Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szóval van egy egykezes+pajzsos törphõsnõm, ugye. Meg van vagy 400aranyam, ugye. Hol lehet valami menõ egykezes kardot vagy fejszét venni ebbõl? Eddig mindig tõrrel voltam, és nem figyeltem, de nincs kedvem minden kereskedõk végigjárni. Szóval ha valaki tudja fejbõl, azt megköszönném 😊 Köszi! 😄

Jah, és nem sikerült még felrakni az ostagar dlc-t, ugye... de legalább még nem nyírtam ki a játékot, mint múltkor 😄

az urnáról most kaptam infó a tóparti kikötõ faluban..denerim-ben végezgetek mellék melókat, még egy faj segítségét sem kértem, eléggé az elején vagyok, most már kb. 33 aranyam van, kell egyébként valami olyan feladatra félretenni, ami aranyat kíván, vagy annak elköltését...más játékokban is egy egy jobb könyv pluszt adott, gondoltam itt sem butaság a plusz, én mint mágus szeretnék minél több varázslatot elsajátítani...11-es szinten egy bosszúállóval, + 3 kemény csontival + íjász csontival akadt gondom, nem is bírok velük, késõbb magasabb szinten visszatérek
Sheltem
Elakadtam. Valaki segítene, hogy találom meg lord dace -t ozzamarban? Azt tudom, hogy valami cavernba kell lemennem onnan meg deep roads, de hol van az a cavern ?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

PAtr0n
Attól függ hol tartasz a játékban. Nekem pl. még hátra van az Urna, (ezzel egyúttal Eamon arl megmentése Redcliffe-ben) és Denerim nyugati része. Na meg ki tudja még mi. Ezzel azt akarom mondani, hogy csak nemrég van elég aranyam ahhoz, hogy olyasmikre se sajnáljam a pénzt mint a könyvek. Úgy gondolom, a játék elején még nem érdemes a spórolt pénzen megvenni, inkább csak késõbb. Most már majdnem mindet megvettem, és még mindig van 130 körüli aranyam.
Szóval ha csak a játék eleje közepe felé tartasz akkor még ne vedd meg.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

köszönöm...a képességnövelõ könyvel kapcsolatban nincs tipped?..érdemes 22 aranyért új képességet/varázslatot vennem, vagy tartalékoljam a lóvét?
PAtr0n
Én ilyen pálya-ládákba nem pakolnék, Harcosbércben van láda a csapatnak miután megcsináltad a questet.
Vagy felteszed a storage chest modot, és akkor mindég ott lesz a táborban egy láda, amibe pakolhatsz. Én is feltettem, nem volt kedvem a kacatokat állandóan Harcosbérbe hurcolni.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Terminátor14
Akkor mondjuk úgy, hogy számomra egyáltalán nem szimpatikus spec, ráadásul az sem válik elõnyére, hogy élbõl elfelejthetem a hp-t szívó varázslatokat.

CSAK a Fradi

Nem értek egyet.. a területre hatõ bénító PLUSZ sebzõ spelljénél nincs erõsebb a játékban. Bármilyen viharral ötvözve már túlzottan erõs. de anélkül is. A partit sebzõ vackokat el lehet felejteni, meg a blood controlt is, az egyik felesleges, a másik túl rövid.
A kaszt lényege hogy vérmágiával kell kezdeni a harcot majd kikapcsolni és manából folytatni a varázslást.

A szerintem értelmetlen kasztok az alakváltó, és a felderítõ, de a bûvharcos is súrolja az értelmetlenség határát.
wedge31
Március 16-án egy egész kieget kapunk ,szerintem többet ér egy tucat dlc-nél.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Sheltem
Mostanában nem nagyon lehet hallani készülõ dlckrõl. Kiszórtak egy párat azóta semmi. Vajon kapunk majd még?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

himpike, Fantusz! Köszönöm a segítséget és jó hírekkel szolgálhatok. Ma raktuk újra a gépemet és a Bioware mappa visszamásolása után minden mõködik A letölthetõ tartalmak újra megjelentek és a mentéseimet is tudom használni. Nagyon örülök, hogy ilyen simán sikerült megoldani!
Sheltem
Köszönöm szépen.

