Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Na kicsit belemélyedtem ismét a játékba, ennyi hónap után 😊 Szal nekem az jött le, hogy a harcos eléggé gyenge kaszt. A legjobb elsõsorban a mágus, aztán a szerencsejátékos. Legalábbis most elõször tolom Rogue elf karakterrel a sztorit. és Íjjal nagyon menõ. Közelharc, kardozás nem való neki jelenleg.

Most Lotheringnél vagyok. Nem nagyon emlékszem vissza hogy csináltam a fõküldetéseket a térképen. De azért leírnám, hogy jó lesz ez a sorrend?

1. Pagonyelfek tábora
2. Törpök
3. Mágusok
4. Utána irány Redcliffe
5. Denerim

?
Logikailag a történet szempontjából ez a sorrend? Ha nem, akkor feltétlenül írjátok le. Addig megyek és megcsinálom a DLC-ket.

ollie
Nem hiszem, hogy meg fog jelenni magyarul. Gondolom kevesen fizettek az eddigi DLC-kért itthon, azért meg minek fizessenek a fordítónak, ha nem hoz több hasznot nekik?

Fantusz
Valószínûleg mégsem csinálsz jól valamit, erõ a páncélviselés miatt szükséges, illetve azért, hogy kézbe vehess teljesértékû fegyvert (kard, fejsze) - mindezzel együtt erõre 20-25 pont elegendõ.

Megfelelõen fejlesztve a dörzsöltség lesz a sebzésmódosító, azt kellene nyomni a csillagos égig, plusz a passzív képességei sokkal fontosabbak, mint a dualos technika (onnan a felsõ sor a lényeg).
Sebzésben ezzel együtt ne várj rekordokat, az ilyen fõkarakter a sokoldalúságától jó (harcol, zárakat nyit, csapdákat hatástalanít).

Íjászként ez a kaszt is képes hatalmas sebzésekre, velük nekem az a problámám (nem csak a DAO-ben), hogy hangulattalan közelharci pozícióból íjjal lövöldözni.
Az Awakeningben az ifju Howe képzett íjászként hasznos csapattag lehet, ott a szoba-harcok helyett már van tér is a nyilazáshoz.

(ez nem vitaindító akart lenni, elfogadom azokat, akiknek bejön az íjász karakter, sõt elismerésem nekik, hisz egy kis területen nehéz jó pozíciót találni - ero nem könnyû íjásszal a játék)

wedge31
Vidd vissza a Grand Oak Acornt az öreg fának.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Nem akarom ujra végig olvasni a forumot .
Hol található a Tábori Láda pár kb-os kiegészités ( link ) ?
Most a sok össze vissza felvett DLC miatt ujravettem az egész játékot .
De még mindig nem jött össze a DLC magyarositás .
Tud-e valaki ajánlani egy komplett magyarositott DLC pakk-ot ( kamarás erõd , Shale a golem ) ?
Na most nekem is kéne egy kis help😊 Amikor az elfek erdõjében meg kell ölni a vérfarkasok vezérét, akkor ha jól olvastam a végigjátszásban, a hermittõl kell valami cuccot elvenni ami átenged azon a füst szerû barrieren a térkép déli részén.Na én élõször próbáltam vele üzleteni, aztán a végén meguntam és megöltem, a holttestet kilootoltam de még mindíg nem enged át, mi a teendõ?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Nos végig toltam már pár ilyen típusú játékot, tehát annyira nem vagyok hülye hozzá.Nem tudom mit ronhatok el, próbálok olyan képességeket fejleszteni amik sebzéssle kapcsolatosak, valamit dexterity + strenghtre nyomkodom a pontokat.A cuccaim sem szarok, 2 enchanted tõr meg jobb fajta light armorok, mégis ilyen 10-15öket üt az ellenfelekbe elõrõl, hátulról, akárhonnan 😞

wedge31
Valamit rosszul csinálhatsz mert elég brutál dps-e van a karinak ha jól fejleszted és nem szemböl támadsz.

