A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A kiadóknak meg meg kéne érteni a vásárlókat hogy nekik is iszonyat sok pénz a fizetésükbõl kiköhögni 1 sw árát. Semmivel se nehezebb a kiadónak dolgozni mint nekünk.

A kiadók nem fognak falnak menni azért, mert itt nem tudnak annyit eladni egy RE4-bõl, mint mondjuk nyugatabbra.
Akkor meg ne tépjék a szájukat hogy így warez, úgy warez! Nem mindegy az nekik? Hamár úgyis leszarnak minket...

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Azért meg kellene érteni a kiadókat is! Iszonyat pénz egy újabb fordítóstábot beállítani, újabb minõségellenõrzési rendszert bevezetni és mindezt egy olyan piac érdekében, ami nem igazán akar növekedni. A kiadók nem fognak falnak menni azért, mert itt nem tudnak annyit eladni egy RE4-bõl, mint mondjuk nyugatabbra.
Ha fontos piac lennénk, akkor biztosan lépnének, de így én sem tenném a helyükben!

Szerintem is csak egy játékos képes átadni a hangulatot és jelentéseket rendesen! A hivatalos fordításoktól néha dobok egy hátast, hogy milyen vacakok!

Például az ilyen arcokra kéne lecsapniuk a kiadóknak, megfizetni õket hogy napi 8 órában nyomják az ipart, ne este munka után, ha még marad kedvük, és akkor mûködne a dolog. De lassan jogdíjat szedek a kiadóktól az ötleteimre. 😊))

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Mint írtam, nem a magyar nyelv miatt fogják venni, hanem mert így megtehetik hogy magyar áron adják magyar vásárlóknak, és a civilizációból jövõ (pénzes) elemek ne itt vegyék olcsóért.

Persze hogy munka a fordítás, de hát mindenért meg kell dolgozni. Nekem is ugyanolyan munkába kerül megkeresnem a szoftverre való pénzt, nehogymár megsajnájam a "szegény" kiadókat. Ha én meg tudok dolgozni érte, õk is meg tudnak. Ha nem dolgozom, én se kapok érte pénzt.

viszont az erdekes, hogy a pc-s UNOFFICIAL translating scene, milyen tempoban nyomatja a magyaritasokat az arcunka, mar enis megdobbenek, ezeket a sracokat kene befogni konzolos forditasokra is, nem? persze anyagi ellenszolgaltatas fejeben gondoltam... lenne minosegi hun console game... (tudom van egy srac aki immel-ammal forditgat boxos jatekokat, de otole rendelni kell a magyaritott warezt, lelkiismeret rulz) nanmind1.

/tokre elvezi a helyezetet, egy kis 7vegi fleeeem... <#hehe>

Xbox,PS2,Gamecube->Multimedia&Gaming, akkor PC minek? jah max forum,DVDiras,Starcraft ennyi... :Ð | \"Ott a pont!\" &#8482;

Naja. Akinek fontosabb hogy változzon a helyet, annak kell lépnie. Ez pedig a kiadók. Nameg ugye csak õk vállalhatják be a váltást, a vásárlóknak nincs mibõl.

Mint írtam, ez a kiadók kifogása. Erre írtam megoldást. De sajnos nem innen tájékozódnak. 😄

Komolyan azt hiszed, hogy ha magyarul megjelenik egy raklap játék, majd sokkal többen fognak konzolt venni hozzá? Pont az elõbb írtad ,hogy nincs erre pénze a magyarnak, akkor most hirtelen terem?
A fordító munka elég sok hercehurcával jár (csináltam), Mo pedig kis piac, bárki bármit mond. Nagyon elvetemülten kell akarni a magyar piacot, ha valaki belevágja a fordításba a fejszéjét!
Szoftvert meg itt vesz az amcsi/angol?? Angliából rendeltem a RE4-et, ott 10k vadonatújonnan, itt jó esetben 14k!

Bocsesz, legközelebb majd 16-os betûmérettel odaírom, hogy PS2-rõl van szó a ps név alatt! Hogy min tudsz fennakadni?!
Tudom hogyan kell videot lejátszani tisztelt zsurnaliszta úr, de azt is tudom, hogy egy elfüstölt fej mennyibe fog majd kerülni, hát még egy elfüstölt alaplap!

Ez így van. Nem azt írtam, hogy ezeknek a viszonteladóknak bebetonozott helyük kell legyen a láncolatban, csak a jelenlegi helyzetet vázoltam.
A derékszíj parcellák meg tényleg röhejesek, mindent lehet rajta csinálni, csak rendesen termelni nem.

