Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még valami...
A végsõ csatában az elfek váltak be legjobban. A törpéket egyszer vetettem be, le is amortizálódtak, maradtak négyen. Az elfek 50-en jöttek, 47 éltben maradt harcossal zárták a dolgot, és szépen ritkították a népet minden területen, ahova hívtam õket. A legutolsó verekedésben meg mindenki felvonult, azok is, akiket nem hívtam be...

Van rá lehetõség, hogy zárnyitásra és kétfegyveres üzemre is maxon legyen. Az én mostani elfem is erre gyúr. Párhuzamosan kell rakni a pontokat a dörzsöltségre és az ügyességre, meg felváltva az akaraterõre és az erõre/életerõre. Az erõ azért kell, mert az egyik kezében kardot tart, aminek az erõ ad sebzést, nem az ügyesség, de az a kard, amit Duncan a kezébe nyomott az elején, túl jó ahhoz, hogy csak úgy eldobjam.
Persze lesz még sokkal jobb is.
Az elõzõ menetet 19. szinten zártam és az utolsó két szintlépésnél a fõkarakternek már túlélésre meg csapda készítésre kellett pakolni, mert más, kifejezetten tomboló-harcos specifikus képesség már nem maradt adható. A végén így is egyszál magam pofoztam ki a sárkányból a fele piros csíkot...

Amúgy kicsit összekavarodott a játék. Felraktam pár modot. Van ami tisztán angol (ez lehetõvé teszi, hogy az NWN2 SoZ-hoz hasonló módon készíthessünk magunknak fegyvereket, felszereléseket, bár a receptek megszerzése nem olyan egyszerû. lehet vásárolni az árusoknál, de használat elõtt meg kell fejteni az óelf szövegeket, amihez még nem tudom mi mindent meg kell szerezni. Szóval nem az elején lesz táp. Ráadásul alap képzettséggel csak 1-es szintú cuccokat lehet összerakni.
Egy másik csak grafikai tunning (gondoltam én balga mód), a tárgyak ikonjait módosítja az inventoryban, mindegyiknek sajátja lesz, nem egy halom egyforma kinézetû cucc. De sajna nem csak a grafikát, hanem a megnevezéseket is lecserélte, így a tárgyak neve angol, a leírásuk magyar. Az összes leírás a kódexben angol, a beszélgetések feliratozása magyar, a lények nevei a játéktéren vegyesek.

Beraktam még két quest modot is, de eddig nem találkoztam velük...

Nekem nulla volt a befolyásolási szintem (egy a caládja kiirtás miatt nem túl barátságos, tombolásra specializálódott harcos), de Loghain önként ajánlotta fel, hogy õ végez a sárkánnyal. Mondjuk ez nem jött össze, mert nem maradt talpon sajna a végére, egymagam kellett lepfozzam õnagyságát, de a jószándék megvolt benne. Túl sok ajándékot én se gyüjtöttem neki, az egyszem térkép volt, amit kapott, de a táborban egy beszélgetés során, amikor azt találtam mondani, hogy az ország érdekében bárkivel hajlandó vagyok megegyezni, még vele is, 31+-t adott és kérés nélkül felajánlotta a démon kivégzést...

Fantusz
Párbajhõs-bérgyilkos specializációval a szerencsevadász is félelmetes.

Logain-al is meglehet beszélni Morrigan ajánlatát. Az más kérdés, hogy vajon rá is tudjuk-e beszélni. Megfelelõ befolyásoltsági szint nélkül gondol úgy sem teszi meg hogy életben hagytuk. Arra pedig elég kevés idõ van, nem beszélve arról hogy én alig láttam neki való ajándékot. De én kezdettõl fogva annyira seggfejnek tartottam, hogy fel sem merült bennem hogy életben hagyjam. Nem beszélve arról, hogy akkor Alistair mindenképp elhagy. Függetlenül attól, hogy milyen viszonyban vagyok vele és nõi vagy férfi karival játszom Alit értékesebb karakternek tartom. Hiszen öt kezdettõl fogva úgy nevelgettem ahogy szeretném. Logain-t ennyire a játék végén meg kitudja mennyire elcseszett fejlesztésekkel szórta meg a játék. Nem kösz, Logain kell a fenének!
Azt nem is vitatom, hogy sokkal érdekesebb Morrigan férfi karival. Majd kipróbálom egyszer. De a következõ kari már amikor rájutok egy nõi szerencsevadász lesz. Bár nagyon sajnálom a bajnos specet de kíváncsi vagyok rá, hogy feltudom-e úgy fejleszteni max. zárnyitás mellett, hogy két kardra is legyen ereje.
Az utlólsó játékot úgy 190 arannyal a szütyõben fejeztem be úgy, hogy a végén már minden elérhetõ drága fegyvert megvettem, ami 100 arany alatt volt, és az utolsó csatában nem vergõdtem a ládákkal, hullákkal. Minek gyüjtsek, ha úgyis rögtön vége...

