18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#12242 cucctól függ - Juggernaut sethez például kell, de Wade által alkotott páncélokhoz nem. -
horthy #12241 Volna egy kérdésem ! Az összeálló ruházatban van-e jelentősége a sisak-nak ? Van-e olyan hogy adott felszereléshez tartozó védősisak ? És az ad -e valamilyen bonuszt ? Mert ugy vettem észre hogy az összeálló ruházatban csak a kesztyű , mellvért , és a csizma számit ez ad igy tárgybonuszt ha azonos tipusu mondjuk mindegyik lánc 3.-as szintű és acélbol van . Bár érdekes modon a láncpáncélzatnál meg a többinél se nézi milyen anyagbol vannak a részei pl, kesztyű nyersvas , mellvért verridium , csizma acél csak ne legyen nehézkategoriás az a lényeg hogy láncfelszerelés legyen akkor megadja az összeállo felszerelés bonuszt . -
vasziszdasz #12240 Megvolt, de csak az elején követte, aztán nem. -
vasziszdasz #12239 Tolvajt mennyire érdemes bevenni a csapatba? Mondjuk +1 mágus vagy tank helyett. -
#12238 Taunt-olni kell előtte, csak akkor fog rákattanni a tankra. -
vasziszdasz #12237 Nekifutottam másodjára, most sikerült. A körözés nem nagyon vált be, mindig rábukott valaki másra, szal mindig mással kellett menekülni. Fagyasztottam + ütöttem akivel értem + potion ivás. 2 tag így is kifingott, bár nem mintha nagyon számítana, mikor csata után úgyis mindenki felébred, csak 1 maradjon. -
#12236 passzolom úgy hogy alkosd meg, visszakerestem direkt az akkori mentésem és újra letoltam a harcot, én ezekkel a spellekkel (+ Arcane Bolt és Walking Bomb) simán elkentem, kb úgy ahogy írtam... a lényeg, h jól időzíts, és Shield Bash-ekkel (vagy bármivel ami CC) szakítsd meg az olyan húzásait, mint mikor felkapja az egyik embered... vagy a futkározós verzió, azzal mindenképpen mennie kéne, főleg úgy, h kicsiny íjásznak még Pinning Shot-ja is van. -
marcuc #12235 sziasztok. lenne egy kis problémám. feltelepítettem a dlc-ket, konkrétan a wardens keep és a golemessel van gond. a főmenüben a telepített tartalom menüpont alatt mindkettő engedélyezve van, és azt írja működik. namármost a játékban pedig beszélgetek a küldetésadókkal(a csávó a táborban meg a sulcher hágóban aki adja a pálcát) akik azt mondják hogy bejelölik a térképen a helyszínt...de semmi változás nincs a térképen :S előre is köszi -
vasziszdasz #12234 Az a baj hogy még nincsen glyphem, csak a blizzard + chain light vonalat maxoltam még ki, lvl6 vagyok. És van mellettem 3 köcsög, 2 kardos, meg egy nyílpuskás/kardos, és ezzel kéne megoldani a projektet.
Más: szintlépésnél lehet tartalékolni a pontokat és majd későbbi szintlépéskor, egyben leosztani? Spellekkel kísérletezgetésre jó lenne, editorozni nem akarok. -
#12233 egyik verzió, h CC-zed elég aktívan (Glyph of Paralysis, Winter's Grasp és társai) és közben próbálod egyben tartani a tankot, és mint a golyó végzel vele.
a másik pedig, hogy fogod, a tankkal elkezdesz szép köröket futni miután ráizgult az ogre, és a maradék 3 karakterrel szép nagy távolságból nyugisan szétszeded. -
vasziszdasz #12232 Az ogret a toronyban hogy lehet leverni? Már majdnem sikerült, aztán lecsalta fullról az életemet, persze az egész party hulla volt addigra, nem volt kivel seggbe baszni. -
vasziszdasz #12231 Ööö, akkor így már mindjárt jobb. :) -
himpike #12230 Nálam bloodmageként ment az AW, benyomtam amit tudtam utána bloodmagic kikapcs, 1 potion bever vagy egy healság, aztán AW mód. Alakváltóval medveként elég nagy armor összejöhet de felejtős... Sajna kalandor partit nem lehet összehozni, azért belevágnék még1x... -
#12229 az a trükkje, hogy nem kell aktiválni, csak megtanulni, és rögtön tudsz nagy erőt igénylő cuccokat is hordani
"While this mode is active, the arcane warrior channels magic inward, trading increased fatigue for an attack bonus and the ability to use Magic to determine combat damage. Aura of Might and Fade Shroud improve the effects. Additionally, regardless of whether the mode is active, an arcane warrior who has learned this spell may use the magic attribute to satisfy the strength requirement to equip higher-level weapons or armor."
