A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Rohatt BSA spicli vagyol ám, ugye tudod?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

aabyssx
/ paste

ma 23:05 | privát | galéria | válasz erre | #91814

amugymeg hja... warez!!! meg ancsiban is..
ne hulyeskedj.. fizetnem kell az automat azt hogy elek a kajamat es vegyek 3 konzolt es mindegyiket lassam el jatekkal?
emellett tuningoljam az automat is?a sok dolog kozul egyedul a konzoloknal lehet csalni...

www.youtube.com/aabyssx

A "véres veritéket" nem én irtam,és ráadásul kifelejtettél egy fontos szót,ami az "utolsó".
Mert nagyon nem mindegy hogy véres veriték árán keresett 200-300 ezres fizetésbõl pengetsz ki havi 10-20 ezret játékra,vagy havi 100 ezerbõl.
Én nem magyarázok semmilyen bizonyitványt,nem akarom én magam "jó fiunak" feltüntetni.Amig lesz warez kihasználom.
Volt olyan játék ami nekem is megérte a megjelenés napján a 10.000 forinot (PES5 pc-re),amivel azóta is nap mint nap játszok,és ha kijön a 6 valószinû azt is megveszem.De ez is csak a multiplayer rész miatt.
Egyébként szerintem pontossan a játékok on-line multi része,és az ottani szolgáltatások az ahol a warezt meg lehetne fogni leginkább.
Ehhez képest az Xbox360-on másolt játékal játszol Xbox LIVE-on gond nélkül,már pedig nem hiszem hogy ez ellen a MS nem tudott volna tenni valamit ha akar.Ez is elgondolkodtató...

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Lammer
ne legy mar ilyen buta, konyorgom(ja amugy IGEN ide is ir peldaul aabyssx forumtars, tudod a Termelo gazda...) jossz itt a komcsi demagogiaval, hogy ki gondol a szegenyekre etc... a veres veritekes szoveged meg igencsak megallja a helyet, mert en peldaul igenis moralisan felnottem mar arra a szintre, hogy MEGTISZTELJEM azon jatekkeszitoket(HINT: MEGVESZEM) akik megerdemlik, hogy tamogatom oket... igen nekem is minden konzolom sz4rra van moddolva(kenyelmesebb is 😄 ps2 pl. hddrol jatszas stb)meg minden... igen enis letoltom a full gamezt es lecsekkolom, hogy ERDEMES-e megvenni, es ha tenyleg erdemes megvenni, akkor go ebay es toredekaron hazajon(kapjak be a hazai forgalmazok a rohadt nagy arresukkel)... amugy delete...
lehet igy is gondolkodni... nemde?
magyarazod te is a bukott bizonyitvanyt, ahogy enis tettem azt korabban(igen megkovezem magamat, es igyezek minden szaromat legalizalni szepen sorban, es nem a bilincsesek miatt, mert a pofajukba rohogok...)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Szerintem ugyanott vagy mint a zöldségessel,annak a szempontjából nézed aki a terméket késziti,mig ide gondolom olyanok irnak aki vagy megveszik,vagy warezolják.
Ingyenes játék?Hát max pc-re.Konzolon én nem tudok.
És pc-n is ingyes játék?Americas Army,vagy a FEAR Combat ami valóban szinvonal.Esetleg valami MMORPG,azokat nem ismerem.Lehet ezekkel az alternativ lehetõségeel jönni,csak vajon ki kiváncsi ezekre,amig a warez él és virul.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Lammer
jo ok a zoldseges rossz pelda, akkor legyel termelo gazda, tehat az a munkad, hogy a termofoldeden betakaritsd a cuccost, majd a nagybanin ertekesited, tehat ebbol elsz...
namostakkor helyetesids be a zoldsegest a gazdaval...
igy ok?
amugy meg van ingyenes jatek dogivel... etc...

Ma2ska
Na de itt a warezoló-antiwarez és nem a kiadó -warezoló viszonylatban vagyunk e fórum kereteiben, vagy valaki képviseli itt a zöldségest ?