Terminátor14
A megoldás az, hogy egy mágus fõkarival elmész addig, hogy megszerezd, onnantól elérhetõ lesz minden karaktered számára, a többi mintésedben is.
Viszont nem egy túl jó spec, szóval én nem szórakoznék vele.

CSAK a Fradi

Sheltem
Igen csak az a gondom, hogy blood magic skillt elvileg csak akkor kapom meg a redcliffe kastélyban ha mágussal megyek. Fõkarakterem harcos. Mi a megoldás?

Terminátor14
Mindenkit tudsz, akár kétszer is.

CSAK a Fradi

Sheltem
Még1 láma kérdésem van: Csak a fõkaraktert tudom specializálni vagy a többi karakteremet is?

Terminátor14
Inventoryban látod a páncél darabjainak leírásánál.

CSAK a Fradi

Sheltem
Amenniben kirakok egy komplett setet(mint pl ostagarban cailan set)
valahol látom a bónuszt amit a teljes setért kapok? (ugyanis a walkthroughban benne van de játékban nem látom)

nem kell új karaktert indítanod, az ostagar-t pedig install után külön fül jelzi felvehetõ küldetésként, ahogy például a CE vásárlása estetén, a gólem felkutatása és megszerzése
ewuk
köszi, ostagart úgy értettem, hogy megkezdett játékban is elérhetõ vagy új karaktert kell indítsak?
ostagar már elérhetõ, az awakening pedig kb márc 16

srácok, és most már lányok is😊
érdemes 22 aranyat kiadni olyan könyvért ami egy plusz képesség, vagy varázslatot ád?..az összes vagyonom kb 23 arany, de tulajdonképpen mindenki csinosan öltöztetve, szintje szerint, potik bõséggel, hozzávalók úgyszint..valamint akad-e olyan láda ahova pakolhatok úgy hogy nem tûnik el?

köszi szépen
ewuk
hali
return to ostagar mikor lesz elérhetõ? vagy új játékot kell kezdenem hozzá? és a másik nem tudjátok mikor jön ki az awekening?
ritkán, ez a jó szó..40 óra játékidõ alatt kb. 2x-3x
+1
Deer
Ritkán.

Deer
Hi! Teljesen felesleges a DLC-ket újra letöltögetni. Addins mappát kell elmenteni, visszamásolni. Más DaO telepítéssel is mûködik. A Dokumentumok mappában a Bioware alatt.

rage
Daorigins.exe hibával kivágott a játékból menet közben 😞
Nálatok is elõ szokott fordulni ez néha ?

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Üdv!
Nem tudom mennyire szokás vagy nem szokás itt videókat berakni, de most beteszem az Awakening egyik trailer-t melyben egy új csapattag jelenik.

Anders

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Én Acronis Trueimage-vel visszaállítom 5-10 perc alatt.. telepítgesse akinek van rá 3 napja hogy beállítson mindent utána, legalábbis az enyémen elég sok dolog van. Lehet másik partíciókra telepítgetni de nagy %-ban nem mûködnek a gémek a hiányzó registry bejegyzések miatt win reinstall után.
Fantusz
Nekem 3GB fölötti a Bioware dokument-mappa.

Ki lehet ugyan szelektálni a mentéseket, az adathalmaz többségét ezek adják, de akkor nem tudod betölteni az adott állást.
Itt ugyan az a kérdés is felmerül, hogy van-e valami célod ezekkel a mentésekkel.

Másik terjedelmesebb mappában a DLC-k vannak, ezeket vissza kell rakni, de szerintem újra letöltve-telepítve.
Ismétlem: szerintem.
Ki nem próbáltam, úgyhogy még az is lehet, hogy mûködni fog egyszerûen visszamásolva a régit - próbáld ki, ha gondolod.

A képeket tartalmazó "emlékgyûjtemény" nem szükséges a játékhoz, de ennek a mérete nálad kb 100 Mb lehet.

Nem rábeszélõ szándékkal írtam, hogy csinálj egy 15-30 GB-os partíciót a rendszernek, a játékokat pedig telepítsd egy másikra.
Nekem ez évek óta bevált, ha szerencsém van néhány játék még egy Win reinstall után is mûködõképes marad (többsége nem).
Fõ ok a praktikusság nálam, átlag negyedévente telepítem újra a rendszert, olyankor csak a 30Gb-os lemezterületet kell törölni-formázni.

