18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Dante73
    Én nem tudom, kinek kellene tennie. Azt látom, hogy a DA2 hírek, eddigi lépések a DA "támogatása terén", ME1-2 közti váltás, történet, kezelés, valamint "Támogatás" terén, tipikus EA tevékenység. Remélem, TÉVEDEK.
  • Prince23
    Szerintem a hazai EA-sal van gond... ők kéne tegyenek azért, hogy a DLC-k magyarul is megjelenjenek, pláne, hogy a alapjáték is magyar...:/
  • Dante73
    Azt hisze, a mondandómnak mindössze a lényegét nem "fogtad"
    Kicsi ország vagyunk? Igen. Nem nálunk termelik a haszon nagy részét? Egyértelmű.
    Ellenben az, hogy az alapjáték magyar, a DLC-k egy része magyar, más része nem is telepíthető a magyar verzióra, maradjunk annyiban hogy érdekes húzás.
    Ugyanis egy termék vagy magyar nyelvű, vagy nem. Vagy eladom, vagy nem. Ez pedig a kettő közti verzió. Ami majd a DA2, és ME3 eladásain lemérhető lesz. Ez pedig, üzletileg HÜLYESÉG, emberileg gennyesség.
    Pláne egy ME2 esetében, ahol a 2 és 3 közti átvezető részt kapjuk DLC-k formájában. Kivéve a magyarok, csehek, lengyelek.
    Vagy nem is honosítok adott nyelvekre, (és akkor az utólagos honosítás lehetőségét biztosítom) vagy honosítok, de TELJESEN. Minden más üzleti megoldás amatörizmusra, dilettantizmusra vall.
  • ratgab
    Röviden: Awakening után játszódik (átviheted azt a karaktered, vagy kreálhatsz újat, de mindenképpen magas szintű kariknak van kitalálva a quest) ez az egyéb életutakhoz tartozó kaland, melyben a Warden visszatér Orzammarba 1 törpe kérésére és együtt (igen lesznek új companionok, köztük egy állat is) elindulnak a orzammar alatti alagutakba. Gyakorlatilag a törpe testvére 1 törp expedicióval elindult megkeresni Amgarrakot ahol a gólem gyártás elfeledett titka van. Lesznek átvihető tárgyak az alapjátékba, illetve az Awakening kiegészítőbe is. Gólemek lesznek benne az tuti!

Dióhéjban ennyit tudok róla. Jah és annyit, hogy jövő héten kedden már tölthető 5 dollár vagy 400 MS pontért.

Golems of Amgarrak
  • Evoluti0N
    Öööö megint új DLC? Nem is hallottam róla :D Mi lesz benne?
  • Evoluti0N
    Nekem játékmenetileg jobban bejött az ME 2. része, de történet szempontjából messze alulmarad az elsőhöz képest. A DA azonban sztem így jó ahogy van, remélem, h nem fogják (nagyon) leegyszerűsíteni.
  • ratgab
    Offot befejeztem!

Ki fogja megvenni az új DLC-t? Egész jónak ígérkezik és jövő hét kedden fog érkezni!
  • alratar
    Igen. A Mass effect valóban nem annak indult, amivé vált, és nagyon aggódom, hogy DA is követi az imént említett játékot, és ennek következtében nagyon leegyszerűsödik. (zzsvsz ez a fő bűn egy RPG játéknál! Az egyszerűsítés)

Azonban sajnos ez a tendencia megmarad, míg a casuel gamerek vannak többségben!
  • ratgab
    Dobom a követ... Viccet félre téve igazad van! :-) ME nem annak indult ami mára lett (én speciel sajnálom), de vannak benne jó elemek!
    Egyikre se mondanám, hogy rossz játék, és azt se mondanám, hogy egyik csapat kevésbé jobb mint a másik. Én azt mondom, hogy mást vártam ME 2-től mint ami lett, ezért csalódtam (Eddigi hírek alapján DA 2 is hasonló vonalra mozdul majd el, de ezt még meglátjuk).

• alratar
    Azonban a két játékot sem szabad összehasonlítani.
    A DA egy hardcore RPG, míg a ME akció-RPG, ahol inkább az akció részre mentek rá. (főleg a ME2-ben)
    Ennek alapján természetes, hogy másképp dolgozik a két stáb, hisze más dolgok a fontosak a végtermékekben.

