Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez alap. Sõt, ha elutasítod, és Loghain veled van, akkor megzsarol, hogy õ is jó lesz a nemzésre... 😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Kongy
Nem tudom, nekem a végsõ csata elõtt ajánlotta fel magát Morrigan. egész játékban 1 szót se beszéltem vele, aztán a végsõ csata elõtt a szombámba menve ott várt, és azt mondta csináljunk gyereket, arra az esetre ha meghalnék a vezérdémon legyõzésénél. 😄<#idiota>

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Thy!

Onnan már nem sok...
Igazából az országgyûlés után még van lehetõséged mászkálni, de ha ez után visszamész Redcliffbe és belevágsz a végsõ csatába, onnan már nincs visszaút. Egyszer még választhatsz, hogy kik lesznek veled a legvégén...

Miután mindenkivel "leszerzõdtem", hogy segítsenek az éjfattyak ellen onnan kb mennyi van még hátra? (NO SPOILER PLS 😄)

Nem, nem untam meg. Sõt! Sztem nagyon jó, hogy ilyen sok a mellék küldetés. Azért is mert sok értékes dolgot lehet kapni, találni közben.

Sheltem
Köszi.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Szerintem nem probléma ez. Egészen addig nem kezdesz az utolsó küldetésbe amíg nem fejezted be a mellékküldetéseket, nem untad meg a kószálást.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Létrehozol egy On-line profilt a Bioware oldalon, aktiválod a letöltési opciót, beírod a kódot és letöltöd.

Sheltem
"Írtál valamit, ami mutat valamit" Hasonlóan vélekedek énis. Lezártuk.

Még valami! Kaptam a játékhoz 2 db kódot aminek a segítségével le lehet tölteni 2 db DLC-t. Az egyik a gólemes a másik pedig a sárkány páncél (vagy valami ilyesmi). Hol kell aktiválni a kódokat és hogyan kell letölteni a DLC-ket. Mert le van írva a kuponra, de az használhatatlan módszer.

Hát ezt sajnálattal hallom 😞 nah de mind1. Köszi a válaszokat.

Nincs semmi baj a 10766-al, csak a kimondatlan kérdésedre (mibõl jutottam arra a következtetésre...) válasz. Nem tolerálom, ha minõsítgetnek és azt elemzik, hogy jutott-e kávé vagy bármi egyéb. Írtál valamit, ami mutat valamit, erre reagáltam. Ennyi volt, zárjuk le.

A collector's edition és a normál közötti eltérés csupán a körítésben (hozzá adott tárgyak és kódszámok a DLC-khez) van, maga a program, a DVD(k) ugyanaz. A hivatalos DLC-k eleve tartalmazzák a magyar nyelvi fájlokat is, így a letöltött cuccok is mûködnek magyarul is, ahogy a program is.
Ha megveszed a Collector's verziót, az ugyanúgy telepíthetõ lesz magyarul, mint a normál, nem kell rá másolni semmit...

Nincs mód tovább kalandozni. A vezérdémon leölése után jön még egy jelenet (már ha életben maradtál), ahol gratulálnak, elbeszélgethetsz a megmaradt csapatoddal, elmondhatod, mik a terveid a jövõben, majd amikor kilépsz az ajtón jön a vége, ahol elolvashatod, mi következik a tetteidbõl.

Sheltem
2. kérdésedre a válasz: igen. Legalábbis az eddigi infók alapján.

Sheltem
Mi baj a #10766 al? Igen az egy másik kérdés volt. Tényleg nem értem mi bajod, valószínûleg a ... jaid miatt.
Mivel vacilálok a collector és a "normál" megvétele között szeretném tudni melyik mellett döntsek. Mivel a collectort k*rva nehéz beszerezni a "normál" verzió a könnyebben járható út.
Viszont azt még mindig nem tudom pl. hogy ha collectort veszek arra rá tudom e másolni a "normál" verzió magyar nyelvi fileait.

Sziasztok 2 kérdésem van. Egyik, ha végigjátszottam az alap játékot van utána lehetõség szabadon kószálni (mint pl borderlands) és megcsinálni a függõben lévõ mellék küldetéseket?
Második kérdésem, hogy a kiegészítõt tudom folytatni a meglévõ alapjáték karakteremmel?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

#10766...
Mindegy, nem vagyunk egyformák...

Sheltem
Úgy látom bal lábbal keltél. A reggeli kávéd is hiányozhat, ha a sok kérdésem közül egynél az jött le, hogy ez a "legfõbb" gondom. Mindenesetre megmosolyogtat a következtetésed.

Persze, szerepjáték...
De az, hogy valakinek az legyen a legfõbb gondja, hogy meg lehet e "dugni" valamelyik szereplõt és hogyan...