Kezdtem egy újat, zárványelf szerencsevadásszal. Õ lesz a kétfegyveres harcosom. Nem kedveli az embereket, így Stent szimplán kiszabadítottam a ketrecbõl (kicsit morcos lett a káptalan néni meg a templárius fõnök is furán nézett), ellenben Lelianát elzavartam. A kis löjkött liba nem nyugodott, a falu kijáratánál megint odajött kicsit kiuncsorogni.
Mondtam, hogy nem kell, erre Alister nekiállt nyafizni, hogy de talán mégiscsak...
Kb a következõ szöveg jött elõ (én):
- Aha. Már csak egy vezérdémon kell és rosszabb lesz, mint a Veszedelem... (mármint Lilike)
Ali:
- De hát ez nem egy olyan kis édi-bébi szineske, hanem egy "szúrom-bököm hercegnõ vagyok. Öl, öl, öl!". Csak tudnánk használni valamire...

Itt eldobtam magam, úgy hogy nem emlékszem, mit mondtam rá, de Lili sértõdötten, hüppögve el. Tényleg hüppögött...

Kutyám se lesz, mert a csajpok szabadítása közben kissé berágtam a blökikre. Wynne-t megtartom majd - ha sikerül. Oghren jöhet, Zevranról majd eldöl akkor. Pala a maga embergyûlöletével kötelezõ tag...
Morrigant nem sikerült elzavarni, Alit meg mégse akarom, mert hát rendbéli...

Nálam, Alister egy részeges csavargó lett, merthogy életben hagytam Loghaint. Igaz, elõtte ráparancsoltam Alira, hogy akkor is király leszel (rábeszélni nem lehetett), erre besértõdött, de azt mondta, hogy ez az utolsó parancsom, amit még végrehajt, de Loghain miatt mégiscsak meglépett...
A körmágusokat kiirtottam (pontosabban a fõmágus megmaradt, de a program úgy vette, hogy a kör megszûnt), de az új lovagparancsnok alatt újjászervezték, A törpe leányzó - akinek mondtam, hogy nincs hova mennie, oszt mégis meglépett otthonról - az új körben elismert "mágus" lett. Hatására Orzammarban is alakult egy kör, amit a Káptalan ás a templáriusok rossz néven vttek, így szervezik a háborút a törpékkel...

PAtr0n
Egy pár gyógypia nekem is fogyott, de nem vészesen. Ráadásul Wynne volt csak velem, Morrigan nem, meg a kutya és Sten. Nem mondom, hogy simán, de azért levágtuk ... legnehezebb fokozaton.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Fantusz
Közel állsz a fõküldetés befejezéséhez, így a többi kérdésnek nem sok jelentõsége van, de sok mellékküldetést kihagytál, ha már a királyválasztáson is túl vagy.
17-es szinten nem kellene, hogy Flemeth gondot okozzon.

wedge31
1 Kolgrimtól, Wyrmling Lair /ez az urnás küldi egy helyszine/
2 Hiba volt mert nincs másik csak ha te képezel ki valakit de az nem az igazi.
3 Redcliffben a vágydémontol.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Hali!

Már egy ideje játszom a játékkal, és lenne pár kérdésem:
1: A lélekfaló specializációt kitõl és hol tudom megtanulni (vagy megvenni hozzá a könyvet)?
2: "Healer" szövetségest tudok majd szerezni a késõbbiek folyamán? (A kör tornyában lévõt kinyírtam)
3: Vérmágus specializációt kitõl tudom megtanulni/megvenni?
Ott tartok amúgy hogy loghaint kinyírtam és alistairt loghain lányát "választottam" uralkodónak.

