Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
uhh, szép kisregény lett.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
mert Wynne idegesítõ. nagyon.
azért btw, mert pl én az íjászos problémát annyival elintézem, hogy:
tegyük fel két csapat íjász van és osztja az áldást a csapatra, mivel emlékszem h volt ilyen helyzet DAO-ban - az egyik kap egy paralysis explosion-t (instant természetesen, mivel két mágussal lövöm a két külön glyph-et), a másik meg egy tûzgolyót, majd mikor végre összeszedik a fogaikat és feltápászkodnak a padlóról, még egyet, majd ha még mindig élnek, egy harmadikat is, három különbözõ karaktertõl. közben Sten (õt preferálom tanknak, még ha nem is a legerõsebb karakter) eljátszadozik a közelharcosokkal, esetleg megkínálom õket egy ajándék infernoval is, hiszen tankom úgyis 75% fire resisttel rohangál, még nightmare nehézségen sem lesz több baja mint pár megperzselõdött szõrszál.
mágusokkal hasonló módon bánok el - egyszerûen kinukeolom õket a fenébe. még nem találkoztam olyan ellenséges kismágussal, aki túlélt volna egy Winter's Grasp - Arcane Bolt - Lightning/Stonefist sorozatot egyszerre 3 mágustól. illetve de, találkoztam, de õt külön keresni kellett.
3 mágus + tank csapat Nightmare nehézségen is úgy megy át az ellenfeleken, mint kés a vajon - persze a barátságos sebzés, amit a tank elnyel szép magas lesz, dehát... erre van kitalálva <#vigyor1>

miért is? Én a Körmágusok tornáyn kívül (Amit utoljára csináltam meg a 3 közül) sehova nem vittem magammal Wynnet... oké hogy tud gyógyítani meg minden, de ettõl eltekintve hasztalan, és elveszi a helyet a fontosabb karakterek elöl...
Fantusz
Ha van mágus a csapatodban, s megtanulta a manacsapást, az ellenfél varázshasználói ellen a leghatásosabb, területre ható varázslat (a játék legnagyobb sebzését mancsapással lehet elérni)

Calver
legjobb csapat: 3 mágus + 1 tank (aki pofozkodhat kétkezes karddal is akár)
ennyi. <#gonosz1>
leszámítva persze azt, h DAO-ban kénytelen leszel elviselni Wynne-t... <#whatever>

Jah és végül ami kimaradt:

Íjászok ellen még hatásos a visszavonulás. Ha van rá lehetõséged, menj vissza egy kanyar mögé, így az íjászoknak karnyújtásnyira kell jönniük, hogy becélozhassanak... a te elõnyödre. mindig hajts a helyzeti elõnyökre, gyakran életet mentenek.

A mágusokról meg: SZÖRNYÛEK! ha van az ellenfélnél mágus, ne foglalkozz a többivel, minden erõddel azon legyél, hogy a mágust mihamarabb kinyírd! A kanyar mögé visszavonulás náluk is beválhat, habár vannak skillek, amik területre hatnak, illetve amihez nem kell látni a célpontot (értsd: falon keresztül is hat), de sok esetben beválhat.
az íjászok aljas jószágok.. de a mágusok rosszabbak hidd el! Ha vannak íjászok is, akkor a táposabb karikkal tartsd föl a közelharcosokat, a gyengébbeket (pl szerencsevadász és mágus) meg küldd az íjászokra. Ha van lehetõséged célszerû õket lebénítani, fagyasztani.

Kövi tipp: érdemes ugyanazt támadni több karakterrel, úgy jobban jársz... ha mondjuk mindenki mást támad, akkor habár az összes ellenféllel kb ugyanannyi idõ alatt végeznél, mintha egyesével szednéd, de figyelembe véve, hogy 10 hp-val ugyanannyit sebeznek mint 100 hp-val célszerû minél gyorsabban megölni egyet-egyet. Így gyengül a támadóerejük.

Ha sok az ellen (értsd: többen vannak, mint ti) akkor ne azt támadd, amelyiket lebénítottad/fagyasztottad.. az ott le van fagyva, ártani nemfog, célszerû az elevenebbekre fókuszálni.

