282
VoltAmpertől MegaWattig
-
#122 Nézd, én szünetmentes áramforrást forgalmazok és szvsz megfordítható a gondolatmenet.
Ha tudsz venni hétezer forint helyett húszezerért is tápot-t, akkor nem biztos, hogy a legolcsóbb UPS-t kéne keresned ezek védelmére.
Mennyibe került a videokártyád, a procid, a ramod, a ház?
Nálunk 29300 + sarcba kerül kábé egy 800-as, ami 480W-ot tud.
Őszintén szólva még nem láttam pécét, amihez kevés lett volna.
www.formula-ups.hu -
HammeRed #121 Egyébként azt nem értem hogy ha ekkora problémát jelent a kvázi színuszos-aktív pfc-táp párosítás akkor miért nem tudnak valami köztes megoldást találni a szünetmentesgyártó cégek?Nyilván aki szünetmentest vásárol otthoni PC-hez nem kis pénzt költött maga a gépre (mint én is nemrég)amit így is meg akar óvni az áramkimaradásoktól,áramszünetektől.
Nekem az egy hetes gépemben ment tönkre nemrég az alaplap valami feszültségingadozáskor,ez vitt rá hogy vegyek egy szünetmentest.
Lehet hogy rosszul gondolom de szerintem a ma új alkatrészekből összerakott gépek nagy része aktív pfc-s tápegységekkel van összerakva (nem a házakhoz adott 350wattos kenyérpirítókra gondolok)ajánlatos egy jobb minőségű tápot venni hozzá mert ezzel is próbál az ember a dolgok elé menni.Ezek után elgondolkodtató hogy miért nem kapható megfizethető áron olyan UPS ami elérhető a magamfaja ember számára és nem kell válogatni hogy milyen is kell az én tápegységemhez???Vagy csak üzletpolitika az egész...
-
HammeRed #120 Az APC honlapján 390wattosnak írják,de érdekes módon ugyanilyen típusnevűt (APC Smart-UPS SC 620VA 230V) találtam 2 fajtát is.Az egyiket szinuszosnak a másikat kvázi színusosnak mondják...
25 ezer bruttó volt az infosec UPS. -
#119 Az sem szinuszos.
APC 750VA-től indítja a szinuszt.
Megjegyzem, a 620-as alig tud 450W-ot, szal még annyira sem lenne elég, mint az előző 800-as.
A 25 000 az nettó ár, vagy bruttó? -
HammeRed #118 APC Smart-UPS SC 620VA 230V ezt a modellt néztem ki.Azt sajnos nem tudtam még kideríteni hogy meddig bírja életben tartani az én konfigomat... -
HammeRed #117 25 ezer volt de kicserélik egy másikra csak ki kell találnom hogy milyet kérjek helyette.Te milyet ajánlanál? -
#116 "Pseudo sinusoidal": ezt írja a weboldal.
Az 500-as 300W-ot tud, a 650-es 325-öt, a 800-as 480W, az 1000-es meg 500W.
LOL gyártó. -
#115 A modified sine wave mindenesetre elég gyanús kifejezés.
Ha valóban szinuszos, akkor simán sine wave, vagy true sine wave az írás általában.
Drága volt? Hol vetted? -
HammeRed #114 Időközben megtaláltam a szünetmenteshez mellékelt könyvben hogy színuszos...
Output form:Modified sine wave...
Tehát ha jól gondolom akkor csakis az lehet hogy nem tudja ellátni a gépemet aksiról a szünetmentes,480W teljesítményt írtak rá... -
HammeRed #113 Az az igazság hogy ez egy Infosec XPOffice 800-as szünetmentes.Hazahoztam összeraktam,belecsatlakoztattam a gépet és a monitort majd egy óra múlva elment egy pillanatra az áram és újraindult a gépem.Gondoltam nincs még feltőltve az aksi azért volt mindez.Ez volt du 5-kor másnap reggel 7-ig ment a gép folyamatosan a tőltés miatt.Másnap du szintén áramkimaradás volt és a gép újraindult ekkor már gyanús volt hogy valami nem ok.Megnéztem egy gyengébb gépen aksiról a szünetmentest azt simán vitte.
