Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

// Az alapjáték + kieg persze nem warez, de ott nincsenek is ilyen jellegû problémák.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Na ezért nem vettem én kollektorz edísönt, meg dlc-re se dobok ki egy fillért se. Talán warezban egyszer kipróbálom, de ha nagyjából teljesen felesleges végigcsinálni, akkor az kerek 0 Ft-ot ér.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

attiGT
Ja várjunk értem már, de hülye vagyok..abban a tudatban voltam, hogy látom még az eddigi társaimat (Zevran, Alistair, Wynne) a kiegészítõben is, de csak a saját karakteremet lehet importálni. Mostmár csak az a gond, hogy kéne pár felszerelés árusoktól, amiket nem tudok beszerezni már a fõkarakteremnek, így lehet marad a korábbi játék visszatöltése, amit említettem.

Fantusz
Kiadó részérõl jó üzlet lehet DLC-kel elárasztasni a piacot, egyszerûbb, olcsóbb, mint egy több órás játékidõt adó kiegészítõ lemezt csinálni.
Játékos szemszögbõl nézbe néhány DLC-ért nem fognak tömegesen új karaktert indítani, erre való tekintettel a DLC-ket már fullra kijátszott karakterrel is ki lehet játszani, aminek az égvilágon semmi értelme nincs.

Kõbe zárva, Kamarás erõd, Visszatérés Ostagarba, mind olyan kiegészítõ, aminen akkor van értelme, ha a megszerzett javakat használni tudja a játékos.
El lehet menni Paláért a fõküldetés befejezése után, a gólemen kívûl még jónéhány egyedi tárgyat is kap, csak éppen azokat nem lesz hol kipróbálni.
Az ostagari kiegészítõben is fölösleges lesz Duncan fegyvereit, a király páncéldarabjait, fegyvereit összegyûjteni, ha azokat viselni nem lesz lehetõsége a karaternek.
A Kamarás erõd sem kivétel, egyedi páncélok, fegyverek használhatatlanok, a kereskedés nem lehetséges, Csillagagyar (kard) elõ sem kerülhet.

attiGT
+ Átnéztem a kiegészítõbe, importáltam, és azon vettem észre magam, hogy nem lehet DLC itemeket importalni a karakterrel egyutt :/

Lehet az lesz a vége, hogy visszamegyek arra a mentésemre, amikor indultunk Redcliffbe, hogy legyûrjük a Veszedelmet, és elõtte bevásárolok mindenfele és a DLCket is megcsinálom még elõtte. Vagy volna más mód is?

attiGT
Másik kérdés: a palás DLChez miféle "teljesen uj küldetések és kalandterületek" vannak? én a vezérdémon leölése után kezdtem el, így ne várjak semmi új dologra palán kívül igaz? amúgy lennének plusz küldetések és területek?

ha megtaláltam volna ott szoltam volna ott akkor nem írok ide XD de azért mégegyszer utána járok lehet csak ideiglenes kocka vakságban szenvedtem 😉
a musicot a trailerböl onnan tudod megszerezni h youtube 😊 beirod h dragon age main thema stb...asztán megkell ekresni
attiGT
Bakker... Kijátszottam a játékot, és nebasszatok már fel, hogy nem lehet visszamenni a régi helyekre, hogy vásároljak dolgokat... Például Orzammarba vagy Denerimbe is van 2-3 drága de "a legjobbnak" nevezett cucc is...

szoval akkor senkinem tudja honan tudom azt a music-ot megszereznem a trailer-bõl?
Calver
cucctól függ - Juggernaut sethez például kell, de Wade által alkotott páncélokhoz nem.

"The trees move. Do you not see it?"

Volna egy kérdésem ! Az összeálló ruházatban van-e jelentõsége a sisak-nak ? Van-e olyan hogy adott felszereléshez tartozó védõsisak ? És az ad -e valamilyen bonuszt ? Mert ugy vettem észre hogy az összeálló ruházatban csak a kesztyû , mellvért , és a csizma számit ez ad igy tárgybonuszt ha azonos tipusu mondjuk mindegyik lánc 3.-as szintû és acélbol van . Bár érdekes modon a láncpáncélzatnál meg a többinél se nézi milyen anyagbol vannak a részei pl, kesztyû nyersvas , mellvért verridium , csizma acél csak ne legyen nehézkategoriás az a lényeg hogy láncfelszerelés legyen akkor megadja az összeállo felszerelés bonuszt .
Megvolt, de csak az elején követte, aztán nem.

