Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Játékos szemszögbõl nézbe néhány DLC-ért nem fognak tömegesen új karaktert indítani, erre való tekintettel a DLC-ket már fullra kijátszott karakterrel is ki lehet játszani, aminek az égvilágon semmi értelme nincs.
Kõbe zárva, Kamarás erõd, Visszatérés Ostagarba, mind olyan kiegészítõ, aminen akkor van értelme, ha a megszerzett javakat használni tudja a játékos.
El lehet menni Paláért a fõküldetés befejezése után, a gólemen kívûl még jónéhány egyedi tárgyat is kap, csak éppen azokat nem lesz hol kipróbálni.
Az ostagari kiegészítõben is fölösleges lesz Duncan fegyvereit, a király páncéldarabjait, fegyvereit összegyûjteni, ha azokat viselni nem lesz lehetõsége a karaternek.
A Kamarás erõd sem kivétel, egyedi páncélok, fegyverek használhatatlanok, a kereskedés nem lehetséges, Csillagagyar (kard) elõ sem kerülhet.
Lehet az lesz a vége, hogy visszamegyek arra a mentésemre, amikor indultunk Redcliffbe, hogy legyûrjük a Veszedelmet, és elõtte bevásárolok mindenfele és a DLCket is megcsinálom még elõtte. Vagy volna más mód is?
"The trees move. Do you not see it?"
Más: szintlépésnél lehet tartalékolni a pontokat és majd késõbbi szintlépéskor, egyben leosztani? Spellekkel kísérletezgetésre jó lenne, editorozni nem akarok.
a másik pedig, hogy fogod, a tankkal elkezdesz szép köröket futni miután ráizgult az ogre, és a maradék 3 karakterrel szép nagy távolságból nyugisan szétszeded. <#hehe>#hehe>
"While this mode is active, the arcane warrior channels magic inward, trading increased fatigue for an attack bonus and the ability to use Magic to determine combat damage. Aura of Might and Fade Shroud improve the effects. Additionally, regardless of whether the mode is active, an arcane warrior who has learned this spell may use the magic attribute to satisfy the strength requirement to equip higher-level weapons or armor."
egyéb esetben durva is lenne, mert az aktiválása nem csak 50 upkeep-el jár, hanem ad 50% fatigue-t is <#rolleyes>#rolleyes>
van az a cinema bemutató errõl a játékról...öö sacred ashes ! az alatt fut egy zene azt valahonan meg lehet szerezni? kicsit hasonlít a Crysis Warhead zenéjére szerintem
A kiegben van mananövelõ skill, mind a 4 fokozatot kimaxolva +100 mana, de még csak az alapjátékban tartok.
Az arcane warrior specializáció lényegében tankot csinál a mágusodból, akinem a mágia értéke helyettesíti a kalsszikus harcos erõ-követelményét, illetve az enyészet fátyol jelentõsen lecsökkenti az ellenfelek esélyét a találatra (páncél miatt alószínûleg a mágusodat is ugyanúgy csépelik, mint a tankot).
Nehézpáncélba öltöztetve jókora büntetéseket is kap a varázsló, de ami a lényeg: egyedül a mágusbottal a kezében képes mindenféle varázslatra, pajzsos-kardos mágusnak elõbb el kell rakni a fegyvert, ha fegyveresen tiltott spellt szeretne castolni, õ tulajdonképpen elsõsorban harcos lett a mágia csak kiegészítés, így viszont nincs értelme a manát méricskélni, lényegesen több van neki, mint a klasszikus tanknak.
Arcane warrior egy teljesen más játékstílust kíván, csata elõtt be lehet nyomni egy-két erõs területre ható varázslatot, aztán kardot elõ és irány az elsõ vonal, ekkor már tankként szuperál a mágus, nem a varázslásra koncentrál.
Erõs az arcane warrior, de én pontosan azért nem kedveltem, mert a varázshasználati lehetõségek nagy részétõl megfosztották (ami jogos), 8 karakterem volt, mágussal varázsolgatni szerettem, maradtam a klasszikus vonalon, harcra voltak más karaktereim.
Ha a kereskedõnél nem találsz egy rossz íjat csak a szerencsédben bízhatsz.
Ne élõ ellenfélnél keresd az éjfattyú íjat (mágusod valószínû csak ezzel képes lõni), Mélyutakon, vagy esetleg az elf romban, csontvázak közelében találhatsz olyat.
