18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#13523 Nem tudom honnan veszitek, hogy benne lesz abban a kiadásban az összes DLC, mert sehol nem írnak ilyet. -
mecsoka #13522 Most az a kérdés, hogy tudott e valaki párhuzamos románcot fenntartani Leliana, Alistair és Zevran részvételével? Úgy mint Morrigan és Leliana közt?
Még nem próbáltam.
De azokat az infókat, amiket ez elején írtál már tudtam (elég sok részletről már itt is beszéltünk) és az általad linkelt oldalon is olvastam már (dragonage.wikia.com) -
Twilord #13521 mi azoknak a páncéloknak a neve ami sárkány csontból készült ?
és hogy lehet megszerezni ? -
#13520 Sziasztok!
Egy kis érdekesség saját tapasztalatból. Játékban található szexről szól, kicsit spoiler. Angolul írtam, mert nemzetközi helyre is postolom. Ha valakit érdekel olvassa el... érdekelnek a kommentjeitek!
Üdv
This is my experience with DA:O romance threads.
My char is city-elf-male. I have managed to seduce both Morrigan and Leliana paralel and kept sexually active state with both of them. I am sure this is not a bug, but an intention of the developers! This is my story:
Morrigan:
I started with Morrigan. I increased the approval rating to almost max with gifts and talking. I missed the first opportunities to start romance (It is possible in an early game converstion and in another, later conversation as I found it later here: http://dragonage.wikia.com/wiki/Morrigan%27s_Dialogue ).
I statred the romance Morrigan with Golden Mirror gift (can be found in dwarven city merchant: http://dragonage.wikia.com/wiki/Golden_Mirror ). Important answer: "It is simply a gift for a beautiful women...".
As my approval was already high with her at this time, after giving her the mirror, the conversation started which initiated the sexual interaction and cutscene ("It is so cold in my tent, all alone...")
Comments: Do not make Morrigan personal quest (killing Flemeth; actually you can get Flemeth's grimoire without killing Flemeth and possibly increase Morrigans approval with it)! After killing Flemeth - if you are in romance with Morrigan - she fell in love to you and will not go to bed with you any more, becaused of her confused feelings!
You can not (!) start/restart romance with completing the killing Flemeth quest!
You can restart romance with Morrigan with Golden Mirror gift!
Leliana:
Paralel with the above and after that I continously increased approval rating of Leliana also with talking and gifts. Telling the truth, I don't know when I started romance with her (I think with a conversation option. You may find hints here: http://dragonage.wikia.com/wiki/Leliana%27s_Dialogue).
With romance active and high approval a jelaousy conversation was started with her ("...you are still with Morrigan..."). Here I broke up with Leliana and stayed with Morrigan (romance stopped with Leliana).
It is important, that this was before I started Leliana's personal quest (Leliana's past / Marjoaline).
After the brake-up I completed Leliana's personal quest. After the personal quest in the following quest related conversations I hardened her (hardening is important - see later!; hints for hardening here: http://dragonage.wikia.com/wiki/Leliana%27s_Dialogue) and restarted the romance with her (also based on these convesation)!
This restart option is hard to find in the conversation, becouse there so many conversation options and there is only one option which restarts the romance! The important conversation starts with: "Are you feeling better about what happened with Marjolaine?". More hints here: http://dragonage.wikia.com/wiki/Leliana%27s_Dialogue. The important answers:
I can only hope to one day be as special as she was to you. (Confesses her love for you. This starts romance)
That will not change, not if I can help it. (Confesses her love for you. This starts romance)
example conversation:
- "We need to talk."
- "Are you feeling better?"
- "Er, I think I see what you mean."
- "She was special to you wasn't she?"
- "I'm sorry it ended to badly."
- "Everyone changes unfortunately."
- "I can only hope to one day be as special as she was to you."
- Romance initiated
After restarting the romance I increased the lost approval rating and with enough approval (love) a conversation was started with her which initiated the sexual interaction and cutscene.
Comments: Jealousy dialog do not come up twice! This is why - with stopping the romance at the first jealousy dialog and restart romance later - the second time you can reach the sexual conversation without jealousy.