A Konfigom ---> Gigabyte 965P-DS3 alaplap,Intel Core 2 Duo E6700 2,66GHz proci,2x1 gb 800mhz kingston RAM,EN8800gts 640 mb videokari,3db SATA+1db IDE HDD,Pio DVD író,viewsonic 19 colos tft monitor,ASUS Atlas A-45GA 450W táp.
Azóta kérdezgettem több helyen is hátha megtalálom a megoldást.
Arra jutottam hogy 2 magyarázata van
1.aktív PFC vezérlős ASUS táp - kvázi szinuszos kimenetű szünetmentes nem komálja egymást.
2.gyenge a szünetmentes a konfigomhoz.
Szinusos kimenetű tápot ajánlanak hozzá amivel nem fog ütközni a táp (már amennyiben tényleg az a gond).
Szóval most ott tartok hogy visszaviszem a szünetmentest a boltba és kicseréltetem,csak azt nem tudom egyenlőre hogy milyet kérjek helyette???
Valami elfogadható okos ötletet vagy tippet elfogadok bárkitől :-)). -
#112 Simán használhatod.
Ha nincs áramszünet, úgyis csak tölt, nem merít.
Ha nem fullgagyi, úgyis védi az aksiját mélykisülés ellen. -
HammeRed #111 A frissen vásárolt szünetmentest alső 8 órás tőltés alatt szabad használni vagy csak legyen bedugva a konnektorba és ne csatlakoztassak rá semmit 8 órán át? -
Zsolt01 #110 Nagyon szépen köszönöm az eddigi tanácsaidat, segítségedet !!! -
#109 Igen, a leírásból is az derül ki, hogy bi bi bi a jelzés mindkét esetben.
erre nem tudok mit mondani.
Van, aki azt mondja, rendszeresen le kell meríteni, mások helyett ez nem fontos.
Évente egy, max két alkalommal érdemes lehet lemeríteni.
Hosszú áramszünetnél ha van rá lehetőség, némítsd le a csipogást, ha nem lehet és zavar, kapcsold ki! -
Zsolt01 #108 Értem Én !
De az Én esetembe ezekre tudsz adni valami tippet !?
#106 -
#107 Hát ezek azok a dolgok, amitől olcsó egy olcsó UPS.
Egy közepes árú szünetmentesnél alap a felügyeleti szoftver, amit vagy USB-n, vagy RS232-n menedzselsz.
Azt kell elképzelned, hogy beállítod, hogy 4 perc áramszünet után állítsa le a rendszeredet, majd ha a cellafeszültség elér egy kritikus szintet, pl. 2,11V, akkor állítsa le magát és vegye el a kimenetet.
A normál betáp visszaállását követően x perccel pedig kapcsoljon be és adja ki a kimenetet, így a számítógép is újra tud indulni.
De egy ilyen "drága" UPS-t meg tudsz szólítani távolról is és onnan is irányíthatod.
Ez persze leginkább szervereknél, kiemelt munkaállomásoknál lehet izgi, vagy magas rendelkezésre állást igénylő gépeknél.
16-17e + ÁFÁ-tól indul az ilyesmi kisker áron. -
Zsolt01 #106 Ha hosszú időre (pl.: 1-2 óra, vagy tovább) elmegy az áram mit ajánlatos csinálni:
- Teljesen megvárni, hogy lemerüljön! (ilyenkor egyfolytába sípol)
- Vagy kikapcsolni!
Egy észrevétel:
Normál módnál benyomva kell tartani gombot míg Bi...Bi-Bi hang van.
Takarékos módnál 3 másodpercnél rövidebb ideig, de szerintem akkor is ugyan az a Bi...Bi-Bi hang van.
