282
VoltAmpertől MegaWattig
-
#242 Nem online, hanem line interactive, konkrétan egy Powerwalker VI1000.
Töltés közben oké, hogy hőt termel, de ha az akku csutkán van, akkor egyszerűen nem értem, hogy minek megy a ventillátor. Kikapcsolva nem szolgál ki fogyasztót. -
Petko #241 típustól függ
az online upsek-nél nem is igazán van olyan hogy kikapcsolva, folyamatosan megy az inverter, és általában szerepkörükből fakadóan, ha van betáp akkor le se lehet állítani -
#240 Az normális, ha egy szünetmentesnek folyamatosan megy a ventije, mikor hálózatra van kötve, akkor is ha ki van kapcsolva? -
#239 Lehet, csak elöregedett az akkumulátora.
Lehet, ez történik, ha olcsót veszel. -
SzocsA #238 ez az!
a könyvét már nem találom! -
#237 Mit ír a kézikönyve?
Milyen típus? -
SzocsA #236 baj van a szünetmentes tápommal tegnap még jó volt, ma reggel meg akarom bekapcsolni a monitort nem csinál semmit nézem nem világit a SZTáp ledje, pedig este nem kapcsoltam ki!
és ha bekapcsoltam 3-5 másodpercen belül kialszik!
kb 5 éve van meg! -
#235 Kínai.
K-Star, vagy valami hasonló. -
#234 Nekem ilyen van: Pannon Power Pro 250 -
#233 Valószínűleg a 150-200W-os UPS olyan eszközökhöz való, amik 150-200W teljesítmény alatt fogyasztanak:) -
n3whous3 #232 kösz a tippet, megnézem -
Borg #231 APC Back UPS CS650VA nekem simán elvitt ilyen szintű gépet. -
n3whous3 #230 azt nem vágom, hogy ha a tápom névlegesen 450W + Isten tudja mennyit eszik a gépem, akkor ... Néztem olcsóbb szünetmenteseket és ilyen szégyenletes 150-200 W-okat adnak át, hát mit mondjak... -
#229 Valszeg szinuszos kimeneti jelalak kell. -
Petko #228 500VA biztos elég -
n3whous3 #227 ja és 2 optikai meghajtó, meg egy sata 2-es vincsi, semmi extra -
n3whous3 #226 Helló!
Van egy gépem, az alábbi paraméterekkel bír, bár mostanában erős igénybevételnek (játék) nem szoktam alávetni, de van, hogy erős számításigényt követel az, amit művelek, így nem tudom mennyi áramot is vesz fel akkor a gép.
Egy 450 wattos Chieftec Delta táp van benne, alapjáratban szerintem max 150 körül ehet a gép, stb stb
Nos a bajom az, hogy nem tudom milyen szünetmentes kéne a gépnek, dobálóznak itt Voltamperrel a paramétereknél... -
#225 Ezt fogom tenni, köszönöm! -
Borg #224 Addig felesleges venned, amíg ki nem méred mi van az árammal.
De utána is inkább 30e körül néznék APC-t. -
#223 Szia!
Köszi a választ!
Végül is úgy döntöttem, hogy vennék egyet, még ha nem is oldja meg a gondom, jól jöhet bármikor.
INNEN melyiket ajánljátok? A legjobb ár/érték arányú érdekelne és mindenképp 20e Ft alatt.
Nagyon köszi! -
#222 Elképzelhető, hogy a feszültségszint annyira a határon van, hogy elég egy-egy pótlólagos fogyasztó ahhoz, hogy pont határérték alá essen és a monitor ne szeresse.
Ugyanakkor meg a monitor valszeg DC-ről megy, tehát adapter után van a fogyasztó, szóval számomra is szürkületi zóna a kérdés.
Az UPS-ekre általában, mint valami messiásra néznek, ami általában így, vagy úgy, de be is váltja a hozzá fűzött reményeket.
Első körben feszültséget, meg frekvenciát és azok ingadozásait nézném meg a hálózatotokon. -
#221 Na most akkor megint visszajutottam a fingomsincsig.