Sheltem
Más. Valaki hallott arról, hogy a kiegészítõbõl lesz e collector? (lehet hülye kérdés de pl a wow kiegészítõinek amivel én egyébként nem játszok is voltak collector változatai)

Sheltem
Hogyhogy minek? Ez egy szerepjáték is az én szememben. Románcot akarok Morrigannal pont emiatt 😊
Meg ahogy mondja a táborban a csóknál, hogy "such romantic" megmozgatott bennem valamit...Ööö mármint a fõkarakteremben! <#wilting>

Más.
Kíváncsi voltam, hogyan oldották meg a városi elf kezdõtörténetét, ha nõ a fõkarakter. Nos egész jól, bár volt valaki a Zárványban, aki úgy válaszolt, mintha férfi lenne, meg egy beszólás valamelyik gyalogtól: "Jó egészséget a rablánchoz ribanc!" (mármint az esküvõre gondolt a kis jóindulatú...)

Mindenesetre az õr döbbent arca, amikor felkapta a karakterem a kardot és nekiállt lealázni két páncélozott, pajzsos katonát egyszál esküvõi ruhában, az mindent megért...

Még más: van pár mod már, ami az "egyéb életutak" (other campaigns) menübõl aktiválható. Ezekkel nem lehet az alapjátékba belépni, teljesen függetlenek, új karaktert kell indítani és általában egyszemélyesek. Amit végigtoltam, a Fragments of Ferelden. Érdekes és láthatóan lesz folytatása. Sok kis quest van benne, meglepõen jól kidolgozva, ráépítve a fõ sztori következményeire. Úgy 3-5 óra játék van benne, rengeteg, teljesen reménytelennek látszó harccal (tipikus kombináció: 2 ogár, két mágus, 4 íjász, 4 gyalog, késõbb ezekhez egy vagy két bronto, vagy spéci, nevesített, narancspiros feliratú tag.), amelyek kis kombinációs készséggel, meg egy jó íjjal, csapdázó képességekkel és lopakodással megoldhatók. A végéig úgy a 9. szintre lehet eljutni, ahol kap az ember egy csapatot, ha nem gyilkolta le a delikvenseket addigra (ha igen, akkor annyival kevesebben lesznek. Az, hogy ki a lehetséges késõbbi csapattag, csak a végén derül ki), de velük a késõbb elkészülõ folytatásban lehet majd mûködni...

Nem kell maximumra menni vele, mert akkor csak barátság lesz. Szerezd meg neki Flemeth könyveit, mind a kettõt és szabad az út, de minek?

PAtr0n
Ha elég magasak a szimpátiapontjai (asszem kb. 70-80 elég), egyszercsak le akar feküdni veled. Függetlenül attól, hogy mondjuk Leilanával van már kapcsolatod. (Ez is Morriganra vall, gátlástalan mint mindig <#eplus2>)
De vigyázni kell, mert Flemeth varázskönyvét ha megkapja, utána már nem hajlandó hancúrozni. Mondjuk azután már annyira kellemetlen neki, hogy szeret téged (90-100 közötti approve), hogy állandóan szakítani akar veled. Nem tudja kezelni a dolgot. <#smile>

Fantusz:
Az Orzammari lökött csávótól a kocsmában emlékszem, hogy valami könyvet kaptam. Rendesen rámsózta.
Viszont a Szent hamvas templomban nem emlékszem ilyesmire ( a faluban levõ templom?), se a becsapdázott nagyteremben (a sárkány termére gondolsz?). Persze ettõl függetlenül lehet felvettem ezeket, csak nem figyeltem eléggé. Viszont még nem aktív a küldi, úgyhogy szétnézek még egyszer ezeken a helyszíneken.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Sheltem
Én baromságnak tartom az ilyesmit, viszont ha már itt tartunk, hol lehet "megkapni" morrigant? Nekem a táborban csak csókot engedélyez, gondolom approvetól függ, most 40 felett van Morrigannak ami Warm.
Ugyanúgy a táborban lehet szexelni is vele? Ha igen mi a feltétele? (ki kell maxolni az approveot?)

Fantusz
Gaxkanghoz kell néhány alapinformációt (jegyezetet) összegyûjteni.
- Ozammar kocsmájában van egy megzakkant törpe, aki összefüggéstelenül beszél.
- A Szent hamvek keresése közben találsz egy jegyzetet a romos templomban
- Az elf romban a becsapdázott nagyteremben is van egy "puzzle"

Nem kizárt, hogy van még máshol is, ha jól emlékszem ennyi elég volt Gaxkanghoz

PAtr0n
A 4. idézõkört úgy tudod aktiválni, hogy az elsõ 3. idézéséhez szükséges lépéseket sorrendben újra megcsinálod megszakítás nélkül.
A szobros téma is egyszerû: jobb, bal, középsõ, és utoljára a nagyteremben levõt kell megérinteni, ahol áll egy mágus, és középen 4 szobor,amelybõl az egyik a megérinthetõ. (Ha nem mûkõdik, akkor bal-jobbal kell kezdeni) Ezután a földszinten egy zárt ajtó elõtt (ha próbálod kinyitni) megidézõdik egy durva indulatdémon.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Kongy

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Valaki tudna segíteni elkezdek játszani és néhány perc múlva beakadt a hang és kidob a játék tud valaki erre gyógyírt?
Köszi, hát próbálkozom még... pedig már csak rohangálok a helyszínek közt, mert már meg sem támadnak meg semmi sincs, de meteornak semmi híre...

