18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Mike at home
    hopp, miről maradtam le :(

• Mike at home
    dispell magic-ket mire fordították?
  • Mike at home
    hű halljátok Havennél a jégbarlangok mennyire hosszúak és unalmasak

meg jaj de aranyos az, amikor nézd itt van a saárkány amit mi irányítunk, ugye mellénkállsz?

gondoltam mindenképpen meghalok, de azért nem mennék neki rögötön
    kipróbáltam mi van ha a sarkányvért beleöntöm, Wynne nekemesett, meg még az Őr is, aztán kicsináltak
    na jó, akkor legyen a másik, gondoltam kifelé menet úgyis kinyir a sárkány, végülis mindegy
    élve nem jutok le a hegyről
    milyen rendesek voltak az alktokók, hogy hagytak elmenni

az meg milyen már, hogy: kalandod itt végetért
    ilyen hamar? ok, unistall :)
  • Fantusz
    Ezek miatt kap értlemet a befolyásolás, nem elsősorban a harcok elkerülésére lett kitalálva.
    Ahol el lehet kerülni a harcot, ott a játékosra van bízva, hogy él-e vele vagy sem, az sem igaz, hogy a "meghunyászkodással" XP-t veszít a csapat, sőt inkább a meggyőzés hiányában lehet néhány mellékküldetést elbukni.

Orzammar, Megmérettetés: Harrowmonth mellé állva ki kell deríteni, mi az oka, hogy a három nagyúr visszalépett a küzdelemtől.
    Meggyőzéssel egyszerű a feladat (XP jár érte), talán alkímiával is megoldható lenne, de azt nem próbáltam, a küldetés lezárható a törpék meggyőzése nélkül is, kevesebb XP-ért
  • ShaiHulud

