6215
A warez rossz

• Lammer
    *zealot mod*
    nem vagyok ra melto! nem vagyok a ricsokardra meg melto, nagyon sokat kell meg fejlodnom, hogy kezembe vehessem a szent Kardot!!!444
    Bishop D'aAbyAntiWarezMon majd eljo az ido, amikor ott alek vala a lejart szavatossagu backup DVD sziklanal es kezembe veszem a szent csodat, az antiwarezesek gyamolitojat444 a SZENT KARDOTnegzzzz
  • peter31
    Szerintem bármilyen hihetetlen, de nem arra gondoltak, hogy a legegyszerűbb módon a drivert babrálják meg majd a hackerek a 360-as boxnál. Így viszont ha már beolvassa a rendszer a lemezt utánna a live már nem ellenőrzi. Így lehet Live-ozni a backup dvd-kel.
  • Sir Quno Jedi
    Elkopott hát ím a legendás ricsőkard is, melyet a legendák szerint csak az új antiwarezkirály tud majd kihúzni a lejárt szavatosságú backup DVD lemezek-ből öntött sziklából.
  • aabyssx
    Fegyverhordozó?!? Nekem? Hát leválik a bakancsom talpa.

De várjá', itt a rozsdás, csorbával teli, törött kardom. Neked adom! Küzdj tovább helyettem, hátha egyszer eljő a világosság!
  • Lammer
    lehetek a fegyverhordozod?
    *felveszi a begging pozt*
  • aabyssx
    Nem harcolok én már. Fog nélküli, féllábú, félkarú veterán volnék nagy, foltos hátizsákkal. :D

Inkább megfutamodék az hatalmas, romlott warez-démon-hadsereg ellen, hiába küzdöttem egyszer dicső célért.
  • Sir Quno Jedi
    Nalátod, most akkor tovább akarod folytatni a szélmalomharcot különböző emberi "felfogás"-ok ellen?! :DDD Don Quijote D'aAbyAntiWarezMon!
  • aabyssx
    Dehogy! Csak hát ez olyan égbekiáltó volt, hogy be kellett ide paste-zni. ;)

Jó példa, hogy a warez-elés nem feltétlenül függ az anyagi helyzettől. Simán felfogás kérdése.
  • Lammer
    szanalom?
  • Sir Quno Jedi
    Rohatt BSA spicli vagyol ám, ugye tudod?! :D
  • aabyssx
    / paste

