A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A vízmûves példa szánalmas volt
A cégek hiánya csak a profitorientáltságban illetve ennek elmaradásában jelentkezhet.
Annyian meg nem variálják a vízórákat,hogy becsõdöljenek ha meg majd igen rászállnak jobban.
De el kell keserítselek ,hogy lopják a villanyt a vizet a gázt az autókat pénzt és még embereket is.
De az a fajta magatartás amit ti illetve egyesek itt megengednek maguknak,hogy rögtön cigányokhoz meg mindenféle bûnözõkhöz hasonlitgatják azt aki letölt (mert ugye ti soha semmit sehonnan.)az vérlázító.
El kell keserítselek a magyar adó szabályok szerint 5 évig minimum kelle rendelkezned számlával a nálad található értéktárgyakról.
A software pláne alá esik ennek az elbírálásnak.Ha operációs rendszer ha játékprogram.
Az ,hogy nem csengetnek be a boltokba és kérdezik meg,hogy a kizárólag otthoni használatra engedélyezett játékokat miért értékesíti valaki újra és újra ezt se tõlem kérdezd.
Ugyanis erre is hivatkoztál a jogszabály ezt sem engedi.
De minden jogszabály annyit ér amennyit betartanak belõle.
Aztán jöhet a warezmatyizás meg az egyéb jelzõakasztgatás nem ez kellene a téma legyen hanem egy ép érv amivel megmagyarázod a dolgokat.
Ennek ellenére nem nevezlek el semminek embernek tartalak és elolvasom a véleményed mert komolyan érdekelne.
Ja és ha ismernél tudnád ,hogy ki vagyok ez a baj ezekkel az arctalan oldalakkal,hogy nincs mögöttük semmi és senki.
Én is itt vitáztam veletek minthogy a hús vér barátaimmal beszéltem volna.
És képzeld ahogy elérhetõ árban van egy film vagy játék kicserélem eredetire.
Playstation 2 es életemet 3 évig warez nélkül éltem meg és kibírtam.
És nem ez az életem központi témája.
Csak érdeklet volna kik milyen megfontolásból kiknek tetszelegve indították el ezt a topicot.
Banyapapa
na hogy megtörjük warezt picit,kérdés.
olyan webbolt érdekelne külföldröl,ahonnan ideis szállitanak,és régi GBA,Wonderswan játékok vannak.
ebay sajnos nemjo,amit keresek ott nincsen.

Lammer
PWN3D <#ravasz1>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

az a baj hogy egy netkártyához nem elég 800 Ft, személyi is kell, ami a legtöbb warezmatyinak még nincs <#mf1>

Na ja, de amikor felmerül kérdés, akkor a warezmatyik/warezt valamilyen szinten pártolók máris a fóliához, a számlához, a bolt sarkon való megtalálásához ragaszkodnak, a külföldi vásárlásokhoz szükséges, bárki számára hozzáférhetõ, évi kõkemény 800 Ft-os netkártyát pedig vállalhatatlan kompromisszumnak tekintik.
Bogyi007
Szerintem nincs, épp ellenkezõleg a Ps3 egyre jobban szórja el a kizárólagos címeit. Egyébként a leguújabb X360 szériákat sem lehet warezolni.

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

balla27
szerintetek igazam van?

balla27
nem baj ,mert a playstation 3 elejét vette a játékok írásának,letöltésének.és ha még tarja magát egy ideig,akkor nem elképzelhetetlen ,hogy a jövõben nagyon sok játék csak ps3 exlusive lesz.és amíg egy gt5,vagy metál gear több millió embert meg tud mozgatni,egy cod sorozat ugyanúgy megállná a helyét csak ps3-on.egy cod fanatikus úgy is megvenné géppel együtt.ahogy én a gran-t mondjuk xboxon

PoisonChihuahua
Warez vs No Warez. A fórumviták kiapadhatatlan forrása.....
Lammer
<#eljen>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Bogyi007
Kifejtettem a hátrányokat a hz-ban. de fordítsam le magyarra?

Te elmész dolgozni a munkahelyedre. És ami a te munkád eredmény eazt valaki ingyen használja fel. Ha pl egy vízmûnél dolgozol és valaki pl a vízórát hackeli meg akkor voltaképpen a te munkádat is megkárosítja, ha ezt többen csinálják meg mint ahogyan a warezolást is akkor egyrészt elkezdik keresni azokat akik csalnak (warez esetében bsa és rendõrségi razziák) vagy a cég a veszteségeket látva és nem tudva azokat áthidalva létszámleépítésbe kezd és lehet hogy pl téged fog elküldeni mert nincs elég pénze.

