18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
vasziszdasz #12282 Redcliff az sztem a 4. tome, feltéve ha te is a desire demonosról beszélsz. -
#12281 Chain Lightning - 20 pontot sebez, maximum. fixen. továbbugrik több célpontra, rajtuk még kevesebbet. vicc az a spell.
amit gyúrj ki mindenképpen, legalábbis szerintem:
Flame Blast - Flaming Weapons - Fireball - Inferno sor, a lehető legtáposabb támadó spellek
Winter's Grasp - mert egy célpont ellen ez adja a legszebb sebzést
Heal - szinte kötelező
na meg az sem árt, ha van valaki Haste-el a csapatban. -
#12280 Redcliffe-ben van egy lehetőséged még (ugyanott ahol Blood Mage specializáció), valamint amikor Warden leszel kapsz egy pontot, dettó amikor Landsmeet-nek vége ha jól emlékszem. -
eLiXir #12279 Hali!
Eredeti a játékom, viszont DLCket nem tudok vásárolni, online fizetésre alkalmas kártya hiányában. Az lenne a kérdésem, hogy kompatibilis az eredeti játék a warez DLCvel? Vagy meg sem lehet csinálni, hogy működjön? -
vasziszdasz #12278 Hány varázslatot lehet megtanulni az alapjátékban? 20 szintlépés + 4 tome (5 lenne a party camp buggal), emellé jön még valamiből?
Eddig ezek vannak betervezve rá:
- blizzard + chain light + mana clash (12 pont) sebzésre (storm of the century + vazsik ellen clash, a chain light csak party friendly bónusz, sztem megéri 1 pontért).
- para explosion + mind blast (4 pont) paráztatni. :)
- dispel magic (2 pont).
- első 2 hex (2 pont) a -50% res csökkentésért (2 pont).
Ez eddig 20 pont, marad még 4, mi legyen belőle? Mass parára gondoltam, stunból sose elég, a storm sebez eleget, csak várja ki az ellenfél, sztem erre kéne gyúrni. Vagy inkább vmi más? -
#12277 "Thus if you are being hit for only a small amount of damage you can run out of mana quite fast."
épp ezzel van a bajom, hogy alig ütnek meg már most is :)
A másik, hogy például a Miazmát képtelen vagyok fenntartani, olykor-olykor csak leesik, pedig nem hiszem, hogy gondd lenne a manával, így vagyok Oghrennél a Berzerkerrel, de lehet valami elkerüli a figyelmem. Habár most épp pucéran harcolok, de nem spoilerezek :) -
vasziszdasz #12276 A wikia szerint az AW + Battlemage nagyon táp.
"Battlemage works incredibly well with Arcane Warrior as a tank. Sustaining Draining Aura or Elemental Chaos gives BM/AWs enough area of effect damage to attract all nearby enemies, while Combat Magic and Shimmering Shield allows BM/AWs to survive, along with Stoic to replenish mana drained by sustaining. You should be aware of the damage taken if you plan on using Rock Armor and Arcane Shield (and Miasma). Mana gained by the Stoic talent is equal to 50% of your damage taken. Thus if you are being hit for only a small amount of damage you can run out of mana quite fast." -
vasziszdasz #12275 Semmi más komoly mana vagy willpower növelő nincs? Mit érdemes akkor mágusnak használni? -
#12274 Hmm.. nem tudom eldönteni melyik specializáció válna jobban egy AW-nak Awakeningbe.
Keeper első átolvasásra jónak tűnt, aztán rájöttem dolgokra: első spell folyamatosan sebez de nem tudsz mozogni közben; a másik 3 spell nem tűnik rossznak, de szükséges, hogy az első spell aktív legyen, így ez ratyi.