Erre mondtam,hogy a 22-es csapdája: mindkét fél a másiktól várja a kezdeményezést.

Luiprima
Mirõl beszélsz nézd már meg az amerikai vagy angol árakat nálunk a legdrágábbak a programok már annak is örülnénk ha annyiért adnák itthon mint az USA-ban.Méghogy idejön az amcsi vásárolni phúú. Hát az a kiadó aki ezzel takarózik "szerinted" az nem normális. Egyszerûen lesz.rnak bennünket magasról ez a nagy büdös helyzet.

I\'m serial number T-803 Product name: Meowminator

Sephi
Eloszor is te tutye a Playstation -rol volt szo es nem a Ps2-rol!

Masodszor pedig ha ennyit nem tudsz hogy kell videot lejaccani egy Playstation konzolon hat ne komentajal hiaba! Eskuszom neha nem ertem meg az embereket hogy tudnak ennyire vakok lenni!

KURVA ELET!

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Pedig a magyar nyelvû cuccok kiadás lehetne a legjobb lépés a vásárlás ösztönzésére. És itt leginkább nem a külföldiül nem tudó tömegekre gondolok (de az is számít sokat). Hanem arra hogy a kiadók azzal takaróznak hogy ha itt olcsóbban adják, innen vásárol az amcsi is. Angolt lehet. Nade magyart? Nem fog azért még németül / spanyolul / franciául se megtanulni, nemhogy magyarul. Magyar nyelvû cuccost csak magyar ember vesz, tehát be lehet határolni a célközönséget. Ezt pedig lehet olcsóbban, magyar árakon adni, hizsen a célközönség csak így veszi meg, és máris megoldódott a probléma hogy a gazdag amcsi / európai polgár ne innen vásároljon. És akkor innen is csordogálhatna a profit a kiadó zsebébe, természetesen nem annyi mint egy amcsi lehúzáson, de a semminél mindenképp több. Persze ha nem kell nekik...

Ha meg nem erõlködnek, ne csodálkozzanak. No pain, no gain. 😊)

A sok közvetítõt meg nem kötelezõ eltartani, ki is iktathatja a mûvész / kiadó, és akkor olcsóbb cuccon is többet kaszál.

Ez pont olyan mint a trakeszos gazdatûntetés. Szétverték a TSZ-eket, aztán csodálkozik mind hogy zsebkendõnyi parcellákon nem lehet megélni. Persze hogy nem, nem véletlenül akkora területen gazdálkodik egy amcsi vagy eu-s paraszt, amekkorán. Megnézel egyet a tv-ben, akkora birtoka van hogy nem látod a végét, és nekik is sír a szájuk hogy kevés a zsé. Egyszerûen ennyit (se) bír eltartani a föld. Ugyanez van szoftverrel / filmmel is. Minél többen markolnak ugyanabból, annál kevesebb jut egynek. Ez is közgáz.

Hallotatok, hogy kinaban miylen arakon adjak a filmeket??? direkt a warez elleni project kereteben ilyen piti arakon adjak a legalis dvdfilmeket... szerintem itthon is ezt kene tenni, bar kinaban gondolom azert teszik ezt, hisz iszonyat a felvasarloero!!! nalunk minek erolkodni, azert, hogy 30 helyett 300 riddick legyen eladva, ugyanmar, huyleseg... 😞 (sajnos)

Xbox,PS2,Gamecube->Multimedia&Gaming, akkor PC minek? jah max forum,DVDiras,Starcraft ennyi... :Ð | \"Ott a pont!\" &#8482;

Kerelet meg csak akkor lesz ha olcsöbban adják. Semmibõl nem lesz több pénze az embernek, márpedig Magyarországon ilyen kis zsebpénzzel szúrják ki a dolgozó emberek szemét. Manapság programozókat is divat felvenni minimálbér + zsebbe csúsztatással, közgazdászt, jogászt nettó 80-ért, akkor képzelheted mennyit vihet haza egy kõmûves, sofõr, vagy trakeszos. Magyar pénzbõl lehetetlen amcsi árakon vásárolni. De a kiadók sajna ilyen kapzsik, csak ülnek a hájas seggükön és fenyegetõznek, rázzák a bilincset, ahelyett hogy olyat kínálnának, és olyan áron, amit hajlandó megvenni a vásárló. A pénzes kiadóknak van lehetõségük változtatni, nekik kell bevállalni a szemléletváltást, mert nekik van mibõl, a minimlbéres Kispistának nincs. Meg aztán a pénz is nekik kell, nem a vásárlónak...

mila69en
ez neked a nép nevelés ugyanmár ez amerika nem nép nevelés

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

mila69en
milyen kicsi fiu mi? ha ennyire nyalod az usa valagát mérnem költözöl ki. mi?
én személy szerint magyar vagyok és magyarul is beszélek ok.