Érdekekes! -
Zsolt01 #105 Kaptam még egy kis tanácsot: " dugd össze, tedd normálba, és a közelébe se menjél, csak 1-2 havonta merítsd le, majd hagyd feltöltődni.
Ha az új állapothoz képest drasztikusan csökken az aksi teljesítménye, akkor cseréld ki, és nézd át az elektronikát is. "
Ez így rendben lenne ??? -
Zsolt01 #104 Felügyeleti szoftver, mármint a Szünetmentes táphoz ?
Nincs komunikációs port rajta, tehát így Pc-n nem tudom így nézni.
(Ha jol értelmezem kérdésed, de asszem jól.)
Vagy lehet ?
Olyasmit találtam, hogy ha nagyon van terhelve a Szünetmentes táp az eszközöktől folyamatos sípolással jelzi, vagy ilyesmi. Így nincs probléma.(a + Modem adpter miatt írom) -
#103 Van felügyeleti szoftver a géphez?
Azokkal lehet mérni a fogyasztást. -
Zsolt01 #102 Gratula az átnevezéshez ! JÓ !
Na most kicsit át dugdostam a dolgokat, hogy csak s Szünetmentes táp legyen állandó forráson.
Úgy jött ki lépés, hogy a Modem adapter(12v) is a Szünetmentes táphoz került.({Fali ajzatból Tulfesz védelmi elosztó/ba 1-2 dolog +/ abba Szünetmentes táp}ból kapcsolós elosztóba PC + Monitor + Modem adapter.) Ez így sokat nem zavar, igaz (mármint a Modem adapter)???
És akkor így Szünetmente táp kimenetét kapcsolom le, Így az eszközök nem lesznek áram alat, csak a Szünetmentes táp. -
#101 Egyszer nyitottam egyet én is, aztán Borg kivágta pikpak. -
Zsolt01 #100 Ez jó ötlet.
Mielött írtam ide, gondolkodtam, hogy nyitok egy Szünetmentes tápok témát.
Igen ez tökéletes lenne: Szünetmentes áramforrások (UPS-ek) -
Zsolt01 #99 Jó-jó értem, akkor álandóan bekapcsolva hagyom.
Köszönök mindent !!! -
#98 Átnevezem a topicot Szünetmentes áramforrások (UPS-ek)-re. -
#97 Használd bátran a normál üzemmódot!
Az aksit meg szard le, 2000 forint ey 7/12-es.
Ha szarul mennek a dolgok, 2-3 évente kicseréled. -
Zsolt01 #96 Éjjel nappal mennyen az jó neki ! ?
De Én éjjelre kikapcsolnám !
Az ára: 10500 Ft.
"Már csak az érdekel, hogy melyiket ajánlatos használni az élettartalmát tekintve, vagy mindegy? (takarékos, normál) üzemmódot !!!
Normál üzemmódnál olyasmit ír: Ha a terhelés nem haladja meg a 15W-ot, használja ezt az üzemódot. ->
Tehát akkor "nagy", asztali gépeknél ne ezt használja az ember! Jól értem?" -
#95 Minél többször kapcsolod ki, annál rövidebb lesz az akku élettartama.
Kibírhat 5 évet az aksi, de a kapacitása nagyon lecsökken addigra.
Én azt mondom, legyen csak szépen bekapcsolva állandóan.
Egy normális UPS akkutöltése maximum az öszteljesítmény 10%-a, ami így a lemerült akku gyorstöltésekor legfeljebb 35W(már ha ez tud 350W-ot...).
Megmondod mennyibe került?
Az 1 év gar. elég szánalmas, nem is gondoltam, hogy ad még valaki ilyen keveset. -
Zsolt01 #94 Köszi.
Link valamiért nem egészen jó.
Asszem ilyet vettem. Na itt van:
Nekem csak itthoni használatra kellett (nem munka) valami. Mert már nagyon idegesített, hogy nagyobb szélnél, viharnál áram ingadozás -> gép újra indulások.