Érted már?

Ugyanez lehet a szoftvercégeknél. Van egy kissebb cég aki kiad egy jó játékot, sokan lemásolják és nem megveszik a cég még pár játéknál ugyanezt megéli és leépítésekbe kezd vagy bezár.

És ilyenkor jön a warezbéla aki kiabál hogy miért egyre vacakabb a cég játéka (kevesebb fejlesztõ van ezért) vagy miért nincs több játék tõlük.

Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....

Magánszemélyeknek nincs számlaadásai kötelezettsége.

upacukafundalukafundakávékamaduka

Bogyi007
Most nem otthon vagyok, de ha gondolod adok fotót a játékokról. Majd teszek mellé egy aznapi újságot hogy hiteles legyen.

Viszont a szoftverek esetében még így sem szabad! Ott régebben egy 24 órás szabályról hallottam csak (leszedheted de utána 24 órán belül el kell távolítanod és nem rögzítheted adathordozóra sem)

Ez is csak legenda, mint az a bizonyos nem létezõ, de annál népszerûbb amerikai jogszabályra való hivatkozás.
Jelenleg a warezt arra használom a PsP-n (elcseréltem az Xboxot rá - és így legalább megszabadultam egy kazal másolt lemeztõl is végleg és végre) hogy egy játékot letöltök és megnézem hogy érdemes-e beruházni rá. ha nem akkor törlöm, ha tetszik akkor két út van.

Jogi szempontból egyértelmû a helyzet, az internet korában pedig nem tartom megkerülhetetlennek a telejs verzió elõzetes kipróbálását, de tényleg csak demónak használni a letöltött játékokat messze más kategória az én értékítéletem szerint, mint az ún. megélhetési warez.
Vannak ám az eByen üzletek is, számlát is adnak.

Meg van ez is, vagy éppen ez. De bármely brit webshopból 10-12k körül kijönnek a friss címek a jelenlegi árfolyamok mellett. Tudtommal játékcserélõl/kölcsönzõk idehaza is vannak konzolfronton, és teljesen legálisan mûködnek.

Mindezt úgy, hogy csak nézelõdöm, mivel nincsen konzolom.

A hangsúly pedig elsõsorban azon van itt, hogy te azért tartod jogosnak a warezolást, mert úgymond szükséged van rá. A helyzeted értem, de ez mint érv elég gyenge lábakon áll.
Ja a szokásos ebay fegyver.
És itt a premier játékokat olcsón adják.
/ignore off

www.ebay.com

/ignore on

Meg tõled is fóliás játékokat 2-3000 ért.
Komolyan küldjetek listát eredeti csomagolt számlás (mert ugye számla nélkül orgazdaság aki adja aki veszi és ki tudja számla nélkül honnan van?Ki lopta kitõl,honnan?)játékokról ami playstation 2 viszonylatban 2000-3000 ft
x360 és Playstation 3 szinten a linknél jóval olcsóbb.
Nem 100-200 ft os tesco akciós.
http://www.576.hu/index.php?mod=platform&platform=14

Bocsánat tévedtem pár száz forintot.

De te hol veszel ennél jóval olcsóbban új játékokat.
Komolyan érdekelne és vennék is tõled illetve tõlük.
A módosított fw is bûncselekmény.
Mert nem a hivatalos van fent.
Tehát letöltöd ingyen a játékot nem tetszik törlöd tetszik elsétálsz a boltba és pénzért megveszed..........aha igen.

"Szerintem azért van elõnye is a wareznak bár kevesebb mint hátránya."
Mik a hátrányai az elõnyeihez képest?

Bogyi007
Ami kimaradt: A Laptopom 116e forint volt fél éve amit használtam vettem és futár hozta le és eredeti Xp van rajta. A PsP Fat típusú és 6 játékot kaptam hozzá eredetiben ehhez azóta (3 hónapja van meg) további 6 játék érkezett. A szoftvere módosított éppen azért hogy tudjam a játékokat kipróbálni úgy mint lejjebb írtam, valamint azért hogy a meglevõ szintén eredeti Ps1 játékaimat átkonvertálva le tudjam játszani rajta.

Bogyi007
Hú, látom nagyon beindultatok ma.

