6215
A warez rossz

• ThugEdge
    Ennyi
    Őszinte,rövid,nem álszent
    na speciel én az ilyen hozzászólást többre becsülöm,mint a megmagyarázós kétszínű szarházi szöveget
  • Xtian
    Könyörgöm, ne magyarázd már félre a listámat!
    SZTEM, egyszerüen csak magábol csinál hülyét az az ember akinek tele van a gépe wrezzal és itt meg észt oszt a warez ellen!
  • Zóanagyvarázsló
    A listádra céloztam, azt hittem egyértelmű. Érveket érdemes ütköztetni, nem egymás kompetenciáját kétségbevonni.
  • Istencsászár
    Most nézd, ha kinézek az ablakomon a konzol studió üzletét látom... odamahatnék, itt van 10 méterre:) és vehetnék egy pl egy Fifa Street 3at, ami elég uj gém, 16900 ftért, de ha netán megnézek egy boltot a pl a Nyugatinál ami innen 20 perc, ott megkapom ezt 11ért, vagy Blahánál ott megkapom 13ért...

Nemhiszem hogy ugy kell vásárolni mint a brika... én mindent megnézek több helyen, legyen bármi féle műszaki cikk, vagy akármi más.
  • mallamut
    a warez rossz, de nekem...,. jó :D
  • Xtian
    Jesszusom Ember, te miröl beszélsz? :)))
    Tőlem aztán bárki bármit mondhat! Mi van az én világommal?? Kik írnak nekem nem tetsző dolgokat? Milyen elhallgatást célzok meg? Milyen normatívákat adok ki? :)
  • Tinman #3127
    De a birkák nem tudják, hogy hol kell vásárolni... netkártyájuk főleg nincs. Annyit max tudnak, hogy Galaxis meg 575 mert az küldi a katalógust meg szép a boltjuk és ennyi.
  • Tinman #3126
    Sajnos/szerencsére én alaposan benne vagyok az IT világban és sokkoló amit tapasztalok.
    Őszintén szólva nagy általánosságban igaz, hogy az emberek szép nagy %-a nagyon, de nagyon light user /se/.

Ha már egy játékot kell telepíteni és az angolul van, ráadásul kérdez, akkor már megáll a tudomány. Sokkoló! 2008.-ban tömegek hiszik azt még mindig, hogy a Winhez pl. "JÁR!" az Office.
    Ezrek vannak akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az a DirectX vagy, hogy kell egy drivert frissíteni, de játszani akarnak!

Tele vannak a fórumok ostoba barmokkal, még ostobább kérdésekkel, akik már a letöltésnél megakadnak, de wrzban kell nekik a játék... ezt az egyet tudják.

Ezekneki ki az a barom aki fejlesztene? Egy Hello Kittyt nem bíznék rájuk.
    Ez is egy szelet a tortából, persze, hogy nem csak emiatt népszerűbb a konzol, ezer más ok is van... ez csak az egyik.
    De ahogy már írtam, mindent a warezra kenni eléggé pipe-seeing.
  • ThugEdge
    de hát ezt mondtam pont én is,tök igazad van
    vagy csinál egy igényes-azt nem is mondom eredeti,mert tán olyan már soha nem lesz-játékot és kigondolja mi a valós piac
    meg írja itt az okostóni, hogy nem a dmc mega frencsájz fog megdögleni a wareztől
    hát ez szar
    azért nem fog megdögleni tőle,mert egy bizonyos stílus királya
    na ezt kell elérni mindenkinek és akkor mi is csak jobban járunk

hát példul mikor a dacia visszajött ezzel a fosadék kinézetű logannal, na az kb pont ilyen
    vagy csinál vki minőséget vagy elhullik a rákba,ennyi
    hagyjuk már ezt a szegény kis fejlesztőket meg ilyenek
    én a pénzemér-és nem csak holmi hülye videó játékról beszélek-igenis minőséget, megfelelő produktumot akarok és rohadtul leszarom,hogy ,hogy milyen nyomik mennek csődbe,amiatt,hogy lewarezolják a szarjukat
  • Istencsászár
    Vagy az osanba, teszkóba, media márktba stb... a leg szánalmasabb helyekre ahol játékotkat lehet venn jó drágán.
  • Istencsászár
    12900 vagy 13900 vagy 14900 a legtöbb boltban... 17 kért is vannak, de az mennyen és vagyen a szánalmas 576ba ha neki megfelel hogy még 2-3 ezer plusszal lehúzzák...

• Tinman #3122
    Bocsi, hogy nem olvastam vissza 4 évet, így nem tudhattam mit mondott anno GH, most már tudom.

