18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Mike
    Fantusz? sosem néztem a ncikeket
    csak nem Kalos kis házisárkánya akivel Willi tud beszélgetni? :D

tényleg kutya helyett nincs sárkányka? jobban tetszene
  • NiGhTM4R3
    Ezen nincs mit mérlegelni, spoiler miatt nem írom le. De szerintem tisztában vagy vele, hogy az egyik fél milyen módszerrel akart a trónra kerülni..
  • Mike
    mint pl.?
    gondolkodtam törpe indításán, de akkor is nemesén
  • keysersoze
    Fantusz nem bír belenyugodni hogy van aki nem az ő elképzelése szerint játszik.
  • Mike
    vessünk ennek a vitának véget
    fogadjuk el, hogy mindenkinek van egy saját stílusa
    tőlem pl. idegen a sok számolgatás, meg optimalizálás
    soha nem játszottam buildok alapján, sikerül ami sikerül
  • keysersoze
    de olyanokat kioktatni, akik mögött már van néhány végigjátszás (s nem is kizárólag csak mágussal), már nem lesz egyszerű feladvány.
    Akkor miért próbálkozol ezzel állandóan?

Arra az apróságra meg ne is figyelj, hogy a Strázsában Wade mestertől 99-es kötegben veheted a respecialization könyveket, bármikor újra elosztva a karakterek stat pontjait.
    Arra az apróságra se figyelj hogy Warden Keep csak DLC-ben van, a rendes játékban nincs, meg arra se hogy a respec gyakorlatilag cheat kezdőknek.

Igaz nekem még nem sikerült főkarakternél gyógynövénytant, rúnakovácsolást kimaxolni, de készségesen elhiszem, hogy nálad az nélkülözhetetlen.
    1. Csak te állítod hogy nélkülözhetetléen, miért nem beszélsz a magad nevében? Ha már flémelsz, legalább következetesen tedd!
    2. Legalább annyira nélkülözhetetlen mint neked a Coercion.
  • keysersoze
    aha :)
  • lightjack
    nemhiszem el h a fórumot vitaktozásos postokkal töltitek tele. nem mind1 ki mit használ? ha ő herbalismot tartja fontosnak akk csinálja azt. ha te a meggyőzést akkor csináld azt. csak haggyátok már abba, mert ez megy már 2 oldala...herbalism v meggyőzés, herbalism v meggyőzés...
  • Fantusz
    Törpe kotorékkal játszottál már?
    Neki olyan szempontokat is mérlegelni kell, ami a többi karakter előtt rejtve marad.
  • Fantusz
    Reménytelen eset vagy.
    Nem az a gond, hogy más elgondolás szerint játszol, s neked tetszően fejleszted a karakteredet - megteheted, a játék lazán elbírja.
    Egy olyan játékost lazán meg is győzhetsz az igazadról, aki még csak most ismerkedik a Dragon Age-vel, de olyanokat kioktatni, akik mögött már van néhány végigjátszás (s nem is kizárólag csak mágussal), már nem lesz egyszerű feladvány.

Most azzal jöttél, hogy mennyire hiányzoni fog az Awakeningben a herbalism...
    Semennyire!
    Rögtön az elején csatlakozik a csapathoz egy mágus, lehet vele potikat gyárttatni, főkarakternek itt is totál fölösleges.
    Arra az apróságra meg ne is figyelj, hogy a Strázsában Wade mestertől 99-es kötegben veheted a respecialization könyveket, bármikor újra elosztva a karakterek stat pontjait.
    Igaz nekem még nem sikerült főkarakternél gyógynövénytant, rúnakovácsolást kimaxolni, de készségesen elhiszem, hogy nálad az nélkülözhetetlen.
    Az elevenség (+HP), Tisztán látás (+mana, állóképesség) sokkal inkább értelmes választás szerintem, persze ehhez az kell, hogy ne törjön rá a főkarakterre féltékenységi roham, ha Andres, vagy Velanna legyárt néhány potiont, Sigrun rúnákat kovácsol.
    Baj?
  • NiGhTM4R3
    A törpéknél azért tudjuk, hogy ki nem érdemeli meg a trónt - függetlenül attól, hogy milyen király lesz.
  • Mike
    miért, ismersz régről? :D
  • Mike
    frissiben leszedtem a chromot, és Mike-kal léptem be, mert így volt egyszerűbb
  • keysersoze
    Már meg is akartam kérdezni hogy az alapnickedet törölted, de ezek szerint nem. ^^
  • Mike
    ja, hogy az a szekrényes gyerek
    én spec gyerekre gondoltam, nem a mágusra

ja és mielőtt vki megkérdezné, én vagyok Mike at home is
  • keysersoze
    De még foyltathatod itt a szellemi párbajt
    Ahogy te is, mivel nem magammal beszélgetek, te is épp annyira benne vagy, szal bagoly mondja verébnek... ^^

