A warez rossz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt bizony. Illetve nem direkt fizetést (vagy egyszer fizetést, mert az is warez, ha megnézed a moziban, aztán letöltöd)
De ez nem jelenti azt, hogy a warez legálissá válik.
De, pontosan azt jelenti. mp3 mint formátum üldözött és a warez volt (merthát mivel nem lehetett mp3 formátumban megvenni, sajátodról nem csinálhattál másolatot, így csakis illegális lehetett), divx dettó (illetve hivatalosan DivX film szerintem az óta sem jelent meg, nem lehet kapni, tehát csakis Rip lehet), és most a P2P center, ami lényegében a sorozatok részeinek letöltését teszi egyszerûvé. Az a durva, hogy amirõl a szolgáltatók évek óta (>5!) papolnak, a VoD (beállítod reggel mi kell, estére vár a sorozatod aktuális része a gépen) kb a StarGate-tel kezdõdõen megvalósul a torrent hálózatokban (talán a 3-4-ik szériától, és ugyebár free 😊). Szóval a szolgáltatók már azóta meg akarják valósítani, de a kiadók és érdekvédõk nem engedték nekik.
És mivel már hatalmas méreteket öltött ez a torrentes VoD (1-1 jobb sorozat része > 100.000 letöltéssel csak 1 nemzetközi oldalról 3 nap alatt), belekényszerülnek a kiadók is. És így lesz ez is legális (majd egyszer, mert a DRM-mel egyenlõre teljesen maguk alatt vágják a fát)
Sõt, ahogy fejlõdik a net, sztem ez a VoD teljesen át fogja venni a TV-k szerepét sorozatok szempontjából (az a 100.000 1 éve még csak 70.000 volt, 3 éve a 20.000 is sok volt ...)
Amúgy ha warezolnál, meglenne már a lakásravaló (és a gyerek 😊)), vagy csak az "élményeid" (film, játék,...) száma lenne a mostani sokszorosa ?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Amúgy ha figyelmes vagy, azt is láthatod, hogy azok warezolnak, akiknek nem csak saját magukra keresnek, de van 1-2-3 gyerek is... Ilyen esetben full érthetõ szerintem...
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Ez pontosan így van! Csak egy piac lehet, hogy nem életképes bizonyos törvények között. Én pedig szeretném, ha élne ez a piac.
BTW a warez nem jelent egyet az online terjesztéssel. A warez az áruk ellenszolgáltatás nélküli megszerzését jelenti.
Az online terjesztés nekem tökéletes volna. Azzal semmi gond. Nekem annál nem lenne kényelmesebb, hogy megjelenés után egy nappal már meglegyen pl. egy játék, amiben nem kellene kifizetni a kamionos, hajós, repülõgépes szállítást, a terjesztést, utcai üzletbérletet stb. Az átalánydíj még kényelmesebb volna. Fizetném, mint a szél.
De ez nem jelenti azt, hogy a warez legálissá válik. A P2P, mint technológia sem feltétlenül jelenti illegális tartalom megosztását. Csak mivel 90%-ban erre használják sokakanak szinonímát jelent. Én is használok bittorrent klienst. Több online újság így oszt meg pl. játékvideo-kat, demo-kat - és ezek legális tartalmak.
www.youtube.com/aabyssx
Persze, az elõadóknak pénzt kell kapnia azért a mûvéért, ami keresett, de nem így.
A régiókódnak egy módon lett volna értelme régen (na nem úgy, ahogy használták, mert ez rasszizmus, kirekesztés és tisztességtelen üzletelés), ha az szerint (melyik régióba mennyi az átlagkereset) kerültek volna olcsóbba (ugyanazért a gazdag amcsi fitetett volna 10x annyit mint egy ugandai pölö).
Most (hja 3-5 éve), hogy az internet használat világméreteket öltött, ideje lenne az egyébként teljesen felesleges kiadóknak is átlépni a következõ évezredbe, mert a 80-as évek szintjén leragadtak.
Volt egy nagyon jó kezdeményezés (talán francia?), hogy általánydíjjat kelljen fizetni (<10 eFt/hó), és mindenki azt tölthesse le és nézhesse/halgathassa, játszhasson vele, amit szeretne.
Gondolj bele, most is alig van idõnk filmet nézni, játszani, és nem azért mert félünk letölteni, hanem mert dolgozunk és más dolgunk is van. Mit veszíthetnének akkor egy általánydíjjal?
Úgy mellesleg a warez mint az látszik is szépen megy át jogtisztába: DivX, mp3, és már megjelent egy P2P settopbox is ami netrõl szedi le (pölö torrentel) a megnézendõ dolgokat
Szóval a warez egyébként is megszûnõben van, de nem azért mert legyõzik, hanem mert legális lesz (amit az emberek jogosnak és morálisnak tartanak, az a törvény)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Annyira tömte a média (meg ezek a polgári erõszakszervezetis érdekvédelmisek) az emberek fejébe, hogy ha letöltesz bármit, akkor TE BÛNÖZÕ VAGY! és ezért börtönbe fogunk csukni és milliós kártérítést fizettetünk veled, hogy még amit szabad sem mertek megtenni.