Most meg lehet engem kövezni, meg le lehet hordani bárminek, de az akkor sem fog változtatni ezen a tényen!
  • ratgab
    Én se akarok belegázolni senki lelkébe a mass effect 2 (a játék gyakorlatilag: csapat összegyűjt, és megy öngyilkos küldetés--- brilliáns történet, a mellékküldetések se egy nagy eresztés ) sokkal rosszabb lett, mint a Dragon Age. De erről nem óhajtok vitát nyitni, 2 külön kategória a kettő. Meg egyébként is annyira szubjektív, hogy kinek mi tetszik. De egyértelműen kijelenteni, hogy az egyik ennyivel jobb csapat, mint a másik az felelőtlenség.

Szerintem a Kotor 1 óta nem volt ilyen jó csapat alapú rpg, de lehet még azelőttre kéne visszamenni időben, hogy jobbat találjunk.
  • alratar
    Egyet értek.
    Nem a hazai piacrol szedik be azt tiz+ nullát, ami egy-egy pénzügyi jelentés tartalmaz.
  • steweee
    nos, elképedve olvasom most hogy újra belenéztem ma a topicba hogy micsoda vita van még mindig, pedig sztem tegnap már kitárgyaltuk.

hát ha valakit ennyire zavar hogy fizetős egy dlc vagy bármi, akkor napi ajánlatom :

torrent-finder.com

abszolút gratis...

akinek van rá pénze, az megveszi úgyis, nem a hazai játékostársadalmon múlik egy játékfejlezstő/kiadó pénzügyi helyzete, ha egyetlen ember se veszi meg itthon is mindegy nekik, a bevételeket nem mi adjuk. persze ha itthon is veszik annál jobb, majd ha több fogy akkor kiadják magyarul is. ha több lesz a pénzem, én is többet fogok eredetiben megvenni, mégha félév/éves lemaradással, olcsóbban is
  • readswift
    Nekem pl rohadtul hiányzik a dragon age játékmenetéből az hogy egy csatát úgymond "felvehess" , majd miután le "mikro menedzselted" , (megnyerted), kikapcsolt kezelőfelülettel,változtatható szemszögből visszajátszhasd.
  • readswift
    Félreérthető, nem a (Mass Effect 2) írója, hanem a ME univerzum két megalkotója közül.......
  • readswift
    Tuti több csapat van, nemakarok senki érzéseibe belegázolni de a mass effect stáb minimum 2.5x profibbnak tűnik a DA stábjánál. A Mass Effect 2 írója közül meg az egyik azóta (egész pontosan az 1 óta) meg az SWTOR-on dolgozik , a másik meg a bethesdánál az elder scrolls mmo-n.

Tehát kb ez a prioritás, elsődleges SWTOR, másodlagos ME, harmad... DA...
  • ratgab
    Nem tudom, hogy az EA már a Dragon Age befejezése előtt vagy után vette át a Bioware-t, szintén nem tudom, hogy a Mass Effect 2 melyik időszakba esett (EA előtt vagy után), de azt tudom, hogy EA ide vagy oda a Dragon Age egy mérföldkő a játéktörténelemben, nem az újításai miatt, hanem a kitűnő játékmenete miatt. És igen is EA ide vagy oda 80-100 óra játékidőt melyik nem online játéktól kapsz 2000 Ft-ért (még a DLC-k ellenére is, amik megjegyzem csak tovább bővítik a világ színességét), egyiktől sem.

És a megvásárlással nem csak és kizárólag az EA-t támogatod, hanem a Bioware-t is. Elismered, hogy majd 4 napon keresztül remek szórakozást nyújtottak, és gyakorlatilag a vásárlásoddal megkéred őket, hogy gyártsanak még ilyen vagy ennél magasabb minőségű programokat.

EA tudja, hogy a Bioware csapat profi és tudja, hogy játékaik 90% vagy mégtöbb százaléka sikeres. Látják a Dragon Age eladásainak számát, és nem hiszem, hogy érdekük a hatalmas Bioware rajongó tábort 1-1 butítással eltávolítani a cég szeretetétől.

