A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
A warez az áruk ellenszolgáltatás nélküli megszerzését jelenti
Azt bizony. Illetve nem direkt fizetést (vagy egyszer fizetést, mert az is warez, ha megnézed a moziban, aztán letöltöd)

De ez nem jelenti azt, hogy a warez legálissá válik.
De, pontosan azt jelenti. mp3 mint formátum üldözött és a warez volt (merthát mivel nem lehetett mp3 formátumban megvenni, sajátodról nem csinálhattál másolatot, így csakis illegális lehetett), divx dettó (illetve hivatalosan DivX film szerintem az óta sem jelent meg, nem lehet kapni, tehát csakis Rip lehet), és most a P2P center, ami lényegében a sorozatok részeinek letöltését teszi egyszerûvé. Az a durva, hogy amirõl a szolgáltatók évek óta (>5!) papolnak, a VoD (beállítod reggel mi kell, estére vár a sorozatod aktuális része a gépen) kb a StarGate-tel kezdõdõen megvalósul a torrent hálózatokban (talán a 3-4-ik szériától, és ugyebár free 😊). Szóval a szolgáltatók már azóta meg akarják valósítani, de a kiadók és érdekvédõk nem engedték nekik.
És mivel már hatalmas méreteket öltött ez a torrentes VoD (1-1 jobb sorozat része > 100.000 letöltéssel csak 1 nemzetközi oldalról 3 nap alatt), belekényszerülnek a kiadók is. És így lesz ez is legális (majd egyszer, mert a DRM-mel egyenlõre teljesen maguk alatt vágják a fát)
Sõt, ahogy fejlõdik a net, sztem ez a VoD teljesen át fogja venni a TV-k szerepét sorozatok szempontjából (az a 100.000 1 éve még csak 70.000 volt, 3 éve a 20.000 is sok volt ...)

Amúgy ha warezolnál, meglenne már a lakásravaló (és a gyerek 😊)), vagy csak az "élményeid" (film, játék,...) száma lenne a mostani sokszorosa ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Anubys
Látod, ha warezolnál, már meglenne a gyerek... 😉
Amúgy ha figyelmes vagy, azt is láthatod, hogy azok warezolnak, akiknek nem csak saját magukra keresnek, de van 1-2-3 gyerek is... Ilyen esetben full érthetõ szerintem...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

aabyssx
> amit az emberek jogosnak és morálisnak tartanak, az a törvény

Ez pontosan így van! Csak egy piac lehet, hogy nem életképes bizonyos törvények között. Én pedig szeretném, ha élne ez a piac.

BTW a warez nem jelent egyet az online terjesztéssel. A warez az áruk ellenszolgáltatás nélküli megszerzését jelenti.

Az online terjesztés nekem tökéletes volna. Azzal semmi gond. Nekem annál nem lenne kényelmesebb, hogy megjelenés után egy nappal már meglegyen pl. egy játék, amiben nem kellene kifizetni a kamionos, hajós, repülõgépes szállítást, a terjesztést, utcai üzletbérletet stb. Az átalánydíj még kényelmesebb volna. Fizetném, mint a szél.
De ez nem jelenti azt, hogy a warez legálissá válik. A P2P, mint technológia sem feltétlenül jelenti illegális tartalom megosztását. Csak mivel 90%-ban erre használják sokakanak szinonímát jelent. Én is használok bittorrent klienst. Több online újság így oszt meg pl. játékvideo-kat, demo-kat - és ezek legális tartalmak.

