6215
A warez rossz

• tejföl
    Megis mit mondhattam volna szerinted a zsemle klonozasi peldara?
  • guardian hero
  • tejföl
    Mar ne haragudj, de te magadtol vagy ennyire retardalt szellemileg?
    Van amit lehet klonozni es van amit nem.Sajnos embert lehet elvileg, remelem hogy nem te leszel az elso gyakorlati pelda ra.
  • tejföl
    Nincs szuksegem onigazolasra, mert abszolut nem erdekel, hogy ki mit gondol a warezrol. Engem az ilyen onjelolt erkolcssoszok zavarnak, mint te. Nem kell beszolni, ha valaki warezol, mindenki ugy ervenyesul, ahogy tud. Ennyi erovel, mar hogy autos peldanal maradjak, leinthetned a gyorshajtot, hogy miert szaguldozik 100-al, ahol a megengedett sebesseg csak 50. De ugye nem teheted meg, mert nem RAD TARTOZIK AZ ITELKEZES. Szoval, vagy tetlenul szemleled, vagy a megfelelo hatosagnal fejezed ki nemtetszesed. Es vegzetul kozlom veled, hogy a szamitogepemen egyetlen warez szoftwer van, ez pedig a flashfxp. Az is csak azert, mert egyik kedves baratom bar szamitastechnikai boltja van, nem tudta nekem beszerezni. A PS3-ra ertelemszeruen csak erdeti jatekaim vannak, a boxra pedig megvan minden game, amivel online jatszom. Ettol meg eszem agaban sincs kioktatni valakit a warez karos hatasairol. Ne az en tisztem es nem is a tied. Ettol fuggetlenul, ha mint programozo nem ervenyesulsz, meg mindig elmehetsz BKV ellenornek. Az mar majdnem hatosag.
  • pc killer
    Lenne hozzá motor és alvázszám generátor.Ha már az autót is le lehetne tölteni.
  • Afe
    az meg azért lenne gáz, mert a több 100-1000 ugyanolyan motor-alvázszámú gk-t nem lehetne forgalomba helyezni. hamar bukta lenne ott is.
    max egy jólmenő autóalkatrész boltot be lehetne indítani;)
  • aabyssx
    Ha leklónoznál egy zsemlét, akkor a boltnak ugyanolyan kárt tennél, mert rájukrohad az a zsemle, amit Neked szántak.
  • Lammer
    "megint mas dolog klonozni egy programot, jatekot, stb..."

igen ezt is mar ezerszer kitargyaltuk a topikban ^^
    ez ilyen warezolo onigazolo szoveg :D

de pelda:
    - en tegyuk fel programozo vagyok es el szeretnek adni egy progit amit megirtam
    - ha te leklonozod a progit akkor en szepen elesek a beveteltol... ha ezt ugye Mo.i feelingben megtobben csinaljak, akkor megtobbet bukok (mert ugye te is hasznalod rgo fizetni kene erte)...
    rgo: van ertelme szenvednem, ebbol megelnem(?) nem, rolo lehuz ennyi ^^

szal ez igy gaz ha belegondolsz nagyon gaz...
  • Gabe18
    Nem jobb,mert a ócska programot ugynúgy feltörhetik 2 hétel megjelenés előtt mint a csodálatossat.De ha megveszed eredetibe,számodra akkor se lett volna jobb egyik sem.
  • HUNMarcus
    a vállalkozó kedvüek Szőke kapitány nyomába eredhetnek , hátha feltalálják az autóklónozást
  • tejföl
    Mas dolog ha valaki a hazam elol elviszi a verdat, megint mas dolog klonozni egy programot, jatekot, stb....
  • LordAndrew
    Itt nem a kivitelezhetőségen volt a hangsúly, hanem a lehetőség / lebukás arányon és ennek kihasználásán. Amíg egy eutólopásnál komoly esélyed van arra, hogy elkapnak a lopott kocsival, addig egy film / játék letöltésnél ez az esély minimális -> autót kevesebben lopnak, mint filmet