Ezzel azért vitatkoznék, nekem is rogue a fõkarim, és õ hal a legkönnyebben a csapatból, valamit õ sebez a legkevesebbet 😞
"Szerencsevadásszal"(omg ezek a magyar fordítások, kivagyok tõlük!😄) egyébként tõrök és egykezes fegyverek valamint könnyûvértezet, a többi a harcosoknak való.

wedge31
Attol függ mennyire vagy tapasztalt rpg-és.

Ha van tapasztalatod fog menni ijjal / elsöre én is igy toltam végig gond nélkül / ha nincs menj rá a két törre ugy már szinte könnyü lesz mert nagyon tápos ugy a kari.

Prince23
Egy kis tanácsért fordulok hozzátok. Most kezdtem el a DA-t szerencsevadásszal. Fegyver terén érdemes a kétkezes fegyókra gyúrni vagy maradjak az Íj/nyílpuska párosnál?

Lehet egy karakterrel, de ne akarj, mert levág az elsõ csapat ellenfél 3mp alatt, a nehezebbek(pl Ogre) lehetetlenek.Az egéren a görgõt ha görgeted változik a kameranézet.

Egy kis kedvcsináló, ha valaki még nem látta volna 😊

Mr_no_NaMe
Ezt a játékot lehet 1 karakterrel játszani? Muszáj egyszerre 5 embert irányítani? Lehet "nézd a seggemet" kameranézetbe is játszani, vagy csak ilyen a "fejem fölött 5 méterrel leng a kamera" nézettel?
Fantusz
A Leliana songs magyarul nem jelent meg, de az egy "további életút", az alapjáték felirataiba nem kavarhat be, de a dlc-n belül keveredik a magyar és az angol szöveg, ha az alapjáték magyar felirattal lett telepítve.

Alapjátékban akkor lehet kavarodás, ha a Stone prisoner, Warden Keep, Return to Ostagar nem DAZIP, a bemásolósok angol felirattal lehetnek.

MerlinW
Csak a Lilis nem magyar, a többi mind az.

[merlinw.org]

Béluska74
1.03 vagy 1.04-es patch gondolom fel van pakolva. Bár semmi köze hozzá,hogy magyar a játékod vagy sem,de mindenképpen javasolt felrakni. A játék egyébként virágbolti vagy eredeti? Ha virágbolti akkor a magyar nyelvi fájlokat rendesen bemásoltátok ahova kell? A sok DLC között csak két vagy három olyan akad ami nem magyar. Tehát nem csak részben magyarosítottak pl.: a kamarás erõd angol a kõgólemes küldetés meg magyar,vagy fordítva,ha ilyennel találkozol akkor valamit elrontottál telepítéskor.

If you give a little love you can get a little love of your own

MerlinW
Hmm.. Jó lett ez a Lilis DLC is.

[merlinw.org]

Fantusz
DAZIP formátumban ajánlott dlc-ket megszerezni, s a Daupdater mindent a helyére pakol, az alapjáték nyelvéhez igazítja a modok feliratait.

A bemásolós telepítés felejtõs, az így telepített modok nagyobb eséllyel okoznak bugokat.

Az Awakening magyarításához meg kell keresni a lemezen a magyarítást tartalmazó RaR-t, kicsomagolni, s bemásolni a játék könyvtárában a megfelelõ helyre.

Az awakening nem nyúl bele az alapjáték felirataiba, ott annyi történt, hogy a warezolt cuccal felülírtatok adatokat.