U.i.: Csak nekem vannak gondjaim flemeth kinyírásával? 17-es karikkal egész jó cuccokban egyszerûen nem megy, max a fél életét tudom levenni és akkor könnyû fokozatra van rakva a játék. Átlagosban kb a negyedét tudom csak levenni, pedig tele vok gyógypiákkal. Vmi tipp?
Fantusz
Kb annyi a titok nyitja, hogy Flemeth igazi varázskönyvét nem szabad a boszi kezébe adni...
Attól teljesen beléd zúg, szerelmesen pedig nonszex a csaj.

PAtr0n
Ja és többször nem akar ungabungázni, nekem meg nem elég 1.... <#rinya>

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

PAtr0n
Másnak is bugzott Ishal tornya az Ostagar DLC-ben? Egy csapástól döglött meg az összes éjfattyú. Vicces volt,amikor körbeálltak vagy 6-an, és egy pillangóvágás után feküdt az összes 😊 Na mind1. Nem volt nagy durr ez a DLC.

Ez a Morrigan meg olyan mint az idõjárás. Lefeküdtem vele, persze otthagytam Leilanát utána, mert választás elé állított. Nagyon vigyázni kell miket válaszolok neki, mert rengeteg szimpátiapontot bukhat az ember. De most 98-on van, próbálom itt is tartani, kíváncsi vagyok a végén számítani fog e. <#rolleyes>

MerlinW, Fantusz, köszi szépen...egyenlõre max 4-10 arany jutalmú küldetéseknél tartok, semmi nem égetõ, viszonylag jól fel vagyok/unk szerelkezve, ok, marad a spór egyenlõre<#wave>
MerlinW
Nem tudom hol tartasz, lesznek 20-30 aranyat adó questek. Függ a játékstílusodtól, a mellék küldetések elvégzésétõl, azok módjától, a kasztodtól, a karaktereidtõl, stb. Te tudod. Én mindenre tudtam tõkét teremteni, ha máshogy nem, úgy hogy visszajártam lootolni a szemetet, majd eladtam õket. Mondjuk egyszer sem költöttem 100arany felett semmire. A játék felétõl mindig volt 50-80 arany a zsebemben. A lényeg, hogy csak rajtad áll.

[merlinw.org]

Fantusz
Ebben a játékban végre magasabb szinten is lesz értelme a pénznek, fölöslegesen ne költsd, de ne is fukarkodj - no ez a nehéz feladvány az elsõ végigjátszásban.

Képességnövelõ könyveket megveheted, ha akarod, de fegyvert, páncélt csak az egyedi darabolkat érdemes megvenni, ezekért pedig 90-150 aranyat kell kifizetned, s az is lehet késõbb találsz jobbat.
A játék végén sem lesz nálad több néhányszáz aranynál, nem leszel milliomos :-)

srácok

pénzt mennyire költsek, keservesen gyûlik, hátizsák megvan 2 x már, fegyver, páncél méregdrága kereskedõknél (a jobb darabok)..érdemes spórolni, vagy lesz loot, és küldetéspénz dögivel?
köszi
Shiwo
hát, nálam Loghain felajánlotta, hogy õ viszi be az uccsó csapást, de nem volt rá szükség, mert beleegyeztem Morrigan tervébe (majd megnézem, van-e olyan mentésem, amibe még nem egyeztünk meg, ha van, akkor megnézem, hogy mi lesz vele)

mondjuk az én verziómban elég baljós a jövõ, mert Mori ügyebár egy isten lelkû gyereket vár, viszont amit nem tud, hogy anyuci él, ugyanis megegyeztem vele, s nem nyírtam ki.. szval ott esélyes egy übergonosz megjelenése a jövõt illetõen 😊

utána Pala/Shale megemlítette, hogy megkeres valami varázslókat, akik állítólag visszatudják változtatni (amire a másik végjátékban volt is utalás, hogy összejött), Stan hazatér elvileg, Loghain kamarás-toborzó lett, Oghren marad a felszínen, a bárd csaj nem közölt semmi érdekest, hogy mihez kezd, Allistairt kivégeztette a királynõ, a kutya semmi érdekest nem mutatott fel a végén, a többiek meg nem érték meg, hogy a csapat tagjai lehessenek..

