Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alistair az elsõ pár perc után megfeküdt. Én magam kb a csata feléig bírtam, addigra mindig elkapott a szájával és lvl.12 ez azonnal kampót jelentett. Shale jól bírta, ha nem mentem oda. Vele futkorásztam, ittam az italt, Wynne meg lõte+gyógyított (õvele meg mannát vedeltettem). Shale kifeküdt és kb. 10HP-je volt Wynnenek mikor kilõte Flemethet.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A logikai sorrend fontos lehet olyan játékosnál, aki még nem ismeri, nem játszotta végig az Origins-t.
Számukra a legnagyobb veszély, hogy kifogynak a gyógyitalokból, mana italokból, ezt megelõzendõ érdemes meglátogatni a pagonyelfeket, elmenni a körtoronyba még akkor is, ha a küldetéseket nem csinálja ott a játékos.
S itt pontosítom ios magam, a körtoronyból is ki lehet jönni, ha nem kezdjük el a torony megtisztítását, idõt kérünk a parancsnoktól, a strázsamesterrel kereskedhetünk, bevásárolhatunk líriumporból, megvehetjük a hátizsákot stb.
Volt karakterem, amelyikkel Oghren minél hamarabbi besorozása miatt a megfelelõ hadtáp beszerzése után Ozammarban kezdtem.
Megoldható, igaz a végén Branka ellen iszonyat nehéz volt a csata.
Oghrent vittem magammal a Körtoronyba, mit mondjak, az Enyészetben picit meg volt rogyva: részegségében látomások gyötörték, összeokádott mindent, mindenkit, aki a hatósugáron belül tartózkodott <#eplus2>#eplus2>
Flemeth és az Õssárkány ellen nem próbáltam mire mennék 10-12-es szintû csapattal, megfelelõ védelemmel (tûzbalzsam) biztosan legyõzhetõk, de nálam úgy alakult, hogy kb 10-12-es szinten rendszerint a pagonyelfek küldetését csináltam, illetve az erdõben lévõ melléküldetéseket.
Az a harcos csaj meghal az elején? Megitta a lötyit aztán kampó. Ennek így kellet történnie?
Van valahol egy láda amibe lepakolhatom a cuccokat, amiket áthoztam az Origins-bõl? Eléggé tele vagyok így is.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A legutolsó még szabadon mozogható helyszín (leszámítva Redclliffet) az a Landsmeet után van közvetlenül.
A szint igazítás úgy mûködik, hogy minden területnek van egy minimum és egy maximum szint határa, ha a te szinted azon belül van, akkor az ellenfeleket a szintedhez igazítja, ha az alsó határnál kisebb, vagy a felsõ határnál nagyobb szinten mész oda, akkor pedig az alsó vagy felsõ szinthatárra állítja be õket.
Tehát ha cheatelsz egy 35-ös karaktert és bemégy egy 10-18-as szinthatárral rendelkezõ területre akkor persze hogy könnyû lesz, mert az ellenfelek 18-as szintûek lesznek.
bugoláshoz link: http://www.youtube.com/watch?v=JXlhYXEeB-o
PS-re nemtom hogy lehet.
Végülis Lelianaval is hasonló a helyzet <#eplus2>#eplus2>
Rengeteget játszottam a játékkal, így idõnként Zevrant is "leporoltam", igazi meglepetést a Gyöngyben okozott, amikor kiderült, hogy régi ismerõsök a kapitány kisasszonnyal, illetve egy-két csapdára is figyelmeztetett, ami elég paradox, mert Leliana nem szól, viszont õ képes hatástalanítani csapdákat, Zevran meg figyelmeztet (öreg remete), de alapvetõen képtelen csapdákat hatástalanítani.
Párbeszédei is idegesítõek a bérgyilkosnak, mászna rá minden csapattagra.
Shel a golem jópofa és hasznos karakter. Oghrent is bírtam. A Wynne és a kutya semleges és végül és utolsó sorban Zevran (vagy mi a neve). Õt gyakorlatilag sose vittem sehová. Idegesítõ, nyálas kis buzi hülye akcentusával. Lehet ha többet utaztam volna vele megkedvelem.