Egy jó csapat sztem 2 harcosból, és 1 szerencsevadászból, illetve mágusból áll. Hasznos lehet minden karakternek (a mágus kivételével persze) íjat is adni, sose lehet tudni mikor veszed hasznát.

sajnos nem lehet egyszerre több utasítást adni a karaktereknek, úgyhogy vagy taktika (amit én sose használtam) vagy gyakran megállítod a játékot.

Én így játszottam, és nehéz fokozaton pár bossfightól eltekintve gyerekjáték volt.
painkiller25
azt szeretném akkor megkérdezni hogy olyat nem lehet hogy elõre 3 vagy több skillt utasítok nem csak egyet mikor én irányítom mindet?
igazából azt hittem hogy értek az rpgkhez annyit hogy ezzel megbirkózzak de erre rá kell készülnöm... mind1 nem késõ elkezdeni😛
az érdekelne hogy mit csináljak mikor íjászok is vannak meg ráadásul nincs healer a csapatban sem mert olyankor hátulról szépen lekapnak. meg hogy tudok cuccokat szerezni benne az elején meg egyáltalán hogy érdemes elkezdeni valami leírás létezik errõl?

Intel Core2DUO e8200 2.66ghz 2gb DDR21066 Geforce9600GT1GB chieftech 450W Gigabyte GA-EP35-DS3

tudod mi a közös minden skillben amit felsoroltál? nem 100%, hogy mûködni fog. másfelõl anyni mindentõl függ a taktika amit alkalmazni kell (hányan jönnek, mekkorák, távolság tõlük és egymástól, stb.) hogy ezt nem lehet beállítani a taktikai képernyõn... Példa: az egyik akrakternek alacsony a hp-ja, meggyógyíthatom egy healerrel, vagy bekaphat egy potit... hogy melyiket teszem végül az függ attól, hogy le van-e bénítva a karakter, a healer körüli dolgoktól (támadó, hp, vagy épp a harc közepében van) és attól hogy milyen és mennyi poti áll rendelkezésre... én továbbra is a manuális harcra voksolok.
Fantusz
A kollégának pontosan az a gondja, hogy nem akar minden csapattagot állandóan kézi vezérléssel irányítani.
Taktikai beállításokat elég jól be lehet hangolni, bár elsõ nekifutásra valószínüleg nem sikerül (bizonyos képességeket ki kell hagyni, más képességeket máshogyan finomhangolni, s akkor nem fognak a csapattagok hülyeségeket csinálni)

JethroHUN
Dehogy, nagyon jól belehet állítani. Pl mágusnak, vmi stun skill-t, mint a rettenet, bénítás, arra berakni h, ellenség-csapattagot támadja-fõ karakter. Vagy pl a tömeges bénítás, vagy alvás, ellenség-tömörülés-két csapattag stb. Vagy az átlag támadásokat, mint a télmarok, azt bármely ellenségre. Vagy pl harcosnál, 2 kezes kardál, a csonkoló páncélt meg beállíthatod az ellenség védelmi szintje szerint is. Vagy a kétkezes csapás úgy ha 3 nál többen veszik körbe. stb

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

MerlinW
Elvileg lesz még 1-2.

[merlinw.org]

én nem tökölnék a taktikákkal a helyedben, mert szerintem minden harc eltérõ, hogy kinek melyik ellenséget érdemes támadnia, hogy milyen skillt érdemes alkalmazni/ hogy érdemes elhelyezkedni, ez erõsen változó... pl, mivan akkor, ha egy 99%-ban müködõ skill most épp hatástalan? ugrik a taktika. Szerintem bölcsebb dolog az egész harcot sajátkezüleg levezetni.

Nekem minden új csapattársnál elsõ dolgom, hogy kitörlöm az összes beállított taktikáját, nehogymá valami hülyeséget csináljon nekem.
Sheltem
Lesz még DLC dragon agehez vagy a golemes volt az utolsó? Van valakinek infója errõl?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Fantusz
Taktika úgy mûködik, hogy a gép föntrõl lefelé végigfut a beállításokon, s az elsõ végrehajtható cselekményre utasítja a karaktert.

Elsõ helyre mindenképpen a gyógyital ivást érdemes berakni, amit mágusoknál a mana követ.

