6215
A warez rossz

• aabyssx
    Nem hát! A legalja nép tagjai csak letöltik, mert a fórumon, chat-en megy a hype, kiírják, kipróbálják, és akkor már van beszédtéma. Lehet éljenezni, fikázni, versengni stb.
    Ahogy elmúlik az újdonság hatása kidobja a kukába, vagy polcra rakja porosodni, vagy újraírja, mert eleve RW-re rakta.
  • mrzed001
    Há igen, úgy tudjuk hogy könnyűe :PP
  • Sir Quno Jedi
    A replay value egy markecing bullshit. Sok gammát elsőre is csak nagy jóindulattal lehet végignyomni. Egy kezemen meg tudom számolni hány gammám van amit többször végigtoltam, de azok különlegesek is.
  • Petyus_
    És ezeket se szokták végignyomni. =)
  • aabyssx
    Igen ez így van.
    A legtöbb játék első végigvitelét 16-20 órára lövik be - nagyrészt azért is mert egyre kevesebb az ideje és türelme a játékosoknak.

Kis extrákkal és replay value-val - ezt a warez-esek nem ismerik - pedig ki lehet hozni akár 30-40 órát egy átlagos, közepes, broáf játékból is.

Az egy munkahétnyi idő! Eszméletlenül sok!
  • Sir Quno Jedi
    Sok játékstílus van amit egy nap alatt BŐVEN ki lehet végezni. Nem mindenki 150+órás JRPG buzi, mint mi!
  • Sir Quno Jedi
    Erre kíváncsi vagyok, hogy hogyan folytod el csírájában?! A cégek is ezt keresik már évtizedek óta, nekik nem jött össze, lehet most megválthatod a világot! Elő vele, halljuk, halljuk! :D [unatkozik, flémel]
  • Petyus_
    És méginkább ha nem lenne warez, lenne nagy használtpiac/csere, ahol szinte warez-áron el lehetne lavírozgatni...

BTW nem az embereket kell szerintem megnevelni (úgysem lehet), hanem a warez lehetőségét kellene csírájában elfojtani.
  • aabyssx
    Józsika olvasgasson inkább könyvet! Azzal kevésbé butítja magát, művelt lesz, sikeres is talán, és akkor majd veheti ezeket a drága agysejtírtókat.

BTW nem kell, hogy minden hónapban vegyen játékot. Vegyen 2-3-4 havonta!
    Nem elég neki, mert 1 hét alatt kivégzi? Akkor valami húzós probléma van az életével és sürgősen át kellene rendeznie.
  • Sir Quno Jedi
    Ő el, mert mocskosul jól fizetett IT szakember, saját lakással/nővel! :D
  • mrzed001
    Úgy mégis mit vársz szegény józsikától aki pl 3 év hitelre vette a gépét?
    1 játék 1-2 havi törlesztőrészlet nekie.
    1 játék a fizetésének 1/5-e (mert BP-en kívül azért a nagyátlag nem sokkal kap többet a minimálbérnél)

Te tényleg elvárnád hogy ezzzza szerencsétlen átlagmagyar kifizesse a game, film, sorozatot amit letölt?
  • aabyssx
    Nyominger warez-esek miatt nincsenek játékok a magyar boltokban, pedig a gépek maguk fogynak itthon is.
  • virs lee
    "egy pár olyan embert" - vazze, mi nem extrém kivételekről beszéltünk, hanem a többségről!
  • virs lee
    Minden. Olvasni kéne és szöveget értelmezni. Egész eddig erről beszéltünk, nem írok le mindent újra, olvass vissza, ha már eddig "elfelejtetted"! Valahogy. Véletlenül.
  • aabyssx
    Én is ismerek, lejjebb is írtam. Nyilván ez a mentalitás kellett ahhoz, hogy oda jusson, ahol van - ami nem biztos, hogy magasan van...
  • Lammer
    en is ismerek jopar ilyen embert, najo mondjuk azt 10/10 (remelem nem ilyen a magyarorszagi moral, vagy tevedek?)... :D
  • Bazijoe 2
    Teljesen igazad van.
    Én ismerek egy pár olyan embert aki tök gazdag(szó szerint az) és mégis nincs egy eredeti film-je,vagy egy eredeti játéka mert mindent warez-ol.
    Pedig-ő aztán bőven megtehetné,hogy mindent eredetiben vegyen meg.
  • aabyssx
    Nem az értékeket akarom becsmérelni, hanem egy olyan országot, ami tele van olyan virslikkel, akik sajnáltatják magukat, csak hogy megmagyarázzanak valamit, ami nyilvánvalóan nem megfelelő módszer ha nem a saját szánalmas érdekeinket nézzük csak.
    Főleg nem bírom azt, aki anyagiakra meg életminőségre hivatkozik, és mellette számítógép-, vagy videojátékokkal játszik, ami még warez-elve is luxus. Nem beszélve arról, hogy időmilliomosnak is kell lenni ahhoz, valaki warez-mennyiségben tömje a cuccot, és ne csak évi 6-8 játékot próbáljon.