Ezzel kiugrott a szög a zsákból, talán végre kezdik megérteni az emberek, hogy filmet és zenét letölteni hazánkban nem bûn, mert mi egy demokratikus ország vagyunk nemúgy mint amerika (ahol ezért kicsinálják a szerencsétleneket)
www.youtube.com/aabyssx
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Isten most nem ér rá,segíthetek?
www.youtube.com/aabyssx
ha visszalapozol meg pont en postoltam regebben egy hwsw cikket errol... 😉
szerk: a sracnak a forumban tokeletesen igaza van SZVSZ...
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
nekem igen, es nayon karcosodik meg koszosodik AAAA 😄DDD
Vigyázz zombi!
/ mögéd mutat
😉
www.youtube.com/aabyssx
PS2t csuklobol lehet backupolni akar a dvddecrypterrel
Xbox mar huzosabb, azt pl XBMC fajlmasoloval attolod a fajlokat egy temp konyvtarba a box viynojara, majd FTP alatt visszamasolod a pcd vinojara, majd ott pl a QWIXel megcsinalod az Xisot... 😛PPP
Gamecubenal meg az uj chipeknel USB kerersztul "backupolsz" vagy a jo oreg BBA adapteres megoldast valasztod ->1 lemez 45 perc altalaban...
ezen mi olyan bonyolult??? 😄DDDDDDD
es maris nem koptatod az eredeti lemezt, foleg nem egy 16E forintos eredetit(megy a vitrinbe az eredeti DVD, no more kopas, karc brrrr)
Most tettem a gépbe egy új vga-t,alaplapot,meg procit.Erre ez a tetves retkes köcsög szar,nem engedi aktiválni a neten keresztül.Hoddögöltem vóna meg amikor megvettem.Inkább WAREZ EZERRE'<#boxer>#boxer><#mf3>#mf3><#boxer>#boxer>
(Nehogy egyetis illegálisan használjanak ... brumm)
Ha nem lenne mitõl védekezni, nem kellene védekezni. >😊
www.youtube.com/aabyssx
https://supermario4ever.wordpress.com
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
With a few simple tools we were able to disassemble the entire unit, removing every component from the system without any damage.
[HUN]Kami*, kiskami*
SZVSZ max. önjölt mûszerészek vállalnak be a kiskerekben bütykölést.
M$ SZVSZ kukáz és cserél, ha indokoltnak tartja.
www.youtube.com/aabyssx
Akkor lesz majd a legpengebb, ha a szervizesnek kell hidegvagoval szetbontani, amikor a meregdraga hardverrol kiderul, hogy a kulonfele behatasok (mint pl. hirtelen kanyarbevetel elbaszasanak vetsege miatt a virtualis vilagban elkovetett hiba nagyon is valos, a gep serelmere elkovetett fizikai eroszak formajaban realizalodik) miatt nem tudja mashogy megoldani a szerelest.
s e c o n d b a d v i l b e l
Vagy nem õt kellene elküldenem? <#ravasz1>#ravasz1>
www.youtube.com/aabyssx
Majd lesz biztos csere külsõ burkolat a moddereknek. 😛
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
LOL - Ez nagyon szellemes! 😄DD
De a warez-elõk jórésze igénytelen, mint az állat. Õket pl. az sem zavarja, hogy ha kilóg belõle egy plusz vinyó. Viszont az biztos, hogy egy szép, új, drága dobozt nem szívesen rongál meg az ember...
www.youtube.com/aabyssx
A hír:
"Semmi sem teljesen biztonságos és minden rendszer fetörhetõ - ismétlik mind untalan a hackerek és a modchipperek. Ezt jól tudja a Microsoft is, és ahelyett, hogy több millió dollárért modchippelés elleni rendszert talált volna fel, egy egyszerû, mondhatni magyaros megoldással állt elõ: a gép alkatrészeit (pl külsõ borítóházát) csavarok helyett szegecsekkel rögzítették, így aki bele akar mászni a belsejébe, annak bizony drasztikus lépéseket kell tennie és szó szerint fel kell majd törnie az Xbox-ot."
és a reakció:
"Na ez azert mar tulzas... Bill atyank elmehet a jo budos kibeba**ott retkes ku**a anyjaba..."
Amiért nekem nem fizetnek, azért én sem vagyok hajlandó fizetni, ilyen egyszerû ez :p
www.youtube.com/aabyssx
www.youtube.com/aabyssx
Írsz egy programrészt = énekelsz egy dalt (istenadta tehetségeddel elõállítasz egy terméket)
A céged tulajdona, te egy senki vagy =/= a te tulajdonod, a te terméked és 50 évig hozza a hasznot
Szóval, majd ha én is 50 évig jogdíjat kapok az általam írt programrészek használata után, no akkor majd elfogadom, hogy a XY éve halott Elvis dalaiért fizessek, addig nem 😊))
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
De ennek megszûnését ezt nem attól kell elvárni, aki kétségbeesetten meg akarja védeni a produktumát a termeszek, csótányok, patkányok ellen, hanem attól, aki úgy akarja elvenni, hogy nem szolgáltat ellent.
www.youtube.com/aabyssx
www.youtube.com/aabyssx