Morrigan after having sex with Leliana:
Going to Morrigan after having sex with Lelliana (and possibly even in romance state with Lelliana), initiates a jealousy dialog with Morrigan. Here you should tell Morrigan, that you stay with her and brake up with Leliana! This way you keep the sexual state with Morrigan. Morrigan will not come up with this again! (Jealousy dialgos do not come up twice!) And also, Lelliana will not reflect to this anything, just keep the sexual state (becaouse Leliana's jealusy dialog was also initiated earlier).
General comments:
I am sure this also works the other way around (stopping/restarting romance with Morrigan and keeping romance with Leliana). Just keep in mind the the last chance to restart romance with Morrigan is the Golden Mirror and the last chance to restart romance with Leliana is the conversation after her personal quest! It is also enogh to stop romance with one of the partners, it is not necessary to brake up with both! This is not necesarry to initiate both jelausy dialogs before restarting romace. It is enough to initiate jealousy with one of them and leave the second jealousy to the last step. I think this theory can be applied to any possible love triangles.
Having foursome with Leliana, Zevran and Isabella (at Denerim / The Pearl):
After Leliana is hardened (see above!) take her and Zevran to The Perl at Denerim and talk to Isabella. Suggest Isabella to get know each other at her ship :) Hardened (!) Leliana join you to keep and eye on both of you. Isabella/Zevran ask you if Zevran can also join! :) THERE IS NO CUTSCENE FOR THIS, but it still fun!. You can do this conversation only once!
Comments: Threesome is also possible with Alistaire and female warden.
Other sexual encounters: You can seduce Gheyna (elf girl) in Dalish camp. Hints here: http://dragonage.wikia.com/wiki/Gheyna
I unfortunatelly missed this opportunity, as after finishing the main quest here, Gheyna's boyfriend, Cammen leaves the camp. The quest in wihch you can seduce Gheyna can be started with Cammen! So make the Cammen quest before finishing the main quest here! There is also no cutscene for this!
Comments: Cammen can be also seduced by female warden.
An intereting challange can be the following: being a female warden keeping active sexual state paralel with Leliana (bisex), Alastair (hetero) and Zevran (bisex)! :)))
Anyone tried that?
And what if you take this three to Isabella? :) (according to the info available, there is no fivesome, but anyone tried it? :)))) -
ratgab #13519 Várható volt, hogy nem lesz több DLC, elvégre miért is kezdett keringeni a neten az a pletyka, hogy októberben kapunk 1 Dragon Age Ultimate Edition-t (Alap game+ kieg+ összes dlc)!
Hülyeség lenne az Ultimate Edition kiadása után még további DLC-ket kiadni! Főleg, hogy a játék 2. része már jövő márciusban kopogtat az ajtón! -
fnorbi89 #13518 Szioasztok! Én is meglepődtem ezen a dlc-n. Nem biztos hogy lerendezik Morrigan anyót, szerintem további dolgokat fogunk megtudni a terveiről és így még több kérdést kapunk, amire meglehet hogy a 2. részben kapunk választ, remélem így lesz!
-
ShaiHulud #13517 sajnos enis felek a 2 miatt. meg dao vegigjatszas utan vartam hogy majd da2 folytatja a dao kitaposott utjat ujabb storyelemekkel ill folytatva morrigan tortenetet es kibovul a foldrajz is. ehhez kepest a bejelentett da2 egy kibaszott uber nagy csalodas, amit most tetez ez a dlc :( vegig totlam warezben dao-t aztan megvettem mert ugyvoltam vele hogy ez megerdemli es tamogatom hogy ebbol jojjon masodik resz. ehhez kepest ismetelten csak a hatalams csalodasomat tudom kifejezni, megfejelve a becsapottsag erzesevel. -
#13516 A kiadók rájöttek arra (nem hülyék, az ő szemszögükből érthető), hogy sokkal gazdaságosabb néhány hetente kiadni egy-egy modot, mint egy sokkal több erőforrást, pénzt, kreativitást igénylő expanziós lemezen dolgozni.
A Dragon Age-hez készült egy kiegészítő is (Awakening), de a másik Bioware-EA "zászlóshajó" szerteszét modolva fut.
Ahogy azt megjegyezted, a DLC-k többsége bővíti a játékot, beleépül abba, de amikor már a játékos túlvan néhány végigjátszáson, még a nagyon megszállottak se biztos hogy újból nekifutnak a kalandnak azért, mert jött hozzá egy egyköldetéses DLC.