egyéb esetben durva is lenne, mert az aktiválása nem csak 50 upkeep-el jár, hanem ad 50% fatigue-t is -
Zsusensei #12228 Lehet irtózatosan hülye kérdés de hátha XD
van az a cinema bemutató erről a játékról...öö sacred ashes ! az alatt fut egy zene azt valahonan meg lehet szerezni? kicsit hasonlít a Crysis Warhead zenéjére szerintem -
vasziszdasz #12227 Tudom hogy ez egy mágikus harcos, de alapvetően abból indultunk ki hogy az AW csak a +75 manás cuccokhoz (sapi+csuka) kell, nem harcost akarok. Ahhoz hogy ezeket hordhassam nem elég csak AW-nek lenni, kell onnan az 1. spell is, ami átszámolja az erőt mágiába. Ez aktiválva egyből lekap 50 manát, tehát a +75-ből csak +25 marad. És ha azt is hozzászámoljuk hogy ezért 1 spellpontot is be kellett áldozni, akkor annyira már nem is plusz a növekmény.
A kiegben van mananövelő skill, mind a 4 fokozatot kimaxolva +100 mana, de még csak az alapjátékban tartok. -
#12226 Nem ellenvélemény hanem megjegyzés:
Az arcane warrior specializáció lényegében tankot csinál a mágusodból, akinem a mágia értéke helyettesíti a kalsszikus harcos erő-követelményét, illetve az enyészet fátyol jelentősen lecsökkenti az ellenfelek esélyét a találatra (páncél miatt alószínűleg a mágusodat is ugyanúgy csépelik, mint a tankot).
Nehézpáncélba öltöztetve jókora büntetéseket is kap a varázsló, de ami a lényeg: egyedül a mágusbottal a kezében képes mindenféle varázslatra, pajzsos-kardos mágusnak előbb el kell rakni a fegyvert, ha fegyveresen tiltott spellt szeretne castolni, ő tulajdonképpen elsősorban harcos lett a mágia csak kiegészítés, így viszont nincs értelme a manát méricskélni, lényegesen több van neki, mint a klasszikus tanknak.
Arcane warrior egy teljesen más játékstílust kíván, csata előtt be lehet nyomni egy-két erős területre ható varázslatot, aztán kardot elő és irány az első vonal, ekkor már tankként szuperál a mágus, nem a varázslásra koncentrál.
Erős az arcane warrior, de én pontosan azért nem kedveltem, mert a varázshasználati lehetőségek nagy részétől megfosztották (ami jogos), 8 karakterem volt, mágussal varázsolgatni szerettem, maradtam a klasszikus vonalon, harcra voltak más karaktereim. -
vasziszdasz #12225 Visszatérve a témára: utánanéztem az AW témának, a combat magicnek 50-es upkeepje van, ezzel a warden commander cipőt pont le is nullázza. Marad 25 mana bónusz. Hááát, nemtom hogy ezért érdemes-e ennyit variálni, főleg hogy így még 1 értékes spellpontot is be kell áldozni, amiből amúgy is kevés van. Ellenvélemény? -
#12224 Picit szivatós a küldetés, mert főkarakterrel kell leadni a lövést, mágus pedig érthetően nem gyúr ügyességre.
Ha a kereskedőnél nem találsz egy rossz íjat csak a szerencsédben bízhatsz.
Ne élő ellenfélnél keresd az éjfattyú íjat (mágusod valószínű csak ezzel képes lőni), Mélyutakon, vagy esetleg az elf romban, csontvázak közelében találhatsz olyat. -
#12223 Mage karakterrel vagyok, ugy emlekszem probaltam mar betenni egy nyilat es ugy odamenni, de nem sikerult. Majd nemsokara megprobalom megint. -
#12222 én első végigjátszásnál belebuktam ebbe a küldetésbe, lehet h nem kerestem eléggé körbe, de úgy emlékszem a Darkspawn Shortbow is "feltápolódik" (magasabb tier, magasabb ügyesség kell hozzá) ha eladod kereskedőnek - bár közel sem vagyok benne biztos, lehet h csak szimplán nem találtam, közel voltam már a végjátékhoz mikor ezt a küldetést csináltam. -
#12221 Elég a leggagyibb éjfattyú íj a küldetéshez, elvétve magasabb szinten is lehet olyat talákni, de az is megoldás, hogy visszavásárol egyet a kereskedőtől (ilyenkor előnyös, ha a tábori törpéknél adta el az összes cuccot).
Gránatkővel hasonló a helyzet, elég lassan gyűlik (Mélyutakon sokat találtam), de a kerskedőtől vissza vásárolható, ha eladta -
#12220 első küldetés
második - ez szívatós, mivel simán előfordulhat, hogy ha nem pakoltál dex-re, nem fogsz megfelelő íjjat találni a karakterednek
harmadikat passzolom -
#12219 force field tankolással akár simán működhet VWB, de az meg nálam max "OHSHI-" gomb volt, crushing prison "leszedésén" kívül nem sokra használtam, nem jött be a force field tankolós játékstílus.
