A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

torrente
Csak biztonsági másolatot akar szerezni.

Banyapapa
www.bsa.hu/xbox

Sephi
Aszem meg ha akartal volna akkor sem tudtal volna jobb helyre beirni.

De irjal Aby-nak privatba mert o mindent tud errol!

(kozben leturultem a konyeimet)

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Hi!Legyetek oly kedvesek hogy bepötyögtök egy-két warez oldalt, ahonnan x-box játékokat is lehet letölteni!
fontos lenne....kösz
Sephi
<#taps><#vigyor3>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Persze, itthon.

.hzx

UNREG
Szerintem sokat mondasz a 80%-al. Vagy a honi helyzetre érted?

A konzolosok vagy 80% -a warezol. Ha a késtulajdonosok 80% gyilkolna is, lenne ilyen kampány :)

.hzx

Sephi
Szerinem ezt mar csak a dramai oldala volt a dolognak. Valahogy igy hogy :

Bazeg...arvizek miat doglenek az emberek... es te warezols... bunos... bunos!

Ez eleg dramai nem? Talan igy kene Tv-be is reklamozni hatha lealna vegkep a warezolas.

Es ezt a szologent lehetne hasznalni a drog ellen , az eroszak es a gyilkosagok ellen is!

<#vigyor3>

Neme.
"A világ másik felén emberek döglenek meg árvízek miatt, országokban nincs áram, éhinség van és még sorolhatnám"

És ennek oka a warez? :)

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Neme.
"sokan vannak igy, letoltenek kiirnak minden szir szart, s a java vegul max 10 percig van a gepen, akarmelyik/milyen jatek."

Erre jó a warez. :)

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Anubys
1. Talán itt a fõ baj... :)
2. Ha az egy megoldódik, akkor elmegy majd 300, késõbb akár 3000 is...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Anubys
Jó, ez modjuk egy nem túl új játék (Resident 0) kb. másfél évvel ezelõtti ára volt itthon és Frankfurtban...
Itthon 14e volt, Frankfurtból 7500-ért kaptam meg, úgy, hogy még a srác is rátett némi hasznot... Ami az új játékokat illeti, idehaza akár fél vagy egy év múlva is símán adják 15-17e-ért (a 2001-es Resident remake-et még 2003-ban is láttam 17-ért!), holott külföldön ennyi idõ mulva már rég utánadvágják pár dollárért.
Nem is beszélve a külhoni EVM-rõl (Platinum, ugyebár), amit idehaza annyiért adnak, amennyit egy átlag újabb (nem zsír új megahit, hanem monjuk egy pár hónapos) stuffért illene kérni...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

"akkor mi miért fizetünk 17-et egy mostani új játékért?"

1.) az itthoni kereskedõk és az állam is szemetebb (nagyobb haszonkulcsok, magasabb áfa)

2.) mert itthon elment 30db Riddick Xbox -os sikerjáték. Ha majd elmegy 300, akkor lesz 14e, ha elmegy 3000, akkor 12e.

.hzx

Anubys
Na igen, talán éppen ezért hamvábahalt ötlet. Ha mondjuk negyedannyit fizetnél érte, még akkor is több jut nekik, mint a kiadókon keresztül. De itt valszeg a kiadó szólt közbe, hogy srácok, ezt nem kéne, mert nem lesz bevételünk...

Ami pedig az online disztribuciót illeti, találtam egy egész jó kis ol school rpg-t pc-re, olyasmi, mint a Beholder, 20 dollár (majdnem 4e ft) az online megrendelése, azt pölö megvettem, mert ennyit símán megér nekem, hogy napokig elvagyok vele, pedig a grafika elég gáz mai szemmel, viszont a játékélmény nagyon ott van... :)

"Hát, akkor kurva nagyot üthettél a hasadra, mivel nem 20%, hanem 50%-kal olcsóbbak kint a játékok..."

Az újak nem. 55Euro/39Font körüli az kiindulóár, ami akkor is 13000, ha olcsón vetted az eurót. Az más kérdés, hogy pár hónap alatt lemegy az ára mindenek normál szintre.

.hzx

Anubys
Na tessék mindenkinek, aki szerinte ezek az árak rendben vannak...

Az amcsik sem akanak 8x annyi fizetés mellett 11 rugót fizetni egy next gen konzol-játékért, akkor mi miért fizetünk 17-et egy mostani új játékért?

Ami feltûnt: a HL2 kapcsán volt ugye az a lehetõség, hogy letöltöd a játékot, és az utolsó letöltés aktiválja a játékot, amiért a fejlesztõnek fizetsz a neten. Ez a sokak által megváltónak tartott on-line közvetlen disztribúció, ami kihagyja a kiadót, az importõrt, a nagykert, a kiskert és pl. az államot is, mert nincs helyi áfafizetés. Csakhogy az így megszerzett HL2 ugyanannyiba került, mint a bolti kiadás, és akkor még gyári nyomott lemezeid sincsennek, csak amit írhatóként megvettél, hogy ráírt az a pár gigát. Szóval köcsögök a fejlesztõk is, ha a pénzrõl van szó :(

.hzx

Anubys
Hát, akkor kurva nagyot üthettél a hasadra, mivel nem 20%, hanem 50%-kal olcsóbbak kint a játékok...

