A warez rossz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát jó.
Mondjuk "opportunity cost"? ha Te ingyé használod a pályát az azt jelenti hogy elveszed a fizetõ vevõ elõl, tehát nem pénzt adsz ki érte, de bevétel veszik el -> tehát nincs ingyér
De azt a pályát csak fel kellett oda húzni, dolgoztak a munkások, beszállítottak a beszállítók, ezért bizony fizetett valaki. Ezt használod -> avul -> amortizáció, szintén költség.
sötétben használod-e a pályát vagy azért villanyszámla befigyel?
ütõ, ladbda, cipõ ingyen volt-e a boltban?
a takarítónéni örömmel, ingyen törli fel a lecsöppent izzadságot a pályáról?
soroljam még?
persze ezek nem a te zsebedbõl mennek közvetlenül, hanem csak áttételesen
talán ez a probléma, hogy az emberek nem látnak az orrukon túl. a warez sem azért probléma mert konkrétan nem fizetsz érte, hanem mert "éhen hal a programozó -> nem programoz -> nincs játék -> nincs mit warézni"
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
semmi sincs ingyen, a fallabdázásod sem. legfeljebb nem Te fizetsz érte.
nem mindegy!
Másik példa: a munkahelyem miatt tudok ingyé fallabdázni, és ezt ki is használom szinte minden nap.. Most akkor rohadjak meg, mer ingyen nyomom, mikor mindenki más perkál érte keményen?
azt állítod, hogy itt szar, mert drágák a játékok a fizetésekhez képest és ezért a warez jár.
ugyanakkor a "fejlettebb" országokban magasabbak a bérek, olcsóbbak a játékok, tehát a warez nem jár.
de attól még a warez globális probléma, nem pedig "balkáni"
"és akkor ezt így hogy?"
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Összegezem: tudod, hogy nem fog bejönni, mégis órákat rászánsz az életedbõl szórakozást is nyújt, de nem fizetnél érte. Nem mondom azt, hogy ettõl valaki "rossz ember", de hogy ez nem korrekt az egészen biztos, nem kell úgy kezelni, mintha ez neked járna.
felesleges sajnáltatni magad, sõt tõlem warezolhatsz vakulásig, csak a rossz dumát hagyjuk hogy "fûteni kell a pénz játékra nem jut"
Ebbõl egy talált, dohányzom.. Kb 3 naponta veszek egy doboz cigit, cink, ezt aláírom, hogy ennek az árát költhetném játékra is :] De soha nem járok "bulizni" mivel akkora lusta disznó vagyok, hogy péntek szombat vasárnap dolgozni szoktam, többnyire éjfél utánig..
Azt sem tudom, hogy milyen alapon feltételezitek, hogy nem veszek játékot? Van pár eredetim, és az általad leírt kategóriába tartoznak (5-6k körül).. De ha unalomûzésbõl lerántok valami játékot, hogy konkrét példával éljek, mondjuk a legújabb NFS-t, és szórakozom vele pár napig, feljövök fórumra és elmondon mindenkinek, hogy ez megint szarabb mint az elõzõ, akkor rossz ember vagyok, hogy nem vettem meg?
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
upacukafundalukafundakávékamaduka
vagy esetleg hass, alkoss, gyarapits..
tudom, lopni konnyebb, tanulni, dolgozni, alkotni nehezebb... de latod van akinek sikerul. neked miert ne sikerulhetne?
Sajnos sokan azt is lopják, a szoltáltató pedig a veszteségét szétteríti a számlákat befizetõ ügyfelek között...
upacukafundalukafundakávékamaduka
tényleg ezen a topikon belül a warez rossz meg a warez jó vita megy? 😮
\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!\" (ismeretlen)
"télen ki kell csengetnem a csajommal egy kilót a pecó fentartására"
LOL, és a "pecó fenntartása" miért nincs hozzáigazíva az anyagi helyzetedhez?
jaaaa, hogy a fûtést, villanyt, vizet nem lehet lewarézni? hát az kínos...
persze tudom, nagy a pofám mert PS2-vel játszom amire ha nagyon béna vagyok akkor kerül egy fóliás játék 5-6k-ba, de valahogy mégis elég, és nem hiányzik a nextgen, majd ha "budget" áron lesz akkor váltok, addig pénzkidobás számomra...