mondjuk kérdés, a kieg majd a fõ csata elõtt v után játszódik.. ha utána, akkor ügyebár nem ártana, ha a fõkari életben maradna...viszont poén lenne, ha Shale visszatérne, mint zsémbes törpe nõ, ki a galambokat írtja 😄 mondjuk az nem tetszett, hogy néha a játékban vannak hollók, és azokat nem próbálja meg Pala széttrancsírozni..pedig poén lenne 😄 érdekes lenne még, ha törpe karival lehetne belõled is öntudattal rendelkezõ gólem..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Sziasztok! Már ugyan kérdeztem de megkérdem még1x.
Nincs valakinek meg az a mód vagy fájl (.mop) amivel Lelianat helyesbítek az arcát (ami a játékban van) kitudom választani fõkarinak?????? Segítséget elõre is köszönöm...
Fantusz
Királyi vénája egydül Alistairnak van, Anora az apja hírnevének köszönheti, hogy királyné lett, Loghain a tetteivel érte el, hogy az ország nagyhatalmú embere lett - nem is nemesi családból származik, ellentétben a Couslandok évszázadok óta fõnemesi címert viselhetnek.

Meg van ez bonyolítva, a harcosbérci küldetés alatt arra is van utalás, hogy az õseid érintettek voltak a lázadásban (arra nincs bizonyíték, hogy gyakorlatilag tettek-e valamit).

Ha végigvittem törpével, kezdem is pasival. Most úgy is leszbikus vagyok. Pasi fõkarival sem lehet ennél furább 😄

Amúgy a felvetés jogos... Loghaint mindig kinyírom, nem is gondoltam rá, de most hogy mondod! Na, ki próbálja ki? 😄

Fantusz
No és mi van akkor, ha Loghainból kamarást csinálunk?
Alistair lelép, Morrigan kitõl kapja meg amit akar?
Loghaint kell gyõzködni, hogy szedje össze magát, választhat vagy a boszorkány, vagy a sárkány?
Egyeltalán Morrigan mit lép erre a helyzetre?

Férfi fõkarakterrel is érdemes lenne egyszer végigjátszanotok, Morrigan teljesen másképp áll bizonyos dolgokhoz, ha "érdekelve" vagytok nála.

Hát jó csak gondoltam esetleg ezt a variációt is próbálta valaki. Nekem ez a befejezés tökéletesen megfelelt.
Csak kíváncsi lettem volna arra, hogy így is lehetne-e befejezni. Amúgy én úgy tudom, hogy Alit fel lehet áldozni nõi és férfi fõkarinál is.
Ha ö végez Logain-al akkor Anora nem hajlandó hozzámenni. Vagy egyedül vagy a férfi fõkarival hajlandó uralkodni.
De arra én is kevés esély látok, hogy a nõi fõkari egyedül uralkodhasson. Elvégre semmi joga nincs a trónhoz egy vérszerinti királyi férj nélkül. (A fenébe is!!!)<#vigyor2>
Hmmm... alapesetben akkor leszel királynõ, ha Alitair elvesz, amire azért várni kell jópár hetet. Szerintem nem lehetsz királynõ csak úgy.
De kivi vagyok, hátha valaki tudja és el is mondja 😊

Fantusz
Fogalam sincs arról a variációról.
Az biztos, hogy Morrigan a végsõ csata elõtt lelép, ha nem kapja meg amit akar, s valakinek fel kell áldozni magát.
Alistair megszólít a végsõ pillanatban, hogy szeretné õ megölni a Vezérdémont, de nem tudom, hogy lehetséges-e.
Példának azt lehet felhozni, amikor a Semmi üllõjénél Brankától kérhetjük, hogy Oghrenbõl gólemet csináljon, amit visszautasít.
Így elképzelhetõ az, hogy ráhagyod Alistairra a sárkánymészárlást, de valaki beugat, hogy nehogy már a vér szerinti királyból legyen mártír, királynõt könnyebb találni <#zavart1>

Orlézia császárnõje különben is gyanús, szegény Anorát Cailan teljesen elhanyagolta, titokban a császárnõvel levelezett...<#hehe>

Nem-nem az Fantusz már mesélte, hogy fellehet áldozni Alistair-t, ha jól emlékszem.
Csak azt nem tudom, hogy utána lehetek-e én a királynõ vagy ilyenkor automatikusan Anora lesz.
Üdv!
Az új DA: Awakening videóban jól láttam h Oghren is szerepel? Ezek szerint akkor Alistair és Oghren megmarad a kiegészítõben. Kíváncsian várom az új karakterekrõl kiderül-e majd valami.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Nem fejeztem így be, de van egy olyan gyanúm, hogy csak te halhatsz meg a csatában.

