Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Murder3
lol ezt én nem is tudtam
azt hittem külön olyan tipusa van a fegyvereknek.
Azé jó mert így most felnyomtam már sok harcos meg pajzsos képességet neki.
ha ezt tudom hamarabb már elég kemény 2 kardos harcosom lenne.

Elõfordult egy érdekes bug amikor visszamentem ostagarba a cailan király cuccaiért a csorlák nekromanta fogta magát és átváltott semmit nem tévõ npc-be.
nem támad, viszont semlegesként kezeli a gép és én se tudom támadni.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Murder3
Az északi városok is ott vannak de am sztem is😄

Prince23
Szerintetek a 2. rész hol fog játszódni? Nekem van egy tippem: Orlézia ?

wedge31
Lényegében igaz annyi különbségel hogy ha a dilis mellé állsz töle egy mágikus vérfarkas prémet kapsz és nem faágat.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

A köd mögött 😊 Meg kell szerezni hozzá a beszélõ fától vagy a flúgos öregtõl egy varázs faágat, ami eloszlatja a ködöt és át tudsz menni. Aztán le a romokba és onnan már egyértelmû.

Nem tudok olyan szakszerûen fogalmazni mint Fantusz 😊 de nincs külön olyan, hogy duplakezes fegyver. Van két kezed (az ügyesebbik, meg a másik) és egyszerûen mindegyikbe teszel egy-egy fegyvert. Ez lehet kard+tõr, vagy tõr+tõr, vagy kard+kard (hamár elég erõs vagy).

Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy fehér agyart hol találom pontosan?

Köszönöm elõre is
Murder3
nem nem a két kezest értem hanem h mind 2 kezébe külön fegyver legyen,nem tudom h is hívják a játékba de a képességeknél kékkel jelöli a játék.

a darksapwn chronicleshez elég az 1.2-es patch?

Fantusz
Ha a duplakezes megfogalmazás alatt a kétkezes nagy fegyvereket (kard, kalapács) érted, lesznek sõt volt is már a játék folyamán.
A játékban sok a rejtett küldetés, ahol esetenként értékes fegyverek lehetnek elrejtve.
Természetesen kezdetben még nem találsz túl jó fegyvereket, de pl. az ostagari vérgyûjtõ akció során egy kétkezes kaszind kardot találhatsz, ami kezdetnek nem rossz, bár ekkor még maga a karakter nem elég ügyes ehhez a harcmodorhoz, sokszor üt mellé.

A Körtoronyban a szoborérintgetõs küldetés után megjelenõ lény már foglalatos kardot dob, ami sárkányok ellen bonusz sebzés is ad, Orzammarban a sárkány is eldob valami kardot, no és lesznek könnyen észrevehetõ helyen is.

DLC-k fegyveri nagyon jók, a Kamarás erõd meteorból kovácsolható kardját lehet kérni egykezes, vagy kétkezes kivitelben, a Return to Ostagar küldetésben pedig csak le kell venni a fegyverállványról a Csigányzúzót (socetes kétkezes kalapács, +100 állóképesség, én más bonuszok)

Murder3
De akkor ugye az aweking felrakása se cseszi el az alap játékot?

És egy játékra vonatkozó kérdés dupla kezes fegyvereket mikor illetve hol lehet találni?
Mert érdekes harcmodor lenne csak én se lotharingbe se redcliffbe nem találtam semmit.

Fantusz
Awakeningbe lehet importálni fõkaraktert az alapjátékból, aminek annyi a jelentõsége, hogy nem üres hátizsákkal kezdi a kalandot, s a játékos által választott képességei vannak.
Az Awakening az alapjátékre semmilyen hatással nincs, semmit nem töröl el (Oghren az Eszmélésben új stat kiosztással indul, de ez nem az alapjátékra ható apróság)

Többi alapjátékon kívüli dlc-be nem lehet karaktert importálni.
Az éjfattyú krónikákat egy rusnya zombiharcos bõrébe bújva, éjfattyúként harcolhatsz, nincs karaktergenerálás.
A Leliana's song a bárdkisasszony elõéletének egy részét dolgozza fel, szintén karaktergenerálás nélkül, hisz a fõkarakter adott (némileg megváltozott külsõvel)

Murder3
Lenne egy kérdésem a darksapwn cronicles az hogy van?
Mármint h h lehet importálni karakterekt a kölünbözõ dlc-kbe?
mert olvastam h az aweking eltörli a régi dlc-ket, én ezt nem szeretném de ez a darkspawn érdekel, ha ezt felrakom nem lesz baja az alap játéknak?

