6215
A warez rossz

• Lammer
    (jah es miutan elmentetek, megcsinaltam a backupot az alap eredetirol+rajottem, hogy miert nem szolt az audio trekkk ha démonbó nyomom a bekápot mostmar minden okes!!!4)
    varom enizs, hoty mekkjojjon^^
  • koryne
    Megvetted? Jóóóó :) Majd lenyomjuk jól a sárkányokat meg a vámpírokat ;)
  • Lammer
    en is tegnap vettem meg a MAJESTY GOLD NYÚÚÚ-t ilyen uberbeteg aron:
    -bazze 6 dolcsi volt a posta
    -2.73 a jatek
  • Tinman #3610
    Az ebay meg a nagy manitu.

Nem akarom leszólni a sok überboltost, de azért a k. anyjukat tegyék teherbe ^^

2 napja vagyok az Ebayre regelve és eddig több, mint 10.000 takarítottam meg lássuk:

1. THE Longest Journey Boxed ORIGINAL FIRST VERSION PC!
    Idehaza licenc lejárat miatt már rég nem kapható, elvétve ahol árulják ott 4k, mert baromi ritka.

2. Genuine! Dreamfall The Longest Journey Sealed Win XP
    Nincs idehaza, elvétve használtan 3k.

3. ELDER SCROLLS 3 MORROWIND GAME OF THE YEAR EDITION PC! NEW! (Game + Bloodmoon + Tribunal)
    Nincs már idehaza, 4k-ért árulják, de használtan.
    4.SECRET FILES TUNGUSKA PC GAME SEALED (DVD-ROM) PC-XP
    Idehaza 1900 körül van.

Ezért a pakkért postaköltséggel együtt 9600 Ft-ot fizettem via paypal, ez bizony 4k megtakarítás ráadásul az összes teljesen új és akkor még az itthoni 1k postaköltséget nem számoltam bele vagyis amennyit nyertem abból megtudtam venni ezt:

ETERNAL SONATA - XBOX 360 BRAND NEW PAL GENIUNE RARE

Ez postaköltséggel együtt volt 5700 Ft. Ez idehaza bontatlanul 8k.

Jelenleg egy FSX Sealedet szemeltem ki... tokkal vonóval, bontatlanul 7500 Ft lesz, idehaza a bontatlan AKCIÓSAN (bmeg) 11k.

Szánalom ami itthon szoftver ügyben megy, sajnos a jatekaim.hu is szépen megtelt konzolboltosokkal. Eleinte nem zavart, sőt... most már inkább nem vásárolok ott.
  • tommyknockers
    A warez jó.
  • Zóanagyvarázsló
    A válasz helytelen. A különböző nyelvi fájlokat szintén védi a szerzői jog, és a lokalizált verzió megvásárlása jogosít annak használatára, korábban volt is példa arra, hogy az angol verziót becserélték magyarra.

Hivatalos honosítások egyébként sem szoktak helyett kapni az említett oldalon, és elvben a hobbicspatok által készített fordítás is sértheti az EULA-t, ha nem modként működik - ezt ott írják is.

Viszont ez a szabály nem éppen életszerű, így nem szoktak ebbe belekötni, sőt még egyes játékok hivatalos fórumán sem tabu a téma, bár előfordulása nem jellemző. Így a nelvi fájlok miatt én sem izgatom magam, nyugodt szívvel "warezolom le" őket. (Bár eleddig hivatlos fájlok közül csak a Jade Empire-hoz szereztem angol feliratot, illetve lengyel szinkront a Witcherhez.)
  • Tinman #3607
    Overlordozol-e? ;-)

Nem. Magyaritasok.hu oldal akkor a wrz mekkája volna és senkinek semmi gondja velük, sőt... rengeteg kiadó tárgyalt már velük nem is 1x.
  • Lammer
    kerdes!

Ha megveszek egy jatekot full eredetibe monnyuk angolul... DE! monnyuk kijon mittomen fel ev mulva a madzsar verzio... es valaki feltolti a nyelvi fajlt es en letoltom! az illegalis?
  • Lammer
    nem... zergeket irtani kell flémtróverrel!44!4negz5
  • Tinman #3604
    A zergeket terelgetni... az bezzeg férfivá teszi az embert
  • Lammer
    ennemtom' de ebbol a lenykrealasdibol mar kinottem kb 20 eve
  • Tinman #3602
    Dragoner :-D

Hogy tudom megnézni, hogy pl. te miket csináltál?
  • Tinman #3601
    Biztos lesz used is olcsón... tuti lesz olyan, aki azt mondja, hogy neki ez nem jön be és már adja is el a 2 órát használt cuccot 8k alatt, na akkor jövök én a képbe :-D
  • Istencsászár
    Mutasd mitket kereáltál:)
  • Tinman #3599
    1390 Ft vót' akcijósan és mint említém már annyit beleöltem időbe, mint a HL EP 1-be és ez még csak a LÉNYTERVEZÉS! EZ A LOL :-D
  • Zóanagyvarázsló
    A Sims 2 még néhány hónapja is 12k volt, és nem mostanában jelent meg. Így valószínűleg eleve használtban lesz értelme gondolkodnod.