Szerintem azért van elõnye is a wareznak bár kevesebb mint hátránya.

Az én példámat mondom el.

Anno 14 (14 éve) éves koromban kaptam elsõ olyan gépemet amihez játékokat lehett venni. Ez az Amiga 1200 volt. Szerintem a szegedi 576Kbyte boltot (akkor még nem a plázában volt - nem is volt akkor még olyan) hanem a Csongrádi s késõbb a Vadász utcában) akkoriban én tartottam el. Nagyon sok játékot vettem meg eredetiben mert NEM IS TUDTAM hogy lehet másolni a játékokat. Késõbb persze másoltam a játékokat méghozzá az úgynevezett Noname lemezekre (ezek olyanok voltak amik teszteletlenek voltak és fehér dobozban cimke nélkül voltak, amelyek közül szériafüggõ volt hogy mennyi jó lemez volt benne és mennyi hibás). Ez a korszak egészen addig tartott (közben elcseréltem a gépet Ps1-re és utánna némi kp-val megtoldva Xboxra) amíg el nbem kezdtem keresõvé válni. Ekkor tudatosult az hogy bárki akinek a játékát másolom attól voltaképpen LOPOK! Az aki a játékot kitalálta programozta egyáltalán részt vett a készítésében az dolgozott! Ergo pénzt vár a munkájáért. Persze itt a kiadó szakít a legtöbbet, de akkor is fizetni kell nekünk a munkájukért.

Jelenleg a warezt arra használom a PsP-n (elcseréltem az Xboxot rá - és így legalább megszabadultam egy kazal másolt lemeztõl is végleg és végre) hogy egy játékot letöltök és megnézem hogy érdemes-e beruházni rá. ha nem akkor törlöm, ha tetszik akkor két út van. Igyekszem spórolni rá hogy megtudjam venni és addig (DE CSAKIS ADDIG!) marad a letöltött/másolt játék vagy megveszem kapásból ha olcsón be tudom szerezni.

Sajnos nincs többszázezres fizetésem, de nincs higheng Pc-m vagy konzolom sem. Van egy laptopom és a PsP, nameg 2 GBA (ezekre meg sok kártya ami eredeti az ilyen hackelt kártyák ne érdekelnek).

Nem tudom hogy mások hogy vannak a témával én így vagyok.

Egyébként tudomásom szerint ha egy filmet vagy zenét letöltesz (ami saját célra és magadnak lesz) és olyan adathordozóra másolod ami hologrammal van ellátva (CD/DVD) ami jogvédett akkor jogszerûen cselekszel. Ugyanis ezen adathordozók eladásából is részesedik a film és zeneipar.

Viszont a szoftverek esetében még így sem szabad! Ott régebben egy 24 órás szabályról hallottam csak (leszedheted de utána 24 órán belül el kell távolítanod és nem rögzítheted adathordozóra sem)

Várom a reagálásaitokat.

Én besétálok veled bármelyik rendõrkapitányságra kezemben a kiírt dvd vel és felnyomom magam szerinted mit fognak mondani?
Letöltendõ
Emberölésért is felfóüggesztettet kapsz ha pl elütsz valakit.

Azért írtam, hogy kaphatsz, mert a jogi oldaláról volt szó. Precedens nem igazán akad, de egyébkétn sem így épül fela jogrendszer.

Az unrealt fizetõs oldalról töltöm egy irányba!
Tehát nem fájlcserélek.

Szoftver esetén a nem jogtiszta péádány birtoklása is bûncselekmény, hiába nem akarod ezt megérteni. Nézz utána! 😉

Álszentek vagytok nem is értem mi értelme ennek a topicnak.

Mert nem csak arról szól a topik, hogy ki mennyire warezol, és aki életében letöltött egy mp3-at, az maradjon csendben, hanem arról, hogy belássuk: nem jár minden ingyen, a wareznak vannak ártalmai, nem helyes, változtatni kell rajta.

Vagy bármilyen kis progi amit crack-el vagy kamu seriallal használsz az az égbõl jött.

Nekem például fogalmam nincsen, hogy mire lehet szüksége egy átlagos felhasználónak, amire nincsen ingyenes, de jogtiszta alternatíva. Egyedül a Windowst lehet rfognia játékokhoz - de az ugye jobb esetben járt a konfighoz, ha nem akar az ember játszani, akkor pedig remek ingyenes Linux disztribúciók vannak.

Nem írom ide mennyi egy xp mert az is hazugság mint a 17 huf os hjátékok.