Tolvajt mennyire érdemes bevenni a csapatba? Mondjuk +1 mágus vagy tank helyett.

Calver
Taunt-olni kell elõtte, csak akkor fog rákattanni a tankra.

Nekifutottam másodjára, most sikerült. A körözés nem nagyon vált be, mindig rábukott valaki másra, szal mindig mással kellett menekülni. Fagyasztottam + ütöttem akivel értem + potion ivás. 2 tag így is kifingott, bár nem mintha nagyon számítana, mikor csata után úgyis mindenki felébred, csak 1 maradjon.

Calver
passzolom úgy hogy alkosd meg, visszakerestem direkt az akkori mentésem és újra letoltam a harcot, én ezekkel a spellekkel (+ Arcane Bolt és Walking Bomb) simán elkentem, kb úgy ahogy írtam... a lényeg, h jól idõzíts, és Shield Bash-ekkel (vagy bármivel ami CC) szakítsd meg az olyan húzásait, mint mikor felkapja az egyik embered... vagy a futkározós verzió, azzal mindenképpen mennie kéne, fõleg úgy, h kicsiny íjásznak még Pinning Shot-ja is van.

sziasztok. lenne egy kis problémám. feltelepítettem a dlc-ket, konkrétan a wardens keep és a golemessel van gond. a fõmenüben a telepített tartalom menüpont alatt mindkettõ engedélyezve van, és azt írja mûködik. namármost a játékban pedig beszélgetek a küldetésadókkal(a csávó a táborban meg a sulcher hágóban aki adja a pálcát) akik azt mondják hogy bejelölik a térképen a helyszínt...de semmi változás nincs a térképen :S elõre is köszi
Az a baj hogy még nincsen glyphem, csak a blizzard + chain light vonalat maxoltam még ki, lvl6 vagyok. És van mellettem 3 köcsög, 2 kardos, meg egy nyílpuskás/kardos, és ezzel kéne megoldani a projektet.

Más: szintlépésnél lehet tartalékolni a pontokat és majd késõbbi szintlépéskor, egyben leosztani? Spellekkel kísérletezgetésre jó lenne, editorozni nem akarok.

Calver
egyik verzió, h CC-zed elég aktívan (Glyph of Paralysis, Winter's Grasp és társai) és közben próbálod egyben tartani a tankot, és mint a golyó végzel vele.
a másik pedig, hogy fogod, a tankkal elkezdesz szép köröket futni miután ráizgult az ogre, és a maradék 3 karakterrel szép nagy távolságból nyugisan szétszeded. <#hehe>

Az ogret a toronyban hogy lehet leverni? Már majdnem sikerült, aztán lecsalta fullról az életemet, persze az egész party hulla volt addigra, nem volt kivel seggbe baszni.

Ööö, akkor így már mindjárt jobb. 😊

Nálam bloodmageként ment az AW, benyomtam amit tudtam utána bloodmagic kikapcs, 1 potion bever vagy egy healság, aztán AW mód. Alakváltóval medveként elég nagy armor összejöhet de felejtõs... Sajna kalandor partit nem lehet összehozni, azért belevágnék még1x...
Calver
az a trükkje, hogy nem kell aktiválni, csak megtanulni, és rögtön tudsz nagy erõt igénylõ cuccokat is hordani <#hawaii>

"While this mode is active, the arcane warrior channels magic inward, trading increased fatigue for an attack bonus and the ability to use Magic to determine combat damage. Aura of Might and Fade Shroud improve the effects. Additionally, regardless of whether the mode is active, an arcane warrior who has learned this spell may use the magic attribute to satisfy the strength requirement to equip higher-level weapons or armor."

egyéb esetben durva is lenne, mert az aktiválása nem csak 50 upkeep-el jár, hanem ad 50% fatigue-t is <#rolleyes>

Lehet irtózatosan hülye kérdés de hátha XD
van az a cinema bemutató errõl a játékról...öö sacred ashes ! az alatt fut egy zene azt valahonan meg lehet szerezni? kicsit hasonlít a Crysis Warhead zenéjére szerintem
Tudom hogy ez egy mágikus harcos, de alapvetõen abból indultunk ki hogy az AW csak a +75 manás cuccokhoz (sapi+csuka) kell, nem harcost akarok. Ahhoz hogy ezeket hordhassam nem elég csak AW-nek lenni, kell onnan az 1. spell is, ami átszámolja az erõt mágiába. Ez aktiválva egybõl lekap 50 manát, tehát a +75-bõl csak +25 marad. És ha azt is hozzászámoljuk hogy ezért 1 spellpontot is be kellett áldozni, akkor annyira már nem is plusz a növekmény.

