A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Õ el, mert mocskosul jól fizetett IT szakember, saját lakással/nõvel! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
Úgy mégis mit vársz szegény józsikától aki pl 3 év hitelre vette a gépét?
1 játék 1-2 havi törlesztõrészlet nekie.
1 játék a fizetésének 1/5-e (mert BP-en kívül azért a nagyátlag nem sokkal kap többet a minimálbérnél)

Te tényleg elvárnád hogy ezzzza szerencsétlen átlagmagyar kifizesse a game, film, sorozatot amit letölt?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

aabyssx
Nyominger warez-esek miatt nincsenek játékok a magyar boltokban, pedig a gépek maguk fogynak itthon is.

www.youtube.com/aabyssx

"egy pár olyan embert" - vazze, mi nem extrém kivételekrõl beszéltünk, hanem a többségrõl!

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Minden. Olvasni kéne és szöveget értelmezni. Egész eddig errõl beszéltünk, nem írok le mindent újra, olvass vissza, ha már eddig "elfelejtetted"! Valahogy. Véletlenül.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

aabyssx
Én is ismerek, lejjebb is írtam. Nyilván ez a mentalitás kellett ahhoz, hogy oda jusson, ahol van - ami nem biztos, hogy magasan van...

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
en is ismerek jopar ilyen embert, najo mondjuk azt 10/10 (remelem nem ilyen a magyarorszagi moral, vagy tevedek?)... 😄

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Teljesen igazad van.
Én ismerek egy pár olyan embert aki tök gazdag(szó szerint az) és mégis nincs egy eredeti film-je,vagy egy eredeti játéka mert mindent warez-ol.
Pedig-õ aztán bõven megtehetné,hogy mindent eredetiben vegyen meg.
aabyssx
Nem az értékeket akarom becsmérelni, hanem egy olyan országot, ami tele van olyan virslikkel, akik sajnáltatják magukat, csak hogy megmagyarázzanak valamit, ami nyilvánvalóan nem megfelelõ módszer ha nem a saját szánalmas érdekeinket nézzük csak.
Fõleg nem bírom azt, aki anyagiakra meg életminõségre hivatkozik, és mellette számítógép-, vagy videojátékokkal játszik, ami még warez-elve is luxus. Nem beszélve arról, hogy idõmilliomosnak is kell lenni ahhoz, valaki warez-mennyiségben tömje a cuccot, és ne csak évi 6-8 játékot próbáljon.

<#vomit>

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
forditsuk meg a dolgot... ebben a putriban sokminden fel lett talalva, csakhat nem voooT ithon support, igy kivittek es/vagy MEGVETTEK a talalmanyt... de ez mar off(amugy igazad van, csak lecci legalabb te ne rugdalj bele/bagatelizald/ocsarold a magyarsag megmaradt pozitiv ertekeit(le-be stb 😄DD), mert az verlazito egy csoppet >.<😉

aabyssx
Szép dolog a történelem. Fõleg ha egy olyan iparból csinálják, amiben szinte minden csapat eredménye és nem egyéniségeké. De hát kellenek a bálványok mindenhova. Az nem olyan rossz dolog.

De mindegy. Tegyük fel, hogy télleg itten talátak fõ sokmindent a putriban. Akkó ha nem löttek vóna azok az õtönyös köcsögök, akkó nem kerût vóna el innen a teknó, hanem ment vóna az emésztõbe.

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Szóval mi is, ami nem úgy van. ahogy én írtam? Mert azt mintha elfelejtetted volna leírni. Valahogy. Véletlenül.

www.youtube.com/aabyssx

Na ez a kapálózás és bizonyítványmagyarázás már szánalmas... Te az a tipikus szemellenzõs csávó vagy, aki a Napra is azt mondja hogy fekete, csakazértis. Rád nem hatnak semmilyen észérvek, de attól hogy homokba dugod a fejed és nem akarod tudomásul venni a világ mûködését, az még nem lesz másképp. Legfeljebb infarktust kapsz az idegességtõl és az állandó árral szembe hugyozástól. Itt már csak egyetlen, de nagyon hatásos érv maradt: ez van, ezt kell szeretni!