Battlemage valamivel jobbnak tűnik, de ez sem az igazi: első spell elszívja az ellen életét és gyógyít téged, viszont elég gyorsan szívja el a manád ezzel egyidőben. Habár az az új jég spell nem tűnik odaillőnek szerintem, és a Mind Blastot elavulttá teszi, ugyanakkor ha van elég crit esélye a csapatnak, akkor elég nagy esélyt ad arra, hogy egyszerűen összezúzzák a shatterrel.
Valszeg Bloodmage marad :)
Amúgy Wadenek odaadtam azt a sárkánycsontot és készíteni fog egy kardot vagy pajzsot azt hiszem, csak nem tudom honnan szerezzek be dolgokat hozzá: Jóféle tűzbalzsam, Nagymesteri tűzrúna, és Friss sárkánytojás. A tűzrúnát ha jól emlékszem megtudom craftolni de a tűzbalzsamot foggalmam sincs honnan szerezhetnék, meg sárkánytojást sem. -
#12273 nincs sajnos másik hasonló cucc, ami ideális lenne mágusnak.
egyedül ez a -25% fatigue miatt, de ez set cucc, nálam Wynne szokta hordani, ellensúlyozandó a Haste+Spell Wisp költségeit. -
vasziszdasz #12272 Bazz, most nézem csak hogy a warden csuka only DLC-s... Alapjátékban van helyette vmi más, vagy inkább hagyjam az AW-t a picsába? -
vasziszdasz #12271 Mostmár keményen olvasgatom a leírást a wikian, sajnos. Azért sajnos, mert mindig utólag derülnek ki ilyen "bocs már nem aktuális" dolgok. Lotheringben pl. sok zsét kaszálhattam volna Allison csapdáival, ha nem csak 3-at viszek, hanem az összes pénzemet befektettem volna, mindet megvette volna. Ugyancsak elbasztam a dupla tome lehetőségét a party campban, mert 1. körben nem volt zsém erre, utána meg reset. Ugyanakkor a dolog másik oldala hogy így legalább nem csíteltem. Bár ez se annyira állja meg a helyét, ugyanis ha kollektorz edísönnel játszanék, akkor meg alapból kaptam volna egy +3 skillpontos tomet, amit így buktam, tehhát van mit egyenlíteni. -
vasziszdasz #12270 Én nem használhatom fel a líriumot potionba, vagy ez másmilyen? -
#12269 Alkímiával itt nem lehet pénzt keresni.
Számít a loot, törpe munkákért jól fizetnek a kereskedők, Mélyutakról rengeteg törpe páncélt, fegyvert fel lehet hozni, eladni, de oda nem kezdő karakterrel kell lemenni (nem is lehet, szóval a rohanunk Mélyutakra guberálni akció nem működik).
Jelentős hasznonra lehet szert tenni lírium csempészettel.
Ez a küldetés is Ozammarban indul, s szintén kivitelezhetetlen elég sokáig.
Elegendő arannyal kell a karakternek rendelkezni ahhoz, hogy a felkínált líriumot megvegye a törpétől (egyszher kínálja fel, nincs lehetőség "majd később visszajövök" akcióra).
A líriumot a Körtoronyban lehet eladni (ha a mágusokat nem írtottad ki), az ottani csempészt meg is lehet zsarolni (meggyőzés, megfélemlítés függő a siker), s visszatérve Ozammarba, a megbízótól ismét jelentős összeg a jutalom.
50 arany szükséges a kezdéshez, amiből lehet alkudni, ha elég magas a befolyásolás képesség, a tiszta nyereség 60 arany fölött is lehet (szintés befolyásolástól függ a siker) -
#12268 Kösz a tanácsot, de én arra próbáltam utalni, hogy Oghren azon túl, hogy amikor összzefutunk vele üdvözlésképpen integet, majd a harc végeztével leokádja a csapatot utalást se nagyon tesz a közös harcainkra, a kiegben nincsen következménye az alapjátékban történteknek -
vasziszdasz #12267 Lehet-e pénzt termelni pl. piagyártással? Alacsony szinten nem működik a dolog, mert az üres flaska kerül annyiba mint egy beletöltött healing potion. -
vasziszdasz #12266 Mindent eladok, mindent megnézek, csak így is elég kevés a zsé ahhoz képest hogy mennyit kéne költeni. -
#12265 Én felvettem minden lehető cuccot, kinyitottam minden olyan ládát, amit tudtam, megcsináltam majdnem minden mellékküldetést, és a vezérdémon előtt volt ~420 aranyam. Szóval ezt tudom tanácsolni. Plusz ha nagyon szükséged van pénzre, csikarj ki jutalomként némely küldetések után.