Hali, 2 kérdésem lenne, az egyik van egy Idézõ Tudományok nevû küldetés a mágusok tornyában mikor már el van lepve ilyen dögökkel... az elsõt a másodikat a harmadikat meg idéztem, nem tudom tudtok e róla hogy van egy 4dik idézõ kör is. De nem jövök rá a jó könyv-szobor-véset stb kombinációra hogy megidézhessem a 4dik lényt.Ha valaki tudja hogy kel írja le!A második kérdésem van ez a küldetés szintél a mágusok tornyába vannak ilyen tanoncok jegyzetei és ha összeszeded az összest kapsz egy küldetést amit a küldi szerint a nagyteremben kel elkezdeni... asszem az elkezdést már meg csináltam de onnan hogyan tovább?? a 3dik vagy 2dik szinten vannak szobrok amikre ha kattintok olyan villám csap meg mint amikor az idézõkörökre kattintasz helyes kombináció nélkül...Kösz ha valaki tudja hogy hogy kel meg csinálni😄
Sheltem
Na átléptem a 30 óra játékidõt és szinte még csak sidequesteket csináltam, még az arl of redcliffet se kezdtem el 😊 Lesz ebbõl simán 60-80 óra játékidõ azt már látom.

PAtr0n
Max 25öt ad a szemét, miután visszamész. Valóban benne van a 30 a válaszlehetõségek közül, de a vége úgyis az, hogy kiegyeztek 25ben.

Meteorkõ nekem Denerimbõl Orzammarba menet esett. Mondjuk Harcosbérc már rég ki volt végezve addigra. Sztem tök random nyomja.

Apropó: Gaxkang. látom a küldetéshez kapcsolodó írások között az egyikben, hogy megjelent a neve. Mi kell hozzá, hogy aktivizálódjon a küldetés?

ha nem max letöltöd az angol feliratot, de asszem a 2. dvdn nyelvi fileok vannak
Sheltem
Valaki erre?

A meteor leggyakrabban akor esik ha redcliffe felõl mész orzimmar felé, nekem a játék elején lepottyan mindig.
ok, köszi
Az orzmmari küldi után felesleges tartalékolni az aranyat, ki kell nézni valamit és meg kell venni amint lehetõség van rá.
Majd elfelejtettem. Valószínû azért lehettek gondok a profil és mentések újramûködtetésével mert elfelejthették az újrarakott játékot felfoltozni! Ami a foltozott játékon jól mûködik anélkül nem feltétlen! Remélem minden hasonlóra kényszerülõnek segítettem!
Fantusz
Nincs fölrakva, legalábbis nem jól van fölrakva.
Ha a "biztonsági másolatod" bemásolós, nem érzékeli a játék.
Levi dlc nélkül is a táborban ácsorog.

gerey
Bocs ha már kérdezték, de az miért lehet, hogy hiába beszélek az emberkével nem aktiválódik a harcos bérc küldetés? Már a második karival próbálom. A DLC fel van rakva és aktív, igaz "biztonsági másolat".

Sheltem
Akinek eredetije van. Próbálta a magyar feliratot visszaváltani angolra? Mûködik szépen?

Fantusz
Fene sem tudja mivel van összefüggésben a meteorkõ lepottyanása.
Elõfordul olyan, amikor hamarabb esik a meteordarab, minthogy a karakter Harcosbérc közelében járt volna, máskor meg sokáig elkerüli a bolygót a hulló csillag.

Fennt van, de az a mocsok meteorkõ csak nem akar leesni, pedig már majdnem végigvittem a játékot :S

Fantusz
Jó taktika lehet a Bosszúálló ellen, ha valamelyik mágus képes erõteret varázsolni köré.
Sebezhetetlen lesz a hatás alatt, de mozdulni sem képes, s ezt az idõt kihasználva könnyebben leverhetõk a segédei.

Fantusz
Nézd meg a tábori törpénél lévõ fejszét, ha nincs fönt a Harcosbérc dlc - ha fönt van Csillagagyar megteszi, nem kell pénzt kiadni fegyverre.
A Return to Ostagar-t végigjátszva három jó fegyver, és egy páncélsetet gyûjthetsz össze.

obe: Ozammarban van egy befektetéso lehetõség:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
40-50 aranyért megvásárolt líriumot kell átcsempészni a mágustoronyba, ott eladni, miután végeztél a törpe is fizet még.
Ennél a küldetésnél is fontos a meggyõzés, az 50 aranyat le lehet alkudni 40-re, 65-ért eladni, 8 arannyal lehúzni a mágust, a törpétõl pedig 30 aranyat bezsebelni az ígért 20 helyett.

Képességnöveló könyveket szerintem érdemes megvenni, ha egyébként megvan mindene a csapatnak (gyógyitalok, mana italok).

A bosszúállók és kis segítõik kemény ellenfelek. Náluk csak a nagy sárkányok és Ganx-akárki az erõsebb csak.

A kereskedõ negyedbõl nyílik a lejárat. Elmész a "Gyémántnegyed" bejárata mellett, ott ácsorog 5-6 törpe. Nekik kell felmutatni az írást, amivel beléphetsz a bányákba, majd el mellettük...