6215
A warez rossz
-
nah fejezzetek mar be...
mugitarozas nyamiagsag, elozene meg odabaszos... ennyi -
Zóanagyvarázsló #3932 Olvastad egyáltalán, hogy mire válaszoltam? ;)
Az elektromos gitáron pedig kár lovagolni, először úgyis akusztikus kell (és akár egy haver is megmutathatja az alapokat, ha van hozzá türelme - ne is válaszolj, nekem pedig focista haverjaim nincsenek). Mindenesetre látszik, hogy a te zenész haverjaid is csak a Guitar Heróval nyomulnak :P
A lényeg: ha igazán akarod, akkor elérhető. Focizni sem könnyű elkezdeni 30 éves fejjel, ahogy zenélni is iskolában/iskola mellett szoktak. Nem azt vitattam, hogy zenélni drágább, hanem azt, hogy a saját helyzetedből kiindulva úgy kezeled a kérdést, mintha a zenélés az emberek többsége számára elérhetetlen dolog lenne, de több csapatnyi focista haverplusz tinmani képességek mindnekinek a rendelkezésére állnának. Megjegyzem, focizni elvben nemcsak a való életben olcsóbb, de bizony gépen is, ha már az arányokat erőlteted... (Ha pedig komoly hangfelszereléssel számolsz, akkor elő lehet hozakodni drága sportcsukával, energiaitalokkal is. Nem fair a pöttyös labda grundon gurítgatását fél milliós hangcucchoz mérni.)
És ezzel nem a GH ellen bezsélek, örülök, hogy jól és olcsóbban szórakozol vele. Egyszerűen a saját szűklátókörűségedre, következetlenségedre akartam felhívni a figyelmed. -
#3931 Igen és a taná költsége? Vagy gondolod, majd megy magamtól nulla zenei tudással. Találj ki a labirintusodból te is ;-) -
#3930 Te találsz ki és adsz az ember szájába jelzőket... én is találjak ki ilyesmiket?
Hgybmg.
PS2: 30k+gh2 w. guitar 12k = 42k
Real life gitár: elektromos? + erősítő? + tanár?
De hogy igazad legyen: A Wii Fit a világ legszánalmasabb találmánya és csak azok veszik, akik a boltban Calgont vesznek vízlágyítónak, mert azt hiszik, hogy a 3x olcsóbb Csillag szar, holott mindkettőben trinátriumfoszfát van ^^ -
lowdog #3929 ezér is írtam idézőjelbe, de tudod nagyon jól, miről beszélek: gyakorlatilag azt állítottad hogy csak a nyomorékoknak való a wiifit...
reménykedtem, hogy normálisan sikerül válaszolnod, de a nagyképű, tapló "nice try"-os megnyilvánulásaiddal sajnos nem tudok mit kezdeni :( ha csak így megy inkább ne válaszolj.
ha egyszer sikerül túllépned a saját korlátoltságodon, rájössz, hogy olcsóbban is megúszható a gitározás IGAZIból, de nem az én tisztem hogy felvilágosítsalak, hogy nagyfijú legyek én is betolok valami angolságot hátha ideillik... ignorance is bliss -
Zóanagyvarázsló #3928 El vagy tévedve. Különben is egy olcsó akusztikus gitáron célszerű kezdeni. -
#3927 De nem elektronyos...tecccik érteni?
Én nem flamencot akarnék játszani :-/ -
#3926 Egy alap elektromos gitár 100k, egy normális meg 300k.
Sehol nem írtam senkire, hogy nyomorék... nice try. -
Zóanagyvarázsló #3925 Focizni valamilyen szinten mindenki tud,
Ez könnyen cáfolható :D
Egyébként az a lényeg, hogy nem kell úgy tennui, mintha a Boci, boci tarka c. opusz xylofonon való lejátszása milliókba kerülne, és kiemelkedő talentumot igényelne, míg focizni a haverokat összehívni csettintésre működne, és máris menne a kibérelt helyi stadionban az ollózós gól a brahiból benéző Buffon ellen.