Egy baj van vele --->"és talán ha a körülmények is javulnak majd, eszünkbe sem fog jutni, hogy játékokat másoljunk."

Javultak? Tényleg? Mikor, hol? Már megint lemaradtam valamiről?
    17k idehaza egy megjelenő konzol cím. A minimálbér meg alig van 60k felett. Ez jobb helyzet?
  • Istencsászár
    no ezt nézzük meg alaposabban

"A PC alapvetően rossz játékplatform, de nem azért mert bug, meg patch, meg driver...

vs

"hanem azért mert a userek nagy többsége nem ért hozzá"

vs

" Nekik az kell, hogy fogják a lemezt, beteszik, ráböknek a playre és bambulnak."

nos, ha a zökkenőmentes pécés játszásnak nem a "bug, patch, driver" az akadálya akkor mi???

pl, nem tudja elindítani a windózt? vagy netán nem tudja felinstallűlni a játékot ( nem is meri a next szó jelentését pl.. ) vagy nem találja meg a indítóexét? esetleg megijed az autóruntól?

"ogy fogják a lemezt, beteszik, ráböknek a playre és bambulnak"

asszem egy játéknak alapvetően ebben a sorrendben kell működnie... vagy netán nem???
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor megkérdezném, hogyha valakinek 1 darab nem jogtiszta mp.3 van a gépén, annak pontosan mit szabad mondania szerinted?

Szerintem inkább ez a vicc, mellesleg a gyakorlatban pont az elhallgatatást célzod meg ezzel. Mivel mindenki máshogyan látja a világot, így érdekes dolog ennyire "részletes" normatívákat kiadnod. A téma lényege pedig továbbra sem a melldöngetős warezellenesség/warezpártiság. Miért is ne tarthatjá az eredeti termékek vásrálást fontosnak valaki (és miért ne tarthatná szomorúnak a túlzásokat), ha az eredetik mellett akad bűne, de megpróbál tenni ez ellen? Nyilván nem szerencsés, ha valaki a saját hibáit nem ismeri fel, de nem erről van itt szó. Ez a te véleményedben, világodban van így, másokéban nem feltétlen, ezért is írnak neked nem tetsző dolgokat.
  • gazgoblin
    "Szerintem teljesen felesleges megideologizálni, hogy miért jó a warez. A warez igenis rossz, elítélendő, bűncselekmény. Mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok "ártatlan". Én azt mondom bölcsen hallgassunk, igyekezzünk jó irányba változtatni a mentalitásunkon, és talán ha a körülmények is javulnak majd, eszünkbe sem fog jutni, hogy játékokat másoljunk."

GH 2004 junius (ezen topik 9. hozzaszolasa)
  • Tinman #3118
    Istenem egy értelmes ember az SG-n, aki nem bináris és nem csak feketét és fehéret lát.
    Ezt is megértem... hüpp-hüpp
  • Tinman #3117
    A játékaid száma csak azért érdekes, mert gőzerővel osztasz mindenkit, akik szerint a wrz nem egyértelműen rossz. Ez nyugodt szívvel megtehetnéd, ha az összes eddig általad letolt gáma mind ott lenne a polcodon, vagy legalább a sajátod lett volna.
    Ezt erősen kétlem... persze lehet, hogy tényleg te vagy az új messiás akinek keze hófehér és soha nem szennyezte be a warez mocska... ebben az esetben, áldj meg és követlek URandomAccesMemory.

Fallout:

Azért mert rétegjáték. Az. Tényleg az.
    Egy posztapokaliptikus RPG, körökre osztott harcrendszerrel, nem mellesleg kiváló sztorival, sok társalgással.

Nem tudom érezhető volt-e, ahogy egyre csökkent a vásárlói érdeklődés?
    Na újra:
    -RPG
    -körökre osztott
    -sok beszélgetés

Vaz, ehhez már ész kell, ezt a userek 50%-a élből kerüli.
    Ja, sok benne az angol szöveg?
    "Magyarítás nincs?"-kérdezi Ödönke 2 nappal a wrz verzió letöltése után.
    Vicc, hogy anno hónapokig nem lehetett idehaza kapni, így 2000 Ft-ot fizettem egy wrzkirálynak a stuffért, persze már évek óta megvan legálban.
    Tudom, a warez rossz, a tibicsoki meg finom

"A Bioware is csak harmadlagos-negyedleges platformnak tekinti már a pécét, és még lehetne sorolni napestig. És ez mind a warez bűne."