A kiegben van mananövelõ skill, mind a 4 fokozatot kimaxolva +100 mana, de még csak az alapjátékban tartok.

Fantusz
Nem ellenvélemény hanem megjegyzés:
Az arcane warrior specializáció lényegében tankot csinál a mágusodból, akinem a mágia értéke helyettesíti a kalsszikus harcos erõ-követelményét, illetve az enyészet fátyol jelentõsen lecsökkenti az ellenfelek esélyét a találatra (páncél miatt alószínûleg a mágusodat is ugyanúgy csépelik, mint a tankot).
Nehézpáncélba öltöztetve jókora büntetéseket is kap a varázsló, de ami a lényeg: egyedül a mágusbottal a kezében képes mindenféle varázslatra, pajzsos-kardos mágusnak elõbb el kell rakni a fegyvert, ha fegyveresen tiltott spellt szeretne castolni, õ tulajdonképpen elsõsorban harcos lett a mágia csak kiegészítés, így viszont nincs értelme a manát méricskélni, lényegesen több van neki, mint a klasszikus tanknak.
Arcane warrior egy teljesen más játékstílust kíván, csata elõtt be lehet nyomni egy-két erõs területre ható varázslatot, aztán kardot elõ és irány az elsõ vonal, ekkor már tankként szuperál a mágus, nem a varázslásra koncentrál.

Erõs az arcane warrior, de én pontosan azért nem kedveltem, mert a varázshasználati lehetõségek nagy részétõl megfosztották (ami jogos), 8 karakterem volt, mágussal varázsolgatni szerettem, maradtam a klasszikus vonalon, harcra voltak más karaktereim.

Visszatérve a témára: utánanéztem az AW témának, a combat magicnek 50-es upkeepje van, ezzel a warden commander cipõt pont le is nullázza. Marad 25 mana bónusz. Hááát, nemtom hogy ezért érdemes-e ennyit variálni, fõleg hogy így még 1 értékes spellpontot is be kell áldozni, amibõl amúgy is kevés van. Ellenvélemény?

Fantusz
Picit szivatós a küldetés, mert fõkarakterrel kell leadni a lövést, mágus pedig érthetõen nem gyúr ügyességre.
Ha a kereskedõnél nem találsz egy rossz íjat csak a szerencsédben bízhatsz.
Ne élõ ellenfélnél keresd az éjfattyú íjat (mágusod valószínû csak ezzel képes lõni), Mélyutakon, vagy esetleg az elf romban, csontvázak közelében találhatsz olyat.

attiGT
Mage karakterrel vagyok, ugy emlekszem probaltam mar betenni egy nyilat es ugy odamenni, de nem sikerult. Majd nemsokara megprobalom megint.

Calver
én elsõ végigjátszásnál belebuktam ebbe a küldetésbe, lehet h nem kerestem eléggé körbe, de úgy emlékszem a Darkspawn Shortbow is "feltápolódik" (magasabb tier, magasabb ügyesség kell hozzá) ha eladod kereskedõnek - bár közel sem vagyok benne biztos, lehet h csak szimplán nem találtam, közel voltam már a végjátékhoz mikor ezt a küldetést csináltam.

Fantusz
Elég a leggagyibb éjfattyú íj a küldetéshez, elvétve magasabb szinten is lehet olyat talákni, de az is megoldás, hogy visszavásárol egyet a kereskedõtõl (ilyenkor elõnyös, ha a tábori törpéknél adta el az összes cuccot).
Gránatkõvel hasonló a helyzet, elég lassan gyûlik (Mélyutakon sokat találtam), de a kerskedõtõl vissza vásárolható, ha eladta

Calver
elsõ küldetés
második - ez szívatós, mivel simán elõfordulhat, hogy ha nem pakoltál dex-re, nem fogsz megfelelõ íjjat találni a karakterednek
harmadikat passzolom

Calver
force field tankolással akár simán mûködhet VWB, de az meg nálam max "OHSHI-" gomb volt, crushing prison "leszedésén" kívül nem sokra használtam, nem jött be a force field tankolós játékstílus.