Az EA-t én sem bírom, de egy logó engem nem tántorít el, akkor már inkább a pofátlan másolásvédelem.
  • Lammer
    ezert a lollaborert kiadni penzt...
    ...
    ...
    haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat... :D
  • Tinman #3596
    8k lesz a GE már vettem is... addig olyan mintha ki sem adnák... csakazértsem :-D
  • Tinman #3595
    Félreértesz... 11-ért sem vagyok hajlandó megvenni a normalt, még akkor is lélektani határom felett van (8k), ha beszámíttatnám a lénylabort. Telne rá, nem ez a gond... elvek, ez a gond. Főleg, hogy az EA is bent a képben, mint archenemy.

Lesz ez 8k is, nem sürgős, annyi játékom van mint a szemét :-)
  • gazgoblin
  • Istencsászár
    Dombornyomású kartoncsomagolás
    100 oldalas, színes angol kézikönyv (a normál kiadásban fekete-fehér, kb 60 oldalas, de magyar kézikönyv lesz)

120 oldalas keményfedeles könyv a játék grafikáival

Hogyan készült a SPORE című DVD film, kb 20 perc terjedelemben

Nat Geo "Human Toolkit" videó is, kb 22 perc terjedelemben

Poszter (hajtogatva)

Komolyan az lesz a hülye aki simát veszi meg 1 ezeressel kevesebbért:))
  • Zóanagyvarázsló
    Én a Spore-t úgy fogom fel, hogy rengeteg lehetőség lesz benne, sok tartalom, külön játékfázisok, és mivel nem csak engem érdekel a családban, könnyebben szánok rá pénzt. A Lénylaborral való szórakozásért végülis önmagában sem sok az 1500 Ft, így pedig a GE elég kedvező áron fog indulni az átlagos CE-kehez képest. A normál verzió persze jó drága értékéhez képest, de ezt az EA-től megszokhattuk. (Máskérdés, hogy az utóbbi időben nem sok játékuk érintett.)

Mellesleg a GE egyébként is szerencsésebb választásnak tűnik, a polcon ugy ejobban mutat, ha pedig mégis megválna tőle az ember, talán még nagyobb árkülönbséggel is tud tőle megválni, mint az alig olcsóbb normál kiadástól.

Mondjuk én sem szoktam ennyit adni játékért, de évi egy-két jól megválogatott cím még ennyiért is beleférhet. Tavaly ez volt a Witcher, jelenleg megjelenéskor CE-vásárlós státuszban a Spore, a GTA IV, a StarCraft 2 és a Diablo 3 áll (na meg a King's Bounty és a Mass Effect, de utóbbiból talán csak lengyel CE létezik, és valószínűleg az előbbi esetében is el kellene kacsintgatni mondjuk Moszkváig), nem valószínű, hogy mind megjelenik az idén... :)
  • Tinman #3591
    http://plus4chan.org/papercraft/papercraft.php?q=playstation+
  • gazgoblin
    ugyes portal rip....amugy meg hol kaptal olyan faxa kek tokot...meg ahogy latom az ME dobozat is te hajtogattad....igenyes warez FTW

• Tinman #3589
    Ahogy már sokszor mondtam a HL 2 epizódok kapcsán: Nézzenek hülyének mást ^^
    Az első epizódot mikor előrendeltem, gondoltam míg megjön megnézem a warezt... 4 óra múlva rohantam a telefonhoz lemondani, mert lepergett a stáblista. Gyűlölöm az epizodikus megjelenést.

Gondolj bele, a HL2 anno indulóban 10k volt és kényelmes tempóban 20 óra izgalmat kaptál a pénzedért meg a CS: Source-t!
    Ezzel szemben a HL2 EP 1 5k volt indulóban, az EP2 pedig max Steamen keresztül érhető el a külön vagy veheted meg az EP. pakkot 8k-ért!
    Ráadásul az EP2 is éppen csak 5 óra nagyon laza tempóban.

Hát a qrva anyjukat tudod! Egy fillért nem adok ilyesmire, lehúzás ezerrel!

Ja, amúgy a Portal 3600 Ft volt, nevetve ér annyit, főleg, hogy rengeteg új pálya elérhető már!

Spore nagyon jópofa! Ez a játék ütni fog nagyon úgy fest... jó 3 órát beleöltem eddig a lénytervezésbe és akkor még hol lesz a teljes játék.
    Külön jó pont, hogy visszaveszik ugye a lénylabort és a teljes játékba beszámítják! HATALMAS PLUSZ PONT!!!