-
landor00 #12264 tudom hogy ki van írva hogy megrendelhető magyarul a game de én angolul szereztem be és letöltöttem hozzá magyar nyelvi fájlokat. De valaki nem tudná megmondani hova kell rakni őket? -
#12263 "Oghren csapattag, de semmivel sem tisztel jobban (semleges), mint a többiek."
Ugyanúgy vannak ajándékok amiket adni kell a csapattagoknak és akkor lojálisok lesznek!
Oghren-nek főképp italokat :D
-
vasziszdasz #12262 Pénzt mikor lehet szerezni a játékban? Lotheringben vagyok, mindent eladtam amit csak lehetett megtalálni, de még csak 15 aranyam van, és látom hogy egy jobb cucc akár 140 arany, és az még csak 1 db cucc. -
#12261 Nem a leszólás a szándékom, mert összességében élveztem a játékot az Awakeninggel is, de sajnos vannak benne kiforratlan dolgok, illetve a lebutítás érzetét kelti a kiegészítő.
Egyik ilyen butítás, hogy a csapattagokkal nem lehet beszélgetni, kivéve azt a kevés alkalmat, amikor ők szólítják meg a főkaraktert (egymással szerencsére dumálnak, így legalább fültanúi lehetünk némi párbeszédnek)
Oghren csapattag, de semmivel sem tisztel jobban (semleges), mint a többiek.
Alistair, Wynne villámjelenetének kb. annyi értelme, hogy finoman elküldenek a fenébe, az alapjáték történéseiről egyetlen szó sem esik, de ezzel valószínűleg szándékosan nem akarták a kieget bonyolítani.
Amit kiforratlannak tartok: rúnakovácsolás.
A kiegben kereskedőktől nem lehet rúnákat venni, helyette rúnakovács képességgel mahunk készíthetünk rúnákat, de a kiegészítő méretéhez képest ez egy komoly, költséges tevékenység, ráadásul pénz a küldetésekhez is kell (itt jön ki igazán az integrált "gazdag" karakter előnye, a 15 arannyal induló, 18-as szintű "szűz" karakterekkel szemben.
Sokaknak a tűzbalzsam beszerzése is problámás, ha az alapjátékból nem vitt át a játékos, bizony ezt sem lehet kereskedőktől megvenni, valamelyi csapattaggal kell megcsináltatni, aminek első lépéseként a receptet kell megtalálni (én sem tudom pontosan merre van a recept, rengeteg tervrajzot találtam, lényegében fölöslegesen, ezekkel a kézműves szakmákkal nem volt hangulatom bíbelődni, de ha lesz Dragon Age 2, egy kidolgozattabb rendszerben növelheti a játékélményt is, de a kiegből szerintem kilóg) -
#12260 15-18 óra, kb DAO fele. -
#12259 Köszi szépen a válaszokat! Én is pont a történetbeli gonosz oldala miatt nem lettem vérmágus.
Nah sikerült újra legyőznöm a Vezérdémont, minden lehető szuper felszerelés nálam van, és már lecsekkoltam az Awakeningbe is át tudtam vinni.