Reinstallkor újra letölti a DLCket. Winhalálkor újra feltettem, nem volt vele semmi bajom. Maga a játék letölti a háttérben, vagy kivárod elõtte. Lwtölthetõ tartalom, megjelenik majd 4 dlc, amelyiket már megvettem az azt hiszem elindul lefelé magától, de ha em akkor is egyértelmû lesz mi a teendõ. Ha nem jelennek meg azok amiket megvettél akkor a launcherben nézd meg a beállítások/játék fülnél hogy ott van-e a játék sorozatszáma. Erre nem térek ki külön ha a probléma nem áll fenn.
Biztos én vagyok nagyon értetlen, de ha kódokat csak egyszer lehet felhasználni akkor hogyan tudom újratelepíteni a DLC-ket és a tárgyakat? Pontosan mit kell tennem?
Én mindig mindent a C-re szoktam telepíteni. Eddig egész jól elvoltam vele. A másik particiómat csak adattárolásra használom oda sosem telepítek.
A C-men jelenleg is több mint 450 GB hely van. Csak arra tudok gondolni, hogy azért települt a másikra mert a Karaktergeneráló progit véletlenül odatettem.
És a C-n lévõ Bioware mappák közül melyik kell, én lementettem az egészet, ami így több mint 2,5 giga lett. Ez mind szükséges?
Nagyon szeretném, ha megtudnám oldani a karim és mentéseim visszatételét mert a kieget. majd ezzel szeretném folytatni, ha lehet.
PAtr0n
Akkor ezek szerint ezért nem támadtak a farkasok. Csak a csata végén tûnt fel, hogy meg sem mozdultak. <#vigyor5> Mondjuk pikk-pakk levertem Zathariant.
Abban a küldiben az tetszett, hogy akár mindkét fél számára is jól ki lehet hozni.

Fantusz: én is készülök újratelepíteni a rencert (WIN7 RC van sajnos, megy fel a teljes), és sztem a documentsben levõ mappán kívül nemigen kell mással majd bajlódni a visszatelepítéskor. DLC-k nem hinném, hogy a registrybe íródnának.
Amúgy meg tényleg az a legjobb módszer amit írtál: 30G körüli rencerpartíció (Vistának meg Win7-nek fõleg), és csak programokat telepíteni oda, játékot, böngészõ letöltési mappát, torrentmappát, stb.. külön partícióra szigorúan!
Ja és ME2 ready vagyok én is, már csak ennek kell vége lennie... <#vigyor2>

hammerGT: #10591

Mivel Zathrian tömeges bénítást használ... találd ki hogyan oldhatod fel õket a varázs alól, és segítenek majd. De nélkülük is símán gyõzhetsz.
Fantusz
Játékok telepítéskor az alapértelmezett helyre települnek, de ezt szerintem ajánlott módosítani, C meghajtóra a Windows és a programok kivételével mást lehetõleg nem telepíteni.
Játékok egy másik partícióra telepíthetõk, a mentéseket így is a C-re kerülnek (Dokument mappa), néhány játéknál ez több gigányi adat is lehet.
Valószínûleg a Dragon Age már azért ment a másik partícióra, mert a C-n kevés volt a hely.

C meghajtó méretét ajánlott 15-30 Gb közöttire állítani a Windows reinstallkor, csinálni egy partíciót a játékoknak - ha ez megoldható.

DLC-khez elvileg tartozhat egy regisztrációs bejegyzés, amit a daupdater hoz létre a telepítéskor.
Windows telepítés után ez a regisztrációs bejegyzés hiányozhat, ezért szükséges lehet a DLC-k újra telepítése is.
Gyakorlatban nem tudom valóban így van-e, az is elképzelhetõ, hogy elegendõ csak a mentésekkel együtt visszamásolni a modokat - majd beszámolsz a tapasztalatokról <#crazya>

Sheltem
Nálam amikor a zathrian csata van a vérfarkasok nem kezdenek el támadni. Ez valami bug? 😞

Sheltem
Kijött a Return To Ostagar 1.1es változata(ez már a javított) lehet tölteni torrentekrõl.

Ja úgy néz ki sikerül szereznem CE változatot jövõ héten(nem akarom elkiabálni).