A Witchert se felejtsük ki, legalábbis szerintem az utóbbi évek egyik legjobb RPGje volt. .)

Why so serious?

A játékok közül még említésre méltó szerintem az Elder Scrolls sorozat, mármint a Morrowind és az Oblivion, sehol máshol nem láttam még FPS nézetes fantasy rpg-t, valamint olyan szintû szabadságot, amit pl. az Oblivion kínál 😊 Ez tényleg egy nagy újításnak számított anno a piacon, de be is jött 😉

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Fantusz
"Újat alkotni" távol áll attól, hogy kiadnak egy bughalmazt.
A Fahreinheit is bogaras volt, a Hellgate London pedig egy katasztrófa, s nem az újdonságába bukott bele, hanem a játszhatatlanságot elõidézõ hibákba, amelyeket csak hónapok múlva korrigáltak, mikor már a játék menthetetlenül elbukott.
Az újszerûsége mindössze a 3D-s megjelenítés volt, egyébként egy Diablo-klón, a Diablo2 rúna-játékához képest a fegyverfejlesztések butítva lettek (ez mellékes, de a Diablo-t a rúnavadászat is sokáig életben tartotta, életben tartja)
A Sacred2 (szintén Diablo klón) is egy bughalmazként került forgalomba, gyakori szerverleállásokkal megspékelve - el is bukott a játék.

Új vonalnak a Mass Effect2 filmszerûsített feldolgozását mondanám, ami összességében jó visszhangot váltott ki, ámbár nekem nem tetszik, mert a filmesítés butításokkal együtt történt, s nem különösebben örülök, hogy a Dragon Age2 erre a motorra épül, de a Bioware teljesen logikus döntést hozott, évekkel le lehet így rövídíteni a játék megjelenését, hogy a motor már kipróbált, mûködõképes.

Most nem feltétlen játékra gondoltam, hanem a fantasyre és scifire általában. Egyszerûen nehéz kilépni a saját kereteinkbõl, a jól ismert dolgok közül és elkerülni azt, hogy hasonlítson bármire, amit eddig ismertünk 😊 No de ne offoljunk tovább 😊

Amúgy teszek rá, hogy miért így vagy úgy csinálta ezt a játékot a bioware, mert nagyon odab*sz és imádom 😄

MerlinW
Újat sokan képesek alkotni, sõt. Nem mernek újat alkotni. Mert az új az egyenlõ kockázattal. Az pedig a bizniszben nem menõ. Manapság a játékokat nem az értelmiségi játékosoknak készítik, hanem a buta minden sz@rt megvásárló pórnépnek, akik által kevés munkával sokat kereshetnek😊

Nem vetem meg õket, mert én is így csinálnám😊

Egyébként akik újat mertek alkotni: Mirror's Edge, Fahreinheit, Hellgate stb, mind elbuktak. Mert célközönség a primitív CoD és GoW szinten van leragadva.

[merlinw.org]

Kevés olyan nagy koponya van, aki képes merõben újat alkotni 😊

Engem nem zavar, hogy nem jön ki minden magyarul, tényleg nem várható el, de ha egyszer elvállalják, akkor csinálják meg rendesen. Az eredeti játék is hemzseg az elírásoktól és félrefordításoktól. Ami azért durva, mert nagyon gyökér vagyok angolból, de még én is észrevettem ezeket a fatális hibákat. Egyszer kellett volna összenézni a játékot a szöveggel és nem hiszem el, hogy ne tûnt volna fel nekik is. Ha meg ennyire szarnak rá, akkor arról is meg van a véleményem... :S

MerlinW
Angol DA DLC-k mennek a magyar verzióval. ME2 DLC nem fog menni. Leliana Song pedig erõsen ajánlott, mert nagyon jó lett.