Dragon AGe 2-t meg még ne temessétek, bizalom van. Bioware még nem okozott csalódást! Amíg nem ültünk le és játszottuk végig, addig bármi lehet. Ha ez már megtörtént és a végén az EA hibájából szart kapunk, akkor jogos a felháborodás, addig meg bármi lehet. (És itt most EA-Bioware-ről van szó más EA és más fejlesztőről, ezt ne feledd el!)
  • ratgab
    Pedig stewe kolléga teljes pontossággal leírta. Gondolod, hogy olyan irdatlan nagy kereslet (közgazdasági értelmű fizetőképes keresletre gondolok: akik meg is veszik a játékot) lenne Magyarországon, akkor az EA nem venné a fáradtságot és magyarítana többet,vagy a további DLC-ket.

EA-sok látják az eladási adatokat, látják, hogy honnan mennyit vásárolnak, melyik országban hogy fogynak a DLC-k. Nem az ujjukból szopják az üzleti döntéseket. Ez egy nagy kiadó és már van jócskán tapasztalatuk (félreértés ne essék nem védeni akarom őket), ők üzleti, jövedelmezőségi szempontok szerint döntenek. Biztos van egy profit céljuk (terv) 1-1 régióban. Ahol az előzetes eladások alapján ezt a tervet szerintük nem érnék el ott csökkentik a supportot (lásd. nem magyarítják a DLC-ket). Mint már leírtam Magyarországon az átlag fizetések alacsonyabbak számos külföldi országénál (mégha ott drágább is az élet, de a fizetésekhez mérve a szórakoztató tartalmú játék szofverek ára ALACSONY és ez a kulcsszó!). Nagyobb fizetésből több jut luxus cikkre (játékok).
    Egy átlagos magyar fizetésből (130.000 nettó) próbálj meg fenntartani 1 házat, meg 1 autót, esetleg még 1-2 gyereket is nevelni (nyaralásról még szó sem esett). Maradékból mennyi jut játékra (nem sok) és akkor még nem is az igazi célcsoportot a fiatal felnőtteket vettük figyelembe (18-25), akik a pegi 18-as kategória főbb célcsoportja. Náluk ezek a bevételek még alacsonyabbak. Szóval ez színtiszta gazdasági számítások, statisztika és üzleti stratégia egyvelege és ezt az EA alkalmazza is.
  • readswift
    Egész konkrétan a Borderlands-ba is kellett a hiánypótló DLC lévén nincs normális vége. És mennyire jó is, hú.