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

> Vagy kezdjék most azonnal lefordítani a játékokat!

Hozzáteszem, a másolástól függetlenül is azt gondolom, hiba lefordítani a játékokat és a filmeket. A holland példát ismerem: csak a legfiatalabbaknak szóló mûsorokat szinkronizálják, egyébként minden angolul megy a TV-ben (nyilván a saját készítésû mûsorok nem), de beszél is a lakosság 99% -a angolul, méghozzá igen jól. Népnevelés.

.hzx

> mit? mivan mé szerinted hány világnyelv van ha 1-et minimum beszélni kéne mi? már ne is haragudj de akkora baromságot mondtál

Ezt most nem értem, kicsifiú. Mi köze a világnyelvek számának ahhoz, hogy hányat illene beszélni, és mi pontosan a baromság?

.hzx

Na menj a francba Sephi! Lehülyézel csípõbõl? Mégis kinek gondolod magad?!
A pstwo nem alkalmas filmnézésre, mert hülyére hevíti magát 2 óra filmezés alatt lazán!
Esetleg olvass te utána vazze!!

Nagyon szar hasonlat....nem közgazdász a végzettséged, igaz?
Ahhoz, hogy lejjebb menjenek az árak, kell egy kereslet, ami itthon nincs.
Így a kevés vásárlón próbálnak minél nagyobbat szakítani. Ha több biztos vásárló van, akkor lejjebb viszik az árat, hiszen több vásárlóból még alacsonyabb haszonkulcs mellett is könnyebben behozzák a költségeiket.
Egy nagyobb, stabil vásárlói tömeg kellene itthon, akivel számolhatnak a kiadók. (ami a dvd filmeknél már kialakult)
Amíg nincsen ez a tömeg jelen, addig magasak lesznek az árak.
Viszont az sem elhanyagolható gondolat, hogy a disztribútor ide normális áron hozza a portékát, de a jó magyar kisker rádobja a saját orbitálisan magas haszonkulcsát, hogy ezzel jól lehúzzon minket, és gátolja a fogyasztók bõvülését.
Itt és most szeretném ezt a vitát befejezni, mert nem érek rá közgázórát tartani teljes mélységében...

Sephi
Nem tudom te hogy vagy vele de Ps-en lehet videot lejaccani meghozza pofon egyszeruen.

Tan kicsit informalodj mielott hulyesegeket beszelsz ok?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

torrente
Ha minõségi házimozi-rendszert akarsz kiépíteni, az nem olcsó mulatság (200e Ft felett). Ha egy konzolt is 15-20e-ért adnának és hozzá a játékokat dvd-film árban, tuti hogy sokkal nagyobb lenne a kereslet. Szeretem a kaviárt, de az olajos hal olcsóbb és azzal is jóllakom. Ha olajos hal árban lenne a kaviár, miért ne venném meg inkább azt?<#finom>

Eh..Ps-en filmet lejátszani, vagy x-hez külön erõsítõt venni? <#csodalk>

Sephi
Minek asztali lejacco ha van Ps2 vagy Xbax ?😄

Csak nem azt akarod mondani,hogy 1:1 arányban van asztali dvd lejátszó és egy konzol a magyar háztartásokban?!

mila69en
vagy inkább a pénztárcájuk szûk

A filmek több embert érdekelnek, mint a játékok itthon, ezt kellene megérteni!
A dvds filmek gyorsan elterjedtek, hiszen ki ne szeretné otthon mozi szinten nézni a filmeket??
Ellenben a játékos társadalom meglehetõsen szûk.

mila69en
mit? mivan mé szerinted hány világnyelv van ha 1-et minimum beszélni kéne mi? már ne is haragudj de akkora baromságot mondtál

torrente
Új film: 6000
Új játék: 16000
Pedig eleinte a filmek is drágák voltak (a mi pénztárcánkhoz) mégis lett rá kereslet.

Jelentõs különbségek vannak a keresletek terén! Nem egy súlycsoport, így nem is összehasonlítható! Ha megnézed a dvd-lejátszóknak milyen forgalma van egy konzollal szemben, akkor rögtön megérted!

torrente
Akkor ennyi erõvel felesleges a filmeket is szinkronizálni.

torrente
Nem is a nyelv az elsõdleges szempont, hanem a szabadon felhasználható tõke nagysága (illetve kicsisége). És most nem a 20-on felüli, csak magukra keresõ srácokra gondolok, hanem 2-3 gyerekes családokra.