[merlinw.org]

Értem én! Én pont ilyen megfontolásból nem veszek ilyen játékot (amihez csomó dlc-é van és folyamatosan készül újabb) magyar nyelven. Dragon Age-nél és Mass Effect 2-nél is biztos lesz majd egy Game of the Year, amiben már minden benne lesz remélhetõleg.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ha ilyenbe kezdesz, akkor sok szerencsét vagy a warezoláshoz vagy a pc játék nélküli élethez. Mint mondtam Magyarország kis ország--> kb. 10 millió lakosból szerintetek hányan játszanak pc-n maximum pár 10 000 fõ és akkor még lehet, hogy igencsak elszámítottam magam, jah és még azok több mint 60-70 %-as életében nem vett eredeti játékot, hanem warezol.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Prince23
Én nem arra értettem. Hanem a karaktereink további hátterei miért nem oldható fel, amikor végigjátsszuk a gammát. Pl. a harcosnál lehet választani hátteret, ami befolyásolja a történetet. Tudod karaktergenerálásnál...

Tehasut
oké, az még nem zavar annyira, hogy nem jelenik meg magyarul, de nem is használható a magyar verzióval!
Van rá még egy megoldás: Passzív ellenállásba kezdünk, és megvárjuk, amíg magyarul is kiadják😊. Addig nem veszünk több Pc-s vagy más platformú játékot😊
Emberek! Fogadjuk már el, hogy a magyar nyelv nem világnyelv, a magyar szoftverpiac, meg nem piac a külföldieknek pl. az amerikaihoz képest!

Ezért nem jelenik meg minden magyarul is--> megoldás magyar ember tanuljon nyelveket (franciák pl.: megtehetik, hogy nem tanulnak nyelvet, mivel benne van az anyanyelvük a világ 10 leginkább használt nyelve között, Canadában is az egyik hivatalos nyelv)

Tehasut
le merem fogadni, hogy az új DLC se fog megjelenni magyarul, akárcsak a Leliana's Song, vagy a Mass Effect 2-höz a Lair of the Shadow Broker...
Fantusz
További életutak:

Eszmélés (Awakening)
Éjfattyú krónikák
Leliana's song

Az égvilágon semmi köze nics a feloldáshoz annak, hogy az alapjátékot hányszor, milyen karakterrel vitted végig, de elég megtévesztõ a megfogalmazás.

További életutak azok a DLC-k, amelyek nem az alapjátékba épülnek be.

Prince23
Azt viszont nem értem, hogy miért nem unlockolodtak ki a további hátterek? pedig végigvittem a gammát a pagonyelf nõvel :/

Mass Effect 2 zene a trailer alatt, a lusta mindenit a BioWarenek 😄

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

MerlinW
Mûködnek, de a "hogyanért" fordulj a torrent fórumokhoz😊

[merlinw.org]

Prince23
Az is tuti egy semmitmondó teaser lesz :S

A DLC-k mûködnek nem eredeti játékkal?Amúgy most nézem az elõbb linkelt oldalon ,hogy jövõ hónapban jön DA2 trailerje, már alig várom 😊)

Ha jól látom új dlc közeleg: http://dragonage.bioware.com/addon/
MrStokes
Ezert is szerettem es meg maig is szeretem a Baldur's Gate reszeket, azokban talan nem olyan sablonos a story, jah meg mellesleg lehet koborolni tobb-kevesebb szabadsaggal a vilagban, nem olyan linearis, mint manapsag majd minden rpg.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Fantusz
Az óangol mondavilág rengeteg mesebeli lény otthona.
Tündék (elfek), goblinok, varázslók (Merlin legendája, stb.) történetei jelentették az alapot Tolkien regényéhez.
Az ork faj egyértelmûen Tolkien fantázia-szüleménye.
Az õsi mondák gonosz és jóságos, aprótermetû manókról, koboldokról mesélnek, az óriásnövésû, hatalmas erejû, ellentmondásos jellemû (primitívek, de ugyanakkor intelligensek is) orkok Tolkien meséiben tûntek fel - ezt lehet úgy értelmezni, hogy õ csak felnagyította az aprócska goblinokat, de tény, hogy ezek az óriások meghódították a mesevilágot, többnyire a gonoszt képviselik, de pl. az Oblivion-ban már a rettenthetetlen, hûséges harcos az ork faj.