Végülis konzolra e zmár majdnem igaz, de igenis lehet ennél jóval olcsóbban vadonatúj játékokat venni, ez a lehúzós magyar boltokbana plafon.
Az elsõ két mondatomban számodra pontatlanul ismert tényekrõl tájékoztattalak, a hamradikban pedig az általad hirdetett, de alá nem támasztott szükséged vontam kétségbe.

Ez egy hobbi. Ha más hobbid választasz, például búvárkodni a legdrágább, legmodernebb felszereléssel, kocsit tuningolni, azok is naygon drágák, ahogy kaviárt foygasztani is. A legújabb játékokkla játszani kurrens hardveren ehhez képest még olcsó, bár itt is el lehet szállni a luxus irányába. Ellenben egy kicsit ócskább géppel 2-3 ezer forintos játékokkal talán még olcsóbban is ki lehe tjönni, mint egy éjjel-nappali warezolással, valamint friss hardverrel. Persze ahhoz alapvetõen semmi közöm, hogy te mit preferálsz, de jöttél ide osztani az észt szükségrõl, valótlan árakról, valótlan jogi szabályozásról, na meg takarózni a családi és anyagi helyzeteddel. Így ha már felhoztad, én erre tetteme gy felvetést, de olybá tûnik, erre érdemben reagálni már nem tudsz, csak megsértõdni azon, hogy az illegális tevékenységedet nem üdvözlik.
A sorozat letöltés is illegális.
Ami a tv ben megy az sem szabad préda
Hohoho
A legnagyobb jogtudor is hibázik?
Istencsászár
Eredeti... amugy én ha használni akarok progit akkor beírom a gugliba hogy download yxz FREE és kiadja az ingyenes stuffokat, vagy trialokat használok amíg tudom és van rá lehetõség, pécén majd Wördözök ami kell a tanuláshoz Wörd 2000 megvan origibe teljesen jó nekem mindenre. Nálam csak sorozatokat találsz amit letöltök mert máshonnan nemtudok beszerezni, a hazai tévében meg évek mulva fogják csak adni pocsék szinkronnal... szóval warez játékot sem pécén, sem Xboxon nemtalálsz nálam, CDírom, Dvdírom sincs, vinyom is csak egy 70 gbos ócska, ami a napi teendõkre elég, meg arra a pár pécés játékra amit használom, persze mind origi.

De szar nekem😄

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Álmomban sem gondoltam volna,hogy itt ilyen véresszájú jogvédõk vannak.
Ez konzolos topic nem?
Ki beszélt itt fos pc -rõl?
Az unrealt fizetõs oldalról töltöm egy irányba!
Tehát nem fájlcserélek.
Nézz utána mielõtt dobálódzol a törvények adta lehetõségekkel.
Én besétálok veled bármelyik rendõrkapitányságra kezemben a kiírt dvd vel és felnyomom magam szerinted mit fognak mondani?
Letöltendõ
Emberölésért is felfóüggesztettet kapsz ha pl elütsz valakit.
Akkor mirõl beszélsz?
Azon az operációs rendszeren nem dolgozott senki ami alatt épp most megy a géped?(bocs a feltételezést ,hogy nem eredeti)
Nem írom ide mennyi egy xp mert az is hazugság mint a 17 huf os hjátékok.
Vagy bármilyen kis progi amit crack-el vagy kamu seriallal használsz az az égbõl jött.
Álszentek vagytok nem is értem mi értelme ennek a topicnak.
Csak azért jöttem be ide,hogy megnézzem, kik írogatnak ide meg mirõl de itt ragadtam.
A biztonsági másolat fogalma mond valamit.?
És igen megvan az eredeti is.

Az UT3-nak, amit most töltesz? Eredeti nélkül azért letöltendõ szabadságvesztést kaphatsz. Csak azért szólok, mert a törvényekkel védted magad, tévesen.

Nem kell semmit legalizálni bárhol 11 és 17 000 igenm tizenhétezer forint egy játék.

Legfeljebb konzolra, illetve a Flight Unlimited árát nézve, egyébként 5-12 ezer Ft között vehetsz vadonatúj játékokat bármely boltban, és normál kiadásból csak az EA cuccai szokták elérni a felsõ határt. UT3 például 4-5k mindenhol.

És az ingyennél akkor sincs olcsóbb!!!!!!!!