Amúgy amit tudvi akartam, megvan egy része: kevesebb 220-at egyen, akkor Green mód, és ha folyamatosan töltse az aksikat is, akkor normal mód. a másik kettő arra való, ha nincs 230, és aksiról indít.
Már csak az érdekel, hogy melyiket ajánlatos használni az élettartalmát tekintve, vagy mindegy? (takarékos, normál)
Normál üzemmódnál olyasmit ír: Ha a terhelés nem haladja meg a 15W-ot, használja ezt az üzemódot. ->
Tehát akkor "nagy", asztali gépeknél ne ezt használja az ember! Jól értem?
Boltos azt mondta, hogy akár 5 évet is elmegy.
Ebbe kicsit kételkedek. Ahogy hallottam 2-3 év, nem!
Kb.: napi 8-10 órát lesz használva, ez így számít? Így kitart 2-3 évig?
Ha nem mindig használom, mert csak nagy szélbe, viharba vannak problémák(áram ingadozás).
Akkor növelem az élettartalmát jelentősen?
(Végülis az állásba is tönkremehet egy normál akumlátor, nem! Vagy, hogy van ez!)
-
#93 A Kelly-tech-nél találtam hasonlót.
www.kellytech.hu/dynamic/termekismerteto_elem_file_2.doc
Ők asszem, PCM-et árulnak.
Oda, ahol nem okoz nagy anygi veszteséget egy adatvesztés, jó is lehet.
A rendszeremet nem bíznám rá:) -
#92 Amúgymeg nem írja, hogy melyik mód mit csinál, csak a nevüket említi.
Egyáltalán minek UPS-re dugni egy notebookot?
Nem valami kínai cucc ez?
AEC, PCM, Centralion, Kstar, East...? -
#91 Mondd meg a típusát és megnézem neked! -
Zsolt01 #90 Sziasztok.
Vettem egy ilyesmi szünetmentes tápot.
Lehet béna kérdés, de:
Melyik üzemmódba ajánlatos használnom ???
(Sz.gép 400w Táp + 17' Lg flatron ez T710PH monitor)
Használatával kapcsolatos tippeket, tanácsokat szívesen fogadok !!!
(Kezdő vagyok e téren.)
Köszi !
-
galocza #89 megnezzuk, thx -
#88 Vegyél egy néhány éves használt APC Smart-UPS-t!
Új akkuk legyenek benne és legyen hozzá com-kábel! -
galocza #87 sziasztok,
már megint 10 percenként elmegy az áram, és unom már nagyon (démász sux). eddig is terveztem, de most megvan az elhatározás: kellene egy ups.
amire:
- ált. az áramkimaradás csak 1 (max pár) másodperc, szóval nem kell vmi bika cucc. annyit kellene bírnia, amíg lelövöm (lelövi ld lejjebb) a progikat és a wint.
- viszont örülnék, ha lenne vmi kommunikáció a géppel, és ha nagyon nem akar visszajönni az áram, lelövi azt (neadj' isten újraindítja, amikor visszajött).
lehet, hogy ilyen nincs is, lehet, hogy mindegyiknél alap. a legújabb ups amivel közelebbről találkoztam, 10 és fél éves, szóval fogalmatlan vagyok.
tippek? márka/típus? mire figyeljek? tudja a fentieket és legyen occsó 8)
köszi,
g -
#86 Gondoltam.
Akkor meg kell kérdeznem a szervizeseket. -
#85 passz :( -
#84 Van egy compaq T1000H UPS.
Szeretnénk, ha kommunikálna xp-vel.
Ötlet? -
#83 aha, akkor ez nekem pont jó, mert ha áramszünet van, akkor nem állitom le a gépeket, hanem csak beállitom hogy a programok lépjenek ki, és zárják le az adatbázist, majd ha az ups ha lemerült, akkor lekapcsolja a gépet, és ha ujra kap áramot, akkot a gép már indul is
az más kérdés hogy hosszútávon ezt az ups lemeritése nem szerecsés