• Lammer
    forditsuk meg a dolgot... ebben a putriban sokminden fel lett talalva, csakhat nem voooT ithon support, igy kivittek es/vagy MEGVETTEK a talalmanyt... de ez mar off(amugy igazad van, csak lecci legalabb te ne rugdalj bele/bagatelizald/ocsarold a magyarsag megmaradt pozitiv ertekeit(le-be stb :DDD), mert az verlazito egy csoppet >.<)
  • aabyssx
    Szép dolog a történelem. Főleg ha egy olyan iparból csinálják, amiben szinte minden csapat eredménye és nem egyéniségeké. De hát kellenek a bálványok mindenhova. Az nem olyan rossz dolog.

De mindegy. Tegyük fel, hogy télleg itten talátak fő sokmindent a putriban. Akkó ha nem löttek vóna azok az őtönyös köcsögök, akkó nem kerűt vóna el innen a teknó, hanem ment vóna az emésztőbe.
  • aabyssx
    Szóval mi is, ami nem úgy van. ahogy én írtam? Mert azt mintha elfelejtetted volna leírni. Valahogy. Véletlenül.
  • virs lee
    Na ez a kapálózás és bizonyítványmagyarázás már szánalmas... Te az a tipikus szemellenzős csávó vagy, aki a Napra is azt mondja hogy fekete, csakazértis. Rád nem hatnak semmilyen észérvek, de attól hogy homokba dugod a fejed és nem akarod tudomásul venni a világ működését, az még nem lesz másképp. Legfeljebb infarktust kapsz az idegességtől és az állandó árral szembe hugyozástól. Itt már csak egyetlen, de nagyon hatásos érv maradt: ez van, ezt kell szeretni!
  • Petyus_
    "ott rohadnának meg a betakarításukkal együtt az öltönyös kis k*csögök nélkül, mert nincs, aki elviszi tőlük és szétszórja olyan mennyiségben és szervezettséggel, ahogy most megy"

Helyesbítek, nem lenne aki előteremtse és átutalja nekik az állami /EU-s/ lóvékat.
  • Lammer
    "Sőt, Te itt a ~~~Balkánon lehet, hogy nem is tudnál számítógépről, konzolról meg játékokról, ha nem léteztek volna az öltönyös kis k*csögök, akik idehozták eléd a c*gányputriba - ahol amúgy én is lakok, mielőtt már megint nem a lényeget sikerülne kiolvasni az írásból."

viszont ezt meg te nezted be, mert igen, ebbol a ciganyputribol indult el az egesz... NEumann, koszi... es ez a "ciganyputri" adta orszag/lakossagra kivetitve a legtobb nobel dijast, tudost, talalmanyt esatobbi...
    csak ennyi, a tobbi reszint stimm
  • aabyssx
    Te gondolkozz el egy kicsit okoskám! Má' ne haraguggyá', de túl késő van, hogy most türelmes legyek.

Azok, akik a búzát termelik és a tehenet tenyésztik ott rohadnának meg a betakarításukkal együtt az öltönyös kis k*csögök nélkül, mert nincs, aki elviszi tőlük és szétszórja olyan mennyiségben és szervezettséggel, ahogy most megy. Azért mert Te nem ismered az különböző ipari területek bonyolultságát és költségeit (beleértve az öltönyös kis k*csöket) nem azt jelenti, hogy nincs rájuk szükség. Kb. ugyanolyan erős szerepük van az egészben, mint annak, aki a kézzelfogható részét megtermeli. Azért mert szegényes elmével a nem fizikai részt nem bírja valaki felfogni nem jelenti azt, hogy nincs az a rész.