Én még nem tudom, hogyan kapcsolódik az alaptörténethez a kiegészítő, de majd meglátom :)
Az alapjátékhoz képest mennyi játékidőt tartalmaz a kiegészítő? Vagy nem tudom mihez lehetne jobban viszonyítani, mint a játékidőhöz. Milyen hosszú/rövid? -
readswift #12258 Valaki adhatna mentett állást nem tudok haladni vele viszont a közepébe belenéznék pls. -
#12257 Több karakterrel is végigvittem a játékot, minden eredettörténetet megismertem (minden fajjal azért nem játszottam végig).
A dlc-kel pontosan az a probléma, amit te a másik oldalról látsz: jók, érdekesebbé teszik a játélkot, de mégsem adnak annyi pluszt, hogy azok akik már végigjátszották, egy-két dlc miatt előről kezdjék.
Nem rosszak ezek a kiegészítők, de azért az is jelzés értékű, hogy már a játék megjelenésének pillanatában ott van az első dlc, amit "bonuszként" adnak - nem egyszerűbb lett volna beépíteni a játékba?
Játékmenet közbe azért a Return to Ostagarig sikerült a dlc-kel is játszani, igaz az ostagari kalandnak már nem sok értelme volt, azóta meg nem is tudom milyen dlc-ket adtak még ki.
Egy expanzios lemez a dlc-khez képes hatalmas költség, de azért már érdemes elővenni a játékot. (kár, hogy az Awakening nem kapcsolódik szorosabban az alaptörténethez, de ez mellékes, van anyag a kiegészítőben.)
Vérmágia nem nyűgözött le különösebben, igaz, hogy Morrigan alakváltó képessége nem sokat ér (pontosabban nem szeressük), de a boszorkányt is inkább gyógyításra specializáltam, valahogy nem tetszett a lehetőség, hogy harc közben a saját csapatunk vérét csapolgassa egy vérmágus csapattag. (persz ettől más nyugodtan nevelhet Morriganból vérmágust)
Specializáció megszerzése nem egyszerű.
Kizárólag mágus főkarakterrel lehetséges.
Redcliffe-ben, főkarakterrel kell átlépni az Enyészetbe, s ott a démonnal ledumálni az üzletet (más mágussal az Enyészetbe lépve nincs erre lehetőség).
-
#12256 Én véleményem a következő erről: vannak emberek, akik fanatikusak, oda meg vissza vannak a története iránt. Ezek az emberek meg fogják venni a DLC-ket, és így teszek én is. 4 napja kezdtem el játszani, de azóta itt sem tudom hagyni. Iszonyatosan megfogott a története és látni szeretnék mindent, ami a játékban elérhető. Számomra a DLC-k érdekessé/érdekesebbé teszik a játékot, mindemellett arról tehetünk tanúbizonyságot ezáltal, hogy a készítők igenis foglalkoznak a játékukkal, amely nem véletlenül érdemelte ki sok-sok helyen az év RPG játéka címet.
Most pedig egy noob kérdés: Morrigan-ből hogy lehet Blood Mage?