UNREG
Pedig várható a drágulás a nextgen gameknél, magasabb költségek->magasabb ár... bár tudom, nem ennyire egyszerû.

aabyssx
Hozzá kell tenni, hogy az Xbox drágább játékárakkal kezdett akkoriban (EU-ban).
De furcsa módon kb. 1,5 hónap múlva gyorsan korrigálták is ezt a ballépést.
Úgy tûnik, hogy a "nyugat" sem akar többet fizetni a játékokért.

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
A helyzet csak egyre rosszabb lesz:

HOW MUCH WOULD YOU PAY FOR A NEXT-GEN GAME?

Speculative $59.99 pricepoint for Xbox 2 games suggests our pockets could be in trouble - so what's the true cost of next-gen gaming?

While we're all desperate to see what Nintendo, Sony and Microsoft have up their baggy silicon sleeves as the next generation of consoles dawns, there is one consideration that every real gamer has to keep in mind.

How much are next-gen games going to cost?

The consoles themselves are likely to cost less than ever before. Both Nintendo and Sony surprised everyone recently with low pricepoints for DS and PSP, so it wouldn't be a shock for PS3, Xbox 2 and Revolution to be similarly aggressively priced.

Oldern the 1st
Viszont pl. volt olyan, hogy Pop: Sands of Time három hónap alatt ment Platinumba, és 5990 ft volt az ára... szerintem ez elég megfelelõ :)

(csak kár, hogy ez ilyen ritka, kivételes eset)

aabyssx
Beírjam mégegyszer a link-et? ;)

Érinti a PC játékfejlesztés vs. konzol játékfejlesztés témát is.

www.youtube.com/aabyssx

torrente
Így igaz.

torrente
Én csak azokat akik az új konzol játékok árát nem tudják pc-játék árszínvonalra (kb 10e Ft) levinni. A használt/nem új játékokra az 5-6 e Ft elég korrekt.

A CD árakat nem ismerem, de a DVD árak teljesen normális szintre álltak be itthon - a most kijött filmek is 5e forint magasságában stabilizálódtak. A játékárak kapcsán teljesen okésnak tartom, hogy 12e az új ár, aki egybõl akar valamit, és nem tud várni, az fizessen felárat, de tényleg gáz, hogy a jogtiszta konzolos cuccok 15 -nél indulnak.

.hzx

aabyssx
Talán elkerülte a figyelmedet:

http://grumpygamer.com/4904226

SZVSZ az egyetlen dolog, amit egy magyar játékos pofátlannak tarthat az árban az az, hogy nálunk (hasraütök) 20%-al drágább egy játék, mint pl. a sokkal jómódúbb Németországban.
Viszont ott sokkal nagyobb forgalommal és mennyiséggel tudnak gondolkozni a terjesztõk és úgy bevállalhatóbb a kisebb ár.

www.youtube.com/aabyssx

Juj, elõre látom, ahogy az SG összes tinije ott anyázza majd az ASVA -t, a kiadókat majd végül a politikusokat...

.hzx

torrente
Nagyon helyes ha fellépnek ezek ellen, de azért nem kéne megfeledkezni az árak normálisabb színvonalra történõ korrigálásáról sem.

aabyssx
Áh, pont most küldte SQJ:

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35417

Az ASVA kalózkodás elleni tervei

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Én úgy látom, hogy az emberek nagy részének gõze sincs arról, hogy akár körülbelül is hogyan történnek a dolgok. Sokan vannak, akik azt sem tudják, hogy gáz dolog a másolás.

www.youtube.com/aabyssx

Mi értelme van a warez kontra "nem warez" vitáknak?Ez teljesen meddõ vita szerintem.Úgy se lehet egyik oldalt se meggyõzni.Aki warezol,az úgy is warezol tovább,úgysem lehet meggyõzni...Teljesen felesleges ez a sok szócséplés...
aabyssx
És hogyan bizonyítod, hogy letöltötte?
Vagy pl. a fájlcsere programok esetében, mindenki csomópont. Ott akkor hova mennének (még ha valami gyanú, vagy bizonyíték is lenne rá)?