ma 23:05 | privát | galéria | válasz erre | #91814

amugymeg hja... warez!!! meg ancsiban is..
    ne hulyeskedj.. fizetnem kell az automat azt hogy elek a kajamat es vegyek 3 konzolt es mindegyiket lassam el jatekkal?
    emellett tuningoljam az automat is?a sok dolog kozul egyedul a konzoloknal lehet csalni...
  • Gabe18
    A "véres veritéket" nem én irtam,és ráadásul kifelejtettél egy fontos szót,ami az "utolsó".
    Mert nagyon nem mindegy hogy véres veriték árán keresett 200-300 ezres fizetésből pengetsz ki havi 10-20 ezret játékra,vagy havi 100 ezerből.
    Én nem magyarázok semmilyen bizonyitványt,nem akarom én magam "jó fiunak" feltüntetni.Amig lesz warez kihasználom.
    Volt olyan játék ami nekem is megérte a megjelenés napján a 10.000 forinot (PES5 pc-re),amivel azóta is nap mint nap játszok,és ha kijön a 6 valószinű azt is megveszem.De ez is csak a multiplayer rész miatt.
    Egyébként szerintem pontossan a játékok on-line multi része,és az ottani szolgáltatások az ahol a warezt meg lehetne fogni leginkább.
    Ehhez képest az Xbox360-on másolt játékal játszol Xbox LIVE-on gond nélkül,már pedig nem hiszem hogy ez ellen a MS nem tudott volna tenni valamit ha akar.Ez is elgondolkodtató...
  • Lammer
    ne legy mar ilyen buta, konyorgom(ja amugy IGEN ide is ir peldaul aabyssx forumtars, tudod a Termelo gazda...) jossz itt a komcsi demagogiaval, hogy ki gondol a szegenyekre etc... a veres veritekes szoveged meg igencsak megallja a helyet, mert en peldaul igenis moralisan felnottem mar arra a szintre, hogy MEGTISZTELJEM azon jatekkeszitoket(HINT: MEGVESZEM) akik megerdemlik, hogy tamogatom oket... igen nekem is minden konzolom sz4rra van moddolva(kenyelmesebb is :D ps2 pl. hddrol jatszas stb)meg minden... igen enis letoltom a full gamezt es lecsekkolom, hogy ERDEMES-e megvenni, es ha tenyleg erdemes megvenni, akkor go ebay es toredekaron hazajon(kapjak be a hazai forgalmazok a rohadt nagy arresukkel)... amugy delete...
    lehet igy is gondolkodni... nemde?
    magyarazod te is a bukott bizonyitvanyt, ahogy enis tettem azt korabban(igen megkovezem magamat, es igyezek minden szaromat legalizalni szepen sorban, es nem a bilincsesek miatt, mert a pofajukba rohogok...)
  • Gabe18
    Szerintem ugyanott vagy mint a zöldségessel,annak a szempontjából nézed aki a terméket késziti,mig ide gondolom olyanok irnak aki vagy megveszik,vagy warezolják.
    Ingyenes játék?Hát max pc-re.Konzolon én nem tudok.
    És pc-n is ingyes játék?Americas Army,vagy a FEAR Combat ami valóban szinvonal.Esetleg valami MMORPG,azokat nem ismerem.Lehet ezekkel az alternativ lehetőségeel jönni,csak vajon ki kiváncsi ezekre,amig a warez él és virul.
  • Lammer
    jo ok a zoldseges rossz pelda, akkor legyel termelo gazda, tehat az a munkad, hogy a termofoldeden betakaritsd a cuccost, majd a nagybanin ertekesited, tehat ebbol elsz...
    namostakkor helyetesids be a zoldsegest a gazdaval...
    igy ok?
    amugy meg van ingyenes jatek dogivel... etc...
  • Ma2ska
    Na de itt a warezoló-antiwarez és nem a kiadó -warezoló viszonylatban vagyunk e fórum kereteiben, vagy valaki képviseli itt a zöldségest ?
  • Lammer