IS! IS! IS! A vásárlóerő nagy százalékát az USA teszi ki. Aki fel akarja mérni a játékpiacot, az erősen számba veszi, hogy az USA-ban hány háztartásban milyen konzol van és mit kedvelnek.
    Az amcsi gamerek nagy %-a, soha nem kerül a CERN-be és nem fog részecskefizikával foglalkozni... nagy általánosságban igaz rájuk, hogy egy megfélemlített, elhízlalt nemzet. Kicsit olyanok, mint amit esznek... tehenek.
    Mielőtt habzó szájjal védenéd őket, nézd csak meg hol a legnagyobb az elhízottak száma.

Mi köze ennek a warezhez? Van. Minden, mindennel összefügg.

Csupán annyi köze van hozzá, hogy egy eltompult, megfélemlített és elhízott nemzet nem fog a PC rejtelmeibe túlságosan belemerülni és retteg már attól, hogyha letölti a Civ V-öt, akkor berúgja az ajtót az FBI.
    PC-n egy EREDETI játék esetében is néha komoly rálátás kell ahhoz, hogy gond nélkül élvezhesd.

Nagyon finoman fogalmazva a konzol a kényelmes ember játékszere. --> Ez egy kulcsmondat.

És akkor, hogy egyben lásd az egészet:
    Globális szempontból vizsgálva a játékpiacot főleg figyelembe kell venni, hogy kik lesznek a lehetséges vásárlók.
    Hát nem a Nepáliak és nem is a Burmai userek.
    Helyette: USA, Japán, EU, Korea, etc.

Első kettő nagyon fontos, hiszen a GAZDASÁGI helyzetük lehetővé teszi, hogy mosolyogva vásároljanak.
    EU már neccesebb, mert egy része lehetséges vásárló, másik része, meg komoly gazdasági nehézségekkel küzd, ergo az utóbbiaknak nem kell nagy figyelmet szentelni az igényfelmérések során. /Mert balga az a játékfejlesztő aki nem méri fel az igényeket.../

A PC alapvetően rossz játékplatform, de nem azért mert bug, meg patch, meg driver... nem, hanem azért mert a userek nagy többsége nem ért hozzá. Nekik az kell, hogy fogják a lemezt, beteszik, ráböknek a playre és bambulnak.
    A Bioware jól látja ezt. Ha játékfejlesztő lennék én sem fejlesztenék olyanoknak akik még arra is hajlandóak akár, hogy feltörjék a védelmem, bonyolult módokon lefájlcseréljék, kitömörítsék, patch, crack, ODD lehúz... bah. Az ilyenek nem jó piac, ezek gondolkodnak, olyanok, mint az Oroszok ^^
    Nekünk a kényelmes embereknek kell játékokat készítenünk. - mondja a képben levő játékfejlesztő, ezért konzolra fejlesztünk, meg esetleg egy portot odadobunk a kutyáknak.

Nem kell mindent kizárólag a warezra fogni, itt sok dolog összessége buktat meg egy fejlesztőt, vagy emel fel. Egy biztos, a jó ötletek és az igényessen megalkotott szoftver, 80% esély a sikerre.
  • Xtian
    "Elég sajátos vélemény az olyan, mely meg akarja szabni annak feltételeit, hogy mikor szólalhat meg a másik."
    Ne vicceskedjünk már :) mindketten tudjuk hogy nem a szólásszabadság eltörlése mellett kardoskodtam!
  • Xtian
    Te már megtetted? Csak érdeklödöm, hogy hol tartassz a folyamatban?!
    És ez most őszintén érdekel!
  • Zóanagyvarázsló
    Elég sajátos vélemény az olyan, mely meg akarja szabni annak feltételeit, hogy mikor szólalhat meg a másik. Szabályok kellenek, de egy ilyen egyszemélyű véleménymoderálás eléggé visszás. Van olyan, hogy valakik együtt szoknak le egy káros szenvedélyről, egymást biztatva, nem csak egy attól totálisan mentes embernek lehet véleménye. Én is iszom (bár mostanában le vagyok égve, így már szinte alig), mégis van a véleményem a túlzásról.

Ez a topik véleménycsere egy témáról, nem értem, hogy miért kellene bizonyos pontok alapján szabályozni, hogy az adott személy miként szólhat hozzá. Nem egymás személyének támadása itt a cél, hanem a jelenségről való diskurzus.
  • gazgoblin
    aki csak a felet megteszi az mar szerintem nyugodtan oszthatja az eszt....
  • Tinman #3112
    Az Interplay?
    Talán inkább a BiS ^^

Az első lépésben pedig egyszerűen nem értettek egyet, később a BiS egy része átment a Troika-hoz, a maradék egy része meg az Obsidianhoz.
    Fargo meg köztudottan szarul keverte a lapokat, a játékokhoz igen, de az üzlethez nem értett.
  • Xtian
    ebben a folyamatban nem is lenne semmi kivetnivaló, de a nagy igazság sztem k*rvára nem ez!