SotC-val amúgy egy gondom van: hosszú. sok idõ összehozni, és sok ideig tart... inferno is ezért esett ki egy idõ után nálam a repertoárból, mert hiába rohadt táp, és óriásit sebez, nagyon sok idõ ellõni, és minden háromszor meghal mire véget ér, aminek a következménye általában fél perc fejbõlkinézés, mivel nem igazán tudsz mit kezdeni addig, legalábbis ha belerohansz az AoE-ba, az elég gyors halált eredményez.

hexeket nem vágom h ugyanolyan fajták stackolódnak-e h õszinte legyek, viszont Dispel-re remek alternatíva tud lenni Templar féle Cleanse Area, már ha Alistair-t használod tanknak.

Tud-e valaki olyan helyet a játékba ahol rentgeteg alapanyagot lehet vásárolni gyogyitalokhoz vagy konkrétan gyogyitalt lehet vásárolni . Redcliffe-be , Lothering-be felvásároltam az összes gyogyitalt és nem úgy vettem észre hogy feltöltödnének a boltosok készletei mondjuk a Redcliffe-i kastély még nem szabad hozzáteszem a falu viszont igen . Még a csapathoz csatlakozott törpe kalmárt is kivásároltam õ készletei sem töltödnek ujra sajnos ! Nagyon kénének a gyogyitalok !
attiGT
Lenne pár kérdésem side questekkel kapcsolatban, de mivel valoszinuleg nem ugyanaz a nevuk angolul mint magyarul nem igazan tudok utananezni. Nem tudtok egy oldalt ahol mondjuk tersegekre vannak bontva a side questek?

Peldakent azert felsorolok parat:
- Denerimben nem talalom az otodik csuklyas futart akinek at kene adnom egy uzenetet.
- Brecíliai erdõ megjelolt pontjan nem tudok loni, mert azt mondja, hogy nincs megfelelo íjam hozzá, honnan szerezzek?
- 10 gránát kõ is kellene 😊

attiGT
Én is örülök neki, hisz tanulok belõle, 2 napja játszom, Denerimben tartok és mage a karim. Mellettem Alistair a tank, a DPS pedig rajtam kivul Zevran, Wynne pedig gyogyit. Lehet rosszul csinalom de majd valahogy rajovok 😊 Eddig eleg siman eljutottam idaig, barmi gond nelkul, habar csak atlagos fokozaton jatszom eloszor.

Ennyire szar a szifon? Hmm, na majd megnézem mégegyszer, úgy emlékszem a wikian mintha 100 körüli visszatöltésrõl lett volna szó. 20 körüli valóban lószart nem ér.

A youtubeon nézegettem virulentes videokat, ott elég meggyõzõ volt. Sztem az lehet a trükk hogy elég kicsi a hatósugara, asszem 5 méter, és csak úgy éri meg ha BKV szintû zsufi van az ellenségbõl. Storm mellé, befejezõ spellnek gondoltam, vagy tauntos, force fieldes tank mellé. Videokon elég jól irt, tényleg annyira szar?

Dispel/hex lehetõleg 2 mágusnak is lenne, egyrészt a mert dispeles mágust is lestunolhatják, akkor meg semmit nem ér, másrészt a hexek stackelhetõk, -100-ig le lehet vinni a resistet, ehhez meg legalább 2 mágus kell. A 2. res leszedõ hex 20-at szed le csapatról, az 1. 30-at, de csak 1 emberrõl. 3 mágussal 1 körben 60 res szedhetõ le egy egész csapatról, ez sztem elég jó.

Örülök a véleményeknek, meghallgatom másét, elmondom a sajátomat, csak így derül ki a végeredmény. 😊

még nem jött ki hozzá olyan peccs, vagy mod ami a varászrendszer hibáit orvosolná komplett vagy nagyjából ?

Calver
death syphon-t felejtsd el szvsz, nevetségesen keveset tölt vissza, többe kerül a fatigue miatt elveszett mana, mint amit maga a spell pótolni tudna - pl 100-as spellpowernél kõkemény 16 manát tölt vissza hullánként. 150 SP esetén 20-at. vicc kategória, tényleg. na meg... minek pontot pazarolni olyanra, amit egy 4 ezüstbe se kerülõ potion-al ugyanúgy össze tudsz hozni?

virulent walking bomb meg, hát... papíron jól néz ki, valóságban annyira nem jól mûködik szvsz, valamint (hacsak nem easy-n tolod, és gondolom nem) a legjobb módszer a tank kicsinálására. viszont a szimpla, jól kontrollálható walking bomb tényleg zseniális, fõleg alacsony szinten, amikor még nem tudsz olyan könnyen csapatokat "szétrobbantani".

btw dispel magic-et és hexeket miért nem csapattársaknak tanítod meg? pl Morrigan-nek hex-bõl az elsõ ki is van rakva, és dispel-re is remek választás tud lenni, ahogy Wynne is.

nem okoskodni akarok, nehogy annak vedd, csak ötleteket adni - én így toltam, mûködött is remekül Nightmare nehézségi szinten <#hawaii>

Annyi mana mindenképp kéne hogy egy sotc-t el tudjak castolni mana potion nélkül.