Ez így van, de takarózol a drágasággal. Biztos a hardvert is ingyne adják az új játékokhoz, melyekre szükséged van 34 évesen a család mellett.
Istencsászár
Ezt senki sem mondta.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Flower ments ki a sok becsületes törvénytisztelõ mintaállampolgár fehérkesztyûs kezei közül.
Aki azt mondja soha nem használt illegális szofvert, az még soha nem ült számítógép elõtt.

de ha fizetnek érte 😄

Egyébként teljesen mindegy mit lehet mit nem.
A feketepiac virágzott virágzik és fog is.
Ti meg csak vívjátok a szélmalomharcotokat aztán nézzetek meg valami filmet másolt lemezen és szórakozzatok jól.
És az ingyennél akkor sincs olcsóbb!!!!!!!!

A biztonsági másolat fogalma mond valamit.?
És igen megvan az eredeti is.
Egyébként a letöltött tartalomért nem felelsz.
Az a felelõs aki feltö9ltötte mégha tudod is ,hogy mirõl van szó.
Nem kell semmit legalizálni bárhol 11 és 17 000 igenm tizenhétezer forint egy játék.
Mégha valaki 2000-3000 is vesz fóliásat.
Jó ez a fórum mert itt mindenki egyel nagyobbat tud-szeretne- mondani a másiknál.
Rosszul ismered a törvéyneket, jogvédett szoftvereket - egy játékokat - magáncélra másolni is bûncselekmény. Amire te gondolsz, az legfeljebb a filmekre és zenére vonatkozik.
viszont azt akkor sem tudom felfogni miert KELL minden megjeleno jatekkal jatszani, es utana sirnak az emberek hogy jaj 5-10 ezer penzbe kerul per darab es ez nekem mar sok, ezert letoltenek mindent amit csak lehet.

Sajnos nem így van, inkább valótlan, 15-20 ezres árakat szoktak behazudni (lásd lejjebb), hogy ezzel még inkább mentegesség magukat.
Istencsászár
Ez a fórum nem is szól másról, csakis a játékokról.

Istencsászár
Nincs.

PS3-hoz nincs warez?<#zavart1>

Ja és a pc játékfronton hal bele.
De a hardwer soha nem fog megszünni
Mert az ember szerves része lett.
Mindent ez mûködtet
Ez így igaz.
De a nintendo biznisz sem európa miatt virágzik.
Mintahogy a pc sem emiatt hanyatlik.
De a konzolok közé ne keverjük a pc-t.
Semmi közük egymáshoz.
Istencsászár
PS3hoz nincs warez mégis megyekeget, 360hoz van de még igyis a legnagyobb játékpic jelenleg persze csak a Wii, meg a DS után amire szintén van mégis elképesztõ számokat produkálnak, Pécére is van warez bele is hanyatlik szép lassan...

de mostmár tényleg megyek
Jó eredetizgetést
A legértelmesebb hozzászólás

De félreértettél nem kell mindent letölteni mintahogy megvenni sem
De a videók demók sokszor nagyon csalnak

El sem hiszed hány eredeti lemezem van itthon
És a sok régi gép amik nem lemezzel mentek ahhoz nem igen volt warez
Meg is szûntek mert nem lehetett másolni és a gyártó nem profitálhatott az eladott nyers lemezekbõl
Nem véletlen a cd-bakelit háború végeredménye sem példáúl
BEAST
Ezt en sem ertem... sokan ugy irnak a warezrol, mintha videojatek nelkul nem is lehetne letezni, de tegyuk fel igaz, manapsag elegge hetkoznapi dolognak szamit mar... viszont azt akkor sem tudom felfogni miert KELL minden megjeleno jatekkal jatszani, es utana sirnak az emberek hogy jaj 5-10 ezer penzbe kerul per darab es ez nekem mar sok, ezert letoltenek mindent amit csak lehet. Pedig egy demo vagy egy normalisabb leiras alapjan el lehet donteni hogy mi erdekel es mi nem. X ev utan mar tudom hogy milyen stilus erdekel, es elore tudom mar hogy melyik jatekok fognak erdekelni, azt az evi 4-5 (eros tulzas, inkabb 1-2 😄)jatekot ami szamomra jo meg megengedhetem magamnak 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Na látod lassan leesik,hogy nekem hál isten nincsenek anyagi problémáim.
Az unrealt 3 tényleg letöltöm mert nem tudtam venni sehol.
A legnagyobb gondom most a nyaralás meg a felni az autóra.