Aki ezt megtette az oszthatja itt az észt! A többiek inkább maradjanak csöndben!
    1, gép gyalu
    2, elbattyog boltba, megvesz XP/Vista
    3, a lakásbol kidob MINDEN írott cd-t filmet mp3at egyéb programot
    4, SOHA többet nem hallgat netröl letöltött zenét, nem néz filmet a gépén amiért nem adott pénzt!
    5, MINDEN szoftvert eredetiben vesz meg!
    6, stb..

• Tinman #3110
    1. Hogy legalább lássak belőle valamit, tudjam, hogy azért nem kell mert:........

Egyébként az install után 20 perccel letöröltem. Ez bűn volt? Nem érzem annak.

De az LOPÁSNAK érzem, ha tele van minden a TQ-el, bedől a user a reklámnak a feljavított trailernek /húúú de etikus ;-)/, megveszi 10k-ért majd 30 perc játék után sokkolja, hogy ez neki nagyon nem kell!

Mit tehet? SEMMIT!!!

Persze, letörölheti, de a pénzt bukta.
    Érdekesség, hogy !VAN! ilyen EREDETI játékom, ami leírások alapján jónak tűnt, megvettem és képtelen voltam vele játszani.

És miért nem jó a demó? Jön a kérdés.
    Mert hiába van gyors netem, a rohadt Crysis demót anno nem tudtam sehonnan leszedni, aztán maradt a zárt torrentoldal ahonnan max sebességgel jött. És tucatnyi ilyen eset volt, ahogy olyan is, hogy a demó egy bughalmaz volt, a teljes meg nem ^^

2. Nem tudtam. Egyszerűen mindenki erről áradozott... a termék mégiscsak saját magának csinált reklámot. Biztos tudod, hogy a legjobb reklám amikor az emberek szájról szájra terjesztik, hogy xy fenomenális, z meg gagyi.
    Ahány usert már lebeszéltem a NAV-ról, a Symantec lassan megkereshetne betömni a pofám pár dollárral. Az ESET meg jutalékot fizethetne.

3. Természetes, hogy kivételek vannak. Igen, tudom pl. a Beyond Good and Evil. Nekem itt a polcomon én voksoltam, a nép meg ostoba volt :-/
  • gazgoblin
    "de pont ez a lényeg, "a mindent lewarezolok hatar a csillagos egy meg a savszelessegem duma...." véleményt meg szerintem te látod bele! Nem sok ilyen hozzászólást olvastam, sőt sztem az itt lévők többségének tényleg több az eredeti game-je mint a nagy átlagnak (de ezt már irtam)!"

en se olvastam meg ilyet itt...csak azt probaltam erzekeltetni amit 3108-ban ideztem Zó bácsitol
  • gazgoblin

"Az a különbség hogy ha akár egy illegális cucc is van a gépeden akkor ne hírdesd a warezellenes igét!"

idezem tanult kollegankat oks?

"Ha pedig valaki ráeszmél, illetve hangot is ad annak a véleményének, hogy "gyerekek, ez túlzás, amit csinálunk", az nem álszentté válik hirtelen, hanem józanul belát bizonyos dolgokat, megváltozika véleménye, és vélhetően ezt követően a gyakorlata is. Én nem találok ebben a folyamatban semmi kivetnivalót."
  • ThugEdge
    na jó akkor ezt is megcáfolom:
    "Összességében azt kell mondjam, hogy bármennyire is furcsa, egy Photoshop otthoni lewarezolása (nem a webdizájn vállalkozásod számára!!!) jóval kisebb kárt okoz a szoftveriparnak, mint egy játéké."

igaz durva példával:

van egy rpg fan,egy fps fan,egy rts fan,egy sim fan,egy wow fan
    ebből ha csak 2-nek van warez ps-ja,de ugyanakkor mind1 warez játékkal játszik,ugyebár a saját kedvencével,amivel a másik nem

na tisztelt tanult kollégák számoljatok

és jól tudjuk,hogy a ps az egyik leginkább mainstream grafikai progi,szal megkockáztatom,hogy 100 warez játékos gépén 70-80-nak ott figyel a warez photoshop
    és ez a száz nem feltétlen ugyanazzal játszik

szal akkor kéretik tovább okoskodni

én nem teszem le a voksom egyik oldal mellett sem,de utálom az okoskodó, esetek többségében szemét kétszínű pofázást és leginkább úgy, ahogy az itt megy, mintha vmi felsőbbrendű csapatnak képzelnék magukat azok, akik itt oltogatnak a no warez dologgal
  • Xtian
    de pont ez a lényeg, "a mindent lewarezolok hatar a csillagos egy meg a savszelessegem duma...." véleményt meg szerintem te látod bele! Nem sok ilyen hozzászólást olvastam, sőt sztem az itt lévők többségének tényleg több az eredeti game-je mint a nagy átlagnak (de ezt már irtam)!