Használtam a respec modot, egyrészt azért mert 4 nap alatt sokat olvastam a játékról és annak mechanikájáról és baromi sok butasagot csinaltam, skillek és stat pontok tekintetében. Másrészt Morrigan alakváltó képességét nagyon szánalmasnak találom, eléggé elcseszték. Semmi értelme, hisz alig sebez, mert erőből kevés van egy mágusnak. Viszont gőzöm sincs hol lehetne felvenni a Blood Mage specializációt Morrigannek... -
vasziszdasz #12255 Nem kieg, hanem dlc. -
steweee #12254 már hogy ne lenne értelme a kiegészítőknek? én pl még bele se kezdtem, meg sokan mások is így vannak ezzel. dolgzom, alig van szabadidőm. legalább egykét év lemaradással játszom a játékokkal, de nem is baj, időtöltésnek mindig van vmi szuper, és ráadásul megjelenéstől számítva ilyenkorra válik igazán éretté egy játék patchek, modok, dlc-k tekintetében. így sokkal jobb lesz majd egy kiforrott maximál játákkal játszani... -
vasziszdasz #12253 Érdemes küldetések teljesítéséért csak köszönetet elfogadni, vagy nyugodtan kérjem a jutalmat is, nem lesz semmi hátránya? -
vasziszdasz #12252 // Az alapjáték + kieg persze nem warez, de ott nincsenek is ilyen jellegű problémák. -
vasziszdasz #12251 Na ezért nem vettem én kollektorz edísönt, meg dlc-re se dobok ki egy fillért se. Talán warezban egyszer kipróbálom, de ha nagyjából teljesen felesleges végigcsinálni, akkor az kerek 0 Ft-ot ér. -
#12250 Ja várjunk értem már, de hülye vagyok..abban a tudatban voltam, hogy látom még az eddigi társaimat (Zevran, Alistair, Wynne) a kiegészítőben is, de csak a saját karakteremet lehet importálni. Mostmár csak az a gond, hogy kéne pár felszerelés árusoktól, amiket nem tudok beszerezni már a főkarakteremnek, így lehet marad a korábbi játék visszatöltése, amit említettem. -
#12249 Kiadó részéről jó üzlet lehet DLC-kel elárasztasni a piacot, egyszerűbb, olcsóbb, mint egy több órás játékidőt adó kiegészítő lemezt csinálni.
Játékos szemszögből nézbe néhány DLC-ért nem fognak tömegesen új karaktert indítani, erre való tekintettel a DLC-ket már fullra kijátszott karakterrel is ki lehet játszani, aminek az égvilágon semmi értelme nincs.
Kőbe zárva, Kamarás erőd, Visszatérés Ostagarba, mind olyan kiegészítő, aminen akkor van értelme, ha a megszerzett javakat használni tudja a játékos.
El lehet menni Paláért a főküldetés befejezése után, a gólemen kívűl még jónéhány egyedi tárgyat is kap, csak éppen azokat nem lesz hol kipróbálni.
Az ostagari kiegészítőben is fölösleges lesz Duncan fegyvereit, a király páncéldarabjait, fegyvereit összegyűjteni, ha azokat viselni nem lesz lehetősége a karaternek.
A Kamarás erőd sem kivétel, egyedi páncélok, fegyverek használhatatlanok, a kereskedés nem lehetséges, Csillagagyar (kard) elő sem kerülhet. -
#12248 + Átnéztem a kiegészítőbe, importáltam, és azon vettem észre magam, hogy nem lehet DLC itemeket importalni a karakterrel egyutt :/
Lehet az lesz a vége, hogy visszamegyek arra a mentésemre, amikor indultunk Redcliffbe, hogy legyűrjük a Veszedelmet, és előtte bevásárolok mindenfele és a DLCket is megcsinálom még előtte. Vagy volna más mód is? -
#12247 Másik kérdés: a palás DLChez miféle "teljesen uj küldetések és kalandterületek" vannak? én a vezérdémon leölése után kezdtem el, így ne várjak semmi új dologra palán kívül igaz? amúgy lennének plusz küldetések és területek? -
Zsusensei #12246 ha megtaláltam volna ott szoltam volna ott akkor nem írok ide XD de azért mégegyszer utána járok lehet csak ideiglenes kocka vakságban szenvedtem ;)
-
Theron #12245 a musicot a trailerböl onnan tudod megszerezni h youtube :) beirod h dragon age main thema stb...asztán megkell ekresni -
#12244 Bakker... Kijátszottam a játékot, és nebasszatok már fel, hogy nem lehet visszamenni a régi helyekre, hogy vásároljak dolgokat... Például Orzammarba vagy Denerimbe is van 2-3 drága de "a legjobbnak" nevezett cucc is... -
Zsusensei #12243 szoval akkor senkinem tudja honan tudom azt a music-ot megszereznem a trailer-ből?