Lammer
<#wilting><#wilting><#wilting>
tegyuk fel te zoldseges vagy... nah??? miertnem osztogatod el a paradicsomot meg a paprikat... jajjhat de szemet vagy...
OMAJGAD! <#wilting>

Ma2ska
Ennek a fórumnak már az alapgondolata is hibás. A chip és a következményes warez által játéggépünk+funkcióval gazdagodik, és lehetõvé teszi hogy szegényebb néprétegek is élvezhessék a játékokat. Ezt hivják szociális gondolkodásnak ami néhány zsidrák embertöl elhiszem hogy távol áll, mert hiába gizdulnak itt hogy bizony véres veritékkel megkeresett utolsó forintjábol stb stb. nem kell ezt komolyan venni. Arról nem is beszélve hogy gépünk okosabb lesz, ezért hivják "okositásnak", amit a gyártó hanyagság folytán kifelejtett, ügyes emberek pótolják. Szemléletváltozásra van szükség. Tehát. 1. szociális gondolkodás 2. Hardwer fejlesztés, innovácció

Checkerboy
Szégyen a warez , de hasznos!=P

Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tőled semmit!

Én is tájékozódtam, amennyire tudtam😄. ár hogy nincs olyan bolt, ahol ki lehetne próbálni a játékot, hogy megvegyed-e vagy sem. A GT gondolom a gran Turismo akar lenni. Na nekem annak csak az elsõ két része tetszett. A többi szerintem már csak rókabõr lehúzás volt. Aztán megvettem xboxra a Forza Motorsport-ot, és nálam leverte a GT-t. Ez lesz egy olyan dolog, hogy kijön a 2. része és rögtön megveszem😄.
Super DANTE
Én vásárlás elõtt jól tájékozódom, de vannak olyan játékok is, amelyeknek több része meg van és már az 1. résztõl kezdve tudom, hogy a következõ is jó lehet: GT.

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

Az a Phil Harisson, aki azt mondta hogy márciusban megjelenik a PS3-om? Vagy aki azt mondta hogy már javában gyártják a gépet? 😄😄😄😄.
Ember vállogatja, ki mit vesz meg. Én nagyon fukar vagyok ezen a téren, mert sajna talán ha 100 játékból van 1, ami megéri a 16 ezer forintot. Nekem például a burnout 4 megérte. De sajna egy párszor mellé nyúltam, mert a demó király volt a teljes meg uncsi lett.
Super DANTE
Ha Phil Harisson azt mondja, hogy nem lesz 100$ egy PS3 játék, akkor már nagy gond nem lehet, de egy X360 játék sem több 16 e ft-nál, pedig már az is nextgen cucc, akkor a BD-s játékok árai sem lesznek egetverõek, pl. én már vettem PS2-höz játékot 2 e ft-ért is, de 20 e ft-ért is, ami tetszik azt meg vettem, és ezután is megfogom venni, sok hobbim nincs, singliként meg nem kell asszonyra költeni, szóval én nem sajnálom az eredetiért a pénzt.

Elfelejtettem😄.
Egy filmet tartalmazó lemez árát soha de soha ne hasonlítsd egy játék árához. Egy egyszerû filmet (nem a diszdobozost, limitált, stb filmek) soha nem adnak drágábban 5-7 ezer forintnál. Míg egy játék (még a cd-ek is) átlag induló ára 10 ezer forint. A filmeknél ott van még a mozibevételek, kölcsönzési díjak, televíziós jogdíjak is. Játékoknál ilyen nincs.
Super DANTE
Én arra lennék kíváncsi, hogyha ténylegesen lesznek 20-25 vagy annál több gigányi adattal bíró játékok, akkor azokat, hogyan fogják töltögetni? Mert ehhez már kell sávszél. Vagy leszedtek ilyen marha nagy ISO-kat?