SotC-val amúgy egy gondom van: hosszú. sok idő összehozni, és sok ideig tart... inferno is ezért esett ki egy idő után nálam a repertoárból, mert hiába rohadt táp, és óriásit sebez, nagyon sok idő ellőni, és minden háromszor meghal mire véget ér, aminek a következménye általában fél perc fejbőlkinézés, mivel nem igazán tudsz mit kezdeni addig, legalábbis ha belerohansz az AoE-ba, az elég gyors halált eredményez.
hexeket nem vágom h ugyanolyan fajták stackolódnak-e h őszinte legyek, viszont Dispel-re remek alternatíva tud lenni Templar féle Cleanse Area, már ha Alistair-t használod tanknak. -
horthy #12218 Tud-e valaki olyan helyet a játékba ahol rentgeteg alapanyagot lehet vásárolni gyogyitalokhoz vagy konkrétan gyogyitalt lehet vásárolni . Redcliffe-be , Lothering-be felvásároltam az összes gyogyitalt és nem úgy vettem észre hogy feltöltödnének a boltosok készletei mondjuk a Redcliffe-i kastély még nem szabad hozzáteszem a falu viszont igen . Még a csapathoz csatlakozott törpe kalmárt is kivásároltam ő készletei sem töltödnek ujra sajnos ! Nagyon kénének a gyogyitalok ! -
#12217 Lenne pár kérdésem side questekkel kapcsolatban, de mivel valoszinuleg nem ugyanaz a nevuk angolul mint magyarul nem igazan tudok utananezni. Nem tudtok egy oldalt ahol mondjuk tersegekre vannak bontva a side questek?
Peldakent azert felsorolok parat:
- Denerimben nem talalom az otodik csuklyas futart akinek at kene adnom egy uzenetet.
- Brecíliai erdő megjelolt pontjan nem tudok loni, mert azt mondja, hogy nincs megfelelo íjam hozzá, honnan szerezzek?
- 10 gránát kő is kellene :) -
#12216 Én is örülök neki, hisz tanulok belőle, 2 napja játszom, Denerimben tartok és mage a karim. Mellettem Alistair a tank, a DPS pedig rajtam kivul Zevran, Wynne pedig gyogyit. Lehet rosszul csinalom de majd valahogy rajovok :) Eddig eleg siman eljutottam idaig, barmi gond nelkul, habar csak atlagos fokozaton jatszom eloszor. -
vasziszdasz #12215 Ennyire szar a szifon? Hmm, na majd megnézem mégegyszer, úgy emlékszem a wikian mintha 100 körüli visszatöltésről lett volna szó. 20 körüli valóban lószart nem ér.
A youtubeon nézegettem virulentes videokat, ott elég meggyőző volt. Sztem az lehet a trükk hogy elég kicsi a hatósugara, asszem 5 méter, és csak úgy éri meg ha BKV szintű zsufi van az ellenségből. Storm mellé, befejező spellnek gondoltam, vagy tauntos, force fieldes tank mellé. Videokon elég jól irt, tényleg annyira szar?
Dispel/hex lehetőleg 2 mágusnak is lenne, egyrészt a mert dispeles mágust is lestunolhatják, akkor meg semmit nem ér, másrészt a hexek stackelhetők, -100-ig le lehet vinni a resistet, ehhez meg legalább 2 mágus kell. A 2. res leszedő hex 20-at szed le csapatról, az 1. 30-at, de csak 1 emberről. 3 mágussal 1 körben 60 res szedhető le egy egész csapatról, ez sztem elég jó.
Örülök a véleményeknek, meghallgatom másét, elmondom a sajátomat, csak így derül ki a végeredmény. :) -
steweee #12214 még nem jött ki hozzá olyan peccs, vagy mod ami a varászrendszer hibáit orvosolná komplett vagy nagyjából ? -
#12213 death syphon-t felejtsd el szvsz, nevetségesen keveset tölt vissza, többe kerül a fatigue miatt elveszett mana, mint amit maga a spell pótolni tudna - pl 100-as spellpowernél kőkemény 16 manát tölt vissza hullánként. 150 SP esetén 20-at. vicc kategória, tényleg. na meg... minek pontot pazarolni olyanra, amit egy 4 ezüstbe se kerülő potion-al ugyanúgy össze tudsz hozni?
virulent walking bomb meg, hát... papíron jól néz ki, valóságban annyira nem jól működik szvsz, valamint (hacsak nem easy-n tolod, és gondolom nem) a legjobb módszer a tank kicsinálására. viszont a szimpla, jól kontrollálható walking bomb tényleg zseniális, főleg alacsony szinten, amikor még nem tudsz olyan könnyen csapatokat "szétrobbantani".