Ja Sten számora szintén semleges. Alistar állandó csapatárs volt az elejétöl a végéig. Nagyon megkedveltem a végére.
Wynne mellesleg egy jól kitalált karakter, picit ugyan zombi, s idegesítõ néha, máskor meglepõen pajzán tud lenni.
Oghrennel, Aistairral jópofa párbeszédjeik vannak, Morrigannal nem bírják egymást, amit nem is titkolnak (s a végén csak kiderül, hogy igaza volt a vénasszonynak - vagy nem)
Lotheringben van egy nõ, aki csapdát szeretne - vele ne törõdj, ha különben nem akarsz csapdával foglalkozni (szerencsevadásznak való képesség, de neki se a legjobb)
A körtotony küldetésébe úgy vágj bele, hogy van nálad elegendõ gyógyital, lírium fõzet - különben zsákutcába kerülsz, onnan nem lehet kijutni, csak a küldetés teljesítésével.
Törpénél a táborban és a körtoronyban a strázsamesternél is van hátizsák - szükség lehet rá, de egyenlõre az italok fontosabbak.
Mielõtt a körtoronyba mennél, Lotheringen fejezd be a küldetéseket, a falu menthetetlenül el fog pusztulni, oda többé nem mehetsz vissza, ha ez megtörtént.
A mágus torony valahogy rendhagyó, mert 1. kapsz egy jó healert 2. van egy szörnyû nagy táp rész ahol nagyon kajak lesz a figurád és még rohadt élvezetes is. Hozzá teszem nem egy rövid rész.
Én a következõ csapatal vittem végig a játékot: én (human warrior)-
Morrigan helyett jobb healer az idõs hölgy a mágustoronyból, de kevésbé érdekes karakter.
Ha igen, van egy bárd leányzó a csapatodban, õt képezheted tovább lopás-zárnyitás irányában, bár ezek nem jelentõs képességek.
Leliana alapvetõen íjászatra van állítva, sajnos ezzel elég idétlenné tették a leányzót (létezik mod statpontok újra elosztására), dualos harcosnak meglepõen ügyes tud lenni.
A ketrecben lévõ kúnári kezdetben gyenge (ennek az is oka lehet, hogy neki nincsen spacializációja9, de késõbb erõs harcost nevelhetsz belõel, bár fõkarakter, Alistair, Oghren mellé fölösleges lesz.
Csapdás küldetéssel ne foglalkozz, néhány ezüstöt nem ér, hogy fölöslegesen megtanuld a csapdaállítást.
Gyógyitalt nem itathatsz velük, de mágus képes õket is gyógyítani, sõt, ha erõteret varázsol rá, sebezhetetlen lesz (igaz a mágia hatás alatt a harcban sem tud részt venni, de közben akár maxra gyógyíthatod)
Ellenséges varázslók elõszeretettel fogják használni az emberzúzó ketrecet, ami akár halálos is lehet, az erõtér ez ellen is gyógyír (ráadásul varázslatkombináció).
Szemely szerint Redcliff a legelso helyszinem volt, bar en mage-et inditottam, igy volt a csapatban 2 mage. Elsore nekem sem ment az altalad leirt resz.
En ugy vettem eszre, hogy ha megprobalod a segito katonakat eletben tartani, gyogyitani, akkor sokkal konyebb dolgod van.
Persze ennek elofeltetele, hogy legyen mage a csapatban es ismerje a gyogyitas varazsiget. Mage nelkul meg eddig nem probaltam, de ugy biztosan nehezebb.
Ezen felul meg megprobaltam egy csoportban maradni, nem nagyon szetszeledni, az AI-nak nem engedtem, hogy mindig kirohanjon a harcosokkal egy-egy ellenfelre, valamint a mage-eket a harcosok es katonak mogotti vonalban tartottam, amennyire lehetett.