Morrigan esetében pedig azért nem tetszik a DLC-s megoldás, mert lehetőség a karakter könnyű kivezetésére, "kivégzésére", ami persze nem biztos, hogy meg is történik - sokkal több van ebben a karakterben, minthogy így a kukába dobják.
A Dragon Age DLC-i jórészt a "További életutak" különálló történetei, remélhetőleg Morrigan kalandjai sem érnek véget. -
#13515 :( -
Jimmyke #13514 Ez lesz az utolsó
Ennyit a 2 év DLCről. Még E3-on is hangoztatták. -
#13513 Nem értem miért írod ezt, hogy a dlc öli a játékot... Minden egyes dlc bővíti, nagyobbá teszi kedvenc rpgnket...
-
#13512 Tehát mégiscsak lesz még dlc ! :)
ShaiHulud: az én véleményem az - azokután, hogy olvastam a második rész mennyire mozdul el konzolosodás irányába - hogy inkább az első részhez adjanak ki minél több dlc-t mintsem a második részbe építsék be.
Emlékezzetek a szavamra, rossz előérzetem van a 2. résszel kapcsolatban. -
#13511 Az angol nyelvtudásom a nullához közelít, így nem tudom, hogy csak egy Leliana's songhoz hasonló DLC készül, vagy ezzel szándékoznak véglegesen lezárni a Morrigan szálat.
A DLC kultusz öli a játékot, de a gyártóknak jó üzlet (relatíve kevés munkával szerezhető pénzek.
Morrigan sokkal fontosabb, összetettebb karakter volt annál, hogy egy DLC-vel kivezessék a történetből, bár érezhető, hogy az EA a Bioware fölé emelkedve a pézszerzést tolja előbbre a céltudatos, minőségi munka helyett, nagy csalódás lenne így lealacsonyodva megszabadulni a boszorkánytól, aprópénzre váltani a karakterét...
(magyar felirat híján nálam ez a DLC is kimarad a végigjátszásból) -
ShaiHulud #13510 jah eleg szani hogy egy dlcvel elintezik ezt a szalat:( ez maitt vartam nagyon a da2-t erre pofankba toljak azt amit. -
Jimmyke #13509 Morrigan DLC
Szeptember 7.én megfejik a BioWare fanatikusokat, Liara DLC is akkor jön ki Mass Effect 2-höz. -
#13508 paralysis explosion-t nem igazán lehet resistelni... pulljaikra vigyázni kell (befutni valami akadály mögé), azon kívül rádob az ember pár resist csökkentő hexet, majd szépen megsüti, mert az édesek érzékenyek a tűzre. -
ShaiHulud #13507 frostra immunek kb. -
#13506 Revenant-ok sem okoznak gondot a magusaidnak? Korabban, mkor jatszottam a jatekkal, azt vettem eszre, hogy eloszeretettel resistelik le bizonyos varazslatokat. -
kreknorbert #13505 Köszönjük:) -
molgyorgy #13504 Kész a Dragon Age: Warden's Fall 2. részének feliratozása.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=6auZJOmFi8U -
#13503 uhh, szép kisregény lett. -
#13502 mert Wynne idegesítő. nagyon.
azért btw, mert pl én az íjászos problémát annyival elintézem, hogy:
tegyük fel két csapat íjász van és osztja az áldást a csapatra, mivel emlékszem h volt ilyen helyzet DAO-ban - az egyik kap egy paralysis explosion-t (instant természetesen, mivel két mágussal lövöm a két külön glyph-et), a másik meg egy tűzgolyót, majd mikor végre összeszedik a fogaikat és feltápászkodnak a padlóról, még egyet, majd ha még mindig élnek, egy harmadikat is, három különböző karaktertől. közben Sten (őt preferálom tanknak, még ha nem is a legerősebb karakter) eljátszadozik a közelharcosokkal, esetleg megkínálom őket egy ajándék infernoval is, hiszen tankom úgyis 75% fire resisttel rohangál, még nightmare nehézségen sem lesz több baja mint pár megperzselődött szőrszál.
mágusokkal hasonló módon bánok el - egyszerűen kinukeolom őket a fenébe. még nem találkoztam olyan ellenséges kismágussal, aki túlélt volna egy Winter's Grasp - Arcane Bolt - Lightning/Stonefist sorozatot egyszerre 3 mágustól. illetve de, találkoztam, de őt külön keresni kellett.