A legkisebbé lehet, hogy annyi. De szerinted a játékfejlesztõket hol érdekli, hogy mekkora lesz a játék mérete. Õk a legnagyobban gondolkoznak, hiszen ha megtudják csinálni 100 gigára, minek szorítkozzanak a 25 gigás lemezre.
De ezen értelmetlen vitatkozni. Warez volt, van és lesz is.
A játékok készítésének költségeit meg nem szabad összehasonlítani. Azért közben emelkedtek az energiaárak, nõttek a fizuk, az életszínvonal. Olyan, mintha a Ben-Hur film költségvetését összehasonlítanád mondjuk a mostani Titanicéval. vagy a 10 évvel ezelõtti kenyérárakat a mostaniéval.
aabyssx
Ezt nem csak a technológia határozza meg, hanem az egész játékipar növekedése.

BTW erõforrásigényben sincs egy szépen, részletesen megrajzolt 2D-s játék és egy 3 polygonból álló 3D-s játék között nagy különbség. Viszont amikor már tolni kell az a 3 polygonos limit-et, akkor egyre több fejlesztõi, mûvészi idõ és egyre több tesztelõi idõ kell.

Hiába emelkedik a léc csak egy kicsit élményben, erõforrásból sokkal-sokkal több kell hozzá.

www.youtube.com/aabyssx

Super DANTE
Induljunk ki a BD filmek árából kb. 30-40$, de lehet már ennél kevesebbért is meg lehet venni.

UNREG
Rosszul matekozol, egy írható BR lemez most a boltban 4-5ezer körül van, az elõállítási ára ennek a töredéke lehet.

UNREG
Valahol érthetetlen ez a hatalmas költségbeli ugrás. A grafikonon látszik, hogy kb 15 évig durván egy szinten maradt a költségvetés, ebben beleesett két generációváltás is.
Vagyis nem növekszik a költség líneárisan a hardever erõsödésével, egészen mostanáig.

Aztán a nextgeneknél ugrik egy óriásit, ami viszont egyáltalán nem látszik a játékokon, ez paradoxon.

Akkor matekozzunk😄. Egy DL dvd elõállítása kb 200 forint, a játék ára 15-18 ezer forint. Ha csak egy BRay üres lemez elõállítása 10 ezer forint, szerinted majd 16 ezerért fogják árulni?
aabyssx
50 USD az 11e HUF ám. Persze sokkal jobb ár, de ettõl itthol nem térne meg mindenki...

www.youtube.com/aabyssx

Super DANTE
16-20 e ft lesz rá egy játék, mint anno PS2-n volt kezdetben, de manapság is az új játékok 16 e ft-ba kerülnek, mi ezen a meglepõ?

Visszaolvasván, jõkat nevettem a hozzászólásokon (persze pozitív értelemben, nem kinevetésrõl van szó). Most már értem a mondást, mindenki a maga portáját látja. Nem kell annyira félteni a kiadókat. Akkora warezolás nincs a világ többi részén, mint nálunk. Kint keresnek 3000-5000 dollárt, és 50 dollár a játék. Ha ilyen arány lenne nálunk is, egybõl megszûnne a warezolás, hiszen ki az a hülye aki nem veszi meg eredetiben ilyen arány mellett. De sajna nem ez a helyzet. Nálunk keresel 100000-130000 forintot átlagban, és 10000-18000 forint között van a játékárak (konzol, pc beleszámítva). Hol fog az ember megvenni ennyiért, mikor folyamatos áremelések miatt, örül ha életben marad. Nekem is vannak eredeti játékaim, amiket leárazáskor vettem, de nem fogok többet kicsengetni érte. Egyszerûen egy átlag ember anyagilag nem teheti meg. Én inkább abból a 10000 forintból elmegyek bulizni a barátaimmal, barátnõmmel. A játékhonosítás meg egy vicces téma😄. Valaki lentebb mondta, ha nem veszik meg a játékokat, akkor nem fogják lemagyarítani. De, lefogják. Ugyanis uniós elõírás (és nálunk asszem 2010-ig kel elérniük a cégeknek), hogy a megjelent programoknak tudniuk kell az adott ország nyelvén. Legalább felirat szinten. Nem a nagylelküségük miat fordították le eddig az EA, most meg a MS a gémeket. Hanem mert elõírás lesz. És azt sem fogja megcsinálni, hogy akkor hivatalosan nem jelentet meg nálunk játékokat. Kötelezõ lesz minden olyan játék megjelenése nálunk, amit az unió többi országában megjelentetett.
És még egy érdekes dolgot az árakról. Jön a PS3-m, annak játékai Blue-Ray lemezeken. Egy üres lemez elõállítása jelenleg 10000-12000 forint között mozog majd. Mennyi lesz szerintetek egy játék rá? Majd mikor megjelenik a gép, akkor mondjátok azt, hogy "nem a warez miatt vesznek gépeket nálunk.".
aabyssx
Azoknak, akik szerint ingyen kellene a játékokat csinálni (vagy majdnem nyers adathordozó áron eladni):