Petyus_
"ott rohadnának meg a betakarításukkal együtt az öltönyös kis k*csögök nélkül, mert nincs, aki elviszi tõlük és szétszórja olyan mennyiségben és szervezettséggel, ahogy most megy"

Helyesbítek, nem lenne aki elõteremtse és átutalja nekik az állami /EU-s/ lóvékat. <#mf2>

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Lammer
"Sõt, Te itt a ~~~Balkánon lehet, hogy nem is tudnál számítógéprõl, konzolról meg játékokról, ha nem léteztek volna az öltönyös kis k*csögök, akik idehozták eléd a c*gányputriba - ahol amúgy én is lakok, mielõtt már megint nem a lényeget sikerülne kiolvasni az írásból."

viszont ezt meg te nezted be, mert igen, ebbol a ciganyputribol indult el az egesz... NEumann, koszi... es ez a "ciganyputri" adta orszag/lakossagra kivetitve a legtobb nobel dijast, tudost, talalmanyt esatobbi...
csak ennyi, a tobbi reszint stimm <#papakacsint>

aabyssx
Te gondolkozz el egy kicsit okoskám! Má' ne haraguggyá', de túl késõ van, hogy most türelmes legyek.

Azok, akik a búzát termelik és a tehenet tenyésztik ott rohadnának meg a betakarításukkal együtt az öltönyös kis k*csögök nélkül, mert nincs, aki elviszi tõlük és szétszórja olyan mennyiségben és szervezettséggel, ahogy most megy. Azért mert Te nem ismered az különbözõ ipari területek bonyolultságát és költségeit (beleértve az öltönyös kis k*csöket) nem azt jelenti, hogy nincs rájuk szükség. Kb. ugyanolyan erõs szerepük van az egészben, mint annak, aki a kézzelfogható részét megtermeli. Azért mert szegényes elmével a nem fizikai részt nem bírja valaki felfogni nem jelenti azt, hogy nincs az a rész.

Sõt, Te itt a ~~~Balkánon lehet, hogy nem is tudnál számítógéprõl, konzolról meg játékokról, ha nem léteztek volna az öltönyös kis k*csögök, akik idehozták eléd a c*gányputriba - ahol amúgy én is lakok, mielõtt már megint nem a lényeget sikerülne kiolvasni az írásból.

www.youtube.com/aabyssx

Igen, kb. ugyanannyi munka van benne. Ez a baj, hogy nem tudod értékelni más munkáját csak a mestereidét. Tudod mennyi idõ + pénz megtermelni a búzát a zsömléhez, a tehenet a pogácsához? És ennyit kap érte az a sok ember eki rengeteget dolgozott vele. Aztán jön egy öltönyös majom aki megveszi más szellemi termékét (a fejlesztõktõl), majd 10 perc alatt továbbpasszolja a boltosoknak, és sír a szája hogy ma csak 5 luxusyachtot tudott venni, nem hatot. Abban a tévhitben élsz hogy csak a szoftvert megcsinálni munka, a rávalót megkeresni az nem. Mintha a pénz csak úgy hullana mindenkinek az ölébe, nem is kéne érte semmit se dolgozni. Ezen gondolkozz el kicsit mielõtt nekiállsz nyomatni a hittérítõ dumádat!

aabyssx
> ha a jelenlegi szint tizedére

Úristen, bazeg', az egy hamburger ára! <#wilting>

www.youtube.com/aabyssx

Én már csak azért használok warezt mert 1részt 10 ezer forintot nem ér egy játék sem.1 hét alatt végig viszed azt megy a fenébe és ezért adjak 10 ezer forintot!?
Ez az én véleményem hogy ez jó e vagy nem azt mindenki döntse el saját maga.