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
Valamilyen szinten igazad van aaby, valamilyen szinten nincs.
Persze, az elõadóknak pénzt kell kapnia azért a mûvéért, ami keresett, de nem így.
A régiókódnak egy módon lett volna értelme régen (na nem úgy, ahogy használták, mert ez rasszizmus, kirekesztés és tisztességtelen üzletelés), ha az szerint (melyik régióba mennyi az átlagkereset) kerültek volna olcsóbba (ugyanazért a gazdag amcsi fitetett volna 10x annyit mint egy ugandai pölö).
Most (hja 3-5 éve), hogy az internet használat világméreteket öltött, ideje lenne az egyébként teljesen felesleges kiadóknak is átlépni a következõ évezredbe, mert a 80-as évek szintjén leragadtak.
Volt egy nagyon jó kezdeményezés (talán francia?), hogy általánydíjjat kelljen fizetni (<10 eFt/hó), és mindenki azt tölthesse le és nézhesse/halgathassa, játszhasson vele, amit szeretne.
Gondolj bele, most is alig van idõnk filmet nézni, játszani, és nem azért mert félünk letölteni, hanem mert dolgozunk és más dolgunk is van. Mit veszíthetnének akkor egy általánydíjjal?
Úgy mellesleg a warez mint az látszik is szépen megy át jogtisztába: DivX, mp3, és már megjelent egy P2P settopbox is ami netrõl szedi le (pölö torrentel) a megnézendõ dolgokat
Szóval a warez egyébként is megszûnõben van, de nem azért mert legyõzik, hanem mert legális lesz (amit az emberek jogosnak és morálisnak tartanak, az a törvény)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Mi tudtuk, õk is tudták (a rendõrök már nem annyira tudták, meg némely esetben a bírók se<#levele>), DE ami a legfõbb, az emberek nem tudták.
Annyira tömte a média (meg ezek a polgári erõszakszervezetis érdekvédelmisek) az emberek fejébe, hogy ha letöltesz bármit, akkor TE BÛNÖZÕ VAGY! és ezért börtönbe fogunk csukni és milliós kártérítést fizettetünk veled, hogy még amit szabad sem mertek megtenni.
Ezzel kiugrott a szög a zsákból, talán végre kezdik megérteni az emberek, hogy filmet és zenét letölteni hazánkban nem bûn, mert mi egy demokratikus ország vagyunk nemúgy mint amerika (ahol ezért kicsinálják a szerencsétleneket)

aabyssx
Csóró magyarok szeretnénk közelíteni a "nyugathoz"? El kell kezdeni úgy viselkedni, nem pedig csak várni, hogy valaki más a szánkba röptesse a sült galambot! Mondom ezt úgy, hogy nem merünk párommal gyereket vállalni, mert nem kapok hitelt erre alkalmas lakás/házikó finanszírozására. Mégsem rinyálok, hogy jaaaj, de rossz nekem, és ezért nekem szabad mindent.

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
enis magyar vagyok es warezolok, sajnos szar a keresetem, de ez sajni nem mentseg :/... bar megvan az az elonye, hogy legalabb latom mire fogok kiadni penzt... mostis biszniszeltem, lett 20Km, el is vertem DVDdilmre(nem volt dragabb filmem 1990nel) meg egy silent storm goldra(nah ez volt 4K) 😄DDDDDDDDD szeretnem visszaszoritani a warezt, mert amik megerdemlik gamezok,filmek,progik azokert fizetek... minden honapban aldozok egy 10-15Kt az eredeti gamezokra, fimekre... szerintem lehet okosan... ha nagyon akarjuk(marmint az eredetit, neeeem nem lopom 😄DDDD) 😉

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Én nem szégyellem hogy warezolok. Miért is tenném???Örülök annak amit be tudok szerezni. Nem hiszem hogy nekünk csori magyaroknak kellene eltartani a japán játékfejlesztõket,kiadókat. Én nem élek rosszul,vállalkozó vagyok, de ha megszeretném vásárolni azokat a ps2es játékokat amik érdekelnek akkor csõdbe mennék. Ha pedig csak egy-két progit vennék meg félévente eredetiben akkor lemaradnék annyi de annyi játékról és játékélményrõl hogy a szívn szakadna meg. Én warezolok és kész,mert nekem így jó és mert nem vagyok német,angol és japán állampolgár havi 800ezres fizuval. A másik pedig hogyha némelyik kiadó,fejlesztõ olyan szemét játékkal árasztja el a játékosokat(süt róluk hogy csak a minél több pénz bezsebelése ugyanazzal a játéknévvel) akkor mi is csesszünk ki velük. De van néhány játékfejlesztõ aki megérdemli az eredeti megvásárlását(Square-Enix). Mindegy. Én magyar vagyok tehát warezolok. Aki pedig akar az vagánykodjon azzal hogy õ nem warezol és évente beszerez 2db ps2es játékot mondjuk.
Max 36
Egyébként távol állt tõlem a személyeskedés,de amíg szomorú tény,hogy nincs meg a min. 100e ft kereset/fõ kis hazánkban,addig ne is várjuk,hogy visszaszoritkozna a warez.