Ezzel az MMO-val meg még én is jáccanék vazze..!
  • wedge31
    Minden más játékra áll amit irtok kivéve a ME2-öt mert ott a DLC-kel vezetik fel a harmadik részt, ha képben akarsz lenni kellenek a DLC-ék.
  • readswift
    1éve még veszteséges volt az EA, mostmeg már nemaz, kellett a pénz a stár vórs mmo-ba. Aztán ha a bioware jóldolgozott akkor egy darabig nem kell pénz.
  • Prince23
    Hát én se, de kellenének nagyon. :)
  • MrAndree
    Nem is fogom megvenni.
  • Prince23
    Az alapjátékkal semmi gondom, megérik a pénzt. csak én a dlc-ket említem, hogy mi eza kibaszás, hogy egy szaros 3 fegyver-t pénzért árulja az EA.
  • MrAndree
    Leakadnál már a DLC témáról? SEMMIT nem adnak hozzá a játékhoz (legalábbis nem tudom ki a francnak kell egy szaros fegyvercsomag ME 2be), a fanok megvehetik ha akkora fanok, de az ME 2 az összes DLC nélkül is egy komplett játék ami megérte az árát. Nyilván én se fogok minden szemetet megvenni amit DLCként rám akarnak sózni. Megjegyzem az összes cég ezt csinálja.
  • Prince23
    Pl. az Ea hatására a Mass effect legújabb fegyvercsomagja 160 ms pont. itt egy érv.
    ja és azt ígérte EA hogy minden egyes DLC a ME és DA-hoz ingyenes lesz, aztán egy hónap múlva jött apálfordulat. erre még te is emlékszel.
  • MrAndree
    Dehogy nincs, csak nem értem miért esel nekem azzal, hogy szeretem ha szart kapok, amikor eszem ágában sincs se egy fifát megvenni, se egy NFS-t. Mivel az tényleg lehúzás. Csak tudod én úgy állok dolgokhoz, hogy megnézem a játékot és nem azt lesem ki a kiadó. Persze vicces lehet minden hírt úgy olvasni, hogy "na ez jónak tűnik, a francba EA a kiadó, akkor ezt nem veszem meg akkor se ha az év legjobb játéka." Az meg aztán végképp röhejes hogy a Bioware az EA ribanca. Érvekkel illene is alátámasztani, mivel egyelőre az EA alatt elkövetett munkásságuk nem azt bizonyítja, hogy szemét tucatjátékokat gyártanának...
  • Evoluti0N
    Ne haragudj, de ez a Dragon Age topicja. Szerintem maradjunk a Dragon Age-nél is hagyjuk a többi EA gémet. Szerintem vissza kéne térni a játékhoz, mert tele lesz offolva a topic.
  • Evoluti0N
    A Bioware azelőtt is minőségi játékokat adott ki, h az EA berkeibe került volna és most is azokat ad ki. Nem értem, h miért lenne az EA ribanca. Ha évente adnák ki az EA nyomására valamelyik siker játékukból az újabb és újabb részt, akkor még megérteném az Infinity Ward hasonlatot. Nem értem ezt a nagy EA ellenességed, már-már úgy beszélsz róluk, mint ha ők lennének maga a GONOSZ. Persze FIFA, NFS nagy lehúzás, nem is kell megvenni ezeket, SŐT nem is játszom ezeket. Azonban csak azért, mert megvették a Bioware-t és most a bio játékok elején EA logó van, attól még nem kezdenek (nem kezdtek) el szart csinálni Bioware-ék.
  • Murder3
    de értetlen vagy, szted én a DAO-t szidom?
    nem sőt jó játék és az eggyik kedvencem...

Esetleg a memóriád vagy az egérgörgőd nem működik h nem tudsz lejjebb lapozni?
    vagy szimplán képzelődsz akkor meg fordulj orvoshoz.
    De én inkább arra tippelek h fogalamad nincs arról h én miről beszélek.

• MrAndree
    Hát igen, 100 óra Dragon Age, amit most viszek harmadszor végig, kurva nagy szart kaptam a pénzemért. Bár mindenki ilyen szart adna. Tudom, hogy neten a szólásszabadság azt jelenti, hogy egetverő baromságokat kell írni. Végülis legalább jól szórakozom.
  • Murder3
    akkor te szereted ha pofán köpnek a pofádba hazudnak és a pénzedért a szart kapod?
    Vagy lehet vagy olyan helyzetbe akkor meg örülj neki.
    Ja és igen én hüyle még megjelenéskor megvettem a Battleforge-ot ami kártya game lehettt tudni h lehúzós elsz, de nagy tetszett meg minden.
    Pár hónapra rá EA FAIL lett és nagy csodára nem hypolták szarrá zért nem lett elég sikeres, így hát ingyenessé tették, ami amúgy 12 és még msot is 8 ezer.
    persze pontokat kell venni ok de aztán jött h új mapokat basznak kiadni már lassan egy éve.
    jött 2 kaidás ami nagy része az addigi ellenfelek egyébként is reskinelt változatuk volt.
    a játék szánalmasan bugos és halál unalamas mert a EA Phenomic szarik rá, vagy inkább az EA mert nem hoz eleget a konyhára.
    Ezért amíg lehet szépen kifacsarlják amit lehet belőle.

És most lehet jönni h mert a nagy Bioware,,, tudod mi a Bioware most?
    Az EA ribanca, ahogy az inifity ward volt az Activisionnak.

Elég vaknak kell lenned ahhoz h ne vedd észre ha nem így van.