A kiadók árazási technikája még eléggé gyerekcipõben jár. A pénzfizetés majd akkor válik gazdaságossá, ha a jelenlegi szint tizedére süllyed. Nekünk is van gazdaságossági számításunk...

Sir Quno Jedi
Kiegészítés:

3) Az általában a csippelt gépeknél jelentkezik és nem az eredeti gyártó hibája.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mrzed001
1) lol

2) nekem aztán nem kõ 😛

3) csak néha nem kapja be elsõre eredetit sem 😛

4) mégis ki akar x év lemaradással valami lowres izével jáccani? Ugyanmá 😛P

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Petyus_
1) Végülis igaz! Nekem is nagyon tetszett a Baldur's Gate 2, végig is tudtam tolni röpke 60 óra alatt, de kiderült, hogy a gecie készítõ olyan ronda fontot rakott az end credits-be, hogy dögöjjön meg, nem adok a szaráért pénzt!

2) Hmmm.. pedig nincs is jobb a fóliás játékot feltépni, kinyitni a tokot és beleszaglászni. 😄 Kár, hogy már nincsenek überbrutál papírdobozos játékok, azokat volt igazán jó gyûjtögetni!

3) Viszont konzolnál nincs olyan másolásvédelem, ami az eredeti játék futtatását gátolná. 😛

4) Elõbb-utóbb ezek is ideérnek. Lásd Final Fantasy III. =)

mrzed001
1) A demók hol ilyen, hol olyanra sikerednek. Az pedig megintcsak nem derül ki belõlük, hogy a készítõ esetleg gecie volte aztán beletett 2. pályának egy olyat amit élõ ember 100x kísérletezve sem tud végigvinni. Ha végig tudtam játszani, kifizethetõ, ha nem nem.

2) szép ... minek, hogy ott porosodjon a polcon? Nyomok a screenshotokból egy photoshoppolt egyveleget az szebb ... és nagyobb 😛

3) konzolnál beépített, aztán valahogy mégis megszokták körni ... a konzolos játékoknak leáldozott 😛

4) megveheted? most mégis hány olyat is ismerünk ami b-szott megjelenni (nem Mo-on, EU-ban)

aabyssx
BTW hozzá kell tenni, hogy az online disztribúció - amit én nagyon szeretnék mindenre - még elég gyerekcipõben jár.
Majd akkor válik gazdaságossá, amikor a folyamatosan megjelenõ címek azon jönnek ki. Egyelõre összedobni egy olyan rendszert, ami évi 3 megjelenést rendez le baromi költséges.

Ugyanis a sávszélesség rendelkezésreállás, meg mindenféle tömeges fizetést bonyolító infrastruktúra általában csak megjelenéskor van teljesen terhelve. A fennmaradó idõben üresjáratban van, de az infrastruktúrát fennt kell tartani, és a költsége akkor is magas.

Így én még azt is el tudom képzelni, hogy drágább az online disztrib egyelõre, mint a dobozolásos szállítás.

www.youtube.com/aabyssx

Petyus_
"1) nagyrészt zsákbamacska egy játék vásárlás, szóval kipróbálás miatt szükséges a warez"

Demók, erre szakosodott rengeteg magazin/internetes oldal... mellesleg a "kipróbálás" mit jelent? Játszol vele 8-10 órát, és megunod? Esetleg annyira jó, hogy hopp, végig is nyomtam, és utána megveszed, polcra rakod? =)

"2) felesleges CD, DVD-zés (Steam még egyedi)"

A CD/DVD nem felesleges, hanem szép, nagyban növeli a játék birtoklásánek örömét. =) A Steam is jó ötlet lenne persze, ha nem egy dobozos játék áráért kínálnák a letöltést...