Isten most nem ér rá,segíthetek?

Max 36
Igazad van.Nem vagyok én sem büszke ,hogy erre a megoldásra kényszerülök,de amíg a családot is el kell 80 rugóból,addig ne szóljon meg pl. a félmillát keresõ bankár,vagy manager-kölök<#violent>

Max 36
Nem,mert csak a félmillát keresõ sznobok szemében szálka a file-cserélgetés.Addig,amíg saját magam számára cserélgetek,különben sem b.cselekmény szvsz.De nem csak Mo.-on töltögetnek le,hanem a világ minden pontján.

RÖHEJESEK VAGYTOK!!!!!Nevetségesek.A warez csak annak szégyen aki 500ezret keres havonta. Mit képzelünk mi magyarok??Úgy viselkedünk mint ha mi is japánok lennénk.Azért ott még nem tartunk fizetésben. És nem fogok lemondani egy csomó remek játékról hülye elvek miatt vagy azért mert a fizetésem nem engedi meg.Amúgy is jobban szeretek ps2es vinyóról nyomulni mert ez a ps2 kímélõ megoldás.Tehát így van rendjén ha vannak warez gyûjtõk és vannak eredeti gyûjtõk is. Nincs ezzel baj sehol. Az amerikai+japán piac pedig úgy is eltartja a játék fejlesztõket,kiadókat.Ne mi csori magyarok vagánykodjunk az átlag 80ezres keresetünkel.
Beast Machine
A.WAREZ.ROSSZ! ÉRTVEEEE??!! 😊

...vágod?

aabyssx
Bûncselekmény, vagy nem bûncselekmény SZVSZ mindegy. Az a réteg, aki nélkül nem létezhetne, amit élvezel, nem kapja meg azt, amit kér érte.

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
mondhatnank vegre... de mar regen tudtuk, hogy a mozgokepet es a zenet, le lehet tolteni, persze szoftvert nem...
ha visszalapozol meg pont en postoltam regebben egy hwsw cikket errol... 😉

szerk: a sracnak a forumban tokeletesen igaza van SZVSZ...

mrzed001
Cikk-> Végre kimondták: a letöltés nem bûncselekmény
Kell ehhez még hozzáfûzni bármit is ?
😊))

mrzed001
Majd ha jön az ifjú trónörökös az biztos elkezdi a pusztításukat 😊))

mila69en
nekem sem.... mert nincs is túl sok<#mf1><#hehe>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Lammer
😛PPP

nekem igen, es nayon karcosodik meg koszosodik AAAA 😄DDD

aabyssx
Soha 1 darab gyári audio CD-m, DVD-m, játékom nem b*szódott még el. Pedig használom egy ideje. Paranoia rulezik!

Vigyázz zombi!

/ mögéd mutat

😉

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
Lamer 😛
PS2t csuklobol lehet backupolni akar a dvddecrypterrel
Xbox mar huzosabb, azt pl XBMC fajlmasoloval attolod a fajlokat egy temp konyvtarba a box viynojara, majd FTP alatt visszamasolod a pcd vinojara, majd ott pl a QWIXel megcsinalod az Xisot... 😛PPP
Gamecubenal meg az uj chipeknel USB kerersztul "backupolsz" vagy a jo oreg BBA adapteres megoldast valasztod ->1 lemez 45 perc altalaban...
ezen mi olyan bonyolult??? 😄DDDDDDD
es maris nem koptatod az eredeti lemezt, foleg nem egy 16E forintos eredetit(megy a vitrinbe az eredeti DVD, no more kopas, karc brrrr)

aabyssx
Gõzöm sincs. Még eszembe sem jutott belerakni egy pécés DVD olvasóva.