A fõkarimat cold+lightra gyúrom, cél a storm of the century használata. Dispel magicra muszáj lesz elkúrni 2 pontot, meg talán a stunos rúnakombóra is 3-at, ezen kívül viszont egy mana shield + death syphon kombóban gondolkodom mana utántöltés miatt (a mana shield nyilván nem tölt semmit, de ha abból megy a sebzés, azt könnyebb utántölteni), talán +1 pont virulent valking bombra, a youtubeos videok + hsz-ek alapján az egy elég kemény tömegirtó spell, olyan dio2-es corpse explosion hegyek. Talán kéne még 2 pont a 2 resist csökkentõ hexre (-50% együtt), meg 1 pont a mana clashra mágusok elleni rapid kivégzésre. És asszem már túl is számoltam magam az elpsztható spellpontokat tekintve.

Calver
dehogy, ennek a közelében sem volt az, amit írtam. én szimplán a klasszikus mágus kiegészítését mondtam Combat Magic-el, és pár, mágus számára nagyon hálás cuccal, amit másképp nem tudna hordani. pofozkodos közelharcos AW-t (avagy bûvharcos) nem is emlegettem, nem is fogok - nincs vele tapasztalatom, számomra nem is szimpatikus a koncepció, ha valaki akarja használni, hát tegye.

Fantusz
Ezzel kb. ismét oda fogtok kilyukadni, hogy bûvharcos vagy a klasszikus mágus jobb-e a játékban.

Egyéni megítélés kérdése, kinek mennyire fekszik az arcane warrior, ami lehetõvé teszi ugyan a mágusnak erõs páncél viselését, de a mágiahasználatot jelentõsen korlátozza.

Ettõl függetlenül mágusnak a varázserõt érdemes feltornázni minél magasabbra, ehhez vannak cuccok (pl. Lord magiszteri bot, Kaszásgúnya), de az alkalmazott stílustól függõen szükséges lehet a mana mennyiség növelésére, ha nem a tömegek által járt utat követi.
Ilyen lehet a varázshatalom+csontvázidézés erõsítéssel, necromanta szerû karakterrel játszva, amikor 30-35 willpowerre (plusz a bonuszok) szükség lehet.

Ez a játék nem arról szól, hogy melyik a leghatékonyabb karakter - egy megálmodott fejlesztéshez kell megtalálni az optimálishoz közeli utat.
Elég nagy különbségek lehetnek a karakterek között, ezért sokszor nincs is értelme másoktól kérdezni a "hogyan csináljam" dolgot.

Nem merném kijelenteni, hogy a willpower felesleges, valóban a mágiára kell erõsíteni, de elõfordulhat, hogy az akaraterõre is áldozni kell.

Calver
Arcane Warrior specializáció kell hozzá, plusz kirakni Combat Magic képességét - de megéri.

Shiwo
tényleg annyi 😞

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Ilyen cuccokat mágussal fel se tudok venni.

Calver
csak magic, willpower-re felesleges - többre mész ha nagyot csípnek a varázslataid, és Lesser Lyrium Potion-t használsz ha kifogy a mana. szinte semmibe sem kerülnek, és rengeteg manád adnak vissza.

valamint rengeteg cuccal tudod a manád elég durva mértékben megnövelni (lásd egy, kettõ), szóval már ezért is jobban megéri magic-re gyúrni.

Úgy értem fasza a magas spellpower, de mana is kéne hozzá amibõl kicastolom a spelleket. A wikia szerint összesen 74 statpontot lehet elkölteni, ez mondjuk egy 0.1-es szorzójú blizzardnál kemény 7.4-el emeli meg a sebzést. Infernonál x2, mivel a sebzése ugyan 4x, de csak 2x annyi idõnként osztja le, tehát effektíve csak 2x többet sebez, ez mondjuk 15 sebzés az alap 40 mellé. Érdemes ennyiért csak magicra gyúrni?

Mágusnak hogy érdemes pakolni a szintlépéskor kapott kemény 3 statpontokat? Érdemes a végletekig tolni a mágiát, vagy valamennyi szint után inkább willpower?