Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha jól emlékszem a sárkánytojás a Bûverdõben van, azon belül is az Ezüstbányában.
St0RmTr00pEr
A macska a strázsánál van, a bejárati kaputól balra ha jól emlékszem.

http://st0rmy.blog.hu

Risu Führer
az ébredésben wade sárkánytojást kér egy kardhoz.azt hol tudom megszerezni?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Risu Führer
ez a macska az awakeningbe van a mágusnak tudod odaadni. már nem tudom biztosan hol találtam rá de ha jól emlékszem akkor vagy a strázsában vagy a nagyvárosban. nyomkodd a tabot azt egyszer csak gondolom kijelzi a macskát. elrakod azt odaadod a mágusnak.

Sheltem
Ha érdekel valakit van egy eladó Dragon Age collector's-om + a 200 oldalas magyar nyelvû stratégiai útmutató könyv. Annyi, hogy az EA account nem jár hozzá(dlck felmennek anélkül is). Árat nem írok mert ez nem a reklám helye, ha valakit érdekel írjon privátot pls.
Budapesti átvétel amúgy.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

http://social.bioware.com/forum/1/topic/66/index/223777

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Frosty01
elf roguem van

a str egyáltalán nem fontos. max az armorokhoz és a swordokhöz kellhet, egyébként felejtõs. ügyességbõl és dörzsöltségbõl számolja, ha az utóbbi nagyobb az ügyességnél, akkor kapsz vmi bónuszt is...

practitioner of the forbidden arts of death

MrStokes
Tegnap ujrakezdtem a jatekot, most a mage utan egy dwarf noble rogue-ot inditottam. Kicsit a homalyban tapogatozas erzese leng korul, nem igazan tudom, hogy milyen statokra fejlesszek, illetve milyen skilleket, es milyen sorrendben tanuljak ahogy lepem a szinteket.

A sebzes pl. hogyan szamolodik rogue-nal? Gondolom alapesetben str -bol es dex -bol szamolja, de nem tudom hogy, milyen mertekben szamit bele az egyik ill. a masik.

Nezegettem par videot, amikbol az jott le, hogy vagy dex-re, vagy cunning-ra erdemes fejleszteni.

Ha jol ertettem, dex-re fejlesztve a tamado es vedo ertekeim nagyon jok lesznek, nehezen fognak eltalani az ellenfelek, cserebe a sebzesem nem lesz olyan hu de nagy, cunning-ra fejlesztve pedig az ellenkezoje. Megallja a helyet ez az allitas?

Az mar viszont nem vilagos, hogy barmelyiket is valasztva, a str-re kell-e azon felul fejleszteni, hogy tudjam hasznalni a fegyvereket, pancelokat.

Esetleg nem tenne meg valaki, hogy roviden osszefoglalja rogue-rol a fontosabb tudnivalokat?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

ollie
Honnan van az a macska?

bazzeg, nem is tudtam, hogy ilyen is van...elszalasztottam<#shakehead>, pedig kifejezetten szöszmötölve játszom, valószínû ott már izgultam rá a flemeth-el való táncra, meg a könyvért járó jutalom morigen-tõl<#law>

egyébként visszamehetek azért a macskáért, vagy már nincs ott?...jó régen elbántam már flemeth-el
wedge31
Mondom csináld két emberel te meg egy választot kari mindjárt nehezebb lesz a harc meglátod...

Egyedül én se vágnék bele.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Nem vagyok mazohista. Újraosztás nélkül szerintem nem is menne az meg eleve csalás szóval kimarad.
wedge31
Az alapot is végig lehet csak mint mondtam vért fogsz hugyozni.

Harmadjára én csak Wynnet vittem mndig és jóval nehezebb volt a harc ,pl Gaxkangot ketten már kise tudtuk ütni...

Risu Führer
újjáéleszt mindenkit egy kis élettel, te meg aztán rárakod a többit potionokkal. nekem az ajándékok legalján volt miután odaadtam a varázslónak.

MrStokes
Pont most neztem egy guide-ot, amiben arrol ir az illeto, hogyan lehet vegigvinni a kieget csak a fokarakterrel(rogue ).
ime

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Miért, mire jó a macska..? Vagy 20x próbáltam használni de semmi se történt szövegelésen kívül..
MrStokes
Ez sajnalatos, mert elegge bejon az ahogy a Mass Effect 2 viszonyul ehhez a temahoz.

Risu Führer
most nyomtam le a Feketelápon azt a szellemsárkányt. hát basszus rendesen kiidegelt. a fõkarimmal nem tudtam megsebezeni mer mindig ellökött a többieket meg egy idõ után egyszerûen megölte. szerencsére a varázsló macskája megmentett, úgyhogy a végén legyaktam.

wedge31
Nincsenek.