lvl4-10-ig akármivel mehetsz (én azonnal el is adtam a kardot mikor megszereztem, annyira nem kellett), utána meg csak bánni fogod az elvesztegetett pontokat. A kiegben mindenképp, amikor bejön a +100 mana / HP skill, na akkor egyből kéne 4-4 pont, de akkor már késő. Az alapjátékban persze marad 4 pontod a fontos skillek (Combat Training, Herbalism) kimaxolása után is, akár mehet Coercionra is, ezt a döntést mint fentebb írtam majd a kiegben fogod megbánni.
  • böröczk
    Ja, de lvl 4-töl 10-ig pont jó, egyébként ha kicsit is értelmes vagy, Te is tudod, hogy nem erröl van szó, lentebb is megerösithetnek ebben. -.- De még foyltathatod itt a szellemi párbajt, egyébként szűkös pontok? Már azt se tudom, mire tegyek fölösbe így 20. szinten. Vettem könyveket is, amik bónusz pontokat adtak, már alig maradt be nem töltött szlot.
  • Fantusz
    Lothering pusztulása az első szövetségesek beszervezuésével van összefüggésben, lehetnek ezek elfek, törpék, de akár a vérfarkasok - ha megvan az első szövetséges csapat a falu elpusztul.

Egész jól össze kombinálták a játékban a jó és a gonosz összefonódást, az elfeknél van középutas megoldás a konfliktus lezárására, a törpéknél majd csak a történelem ad választ a választott király cselekedeteire.
  • kiscsavo96
    Aha ertem koser.
    Amugy igen tudom.
  • Fantusz
    Szerepjáték, ahol a döntéseidnek lehetnek következményei.
    Ha oda figyeltél a párbeszédeknél, tudod, hogy a vérfarkasok miért lettek vérfarkasok, s miért támadtak az elfekre.
  • keysersoze
    Lothering mindenképp elpusztul, mégpedig az 1. főküldetés (Redcliffe kastély, vérfarkasok, Orzamar, Circle Tower, stb.) teljesítésekor.

Csak 1 térkép, de idővel jelennek meg rajta új helyszínek is.
  • kiscsavo96
    Sziasztok!

1. Lenne egy kerdesem es peddig!
    Az elfekhez megtem es segitettem nekuk le oltem a verfarkasokat es megoltem a vezeruket ahogy kivanta a vezetojuk na most az a problema, hogy az eggyik falu (ember) leromboltak ez mi? Nektek is igy van?

2. Csak egy terkep van amivel kezded vagy lesz mas is?
  • keysersoze
    Lírium biznisz. Rogek a törpéknél elad nekek egy zsák líriumot, amit a Circle Towerben a szekrényben bújkáló csóka megvesz tőled jó pénzért. 4-es Coercionnal jelentősen feltuningolható az eladási/vételár, ennek függvényében 60-100 aranyat lehet kaszálni a bizniszen. A szekrényes gyerekhez a Circle Tower azon részében van, amit a Tower kipucolása nélkül nem tudsz elérni. Ha még nem végezted el ott a questet, akkor muszáj most lesz, anélkül nem tudsz kijönni a toronyból. Illetve lehet, de akkor a paladinok kinyírják a mágusokat, és nincs szövetség velük. Cserébe jönnek a paladinok a végső csatában, lényegében mindegy. Illetve 1 dologban nagyon nem mindegy: akkor líriumot se lehet venni a mágusoktól, így potionozással pénzt se tudsz csinálni. A Towerben mindenképp a mágusokat ajánlott segíteni.
  • Mike at home
    és hogy lesz ő kulcsfontosságú?
  • keysersoze
    Van olyan óvodás, mint a beszólás, Mike? Nem kell válaszolnod.

Megkérdezhetem te melyik mobtól szerezted be a Staff of the Lord Magistert, a Reaper's Vestmentet, netán a Far Songot? A lényeg hogy flémelhettél egy jót...
  • keysersoze
    Igazából ami kell a játékban, az egy tank + mágus. Tank is csak addig amíg nincs meg minden stun spelled, hogy folyamatosan lockolhasd az ellenséget. Tanknak megkapod rögtön kezdésnek Alistairt, egyből pajzsra kell nála rámenni, a sebzést úgyse ő fogja osztani (nálam 80-90% volt a mágusom, a maradékon osztoztak a többiek). Mágus buildet lejjebb írtam, gyakorlatilag lvl7-től már életképes. A maradék 2 helyre azt veszel fel akit akarsz, nem oszt, nem szoroz. Talán egy tolvajt javaslok nyitogatni, bár a pályákon található jobb cuccok nyílt ládákban vannak, bárki hozzáfér.

Ha íjász vagy, akkor te fogsz nyitogatni is, mágusnak pedig bármelyik (Morrigan/Wynne) megfelel, csak stun hegyek + inferno kell neki.

