A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

torrente
Még szerencse, hogy nem neked írtam. Vagy 2 néven szerepelsz a fórumban?
Amit leírtam, azt vállalom. Csak sok-sok pénzzel vagy külföldi kapcsolatokkal lehet normálisan egy idegen nyelvet megtanulni (ha "normál iskolákat" jártál ki). Normális alatt a felsõfokút értem.
Fõsulin úgy kaptam 2*2 kreditpontot, hogy lényegében 2 félév alatt meg sem szólaltam angolul (akkor kezdtem az angolt, úgyhogy meg sem tudtam volna). Felsõoktatás=<#mf3><#gunyos1><#boxer><#violent>

Mint írtam lejjebb, még a legmagasabb képzési szinten is szar a nyelvoktatás, úh itt nem különbözünk össze 😊
A hallás utáni értésre meg ott a dvd-n az angol hangsáv, felirattal....
Alapvetõen azon kaptam fel a vizet, hogy
"Apukádnak volt pénze magántanárhoz járatni? Vagy volt lehetõséged felnõtt fejjel hosszabb távra kijutnod külföldre?

torrente
Gábor, én fõleg tizenévesekre gondoltam! És szerintem a rendszer, az oktatás színvonala nagyon is változtatásra szorul. Svédországban és a többi skandináv országban már óvodában tanítják az angolt; nálunk is ezt kellene bevezetni.
Olvasással, írással, chateléssel nem igazán fejlõdik a hallás utáni értés. Feliratos játékot én is értek; felirat nélkül viszont nem igazán megy. Jó, igaz, hogy 0-ról középfokra 8 hónap alatt értem el.
Tizenévesek nyilvánvalóan nem néznek CNN-t, BBC-t, mert nem köti le õket. MTV, Viva a nyerõ náluk. Nálunk pl 5 éve még nem volt egy angol nyelvû csatorna sem, csak a töménytelen német.

Ne haragudj, de a rendszer egyedül nem okolható! Angolul olvasok, kommunikálok klántársakkal, játszok, ha kell dolgozom, és ezt a szintet nem az iskola adta, de nem is magántanár (soha nem jártam magántanárhoz), hanem önfejlesztés! Szeretted gyerekkorodban a rajzfilmeket? Én nagyon sokat néztem a cartoont pl.! De az is bizots, hogy a sok játék is iszonyatosan megdobta a szókincsemet! Gondolj csak egy jobb sztorijú rpgre!
Igaz, hogy még a fõsulin is iszonyat a nyelvoktatás, de mégis sikerül embereknek megtanulni egy másik nyelvet.....

torrente
Apukádnak volt pénze magántanárhoz járatni? Vagy volt lehetõséged felnõtt fejjel hosszabb távra kijutnod külföldre? Én középfokú nyelvvizsgával a hátam mögött sem értem a játékokat, mert általában a fõhös hangja dörmögõs, jó kis alapzaj van mögötte és még sokszor szlenget is használnak.
Bírom az ilyen nagyszájú embereket mint te is vagy. Mintha nem is itt élnél. Tudod milyen szintû a nyelvtanítás az általános- és középiskolában? TRAGÉDIA
Magyarul nem tudnak írni-olvasni-beszélni, akkor hogy várható el, hogy egy világnyelven tudjanak?

Anubys
Ami azt illeti, ezzel én is egyetértek. Engem mondjuk kimondottan idegesít, ha magyarul dumál hozzám egy játék, bár ez szerintem a Devil Inside és a Time Machine rémségesen bugyuta fordításának és horribilis szinkronhangjainak tudható be (mindkettõ eredetiben van meg, mégis a warez verziót nyomtam végig, mert itthon nem lehetett csak magyarul kapni, úgy pedig szörnyûek lettek). Még jó, hogy az olyan alap játékok, mint pölö a kedvenc Mortal Kombat-om elkerülte a magyarintást... Milyen gáz lenne már Shao Khan öblös "outstanding"-je helyet egy köcsöghangú magyar -mondjuk Sbuci- közölné, hogy "kiemelkedõ", egy jólsikerült combo után... 😄
A legjobb lenne egy "nyelv-választás" opció, és kész.