De szerintem is a monitorban gyenge valami a leírtak alapján. :))) -
Petko #220 ja igen, attól hogy más fogyasztót be-ki kapcsolsz még lehet pillanatnyi túlfeszültség a rendszeren de az csak a kapcsolás pillanatában, és utánna azonnal el is múlik -
Petko #219 hát nemtudom, ez nehéz kérdés
megnézheted a feszültségesést, hogy egy multimeterrel ellenőrzöd az aljzatban hogy legalább 210V AC van é? bár ezzel az a gond hogy attól hogy más fogyasztókat ki be kapcsolgatsz még nem ugrálhatna, de azért nézd meg
lehet valami elektromágneses zavar ha közel vannak az említett készülékek, bár a vízforraló nem illik a képbe..
szintén lehet valami felharmonikus zavar, de itt is a vízforralónak ilyet nem szabadna csinálnia
mindenestre akárhogy is, a monitor tápja, adapterje valószínűleg szar, vagy talán a vga kábel nincs jól leárnyékolva de ugye ez a vízforralós mutatvány miatt már megbukott
az ups lehet valamit javít a dolgon de ez sem tuti
ha szar a lakásban a vezetékezés az nem igazán függhet ezzel össze, attól csak az lehet hogy majd egyszer leég az egész épület
amúgy az én irodai asus tftm is hasonlót művel... érthetetlen oknál fogva vibrálni kezd a kép és a színárnyalat megváltozik egy melegebb fokra... tavasszal csinálta, nyáron abbahagyta, és most megint néha csinálja... de ennek nem sok köze lehet táphoz, majd lehet kénytelen leszek gariba visszavinni
-
#218 Bekapcsolja párom mondjuk a vízforralót a konyhában és a képernyő elkezd vibrálni. Van kép csak erősen vibrál. Ha lekapcsolja a vízforralót akkor megszűnik. :) -
Petko #217 az mit jelent hogy ugrál a kép? olyan mintha ki be kapcsolna? -
#216 Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni valamiben.
Elég gyenge nálunk a házban az elektromos hálózat és ha a pc mellett megy még valami nagyobb gép (mosógép, mikró...), akkor az LCD monitoromon ugrál a kép.
A kérdésem igazából az lenne, hogy ezen segítene -e nekem egy szünetmentes tápegység?
Vagy más ötletetek van esetleg? A lakás újravezetékezésén kívül.
-
#215 Olcsó húsnak híg a leve. -
molnar0921 #214 Hello mindenkinek!
Vettem egy Blazer 800VA teljesítményű szünetmentest. De mikor elmegy az áram akkor kikapcsol és nem bírja a gépemet. Elvileg 480W ot kellene bírni neki. A gépemben egy 450W os táp van és az ki is van használva. -
vasziszdasz #213 Attól függ milyen a tápod. Az aktív PFC-s tápok közül (ma már nagyítóval kell keresni amelyik nem ilyen) a Delta beleseknek pl. csak a szinuszos (k. drága) UPS jó, de van amelyik elmegy kvázi szinuszossal is. Nem árt vigyázni. -
#212 Mondjuk jó volna tudni, hogy mekkora terhelés aggatnál rá. -
Borg #211 nekem az apc back ups cs 650va jó volt erre 4 éven át, amig meg nem halt :) -
#210 szevasztok. érdeklődni szeretnék h miylen szünetbentest a jánlotok? kb 20 perc áthidalással, nem bagyok annyira otthon benne. segitséget előre is köszi. -
Petko #209 benyomtam googlebe, és első találatra 66e-t nyomatott ki... másrészről ugye szlát nem tudsz róla adni, szóval elég gáz üzlet (te meg már rég visszakaptad érte az áfát:) )
(amúgy nekem ez nem is megfelelő) -
Kingkaresz #208 hali!
Érdekel valakit egy BONTATLAN, APC Smart-UPS A750I USB (bolti ár:75.092 Ft (bruttó))... 65-70-be elhozható... félreértés történt, és tévedésbőlk vásároltunk egy ilyet... hátha más tudja használni... akit érdekel, az SOS-ben dobjon SMS-t a 0620/425-34-20 -as, vagy a 06/70-605-32-07 -es telefonszámok egyikére. Előre is köszönöm, további szép nagyot! :) -
#207 Ügyes boltosok.
És nem viccnek szántam, a franc tudja, milyen kártyák vannak manapság.
A mai gépek nemritkán 800-1000W-ot is képesek felrántani és mivel gyanítom, hogy a vga a ludas ebben, nem tartanám ördögtől valónak, ha egyből beleküldenék a 230-at, elkerülve némi konverziós veszteséget. -
zamballa82 #206 Ha ha ha
Igen van közte egy cifetk táp.
Csak a mikor meg feküdt a vga a boltban ezt is felhozták kifogásnak.
Ezért érdeklödtem. -
#205 A szünetmentes és a vga kapcsolatban van?
Tudtommal köztük van egy táp(a számítógépé).
Vagy a te kártyád 230V/50Hz-ről működik?
Szóval ha mindenképp a betáp nyírta ki, úgy a tápod a hibás. -
zamballa82 #204 :)
Kösz.
Értékes info. -
#203 betegállat:d