3 mágus + tank csapat Nightmare nehézségen is úgy megy át az ellenfeleken, mint kés a vajon - persze a barátságos sebzés, amit a tank elnyel szép magas lesz, dehát... erre van kitalálva -
Richardix #13501 miért is? Én a Körmágusok tornáyn kívül (Amit utoljára csináltam meg a 3 közül) sehova nem vittem magammal Wynnet... oké hogy tud gyógyítani meg minden, de ettől eltekintve hasztalan, és elveszi a helyet a fontosabb karakterek elöl... -
#13500 Ha van mágus a csapatodban, s megtanulta a manacsapást, az ellenfél varázshasználói ellen a leghatásosabb, területre ható varázslat (a játék legnagyobb sebzését mancsapással lehet elérni) -
#13499 legjobb csapat: 3 mágus + 1 tank (aki pofozkodhat kétkezes karddal is akár)
ennyi.
leszámítva persze azt, h DAO-ban kénytelen leszel elviselni Wynne-t... -
Richardix #13498 Jah és végül ami kimaradt:
Íjászok ellen még hatásos a visszavonulás. Ha van rá lehetőséged, menj vissza egy kanyar mögé, így az íjászoknak karnyújtásnyira kell jönniük, hogy becélozhassanak... a te előnyödre. mindig hajts a helyzeti előnyökre, gyakran életet mentenek.
A mágusokról meg: SZÖRNYŰEK! ha van az ellenfélnél mágus, ne foglalkozz a többivel, minden erőddel azon legyél, hogy a mágust mihamarabb kinyírd! A kanyar mögé visszavonulás náluk is beválhat, habár vannak skillek, amik területre hatnak, illetve amihez nem kell látni a célpontot (értsd: falon keresztül is hat), de sok esetben beválhat. -
Richardix #13497 az íjászok aljas jószágok.. de a mágusok rosszabbak hidd el! Ha vannak íjászok is, akkor a táposabb karikkal tartsd föl a közelharcosokat, a gyengébbeket (pl szerencsevadász és mágus) meg küldd az íjászokra. Ha van lehetőséged célszerű őket lebénítani, fagyasztani.
Kövi tipp: érdemes ugyanazt támadni több karakterrel, úgy jobban jársz... ha mondjuk mindenki mást támad, akkor habár az összes ellenféllel kb ugyanannyi idő alatt végeznél, mintha egyesével szednéd, de figyelembe véve, hogy 10 hp-val ugyanannyit sebeznek mint 100 hp-val célszerű minél gyorsabban megölni egyet-egyet. Így gyengül a támadóerejük.
Ha sok az ellen (értsd: többen vannak, mint ti) akkor ne azt támadd, amelyiket lebénítottad/fagyasztottad.. az ott le van fagyva, ártani nemfog, célszerű az elevenebbekre fókuszálni.
Egy jó csapat sztem 2 harcosból, és 1 szerencsevadászból, illetve mágusból áll. Hasznos lehet minden karakternek (a mágus kivételével persze) íjat is adni, sose lehet tudni mikor veszed hasznát.
sajnos nem lehet egyszerre több utasítást adni a karaktereknek, úgyhogy vagy taktika (amit én sose használtam) vagy gyakran megállítod a játékot.
Én így játszottam, és nehéz fokozaton pár bossfightól eltekintve gyerekjáték volt. -
#13496 azt szeretném akkor megkérdezni hogy olyat nem lehet hogy előre 3 vagy több skillt utasítok nem csak egyet mikor én irányítom mindet?