• Murder3
    Igen és???
    Megcsinálják onnantól az egész brand és üzleti dolog a kiadó kezébe.
    Az h mikorra ekll elkészülnie egy dlc-nek vagy a 2. résznek az EA-nak van a legnagyobb beleszólása, illetve abba is h mit rakhatnak bele és mit nem.
  • Prince23
    Jelképesen kell érteni, amit mondtam lentebb. Most a lehúzást nem a fizetősre értem. Arra értem, hogy a pala az alapjátékban volt benne, és beteszik vagy éppen kiveszik a népnek, hogy nesze itt az első. máskülönben is pala meg választhatő karakter, eleve nem lehet új DLC. Meg kicsit sem volt fura neked, hogy a megjelenés napján már elérhető volt pala? ja és arról nem is beszélve hogy a díszdoboz hátán is ott van Pala:)))
    ugye hogy támogatjuk a termékünket :D

• MrAndree
    Nem azzal van a baj, hogy milyennek tartod. Lehet utálni, én az Activisionnel vagyok így. Attól még Starcraft 2-t megvettem mert jó. Azt viszont marhára nem bírom amikor valaki ilyen dumával jön nekem, hogy "Kurva jó játék, meg is venném de EA a kiadó ezért nem veszem." Hogyne. Lopja el ha el akarja de ne táncolja körül hülye magyarázatokkal.
  • Dante73
    Nem varezosként kell utálni. Nem is kell utálni. Legalábbis alapból. Objektívan kell nézni a dolgot. 6-8-10 éve, ha egy játék elején EA logó volt, tudtam, szar játék nem lehet. Ma már azt tudom, az a csoda, ha nem az. Meglátom, eleve rossz érzéssel indul a játék.
    DA-t megvettem, ennek ellenére. Mert jó. ME-ME2-t megvettem, mert jó. NfS-t letöltöm, 1-2 óra után törlöm, mert szar. EA játékok 90%-át törlöm, mert sz@r. Maradék 10-et megveszem, mert pont nem érdekel ki a kiadó. De attól, még lehet nem szeretni. Lehet az üzleti politikáját undorítónak tartani.

És BIZONY lehet 2000 is sok. Nekem most az lenne. Szerencsére, nem kell kiadnom.
  • Dante73
    1;
    Ez a gond. A hozzáállás. Mi az, hogy pics@ ország vagyunk? Kell a pénzem, vagy nem. Ennyire egyszerű. (Politika, bár nem akarok belemenni; ha az IMF-nek neki tudunk menni...)
    Megszületik a döntés; kell a pénzem. Magyar nem beszél angolul, honosítani kell, mert megéri.
    Én meg megveszem, mert nem tudok angolul, amúgy is tetszik a játék, stb. Aztán meg átszabnak a korláton, mert JOGGAL feltételezem, hogy a DLC-t is megkapom magyarul... Hisz a pénzem nagyobb része már ott van nála...
    Ez nem kis ország, meg picsafüst probléma. Egyszerű lehúzás. Méghogy nem kell vele játszani, nem kötelező megvenni a DLC-t. Ja, csak én nem is tudom, mert magyar verzióm van. EZ ÍGY NEM NORMÁLIS.
    2;
    Majd ha nem lopják szét...
    Felhomályosítalak. Mindenütt, mindig szétlopják. Akárhol, akárki van kormányon. Egyszerűen, mire oda jut(hat) annyira eladósodik erkölcsi, anyagi értelemben, hogy nem is tehet mást. Másrészt, azért akar eleve odakerülni. Nem csak itthon. MINDENÜTT. Ezt nem látni naivitás.
  • ratgab
    De itt nem csak EA-ról van szó, hanem Bioware-ről is! Bioware csinált a játékot az EA csak a kiadó...
  • Murder3
    de nem a szaros 2 ezren van a hangsúly.
    "e szemét EA csak lehúz"
    igen csak lehúz.
    lopnak,csalnak,hazudnak ismerős itthonról nem?

• MrAndree
    Látszik, hogy nem olvasod a DA 2vel kapcsolatos híreket, ezerszer elmondták azóta, hogy nem csak 3 válaszlehetőség lesz...
    Értem én, hogy warezosként utálni kell a nagyvállalatokat mert ettől jobban érezzük magunkat. "Nem lopnám el, de szemét EA csak lehúz, ha megszűnik sokkal jobb lesz." Azt pedig végképp nem vagyok hajlandó elhinni, hogy valakinek nincs 2000 forintja...