Az a különbség hogy ha akár egy illegális cucc is van a gépeden akkor ne hírdesd a warezellenes igét!
  • Zóanagyvarázsló
    Attól függ mihez méred, itt mindenki a saját véleményét képviseli, nem pártfrakciók vannak jelen egységes állásponttal, ebből nem serül ki semmi önellentmodás. Az, hogy valaki agyba-főbe warezolás helyett javítani próbál az arányokon, és ésszel közelít a témához, midneképpen értékelendő. Különben sem úgy működik ez, hogy valaki az egyik nap warezolt, a másik nap pedig már mindene eredeti.

Egyébként még tényleg sok a vérwarezos, de a különböző fórumokat olvasva egyértelműen a mentalitás javulásást tapasztalom, és szerencsére a reális áron való beszerzés lehetősége szintén csak nől.
  • gazgoblin
    jobb erv mint a mindent lewarezolok hatar a csillagos egy meg a savszelessegem duma....
  • Zóanagyvarázsló
    Heh :) Itt lenne már az ideje az adatbázis felhasználók általi növelésének, akkor én is tudnám az elfekvő ősöreg játékaimmal hosszabbítani a célszerszámot :)
  • Xtian

De akkor azt mondd meg hogy ez pl egy helyes érv?

"Neki s van warez a gépén biztos, nekem is, meg neked is meg sokaknak, de az nem azt jelenti h h csak warezolni kell... törekedni arra hogy nem, ha már pl én 360ra csak origi játékokat veszek akkor ezzel már valamit hozzáteszek a dolgokhoz..."
  • Xtian
    Igazad van ezt tényleg nem ö mondta!
  • gazgoblin
    emeld ki azt a reszt ahol azt irja hogy a fosotop lewarezolasa teljesen elfogadhato dolog...mert en nem latom sehol

te is csak belelatod szvsz...
  • kifli
    Ja meg a steames játékokon kívül van 2 egy flght simulator 2002 meg egy cod :D
  • Xtian
    Mindkét oldalon vannak hibás érvek, és ezek közé tartozik sajnos a te véleményed is miszerint: a photoshop-ot lehuzom, de már nem warezolom az xbox-ot!
  • kifli
    Na visszaolvasgattam. És én bevallom hogy warezolok. De nem azért me hogy nekem az úgy könnyebb meg azért hogy mások arcába röhögjek hogy haha nekem ingyen van. Én lennék a legboldogabb hogyha eltudnék menni a boltba és megvenni egy játékot, csak ép nem igazán futja rá. Nincs 300e ft-s gépem és 10e-ft-s netem... (valaki írta hogy olyan nincs hogy valaki azért warezol mert nincs rá pénze.) Azért nekem is vannak eredeti játékaim azokat steamen vettem akcióba...
    Meg nem azt csinálom hogy fúú 2 hét mulva kijön a hájflájf24 de én má most töltöm is le azonnal. Ha úgy hallom, olvasom hogy jó a játék akkor letöltöm és ha nagyon megtetszik megveszem. Az más kérdés hogy ami úgy fut hogy élvezhetetlen azt nyilvánnem veszem meg. (élvezhetetlen alatt azt értem hogy van 17-18 fps-em azt osztbe)
  • guardian hero
    Én nem számolgatom senkinek az eredeti meg warezos cuccait, nem vagyok a BSA.

Engem csak az érdekel, hogy ki milyen mentalitást közvetít. Na és hogy milyen érvekkel támasztja alá a véleményét.
  • Sir Quno Jedi
    Hehe, én valamikor az élbolyban voltam, most még az első lapra sem férek fel. Igaz, PS1 gamékat nem lehet felrakni, de ahogy adogatom el a régi jóságokat, hiába veszem az újakat, nem lég jó az arány. :DDD
  • Lammer
    francba... visszacsusztam(ha a tobbiek sem kamuznak ofkorsz) a 6ik helyre a jatekaim.hu-n....

uristen, megy ossze a kukim :C

-> -.-