Még akkor is, ha nem fogom visszaadni... ez nekem így kell és kész :-P

A Galactic Edition-t nézegettem, de igazából nem látom értelmét, poszter+könyv+making DVD. Ok, csak 1 ezres a különbség, de úgy igazából minek... ja és sokalom a 12 ezres alapjáték induló árat!

PC-n a kiadóknak vért kellene köpniük ahhoz, hogy visszaszorítsák a warezt... 12.000-el ez nem fog menni!
    Meg amúgy sem adok játékért ennyit... egyszerűen a lélektani határom felett van. Kizárólag Fallout és Final Fantasy az amiért akár 20.000-et is képes vagyok kifizetni :-)))

• Zóanagyvarázsló
    A Portalon én is mindig gondolodom, de magában elég drága (elég rövidnek hírlik), az Orange Boxszból pedig megvárom az egész HL szériát tartalmazó verziót. (Mert ugye bolond lennék úgy megvenni, hogyha véletlenül végigjátszom, akkor várhatok még egy évet a befejező félórára...)

Spore Lénylabor viszont biztos vásárlós (ahogy a Galactic Edition is), csak már megvárom a pénzeimet a pakk összeállításával, nem aprózom el.
  • Istencsászár
  • Tinman #3586
    ME, Spore, Portal... nyammiiiiiiiiii frissen érkeztek :-))

• Rena11
    jah:D
    de arra csak 8 játékom van igaz nagy becsben is tartom
  • Tinman #3584
    PS3-on kénytelen is vagy rá
  • Rena11
    ez most megérintett, holnaptól jó leszek
  • tyrant71
    nem nekünk kellene megkövezni, hanem a szüleidnek
    vagy ők tanitottak a lopásra?
    akkor mégis nekünk...
  • Rena11
    ez a pokol kapuja?
    sok haverom lesz ott oda készülök :D
  • Rena11
    jóhogy tellett meg wii-re is meg psp-re :D
  • Zóanagyvarázsló
    Világos, részben jogos is, de sokan ezt, mint warez melletti önigazolást hozzák fel.

Másrészt pedig a szoftverkereskedelem elég fiatal idehaza, tudjuk, hogy milyen körülmények között vághatott neki. Azért pedig nem hibáztatok én senkit, mert warezzel kezdte, hogy is lehetett ez volna másként, ha vásárolni alig lehetett, és mindenkitől ezt látta? (Persze ebbe is bele lehet kötni, hogy biztos nekem is sötét múltam van, és ezt akarom igazolni, de ha reálisan nézzük, nem alaptalan, amit írok. A már többször említett jellemfejlődésről nem is beszélve. Mindettől függetlenül nyilván annak idején is bűn volt, ez nem kérdés.)

Ezért én a jelenség, és nem az egyén fölött török pálcát, kivéve, ha már lehet több józan esze a midnenet letöltésen túl, a fórumokon való warezszpemmelésnél vagy éppen elvileg értelmes felnőtt(közeli) emberként béna önigazolásokat gyárt, osztja az észt.
  • Zóanagyvarázsló
    A hibás adatok duma egyébként is nagy kamunak hangzik, ha nem először vásároltál tőlük, akkor ugyanis ez megvan a rendszerükben.

Nekem még nem volt problémám velük, bár futárral eddig csak egyetlen egyszer rendeltem tőlük. Egyébként pedig másokról még mindig több rosszat hallottam. (Persze nem is a CD Galaxis a legnagyobb cég az iparban...)

Ezek a 10%-os kedvezmények az egyik offline lap és egy nagy hálózat nemrég induló közös kezdeményezésében van? Mert ott azért akadnak olyan nevetséges árak, hogy a 10% kedvezmény sem sokat ér...
  • Istencsászár
    Ja nem, csak Lömán miatt érdekel:), az tetszik, imádom a pályát 8 csak sajnos pécén nem elérhető rfactorba sem, és az autók sem ) minimum 10 órát néztem 2 hete amikor 24órás élő közveítés volt:) hihetetlenül jó játék lenne hogy a kódmesterek fizikát is tudnának írni nem csak grafikai enginét és kiváló atmoszférát.
  • Istencsászár
    Naja... Cd Galaxis már velem is szórakozott amikor megrendeltem a WoW-ot. Szépen online WoW alapgém + egy feltöltő kártya, ami meg is jött, ki is fizettem a nemtudom már mennyit kb 13-14 ezret, aztán amikor bontom ki a dobozt a játék sehol csak egy db feltöltőkártya... hívom fel őket azonnal, aszondja elfelejtette beletenni a dobozba -.-
  • Tinman #3575
    Hoppá most látom csak!
    Grid nem rulez.

Spore rulez
  • Istencsászár
    Nyugodtan számolhatsz 13-14 ezerrel mert 0day tőti le a cuccokat ebben biztosvagyok... 1 milla megvan... szép kis összeg.