.theprodukkt: 96 kbyte-os FPS után 64 kbyte-os 3D prezentáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mé há nem?
Es a legtobb jateknal ez a szitu. Persze super marional eleg volt 1 kb a hangra, terjunk vissza oda ugye? sot 1.44 -es flopoy is eleg, rafer a prince1 haromszor.
ennyit errol.
Mé há nem?
csak azt 1-et nem értek, annyi terrorista van ezen a földön... hogyhogy él még Bill Gates?
Mé há nem?
nem értessz az egészhez, fel se fogod amit mondok!
1értelmû hogy jobb 1 DVD mint 800234db CD, DE! ha kiadhatnánk valamit 1 CD-n is akkor mi a büdös francnak kell 1 DVD-re rárakni? gondolkodj... 1*û a válasz.... PÉNZ!
Mé há nem?
(Egyébként AmigaOS-en van egy pár library (és talán link-lib is, nem tudom), pont a más OS-ekrõl való portolás elõsegítésére is.)
Természetesen a GPU 1-1 alegysége egyszerre egy pixellel foglalkozik, de ez többszörösen párhuzamosítva van, stb. De most nem is ez a lényeg, hanem hogy SW szinten nem mindíg az egyedi pixelmûvelet a legalacsonyabb szint. Hanem a vonalhúzás, blokkmûveletek, stb. És ugye a vektor-alapú megjelenítésnél alapvetõen a koordináták kezelésének vezérlése (amely mûveleteket már szintén a GPU végzi - ahogy neki a legjobb).
u.i. nem flémelni akarok, csak úgy elbeszélgetni, ha szabad.
A gpu pixeleket szamol, hiaba bufferelsz be akarmekkora szot, hw-tol fuggoen igy persze parhuzamosithato es optimalizalhato. De nincs olyan gpu szintu utasitas, hogy "szamolj egy pixelblokkot", vagy "huzz egy vonalat". Erre esetleg kiterjesztik az apit, vagy meg magasabb szinten valositjak meg, te csak kivulrol latod ugy, hogy az egy muvelet.
Csak adnak hozza egy magasabb szintu, kivulrol elerheto feluletet, amit elneveztek vonalhuzasnak.
De hogy az az 1-2 mb betoltodjon a memoriaba egyszer a program inditasakor , nem vesz tul sok idot igenybe. Onnantol meg szabad a vasar minden programnak. Meg ha a memoriabol ki is kerulne valamiert jo esellyel meg mindig cache-elve lesz.
(igy nemcsak, hogy takarekosabb, de gyorsabb is a fiktiv mindentbetoltunk "modszer"nel)
Ez a leggyorsabb es leghatekonyabb megoldas. Tenyleg okos emberek tervezik ezeket a rendszereket.
A progikhoz hozzaforditjak a dll-eket, miert ne, mondjuk egy 500mb-s programnak van szuksege arra, hogy 1-2 mb-val sporoljon? (azon az aron, hogy runtime dll-eket kelljen telepitgetned minden programodhoz??)
Nincs is jobb, mint a nagy cégek által használt moduláris programozás. Szerintem még akár hatékony is lehet.
Pl egy win95-tel megvert 120MHz-es 486-oson (na mikor láttatok ilyet?😉) a word2000 gyorsabb mint a régi 6-os werziójú. Mondjuk én nem is bíztam benne, hogy egyáltalán megmoccan, de láss csodát!
Már csak azt nem értem, hogy akkor miért nem érzek semmi gyorsulást a gyakorlati munkában, ha 2GHz-es vasat rakok alája.
Szal, azt messzemenõkig aláírom, hogy ezeknek a feltupírozott demóprogiknak (az az a játékoknak, amit valójában senki nem játszik végig, talán nincs is végük) szóval ezeknek köll a vas, de aki dolgozni akar a géppel annak minek a GHz?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
de miért is van az embereknek 100+gigás wincsijük??? véletlenül nem az elhamarkodott, elsietett, fos programoktól? szted noormális az hogy a vidózerem telepítés után 1,6gigát+a swap filet? ami szintém több száz mega...
Mé há nem?
Mé há nem?
Mé há nem?
sztem azért nyomatják dvd-re a sok szar játékot, mert abban van a jövõ és a PÉNZ
Mé há nem?
Mé há nem?
Sok 13-14 éves windows user most hogy örül hogy mekkora dolog ez, pedig csak annyi, hogy kihasználták a DX nyújtotta lehetõséget. És ha megnézitek, szép szép hogy 96kb-os a game, de mennyi memóriát eszik?
Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html
a mod file olyan minõséget hoz, amilyet akarsz, ez csak tõled függ, mert lehet 8bites hangokat is használni és lehet 16bitest is 😉
amúgy gondoltad volna hogy az UT elsõ részében is mod file-okat hallgattál miközben írtottad a népet???!
Mé há nem?
De hat ami ilyen kicsi gondolom en annyi gepet zabal hogy ez a vas mar nagyopn nem birja kiszolgalni. Pedig a FarCry az elment szal innen kezdve en inkabb az 1 cd-s gamekra szavazok ami lehet hogy sokkal tobb helyet foglal de nem zabalja meg a gepemet teljsen mint ezekre a kis szosszenetekre amik nem foglalnak sok helyet de a legujjab technologia kell hozza hogy egyaltalan megmozduljon rajta valami. Es ezt nem csak a jatekprogramokra ertettem.
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Ja amúgy a szintik is csak pár mp-s hangmintákkal dolgoznak mint a mod, szal ha valaki jó minõségû anyagból ügyesen dolgozik, gyakorlatilag csak a lejátszó hardveren(hangkártyán) múlik, hogy hogyan is fog szólni. (Az Amigának azért elég jó hangja volt a maga idejében).
Más: a SW netes RPG telepitése közben tegnap sikerült hazavágnom a rendszert (W98se-fat32). Hihetetlen de nem találtam egy normális recovery programot. A dos-osak szart se találtak, az újak meg csak winfos alol mûködnek!!!!! Beszarás, ha egyszer elszállt a rendszerem, akkor hogyan gondolják hogy win alol tudok valamit futtatni? Azért fel kellene nõni ugye, ez már nem az Amiga korszak (sajnos), amikor a 30kB-s loadwb paranccsal megkaptad a graf oprendszert, és futtattad az ABtols-t;((
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A .kkrieger SEM 96kb, csupán netto annyi. Ha a brutto méretét nézzük, akkor nagyobb, mert a diretx részeit is használja pl. Miután futtatod, jól telepakolja a memóriáidat, a 64kb-os receptgyûjteménye alapján generált programkódokkal, és ott már KÖZEL SEM 96kb.
A farcry pedig logikusan nagyobb, mivel abban hires textúrák, és hangok stb is vannak, ezeket meg el kell rakni valahova.
Ma volt egy nagy tapasztalatom Bill bacsi OfficeXP-vel. 200-as Cyrix gepen (64MB EDO RAM + win98se) kb 0.5 mp, hogy a world, excel stb betoltodjon. Mig a masik gepen 5mp (cerka 2.7 + 512MB DDR RAM + WinXP). Hogy is van ez?
A neve mondjuk FarCry 5: The Last Encounter lesz. Mérete pedig az akkor már ódivatúnak számító 1 CD lesz. Textúrái, grafikája, hangjai mégis alázni fogják a mai 1DVD-s gameket...
Reméljük, hogy eljõ majd ilyen idõ is...
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004®
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Itt eggyesek még mindig nem tudják értelmezni, hogy ez a 96K-s játék programja semmi másból nem áll, mint meghívja a directx-ben már elõre leprogramozott részeket:p
És azért 1 DVD a FarCry pl., mert nagy felbontású texturákat használ és a zene is minõségi kódolású. Egyébként meg nem tudom mi baj van azzal, ha valaki ad a minõségre :p
Akkor már lehet beszélni valamirõl, ha valaki olyan qualitású játékot csinál, mint a FarCry, 32 megában 😛PP De eleve nevetséges a feltételezés, aki elhiszi, hogy ilyet lehet csinálni, az nem ért a grafikához és a programozáshoz sem :p
Forza.
Akkoriban...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
(mi a jó életnek venne valaki az irodába P4-est, ha egy Pentium100-on is elmenne minden olyan program, amivel dolgoznak.)
A sajnálatos dolog az egészbencsak az, hogy ez a szoftwerfejlesztõ óriásokat nem fogja érdekelni, mert õk azt mondják, ha nem fut eléggé a szoftjuk, akkor tegyél alá vasat.......
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
Bár ott a legnagyobb gond nem a mérettel vagy a külcsínnel van, hanem a kreativitással.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Retteketet
Ha meg 32 megás egy játék hangokkal, akkor sajánlom azokat, akik játszani fognak vele 😛 Mert olynan gagyi minõségben fog szólni, hogy megsüketülsz.. pff.. ehh.. hát.. most elképzeltem, hogy a doom3 hangulatához egy recsegõ (nem is említek térhangzást stb.) hang szólalna meg.. egybõl törölném a cuccot :p