(576-ról)

www.youtube.com/aabyssx

<#mf2><#banplz><#idiota>

\"csak egy játék de úgysem éled túl\"

vagy hogy mit "kér kölcsön a havertól"

Street
Mi persze??

PS 2 for ever!!!!!

Hát persze..... :-) :-) :-)
Street
A warezolásról sz.tem a sok szutyok demo is tehet!! Ha pl jobban bemutatnák a demok a gamet , többen elmennének megvenni az eredetit! Jártam már én is így: jáccottam a demoval "HÚÚ , DE ZSÍR" oszt megvettem a teljest és pofára estem , egy ilyen után meggondolja az ember , hogy mit vesz meg.

PS 2 for ever!!!!!

öregharcsa
én meg most vettem meg a warcraft 3-at a kieg-el együtt...4e-ft volt...szerintem megérte...(igaz már végignyomtam pár évvel ezelõtt(wrz), de ennek a polcon van a helye!!!!)

http://pspfilez.extra.hu/

aabyssx
Ma vettem egy Phoenix Wright-ot a hülye nem vagyok helyen. Csak 1 rugóval volt drágább, mint az az ár, amiért Ebay-en jutottam volna hozzá. Az alatt a pár perc alatt, amíg válogattam, többen is vettek le a polcról játékot. <#eljen>

www.youtube.com/aabyssx

Törölt felhasználó
Megéri lopni, mert amit ellopsz azt nem kell kifizetni!
<#bdead>
<#idiota>

"a warez rossz". persze a multiknak biztos.

hehe ja visszatérve ha Magyarországnak nem importálnának eredeti "dobozos" játékokat akkor sem nagyon izgatna attól még van warez és akkor ti is rájönnétek h. a warez mégsem "rossz"<#mf2><#mf2>

És ha mondjuk valakit más is érdekel a konzolozáson kívül??És nem költheti az összes fizetését konzolokra???Az ne legyen konzolos??? Furcsa mód nekem van kb 100db ps2-es játékom ami másolt és semmi gond vele. Ugyanolyan jó mint az eredeti. Tudom van akit a díszdoboz meg a kibontás varázsa érdekel. Ez nem is baj. Az vegye meg. De én szarok a dobozra. Tõlem lehet micimackós dobozban is a Metal Gear solid 3 attól még imádni fogom.És egy kedves hozzászóló írta hogy ha mindeki warezolna akkor nem lenne PAL megjelenés.Erre 4 válaszom van:
1-mint már mondtam aki megteheti anyagilag a havi 2-3 játékot az vegye meg.Nincs ezzel semmi gond.DE ISMÉTLEM:nem mindenki keres úgy.Másrészt pedig én sem vagyok OTAKU hogy csak a konzolozás érdekeljen. Nem csak arra költök.Van barátnõm,szeretek moziba járni.És imádok konzolozni.DE NEM CSAK AZT.És nem költeném minden pénzem arra.Én úgy gondolom hogy az én felfogásom a követendõ.Isteni a konzolozás,de vannak azon kívül más dolgok is.Nem vagyok OTAKU.
2-Eddig is szarul bántak velünk a játékforgalmazók,ugyanis egy csomó jó játék vagy nem jelenik meg európában vagy pedig 1-2 éves késéssel. Pedig az eladási adatokat nézve elég jó a vásárlóközönség olaszban,spanyolban és franciaországban.Magyarul szarnak ránk.Ha minden magyar ember 2db eredeti játékot venne hetente akkor sem változna ez a helyzet.
3-Ne mi magyarok akarjuk megnövelni az európai eladásokat. A gazdag nyugati országok átlagkeresetei jobban illenek a vásárláshoz. Majd õk elviszik a hátukon a PAL piacot.
4-Nem fog eredeti játék érkezni Magyarországra???Így is alig érkezik. Ami meg bejön az is hónapos késéssel.Tapasztalatból mondom hogy a magyar nem warezolós konzoltársadalom 40%-a angliából rendeli a programokat eredetiben.Vagy amcsiból.
De száz szónak is egy a vége:aki warezol az warezol,aki pedig megteheti,vagy semmi más nem érdekli a kozolozáson kívül az vegyen havi 2 játékot eredetiben.
Ha nem lenne warez akkor a picsában sem lenne ebben az országban a konzol elterjedése.Magyarul:a warezoló emberek is népszerûsítik a konzolokat.
Szükség van warezoló és nem warezoló emberekre is. Így mindekihez eljuthat a konzolozás élménye!!
ÁMEN!!!
Lammer
jaja! warezt fel lehet fogni full demonak is 😄 enis mar koppantam demo utan, igy marad a warez... kiprobalom. ugyis letorlom a 'cibe... en mar nem irok ki egy dvdt sem 😄 szal mindenfelekepp letorlom, max utana megveszem 😄