"3) felesleges másolásvédelmek, amivel éppen a tulajt gátolják meg abban, hogy az általa megvett legális játékkal játszon, vagy bizonsági másolatot tudjon készíteni belõle"

A PC-s játékoknak leáldozott! 😛

"És talán említhetném még, hogy (mint a filmekbõl is) kultusz lehet (ami a világörökség része), tehát nem lehet valakit csak azért mert szegény megfosztani tõle"

Ja, de ha nem nézed meg moziban/nem veszed meg a DVD-t, akkor elvileg csak tévében láthatod késõbb. A kultuszjátékokat is megveheted elõbb-utóbb Platunim/magazin lemezmelléklet stb. formában...

Bárcsak minden játék annyiba kerülne újonnan mint a Flatout2 (2000Ft!). Soha többet nem warezolnék.<#sniffles>
mrzed001
A játék vitába nem szállok be, mert
1) nagyrészt zsákbamacska egy játék vásárlás, szóval kipróbálás miatt szükséges a warez
2) felesleges CD, DVD-zés (Steam még egyedi)
3) felesleges másolásvédelmek, amivel éppen a tulajt gátolják meg abban, hogy az általa megvett legális játékkal játszon, vagy bizonsági másolatot tudjon készíteni belõle

És talán említhetném még, hogy (mint a filmekbõl is) kultusz lehet (ami a világörökség része), tehát nem lehet valakit csak azért mert szegény megfosztani tõle

Én továbbra is egy NAGY WWT-ben (world wide (legal) torrent-ben) és általánydíjban látom az egyetlen igazságos megoldást a jogdíj problémára

Szellemi terméket is úgy lehet ellopni mint a nem szellemit: bemész a boltba és leveszed a cd-t a polcról. Hol volt itt ilyenrõl szó? Rudod, a lopás nem szellemi / fizikai tulajdonság, hanem egy cselekvés. Alapkövetelménye hogy hiány keletkezik. Másolásnál ilyenrõl természetesen szó sincs.

Nem kell ahhoz sok diploma hogy meg tudd állapítani: a sok pénz az sok, a kevés meg kevés. Ha számolni nem tudsz, azt már egy álatlános iskola is emgoldja. 😄

Bar oszinten szolva,errol az egesz beszelgetesrol a"ne vitatkozz hulyevel,mert osszekevernek vele" jutott az eszembe.Szoval bye-bye,agonizalj csak nyugodtan tovabb😄
Szellemi termekrol hallottal mar?
Pelda,mert latom onallo gondolkodas zero!
Minden tudasod es penzed beleolve csinalsz egy rovidfilmet,amit bemutatsz es oriasi sikere van.
Elkezded arulni,az emberek meg meg is vennek,de valaki elkezd masolatokat csinalni rola es terjeszti,senki sem veszi toled,mert olcsobban/ingyen hozza lehet ferni!
Akkor te hogy erezned meged? Mondjuk mint akit megloptak?
A svedek elen jarnak a warezolasban,kina a nagyuzemi hamisitott cd/dvdben ne keverd a kettot!
Fizetesek:Mint mondtam sem te sem en nem vagyunk gazdasagi szakemberek,szoval kusti legyen😊
Amugy koszonom,nem szivgyogyszerre koltom a PENZEM!
Es azert fizetek a jatekokert,amiket megveszek,mert ugy erzem, hogy a programozok/keszitok megerdemlik a munkajukert jaro megbecsules ilyen formaju megnyilvanulasat(es mert megtehetem,hogy megvegyem)

Nézz meg inkább egy statisztikát, világosan látszik belõle az összefüggés. A legnagyobb warez kínában, ruszkiknál, indiában van, a legkisebb meg a svédeknél, hollandoknál. És melyek ebbõl a szegény / gazdag országok? Meglepõ, nem?

Miértnem egybõl népirtás? A másolás NEM lopás! Lopásnál eltûnik valami, másolásnál több lesz. Ne hagyjuk a fizetéseket! Szorosan összefügg az anyagi helyzet a költekezési lehetõséggel. Tipikus BSA-s mellébeszélés ez a "hagyjunk mindent, semmi nem a mi felelõsségünk, csak a mi luxusprofitunk számít". Újgazdag burzsuj vagy? Látszik hogy az irigység beszél belõled. Majd felfordulsz a méregtõl hogy másnak is meglehet ingyen az, amiért neked fizetni kellett. Remélem szívgyógyszerre költöd a fizetésed (vagy a szüleidét)!