Felvettem egy DLC pakk-ot a ami durván volt 2 GB tartalmazta az Awakening-et is . Azt irták a pakk-rol hogy a Shale megszerzése , kamarás erõd magyar nyelvû . Erre mire az öcsém felvette ( mert az én számitogépes tudásom nem tul nagy ) még a maradék magyart is átirta ( kivéve fõjáték sztori de a páncélok stb angol nyelvû ). Hogyan kell fölvenni a játékot ( DLC-ket ) hogy a mellék sztorik is magyar nyelvüek legyenek ? Mit hova kell másolni ?
Hát aki nem tud angolul annak valószínûleg teljesen megfelel a magyar verzió. Az új dlc kijött már magyarul? Bár valahogy érdeklõdésemet vesztettem a játék iránt a 6 végigjátszás alatt... Az awakeninghez se volt hangulatom másodszorra.
Fantusz
Csuda dolgokat tudsz kérdezni.
A specializációk megszerzése nem azt jelenti, hogy azokat a fõkarakter képes elsajátítani is, kaszthoz kötöttek.
Ha egy kotorékkal Morrigan, Alistair, Wynne, vagy Oghren speciális képességeirõl érdeklõdöl, s megkéred, hogy tanítsanak, elmondják, hogy te nem tudod közvetlenül megtanulni a képességet, de egy arra alkalmas személyt kitaníthatnak, ha hozzájuk küldöd.

Többszöri végigjátszásnál rettenetesen engedékeny a játék, a megszerzett specializációk elérhetõk.

böröczk
Alapból tudod neki az adott szinten választani azt a specializációt. Ahogy a többi specializációnál is megszerzés után, amit a karakterednek nem lehet.

Kumiho #2179

A Brescilian Forest-ba lévõ Vérfarkas tanyán ( werewol lair )a Lower ruins ( romok also szint )-nél van egy megrokkant oltár és egy erekjetartó . Meg lehet szerezni a bûvharcos tudást . Ezzel semmi gond nincs csak én kotorék törpe karakterrel vagyok és az nem tud varázsolni . Azt irta a szövegbe hogy ezt a tudást át lehet adni dehát hogy adjám át egy mágusnak ??? Beszéljek a varázslo csapattaggal a táborban vagy hogy csináljam mert semmilyen varázskönyvet nem kapok ha szétrobban az erekjetartó ?!?
Nálam a Lustaság Démona vágta ki a biztosítékot😄 Bár ez az enyészet meg meg ilyenek sem jobb😄

buklee
A templart úgy fordították, hogy templárius?<#wow1>De szar<#nyes>

Minden étkezés előtt és után között van az evés.

wedge31

Sziasztok!

Van egy kis elakadásom a Dragon Age Vérvonalakban. Éppen a Kör Tornyát akarom megmenteni, a Lustaság démonától.

Az Enyészetben vagyok, az enyészet peremét, a lángoló tornyot és a többi álomvilágot is kipucoltam... A szellem, gólem, egér, lángolós alak is meg van. A vén mágusnõt is megmentettem.

Azonban a Templáriusok rémálma résznél elakadtam. A belépési pontnál kipucoltam a szobákat. Van három ajtó ami a területrõl kivezet, azonban ezek minden esetben ugyan oda dobnak vissza. Nem tudok rajtuk átjutni a terület többi részére. Az egérlyukakat is próbáltam. Csak a középsõ szobában lévõvel értem el valamit, de az is egy zárt térbe vezet.
Van valami titka ennek a résznek?
Valami kombináció?

A segítséget elõre is köszönöm.
MrStokes
<#idiota><#zavart2><#nyes>

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

tegla
Csak kimásoltam a fenti "Ajándékok" menübõl,hogy ne kelljen neked fáradni vele:

Pala: csodás- ametiszt, gyémánt, smaragd, gránát, zöldjáde, malachit, rubin, zafír, topáz

Azt mesélik, ha Chuck Norris betesz a dvd lejátszóba egy szalámit, akkor visszatudja nézni a disznóvágást......:D