Figyelõs tevékenység, mert hülyeséget is gond nélkül be lehet állítani, aminek eredménye értelmetlen cselekedet lesz.
Vannak támadástípusok, amelyek nem feltétlenül elõnyösek, ha taktikából felügyelet nélkül használja a karakter (pl. fagykúp), vannak egyszerûen beállítható, s összetettebb utasítások is, ezeket némileg ki kell tapasztalni.

painkiller25
Van e arra esély hogy valaki segít nekem ezeknek a taktikáknak a megadásában mert valamennyire átlátom a dolgot de nem az igazi egyenlõre.

Intel Core2DUO e8200 2.66ghz 2gb DDR21066 Geforce9600GT1GB chieftech 450W Gigabyte GA-EP35-DS3

JethroHUN
Nyugodtam csináld

JethroHUN
Mert az én hibám mi h az összes patch fent van és mégis ez történik? 4 auto mentés van de csak egy gyors, majd állandóan bejárkálok menüben, persze, ahogy azt a készítõk elképzelik...

Érdemes-e Denerim-be az Antiva-i hollók misszióit megcsinálni amit Ignacio mester ad a nemesek kocsmájában a piactéren . Ki kell nyirni egy követet is orzamarban a törpék birodalmában , Kunári zsoldosokat stb . Nem lesz ez hátrányos a sztorivonal szempontjából ?? Orzamarnak már van királya ( Harrowmont ) nem lesz-e neki szüksége a követre valami misszioban késöbb ??
MerlinW
Ezért mentegetünk rendszeresen a játékokban😊 Awakening jó, nem szidjuk😊

[merlinw.org]

JethroHUN
Király, akkor kezdhetem legeslegelejérõl az egész Awakeninget.... persze majd mint, nem megérte megvenni ezt a szemetet....

Fantusz
Nem kell neked irámyítani az egész csapatot, ha sikerül jól beállítani a taktikán belül a cselekményeket elég jól dolgoznak önállóan is, s csak az igazán kemény ellenfeleknél kell belenyúlni a csatába.

Fantusz
Ismert bug, ami nem minden játékban jön elõ, de a lehetõsége fenn áll.
Jobb megoldást nem tudok: kezdd újra a pályát, s a fõkarakteren ne legyenek értékés cuccok (hátizsákban magaddal viheted, vagy ha nagyon biztosra akarsz menni, hagyd a strázsában).

painkiller25
köszönöm a tanácsokat. nem a szintlépéssel van igazán bajom csak hogy minden karaktert nekem kell irányítani ha azt szeretném hogy jó legyen a harc kimenetele.
de ezek szerint vagy megszokok vagy megszökök...😛
köszönöm még1szer
byALL

JethroHUN
Most csináltam meg a Bûverdõ részt, Eszmélépsben, de nem kaptam vissza a felszerelésem, az az Építész csávó jól lenyúlta. Az összes többi cucc meg van, csak az enyém nem. Vagyis csak részben mert a páncélt, és az ékszereket meghagyta a gép, csak a sisakot nem, Honnlheat sisak, a Shale dlcbõl, de a két kés, egyik még Vérvonalakból a másik meg amit a kocsmába vehetsz, mind2õ kb 180 arany az eltûnt és a sisak is. Nem volt SEHOL a bányában, se a laborban, se a szobában, sehol, és senkinél most kérdem én mi van??? A páncél az modból van. De viszont az egyik egyik csapattárs kardja is mod, de azt meg vissza kaptam. Ez vmi játékhiba? Vagy vmi hülye készítõk vicce h a karakteredbõl egy 0át csinálnak....
Vigyem a játékot két semmit nem érõ éjfattyû törrel mi nem sebez semmit és még minuszt is ad.... <#rinya>

Calver
csak a vége felé lett szerencsére nagyon tele vele a tököm, addig még bíztam a BioWare-ben <#zavart1> oh well, van ilyen, néha õk is hibázhatnak, megbocsájtható... meg amúgy is, én az EA-t hibáztatom <#vigyor1>

ahhoz képest végigvitted 😊

te mazohista !

Calver
Golems of Amgarrak végigzúzva, most kedves és finom leszek, és azt mondom h gyenge volt, bár egy 3 betûs szó sokkal kifejezõbb lehetne.
protip: a DAO legrosszabb részére - Deep Roads, ami alatt a falba vertem a fejem az unalomtól és hogy el ne aludjak - építeni egy DLC-t: rossz ötlet. nagyon, nagyon, nagyon rossz. hozzá 3 gyenge, unalmas, és érdektelen csapattagot adni - megint rossz ötlet. meh, lusta vagyok belemenni még mélyebben h mennyire pocsék volt, nem érdemli meg h erre koptassam billentyûzetemet.