A kódjukat lehet csak egyszer felhasználni, utána annyiszor szeded le, ahányszor csak akarod 😊

Calver! Tudom, hogy ezt kell megtartanom. Már kiokítottak ezzel kapcsolatban, de azért köszi.
Fantusz! Ez egy érdekes szitu nálam. Eddig minden játék a C-re települt, de ez nem. Van két particióm, de a másikat sosem használom telepítésre. A DA mégis magától erre (E meghajtó) települt fel.
Ezért nem tudom, hogy a reinstall elõtt szedjem le onnan is rendesen vagy csak a telepítési mappát töröljem?
Egyébként hogy érted, hogy esetleg újra kell telepítenem a DLC-ket? Én azt olvastam a kódoknál, hogy csak egyszer lehet felhasználni õket?

Igen a reinstall után jöhet az ME 2 már alig várom!<#vigyor1>
Fantusz
Windows reinstall után a játékot valószínûleg újra kell telepítened, még akkor is, ha az nem a C meghajtón volt.

A kimentett mappát vissza másolva más érdekesség állhat, illetve nem állhat elõ:
mûködni fognak-e a DLC-k a régi maoppával visszamásolva, vagy azokat ismét telepíteni kell? - ettõl függ, hogy a mentéseidet rendben be tudod-e tölteni.

Ha belenéztél a mappákba, nem csak a játékhoz szükséges dolgokat találod benne.
Minden karakteredrõl képeket készít neked a játék, ezeket elteheted emlékbe, kidobhatod, használhatod háttérképnek, stb.

Ui: Láttam a Mass Effect2 kaland van elõkészületben nálad is <#eplus2>

Calver
a dokumentumokban (alapból a Windows tényleg a rendszermeghajtóra (avagy C) meghajtóra pakolja, ami elég nagy ostobaság az MS részérõl) lévõ BioWare\Dragon Age\Characters mappa a lényeg, ott tárolja a különbözõ karakterek mentéseit.

"The trees move. Do you not see it?"

Elfelejtettem megkérdezni valamit. Ha újra rakom a gépem elõtte lekell szedni a játékot? Van ennek jelentõsége vagy sem? Vagy csak az a lényeg hogy õrizzem meg a C-n lévõ mappát a profilommal és mentésekkel és ha újra felrakom akkor írjam felül vele?
Fantusz
Ha jól csinálod, törpillának szimpatikus lesz Oghren a beszélgetés végére

Oghren akkorát mondott, elmentünk megnézni a volt nõjét, aztán nem lett túl meghitt a beszélgetés, valahogy így köszönt el:
-Ideje indulnunk, mert ha nem sietünk, megsértjük a vezérdémont, akkor bánatában összecsomagolja a Veszedelmet és tovább áll..😄😄

Gigabyte GA-MA790X-DS4 | AMD Athlon X2 6000+ @3300 MHz (220*15) | Leadtek 9800 GT 512 mb GDDR3 | Kingston HyperX 4096 mb (4*1GB) 825 MHz 2.18V (4-4-4-13) | Hitachi 320 Gb 7200 rpm 16 mb SATA2

Nehézen Lothering után egybõl eléggé kellemetlen, bár lehet hogy csak fáradt voltam tegnap.
Fantusz
Nem véletlenül vonták vissza majd egy hónapra a DLC-t.
A Bioware nagyot hibázott, amikor az ígért határidõre, hacsak néhány órára, de közzé tette a kiegészítõt, majd gyorsan vissza vonták.
Ennyi idõ elég volt ahhoz, hogy beinduljon a warez.

Sokan kifogásolják a Return to Ostagart, szerintem nem rosszabb, mint a másik két küldetést adó hivatalos mod, azokban sincs 1-1,5 óránál több játékidõ.

Remélhetõleg addig nem jutnak el a kiadók, hogy a játékokat küldetésenként kelljen megvenni, a játék csak a fõküldetéssel jöjjön, a mellékküldetéseket egyenként adják hozzá DLC formában<#zavart1><#eplus2>

JethroHUN
Akkor az tényleg sr@r, akkor nekem a már javított van, mert nekem nehéz szinten elég kemény volt 22es, bár nem volt vészes, senkinek nem lett semmi baja.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fantusz
Nem megoldás, nightmare-n próbálatam ki a dlc-t, s a pálya végén necromanta és a feltámasztott ogár meg sem izzasztotta a 11-es szinten lávõ csapattagokat.

JethroHUN
Megoldás -> Nightmare 😊

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!