MrStokes
Itt az achievement-ek nincsenek semmilyen pozitiv befolyassal a kovetkezo ujrajatszast illetoen, ugye?

aszt valaki tudja h az Ostagar ban ami van királyi cuc az milyen szetbonuszokat ad?
thx az infot
Calver
hát nem... saját káromon tanultam, elég fájdalmas élmény volt <#rinya>

szóval marad 75% fire resist mint védekezési mechanizmus bam-bam-bam ellen, de mondjuk ezzel nincs is gond - 3 mágussal spec nálam egyszer sem került fél hp alá a tank, 1 regeneration + 3 heal csodákra képes <#rolleyes>

"The trees move. Do you not see it?"

Tegnap megvettem az Awakeninget is, mert nagyon tetszik a játék. Persze várok még vele, míg az Original végére érek.
A DLC-k milyenek? Szerintem azokat is megveszem, Warden's Keep, meg a Return to Ostagar (a The Stone Prisoner-t hozzá adták a játékhoz). Ja meg láttam még ott valami ajándékozós mókát. Cuccok, amit a tábori árustól lehet utánna megvenni a társaknak.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Nálunk én vagyok a tank. Az általános csapatfelállás mondjuk én, Alistair, Leliana és Morrigan. Két kardal küzdök azt is fejlesztettem ki. Sárkány esetén Alistair-t és/vagy Leliana lecserélem Shale-re mert õ kegyetlen sokat kibír.
A Juggernaut armor és Wade's Superior Dragonbone akkor. Alistair-ra mehet majd a Blood Dragon armor. Mondjuk a Templar páncélzata nagyon tetszik, de már találtam annál jobbat neki.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

MrStokes
Vagyis, ha tuzlabdaval kinalom az ellen-t, es a tankom is ott van a dolgok surujeben, akkor nem er semmit ellene a pancel?

A legjobb az volna, ha az ellenfelek magiajan felul a csapattarsak offenziv magiaja ellen is vedene, de a buffolo, tamogato, gyogyito magiakat nem resistalna le.

Calver
ollé
sajnos csapattársak spelljei ellen nem ad resistet, ellenséges mágiahasználók meg... mondjuk úgy finoman, h nálam soha nem éltek addig h szükségem legyen rá <#vigyor1>

MrStokes
Nalam Alistair volt a tank, de en vmi Knight-Captain pancelt hasznaltam vele, ami 40 % magic resistet adott.

Probaltam a wiki-n megkeresni, de nem igazan talaltam...

Calver
és ofc hsz megírása után ugrik be h te xbox360-on játszol és ott nincs modolás, na sebaj.

Calver
ronda sisak ellen: no helm hack. legjobb mod ever.

vértekbõl meg... játékstílus függõ, én spec volt h Juggernaut-ban toltam az elõször, másodszorra össze-vissza pakolásztam több cuccot a tankra, h meglegyen a 75% fire resist - de az én játékstílusom egy fontos eleme a tank alá tûzgolyózás volt <#vigyor1>

de amúgy ha magas armort akarsz, kombinálás a legjobb - pl ilyen téren Gloves of Diligence az egyik legütõsebb cucc.

wedge31
Nálam a tank mindig juggernaut armorban van ha sárkány ellen megyünk akkor meg wade páncélban.

A Juggernaut Armor Set a legjobb szvsz.

Ahh köszi.

A vértekkel vagyok még bajban. Megvan a Juggernaut armor teljes, a Blood Dragon armor teljes meg most meglett a Wade's Superior Dragonbone Plate armor teljes (ehhez nincs sisak ha jól tudom). A gólemes küldinél találtam egy nagyon jó sisakot a Helm of Honnleath (+2 to All Attributes; +3 Armor), legalább is szerintem ez egy jó sisak.
Melyiket ajánljátok? Most kombináltam a cuccokat, de így elég ripacs kinézete van a karakteremnek a sok csilicsálé páncélban. Azon gondolkodom, hogy Wade's Superior Dragonbone Plate szettet veszem fel a Helm of Honnleath sisakkal. Ez elég kajak, meg jól is néz ki.
Egyébként melyik a legjobb páncél a játékban?

Meg egy olyan – naiv – kérdés, hogy Morrigan-nek nem lehet olyan csuklyát találni, mint a promo képeken? Tehát ilyen vörös színût?

wedge31
Lv 25.

Mi a max szint az alapjátékban?

wedge31
Ha könnyüek a csaták akkor csak egy embert vigyél magadal és garantáltan vért fogsz hugyozni a nehézségtöl...

