6215
A warez rossz
-
#4853 "A Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított K. Balázs és nyolc társa ellen, miután öt szerverteremben 43 szervert, és a hatóság becslése szerint 200-250 terabyte jogvédett tartalmat foglaltak le a keddi warezrazzián. A warezszerverek egy részét dupla padlóba rejtve találták meg, a lefoglalt adatmennyiség világviszonylatban is rekordnak számíthat. Hatan előzetes letartóztatásba kerültek, K. Balázs külföldre menekült."
GYALÁZAT! Ha ők voltak a legnagyobbak, akkor ők segítették a legnagyob mértékben a fejlesztőket/kiadókat/művészeket! Artisjus. Ugye.
idióta kretén. -
#4852 Én a normál kártyát is kiadom, mert:
1. Semmi pénz nincs rajta kb :((
2. Minden tranzakcióról kapok értesítést és amit nem én indítottam, azt a bank visszarántja, ha szólok.
3. Ki fog róla lopni? A Paypal? Valamelyik nagymúltú shop ahonnan vásárolok? A Steam lopna, ha ott fizetnék?
Eszméletlen mennyire nem tartok ezektől. -
#4851 Mióta virtuális WEBkártyát használok bárhol meg merem adni az adataimat, mert csak annyi vehető le róla, amennyi fedezetet vásárlás előtt rárakok.
Ja, és ingyen van. -
amodent67 #4850 Oh, sorry, természetesen úgy van, ahogy írod. A stardock a kiadó és az impulse a dd "felület". -
Zóanagyvarázsló #4849 Ilyen elérhetetlen gmz esetekben abs. pártolom a warezt... nincs mindenkinek internetkártyája, mint nekem, hogy külföldről rendeljen.
Van akinek pedig nincs PC-je vagy konzolja, esetleg állása. Velük ki törődik? ;(
Szerencsére azóta újra lehet idehaza is Morro GOTY-t kapni, de bezzeg amikor kellett volna, akkor nem volt.
Nincs benne sok köszönet, DVD tokos vacak. Amerikából kell rendelni szép papírdobozosat olcsóér'! (Én mondjuk még drágáért vettem, és azóta is jutott rá 5 percem, az installálást leszámítva, ráaádsul a fejembe vettem, hogy a freeware Arenától kezdem...)
Nagy a háborgás részetekről is, de amíg idehaza nincs olyan kínálat, mint külföldön, addig nem lehet elvárni, hogy mindenki szentként viselkedjen.
A beszerezhetőségség csak egy egy marginális kis részlete a hazai arányoknak. A többség számára csak nfo.xy oldal megjelenési dátumai a mérvadóak. De abban igazad van, hogy a hazai forgalmazásban sok kivetnivaló van.
Ja, amúgy Phantasmagoria 2-öt vennék, bontatlant. Nincs??? Miért nincs!?
Szerintme ebbőla játékból (is) első kiadásban érdemes gondolkodni. Akkor pedig mi értelme van elvárni az úgyis igénytelenebb és értéktelenebb újrakiadást? (Persze lenne értelme, de nem a számodra, aki rajongó, és bontatlanban gondolkozik.) -
Zóanagyvarázsló #4848 Kissé félreérthetően fogalmaztál, a kiadó az maga a Stardock, az Impulse az ő Steamük, melyen lehetséges a dicséretes digital download+retailbox kombó megvásárlása is. -
amodent67 #4847 Bemész a bankba, nyitsz egy második számlát és kérsz hozzá dombornyomott kártyát, vagy a meglévőhöz kérsz egy virtuális online kártyát és csak annyi pénzt tartasz rajta, amennyit elkölteni szándékozol online. -
amodent67 #4846 http://www.impulsedriven.com/products/SSD-TGN-W293
Retail + Download. Amíg meg nem érkezik, lehet tolni a digitálissal.
Egyébként a kérdésedre: úgy gondolom, hogy az a tény, hogy a kiadó objektív okok miatt nem tudja forgalmazni valahol a játékot, az senkit nem jogosít fel a lopásra. Az más kérdés, ha valaki régiólokkol, mert az automatice feljogosít mindenféle retaliációra. -
#4845 Képben vagyok /Cib internetkártyám van, ami gyak. egy virtuális valami, ergó szopás kizárva/, de más nem biztos... -
#4844 hm.
ezt, hogy érted ? -
#4843 Term. én nem töltöm, mert RTS-re évezredek óta nincs időm, digit disztrib meg a hátám közepére... de ha nincs mani lemezre, az engem, mint vevőt hol érdekeljen, ha a polcra akarom tenni a gamezt? -
amodent67 #4842 Egyébként meg aki annak a kártyájának az adatait adja meg online vásárláskor, amin a megtakarításai vannak/fizetés érkezik, az meg is érdemli. A bankok leszopnak, ha náluk nyit az ember dombornyomott kártyát, amire csak akkor teszel pénzt, ha éppen veszel valamit. -
amodent67 #4841 Vávávárjál kicsit. Egyrészt a Kotaku cikkben van egy kis hiba, mert nem 18000-et adtak el, hanem többet, csak ennyi legitimate copy próbált az első 2 napban feljelentkezni a szerverre, szemben a 100e torrenttékás változattal.