A sportolás sem automatikus, idő, hely, emberek, megfelelő időjárás és egészségi állapot kell hozzá (egy minimális tehetsége kívül), ez pedig nem megy csettintésre. A többség számára még relatíve kedvező feltételek
esetén is 1-2 havonta megvalósítható egy-két meccs, és akkor sem túl magas szinten. Arról nem is beszélve, hogyha valaki tényleg csak egy kötött poszton telejsít elfogadhatóan (például én korábban inkább kapuskodtam, de az amatőr kupán résztvevő haverok közé nem állok be kapusnak, ha ő győzelemre esélyes a csapat legjobbja, másposzton pedig így is van aki visszafogja őket...), akkor bizony nem szerencsés variálással borzolni a haverok idegeit sem.
Érdekességként, és nem reprezentatív felmérésként említem, hogy az én hajdani osztályomban (nem zenei iskola) jóformán többen játszottak valamely hangszeren, mint amennyien alkalmanként focizni jártak, ha pedig az igazolt sportolókat nézem a saját rock/metal bandával rendelkezőekhez képest, még erősebb ez az arány. És ez már nem a lehetőségekről szól, hanem egyáltalán az adott lehetőséggel való élésről. Jobban belegondolva rajtam kívül szinte mindenki játszott egy időben hangszeren... -
amodent67 #3924 A Corában most láttam 20e forintért egy alap klasszikus gitárt, nájlon húrokkal. Mélyprimitív cucc, de arra tökéletesen elég, hogy az ember megtanulja rajta az alapokat. Ezzel nem a GH és társai ellen beszélek, mert szerintem is kurva jók a ritmusjátékok, csak nehogy az tartson vissza valakit a zenéléstől, hogy azt gondolja, félmilliós felszerelés a beugró. -
lowdog #3923 oszintén kiváncsi vagyok:
miért olyan nehéz elfogadnod hogy nem mindeki arra vágyik amire te? miért "nyomorék" rögtön aki esetleg mást/máshogy szeret csinálni mint te?
ps: azér örülök hogy magától kiderült hogy egy gitár mégsem 300k-nál kezdodik :)
a végén még kiderül hogy akár gitározni is elkezdhetnél! :)
-
#3922 Köszönjük Emese. -
sonic333 #3921 BIZTOSSAN AZ. -
sonic333 #3920 AKI AZT MONDJA HOGY A WAREZ ROSSZ AZ EGY SZIPPANCSFEJŰ KIS BÚZI EMBER LEHET BIZTOSAN.
-
#3919 Nem tudtam, hogy vágyom rá, amíg ki nem próbáltam :-)
Focizni valamilyen szinten mindenki tud, gitározni még alapszinten is csak nagyon kevesen.
Igen, a játékmechanizmus valóban vérprimkónak látszik... easy nagy ritkán olyan érzés mintha nem is te gitároznál csak jókor nyomtál le egy gombot és a kis hang már megy is magától.
Ezen változtat drasztikusan a hard ill. medium fokozat... ott már tényleg minden kis vacak hangot neked kell lefognod... elképesztő nehéz, de a mozdulatok ilyen szinten már kísértetiesen olyanok, mint az igazi gitárosok esetében (lsd. több hang lefogása egyszerre, hirtelen váltások, etc.)
GH-t pl. fotelből csak easy fokozaton lehet játszani... e felett képtelenség lefogni jól és időben a hangokat és a kezed is szétmegy, ha nem rendesen gitáros pózban csinálod.
Ettől függetlenül a nem is tudom mit megadnék érte, ha lenne az igazi gitárhoz tehetségem :-( -
Zóanagyvarázsló #3918 A GH v. éppen a RB képes megadni azt amire az embert titokoban mindig is vágyott: Kevés energiabefektetéssel egy olyan illúziót kapni, mintha te lennél Brian May ^^
Én elfogadom, hogy te erre vágysz, de te éppen általánosítottál, és úgy beszélsz erről, mintha mindenki erre vágyna. Én például sose vágytam erre, ezen semmilyen érvvel nem változtathatsz.
-kulcsmondat következik: NINCS TEHETSÉGEM HOZZÁ!