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
erdekes a ps2, box, gc lemezekenek deka vedelmuk sincs, megfogod backup es vinyorol jatszik(ps2,xbox) deccoll 😄

Rohadozzon meg a microfos.Én megvettem az EREDETI WIN XP Home-ot.Dögöjjön meg.
Most tettem a gépbe egy új vga-t,alaplapot,meg procit.Erre ez a tetves retkes köcsög szar,nem engedi aktiválni a neten keresztül.Hoddögöltem vóna meg amikor megvettem.Inkább WAREZ EZERRE'<#boxer><#mf3><#boxer>

mrzed001
Vagy mégis, mert a paranoja mindenek felett 😊)
(Nehogy egyetis illegálisan használjanak ... brumm)

aabyssx
Ja. Az elég kellemetlen.

Ha nem lenne mitõl védekezni, nem kellene védekezni. >😊

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
vagy lefagyjon a lemez eredeti védelmétõl a teljes PC :p

Lammer
igen 😛

aabyssx
Nehogy elkoptassa az eredetit lejátszó? >😊

www.youtube.com/aabyssx

éljenek sokáig a másolt játékok!
Lammer
es a legalis backup? 😛

Super Mario
Le a másolt játkokkal!!! <#violent><#violent><#violent><#violent><#wilting><#idiota>

https://supermario4ever.wordpress.com

Hehe, így jártál. Warezban meg megkapnád bugmentesen, kényelmeen, úgy használod ahogy akarod, nem pedig ahogy a Sony / EA / akármi elõírja, de te mégis örülsz hogy átb*sztak. Csak gratulálni tudok.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Nem fake a hír? Anadtech-en olvastam egy cikket, amiben szétszedték:

With a few simple tools we were able to disassemble the entire unit, removing every component from the system without any damage.

[HUN]Kami*, kiskami*

aabyssx
M$ nem hiszem, hogy szervizel, de javítson ki valaki, aki jártas ebben külföldön!
SZVSZ max. önjölt mûszerészek vállalnak be a kiskerekben bütykölést.
M$ SZVSZ kukáz és cserél, ha indokoltnak tartja.

www.youtube.com/aabyssx

Fantasztikus otlet.
Akkor lesz majd a legpengebb, ha a szervizesnek kell hidegvagoval szetbontani, amikor a meregdraga hardverrol kiderul, hogy a kulonfele behatasok (mint pl. hirtelen kanyarbevetel elbaszasanak vetsege miatt a virtualis vilagban elkovetett hiba nagyon is valos, a gep serelmere elkovetett fizikai eroszak formajaban realizalodik) miatt nem tudja mashogy megoldani a szerelest.

s e c o n d b a d v i l b e l

aabyssx
Én is elküldöm a !%+!%"+!%-ba! Ez a szerelés és ez a ház biztosan megnöveli a gyártási költséget. Az pedig a legál vásárlókon fog csapódni (újra).

Vagy nem õt kellene elküldenem? <#ravasz1>

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
Nem a híren van a hagsúly, hanem a reakció "érdekes", szegény Bill megpróbálja valahogy védeni az érdekeit, erre elküldik a "jo budos kibeba**ott retkes ku**a anyjaba" 😊)

Petyus_
LOL. =)

Majd lesz biztos csere külsõ burkolat a moddereknek. 😛

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

aabyssx
> a gép alkatrészeit (pl külsõ borítóházát) csavarok helyett szegecsekkel rögzítették

LOL - Ez nagyon szellemes! 😄DD

De a warez-elõk jórésze igénytelen, mint az állat. Õket pl. az sem zavarja, hogy ha kilóg belõle egy plusz vinyó. Viszont az biztos, hogy egy szép, új, drága dobozt nem szívesen rongál meg az ember...

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
Újabb gyöngyszem:

A hír:
"Semmi sem teljesen biztonságos és minden rendszer fetörhetõ - ismétlik mind untalan a hackerek és a modchipperek. Ezt jól tudja a Microsoft is, és ahelyett, hogy több millió dollárért modchippelés elleni rendszert talált volna fel, egy egyszerû, mondhatni magyaros megoldással állt elõ: a gép alkatrészeit (pl külsõ borítóházát) csavarok helyett szegecsekkel rögzítették, így aki bele akar mászni a belsejébe, annak bizony drasztikus lépéseket kell tennie és szó szerint fel kell majd törnie az Xbox-ot."