Hozzaszolni? AM legyen😊;
Tetszik vagy sem a warezolas lopas,fuggetlenul attol,hogy miert csinalod(az kenyeret lopo ehezo gyerek is LOP,fuggetlenul attol,hogy nagysagrendekkel jogosabb az ok)Az,hogy nem engedheted meg magadnak a vasarlast,az nem ok(a gepet is megvetted valahogy,ugyebar! (ha kilog a seggem a gatyabol,mert csoro vagyok,akkor nem akarok luxusautot venni,legalabbis ha van egy csepp eszem)
A fizetesek merteket inkabb hagyjuk(hogy miert annyi amennyi)nem vagyok sem penzugyi,sem gazdasagi szakember,de ahogy elnezem ti sem😄 Ennyi erovel a kvantumfizikarol is beszelhetnetek!
Ja,amugy amikor meg Mo.-n eltem en is warezoltam,de attol meg nem ereztem jol magamat(nem penzert),most mar mindent megveszek eredetiben(kivetel a microsoft,toluk semmit)!
Tanulsag:eloszor hozzd rendbe az eleted es akkor foglalkozz szamitogeppel ha MEGENGEDHETED magadnak(ha nem munkara hasznalod,akkor bizony luxuscikk)!
" Azt hiszed ha ebben a miniállamban csak milliomos élne és mindenki boltban venné a szoftvert, akkor nagy piac lennénk? Ugyanúgy nem vagyunk mérvadó egy amcsi, kína vagy akárcsak némethez képest. "

Többszörös tévedés, mert ha mindenki gazdag lenne, akkor többet warezolna (mindent leíratnának, azt is ami nem is kell), ahogy a mostani magyar gazdagok jó része teszi. És képzeld el a Cseheknél meg, ami talán picit kisebb ország, 7-10x annyi fogy DVD-bõl, CD-bõl és játékból, pedig NEM milliomosok õk sem. És ezzel õk vannak akkora piac, hogy a játékok jó része lokalizáva van, a magyarországon kapható cucokkal ellentétben! Mondjuk konzol játékokban még ott is ritka, de akkor is.

Sir Quno Jedi
No maradozzá csak a warezocskarosszacskáná, ha még ez is magasik... 😄

aabyssx
He?

/ pislog-pislog

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
Hát EZ az. Mi takar.

aabyssx
Tetszik, csak fejtse ki amit akar! >😊

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
No, megjöttek a kritikusok, oszt máris nem tetszik! 😄DD

aabyssx
Hát, legyél Te jobb vitapartner! Szólj hozzá értelmesen, ne csak a szád járjon! :/

www.youtube.com/aabyssx

Most nem azert sracok,de az ilyen verzioszamu "embereket" mar reg kivontak a forgalombol😄
Virs Lee:helybol olyan hulye vagy,mint mas nekifutasbol! Osszevissza beszelsz okorsegeket es meg csak fel sem tunik neked,meg utolag sem! Mentsegedre szolgaljon,hogy "vitapartnereid" sem jobbak!
Remelem ti vagytok a jovo nemzedeke, mert akkor ez meg egy erv az mellett,hogy miert joi elhagyni az orszagot es kulfodre menni..😄
Hát elég naív vagy, azt kell hogy mondjam. Azt hiszed ha ebben a miniállamban csak milliomos élne és mindenki boltban venné a szoftvert, akkor nagy piac lennénk? Ugyanúgy nem vagyunk mérvadó egy amcsi, kína vagy akárcsak némethez képest. Ráadásul amíg nekik van mibõl megvenni, nekünk nincs. Ez nem önigazolás, hanem tény. Azon nincs mit szépíteni hogy németben 16-17-szer annyit keres egy orvos mint nálunk, és akkor még nem is ment messzire (amcsi, japán, ausztrál). Ha már mindenképp tenni akarsz valamit a "közjó érdekében", akkor pótold ki mindenki fizetését amcsi színvonalra! Addig meg csak a BSA bizonyítványát magyarázod, akárhogy is próbálod szépíteni.