Ja és Shale-nak milyen alyándékokat kell adni ? Mert észrevettem hogy ugyanazokat a köveket nem fogadja el amiket a törpék ládályába lehet dobálni ? Valami baj van a DLC-ben ? Probálok neki drágaköveket adni és nem fogadja el õket !?!
Cadash Thaig-ba hogy lehet eljutni ? Shale-t megszereztem letöltöttem egy tömm mint 1 GB-os DLC gyüjtemény pakk-ot remélem ezt is tartalmazza . Azt irták a pakk-ról hogy csak kettõ DLC nem magyar abol ahogy észrevettem egyik a Shale megszerzése volt .
Az összes dlc-t megcsináltam😄 És szerintem most a falka anyáánál nem lesz gond😊 Az éjfattyú krónikákat nemtom tovább vinni mert mindig kilép mikor lekell gyõzni a kúnárit:S A leliana sat se biztos h elkezdem mert angol,és nem vok nagy leliana fan xD
Na végre,kiakasztottam😄 Betöltöttem azt a részt amikor a Kör toronyba lekell gyõzni a végén a mágust. Aztán elmentem a kamarástámasztontra is. Hát nehezebbre számitottam😛 De legalább kész. Márcsak az Ostagarost,a Gólemeset,az éjfattyasat meg a lelianásat kell végigtolni. Ja és Zevrannal is találkoztam😊 Itt msot mindenkinek meg esküszöm hogy jobban fogok vele bánni,mint mikor megkellet ölnöm a Hollókal együtt.
jah és 0 kell irogatni 1 helyett az addins.xml-ben

Úgy döntöttem még próbálkozom mielõtt újrateszem, a gépnek mindegy, háborús övezetté nyilvánítottam.
Sikerült életrekelteni a stone prisonernt és a return to ostagart. Ne kérdezd hogyan...
Viszont találtam egy olyat, hogy dlc crack. Egy .bat és egy .exe fájl van benne. Tapasztalat vele kapcsolatban?

Fantusz
Talán én is bevittelek az erdõbe ezzel a visszamásolós tanáccsal...

A kimentett mappában szöveges dokumentumok, ini fájlok tartalmaznak a játékhoz utasításokat, ami egy újra telepítés után csak akkor mûködik helyesen, ha az elérési út ugyanaz.
Ha jól értem, most különbözõ felhasználói fiókokat is létre hoztatok, más lett az elérési út, illetve az ini-ben lévõ bejegyzések hibásak a mostani fiók kiosztáshoz.

Telepítsd újra a játékot, patch, daupdaterrel rakd fel a dlc-ket, s használhatsz nodvd cracket, vagy mini image-t (kíméld a lemezt).
Ha crackeled a játékot az eredeti exe-t érdemes elmenteni, illetve a patch verziószámával megegyezõ crack szükséges a futtatáshoz.

Leszedem az egészet a francba és újra teszem. Mi legyen a sorrend nodvd crack - patch - dlc között?

Most legalább elõrébb járok, mint valaha...

Sikerült rájönnöm, hogy hiába telepítettem a játékot (mentettem mindent oda, tettem fel a dlc-ket) az egyik felhasználó fiókba... a gép mindent a rendszergazda fiókjába pakolt.
Ezek után félsiker koronázta erõfeszítéseim. Minden szirszar mûködik (egy halom kacatot kaptam), természetesen csak maga játék nem. De legalább már ott van Levi és a kereskedõ hegyen... de nincs meg maga a játék. Aszongya, mint válaszlehetõség hogy töltsem le... de honnan... hogyan?
Szóval tovább próbálkozom. Valami tipp? Hogy itt mi lehet a probléma?

Örülök, h rendszeresen jönnek a javítások, de jobban örülnék egy magyar nyelvû Leilana's Song DLC-nek. Tudni lehet róla valamit, h mikor fog magyarul megjelenni? Meg fog egyáltalán? Nem gond az angol nyelv, de az RPG-ket, ahol ugyebár sok a szöveg, jobban szeretem magyarul játszani
Prince23
Nekem bejött a WIN7 (32bit)! Dragon Age -el nem volt baja nekem se!
Neverwinter Nights 1 nem akart elfutni rajta és ezért tettem vissza a jó öreg xp-t!!