Sőt, Te itt a ~~~Balkánon lehet, hogy nem is tudnál számítógépről, konzolról meg játékokról, ha nem léteztek volna az öltönyös kis k*csögök, akik idehozták eléd a c*gányputriba - ahol amúgy én is lakok, mielőtt már megint nem a lényeget sikerülne kiolvasni az írásból.
  • virs lee
    Igen, kb. ugyanannyi munka van benne. Ez a baj, hogy nem tudod értékelni más munkáját csak a mestereidét. Tudod mennyi idő + pénz megtermelni a búzát a zsömléhez, a tehenet a pogácsához? És ennyit kap érte az a sok ember eki rengeteget dolgozott vele. Aztán jön egy öltönyös majom aki megveszi más szellemi termékét (a fejlesztőktől), majd 10 perc alatt továbbpasszolja a boltosoknak, és sír a szája hogy ma csak 5 luxusyachtot tudott venni, nem hatot. Abban a tévhitben élsz hogy csak a szoftvert megcsinálni munka, a rávalót megkeresni az nem. Mintha a pénz csak úgy hullana mindenkinek az ölébe, nem is kéne érte semmit se dolgozni. Ezen gondolkozz el kicsit mielőtt nekiállsz nyomatni a hittérítő dumádat!
  • aabyssx
    > ha a jelenlegi szint tizedére

Úristen, bazeg', az egy hamburger ára!
  • Dévids
    Én már csak azért használok warezt mert 1részt 10 ezer forintot nem ér egy játék sem.1 hét alatt végig viszed azt megy a fenébe és ezért adjak 10 ezer forintot!?
    Ez az én véleményem hogy ez jó e vagy nem azt mindenki döntse el saját maga.
  • virs lee
    A kiadók árazási technikája még eléggé gyerekcipőben jár. A pénzfizetés majd akkor válik gazdaságossá, ha a jelenlegi szint tizedére süllyed. Nekünk is van gazdaságossági számításunk...
  • Sir Quno Jedi
    Kiegészítés:

3) Az általában a csippelt gépeknél jelentkezik és nem az eredeti gyártó hibája.
  • mrzed001
    1) lol

2) nekem aztán nem kő :P

3) csak néha nem kapja be elsőre eredetit sem :P

4) mégis ki akar x év lemaradással valami lowres izével jáccani? Ugyanmá :PP
  • Petyus_
    1) Végülis igaz! Nekem is nagyon tetszett a Baldur's Gate 2, végig is tudtam tolni röpke 60 óra alatt, de kiderült, hogy a gecie készítő olyan ronda fontot rakott az end credits-be, hogy dögöjjön meg, nem adok a szaráért pénzt!

2) Hmmm.. pedig nincs is jobb a fóliás játékot feltépni, kinyitni a tokot és beleszaglászni. :D Kár, hogy már nincsenek überbrutál papírdobozos játékok, azokat volt igazán jó gyűjtögetni!

3) Viszont konzolnál nincs olyan másolásvédelem, ami az eredeti játék futtatását gátolná. :P

4) Előbb-utóbb ezek is ideérnek. Lásd Final Fantasy III. =)
  • mrzed001
    1) A demók hol ilyen, hol olyanra sikerednek. Az pedig megintcsak nem derül ki belőlük, hogy a készítő esetleg gecie volte aztán beletett 2. pályának egy olyat amit élő ember 100x kísérletezve sem tud végigvinni. Ha végig tudtam játszani, kifizethető, ha nem nem.

2) szép ... minek, hogy ott porosodjon a polcon? Nyomok a screenshotokból egy photoshoppolt egyveleget az szebb ... és nagyobb :P

3) konzolnál beépített, aztán valahogy mégis megszokták körni ... a konzolos játékoknak leáldozott :P

4) megveheted? most mégis hány olyat is ismerünk ami b-szott megjelenni (nem Mo-on, EU-ban)
  • aabyssx
    BTW hozzá kell tenni, hogy az online disztribúció - amit én nagyon szeretnék mindenre - még elég gyerekcipőben jár.
    Majd akkor válik gazdaságossá, amikor a folyamatosan megjelenő címek azon jönnek ki. Egyelőre összedobni egy olyan rendszert, ami évi 3 megjelenést rendez le baromi költséges.

Ugyanis a sávszélesség rendelkezésreállás, meg mindenféle tömeges fizetést bonyolító infrastruktúra általában csak megjelenéskor van teljesen terhelve. A fennmaradó időben üresjáratban van, de az infrastruktúrát fennt kell tartani, és a költsége akkor is magas.

