282
VoltAmpertől MegaWattig
  • Borg
    Ha ráejted, akkor simán.
  • zamballa82
    Előfordulhat hogy egy szünet mentes kinyírja a videokártyát huzamosabb játék után?
  • Lteebee
    Ja, az tökmindegy, nem sokat tesz az átmenő rázással, amikor nincs zavar.
    Simán átengedi az áramot.
  • Borg
    Jó, mármint úgy értem, hogy a gép ami rajta volt 24/7 :)
  • Lteebee
    A 24/7 üzem a szünetmentesek legfontosabb ismérve :)

A user replacable battery felirat a dobozon azt jelenti, hogy 3-5 év után elmész, és ha nagyon átvernek, 4-5 ezer Forintért veszel egy 12V/7,2Ah akkut, kicseréled és 3-5 évig megint nem veszel tudomást róla, hogy van egy UPS-ed.
  • Borg
    Benne van a leirásában, hogy az akksi élettartama 3-5 év :)
    Persze ettől még nem kellett volna másnak is meghalni benne. Egyébként 24/7-ben ment.
  • Lteebee
    Ha egy ups 4 év után kifekszik, arra felénk nem mondják, hogy nem volt vele gond.
    Főleg egy CS, ami egy szögegyszerű szerkezet, még AVR sincs benne.
  • Borg
    Naja, de 4 év után.
    Elvittem abba a pesti sos ups-be, de azt mondták felejtsem el, drágább lenne mintha újat vennék. Nem csak az akksi, hanem valami más is kifeküdt benne.
  • Lteebee
    Kár, hogy meghalt :)
  • Borg
    Nekem az APC Back UPS CS-el nem volt gondom (amíg meg nem halt).
  • Robie
    Ezek az UPS-ek közül melyek amik összeférnek a Chieftec 450-es aktív PFC tápommal?
    Rotronic, Trust, Inform Guard, APC
    Lehetőleg 1000VA-es határig kellene, és kérném a pontos tipusát adjátok meg!
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Egy ismerősömnek kéne 1 szünetmentes táp ehhez a géphez:

Gigabyte M52S-S3P alaplap, AMD Athlon 64 X2 4000+, RAM DDR2 2x1024MB 800MHz KINGMAX, Samsung 200 GB.7200 rpm SATA2-300 8MB, Gigabyte PCX 8600GT 256M, 400 W táp van, nem tudom, hogy milyen
    + LG 17 colos hagyományos monitor.

Miket ajánlanátok ehhez ?
    (alsó, középső árkategória, ha így besorolhatóak)
    Milyen gyártmányok megbízhatóak ?

Köszönöm előre is !
  • VTomi75
    Sziasztok!

Egy kis szakmai tanács kellene. A lent látható konfighoz van egy APC CS500-asom, ami kicsit már kevéske a géphez. Pillanatnyi áramkimaradáshoz jó, de max. másfél percet bír akkuról (jó az akku, csak kicsi :)) Lenne használtan egy SmartUPS 750-es, amit ki is próbáltam. Amit észrevettem: a tökéletesan hangtalan CS után ez teljesen feltöltve "ciripelő" hangot ad a trafónál, valamint melegszik. Kívül langyos, az alja viszont nagyon meleg, és ami fura: 1 nap "üresjárat" (értsd: be volt dugva és kapcsolva de nem volt rákötve semmi) után magától is felmelegedett. Egyébként hiba nélkül üzemel. Az akkuja teljesen jó. Ez normális, vagy van valami fejfájása a gépnek?
  • Lteebee
    Lehet, hogy játék közben nagyobb terhelést dob ráa géped, magyarul többet fogyaszt.
    Ez a 600-as trust max 360Wattot tud, szóval nem egy tigris.
  • tilbury
    Sziasztok!

Kinéztem egy ilyen szüntementeset.
    Ez szerintetek az alábbi konfighoz elég lesz? Csak épp annyira kéne míg elmentem cuccokat, ha esetleg áramszünet lenne. Ja és ezek túlfesz ellen védenek?

22" wide monitor
    INTEL Core2 Quad Q9550 2.83GHz 775 BOX
    ASUS EN9800GTX+ DK HTDI 512MB PCIE
    CSX 4096MB DDR2 1066Mhz CEC FAN KIT
    2db SEAGATE 250GB 7200rpm 8MB SATA
    CORSAIR PSU-650TX

Előre is köszi, ha tudtok vmi infót róla.
  • Robie
    Van egy Trust 600AV-os ups-em. Időnként ha rájön elkezd szaporán sípolni, általában játék közben. Pedig se áramszünet se nincs lemerülve az aksija. Van tippetek milehet a bánata?
  • Lteebee
    1000VA - kb. 600W.