Heal minden mágusnak kötelező, 1 pont, de nagyon megéri. Ha megvan a Spirit Healer speced, akkor ott is csak 1 pont a Mass Heal, tehát 2 pontból letudod a csapat gyógyítását, erre nem kell külön mágus bérelni, bármelyik képes megtenni. Nem kell minden spellt beválasztani a gyógyítások közül, a legtöbb faszság. Talán a Resurrection ami nem kidobott pont, de komoly stunnal, meg a 2 gyógyítással sose lesz rá szükséged.
  • MerlinW
    Árusnál sosem kapsz olyan fegyvereket mint amilyeneket mob-októl szerezhetsz.

Megkérhetnélek, hogy heves szociális, szexuális, egyéb feszültségedet ne rajtunk vezesd le? Igen szőrszálhasogató a háborodott stílusod. Ez a szájkarate elég óvodás.
  • keysersoze
    Be van szarva a démonoktól. Ő az egyik kulcsszereplő a líriumbizniszben, amivel 60-100 arany közt lehet keresni, a rádumálási képességedtől függően. Ez sok pénz, viszont 4 pakk greater mana potionnal megkeresed az árát, és abból akármennyit gyárthatsz.
  • keysersoze
    Passz. Itt vannak a spellek, innen kinézheted az ikonját, ha nem angollal játszol, aztán az alapján be tudod azonosítani.
  • keysersoze
    Az a kard csak arra jó hogy eladd némi aprópénzért, ennél 10x jobbak vannak a játékban - ha meg tudod venni. Ahhoz meg pénz kell.

Te magyarázol "hülyeséget", nem azt mondtam hogy haszontalan, hanem hogy van nála sokkal hasznosabb, amire a szűkös pontjaidat elköltheted.
  • keysersoze
    Te már csak tudod...
  • Mike at home
    hát nemtom, nálam Morrigan csinálja a támadó varázslatokat
    ebben Wynne annyira nem jó
  • Mike at home
    elfogadtam az ajánlatát, de aztán mégsem csináltam meg azt, amit kért
    így meghalt
    csak nem volt kedvem vele akkora tömegben verekedni
  • Mike at home
    beszéltem a kiscsávóval, de szimplán visszament a nővéréhez
  • böröczk
    Legkönnyebb a játék még nehéz fokozaton is, ha van a csapatban egy harcimágus, elemental skillekkel, átkokkal, egy healer, egy vagy két tank, vagy egy tank, egy szerencsevadász (kétkezes törös) felállásban.
    De lehet ezeket variálni, van, hogy elég egy mágus, én a mostani végigjátszást pl mágus nélkül csinálom, és nem lehetetlen így se. Tény, hogy Wynne hasznosabb jóval mint Morrigan, Morrigant is ki lehet képezni healerré, de röhejes. : D Egyébként meg több haszontalan skillel kapod, mint Wynnet, öt jobban lehet formálni szerintem. Eleve Morrigan kap az alakváltásra, meg attribútumokra, amire szüksége nincs.
  • böröczk
    Gondolom a lélekfaló fószerbe botlottál, és csúnyabácsi módjára elfogadtad az ajánlatát. Én eddig minden végigjátszáskor kicsináltam, elvettem a kürtjét, majd amikor elég magas szinten voltam, elöhivtam vele az össárkányt a hegycsúcson, és levertem, volt is jutalomban részem rendesen. Amúgy az egyik legjobb rész szerintem az Urnás küldi, a barlang rész tényleg kicsit unalmas, de akkor a törpös rész kész kínszenvedés : D.
    Redcliffben szerintem még mindig megcsinálható az a kardos küldi, bár én még sosem csináltam Redcliff ostroma után, mindig elötte letudtam mindent.
  • Fantusz
    Azt viszel magaddal, akit szimpatikusnak tartasz, ez lehet Zevran is, de ő a csapdákhoz, zárakhoz képzetlen, a stílusa meg olyan, amilyen... természetesen lehet fejleszteni zárnyitásra, de ha a főkarakterrel megtanulod, a többieknek nem fontos (zárt ládákban sok érték nem lesz, csak XP miatt van némi jelentősége.

Íjászkodni nem könnyű a játékban, de nem is lehetetlen feladat, másik véglet a mágus, azzal legkönnyebb a játék.
  • Aspyrin
    Elbújt: a nővére a templomban álldogált, ha jól emlékszem, egyből a bejáratnál.
    Ha megengedsz egy tanácsot, beszélj mindenkivel, aki él és mozog, hogy ne maradjon ki semmi a játékból. :)
  • mousee
    Üdv, tanácsot kérnék tőletek egy jó csapat felállításához.

Én a mester négyest a következő karakterekből raknám össze:
    Tanknak Alistair
    Healernek Wynne
    Melee rugónak Zevran
    Én pedig egy íjász karakterrel aprítok a háttérből igen hatékonyan :)
    Ládák, csapdák Zevrannal közösbe letudva.

Utána ugyanez a csapat, csak egy elemental magussal aprítanék íjász helyett, akkro meg csak zevran csapdátlanít meg nyitogat :D

Vélemény?
  • Mike at home
    és miért volt bezárva a szekrénybe? már nem tok visszamenni, megtudni :(