tegyuk fel te zoldseges vagy... nah??? miertnem osztogatod el a paradicsomot meg a paprikat... jajjhat de szemet vagy...
    OMAJGAD!
  • Ma2ska
    Ennek a fórumnak már az alapgondolata is hibás. A chip és a következményes warez által játéggépünk+funkcióval gazdagodik, és lehetővé teszi hogy szegényebb néprétegek is élvezhessék a játékokat. Ezt hivják szociális gondolkodásnak ami néhány zsidrák embertöl elhiszem hogy távol áll, mert hiába gizdulnak itt hogy bizony véres veritékkel megkeresett utolsó forintjábol stb stb. nem kell ezt komolyan venni. Arról nem is beszélve hogy gépünk okosabb lesz, ezért hivják "okositásnak", amit a gyártó hanyagság folytán kifelejtett, ügyes emberek pótolják. Szemléletváltozásra van szükség. Tehát. 1. szociális gondolkodás 2. Hardwer fejlesztés, innovácció
  • Checkerboy
    Szégyen a warez , de hasznos!=P
  • nipponia
    Én is tájékozódtam, amennyire tudtam:D. ár hogy nincs olyan bolt, ahol ki lehetne próbálni a játékot, hogy megvegyed-e vagy sem. A GT gondolom a gran Turismo akar lenni. Na nekem annak csak az első két része tetszett. A többi szerintem már csak rókabőr lehúzás volt. Aztán megvettem xboxra a Forza Motorsport-ot, és nálam leverte a GT-t. Ez lesz egy olyan dolog, hogy kijön a 2. része és rögtön megveszem:D.
  • Super DANTE
    Én vásárlás előtt jól tájékozódom, de vannak olyan játékok is, amelyeknek több része meg van és már az 1. résztől kezdve tudom, hogy a következő is jó lehet: GT.
  • nipponia
    Az a Phil Harisson, aki azt mondta hogy márciusban megjelenik a PS3-om? Vagy aki azt mondta hogy már javában gyártják a gépet? :D:D:D:D.
    Ember vállogatja, ki mit vesz meg. Én nagyon fukar vagyok ezen a téren, mert sajna talán ha 100 játékból van 1, ami megéri a 16 ezer forintot. Nekem például a burnout 4 megérte. De sajna egy párszor mellé nyúltam, mert a demó király volt a teljes meg uncsi lett.
  • Super DANTE
    Ha Phil Harisson azt mondja, hogy nem lesz 100$ egy PS3 játék, akkor már nagy gond nem lehet, de egy X360 játék sem több 16 e ft-nál, pedig már az is nextgen cucc, akkor a BD-s játékok árai sem lesznek egetverőek, pl. én már vettem PS2-höz játékot 2 e ft-ért is, de 20 e ft-ért is, ami tetszik azt meg vettem, és ezután is megfogom venni, sok hobbim nincs, singliként meg nem kell asszonyra költeni, szóval én nem sajnálom az eredetiért a pénzt.
  • nipponia
    Elfelejtettem:D.
    Egy filmet tartalmazó lemez árát soha de soha ne hasonlítsd egy játék árához. Egy egyszerű filmet (nem a diszdobozost, limitált, stb filmek) soha nem adnak drágábban 5-7 ezer forintnál. Míg egy játék (még a cd-ek is) átlag induló ára 10 ezer forint. A filmeknél ott van még a mozibevételek, kölcsönzési díjak, televíziós jogdíjak is. Játékoknál ilyen nincs.
  • Super DANTE
    Én arra lennék kíváncsi, hogyha ténylegesen lesznek 20-25 vagy annál több gigányi adattal bíró játékok, akkor azokat, hogyan fogják töltögetni? Mert ehhez már kell sávszél. Vagy leszedtek ilyen marha nagy ISO-kat?
  • nipponia
    A legkisebbé lehet, hogy annyi. De szerinted a játékfejlesztőket hol érdekli, hogy mekkora lesz a játék mérete. Ők a legnagyobban gondolkoznak, hiszen ha megtudják csinálni 100 gigára, minek szorítkozzanak a 25 gigás lemezre.
    De ezen értelmetlen vitatkozni. Warez volt, van és lesz is.
    A játékok készítésének költségeit meg nem szabad összehasonlítani. Azért közben emelkedtek az energiaárak, nőttek a fizuk, az életszínvonal. Olyan, mintha a Ben-Hur film költségvetését összehasonlítanád mondjuk a mostani Titanicéval. vagy a 10 évvel ezelőtti kenyérárakat a mostaniéval.
  • aabyssx
    Ezt nem csak a technológia határozza meg, hanem az egész játékipar növekedése.

BTW erőforrásigényben sincs egy szépen, részletesen megrajzolt 2D-s játék és egy 3 polygonból álló 3D-s játék között nagy különbség. Viszont amikor már tolni kell az a 3 polygonos limit-et, akkor egyre több fejlesztői, művészi idő és egyre több tesztelői idő kell.

Hiába emelkedik a léc csak egy kicsit élményben, erőforrásból sokkal-sokkal több kell hozzá.
  • Super DANTE
    Induljunk ki a BD filmek árából kb. 30-40$, de lehet már ennél kevesebbért is meg lehet venni.
  • UNREG
    Rosszul matekozol, egy írható BR lemez most a boltban 4-5ezer körül van, az előállítási ára ennek a töredéke lehet.
  • UNREG
    Valahol érthetetlen ez a hatalmas költségbeli ugrás. A grafikonon látszik, hogy kb 15 évig durván egy szinten maradt a költségvetés, ebben beleesett két generációváltás is.
    Vagyis nem növekszik a költség líneárisan a hardever erősödésével, egészen mostanáig.