A példa tényleg rossz volt, elnézést kérek. (Bár azért gondolatban eljátszottam vele, hogy milyen autókat töltenék le a garázsomba )
  • HUNMarcus
    pl... csak ez nem kivitelezhető, lehetetlen dolgokkal meg ne foglalkozzunk
    !
  • LordAndrew
    Nem akarok ideológiai vitákba belemenni, de a warez elterjedését nagyban elősegíti az is, hogy szinte lehetetlen elkapni a letöltőket. Két gombnyomással lehet letölteni valamit, ráadásul úgy, hogy a lebukás esélye minimális (megfelelő ötletekkel, kapcsolatokkal és technológiával pedig akár nullára csökkenthető). Mindig autós példával szoktak példálózni (hogy autót bezzeg senki sem lop), pedig ha lenne egy autó-torrent oldal, ahol kettőt kattintasz az egereddel és amig megvacsizol addig letöltődik a garázsodba a 645-ös bömbi, akkor az autószalonok látogatottsága is nagyon visszaesne...
  • tejföl
    Azert egy multiplexben egesz mas elmeny filmet nezni, mint akar egy 82 cm-es tv-n. Nekem nincs sok negativ tapasztalatom a Debrecen Plaza mozijarol, igaz nem hetvegen megyunk moziba, hanem hetkoznap a kora delutani orakban, mikor keves a nezo.
  • Ewergo
    Csak hogy ez a "...neten minden hamarabb fent van..." nem azt jelenti hogy az uj cuccok mind jók!!
    (Gondolom erre reagáltál?!) Jó példa erre a Bio meg a Strangle. Mármint számomra felejtös. Viszont a Gearst, DOA 4-et, meg még jo párat, semmire nem cserélném.
  • guardian hero
    Igen, mindent meg lehet. A játékvételt is, használtan, vagy újonnan budget áron, stb... Aki szerint csak 0day cuccokkal lehet jót játszani, az elég korlátolt ember...
  • Ewergo
    Ez elég szélsöséges példa!
    Aki nem nézi hogy mennyi lovéja van csak költ, az még kigyerek és apu,anyu vesz gémet. Aki meg már mérlegelni tud mennyi zsozsoja van és hova teszi, az meg 1 hónapban kb. 2 Big menüt vesz, telón éppenhogy csak idöt beszél meg vagy néhány sms, filmet meg nem szabad a büdös lábszagu moziban nézni ahol pofáznak melletted állandóan és röhögnek ha kell ha nem. A neten minden hamarabb fent van plusz az otthoni házimozi. Szal mindent meglehet ócsóbban oldani.
  • aabyssx
    Egy fóliás, drágán vásárolt 360 játék (Bioshock) ebay-en 15000 házhozszállítással együtt.
    Egy fóliás, drágán vásárolt DS játék (Rune Factory) ebay-en 9700 házhozszállítássa együtt.

Ezek szerintem simán elfogadhatóak, és ráadásul nem a legjobb árak, amiket én ki szoktam fogni.

Viszont meg lehet nézni, hogy valaki egy hónapban mennyit költ tök felesleges hülyeségekre, mint pl. mennyit pofázik el feleslegesen telefonon, mennyi hamburgert eszik, ami másnap a budiban végzi, moziban milyen hulladékot néz meg aranyáron, ami max 2 óráig tart, és még rakás luxus dolog, amire semmi valójában szüksége, de költ rá.
    Ezek közé a játékok, ami a legtöbb idejárónak ugye elég fontos dolog, érdekes módon, már nem fér be. Miért?!?
  • Ewergo
    Ez mind szigoruan csak feltevés. Ugyanis 3 hónap elteltével nem fogja senki megvenni, vagy nagyon sokára tudod csak elpasszolni 9 ezerért pont a Bio-t ami igencsak ellentmondásos gém.
    De ez az eladás vagy csere téma egyszer már belefulladt abba, hogy nagyon sok jo játék van és idöt állo (multi, osztott képernyös) amiket megtartasz, mert a haverok "meglincselnek" ha nem játszhatnak veled azzal a gamával. Ugy hogy nagyon kevés progit cserélsz el szivesen.
  • aabyssx
    Aki warézik, az meg szegény megélhetési bűnöző ugye?
  • öregharcsa
    tömören: ez egy idióta..
  • Kandurex
    hibás ideológia,..látszik, hogy nem foglalkozol eredeti játékkal, pláne nem konzolon, ahol ezerrel megy a csere és eladás busines, ellentétbe a PC -vel, ahol akkora a kalózkodás mértéke, hogy 1000Ft nem érnek akár a legújabb játékok se...