igazából azt hittem hogy értek az rpgkhez annyit hogy ezzel megbirkózzak de erre rá kell készülnöm... mind1 nem késő elkezdeni:P
az érdekelne hogy mit csináljak mikor íjászok is vannak meg ráadásul nincs healer a csapatban sem mert olyankor hátulról szépen lekapnak. meg hogy tudok cuccokat szerezni benne az elején meg egyáltalán hogy érdemes elkezdeni valami leírás létezik erről? -
Richardix #13495 tudod mi a közös minden skillben amit felsoroltál? nem 100%, hogy működni fog. másfelől anyni mindentől függ a taktika amit alkalmazni kell (hányan jönnek, mekkorák, távolság tőlük és egymástól, stb.) hogy ezt nem lehet beállítani a taktikai képernyőn... Példa: az egyik akrakternek alacsony a hp-ja, meggyógyíthatom egy healerrel, vagy bekaphat egy potit... hogy melyiket teszem végül az függ attól, hogy le van-e bénítva a karakter, a healer körüli dolgoktól (támadó, hp, vagy épp a harc közepében van) és attól hogy milyen és mennyi poti áll rendelkezésre... én továbbra is a manuális harcra voksolok. -
#13494 A kollégának pontosan az a gondja, hogy nem akar minden csapattagot állandóan kézi vezérléssel irányítani.
Taktikai beállításokat elég jól be lehet hangolni, bár első nekifutásra valószínüleg nem sikerül (bizonyos képességeket ki kell hagyni, más képességeket máshogyan finomhangolni, s akkor nem fognak a csapattagok hülyeségeket csinálni) -
#13493 Dehogy, nagyon jól belehet állítani. Pl mágusnak, vmi stun skill-t, mint a rettenet, bénítás, arra berakni h, ellenség-csapattagot támadja-fő karakter. Vagy pl a tömeges bénítás, vagy alvás, ellenség-tömörülés-két csapattag stb. Vagy az átlag támadásokat, mint a télmarok, azt bármely ellenségre. Vagy pl harcosnál, 2 kezes kardál, a csonkoló páncélt meg beállíthatod az ellenség védelmi szintje szerint is. Vagy a kétkezes csapás úgy ha 3 nál többen veszik körbe. stb -
#13492 Elvileg lesz még 1-2. -
Richardix #13491 én nem tökölnék a taktikákkal a helyedben, mert szerintem minden harc eltérő, hogy kinek melyik ellenséget érdemes támadnia, hogy milyen skillt érdemes alkalmazni/ hogy érdemes elhelyezkedni, ez erősen változó... pl, mivan akkor, ha egy 99%-ban müködő skill most épp hatástalan? ugrik a taktika. Szerintem bölcsebb dolog az egész harcot sajátkezüleg levezetni.
Nekem minden új csapattársnál első dolgom, hogy kitörlöm az összes beállított taktikáját, nehogymá valami hülyeséget csináljon nekem. -
#13490 Lesz még DLC dragon agehez vagy a golemes volt az utolsó? Van valakinek infója erről? -
#13489 Taktika úgy működik, hogy a gép föntről lefelé végigfut a beállításokon, s az első végrehajtható cselekményre utasítja a karaktert.
Első helyre mindenképpen a gyógyital ivást érdemes berakni, amit mágusoknál a mana követ.
Figyelős tevékenység, mert hülyeséget is gond nélkül be lehet állítani, aminek eredménye értelmetlen cselekedet lesz.
Vannak támadástípusok, amelyek nem feltétlenül előnyösek, ha taktikából felügyelet nélkül használja a karakter (pl. fagykúp), vannak egyszerűen beállítható, s összetettebb utasítások is, ezeket némileg ki kell tapasztalni.
-
#13488 Van e arra esély hogy valaki segít nekem ezeknek a taktikáknak a megadásában mert valamennyire átlátom a dolgot de nem az igazi egyenlőre. -
#13487 Nyugodtam csináld -
#13486 Mert az én hibám mi h az összes patch fent van és mégis ez történik? 4 auto mentés van de csak egy gyors, majd állandóan bejárkálok menüben, persze, ahogy azt a készítők elképzelik... -
horthy #13485 Érdemes-e Denerim-be az Antiva-i hollók misszióit megcsinálni amit Ignacio mester ad a nemesek kocsmájában a piactéren . Ki kell nyirni egy követet is orzamarban a törpék birodalmában , Kunári zsoldosokat stb . Nem lesz ez hátrányos a sztorivonal szempontjából ?? Orzamarnak már van királya ( Harrowmont ) nem lesz-e neki szüksége a követre valami misszioban késöbb ?? -
#13484 Ezért mentegetünk rendszeresen a játékokban:) Awakening jó, nem szidjuk:)