Nehogymár követeld egy profit-orientált cégtõl, hogy költségekbe verje magát egy ilyen kis piac miatt....
Félreértés ne essék, én is nagyon szeretném, ha jobban figyelnének ránk, de ez pont a 22-es csapdája: amíg nem vásárolnak itthon többen szoftvert, addig nem is fognak ránk figyelni, vagy egyéb kedvezményeket tenni irányunkban, viszont míg nem tesz engedményt vmilyen szinten a kiadó, addig meg nem fog a fogyasztá növekedni...szar szitu.

torrente
A többi hozzászólásod alapján állítottam. Tudom, hogy a munkád a másolás ellen szól vagy valami hasonló, de rossz helyen vagy rossz idõben, nem megfelelõ körülmények között. Majd kb. 15 év múlva, amikor már szinte mindenki ért baromi jól angolul, akkor lehet kardoskodni a másolók ellen. Vagy kezdjék most azonnal lefordítani a játékokat!

torrente
Én értettem a poénodat smiley nélkül is! A smiley-k csak szájbarágják, hogy mit kéne értened az írásból. Anélkül sokkal izgalmasabb.

Sephi
<#law>

Akarom írni:
Az intonáció nem jön át írásban!

Legalább tettél volna oda egy smileyt! A humorom nekem is szarkasztikus alkalomadtán, de az vhogy az intonáció nem jön át írásban 😉
Peace!

Sephi
Az a szo hogy "szarkazmus" ismeros nem ?😄

Szerintem te vegyel be nyugatot! Jaj de felizeltel megyek is lenyugodni! Nem birom a feszultseget!

Sephike vegyél vissza egy kicsit, vagy vegyél be egy nyugtatót, oké?
Amíg a fõ topicban arról szól a diskurzus, hogy a magyar milyen logikátlan nyelv, és hogy vers ilyen meg olyan a véleménye miatt, addig kéretik leszállni a két hozzászólásomról itt, rendben?

> Bírom az ilyen nagyszájú embereket mint te is vagy. Mintha nem is itt élnél.

Öregem, mibõl szûrted le, hogy nagyszájú vagyok? Csak mert szerintem jó lenne, ha mindenki beszélne egy világnyelvet? Gáborhoz csatlakozva: önszorgalomból, általános és középiskolában tanultam meg angolul és németül. Teljesen normális iskolában. Az egyetem alatt is tanulhattam volna még egy nyelvet, de akkor és ott már nem volt hozzá megfelelõ szorgalmam - ezt most felnõttként pótolom, munka után, szabadidõben.

.hzx

Teljesen egyetértek!

aabyssx
Én ugyan 8 éven át tanultam angolt és 5 éven át németet, de amikor elõször kellett élesben használnom elég nehezen ment. Viszont ez egy jó alap volt. Legalább a könyvek megvoltak és azt tudtam, hogy hol kell utánanézni, ha valahol hiányosságot éreztem.

Mindegy, amiért ezt beírtam, az az, hogy elsõ munkahelyemen feladatom volt a külföldi partnerekkel a szakmai kapcsolattartás is. És a gyakorlati nyelvértésemhez erõsen hozzájátszottak a játékokban (és rajzfilmekben) olvasott/hallott szövegek is. Nem a pécés FPS/RTS (nulla kommunikációs) akció sz*rságokra, hanem szellemes, mesés, erõs sztoris játékokra. Régi pécés point & click játékok, konzolos JRPG-k.
Megvan az elõnye is az idegen (konform) nyelvû játékoknak is.

www.youtube.com/aabyssx

Sephi
Baxatok meg a nyelvi vitatokat rendben? Faxomba nem lehet ennek kulon topikot nyitni!

Elrontjatok itt ennek a remek topiknak a hangulatat!

Nem, csak egy nickem van😊
De nem bírom, mikor mások anyagi körülményeire fogja valaki saját tehetetlenségét! Itt most nem rád gondolok, hanem úgy általában ezen a fórumon így szokott elõfordulni ez a gondolat.
Amúgy harmadévesként most kezdtem németet alapról, a franciát nem akartam tovább vinni, és tanfolyamra kell járjak külön, mert az iskola nem biztosítja az alapfokú tudást 😞(
Na, a továbbiakban ne offoljuk szét a topicot! 😊