Endreman! Köszi akkor ezt fogom kimásolni.
Valaki a másik kérdésem? Senki sem fejezte be így játékot?
Lehet egyedül nõi karival uralkodni (10614-es hsz.)???
PAtr0n
Akkor király. <#smile>

Fantusz
Utazz a körtorony melletti tóhoz.

Mayday
Sziasztok,

Kicsit elakadtam, segítséget kérnék. Redcliff kastélyban van a küldetésem, aki még nem járt itt, annak a kérdés SPOILER lehet!

Szóval a démon kiûzéséhez segítséget szeretnék a körmágusoktól kérni, azonban a világtérképen a Körtorony inaktív, nem érem el. Máshol kell õket felkeresni? Vagy hogyan nyitható ki a hely?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

SötétBarom
Elképesztõ.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Ez nem hiba. Igy van megcsinalva. A Berzerker csak csata alatt tarthato fenn. Ez szerintem eleg logikus. Eleg fura lenne, ha valaki orjongve menne el aludni peldaul 😊
EndreMan
A letöltött tartalmak is itt vannak a documents/bioware/dragon age alatt, mégpedig a AddIns könyvtárban!

PAtr0n
DA után én is szándékozom elkezdeni azt is. Már csak azért is izgat a dolog, mert meghagytam a mentéseimet az 1-bõl.
Amúgy saját vélemény a 2-rõl? Röviden persze, nem akarok offolni sokat <#awink>

És a letöltött tartalmak?
Illetve van még egy dolog amire kíváncsi lennék.
Mi van akkor ha az Országgyûlésen az mondom, hogy Alistair legyen a király és én vele uralkodok. És ezek után nem fogadom el Morrigan ajánlatát és feláldozom Alit? Én uralkodtam volna egyedül mint királynõ? Csak azért kérdem mert az Országgyûlés végén Alistair azt mondta Anorának, hogy ha nem éli túl akkor õ uralkodhat majd?
Egyszóval belehet fejezni úgy a játékot, hogy a nõi fõkari egyedül uralkodik?
EndreMan
a documents alatt lévõ bioware/dragon age könyvtárat hagyd meg.
Ott van karakterenként külön könyvtár minden karakter mentéseinek,cuccainak.

Kezdhetném, csak nem lehet. Újrakell rakatnom a gépemet, mert betegeskedik. Meg is szerettem volna kérdezni, hogy mit kell elmenteni ahhoz hogy a letöltött tartalmak DLC-k és tárgyak na meg a mentések és a profil megmaradjanak?
Fantusz
Kezdheted elõrõl másik karival <#eplus2>

Igen megláttam milyen a vége, most fejeztem be. 91 óra 23. szint 95% lett felfedezve. Igazán epikus és nagyszabású lett a vége. A vezérdémon azért nem volt gyenge szerintem
Utána tetszettek a csapattagokkal lefolytatott beszélgetések. Viszont egy hibát is észrevettem. Nem tudom, hogy más is járt-e így de nálam Pala úgy állt a koronázási terembe mintha össze lett volna gyûrve. Kicsit furcsa volt.
Az elõretekintõ kis szövegek nagyon jók lettek. A népet meghatotta, hogy a király a királynéját teljes elragadtatással szerette. Ez ám a happy end!!!<#nyes>
wicked vook t'oom
MerlinW
<#vigyor3>

[merlinw.org]

Fantusz
Fel kell telepíteni a DLC-t.

azt meg tudja valaki mondani hogy mit kell csinálni hogy a warden's keep mûködjön? mert odamegyek a táborban Levihez, el is kezdünk beszélni, de nem adja be a küldetést és a térképen sem jelenik meg semmi. ilyenkor mi van?
Ráadásul olyan aranyos a vége, amikor elmesélik kivel mi történt késõbb. Majd úgy is meglátod! 😊 Most megyek és elolvadok 😄

Amúgy ez nem off, csak nõi szemszög 😛

Sziasztok! Nem tudom hogy kérdezte már valaki de ezt vissza keresni nincs lelki erõm se idõm...

Kérdés nincs-e olyan mód hogy Leliana-t betudjam állítani karakternek? Mármint az arcát,.ár találtam ilyen módot "npc faces" fel is raktam de az nem az a Leliana arc volt ami a játékban van. Minden más npc csapat tag arca jó csak az õvé nem.
Ugyan már nem legyél ilyen!
Legalább már a játékban hadd próbáljuk ki milyen királynõnek lenni egy ilyen pasi mellett!!! Igaz mecsoka?!<#vigyor1>