és a reakció:
"Na ez azert mar tulzas... Bill atyank elmehet a jo budos kibeba**ott retkes ku**a anyjaba..."

mrzed001
Én nem azt nézem, hogy nekem fizetni kell-e valamiért, hanem azt, hogy nekem miért fizetnek.

Amiért nekem nem fizetnek, azért én sem vagyok hajlandó fizetni, ilyen egyszerû ez :p

aabyssx
Még nem lõttem fejbe senkit. De akár annak is eljöhet egyszer az ideje. Pl. nálam nem indul el a (pécés) GTR. A protection system jelenti, hogy gáz van, pedig nincs gáz. Sima bug. Amit persze a készítõk b*sztak el, mégsem õket okolom, mivel tudom, hogy mivel jár másolásvédelem alkalmazása. Ha nem lennének ilyen szélsõséges, necces sz*rok használatára kényszerítve, akkor nem lenne ilyen gond.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Én sz*rok rá, hogy kinek mi jár. Én azt nézem, hogy nekem fizetni kell-e valamiért, amit eljuttatnak hozzám, vagy sem. Ha igen, akkor mérlegelem, hogy megéri-e. Ha nem éri meg akkor lesz*rom. Ha megéri, akkor fizetek érte. Mit szólnál hozzá, ha én innen bíráskodva eldönteném, hogy szerintem neked mi jár és mi nem?

www.youtube.com/aabyssx

mrzed001
Persze ennek a lónak is több oldala van, pölö te mint fejlesztõ, rendelkezel ugyanazokkal a jogokkal, mint egy énekes ????

Írsz egy programrészt = énekelsz egy dalt (istenadta tehetségeddel elõállítasz egy terméket)
A céged tulajdona, te egy senki vagy =/= a te tulajdonod, a te terméked és 50 évig hozza a hasznot

Szóval, majd ha én is 50 évig jogdíjat kapok az általam írt programrészek használata után, no akkor majd elfogadom, hogy a XY éve halott Elvis dalaiért fizessek, addig nem 😊))

Anubys
Aham... Úgy látom, te az a fajta vagy, aki, ha rálép valaki a lábára, fejbelövi az illetõt, mondván, hogy "most mér? nekem is ugyanúgy fájt."

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

aabyssx
Nekem ne rakjon fel semmit, és ne legyen semmilyen másolásvédelem. Ne költsenek a fejlesztõcégek iszonyat pénzeket dongle-ra és hasonló másolásvédelmi cuccokra, amik akár a program 30%-al való lassabb futását és fagyását is okozhatja stb. És egyáltalán én nem akarom kifizetni azt a többletet, amit ez okoz.

De ennek megszûnését ezt nem attól kell elvárni, aki kétségbeesetten meg akarja védeni a produktumát a termeszek, csótányok, patkányok ellen, hanem attól, aki úgy akarja elvenni, hogy nem szolgáltat ellent.

www.youtube.com/aabyssx

Anubys
Na most bocs, de nekem ne tegyen fel senki semmit a gépemre, anélkül, hogy tudnék róla. Te biztos örülsz neki, hogy ahhoz, hogy a Sakál Vokál új CD-t meghallgathatsd, fel kell pakolj egy rootkit-et, ezzel ajtótnyitva spyware-ek, worm-ok és vírusok hordáinak, de én inkább kihagyom. Általában zene terén mindig megveszem, ami tetszik, de ezek után inkább kiszelektálom a Sony CD-ket. Sz*rrágó banda.

aabyssx
Általános dolog, hogy a normális vásárlók is szívnak a warez-esek miatt. Én ha tudnátok, hogy ilyen védelmek fejlesztése, alkalmazása mennyi extra pénzbe kerül (amit szitén ki kell fizetni valakinek)...

www.youtube.com/aabyssx

torrente
130 millio Ft nem tul sok 4 filmert? (Vagy akar "csak" 800e Ft).