2. Nem kötelezõ a legfrissebb játékokkal játszani. Egy-két éves csúszással sokat lehet spórolni a hardveren (PC-n nyilvánvalóan, de konzolllal sem az early adopterek járnaka legjobban), és a leárazásokon is.
3. Nem az a lényeg, hogy valaki egyik napról a másikra mindent legalizáljon, vagy úgy szülessen, de legalább a "rosszat" ismerje fel, és maygarázkodás helyett igyekezzen tenni ellene. Ez az elsõ lépés, a bûnösség beismerése.
19 ropi volt ez a pakk:
Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!
de ez változik, változni fog - kérdés, milyen áron...
Elég vegyes, hogy kinél duma, sokaknál biztos nem, de még többen takaróznak olyanok is ezzel, akiknek egy darab eredeti játékuk sincs, de legalábbis 1:100-hoz arányban fordulnak elõ.
A kipróbálásra w4rézom úgy érzem, hogy 99%-ban csak duma.
Egyrészt azért, mert egy egész ipar (játék média) épül arra, hogy segítsen a választásban, másrészt kicsit többre fogja használni, mint kipróbálásra.
Biztos ismered Te is a "végignyomtam, szar volt" beszólásokat. 😉
www.youtube.com/aabyssx
Azért az akkor sem járja, hogy premierkor lewarézod, végigtolod, aztán olcsóbban megveszed fél év múlva, remélem érted a probléma lényegét.
ha tudod hogy úgysem lesz pénzed a premierjátékra, ne tölsd le. ha olyan áron van, hogy esetleg megvennéd, de félsz hogy csalódsz benne, tölsd le, próbáld ki, vedd meg.
Egyébként a megélhetési warez ellen nem a "warezjavakkal" kereskedést szoktuk érteni, hanem a warezolást szükségként (lelki igényként?) megélést, a szûkös anyagi lehetõségekre viszavezetett egyetlen alternatívaként való bemutatást. Egy analógia az elhíresült megélhetési bûnözés fogalomra. (Mely egyébként a maga gyakorlati formájában szintén bar... badarságnak bizonyul.)
lowdog:
az a baj hogy egy netkártyához nem elég 800 Ft, személyi is kell, ami a legtöbb warezmatyinak még nincs <#mf1>#mf1>
😄D
A poén jó, viszont sajnos egyre kevésbé korhatáfüggõ dolog, ahogy ez az ipar öregedik.
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....
Éppen ezért van most PsP egyrészt (meg elegem is van egyenlõre a nagykonzolokból s idõm sincs rá) havi egy játékra meg azért van pénzem.
Mondom nem a mennyiség hanem a minõség érdekel a játékokból.
de zeneileg is így van. Az István a Király jubileumi cd-k és a Társulatos Cd+Dvd az én szememben megért 4000 és 4500 forintot. Na jó picit csúsztattam az egyiket én a másikat a barátnõm vette meg, de a lényeg hogy megvettük. Az elõadók és a mû is megérdemli hogy ennyivel is elismerjük a munkájukat. Egyébként megyünk a Szegedi Szabadtéri elõadásra is aug. 16.-án. És amint jön a DvD-s kiadás azt is megveszem.
Bogyi007 a legtitkosabb titkosügynök, a titkát sosem tudhatod meg, akik megtudták már nem tudják elmondani....
Nekem a videójáték kikapcsolódás és mivel ilyenkor ki is szeretnék kapcsolódni ezért olyan játékok kellenek amivel ki is lehet, ergo nálam a mellényúlás ezért sem kellene meg hát mint írtam a kidobott pénz fogalmát sem szeretem.
Egyébként ha visszaolvastál volna láthatnád hogy nincs 100000-es gépem. Egy Fat PsP van összesen meg kettõ sima Gameboy Advance (egyik anyámé) meg egy Snes. És a PsP is csere útján van meg. Persze jó lenne egy slim gép, de egyrészt anyagilag sem érné meg lecserélnem most meg egyébként sem tud annyival többet hogy váltsak.