btw dispel magic-et és hexeket miért nem csapattársaknak tanítod meg? pl Morrigan-nek hex-ből az első ki is van rakva, és dispel-re is remek választás tud lenni, ahogy Wynne is.
nem okoskodni akarok, nehogy annak vedd, csak ötleteket adni - én így toltam, működött is remekül Nightmare nehézségi szinten -
vasziszdasz #12212 Annyi mana mindenképp kéne hogy egy sotc-t el tudjak castolni mana potion nélkül. -
vasziszdasz #12211 A főkarimat cold+lightra gyúrom, cél a storm of the century használata. Dispel magicra muszáj lesz elkúrni 2 pontot, meg talán a stunos rúnakombóra is 3-at, ezen kívül viszont egy mana shield + death syphon kombóban gondolkodom mana utántöltés miatt (a mana shield nyilván nem tölt semmit, de ha abból megy a sebzés, azt könnyebb utántölteni), talán +1 pont virulent valking bombra, a youtubeos videok + hsz-ek alapján az egy elég kemény tömegirtó spell, olyan dio2-es corpse explosion hegyek. Talán kéne még 2 pont a 2 resist csökkentő hexre (-50% együtt), meg 1 pont a mana clashra mágusok elleni rapid kivégzésre. És asszem már túl is számoltam magam az elpsztható spellpontokat tekintve. -
#12210 dehogy, ennek a közelében sem volt az, amit írtam. én szimplán a klasszikus mágus kiegészítését mondtam Combat Magic-el, és pár, mágus számára nagyon hálás cuccal, amit másképp nem tudna hordani. pofozkodos közelharcos AW-t (avagy bűvharcos) nem is emlegettem, nem is fogok - nincs vele tapasztalatom, számomra nem is szimpatikus a koncepció, ha valaki akarja használni, hát tegye. -
#12209 Ezzel kb. ismét oda fogtok kilyukadni, hogy bűvharcos vagy a klasszikus mágus jobb-e a játékban.
Egyéni megítélés kérdése, kinek mennyire fekszik az arcane warrior, ami lehetővé teszi ugyan a mágusnak erős páncél viselését, de a mágiahasználatot jelentősen korlátozza.
Ettől függetlenül mágusnak a varázserőt érdemes feltornázni minél magasabbra, ehhez vannak cuccok (pl. Lord magiszteri bot, Kaszásgúnya), de az alkalmazott stílustól függően szükséges lehet a mana mennyiség növelésére, ha nem a tömegek által járt utat követi.
Ilyen lehet a varázshatalom+csontvázidézés erősítéssel, necromanta szerű karakterrel játszva, amikor 30-35 willpowerre (plusz a bonuszok) szükség lehet.
Ez a játék nem arról szól, hogy melyik a leghatékonyabb karakter - egy megálmodott fejlesztéshez kell megtalálni az optimálishoz közeli utat.
Elég nagy különbségek lehetnek a karakterek között, ezért sokszor nincs is értelme másoktól kérdezni a "hogyan csináljam" dolgot.
Nem merném kijelenteni, hogy a willpower felesleges, valóban a mágiára kell erősíteni, de előfordulhat, hogy az akaraterőre is áldozni kell.
-
#12208 Arcane Warrior specializáció kell hozzá, plusz kirakni Combat Magic képességét - de megéri. -
#12207 tényleg annyi :( -
vasziszdasz #12206 Ilyen cuccokat mágussal fel se tudok venni. -
#12205 csak magic, willpower-re felesleges - többre mész ha nagyot csípnek a varázslataid, és Lesser Lyrium Potion-t használsz ha kifogy a mana. szinte semmibe sem kerülnek, és rengeteg manád adnak vissza.
valamint rengeteg cuccal tudod a manád elég durva mértékben megnövelni (lásd egy, kettő), szóval már ezért is jobban megéri magic-re gyúrni. -
vasziszdasz #12204 Úgy értem fasza a magas spellpower, de mana is kéne hozzá amiből kicastolom a spelleket. A wikia szerint összesen 74 statpontot lehet elkölteni, ez mondjuk egy 0.1-es szorzójú blizzardnál kemény 7.4-el emeli meg a sebzést. Infernonál x2, mivel a sebzése ugyan 4x, de csak 2x annyi időnként osztja le, tehát effektíve csak 2x többet sebez, ez mondjuk 15 sebzés az alap 40 mellé. Érdemes ennyiért csak magicra gyúrni? -
vasziszdasz #12203 Mágusnak hogy érdemes pakolni a szintlépéskor kapott kemény 3 statpontokat? Érdemes a végletekig tolni a mágiát, vagy valamennyi szint után inkább willpower?