Nekem pedig a focihoz nincsen (bár soha nem is erőltettem nagyon, gimnázium óta pedig egy percre sem). De bizonyos szintre ebből is, abból is el lehet jutni némi gyakorlással. Persze focizni olcsóbb hobbi, de egyik sem megfizethetetlen, rengeteg nem milliomos ismerősöm nyomult különböző hangszerekkel, zenekarokkal. Zuhanyozás közben pedig lehet ingyen énekelni :)
Másrészről sokan vannak, akik idő hiányában nem tudják kívánt rendszerességgel összehozni focimeccseket a haverokkal a "mai rohanó világban". És ezzel csak egy alapvető okot mondtam, lehetne ezt még boncolgatni hosszasan.
Felhozhatod ismét a fociprogramokat, hogy ott meg Ronaldinho lehetsz, de lenyomni a xyz-t egy bravúros cselhez, még mindig mérföldekkel alatta van annak, amikor hardon lejátszol egy gitárszólót... vagyis 1:1-ben megtanulod egy adott szám ritmusát.
Ez már részben szubjektív dolog, kinek mennyire jön át. Egy komoly sporttevékenység lemodellezése nyilván bonyolultabb, pláne ha azt akarjuk, hogy ne legyen túl hardcore. Ettől függetlenül nyújthat releváns élményt, ha eltalálják a hangulatot, éppen úgy, ahogy egy valójában vérprimitív alapokra építő ritmusjáték. (Ezzel nem a GH-t akartam leszólni, csak a játékmechanizmus egyszerűségét tartom hasonlónak.) Emellett egy sportjáték annyiban is más, hogy ott nemcsak maga a szimuláció az egyetlen lényeg (mint tulajdonképpen a GH-ban), hanem klasszikus értelemben vett fotelből játszandó játék is. -
#3917 Frets on Fire-be van rá lehetőséged... olyan számot teszel bele amilyet csak akarsz, ha a Kölyköd vótam' tetszik, akkor azt :-P -
#3916 Má' megen' nem értitek -.-
Sportolni tudok, mert van 2 kezem, meg 2 lábam.
Valódi gitáron játszani nem tudok, mert:
-nincs 100 ezrem egy alap elektormos gitárra, 300 ezrem egy normális gitárra
-nincs 3000/órám gitár leckéket venni, főleg, hogy sok a melóm mostanában
-kulcsmondat következik: NINCS TEHETSÉGEM HOZZÁ!
-nincs időm
A GH v. éppen a RB képes megadni azt amire az embert titokoban mindig is vágyott: Kevés energiabefektetéssel egy olyan illúziót kapni, mintha te lennél Brian May ^^
Felhozhatod ismét a fociprogramokat, hogy ott meg Ronaldinho lehetsz, de lenyomni a xyz-t egy bravúros cselhez, még mindig mérföldekkel alatta van annak, amikor hardon lejátszol egy gitárszólót... vagyis 1:1-ben megtanulod egy adott szám ritmusát. -
#3915 mikor lesz mar vegre klasszikusok edison? :d -
#3914 Má' nem sokáig :-P
Hamarosan itt van a GH:WT, abban kérem van gitár, dob szett cintányérral ami Rock Band-ben nincs, és term. mikrofon.
Na ezt a pakkot veszem 1210-el :-) -
#3913 mik azok a hangszer utanzatok? -
Zóanagyvarázsló #3912 Azon túl, hogy alapvetően hihetőnek - és sajnos természetesnek - tűnik a siráma, részemről már unalmasnak (szánalmasnak?) tartom a krodokilkönnyek konkrétumok nélküli potyogtatást.
PC-s eladásokl esetében szinte sosem tudunk meg semmilyen konkrétumot, nem osztják meg, hogy milyen esetleges túlzó elvárásokat támasztottak (lásd Crytek és a Crysis esete, ezkeet sem értem mit vártak egy PC-n még mindig alig ismert, csúszással megjelenő egyértelműen "konzolos" stílust képviselő játéktól), mihez képest bukás az egész, konkrétan mennyi profitot hozott a portolás stb. Legalább a saját kapitális hibáik is szóba kerültek.