No, végre volt idõm végigtolni az Awakeninget. A craft rohadtul nem hiányzott bele, le is szartam bevallom.. Csináltam 5 nagy ezüstrúnát és hali(azt se kellett volna). Nagyjából egyben volt az egész, történettel nincs gond mivel az alapjátékhoz semmi köze játéktechnikailag. Újra fogom játszani mert kíváncsi vagyok pár döntésre. Ugyanolyan könnyû mint az alapjáték, egy bossfightban se haltam meg.
Az önkínzással felhagyok.. egyszer kitolom nightmareon majd, utána kizárólag easy-n folytatom mert a harcokban már másodikra sincsen semmi érdekes. Felesleges idõpocsékolás.
Fantusz
Szerencsevadász harci értékén nagyot dob a párbajhõs+bérgyilkos specializáció, harcosoknál ugyancsak jelentõs bónuszokat, hasznos CA-kat lehet specializálódva szerezni.
Mágusok nálam kedvelt karakterek, de egyedül a szellemgyógyító specializálódás, aminek valóban megvan az érzékelhetõ elõnye, a többi specializáció nélkül nyugodtan meg lehet lenni.
Bûvharcossal az volt a problémám, hogy harcos lett a varázslóból - no ezért lehet szimpatikus spacializáció olyan játékosoknak, akik nem különösen kedvelik a klasszikus mágusokat, akiket a mágiahasználat szórakoztat, nyugodtan hanyagolhatják az alakváltást, bûvharcos képzést.

MrStokes
En is megtanultam a specializaciokat mind a magus fokarakteremnek, mind Morigannek, de egyiknel se hasznaltam beloluk semmi skill-t, kiveve a spirithealer dolgokat. Igen, voltam olyan elvetemult, hogy Morrigan-bol spirit healer-t csinaltam... 😄
Oreg mammert nem szerettem vmiert...

Gondolom egy rogue vagy egy warrior karakternel sokkal-sokkal tobbet szamitanak a specializaciok.

Ez a bajom a specializaciokkal. Vannak, de nem erzem, hogy nagyon hasznalnom kene oket.
Arcane warriorbol en speciel tank-szeru magust csinaltam, csak csapkodott, meg allt aa pofonokat. Kicsit mar vicc volt, mikor nullakat meg egyeket sebeztek bele a szornyek, ujra is osztottam a pontjait, hogy normalis magus legyen. 😊

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Fantusz
Majd eldöntöd mennyire tetszik az arcane warrior szerep.
Vannak akiknek bejön, másoknak nem, de ugyanezt el lehet mondani a vérmágusról is.
A mágusaid jól megvannak a plusz specializáció nélkül, igaz Wynne kihasználja a specializációs lehetõségeit, szorgalmasan gyógyít, támogat, Morrigant kevesen cipelik medve, vagy pók formában az õ erõssége inkább az átkokban rejlik.

Köszi, akkor lehet Arcane Warrior-t nyomom rájuk.

Bucser
Akkor kezdj el rendesen írni.

A játék nem open world. (hála az égnek) se nem sandbox (szintén hála az égnek) A helyszínek fixek nem véletlenül.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Calver
Arcane Warrior azért jó, mert rápakolhatsz Wynne-re pl egy ilyet, szinte teljesen kompenzálva a Haste és Spell Wisp fatigue költséget, valamint Morrigan-re egy ilyet (+50 mana), na meg mindkettõjükre Executioner's Helm-et.
persze ez attól függ hogy játszol - én ilyesmi stílusban toltam, csak 3 mágussal (csak máshogy elosztva a cuccokat, Morrigan BM lett nálam), más lehet h Wade-féle páncélból másik verziót csinál és inkább fõkarakterre pakolja.

wedge31
Ha kinyirod kolgrimot kapnod kell egy kürtöt nálam sose volt gong sehol a környéken.

Akkor ebben is különbözik a két verza.

De. Xbox360-on tolom.
Akkor az lehetett az anomália oka. Nálam gong van, kürtöt nem találtam.

Melyiket ajánlod? Az Arcane Warrior és a Spirit Healer megvan (meg a Shapeshif). Azaz öreg nõ már tudja Spirit Healer-t....hmmm ez a Arcane Warrior ez jó?

Calver
nem véletlenül konzolon játszol? a kürt csak PC-s verzióban van.

Calver
ennyit semmiképpen, fõleg mert szvsz közel sem olyan táp specializáció - az életerõ használata mana helyett nagyban elveszti az értelmét, amikor fillérekbõl össze tudsz rakni ilyen piát, ami simán visszatölti szinte az összes manád.
a varázslatai amúgy nem rosszak, de muszáj hozzá benyomnod Blood Magic-et - ami nekem mindig egyel több felesleges klikk, mint az unszimpatikust kifüstölni a picsába egy tûzgolyóval <#vigyor1>

Én nem kaptam semilyen kürtöt. Nekem egy gong van kint a nagy placc mellett. Megkondítom és jön a sárkány.
Az a kürt jó másra is? Egy faszit levertem még benn a barlangban, de annál nem volt kürt, pedig az hadovált a sárkányról.

Értem. Csak nem fülik hozzá a fogam, hogy nekiveselkedjek most egy mágussal is, hogy odarohanjak. Asszem az a csóka börtönben vérmágiával, meg a kedves kis anyuka feláldozásával egybõl be tud segíteni a Fade-be és akkor nem kell a mágusokhoz is elmennem. Elgondolkodtató, az végül is csak pár óra melót jelenten.

Megéri veszõdni a Blood Magic-ért? Mit ajánlotok Morrigennek a Shapeshift mellé?