Az a helyzet, hogy egyrészt fantasy mûfajban már nehéz újat alkotni, másrészt meg a "bevált recepten ne változtass" elvet követi a bioware is már elég régóta. Nézd csak meg a többi játékukat, ugyanazokat a történeti elemeket fogod megtalálni azokban is mint a DA-ban.

Why so serious?

Loghain ellen cone of cold a megoldás mágussal. Olyan szépen megfagy tõle, aztán röhögve lehet bántani, alig ér hozzád. 😊

Why so serious?

Tudom, hogy Tolkien fektette le a fantasy alapjait, de én most speciel magáról a történetrõl beszélek, nem a látványvilágról, stb.Ez pl olyan, mint a WoWban amikor a Szövetség és a Horda erõi egyesültek a Lich King ellen(aki nagyon Szauronosan nézett ki😄), aztán beálltak a kapuja elé és kiabáltak neki hogy jöjjön ki és fizessen meg a bûneiért, na hát nem tudom ki olvasta / látta a Király Visszatér-t, de ott ugyan ezt játsszák el Aragornék Mordor elõtt 😊 Nekem csak az a bajom ezzel az egésszel, hogy oké, tényleg legyen epic a sztori, de azért ne lássam már minden játékban/filmben ugyan azt harmadjára.

Na de hagyjuk, nem akarom szétoffoln a totyikot.
Az archdemon tényleg nevetségesen gyenge volt, még az elf romokban levõ kis sárkánnyal is többet szenvedtem.

Prince23
Én is végeztem a gammával, valóban gyûrûk ura feelingje volt a játéknak, már Ostagarnal is lehetett érezni a feeelinget. Nekem éppen ezért nagyon de nagyon tetszik a gamma. Viszont a fõboss nagyon kiábrándító volt. Könnyû volt. Több kihívás volt az Urnát védõ õsisárkányban!!!! Ott tényleg a gatyámat is félteni kellett. De a végén csak beálltam íjásszal + jeges nyíllal azt lõttem, semmi bajom nem volt. Meg elõ hívtam a mágusokat... ennyi. És nagyon úgy tûnik, hogy trilógia lesz a DA, mert nekem az jött le, hogy a éjfattyakat nehezen lehet legyûrni...

SPOILER!
Melyik vajon a fõszál? Én feláldoztam magamat a végén. Alistair pedig véglegesen király lett. Hát nem tudom. De jobb is úgy, hogy részenként más, új fõhõsök lesznek a tovább DA részekben😊 Csak értitek, így minden oda van veszve.
Ja és Morrigant a kefélés miatt elküldtem a picsába... eleve Morrigan rossz döntéshozó. Én meg pont, hogy jófiút játszottam. Nem illet karizmatikámba, hogy elfogadjam az ajánlatát. Pedig lehet az a fõszál részét képezi.

Nos?

Tolkien meg az angolszász mitológiából "lopott", lévén az õ fõ szakmai érdeme az óangol (és ezzel együtt a viking, normann) mitológia összegyûjtése volt. Eredeti szakmája ugyanis nyelvészprofesszor volt, a Gyûrûk Urát csak egy újság felkérésére, gyerekmesének írta, amiben számára a fõ dolog az elf nyelv létrehozása és használata volt, a többi csak rizsa. Aztán 6 milliárd ember szerint meg pont nem. 😊

Haonló egyedi világot hozott létre H. P. Lovecraft a Cthulu novelláival, vagy Frank Herbert a Dûnével. Van még pár originál sztori, de a tipikus fantasy az gyakorlatilag = D&D, aminek a Tolkien által összegyûjtött dolgok az alapja.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Ezt sokan mondták, hogy hasonlít a Gyûrûk Urára. Szerintem ez nem nehéz, hiszen a fantasy alapjait Tolkien fektette le. Sokkal újabbat azóta senki sem alkotott, így folyamatosan visszatérnek hozzá.