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Anubys
"(na, Lammer, mit szólsz? Nem mondtam, hogy "lop" 😊"

Fejlõdsz.... <#eljen>

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Anubys
"pl: MAnhunt pcre, rendes diszdoboz, tehat a kazettas dobozban 1490!!! "

Érdekes, amikor én decemberben ugyanennyiért megvettem ugyanezt a díszdobozos kiadást, akkor közölted, hogy a Manhunt gagyi... 😊

Lammer
(igy mar korrekt) <#eljen>
sajnos igazad van... a vilagnyelves gondolatodhoz, meg foleg tamogatom, hisz a tudas nemesit!!! 😉

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Tudod, én meg azt gondolom, hogy 2005-ben minden magyar állampolgárnak, mondjuk 14 év felett beszélnie kellene legalább 1 világnyelvet. Ha te nem beszélsz, az szomorú, de még szomorúbb, ha emiatt feljogosítva érzed magad arra, hogy ellenérték nélkül használd a játékot (na, Lammer, mit szólsz? Nem mondtam, hogy "lop" 😊. Egyébként nem az a baj, hogy kicsi az ország és ezért kicsi a piac, hanem az, hogy arányaihoz mérten irreálisan kicsi a piac. Chronicles of Riddick: nem adtak el belõle 30(!) darabot az országban. Xbox sikercím, a honi boxos scene-en sokan verték rá magukat. De lemásolta mindenki. Ezután lehet csodálkozni, hogy a Microsoft Magyarország baszik az Xbox-ra? Pedig nem kellene messzire menni: a Sims-bõl se kelt el több, mint 20e darab, mégis lett hozzá magyar nyelvû opció meg Konta Barbi és Ganxta Zoli karakter.

.hzx

Sephi
Hat a Manhunt az nagy alkotas! Megerte a penzet!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

mar megint elb*sztam 12K-t origi gamekra, ecceruen nem lehetett kihagyni...
pl: MAnhunt pcre, rendes diszdoboz, tehat a kazettas dobozban 1490!!! (CD galalxis-galaxisnet)
aki ennyit nem szan egy eredeti stuffra, haaat...
en sem uszkalok loveban, de eldontottem, minden honapban egy 10est kipreselek-raszanok az origi stuffokra(sajnos csak PC meg, mivel az akcios gamek 2-3E be kerulnek, a konzolos stuffokat meg nem eroltetnem) <#idiota>

Xbox,PS2,Gamecube->Multimedia&Gaming, akkor PC minek? jah max forum,DVDiras,Starcraft ennyi... :Ð | \"Ott a pont!\" &#8482;

mila69en
teljesen jogos és tökéletesen eggyet értek

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Tudod amíg nem magyarul adnak ki egy programot, addig ne is várják el hogy mindenki megvegye. Tudom hogy a magyar piac kicsi meg minden, de éppen ezért nem is érdekli a kiadókat (sajnos) hogy mi történik ezzel a csöpp felvevõpiaccal. Jómagam majdnem az összes magyar fejlesztésû játékot, legalábbis PC-re (Imperium Galactica sorozat, SWINE, Panzers, Screamer 4x4, stb..) megvásároltam. X-boxra pl. nem is tudok magyar nyelvû játékot (igaz csak pár hónapja vagyok box tulaj). Mivel magyar vagyok, és úgy is beszélek, igazából csak ezen nyelvû gammák nyújtanak 100%-os játékélményt számomra, ezért csak ezekre áldozok nagyobb összeget. Valamint jópár eredeti magyarított játékra is adtam már ki pénzt. De amíg Spanyolra, Németre, Lengyelre meg mittomén milyen nyelvre lefordítják, és magyarra nem, addig ne is várják el hogy megvegye mindenki. Biztos ezt is leírták már jópáran, de nekem ez a véleményem. Mondhatnám én is hogy csak eredeti gammákat használok, de ezt bárki mondhatja, bizonyítani úgyse tudja. Csak rohadtul jól hangzik. Nagyon örülnék ha mindenki legális játékkal nyomná, mert ez a normális, de sajna ez itt magyar honban nem mostanában fog változni (mármint a warez-legális arány).
mila69en
hát igen ez szomorú ,hogy a kiadók fojamatosan be akarnak húzni. húzkodnak is csak nem engem
<#nyes>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

igen, mig konzolon az EVM kategoria kerul annyiba mint egy uj PCs jatek... szomoru

Xbox,PS2,Gamecube->Multimedia&Gaming, akkor PC minek? jah max forum,DVDiras,Starcraft ennyi... :Ð | \"Ott a pont!\" &#8482;

> jolvan akkor genya tolvajok vagyunk(igen direkt tobbeszam, mert azt ne meseld be, hogy te artatlan vagy) tema off...