Aztán a nextgeneknél ugrik egy óriásit, ami viszont egyáltalán nem látszik a játékokon, ez paradoxon.
  • nipponia
    Akkor matekozzunk:D. Egy DL dvd előállítása kb 200 forint, a játék ára 15-18 ezer forint. Ha csak egy BRay üres lemez előállítása 10 ezer forint, szerinted majd 16 ezerért fogják árulni?
  • aabyssx
    50 USD az 11e HUF ám. Persze sokkal jobb ár, de ettől itthol nem térne meg mindenki...
  • Super DANTE
    16-20 e ft lesz rá egy játék, mint anno PS2-n volt kezdetben, de manapság is az új játékok 16 e ft-ba kerülnek, mi ezen a meglepő?
  • nipponia
    Visszaolvasván, jőkat nevettem a hozzászólásokon (persze pozitív értelemben, nem kinevetésről van szó). Most már értem a mondást, mindenki a maga portáját látja. Nem kell annyira félteni a kiadókat. Akkora warezolás nincs a világ többi részén, mint nálunk. Kint keresnek 3000-5000 dollárt, és 50 dollár a játék. Ha ilyen arány lenne nálunk is, egyből megszűnne a warezolás, hiszen ki az a hülye aki nem veszi meg eredetiben ilyen arány mellett. De sajna nem ez a helyzet. Nálunk keresel 100000-130000 forintot átlagban, és 10000-18000 forint között van a játékárak (konzol, pc beleszámítva). Hol fog az ember megvenni ennyiért, mikor folyamatos áremelések miatt, örül ha életben marad. Nekem is vannak eredeti játékaim, amiket leárazáskor vettem, de nem fogok többet kicsengetni érte. Egyszerűen egy átlag ember anyagilag nem teheti meg. Én inkább abból a 10000 forintból elmegyek bulizni a barátaimmal, barátnőmmel. A játékhonosítás meg egy vicces téma:D. Valaki lentebb mondta, ha nem veszik meg a játékokat, akkor nem fogják lemagyarítani. De, lefogják. Ugyanis uniós előírás (és nálunk asszem 2010-ig kel elérniük a cégeknek), hogy a megjelent programoknak tudniuk kell az adott ország nyelvén. Legalább felirat szinten. Nem a nagylelküségük miat fordították le eddig az EA, most meg a MS a gémeket. Hanem mert előírás lesz. És azt sem fogja megcsinálni, hogy akkor hivatalosan nem jelentet meg nálunk játékokat. Kötelező lesz minden olyan játék megjelenése nálunk, amit az unió többi országában megjelentetett.
    És még egy érdekes dolgot az árakról. Jön a PS3-m, annak játékai Blue-Ray lemezeken. Egy üres lemez előállítása jelenleg 10000-12000 forint között mozog majd. Mennyi lesz szerintetek egy játék rá? Majd mikor megjelenik a gép, akkor mondjátok azt, hogy "nem a warez miatt vesznek gépeket nálunk.".
  • aabyssx
    Azoknak, akik szerint ingyen kellene a játékokat csinálni (vagy majdnem nyers adathordozó áron eladni):

(576-ról)
  • Code92
  • Code92
    vagy hogy mit "kér kölcsön a havertól"
  • Street
    Mi persze??
  • Bazijoe 2
    Hát persze..... :-) :-) :-)
  • Street
    A warezolásról sz.tem a sok szutyok demo is tehet!! Ha pl jobban bemutatnák a demok a gamet , többen elmennének megvenni az eredetit! Jártam már én is így: jáccottam a demoval "HÚÚ , DE ZSÍR" oszt megvettem a teljest és pofára estem , egy ilyen után meggondolja az ember , hogy mit vesz meg.