aabyssx
Milyen saját érveimet? Én szeretném, ha Magyarországot, Európát a kiadók, gyártók komolyabban vennék. Ennek érdekében - és természetesen saját érdekemben - veszek játékot. Ritkán premier-t, mer' az még nekem is drága, de megesik az is. Én teszek valamit, nem pedig (ön)igazolgatom, hogy miért is nem kell csinálnom semmit.

www.youtube.com/aabyssx

Én utoljára a FEARt meg az Obliviont vettem meg (cödögalakszis), nem épp EVM kategória, mégis warezpárti vagyok. Azért mert nekem telik rá, még nem kötelez arra hogy másokat elítéljek amiért nem engedhetik meg maguknak. Adott helyzetben én is gond nélkül lewarezolnám ami kell, ha nem jutna rá lóvé. Addig is félre van téve a della Titan Questre ha végre hajlandó lesz vmelyik kft behozni.

Lammer
najo akkor 1ezzunk ki dontetlenben... teljesen 1etertek a magyarorszagi helyzettel kapcsolatosan(amugy hamar szorozunk tobb mint 500eve rabigaban vagyunk de ez telleg off 😄) ugymint a BSA eroszakos undorito magatartasa ellen is, amit lefestettel... nagyon sajnalom a szocialisan hatranyban levo embereket is! DE nem is verem a nyalam, hogy milyen gecik, mert nem veszik meg az eredeti szoftvert, mert ez ferdites... VISZONT ne legyunk mar buszkek ra baszki(csak ez basz fel agyilag, de nagyon) :| en probalok jogosan "nem warezosan" "magatartast tanusitani" es ez a lenyeg... csak jo lenne, ha a hozzam hasonlo anyagi helyetben levok is igy tennenek...(nem kell butan bemenni a multikba meregdragan megvenni a szoftvert, van ra mod olcsobban legalisan, vazoltam nem 1X!)
ufff 😄
A multis beszolasod meg roppant mod idegel meg mindig, mert nalam jobban kevesen utaljak a multikat... :$
oke?

dinomano
ok, bocsanat mind2 féltöl, h. beleszoltam a temaba; csak politikat ne... :-| Vazz, rendesen hajbakaptatok, nem akarok belefolyni, bocs (Lamer-nek inkabb), hogy belefolytam 1-2 hozzaszolassal a temaba... veszekedjetek tovabb; ujfent leirom, h. én a warez mellett vagyok, márcsak penztarcam szükössege miatt is.

\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"

Nekem szinte minden nagy név megvan eredetiben, mégse verem a nyálam hogy a többiek miért nem veszik meg, és ezért mekkora köcsögök. Az ilyen mentalitás ami irritál engem és minden normális embert.

dinomano
politikaba ne follyunk bele, én sem akarok(akkor magam ellen is beszelhetnek...de); ebben az orszagban nagyon sok nacionak van kisebb-nagyobb (altalaban nagyobb) serelme - németek, zsidok, baloldaliak, jobboldaliak; itt mááán' mindenki sz*pott egyszer, nem? :-|
nem akarok tenyleg belefolyni a pol. temaba; ne off-oljunk...

dinomano
virs lee; politikai tema off (fenyegetözni nem fogok, se irkalni a MODERATORnak topicba...)...amugy LAMER-nek abban iagza van, hogy szerintem sem nekünk talaltak ki a 8-16ezres game-ket...szemely szerint csak akkor gondolkodom el a warez-on, ilkl. original game vasarlason; ha 2000ft körül van 1 game(pl. Tesco EVM! :-P)
...Konzolok sajna legolcsobban is 3-4e ft körül vannak, ami NEKEM szemely szerint sok...