Régebben volt pár másolt cuccom, de tisztában voltam vele, hogy az értékeltulajdonítás, nem gondolkodtam úgy, hogy ez okés, mert ha lemásolom, attól még megmarad.

.hzx

Az "EVM" és a warez nem elütõ témák - ha lenne igazi EVM konzolok is, máshogy alakulnának a dolgok. A Play It cég szokott olcsón konzolos játékokat kiadni, de csak rétegcuccokat (Kuri Kuri Mix, 1942, stb.). A kiadók azt mondják, hogy ott a Platinum/PC/Classics olcsónak.

.hzx

<#idiota>

Oldern the 1st
(most meg a warez topikot offoltuk szanaszét, ehhez meg EVM topik kéne 😊)))

Oldern the 1st
Én meg a Westendben szoktam próbálkozni, de ugye az elég forgalmas hely, így lehet azért van ez 😊

Arkad,576 shop 999 Ft. ott vettem(marmint a cuccoknak jo reszet) es volt...

Oldern the 1st
Hát az EVM nagyon király dolog..múltkor akartam is venni Sacrifice-t de pont nem volt raktáron : ((

regebbi szoftikat, peldat vehetnenek a konzolos kiadok... EVM kategoria: Hegemonia(plussz kieg) meg Gorky Zero meg ilyenek...

Sephi
Ember! Ha' valaszoja' privire!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Oldern the 1st
óóó...naccerû...miket vettél? 😊

hírájem... <#idiota>
bar tegnapelott vettem megint vagy 6 eredeti szoftvert... <#idiota>
akkor is tartom magam... 😉

Oldern the 1st
Nagyszerûûû....bár mi egy véleménye vagyunk kb...így most kéne valaki akivel lehet vitatkozni 😊

Na, megtaláltam (legalul volt 😊, itt folytassuk 😊

.hzx

Köszönöm.

aabyssx
Automex(?)

www.youtube.com/aabyssx

Nem tudja valaki hogy az ubisoft nak ki a hivatalos viszont eladoja magyarországon?

Lammer
nemnemnem!
mivel homebrew= irsz otthon egy tetrist ps2re... AZ HOMEBREW progi!!!
mivel a warez scenerek nem ok irjak a progit, hanem ok RELEASE-lik(SOT van olyan, hogy bele sem nyulnak, hanem egy tok Clone-t dobnak fel a netre=eredeti progi!!!)... khmmm
ezt pont neked kell magyarazni? <#buck>

aabyssx
Egy olyan barom, akit csak a szerencse mentett meg attól, hogy másokat (ártatlanokat) sodorjon halálba, és még arról a lehetõségtõl is lemaradt, hogy más felnyissa a szemét.

>😊

www.youtube.com/aabyssx

a warez majd akkor szûnik meg (talán) ha veszek egy játékot hazaviszem, egy kicsit nyomulok rajta aztán rájövök, hogy rohadtul nem tetszik mert:
- férevezettek az újságcikkek, mivel kevés pártatlan lap létezik
- férevezettek a forumózók (nem biztos hogy szándékosan, izlések és pofonok ugye)
- férevezettem magamat.....isten tudja miért

na és itt jönne az hogy visszaviszem a boltba és visszaveszik.
De így ki a ráknak van "kedve" megvenni minden szart, hogy aztán meg ott figyeljen a polcon.

PS4 PSN: angyisz

szerinted egy gyorshajtó, akit nem kapnak el, nem csinál balesetet az mi?

Nem szeretem ha a munka vagy a tanulás a szórakozás rovására megy...

Sir Quno Jedi
Minden warezós bûnözõ ! Pokolra jutnak én tudom, meg a Pápa is megmondta !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

aabyssx
= otthonírós
Asszem ebbe minden nem vásárolt izé belefér (mivel ezek általában free jellegüktõl függetlenül tök illegálisak).