Mi az, hogy kábé?
    Eleve, egy rendes gyártó 1000-es szinuszos UPS-e 0,7-es cosfí-t, így 700W teljesítményt tud.

Mindazonáltal bruttó 45-50e körül kapsz meg egy 800VA/560W AROS Springet.
  • gabo91
    Utánna olvasgattam.

=====> szóval akkor nincs alternatív megoldás? Maradok szünetmentes nélkül... :/
  • Lteebee
    20ért rendes UPS-t esetleg használtan kaphatsz.
    De ha olyan chiefteced van, amelyikkel gond van, akkor csak tiszta szinuszos kimenetű ups-t vehetsz, az meg újonnan 40e + sarcnál kezdődik.
  • gabo91
    360W
    akkor ez a gagyi kínai kategoria...

És ez a APC Back-UPS CS, 500VA/300W (vagy APC Back UPS CS 350VA/230W)?
    Esetleg tudsz valamit ajánlani? (ár: 20k +/- 5k)

És egy kérdés... Teljesítményt menyire kell a táp teljesítményéhez igazítani, vagy a 230W -os is elég a 450W-os cieftecnek?

• Lteebee
    Vannak gyártók, mint MGE Office UPS, Powerware, APC, AROS, amelyek technológiát fejlesztenek és gyártanak, gyártatnak UPS-t.
    És vannak cégek, akik (sok esetben elavult)technológiákat vesznek vagy koppintanak, esetleg csak megvesznek valami kínai olcsóságot és rászitáztatják a brandjüket.

Amúgy hány wattot tud leadni ez a 600-as blazer?
  • gabo91
    ?
    Kicsit bővebben kifejtenéd? Nem szeretem a szerencsejátékot... :)
  • Lteebee
    Vehetsz Centraliont és szerencséd is lehet vele, ahogy lehet szerencséd bármely távolkeleti, vagy török ups-sel.
  • gabo91
    Most készülök sürgősen szünetmentest venni.
    Véleményekre kíváncsi lennék, Centralion Blazer 600 -ast néztem.
    Menyire megbízható? Chieftec 450W-os tápom van.
    Vagy milyent lenne érdemes nézni, ill. mekkorát?
    (csak mert lentebb Chieftec-el gondok voltak)
  • Lteebee
    Fura mindenesetre.
  • goofy1984
    Megoldódott a probléma. A Chieftec táp volt a lúdas.
  • Lteebee
    Szervizesek is egyetértenek, hogy szar az UPS-ed.
  • Lteebee
    Hibás az UPS, szerintem.
  • goofy1984
    Kimértem játék közben: monitorral együtt 300W-ot fogyasztott. A tápom 450W-os.
  • Lteebee
    A videó alapján az UPS akkuüzemre vált, de azt meg miért tenné.
    És ez történik, ha játszol és a gép elkezd fogyasztani?
    Nem lehet, hogy túlterheled a tápot?
    Hány wattot tud az a chieftec?
  • goofy1984
    Hibajelenség
    A fenti videón látható hogy mi történik ilyenkor. Viszont ha már előtte kihúzom 230-ból, és úgy indítom el a játékot, hogy már akksiról megy a gép, akkor bírja.
    A Chieftec kényesség lehet az oka talán?
  • goofy1984
    A tápom Chieftec, ami tényleg kényes a bemenetre.
    A szünetmentesre meg ráállítok egy kamerát, hogy vegye föl mit csinál akkor.
  • goofy1984
    SU700INET. A kimeneti jel szinuszos, tehát elvileg mindegyik táphoz jó.
  • Lteebee
    De ez egy SU700, vagy SU700INET, vagy SU700I.
    Szinuszos kimenettel.
  • Borg
    Én is inkább azt tartom valószínűnek, hogy a tápod nem bírja a jelformát amit a szünetmentes lead. Elég sok Aktív PFC-s táp problémázik ezen.
  • Lteebee
    És nem lehet, hogy a gépben lévő táp nem bírja?
    Vagy az UPS ad valami hangot, villan rajta valami?
  • goofy1984
    A programmal is néztem, még 70%-os terhelésig se ment fel játék közben, szóval a LEDek jók. Amúgy meg lekapcsol, majd újraindul a gép.
  • Lteebee
    És mi történik, amikor "játék közben nem".
  • Lteebee
    Lehet, hogy szar az 5. led :)
  • goofy1984
    Hello!

Van egy szünetmentes (APC Smart-UPS 700-as, 450W) a gépemre kötve. A gépem 260-270 W-ot, a monitor kb 30 W-ot fogyaszt maximum. Simán Windows alatt, renderelés közben, stb. simán elbírja, csak játék közben nem. Ez mitől lehet, hiszen a kijelzőjén az 5 LED-ből csak 4 világít játék közben, tehát nem is megy maximális terhelésen?