282
VoltAmpertől MegaWattig
-
Borg #162 Sopron -
#161 Honnan? -
Borg #160 Back UPS CS 650VA.
4 éves. Valszeg elérte a vég. Az van, hogy az akksi kiszedésével megszűnt működni, de a visszarakásával nem kel újra életre. A 220-ra sem reagál, kibekapcs gomb sem csinál semmit.
Az APC MO szerint valszeg javítható, és filléres dolog lesz, max ha az akksi is halott (ami ezekután valószinű) akkor az lesz x ft.
Szal most el kéne juttatnom pestre... -
#159 Valszeg besült benne egy relé.
Legalábbis hallottam már ilyenről.
Szóval nem értek hozzá, én csak rásózom az emberekre, de azért 8-9 év alatt ragadt ez-az.
Milyen típus konkrétan? -
Zsolt01 #158 Talán egy szerelő tud rajta még segíteni. -
Zsolt01 #157 Tipp:
Szerintem tönkrement ! -
Borg #156 Olyankor mi van, ha az UPS áramkimaradás után nem vált vissza hálózatra?
Folyamatosan akksiról megy, és melegszik mint az állat. Mostmár mindent kihúztam meg lekapcsoltam róla, és még mindig. A ki/be kapcsoló gombjára meg nem reagál.. -
#155 Nemnem, semmi baj, azért vagyok itt, hogy minnl több variációt gyüjtsek.
Én a gépekhez értek, de az UPS-hez még nem nagyon.De akkor várom az alternaítávakt :D -
#154 Nem emlékszem 650VA-es Smart-UPS-re.
Nem Back esetleg? Vagy SC650?
Amúgy képzelheted, mekkora biznisz eladni egy 20 rongyos UPS-t:) -
#153 A powercomra írtam, lazíts haver!
:) -
atomkrumpli #152 Nem mondta senki hogy azt kell megvennie mindenképpen. Az csak egy példa volt hogy létezik alternatíva. Én azt mondom inkább egy régi felső kategóriás ismert termék mint egy null km-es alap ismeretlen. Elfogadom hogy ez nem mindenkinek megfelelő és inkább választja a noname újat garanciával. Azt választja amelyik neki tetszik nekem hót mindegy.
(példa2: smart 650 pár éves akkuval 15k)
Bocs hogy belerontottam a bizniszedbe, sok szerencsét. -
#151 Ebben nem vagyok szakértő, de ez akkor jó lesz? Sose volt nekem szünetmentestápegységem! Köszi a linket elmentem... -
#150 link -
#149 Néha felmerül bennem a kérdés, hogy vajon miért nem olvassák az eslő mondatot félig. Viszonylag OLCSÓ!-t írtam, nem gagyit. A viszonylag olcsón azt értem, hogy nem valami 50E forintos stb. Köszönöm. -
#148 Na jó a gépem, nVidia 9600GT 512 Mb, Asus M2V SE alaplap. Proci AMD athlon 64 6000+, és egy 500W-os 12 cm-es tápegység. Na ehhez kéne nekem egy jó üzemszünet tápegység, nem kell húde drága, de nem fogok gagyit venni, ezért kell akkus stb. ami jól bírja. -
#147 Néha felmerül bennem a kérdés, hogy vajon mennyiért vesznek tápot, akik sajnálnak párezerrel többet egy rendes UPS-re.
És mit kezd valaki 15-ért egy akku nélküli AP1000-essel?
Abba szvsz kell legalább 2db 12V/12Ah akku.
Ha nem fullgagyit veszel bele, az is egy 10-es legalább. -
#146 O.o valaki tudna ajánlani, egy jó, megbízható, viszonlag olcsó üzemszünet táegységet? Fontos, mert a legutóbbi áramszünetkor a gépem 2 napig stikis volt (nem nyomta F8-t XD). Köszönöm -
palm pilot #145 Én is beszoptam ezzel, vettem egy Powercom Black Knightot, ami állítólag jó, meg van egy CoolerMaster RealPower 450 (régebben ezzel teszteltek a PH-n), majd újabban 850-es tápom, ami szintén nem szar, és mégse ér szart se. Jön az áramszünet, simán lekapcsol és ennyi. -
atomkrumpli #144 Egyszerűbb venni egy használt APC smart szünetmentest. Valódi szinuszos, ezek elnyűhetetlen darabok, viszonylag olcsón is vehetsz nagy teljesítményűt, 15k körül már kaphatsz 1000VA akku nélkülit. -
#143 Én ezt próbálnám ki.
