely kódexe szabadon elkölthetõ képzettség pontot. Úgyhogy ez kell neked! Ha végigjárod a kereskedõket elõbb utóbb megtalálod ezeket a könyveket. Ments mielõtt megveszed, de szerintem igazan lesz.
sevendoor
Én nem nevezném csalásnak. Nem kapsz több pontot, tulajdonságot, csak a meglévõket oszthatod el a saját szájized szerint.

Sheltem
Sziasztok!

Én még csak mostanában kezdtem el játszani a játékkal(nem igazán van sok idõm sajnos) de azt kell mondjam, hogy ilyen rpgvel nem játszottam a baldurs gate2 óta pedig az sem rég volt. 1 félelmem van, egyszerûen olyan kidolgozott minden quest és párbeszéd, hogy fosok rövid lesz és hamar a végére érek(baldurs gate2 egyálalán nem volt rövid). Most keresem a híres werewolfot a keleti erdõkben gondolom még eléggé elején vagyok.
1 láma kérdés: Melyik a jobb fegyver például 20-40 damage, vagy 5-10 damage +4 attack? Tehát itt is hasonló rendszer van mint ad&d ben, hogy a +3+4+5 ös fegyverek a legtápabbak vagy a damage számít inkább?