Nyilvánosságra hozták a magánûrrepülés hibáit

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minden elismerésem a csapatnak és a bátor tesztpilótának. Vállalkozását Gagarinéhoz hasonlítanám. Ezzel a repüléssel beírta magát a történelemkönyvekbe, mint a magánûrrepülés úttörõje.
[negativ] Les
Szerintem sem..és remélem nemsokára ez már rutin lesz ;)

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

cifuatwork
Akkor légyszives az "ijen" poénos hozzászólásokkal a gumiszoba törzsközönségét szórakoztasd inkább, ha megkérhetlek. Köszönöm.

Tetsuo
Tudok ám még ijen poénossat! :
A hármassal nemcsak a LEO hanem az URSA MINOR is elérhetõ lesz. :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

azért nem szidd a régi szomszédokat, a mai katapult az õ találmányuk, és az amcsik is azt használják, ez tény, nézz utána.
[NST]Cifu
Megint röhögtünk egy jót...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Dehogy, azt az Endor bolygorol fogjak taplalni.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Legalabb nem felelotlenkednek, mint a ruszkik a 60as evekben, mikor elvtarsi parancsra mindenkepp fel kellett szallni, ezert a raketat feltankolva hegesztettek meg. Fel is robbant a kozelben allo 200 emberrel 1utt.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Tetsuo
A hármas pedig ionpajzssal..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

cifuatwork
Az X-Prize lényege pont az, hogy a civil ûrhajózást lépcsözetesen fejlessze/támogassa. Egybõl LEO-ra (alacsony keringési pálya) eljutni iszonyatosan bonyolult dolog, és a legtöbb csapat erejét meghaladó dolog. Ezért elõször a cél csak az, hogy 100km-es magasságba 'ugorjanak' fel, de nem érik el az elsõ kozmikus sebességet, vagyis nem állnak keringési pályára - ergo nincs szükség hõvédõ pajzsra sem.

Viszont ez a feladat is komoly kihívás, meg kell tervezni/építeni egy jól és megbízhatóan mûködõ rakétahajtómûvet; egy rakétatestet, benne a nyomásálló utaskabinnal; meg kell oldani az indítás és a biztonságos visszatérés feltételeit és mindezt úgy, hogy a jármûnek újrafelhasználhatónak kell lennie.

Ha mindez megvan, akkor a csapatok már rendelkeznek némi alappal a következõ lépcsõfok, vagyis a keringési pálya elérésére képes ûrhajó kifejlesztéséhez/megépítéséhez és nem nulláról kell kezdeniük. Rutan is utalt arra, hogy a SpaceShipOne technológiája továbbfejleszthetõ, és elérhetõ vele a LEO. Talán a SpaceShipTwo már valódi ûrhajó lesz, hõpajzsal...

Tényleg nincs, csak 2 kereke van, elöl csak 'csúszik'.

Bandoló
Az csak a kulkocsi kereke

te látsz rosszul, nézd meg a legalsó képet
a felette lévõn meg épp nyilik, csak azért nem látszik

Én látok rosszul, vagy az elsö futómüvön valóban nincs kerék?

mad mind
Az ûrsiklókhoz kell, mivel azok, nem 2400km/h sebességgel jönnek a légkörbe, hanem kb. 20000km/h sebességgel. Ez a gép lényegében csak egy ugrást hajtott végre, mint amit a halak tesznek a vízbõl.

Ezen nem látok semmilyen speciális, a hõtõl védõ bevonatot, mint amilyen az amerikai ûrrepülõgépeken van. Akkor végül is kell olyan, vagy nem?
tenyleg nem semmi, igy most a kepre nezve olyan mintha egy kifestett badogdoboz lenne.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

zippofcy
Mi van, a kis zöld emberek bekeményítettek?

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2õt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Dzsini
volt már másoknak is pár próbálkozásuk, csak kevésbé lett körbekürtölve, és õk még nem jutottak "ki". hajrá az X-prize-ért :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azért a többiek is igazán mutathatnának már valamit.....kétlem hogy nekik egybõl minden menne
Punkerwork
azért nem semmi amit elértek

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.