Így én még azt is el tudom képzelni, hogy drágább az online disztrib egyelőre, mint a dobozolásos szállítás.
  • Petyus_
    "1) nagyrészt zsákbamacska egy játék vásárlás, szóval kipróbálás miatt szükséges a warez"

Demók, erre szakosodott rengeteg magazin/internetes oldal... mellesleg a "kipróbálás" mit jelent? Játszol vele 8-10 órát, és megunod? Esetleg annyira jó, hogy hopp, végig is nyomtam, és utána megveszed, polcra rakod? =)

"2) felesleges CD, DVD-zés (Steam még egyedi)"

A CD/DVD nem felesleges, hanem szép, nagyban növeli a játék birtoklásánek örömét. =) A Steam is jó ötlet lenne persze, ha nem egy dobozos játék áráért kínálnák a letöltést...

"3) felesleges másolásvédelmek, amivel éppen a tulajt gátolják meg abban, hogy az általa megvett legális játékkal játszon, vagy bizonsági másolatot tudjon készíteni belőle"

A PC-s játékoknak leáldozott! :P

"És talán említhetném még, hogy (mint a filmekből is) kultusz lehet (ami a világörökség része), tehát nem lehet valakit csak azért mert szegény megfosztani tőle"

Ja, de ha nem nézed meg moziban/nem veszed meg a DVD-t, akkor elvileg csak tévében láthatod később. A kultuszjátékokat is megveheted előbb-utóbb Platunim/magazin lemezmelléklet stb. formában...
  • Sund
    Bárcsak minden játék annyiba kerülne újonnan mint a Flatout2 (2000Ft!). Soha többet nem warezolnék.
  • mrzed001
    A játék vitába nem szállok be, mert
    1) nagyrészt zsákbamacska egy játék vásárlás, szóval kipróbálás miatt szükséges a warez
    2) felesleges CD, DVD-zés (Steam még egyedi)
    3) felesleges másolásvédelmek, amivel éppen a tulajt gátolják meg abban, hogy az általa megvett legális játékkal játszon, vagy bizonsági másolatot tudjon készíteni belőle

És talán említhetném még, hogy (mint a filmekből is) kultusz lehet (ami a világörökség része), tehát nem lehet valakit csak azért mert szegény megfosztani tőle

Én továbbra is egy NAGY WWT-ben (world wide (legal) torrent-ben) és általánydíjban látom az egyetlen igazságos megoldást a jogdíj problémára
  • virs lee
    Szellemi terméket is úgy lehet ellopni mint a nem szellemit: bemész a boltba és leveszed a cd-t a polcról. Hol volt itt ilyenről szó? Rudod, a lopás nem szellemi / fizikai tulajdonság, hanem egy cselekvés. Alapkövetelménye hogy hiány keletkezik. Másolásnál ilyenről természetesen szó sincs.

Nem kell ahhoz sok diploma hogy meg tudd állapítani: a sok pénz az sok, a kevés meg kevés. Ha számolni nem tudsz, azt már egy álatlános iskola is emgoldja. :D
  • Marlosh
    Bar oszinten szolva,errol az egesz beszelgetesrol a"ne vitatkozz hulyevel,mert osszekevernek vele" jutott az eszembe.Szoval bye-bye,agonizalj csak nyugodtan tovabb:D
  • Marlosh
    Szellemi termekrol hallottal mar?
    Pelda,mert latom onallo gondolkodas zero!
    Minden tudasod es penzed beleolve csinalsz egy rovidfilmet,amit bemutatsz es oriasi sikere van.
    Elkezded arulni,az emberek meg meg is vennek,de valaki elkezd masolatokat csinalni rola es terjeszti,senki sem veszi toled,mert olcsobban/ingyen hozza lehet ferni!
    Akkor te hogy erezned meged? Mondjuk mint akit megloptak?
    A svedek elen jarnak a warezolasban,kina a nagyuzemi hamisitott cd/dvdben ne keverd a kettot!
    Fizetesek:Mint mondtam sem te sem en nem vagyunk gazdasagi szakemberek,szoval kusti legyen:)
    Amugy koszonom,nem szivgyogyszerre koltom a PENZEM!
    Es azert fizetek a jatekokert,amiket megveszek,mert ugy erzem, hogy a programozok/keszitok megerdemlik a munkajukert jaro megbecsules ilyen formaju megnyilvanulasat(es mert megtehetem,hogy megvegyem)