de tegyük fel, itt egy új játék: Bioshock, most a 365gameren 12.000 -ért beszerezhető,..tegyük fel, hogy egy negyed év múlva megunod,...eladod, mondjuk 9-10k -ért...buktál 1000 forintot, miért ezeret? Mert kb. ezerből jön ki a warez is....
  • johnny quest
    Aki nem warezol az jó ember és gazdag is....
  • aabyssx
    Ja. Csak az egyik "romboló", a másik "építő".
  • Szeszmester
    Aki nem warezol, az is ideologizál.
  • aabyssx
    Olvass vissza kicsit ebben a topikban!
    A warezpisták olyan ideológia-várakat, erődöket építenek, hogy csak nézel majd.
  • Ewergo
    EZ tuti papnak készül...vagy már az is. Ök tudnak ilyen üres szófosásokat alkotni amit egy mondattal érthetöbben prezentálhatnának.: "Használj Linuxot me az ingyé van". De az üzletben meg igyis-ugyis fizuzni kell érte...a csomi miatt.
  • guardian hero
    Az se gyenge, hogy leírja, hogy az összes eddigi keresete lopott szoftverrel elvégzett munkákból származott, majd felrak egy Linuxot, és egyből megbékél istennel meg a lelkiismeretével... Imádom a keresztényi bűnbocsánatot, főleg, ahogy magukra tudják alkalmazni mindent elsöprő nagylelkűséggel!
  • aabyssx
    Szép!

Vajon a filmek és a zenék megalkotóit is megsegíti majd Isten, amikor még a rajongóik is "megspórolják" a támogatásukat?
  • guardian hero
    Az mplayer a sátán műve!!!
  • Lammer
    lol es ha tudna, hogy az mplayer lejatsza az mp3prot... omg...
  • guardian hero
    Ezen behaltam, komolyan nem tudtam eldönteni, hogy ez most komoly-e, vagy csak egy nagyon gonosz poén :D

Isten a szoftverlegalizáció mellett van!

(beszarás, ahogy keresi a kibúvókat a kis álszent, pl. netrádiók adásának lementése, überLOL :DD)
  • aabyssx
    A pénz téma nagyrészt csak kényelmes kifogás. Ez nem csak pénz kérdése (már).

Van egy barátom, aki amúgy teljesen korrekt ember, tisztelem és becsülöm, de egyszerűen neki természetes, hogy p2p szed le mindent (szoftvertől kezdve a filmekig), pedig 40 milláért vettek házat nemrég. És szoftverfejlesztéssel foglalkozik ő is. Ebből él ő is. És sajnos nem csak egy ilyen példát tudnék a körömből.

De szerencsére tudok ellenpéldát is. Ismerős közalkalmazotti fizetésből spórolt össze pénzt notebook-ra és szoftverre. Szóval ez inkább értékrend, meg mentalitás kérdése.

Jó viszont látni, hogy egyre több magyar gamer vesz játékot. Inkább kevesebbet, de azt jobban megbecsüli, és megválogatja.
  • Lammer
    VAAAAAAAAAA brendnyúpörl

Erdemes elolvasni...

HINT! amit figyelni kell a "nincs penzem vs alairas"
    esetlegesen megvaltoznek a sracnak az alairasa, ez volt:

"ASUS P5W64 WS PRO|Core 2 Duo E6600@3600MHz|Coolink U8|A-Data Extreme Edition 2X1GB DDR2 1066@1200MHz|MSI X1800XT@PE 512MB Zalman VF900CU|Enermax Liberty 400W
    Xbox 360 GamerTag: Szlobi"

oloal...
  • Sir Quno Jedi
    Találkozzunk-e a Terran bíróságon?!!!
  • Lammer
    loalis, "fotopikbol" tudnek idezni eleg sokat... demost lasd kivel van dolgod, eltekintek tole!44
    jossz 1el buddy
  • Sir Quno Jedi
    Ki a warezos, teee! Mit merészelel?! Megvádolsz becsületes törvénytisztelő polgártársakat csípőből és azt hiszed, hogy elviszed szárazon a dolgot?!! :DDD
  • Lammer
    KUZS! te csak ne csicseregjel itten-e! nagyuzemi warezos azt megitten osztja az eszt... felhaborite-!?567
  • Sir Quno Jedi
    Szentem egy sztárkreftnúbnak nem jönne ki a műanyagsziklából...hmmm... :D