Elsõre én nagyon sokat kínlódtam, de többszöri újrajátszás során már simán eljátszol a legnehezebb fokozaton is 😊 Gyakorlat teszi a mestert 😊

Nos végeztem a játékkal, itt egy kis véleménynyilvánítás 😊
Aki még nem vitte végig ne ovlasson tovább, spoileres!

Tehát a játékmenet jó, mindíg is imádtam az ilyen több karaktert irányíthatós RPG-ket.A grafika is nagyon szép, a zene is tetszett, a voice acting pedig nagyon elvan találva.Egyetlen gondom a sztorival van, kissé klisés, a vége pedig elég Gyûrûk Ura szerû(fõgonosz legyõzve, torony "felrobban", mindenki arra néz, ellenfél megfutamodik, már csak azt vártam mikor ordítja Samu hogy Fróóóuudóóóóuuuu😄 ), valamint az egész darkspawn cucc nekem nagyon az orkokra hajaz, de lehet csak én gondolom így.
Normal fokozaton csináltam, a csaták, ha van megfelelõ mennyiségû potion elviselhetõek, viszont ha szégyen ha nem, én Loghaint csak cheattel tudtam megverni 😞 A fõkarakterem kb 2 vágás volt neki, még a tankom(Alisteir) is megfeküdt 5-6 mp alatt.Caster karakterrel ugyan ez.

Mindent összevetve szerintem kurv@jó a játék, be fogom hozzá szerezni a kiegészítõket is, és kíváncsian várom a második részt (van egy sejtésem, hogy Morrigan gyermekével még találkozni fogunk😊)!

Ott már voltam, semmi.

Redcliffe?

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Miután megöltem Denerimben a rabszolgatartó mágust, merre kéne tovább?Ezután már elvieleg a landsmeetnek kéne lenni, de a Royal Palace-hoz nem enged még menni, a journalban pedig csak annyit ír hogy megszereztem a bizonyítékot, hogy Logainnek is köze volt az elfekhez.Hova kéne menni?

MOst hogy így olvastam. VAn a mágusok tornyában 2 ajtó. Azokat valamikor kilehet nyitni? Illetvea könyvtárnál megcsináltam a 4 idézést, de felsõbb szinteken van 1-2 szobor amit ugyan úgy meglehet érinetni. VAn egy iylen küldetés is jó sok tekercset gyûjtögettem. Aztírja onnan kell kezdeni azt-az idézést, ahol öö nem jut eszembe, megmondja az a lényeg honnan kell kezdeni. De ott nincs semmi amit aktivlni lehetne.
Prince23
Már megoldódott.

Prince23
Sziasztok!

Most akadtam el a gammában😄DD Még ilyen nem volt. illetve volt, ezt a részt még tavaly is megcsináltam, dejavu😄

Szóval: a Mércénél vagyok, és egy láthatalan hidat kell aktiváljak. Kéne egy segítség efelöl 😊

Fantusz
Nem igazán lehet elrontani a játékot, szabadon megválaszhatod merre indulsz.
A királyválasztás után nem lehet küldetéseket csinálni, pontosabban, amíg Redliffebe vissza nem térsz, szabadon mozoghatsz, így a lehetõséged megvan a denerimi küldetések teljesítésére.

Denerim azért lehet érdekes a játék elején, mert ott össze lehet kaparni néhány aranyat, amikor még totál csóró a karakter.
A mellékküldetésekkel meg szerintem a játékosok többsége úgy van, hogy alkalomadtán megcsinálja, de a végjátékhoz közeledve egyre kevesebb a hajlandóság valami apróság miatt visszamenni pl. Mélyutakra.