Dragon Age -nek kimenteettem a reg fájlait és mentéseket miután újra tettem a winxp-t, (a dragon age-nél 1.03 patch felvolt telepítve!)
Feltettem a DirectX-t meg a physx-t! De nem indult!!
Ekkor az alap cracket visszatettem és újra patcheltem (1.03) a játékot és utána az 1.03-s crack vissza és mindjárt jó lett!!!

o.O
nekem semilyen jatekkal nem votl zurom vele, na jo ez tulzas mert a starcraft 1 -gyet nem szereti de ha lelovom explorer.exet akkor nincs a szinorgia 😄 de az mar 10 eves jatek 😉

jah azthittem mar a romokban vagy lent 😄

tehat meg csak az erdosegben vagy az elfek utan? ott elkell erned, hogy a kod feloszoljon az egyik mapon, akkro tudsz tovabbmenni, van ra egy -ket megoldas 😉 pl az oreg fa questje illetve a gyagyastoninal is megoldhato.

rage
Dragon Age-nek semmi gondja a Win7-tel.
Legalábbis nálam nem volt.
Crack helyett viszont érdemes mini image-et használni a késõbbi patchelés lehetõségének érdekében.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Fantusz
A Win7 nem egy játékosbarát OP rendszer, nagyon sokan szenvednek vele.
Valószínûleg lesz majd hozzá javítócsomag, de egyenlõre sok a zûrje a játékokkal.

Vannak játékok, amelyeket XP-SP3 üzemmódban, rendszergazdaként lehet mûködésre bírni, a patch gondokra pedig a rendszergazdakénti futtatást megpróbálni.

win7!

Akkor ebben a sorrendben végig is próbálok minden lehetõséget.

Valószínûleg meg is crackelem, mert elég sokáig szeretném még nyúzni a játékot 😊

Köszi a segítséget! 😊

XP-m van.
Fantusz
XP van a gépeden, vagy Win7?

DLC-knél mellékes, hogy eredeti-e vagy sem (pontosabban az Éjfattyú krónikák, és a Leliana songs, no és az Awakening kivétel)

Újratelepítés után (XP) nálam sem ismerte fel azonnal a dlc-ket, illetve a patch után nyavajgott, ami telepítve volt.

Megpróbálhatod kivenni az Addins mappát a C-rõl, s úgy elindítani a telepítõt, végsõ esetben játék reinstall.

Sokan eredeti játékot is megcrackelnek, pontosan azért, hogy ne kérje a játék a lemezt.
A dlc-kkel ez nincs összefüggésben, a lemez kímélése miatt használnak sokan NonDvd cracket.
Megkeresed a patchoz illõ cracket a neten, az eredeti exe-t bemásolod egy mappába (elmented, talán szükség lesz rá), s a tört exe-vel játszol, kímélve a lemezt.

Hali. Végre kiakasztottam,bár aggaszt hogy nem lehetett kivenni semmit a vezérdémonból😞 Na az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnék még mászkálni és a dlc kel játszani? Mert ha kimegyek azon az ajtón akkor ugyanazok a képek és irások jönnek be.
Megpróbáltam, de nem sikerült. Még a télen a kalózjátékhoz fel tudtam tenni a kalózdlc-ket (ostagart kivéve), de most nem sikerül.
Két dolog változott: 1. újra lett rakva a gép (különbözõ felhsaználói fiókok vannak, meg rendszergazdai hozzáférés) 2. eredeti a játék
Nem tudsz valamilyen ezzel a két dologgal összefüggõ okot, ami miatt nem sikerül? Nem lehet azt megcsinálni, hogy eredeti játék, de nem kéri a lemezt? Nem lehet, hogy ez a baj?
Amúgy gondolom felismerte a játék, hogy nem eredetiek a dlc-k, mert szépen elindult a telepítés aztán mégis error lett a vége.