Ugyanazt tudja, csak jobb a szoftvere és kedvezőbb az árfekvése is. -
#142 Szóval akkor ha vennék egy ilyet, akkor nem árt ha kicsit túlméretezem és imádkozom, hogy a coolinkem és mondjuk ez szeressék egymást? -
#141 Ez azért van, mert csak a legretkebb aktív pfc-s tápk igényelnek valódi szinusz kimeneti jelalakot az UPS-től.
Rengeteg PC Planetet, Alfát meg Syncrot adunk el és nem nagyon lázadnak a vevők, szal vagy senkinek nincs aktív pfc-je, vagy továbbra is csak a delta gyártmányúak a szarosak. -
#140 Szóval akkor vagy vegyek passzív pfc-s tápot, vagy mondjak le az ups-ről és szitkozódjak, h egy szaros szinuszjelet nem tudnak csinálni? :(
Mondjuk kétlem, hogy nem tudatos lenne, az újabb tápok, ha jól tévedek mind aktív pfc-sek, a neten pedig sehol, ahol ups-t árulnak, nem láttam olyat, hogy hülyegyerek, ez kváziszinusz, ilyet nevegyél, ha aktív pfc-d van. Sőt még a gyártó oldalán sincs írva, hogy milyen a kimeneti jelalak. :) -
#139 A helyzet az, hogy egy szinuszos kimenetű UPS 40-50 ropinál indul újonnan.
Ha apc-t veszel, még ennél is több. -
#138 Addig én is eljutottam, hogy 350W alatt kell lennie, eléggé alatta.
Ezért írtam egy 210 és egy 240W-os UPC-t. A fogyasztó tényezőket csak azért írtam ide, mert lehet valaki azt mondja, hogy hülye vagy ez simán 250W. Én 200-ra tippeltem, de nem tudom kimérni. :) -
#137 akkor gyiknak irtadle mivan a gépedbe bazge ! :D -
#136 Hát nemmondod? :DDD -
#135 - Coolink AP-400DX (A/PFC) 350W és aktív PFC-s.
ez az egész gépedben lévő cuccokat szabja.. max 350-ert vehet fel a tápod akármennyi cucc van benne.. szoval a vinyokat meg ijeneket simán kihagyhatod. de amikor én voltam érdeklődni ezügybe aszonták kb 200W-ot eszik a táp ugy mindennel ami fut a gépbe.
a pfc miatt szopóka az egész. én amitt szoptam be :| -
#134 Szeretnék egy UPS-t beszerezni, viszont gondban vagyok a méretezéssel és az UPS kimeneti jelalakjával.
Csak a gép és a monitor lenne rajta, ami így néz ki:
- 17" TFT, névleges teljesítmény: 55W
- Coolink AP-400DX (A/PFC) 350W és aktív PFC-s.
- P4 3.0 CPU
- 2x512MB RAM
- Ati 9600 (kicsi, nem kell neki külső tápáram)
- 1 sima SATA-s vinyó
- 2 optikai meghajtó
- 1 hangkártya
- 2 Wifi kártya
Nem kell hosszabb üzem idő, 5 perc elég, hogy mentsek ha kell és lekapcsoljon a gép.
Kérdés, hogy ők ezt menyire bírnák:
- APC Back-UPS CS 350VA/210W
- APC Back-UPS ES 400VA/240W
Illetve a kimeneti jelalakjuk milyen, mert azt nem találtam, és nem szeretnék négyszögjelet a tápomra tenni az aktív PFC miatt. -
#133 elel. demár késő .C a tápom új volt ahhoz amit szerettem volna. -
#132 Hát, ha kommunikál, akkor kell, hogy legyen valamiféle shutdown feature benne.