Ez nem mûködik.

www.youtube.com/aabyssx

Torrente: én az egyik ilyen "speciális" szervnél dolgozom, akinek (egyik) feladata (lenne) a warez elleni harc. Ha másnak nem is, nekem hidd el: nincs rá pénz és nincs rá energia. Tudod a miskolciakat kik és hogyan kapták el? Az egész ottani gazdaságis rendõröknek 2 db. pentium II -es gépe van, heti ezer üggyel a nyakukon. Ha nem lett volna valaki, aki sértettségbõl eldalol mindent, a mai napig menne a Dakota meg az Insane. Még arra sincs ember, hogy az aoróhirdetésekben tucatszámra megjelenõ "a legújabb játékok minden gépre 1000 ft -ért" hirdetéseknek utánamenjenek, pedig itt nem kellene sokat dolgozni, mert az elkövetõ maga hirdeti a bûncselekményét a neten meg az újságban, bazz.

Abyss: király kis cikk, már régebben olvastam, de szerintem hidegen hagyja azt, aki warezben utazik - az alapállás az, hogy ha majd annyi lesz, mint a nyers cd, akkor megvesszük origiben.

.hzx

nem az enyém meghalt :(
de asszem félrértettél, én komolyan kérdeztem, nem felhánytorgattam, vagy kötözködtem. szóval ha lenen rá pénzed vennél-e, ez volt a lényeg.

Nem szeretem ha a munka vagy a tanulás a szórakozás rovására megy...

torrente
1. neked nincs másolt cuccod, igaz? neked akkor ezért fizetni nem kéne.
2. ne azt zaklassák, aki letöltötte, hanem akitõl letöltöd

aabyssx
Pénz és energia mire?
Kopogjanak be és zaklassanak hetente, mindenkit, aki valaha vásárolt számítógépet, és túrják fel a lakást, majd egyenként elemezzenek ki minden bit-et a számítógépeken és a talált adathordozókon?

Ne legyen már erre szükség.
Ezt én nem szeretném.
Átélni sem és kifizetni sem.

www.youtube.com/aabyssx

Oldern the 1st
"kisgyerek vagy, gondok nélkül": nos... ehem.. ez a mondatod elegendõ, hogy ne vegyelek figyelembe mint "komoly vitapartnert"...

aabyssx
> Neked ettõl roszabb?

1. Nincs boltom. Én egy játékos vagyok.

2. Igen rosszabb (sokszoros indirekción keresztül). Mivel itt a Balkánon nem szeretik venni a játékot, ezért nem is szeretik hozni ide a játékot és a szolgátatást sem.

www.youtube.com/aabyssx

torrente
Én azt nem hiszem el hogy pont a mai világban ne lenne elég pénz, eszköz és energia.

torrente
Nem úgy veszem fel. Nem úgy tüntetem fel. Nézd még kisgyerek vagy, gondok nélkül. Majd ha jönnek a nyûgök, te is máshogy látsz mindent. (90-es években 5000-ért vettem gameboy játékokat).

aabyssx
> Neked ezt jobban kéne tudnod

LOL

Elárulom. Nincs olyan összefogott szervezet, akik konkrétan ezzel foglalkoznának.
Néha "vámkommandó" és a "szoftverrendõrség" akciózik és akkor brutálisan büntetnek, mert arra nincs (és nem létezik) energia, pénz és eszköz, amivel ezt ellenõrizni, nyomon követni és betartatni lehet.

Egyetlen eszköz mûködik: az elrettentõ példa.
Tehát amikor valamilyen szervezet súrolja a szoftver hatáskörét és "véletlenül", bizonyíthatóan elkapnak valakit, akkor arra olyan mértékû korbácsverést szabnak ki, hogy a többiek ijedségbõl lemondjanak a kalózkodásról.

Majd egyszer, ha M$ vagy $ony logó lesz a rendõrautón...

www.youtube.com/aabyssx

Oldern the 1st
Az bassza a csõrét, hogy ezt te úgy tünteted fel, mint teljesen természetes, helyénvaló és szükséges dolgot.

Pedig nem az.

torrente
Szerintem az élet lényege, hogy próbálj meg mindig, minden körülmények között úgy élni, hogy jól érezd magad. Miért basszaa csõröd, hogy néha másolt játékkal játszom otthon? Neked ettõl roszabb? Már nem elõször kérdezem: boltod van?

torrente
Nem sok.

torrente
Akik megszüntettek már egy csomó oldalt. Neked ezt jobban kéne tudnod, mert te vagy ebben a témában jártasabb. Kik kapták el a miskolciakat?

aabyssx
Nézd, (no offense) mindenkinek vannak gondjai. Játszani van idõd és energiád?

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
> azoknak is kell tudniuk, akiknek ezt meg kéne szüntetniük

Kiknek? Nevezd meg õket!

www.youtube.com/aabyssx

torrente
Úgy képzelem hogyha én is tudom honnan kell letölteni, akkor azoknak is kell tudniuk, akiknek ezt meg kéne szüntetniük. Nehéz megszüntetni az smswebes oldalakat? Ha akarnák, nem lehetne megszüntetni a Kazaa-t, Dc++-t, Bittorrenteket, stb.