Nem a faszt nem, nekem is megvolt minden eredeti game elõbb warezban. Kipróbálás nélkül nem adok ki pénzt, hulladék demókkal meg nem foglalkozok, nekem ne a legjobb 3 percet mutassák be, a többi kimaradt rész meg szarfos, aztán utólag derüljön ki hogy nem ezt akartam.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Lammer
kinek mi a hobbija...
nekem kb:
- 6egynehany pcs jatekom van eredeti...
- kb 30 konzolos...
- kb. 40 origi DVD film kb.
- kb 30-40 audicocd
ES NINCS illegalis jatekom es kepzeld egyedul tartom el magamat(tehat nem apuci fizeti a rezsit meg a kajat!) kb 110-130Kbol(attol fugg, hany oram van egy honapban) :o
na ezt hozd ossze!
nincs anyu! nincs apu!
gégé...

Istencsászár
Meg hát, 23

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

húú ez nagyszöveg volt taps taps csak tudod nincs fél millás gépem örülnék is mint majom a farkának.épp hogy mennek rajta normálisan a mai gammák egyébként megkérdezném h. neked az összes gammád eredeti??Amúgymeg nem mindenkinek van marhagazdag szülei akik hetente tuszkolnak a zsebedbe 15 rugót de nekem például nem ilyenek vannak persze sok játékot veszek így is eredetiben olyanokat is amiket akár az eredeti ár töredékéért is megszerezhetnék.

Istencsászár
A csúnya hekker csapatok a hibások, amiért a pistikék ezen nõnek fel... van net meg warez oldal, küldök smst és megvan minden és örülök, de csak azér mer mire az a gém megjelenik addig végigtolom és majd akkor megveszem ( ez a legjobb duma, mer nemfogja megvenni... mer letörli azt szedi a következõt 😄 ) Pcs gémet neméri meg venni ( multit leszámítva )... kivételek vannak de kevés... azér a pár óra hentelés miatt? ami meg megérné az vagy akadna mint a disznó és mellé gépet is kéne venni 😄, vagy nem olyan amit kedvel az ember...

"Nem miattam fognak tönkremmenni" duma is jó, csak az a baj hogy ha nem miattad akkor a többiek miatt akik mind ezt mondják😊)).