Elég rég foglalkoztam már APC-kkel, de valszeg valami alap szoftveres kommunikáció elvárható ettől is. -
#131 APC BE700 700VA
ez megfelelő arra, hogy lekapcsolja a gépet ha nem jön vissza az áram?
meg beállítható az idő?
a kérdés azértvan mert egy weblapon ottvan hogy usb-n kommunikál a géppel, még egy másik weblapon az van hogy nincs kommunikáció a géppel.
telefonálgattma is és telefonba is ilyen infokat kaptam.
ha kommunikál akkor gondolom powerchute szoftver és akkor beállitható az idő is ugye?:o
htx előreis
-
#130 Egy 650W-os tápot szeretnél megtámogatni egy 500W teljesítményű szünetmentes áramforrásról?
Ha nem használod ki a 650W-ot, talán elég, de az UPS-nek kéne nagyobb teljesítményűnek lenni, nem a tápnak. -
#129 Ehhez a táphoz CHIEFTEC CFT-650-14CS 650W jó lesz ez a szünetmentes APC Smart-UPS A750I 500W USB -
#128 Egy kis UPS, amiben egy 7Ah/12V akku val, kábé 45 percig viszi ezt a terhelést.
Kérdés, hogy az eszközödnek megfelel-e egy ilyen négyszögjel-kimenetű eszköz. -
#127 Adott egy 35W teljesítményfelvételű, AC 220-240V 50-60Hz áramellátás igénylő készülék (nem számítógép).
Milyen szünetmentes tápot ajánlanátok hozzá (esetleg minél olcsóbban)?
Tudom, hogy számítógépek esetében ezek az UPS-ek alap változatai kb. negyedóra áthidalására képesek. De mondjuk mennyivel nőne ez az idő a fenti paraméterekkel rendelkező eszköz esetében?
(Elektrotechnikához nem nagyon értek, ezért kérdezősködöm.) -
#126 Annyit kell tudni, hogy ha nem tiszta, vagy valódi szinusz, vagy simán szinusz van írva, akkor hullámalakhoz közelitő, lépcsős, kvázi szinuszról beszélünk.
A weboldalon találsz elérhetőséget is.
Vannak viszonteladók, de ha valóban tesztelni is szeretnél, jelentkezz e-mailben, vagy telefonon! -
HammeRed #125 Nagyon igényesen néznek ki ezek az UPS-ek.Hol lehet vásárolni,rendeli esetleg belőlük?Találtam párat néhány webshopban de nem sokat.
Egyébként ez mit jelent "PWM szimulált szinusz"?
Egyáltalán mi a különbség a különböző színusz variációk között?Amit tudok róla az nagyon kevés :-((. -
#124 Szvsz APC-vel sem jártál volna jobban 50-60e Ft alatt.
Ha vissza tudod csinálni a dolgot valamilyen formában, pl. veszel az adott boltból valamit, ami kellhet neked és az nem UPS, akkor nálunk kipróbálhatsz pár szünetmentest, megnézheted, milyen az igazi szoftveres kommunikáció, stb. -
HammeRed #123 Jogos a gondolatmenet.Az UPS-t tulképpen ajánlották és én balfék nem néztem utána hogy milyen is az a márka,teljesen tudatlan voltam hogy milyen szünetmentes kell nekem színuszos,kvázi színusos jelzőket még csak hírből sem hallottam előtte.Nem akartam egyáltalán spórólni mert nem szokásom,inkább költök többet valamire de az minőségi termék legyen.
Ár-arány összehasonlításról csak annyit hogy amíg 20-25 ezerért kapsz egy mínőségi márkás tápot (Chieftec,FSP)amit bármilyen konfig alá odatehetsz addig szünetmentesből nem biztos hogy megkapod ugyanezt elfogadható áron.A tápot a gépembe 12 ezer ft-ért vettem és azthiszem jól választottam mert nincs vele semmi gondom.Én úgy gondoltam hogy 30-35 ezerből megvan az UPS meglehet nagyon mellényúltam az infosec-el és az APC árakat nézegetve eléggé elszomorodtam az árakon.