Minek cheatelni, mikor van legális megoldás is? Potion gyártással pikpak fullra tömöd magad.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

MerlinW
Nekem harmadik próbálkozásra sikerült. Mágussal egyszerû, de nekem nem volt, így a gólemet irányítottam elsõsorban és toltam a gyógyítás, tüzes kard és egyéb spell-eket, illetve kapcsolgattam a kapcsolókat (amint megjelenik, át kell kapcsolni, különben gyógyul a rosszfiú).

A csapattagoknak a taktikai képernyõn elsõ vagy második helyre legjobb gyógyital fogyasztása 50% alatt.

[merlinw.org]

JethroHUN
És a fõ karaktered egy 0, Csorlák Élenjáró jó vicc, 2 támadóskillje van és kész. Párszor megütik meghal xd

JethroHUN
Hali,
A golems of Amgarrak, dlc-ben valakinek sikerült már levernie a Harvestert? átlagos szinten persze. nekem esélytelennek tûnik pedig erõs a karakterem, csak õ marad talpon mire leverem, a nagyot, addig könnyû mert vannak ezek a "switch"-ek amivel ellehet tüntetni a kis barátait. De utána kb egyedül maradok szinte, jó esetben a gólem megmarad, de mivel nem lehet healelni így úgyis meghal :S A gond az hogy mire a kis mászkálós vacak lesz, eltûnnek a switch kapcsolók, így a helyzet 1 vs boss, és még 1 rakás szuper csonti :S fele hp-jat leverem erre boss szintû csontikat hoz :S Ez vmi hiba vagy tényleg ilyen ez a küldetés?

Második, Elkezdtem az "Eszmélést"c importált kairval csak 200 vhány aranyam volt, abból már 130at lenyúlt a törpe és a sötét farkas csávó.
Szeretnék pár rúnát craftolni de, pénz cheattel sem tudok pénzt beírni sehogy :S azok pedig drága árúk. Tudja vki márt nem mûxik?

MerlinW
Nyomogathatod az auto szintlépés gombot, de úgy még nehezebb lesz a játék😊

[merlinw.org]

sevendoor
Az 'automatikus szintlépés" gombot pont neked találták ki.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Ennek a játéknak pont az a lényege, hogy nem Mass Effect féle RPG light, hanem komolyabb RPG. Megjegyzem, hogy ME-ben is sokkal jobb ha Te osztogatod el a társaid pontjait is és nem hagyod, hogy az idióta gép csinálja.

Why so serious?

painkiller25
Hy aLL!
nekem elég nehéz ez a játék mert minden karakterre odafigyelni nem olyan jó meg foglalkozni az õ fejlõdésükkel is... nem lehet ezt valahogy úgy megoldani mint a mass effect ben hogy automatikusan fejlõdjenek a társaim és nekem csak a fõ karakterrel kelljen foglalkoznom?

Küldtem üzenetet ezügyben. 😊

Why so serious?

MerlinW
Két része van. Elsõt rögtön eléred, akkor szabadítod ki Shale/Palát, mint társat. A DLC második küldetése aktiválódik a játék végén, ez Shale privát küldetése.

Az új gólemes DLC-t pedig a további életutak menübõl éred el az alapjátéktól függetlenül.

[merlinw.org]

Ez jó ötlet. Bár elég alap az angoltudásom, a semminél több, de nem hiszem hogy bárki jól járna vele 😄 De ha nincs más jelentkezõ szívesen pötyögök, ráérek. Aki ennyire sem tud mint én, annak ez is jól jöhet 😄

mrandree nemtudom, hogy pc-hogy van de xboxon, akkor ajálja fel a pl a kõgólemes, dlc-t, küldetést, amikor befejeztem a játékot. Ugye viszavisza táborba ahol ugyanúgy ott vannak a társaid, és onnan meg csak egy helyre tudsz menni, ahol felveheted ezt a küldetést, és akkor letölti a dlc-t. Bár én ezért le se szedtem, mert a már leírtak miatt furcsáltam a dolgot.
MerlinW

[merlinw.org]