De a legszebb az egészben hogy a 14 éves gyerkõcök mondják ezt, persze mer nincs rá pénze, de a fél millás gépe ott figyel elõtte 😊))

Csak egy fél ére lenne az hogy nem lehetne a gémeket feltörni, nem lehetne futtatni, pl Vista.. de ugyis feltörik, mer amit ember ir azt fel is törik... de kiváncsi lennék a pécés gémer társadalom mit tenne az alatt az idõ alatt 😄DDD jönne a sírás az biztos😊)))

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

aabyssx
LOL

www.youtube.com/aabyssx

hehe magyar x-box ez jóó😄DD poén nahde téémára térve nem tudnák megtenni h. megszûntetik a konzolos játékgyártás mert magukat keverték akkora monopol helyzetbe hiogy az kissé ciki a májkrémszafet pedig jó nagy pénzeket fektetett az x-boxba mivel kiépített rá rndszert elõre megvett egy csomó licenszet ha most hagyná abba töbet veszítene mint amennyit warez mellett nyer szal...
ha a pc-s játékgyártást hagynák aba akkor meg töb mint a kiadók bevételeiknek töb mint a 4negyedét szúrnák el mivel jóval töb pc-s él a világon mint konzolos. és mint már mondtam mindenki el kell döntse hogy hasznéáálja vagy nem a warezt nem magyarország miatt fog összedõlni a konzol és pc játékok piaca.

Azzal amit elmondtál azzal csak egy baj van.
Ha nem lennének olyanok mint például én aki eredetibe megveszi a játékokat akkor neked nem lenne mit lewarezolni.
PC-re például már a COD3-se fog megjelenni többeközött a warezolás miatt ami a PC-n már szinte ipari üzemekben zajlik.
Most November 3-án megjelenik végre hivatalosan is Magyarország-on az XBOX 360 MAGYAR NYELVEN és MAGYAR LIVE-al és MAGYAR feliratos játékokkal,de meddig ??
Tudod mikor fognak bajlódni a játékok magyarosításával a Microsoft-nál amikor azt látják,hogy alig-alig fogynak a játékok !!
És tudod mi lesz a szégyen?
Az,ha kiderül,hogy Kelet Európán belül nállunk a legnagyobb a warezolás aránya !!!
Messze nem vagyok gazdag,de nekem a konzolozás a hobbim,és havi 1 játékot bárki megtud venni aki dolgozik !!!
havi 15.000.-ft-ot csak cigire,disco-ra elkölt az ember,sõt talán a dupláját is.
húú mintha én montam volna teljesen igazad van.
A warezt pedig szerintem mindenki magában kéne eldöntse h. neki hogy fekszik.

Én sem itélem el azt ha valakinek eredeti játéka van. Nem errõl van szó. Csak az a fasz aki lenézi azokat akik warezolnak. Azért nézi le mert nem gazdag és nem vehet meg havonta 2 játékot 15-15 ezerért?? Aki pedig úgy tartja hogy az igazi konzolos beéri éve 2-3 játékkal az nem igazi konzolos. Én még a warezzal sem tudom néha követni a megjelenéseket annyi jó játék érkezik. Havonta legalább 3-4db. Az is nagyon szánalmas,hogy az 576 fórumán minden gyerkõc úgy tartja hogy ha chippet tesznek a gépükbe akkor elcseszõdik tõle a gépük. Ez a nevetséges. Ha valaki az 576 stábból ezt állítja akkor az nem ért hozzá. Ugyanis a chipp abszolút semmit nem árt a gépnek. Sõt. Ha valaki tesz a gépébe egy 200gigás winchestert akkor akár örökéletû is lehet a gépük. Úgyhogy pont ezek az emberek akik a chippelés és winyó ellen vannak azok szopják majd meg. Ugyanis pont az õ gépük fog majd elcseszõdni,mégha nem warezolnak akkor is. Elég ha csak bevágják a gépükbe az eredeti Dragon quest8-at és kipörgetik 100órával. Utánna dobhatják ki a szemétre a gépüket. De mondhatnám a San Andreast is.
Megértem én az 576-ot is. õk azt szeretnék ha minél több eredeti játék fogyna. Nincs is ezzel gond. Csak nem kellene átbaszni a könnyen befolyásolható 10-15 éves gyerkõcöket.
és mellékesen énsem nézem le azokat akik eredetiben veszik meg a játékaikat.