A patch-et meg szerintem mindenkeppen erdemes lenne feltenned, maximum, nehezebbre allitod majd a jatek nehezseget, ha tul konnyunek bizonyul a jatek a patch felrakasa utan. A patch nem csak a nehezseget valtoztatta, emlekeim szerint pozitivan befolyasolja a rouge-ok es a tavolsagi fegyverekkel valo sebzest is, illetve egyeb javitasokat is tartalmaz.
Az egyik utobbi patch pedig a kiegre kesziti fel a jatekot, anelkul sztem nem tudsz a kieggel jatszani.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
A játékról annyit azért érdemes megjegyezni, hogy elég szabadon mozoghatsz, de vannak olyan helyek, ahová érdemes még Redciffe elõtt elmenni.
A falu védelme csak egy felvezetõ a történetben, késõbb elküldenek a Szent hamvak urnáját megkeresni, ami egy hosszú küldetés, sok ellenséggel kell szembe nézned, s egy Õssárkánnyal is találkoztok, vele pedig jobb 15-ös szint körül összeveszni.
Lotheringbõl érdemes ellátogatni a pagonyelfekhez, az itteni küldetést sem feltétlenül tudod azonnal végig csinálni, de korlátlan mennyiségben, olcsón vehetsz elfgyökeret, gyógyitalokra nem lesz gondod.
Anyagi helyzetedtõl függõen beugorhatsz Denerimbe, néhány aranyat szerezhetsz mellékküldetésekkel, de a fõ cél a Körtorony.
Ott a líriumport veheted meg, mostmár a mágusaidnak sem kell félni, hogy a manából kifogynak.
A toronyban érdemes végig csinálni a küldetést (ha belevágsz nincs visszaút, csak elõre), csatalkozik hozzád egy healer, a küldetés alatt rengeteg stat pont bónuszt összeszedhetsz, a toronyból megerõsödve mehettek a további küldetésekre.
Természetesen ez nem egy kötelezõ elõírás, de Redliffe-t és Mélyutakat nem egyszerû kezdõ karakterekkel végig vinni (kifogy a gyógyitalod, s fel kell adnod a küldetést, pláne, ha healer sincs a csapatban)
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
Az Awakening 15 óra környékén van.
Alistair lett a király a csajjal együtt (összeházasodtak). Én meg Morrigan keresését választottam.
Most vagy nekiállok majd ma a kiegészítõnek (Awakening), vagy indítok egy Rogue karaktert.
Az Awakening mennyire a folytatása az Origins-nek (és kb mekkora a játékideje - Origins nekem 71 óra volt)?
Baldur's Gate összes, Neverwinter Nights 1-2; KotOR 1-2; Jade Empire; mind nagyon nagyon szerettem. Mass Effect 1-2 kijelenthetem hogy a kedvenc játékom.<#vigyor0>#vigyor0>. Dragon Age is nagyon bejön, tetszik.
A Witcher valahogy kimaradt (azt hiszem pont akkor jelent meg a Mass Effect (Xbox360-ra), az úgy akkoriban kiölt minden más játékot mellõlem). Abban úgy tudom egy adott karakter a fõszereplõ, tehát nem lehet variálni.
Muszáj lesz indítanom egy férfi Human Mage-et is. Azzal majd végigkefélek mindenkit hehehe (kivéve a persze a homo karaktereket). Azt hiszem a társak közül meglehet egy játékon bellül Leliana és Morrigan is. Van az elf csaj a Dalis táborban, a hajó kapitány dualista csaj a Pearl-ben (õ mehet hármasban Lelianával), Desire Demon, és persze kurvák a Pearlben.
Rajtu kívül még kit lehet férfi karakterrel lefektetni a progiban (nõt persze)?
nincs igazán jó döntés - Anora egy hátbaszúrós kis féreg, Alistair meg csöppet töketlen, bár nálam így is õ lett az uralkodó, a kisebb rossz jegyében.
"The trees move. Do you not see it?"
Kell egy mage spirit healer speccel, az tud tanulni feltamaszto varazslatot.