mellesleg a maximalistak szamara, achievment is van a persuadehez is meg az intimidationhoz is, mindkettohoz coercion kell :) igenis szinesiti a jatekot, ellentetben az alchemyvel amit masik karakterrel is meg tudsz tanulni.
  • böröczk
    * Lothering helyett Redcliff falu védelménél
  • böröczk
    Meghunyászkodni? Szóval szerinted a szerepjáték csak a darálásról szól végig. A meggyözés az én szótáramban nem egyelö a meghunyászkodással, de hogy egy példát említsek, rögtön Ostagarnál van egy elf futár, akitöl egy "Zöld halálnál" is értékesebb kardot ki lehet csikarni, ha jó a meggyözésed. És ez csak egy példa volt. De ha már itt tartunk a Zöld Halál-t is Lotheringben meggyözéssel szerzed a szekrénybe zárt kisfiútól.
    És sorolhatnám még mi mindenre jó. Attól, hogy magas szintü a meggyözésed, még harcolhatsz is, pl a Lotheringi bűnözö bagázst lekaszaboltam az elfemmel, söt, elfemmel a meggyözést kizárólag ilyen értéktárgyak kicsikarására használtam eddig, viszont az ember karakterem, ö már egy jóságosabb forma, és sokszor választja inkább a diplomatikus utat, mint a harcot, kivéve, ha nem érdemlik azt meg. Az elfem már kaszabolósabb fajából meg stílusából eredendöen, de neki is abszolút hasznára válik a képesség. Szerintem erröl szól a szerepjáték, és a meggyözés egy fontos eleme, ha Te másképp érzed, akkor játssz úgy, de ne magyarázz hülyeségeket másoknak, hogy haszontalan képesség.
  • Fantusz
    A stílus maga az ember...
  • Fantusz
    A táborban.
  • kiscsavo96
    HY
    Segitsegeteket kernem hol talalom Varathorn mester az elfeknek?
    Koszonom szepen.
  • keysersoze
    Van még sok tápos cucc, azokat mind át tudod vinni, kizárólag azért mert részei az alapjátéknak.
  • keysersoze
    És minek kell tudnia, lol? Hogy meghunyászkodhass a harc helyett? Ezért tényleg nagyon fontos...
  • keysersoze
    Van viszont kieg, meg CE-s extra cuccok, érdekes mód mindegyik működik mindegyikkel, így bejött.
  • ollie
    A BG2-ben egy darab DLC nincs, így ez nem jött be.
  • ShaiHulud
    esetleg mert tapos itemek es nem akarjak azokkal kezd a kieget? pl a return to ostagaros cuccokat atlehet vinni.
  • böröczk
    Mondjuk mert csak a fökarakter tudja "lol" a meggyözést "lol". -.-" Csak kicsikét nyitni kéne tudod, és gondolkozni.
    Egyébként a meggyözés skill csomó új opciót megnyit a párbeszédeknél, ami egy sezrepjáték igen fontos eleme szerintem, de ha ismét tévedek, javíts ki, mester.
  • keysersoze
    Hanem miért? A BG2-ben még sikerült megoldaniuk ezt a "bonyolult" problémát.
  • ShaiHulud
    pedig igaza van, herbalismet BARKIVEL kitudod tanilni, coercion-t meg CSAK a fokarival.
  • ShaiHulud
    azt ugye nem gondolod komolyan, hogy ezert nem vihetok tovabb :)
  • keysersoze
    Te is ugyanazt szajkózod még mindig. BÁRMIT kitanulhat BÁRKI, minek fejleszted akkor a karakteredet? LOL! És mire pazarolnád azokat a k. fontos pontokat, meghunyászkodásra? ^^ Arra kell nagyon, élni se lehet nélküle...
  • MerlinW
    Nexuson van mod amivel továbbviheted őket.
  • böröczk
    jajj, ne eröltesd már ezt annyira, csak hajtogatod a magadét, herbalismot BÁRMELYIK CSAPATTÁRS is kitanulhatja, miért kéne a fökarakter pontjait arra pazarolni? Sokkal fontosabb számára a rádumálás. Herbalismot meg tanulja az egyik mágus, kotyvaszt, és el lehet adni a cuccokat.
  • keysersoze
    Minden spellnek van meghatározott threatje, a Wlaking Bombnak pl 100, azaz akire rárakod az csak téged fog üldözni, ha nem stunoltad le. :)
  • keysersoze
    A revenantokat szarrá lehet stunolhi ha magas a Magiced, akkor meg se tud szólalni. Varázslat leszedésre Dispel Magci kell, 2 sec a cooldownja, gyakorlatilag folyamatosan használható. Ráadásul tartalmaz egy mana shieldet is (egyel előtte spell), ami jól jöhet pl. ha blood magicet használsz. Amíg HP-ból castolsz, addig manaból sebződsz (többnyire).
  • keysersoze
    Na ezért kell Herbalismot kimaxolni rádumálás helyett. Akkor nem kell csövezni, annyi pénzt termelsz amennyit akarsz, azt veszel meg amit akarsz.
  • keysersoze
    DLC-s cuccokat nem lehet továbbvinni. Ezért (is) nem használok DLC-t. Minek megszerezni, ha aztán mehet a kukába? Azért ez elég gáz hogy még saját magukkal se képesek kompatibilis programot írni a BioWarenál.
  • keysersoze
    Akkor valamit rosszul csinálsz. Alistair a legjobb tank + a sebzése is elég jó, emellett mágusok ellen is használható.
  • keysersoze
    Spell Mightot nem? Ha már van Blizzard + Thunder, nem érdemes megállni SOTC előtt. Pláne hogy attól már csak 1 lépés a Mana Clash is.
  • Fantusz
    Szerencsevadásznak a kitérést javító passzív képessége mindíg aktív (miután megtanulta), a harcos fenntartott képességét meg kell tanulni, s csak aktív állapotban hatásos.
    Pl. a pajzsfal a második sor harmadik képessége, de igazán jó csak a pajzsszakértelem, pajzs mestere képesség megtanulása után lesz - alapból véf ez ellökés ellen, de szakértelem nélkül sebzéslevonást kap a karakter

(mindezt emlékezetből írtam, remélem nem tévedtem nagyot - biztos, hogy valami büntetést kap, amit később egalizálhat)
  • MrAndree
    Mivel valószínűleg többen is támadják egyszerre. :) Erősebbekre szoktak rámenni először.
  • böröczk
    Az teljesen más.. A manacsapás sorát maxold ki, azok a leghasznosabbak, és azt persze csak mágus tudja.
  • Mike at home
    na líriumoztam kicsit éjjel, lett 360 aranyam, el is költöttem belőle egy százast rúnákra, meg könyvekre

Morrigan kicsit durva lett, már tud jégvihart, elektromos vihart, emberzúzó ketrecet