Köszi Fantusz. Amugy lesz Dragon age 2 is?? Az nagyon fasza😊
Nem is rossz ötlet egyébként csak itt vagyunk egy páran, szóval ha szétdobjuk a fordítandó anyagot, akkor szerintem fejenként nem lesz akkora mennyiségû szöveg (végül is csak DLC-krõl beszélünk) hogy egy hét alatt kényelmesen ne lehessen lefordítani.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Látom jól elvitatkoztok fiúk lányok, nem is zavarok csak egy kérdés erejéig 😉 Nincs kedve valakinek lefordítani az angol DLC-ket? Én próbálkoztam vele, de rájöttem, hogy az angolom nem elég egy elfogadható minõségû fordításhoz, így csak porosodik az a szegény editor az asztalomon. Igény esetén át tudom küldeni/esetleg feltölteni valahova, vagy megadhatom a linket is (ha megtalálom).

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Ki akar olyan játékkal játszani, amiben akármit csinálsz meghalsz és elbukik az ország? A DA2 nem folytatás, gyakorlatilag nem sok köze lesz az Originshez, ezért is ajánlják azoknak is akik az eggyel nem is játszottak.
Minekután Connort és Isoldét is meg lehet menteni, Connor megölése nem éppen jóságos döntés.
Amúgy nem tudom miért szenvedsz vele. Nem tetszik, több negatívumot találsz mint pozitívumot, akkor hagyd. Nem gáz ha nem nyerte el a tetszésed, de órákon át szidni felesleges.

Fantusz
Bányába azért mentetek, hogy az elf testvérét megtaláljátok - megtaláltátok, de õ nem volt hajlandó veletek menni.
Nincs több dolgod a bányában, irány vissza a strázsába, kínáld meg az elfet éjfattyú vérrel, s keress tovább.
(a bányából kilépve elf csapattal nem találkoztam)

Valaki!!
Szia
Nem tudom mennyire szoktál asztalnál szerep játszani, de még ott is születnek néha olyan megoldások hogy csak pislog az ember hogy akkor innen hogy vigye tovább a storyt. Az hogy valaki ezt a végtelen lehetõséget leprogramozza szerintem esélytelen, adtak egy csomó választási lehetõséget. A társaid belepofáznak hogy szerintük melyik lenne a helyes választás (vidd végig a játékot mondjuk egy Morrigan Sten meg mondjuk Zevran csapattal ott szerintem nem nagyon lesz olyan hogy jaj mentsük már meg vagy ne öljük meg..)
Jól van lehet hasonlítgatni más játékokhoz... pld. Oblivion de jó milyen nagy bejárható területek.. de ezen kívül abban pld nincsenek társaid, a küldetéseknél se nagyon van választási lehetõséged max az hogy milyen sorrendben csinálod meg õket. Mittom én Witcher de jó pörgõs harcrendszere van ez oké mert tényleg szép meg látványos ép csak annyira le van butítva hogy össz-vissz ha jól emlékszem van 3 skilled meg 5 varázslatod (egyébként nem tudom mi a bajod a skillekkel szerintem egész jók.. egész jól használhatók, a varázslónál a kombók pld. kimondottan ötletesek) Ott van pld. a Deus Ex nem kimondottan RPG de az apróbb eladatok megoldására ott volt egy csomó módszer (mittudom én megkeresem a kulcsot, feltöröm a zárat, berobbantom, betöröm az ajtót, átsunnyogok a légtechnikán az ajtó mögé.. (ilyet sajnos azóta se nagyon láttam egy játékban sem) Egyébként ha forma bontó storyt akarsz akkor ajánlom a WOD os játékokat vagy a Cthulhu-t igaz egyikbõl sincs valami remek PC-s átirat lehet nem véletlenül.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

eszem megáll mirõl megy téma megint.

murder : sztem ne jácc vele, tudod az idegeskedés nem tesz jót az egészségnek 😊

Hali. Awaikeningben mikor a bányába lekell verni a sárkányokat elakadtam. Ki nyirtam mind a kettõt aztán kimentem a bányából mivel nem lehetett máshova menni. Találokztam útközbe pagonyelfekkel,dumáltunk aztán megint ottvok az erdõbe... Most mit kéne tennem,már be mentem a bányába is de ott a lépcsõ levan szakadva😞