Na most én már kiszabadítottam a hercegnõt és lerendeztem az elfeket is. Szóval ezt mind ki kéne dobnom, és újrajátszanom, hogy meglegyen a Wardenes cuccok. Végivertem mindenki nem haltam meg sehol, de volt egy csata ami azért kemény volt, leginkább e miatt van fenntartásom. A hercegnõvel kifelemenet belefutottam egy bazi nagy kardos menyecskébe. Azt akarta adjuk meg magunkat és sajna nem sikerült meggyõznöm arról, hogy nekem van igazam. Mivel voltak ott vagy tízen (köztük egy varázsló), kirongyoltunk a folyósora a kiscsaj meg jött utánunk, úgy hogy szépen gang-bangeltük. Nem adta könnyen magát. Ritkán ütött de akkor olyat, hogy kétszer megfordultam a tengelyem körül. Lecsapta a Morrigant, Alistair és kishíján engem is (Leliana is épp a lábát varta vissza mikor kivéreztettem). A többiekkel nem volt gond; visszamentem a terembe egyedül és lecsaptam mindenkit varázslóstól mindenestül.
Szóval megérik azok a cuccok ezt a hajcihõt (Griffon’s Helm, Duncan’s Shield, Axe of the Grey, High Constable’s Mace, Map of the Anderfels)?
- Meg egy olyat, hogy Alistairt szeretném a trónra, de a kiscsajt (hercegnõ) alkalmasabbnak láttam az irányításra. Így úgy döntöttem összeházasítom õket (Alistairt legalább nõhöz jut végre, hehe). Nem vagyok biztos benne ez jó döntés volt.
- Van a játékban valamilyen fekete Rogue cucc Leliana-nak? Lehetõleg feszülõs.<#vigyor>#vigyor>
- Van rá mód, hogy csata közben a kifektettet társakat valahogy felpofozzam és újra hadba állítsam?
A kimaradt eredettorteneteket jatszd esetleg meg vegig, az szerintem nem lesz unalmas.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
practitioner of the forbidden arts of death
A pontos oka nem ismert. Azonban a saját és mások tapasztalatán alapulva nagy bizonyossággal kijelenthetem, hogy egyes árusok "túlterhelése" okozza! Kifejezetten igaz ez a tábori árusra, akinél a nagytöbbség kereskedik! A probléma hatványozódott a DLC-kel, ahol a Shard kristályai és az ajándékozós DLCk miatt böszme árúmennyiséget kap a törpe. A DLC önmagában nem lenne baj, de ha fõként nála adtuk el a dolgokat akkor "túlcsordul". Innentõl fogva minden mentett állást elront! Ezt nem lehet észrevenni míg meg nem próbáljuk betölteni az állást. Állítólag a merchant kódolásában van valami, ami miatt a játék nem képes rendes mentést készíteni ha az árú mennyisége egy adott értéket meghalad.
Ezt nálam is pont így történt. A korábbi állásból visszatöltve eladtam a szerzett cuccaimat más árusnál, és újra mûködik a mentés rendesen. Ezután nem kevés lovéért felvásároltam pár hulladék árut a törpétõl és megsemmisítettem. Állítólag a parti láda is túlterhelhetõ! Ajánlott 120 cuccnál nem többet benne tartani.
És van esetleg valami jelzés, megjegyzés, vagy karakterektõl hozzászólás, amirõl tudni fogom, hogy a nagy finálé következik; Ha még lenne elintézni való dolgom, akkor most tegyem meg, mert nincs visszaút?
1. Ha feltelepítem az alap játékot, majd rá az Awakeninget, akkor ha a játékban az alap történetet végigjátszottuk akkor automatikusan folytatódik a kieg történetével, vagy a kieget külön kell indítani (play Awakening gomb menüben, vagy külön exe, stb) és csak importálni lehet a karaktert? Remélem érthetõ a kérdés.
2. Ha a fõbb történeti szála(ka)t végigjátszottuk, utána teljesen vége a játéknak, vagy tovább lehet játszani, barangolni a világban?
Elõre is köszönöm a válaszokat!
A kiegben mar lehet venni potion-t, amivel ujraiszthatod.
Ha elbasztam a skill kiosztas valahogy az ujra lehet osztani az egeszet ?