4-5e forintnál is megnézem hogy fölösleges pénzkidobás lesz-e vagy sem.
Ez neked annyira fáj? Ember ez az összeg azért havi viszonylatban számít azért nálam. Vagyis nem örülnék neki ha ennyit kiteszek egy játékért és mégsem lenne jó. Ismétlem magamat. HA JÓ az a játék AKKOR KIFIZETEM ÉRTE AZ összeget, ha nem akkor kukába vágom a letöltöttet. Én nem akarom a polcomra kirakni a másoltat hogy ez is megvan! Ne mossál össze azokkal a userokkal oké?
A lényeg ami tetszik azt veszem meg eredetiben mihamarabb amint összejön rá a pénz és utána megy a másolt a kukába, ami meg nem tetszik az meg azonnal.
Ezek után hogy más mit és hogyan warezol az nem érdekel!!!
de sokan nem engedhetik meg maguknak azt hogy premierkor (vagy akár késõbb amikor olcsóbb) megvegyenek egy játékot amit esetleg egy használat után elraknak vagy félredobnak mert nem megy vagy nem tetszik nekik.
De ha valakinek nem tetszik, hogy drága premierkor, akkor miért akarja használni akkor?
Korábban akarja, de nem akar érte magasabb árat fizetni? Rá van szorulva, hogy azonnal játszon vele, vagy mi?
www.youtube.com/aabyssx
Én is és mások is kifejtették már tegnap ezt. Lehet hogy te megteheted de sokan nem engedhetik meg maguknak azt hogy premierkor (vagy akár késõbb amikor olcsóbb) megvegyenek egy játékot amit esetleg egy használat után elraknak vagy félredobnak mert nem megy vagy nem tetszik nekik.
Ezért tölti le, kipróbálja megnézi és ha tetszik neki akkor beszerzi eredetiben vagy azonal vagy amikor lesz rá pénze. Igen ez is warez de nem a megélhetési (amikor üzletszerûen csinálja pénzért) és nem hobbiwarez (amikor mindent letölt amivel játszani akar és a világért sem akarna fizetni érte) Van különbség azért.
A gond az hogy nálunk az egészet a nagy többség egybe akarja mosni és ezért vannak a viták is a fórumokon.
Én tudom hogy abba a körbe tartozom aki warezt a kipróbálás miatt csinálja. A warez többi válfajára amit yírtam, arra azt mondom hogy csinálja aki akarja, de ne hencegjen vele hogy neki ez és ez már megvan. Aki meg üzletszerûen csinája annak meg tényleg járjon büntetés, Ne abból legyen már meg a pénze hogy hamisít meg másolt cuccokat ad el.
Egyébként ragozhatod ahogy akarod. A lényeg az hogy ha nem fizetsz érte és úgy birtokolod akkor ergo jogosulatlanul van nálad ergo akár olyan mintha loptad volna.
A végeredmény akkor is ez lesz. Attól meg hogy kimondjuk hogy rossz attól még ugyanúgy létezni is fog.
Valamelyikõtök írta hogy már kicsikorában kapta a lemezeket. Igen ebbõl az jön le hogy a gyerek mindent megkapott, DE az eljárással egyet kell hogy értsek! Már a gyereknek is tudnia kell hogy semmi sincs ingyen - tehát amikor megvesz valaki egy cd/DvD/BR lemezt akkor mondja azt is hogy ez pénzbe került ne csak odaadja.
Mert ma mi van, a legtöbb gyerek épp hogy iskolás de már arról beszél hogy xy játékot letölti vagy lemásolja a barátjától és ez így nagyon nem jó. Meg sem tanulják azt hogy annak a játéknak programnak ÁRA VAN!
Szerintem ha nem változik a helyzet hazánkban warez ügyben akkor mégjobban terjedni fog nemhogy megszûnni majd. Tudatosítani kellene a gyerekekben is hogy a játékokért is fizetni kell.
vagyis az egész dolgot az alapokról indítva kellene megoldani....
Akkor miért kell elõtte lew4rézni?
www.youtube.com/aabyssx
És itt a lényeg.
Tanulmányozzátok behatóan.
Elég jól ki van találva ,hogy aki akar ellavírozik a határok között.
Érdekes ez is.