Már csak Wynne-nek kellene megtanulni a manaszívást, bár arra ott van Alistar is a templomos képességeivel
  • böröczk
    ja nálam is.. zsenge ficko, de a végére kikupálódik.
  • Mike at home
    ehhez képest, a pajzsos Alister nálam sokkal hamarább fexik mint a dualos szerencsevadászom
  • Fantusz
    Kétkezes fegyverrel hadonászónak ott van a rettenthetetlenség, pajzsos védelmezőnek a pajzsfal - aktiválva minden ellökési, felborítási kisérletnek ellenállnak.
    Dualos harcosnak semmi ilyesmi nincs, kitérési esélyt szerencsevadásznál lehet növelni az egyik passzív képesség megtanulásával.
    Nem arról van itt szó, hogy a dualos warrior mindíg fekszik - alkalmankét megtörténhet vele, ennek ellenére nagy kedvenc: a leglátványosabban harcoló karakter, gyors, pontos, nagyobbat sebez, mit a szerencsevadász (azoknak kompenzálásul ott vannak a passzív skillek)
  • Aspyrin
    Ha jól emlékszem van egy passzív skill, ami 1/5 kitérést biztosít, lökés ellen is.
  • Bucsek
    Értem köszönöm, és akkor ami ládában van azokkal milesz? Harcosbércen levővel? vegyek ki mindent és pakoljam a karakterre?
  • Fantusz
    Awakeninbe nem lehet minden cuccot átvinni - ezek szerint a sisakot sem.
    Általánosságban talán abból lehet kiindulni, hogy az alapjáték cuccai megmaradnak, a DLC-kben játékba kerülő itemek enyhén szólva bizonytalanok, a Csillgagyar pl. biztos hogy nem vihető át.

1-2 szintvesztést bevállalva érdemes a végső csata előtti mentést importálni, a történetnek úgysem lesz lényeges hatása a kiegészítóben (kb. annyi, hogy Alistair uralkodik, vagy Anora).
    Importálás előtt el kell adni a fölös cuccokat, (karaktereket is meztelenre vetkőztetni) s ami fontos, kiszedni a fegyverekből a rúnákat.
    Negymesteri rúnákat hátizsákban viheted, de ami fegyverben van eltűnik még akkor is, ha a fegyver megmarad.
    Awakeninben rúnát csak a legkisebbet lehet megvenni, új képesség lesz a rúnakovácsolás, ami elég komoly költségekkel járhat, de ettől függetlenül is kell a pénz - tehát el kell adni minden fölösleges cuccot, s a "gazdag" karaktert importálni.

Elveszett páncélok, fegyverek után nem érdemes sírni, lesznek jó cuccok, sőt olyan páncél is lesz, ami feljavul, foglaltos cumó lesz, a kiegészítőben páncélokba is lehet rúnákat rakni.

Importálhatod persze a végigjátszás utáni karakterdedet is, még úgy is jeletős előnnyel indul az impotálatlanul oda dobott 18-as szintű csóróval szemben, akinek 15 arany csörög az erszényében, s a múltja ismeretlen.
  • ferenc001
    Csak bizonyos DLC-k éreztetik hatásukat a Awekeningben, mint mondjuk az Ostagaros, de a gólemes (ha jól emlékszem) nem tartozik ezek közé, azért tűnt el. Amit pedig az alapjátékban hagytál, az már ott is marad, nem tudod megszerezni.
  • Fantusz
    Nem feltétlenül a nehézpáncélon van a hangsúly, a páncél bonuszai jelentősen módosíthatják a védőértéket, harcosnak több a HP-ja, mint egy szerencsevadásznak, s a rouge-val ellentétben azonnal a kéttősfegyver csoportot lehet, kell fejleszteni, amit kb 14.-es szintre ki is maxolhatsz, igen jó, s ráadásul látványos kombókat fog ütni a karaktered.
    36 ügyesség a minimális követelménye a csoport maxolásának, több nem is kell, cuccok biztos adnak még bonuszt, két teljes értékű fegyverrel kettős-hármas kombókat üt, s szinte minden ütése talál.
    Egyetlen hiányossága van a dualos warriornak: ellökés ellen nincs védelme.

Nem közvetlenül ehhez a témához (bár közvetve mégis): ellenséges varázshasználók előszeretettel használják az emberzúzó ketrecet, s a halál átkot, ezek ellen a legegyszerűbb védekezés az erőtér (ketrecre castolva varázslatkombináció is), mágus, vagy temlárus varázslatsemlegesítő képességénél egyszerűbb megoldás, s pl Redcliffe ostrománál is hasznát veheted, megvédhetsz vele NPC-ket, netalán Bosszúállót kizárhatsz a harcból (síroknál), bár azok rövid idő alatt lerúgják magukról a burkot.