Persze érthető, hogy bizonyos adatokat nem szívesen osztanak meg a közzel, pláne nem egyszemélyileg egy blogban, de így ezzel sokat nem lehet kezdeni. -
Zóanagyvarázsló #3911 Szerintem pont neked kellene legjobban megérteni, ha valaki mégsem vevő erre, emlékezz csak a sportjátékokhoz való hozzáállásodra! ;) (Az nem rémlik, hogy a motorsportosokkal hogy állsz.)
Én ha szerves része akarok lenni a zenének, akkor elmegyek koncertre, és ott hangulattól függően kiélem magam. Itthon háttérnek jó a zene, illetve pihenés közben. Nálam a zene élvezetéhez nem szükséges, hogy zenésznek álcázzam magam egy ritmusjátékkal, ha az lenne, akkor vennék egy akusztikus gitárt vagy bármi egyebet, és gyakorolnék. De nincsenek zenészi ambícióim, és soha nem is voltak.
Én megértem, ha valaki ezekkel jól szórakozik, de egy szempontból ez is olyan, mint a többi játék: nincs erre mindenkinek igénye, nem jöhet mindenkinek, a kiemelkedő eladási adatok és a haverjaid ellenére sem. -
#3910 Hulye lettem volna penztarnal acsorogni amikor hazhoz is rendelhettem ... Mindegy amig megjelennek en megveszem oket.
[tisztaalelkiismerete] -
#3909 hat gyere b+ :D -
#3908 ööö...GH max 2 ember csak gitar
Rock band max 4 ember (2gitar 1dob 1ének)
zenei tartalom kulonbozo szoval az meg donthet.
nalunk viszont gyakran osszejon 3-5 ember es arra jobb nekem a rockband. -
#3907 MENNI AKAROK ROKKBENDEZNI!!!4 =))) -
#3906 Ez már lassan studióra fog hasonlítani, melyik a jobb Rackband vagy a Hiró? -
#3905 telefotózás :S
mindegy a lényeg látszik
-
#3904 a warez rossz, akkor a torrent a jó? :D -
#3903 Nemértem hogy a Capcom mit erőlködik a pécé frontal, nemfogja a világot megváltani egyik játékával sem, mert nemfogják megvenni. A konzol feeling árad belőlük mert arra vannak kitalálva... ha meg warezmentes eladásokat akarnak akkor csináljanak egy törhetetlen online aktiválós védelmet ( mint pl az Alone 5 ). -
#3902 duplan: (alapbol hulladekfos, nameg pécégéming) -
#3901 gamer365:
Christian Svensson amerikai Capcom főnök a kalózokat szapulja: a Devil May Cry 4 nemrég megjelent PC verziója szerinte azért nem fogyott, mert a jónép inkább letorrentelte vásárlás helyett.
Svensson a BLOGJÁBAN kesereg: a DMC4 PC a megjelenés napján elérhető volt kalózverzióban, a kasszáknál pedig a vártnál jóval kevesebben toporogtak. Svensson szerint ők is hibáztak, a megjelenés előtt megpróbálta rádumálni a japán főhadiszállást, hogy ne csak a boltokban, hanem digitális disztribúción keresztül is árulják a Négyes Számú DMC-t - a válasz egy méretes NEM volt.
-
#3900 marmint, hogy 4ezret fizetnek nekem??? aaaa nincs az az iSTEN...
-
#3899 4 ezret simán megér az egész pakk -
#3898 joez csak divatbol fikazom -
#3897 Ha lenne normális FPS akkor nem kellett volna, de nincs SEMMI, hihetetlen de értelmes FPS nem fog megjelenni a közeljövőben, sőt értelmetlen sem... Far Cry 2 az ami talán. ( a buckafild meg engem hidegen hagy ).
Jópénzért lecsaptam reá, Halo2 nemrossz igy elsőre és a skálázásnak köszönhetően szinte recementes. Halo3at benyomtam utána, és azt kell mondjam ennél jobban irányítható fpsel még mindig nem találkoztam, szinte tökéletes. -
#3896 grat...
(megy hányni) -
#3895 PEG! MEGVAKULTAM!!444 AAAA -
#3894 Játékaim.hu