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
az nem homebrew... te pupak... hanem Scene version <#idiota>

aabyssx
> Az pedig végképp vicces, hogy a háromnegyedük megvenné, ha nem lehetne másolni... 😊

Nézd meg, hogy milyen szóbeszédek mennek a Gran Turismo 4 kelet-európai eladásairól, amirõl asszem' még mindíg nincs homebrew verzió!

www.youtube.com/aabyssx

Anubys
Nem hinném...
Az pedig végképp vicces, hogy a háromnegyedük megvenné, ha nem lehetne másolni... 😊 Jó, az USA-ban igen, de ott nincs is akkora piracy, mint itthon mondjuk.
Én pölö marha sokáig nem vettem GC-t, mivel akkoriban baromi drága volt a játék rá, és másolni sem lehetett. Aztán 2003-ban karácsony körül vettem egyet Cheap-tõl, mert láttam, hogy a Pecsában árulnak relatíve óccsjé programokat hozzá -ott vettem meg Bloody Roar-t 2500-ért-. Ellenpélda a Dreamcast-em -amire ugye minden modolás nélkül lehet másolni-, már szinte másolt játékom sincs rá, csak az a pár, ami nem jelent meg itthon (vagy úgy egyáltalán hivatalosan, pl Half Life) vagy még nem tudtam beszerezni (valakinek van eladó Zombie Revenge-e vagy Mortal Gold-ja??). Ja, és most akarok venni ps2-t, chip nélkül, mert végre reltaíve olcsón be tudok szerezni eredeti ps2-es játékokat (Castlevania 4e, Resident Outbreak 5e, etc). Az xbox-ot azt hagyjuk, arra még nincs eredeti játékom, bár nincs is nagyon olyan xbox only stuff, ami érdekelne (talán az Obscure, ha nem jön ki pc-re).

aabyssx
Ja, ismerem.

BTW SZVSZ a Macrovision még alá is becsülte...

www.youtube.com/aabyssx

Anubys
Azért vicces, hogy "véletlenül" pont a Macrovision -egy másolásvédelmet gyártó cég" készítette ezt a "felettébb objektív" felmérést.

Nézz körbe itt... Ez is érdekes. <#vigyor2>

aabyssx
Érdekesség:

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=58264

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
De ha valaki véletlenül bejön, akkor nem azt látja, hogy tele van flódolva.

Ez a kultúrált fórumozáshoz hozzátartozó egyik legegyszerûbb szabály: offtopik lenni nem jó!

www.youtube.com/aabyssx

torrente
Lényegében akkor magánlevelezést (ill. - fórumozást) folytathatnál magaddal ebben a topicban.

aabyssx
De akkor nem kell írni, vagy nem ide kell írni.
Vaze' ne legyen már jó szemetelve, össze-vissza fórumozni!

www.youtube.com/aabyssx

torrente
Mert már a címhez kapcsolódóan nem lehet semmit sem írni.

aabyssx
BTW bírom az ilyen témaorientált társalgásokat (elmúlt pár nap).
Minek vannak topikok, ha egyszer senki sem a címrõl ír?

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx

Aby: tanulságos történet, építsetek be bele kis callhome rutint, ami visszaküld egy e-mailt nektek a nem CRC hibátlan (aka warez) verziót használó IP címérõl, gépérõl, stb. Legalább fel tudjátok mérni, mennyien használják.

Az már spyware. Ilyeneket nem csinálok.

De nincs nagy gond, mert ezzel nem tudunk mit tenni és beleszámoltuk elõre. A védelem sem túl extra, hiszen bármilyen szoftveres védelembe fektet valaki pénzt és energiát, csak azt éri el, hogy a cracker 1 óra helyett 4-et pöcsöl vele.

Csak azért említettem meg, hogy ezek mekkora barmok. Semmi extra termékrõl van szó, egyelõre a népszerûsége is a nulla körül jár (még csak pár hír van róla), még azok sem tudnak róla, akik esetleg megvennék de ennek ellenére a crackerek már elkapták és pillanatok alatt feltörték.

www.youtube.com/aabyssx