Gránatkõvel hasonló a helyzet, elég lassan gyûlik (Mélyutakon sokat találtam), de a kerskedõtõl vissza vásárolható, ha eladta
második - ez szívatós, mivel simán elõfordulhat, hogy ha nem pakoltál dex-re, nem fogsz megfelelõ íjjat találni a karakterednek
harmadikat passzolom
SotC-val amúgy egy gondom van: hosszú. sok idõ összehozni, és sok ideig tart... inferno is ezért esett ki egy idõ után nálam a repertoárból, mert hiába rohadt táp, és óriásit sebez, nagyon sok idõ ellõni, és minden háromszor meghal mire véget ér, aminek a következménye általában fél perc fejbõlkinézés, mivel nem igazán tudsz mit kezdeni addig, legalábbis ha belerohansz az AoE-ba, az elég gyors halált eredményez.
hexeket nem vágom h ugyanolyan fajták stackolódnak-e h õszinte legyek, viszont Dispel-re remek alternatíva tud lenni Templar féle Cleanse Area, már ha Alistair-t használod tanknak.
Peldakent azert felsorolok parat:
- Denerimben nem talalom az otodik csuklyas futart akinek at kene adnom egy uzenetet.
- Brecíliai erdõ megjelolt pontjan nem tudok loni, mert azt mondja, hogy nincs megfelelo íjam hozzá, honnan szerezzek?
- 10 gránát kõ is kellene 😊
A youtubeon nézegettem virulentes videokat, ott elég meggyõzõ volt. Sztem az lehet a trükk hogy elég kicsi a hatósugara, asszem 5 méter, és csak úgy éri meg ha BKV szintû zsufi van az ellenségbõl. Storm mellé, befejezõ spellnek gondoltam, vagy tauntos, force fieldes tank mellé. Videokon elég jól irt, tényleg annyira szar?
Dispel/hex lehetõleg 2 mágusnak is lenne, egyrészt a mert dispeles mágust is lestunolhatják, akkor meg semmit nem ér, másrészt a hexek stackelhetõk, -100-ig le lehet vinni a resistet, ehhez meg legalább 2 mágus kell. A 2. res leszedõ hex 20-at szed le csapatról, az 1. 30-at, de csak 1 emberrõl. 3 mágussal 1 körben 60 res szedhetõ le egy egész csapatról, ez sztem elég jó.
Örülök a véleményeknek, meghallgatom másét, elmondom a sajátomat, csak így derül ki a végeredmény. 😊
virulent walking bomb meg, hát... papíron jól néz ki, valóságban annyira nem jól mûködik szvsz, valamint (hacsak nem easy-n tolod, és gondolom nem) a legjobb módszer a tank kicsinálására. viszont a szimpla, jól kontrollálható walking bomb tényleg zseniális, fõleg alacsony szinten, amikor még nem tudsz olyan könnyen csapatokat "szétrobbantani".
btw dispel magic-et és hexeket miért nem csapattársaknak tanítod meg? pl Morrigan-nek hex-bõl az elsõ ki is van rakva, és dispel-re is remek választás tud lenni, ahogy Wynne is.
nem okoskodni akarok, nehogy annak vedd, csak ötleteket adni - én így toltam, mûködött is remekül Nightmare nehézségi szinten <#hawaii>#hawaii>
Egyéni megítélés kérdése, kinek mennyire fekszik az arcane warrior, ami lehetõvé teszi ugyan a mágusnak erõs páncél viselését, de a mágiahasználatot jelentõsen korlátozza.
Ettõl függetlenül mágusnak a varázserõt érdemes feltornázni minél magasabbra, ehhez vannak cuccok (pl. Lord magiszteri bot, Kaszásgúnya), de az alkalmazott stílustól függõen szükséges lehet a mana mennyiség növelésére, ha nem a tömegek által járt utat követi.
Ilyen lehet a varázshatalom+csontvázidézés erõsítéssel, necromanta szerû karakterrel játszva, amikor 30-35 willpowerre (plusz a bonuszok) szükség lehet.
Ez a játék nem arról szól, hogy melyik a leghatékonyabb karakter - egy megálmodott fejlesztéshez kell megtalálni az optimálishoz közeli utat.
Elég nagy különbségek lehetnek a karakterek között, ezért sokszor nincs is értelme másoktól kérdezni a "hogyan csináljam" dolgot.
Nem merném kijelenteni, hogy a willpower felesleges, valóban a mágiára kell erõsíteni, de elõfordulhat, hogy az akaraterõre is áldozni kell.
valamint rengeteg cuccal tudod a manád elég durva mértékben megnövelni (lásd egy, kettõ), szóval már ezért is jobban megéri magic-re gyúrni.