De, ami a lényeg. A Stardock egy nagyon kicsi és nagyon rendes cég. Évek óta igényes, hardcore játékokat csinálnak PC-re (Solar Empire, GalCiv, stb.), mindenféle DRM nélkül (még CD key sincs). És van egy kis kiadójuk is, az Impulse (www.impulsedriven.com), ami részben digitális disztribúció, részben hagyományos, dévédétokos cég. És a csóka is írta a fórumukba, hogy _nincs_ pénzük worldwide lemezes kiadásra, de az Impulse-ról 10 dolcsival olcsóbban megveheted digitálisan a játékot, amit aztán kiírhatsz optikára, több gépre installálhatod, stb. És az így befolyt összegekből lesz majd lé később az EU lemezes kiadásra is. Szóval nem kell a fos duma, hogy azért töltik, mert nem kapható a kibaszott boltban. -
#4840 Ja kérlek... ha emlékeznék a felhasználónevemre az remek lenne.
Emlékszem, amikor regeltem évekkel ezelőtt, vagy 6.-ra stimmelt csak regnél minden, mert:
-van már ilyen
-nem megfelelő karakterek
-túl rövid
-túl hosszú
-kisbetűnagybetű
-ilyen is vanbmeg értsd már meg!
Játszani akartam... lett benne kisbetű, nagybetű, horogkereszt, ezer+1szám. Játszottam is... 1x végig, aztán fél évvel később már orálszex. Emlékeztető kérése soha nem érkezik meg sehová, mert az a cég már nem létezik.
Tudom az én hibám. De tudod ki vagyok én? Én vagyok a vevő! Tudtommal a tisztességesen fizető vevővel nem így kellene bánni.
Ellentétben az Anet supporttal, akik vagy 2 hétig foglalkoztak csupán azzal, hogy az MMO drogjukban egy ládába betett rare item miért tünhetett el 1 milisecundum alatt. Gy.k. nem az angolommal volt baj... Steam support egyszerűen ignorált. -
#4839 Naja, nekem a HL2 lemezeim bontatlanok, mert ugyan letöltöttem steamen (preload volt akkoriban ugye) de a nagy lófaxt vettem meg ott, elmentem a bótba megvettem ugyanannyiért fizikai valójában, kinyitottam a tokot és a fecniről beírtam a kódot, majd visszacsuktam.
A steammel egyébként nem értem mi a bajod, semmi adatot nem kell megadni hozzá, hogy aktiváld, és az emailedet is leszarják, hogy él -e még, mert az ott csak a felhasználóneved.
Ráadásul a steam még valódi pluszt is ad hozzá, a folyamatos és pécén persze életfontosságú pecselés miatt. Egy friss HL2 install szerintem már száz megákat szed le... -
#4838 ez nevetséges... az online regelés, a cdkey, az aktiválás mind mind csak probléma és mindig lesz olyan akinél nem működik vagy szar, vagy olyan helyzetbe kerül mint te -
#4837 Ott áll a polcomon az eredeti HL2 és évek óta a warezzal kell játszanom, mert a Steam... fúúú az aztán de jó.
Le sem szarták a gondom, hogy megszűnt az az ex céges email cím, ami a steam aktiváláshoz volt kötve. Van tizé' egy betyárkörte levakaró lemezem... kinek kő'? -
#4836 vagy drágábban, ha az árfolyamok éppen úgy alakulnak... dogotális terjesztés ebben a formában fail -
#4835 Meg... kell az olyan emberek fejének bezúzásához, mint akik kitalálták a Steam nevű őrületet, ahol u.a. fizetsz, mint egyébként egy kézzelfogható termékért. -
#4834 Na bumm...
-
#4833 Akkor nem veszel. Üdv a XXI. században :P Pattintott kőbaltád megvan még? :D -
#4832 Gondolva a lelkes jogdíjfizető, esetleges angol analfabétákra, itt a hír magyarul is:
"Nagy mellénnyel érkeztek a Pirate Bay alapítói a legnagyobb torrentoldal elleni per tárgyalására, ahonnan aztán fülüket-farkukat behúzva kellett távozniuk. Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Carl Lundstrom és Peter Sunde a stockholmi bíróság ítélete szerint törvényt sértett, ezért mindnyájukat 1 év börtönre ítélték, emellett összesen 30 millió svéd korona (800 millió forint) kártérítést kell fizetniük a felperes filmstúdióknak." -
#4831 Jó... Braid-et akarok venni PC-re.
Most! Nem, nincs netkártyám és SQJ mintjára nem, nem bízom azokban akik a hitelkártyám adatait kérik. -
#4830 Na megvan a tárgyalás eredménye. Nem is értem miért bűnösök, hisz a sok robinhood rendesen becsengeti a nulla forintos jogdíjat a kínai import DVD lemezeken keresztül, nomeg ne feledjük a terabyteos vinyókon bezsákolt akár 2 ezer forintot se!
"Pirate Bay founders lose Court case
Landmark ruling in piracy debate arrives, as four Swedish ‘entrepreneurs’ are given custodial sentences
The founders of the BitTorrent Pirate Bay website have been found guilty of ‘assisting in making copyright content available’ this morning – with all four execs given custodial sentences.
In a landmark case in the differentiation between file-sharers and pirates, the Swedish Court found Peter Sunde, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm, Carl Lundström guilty – and sentenced each to a year in prison.
The site allowed consumers to download Torrents of new TV shows, movies and games for free - and share them with others.
The four men were also ordered to pay 30m kronor (£2.4m) in damages. These were awarded to a number of entertainment companies, including Warner Bros, Sony Music Entertainment, EMI, and Columbia Pictures.
According to breaking reports, Peter Sunde has pledged to appeal against the decision – and to continue operating the Pirate Bay site." -
#4829 Mert a lewarezolók többsége a csőre töltött torrent kliensek mellől felállva elbattyogott volna érte a boltba? Nagy szartömböt. Aki így lerántja, annak 98%-a a büdös életben meg nem venné. -
#4828 "Wardell says internal data shows that while the game has been purchased by 18,000 people,"
Ööööö.... hol is lehet ezt már megvenni?
Ja, hogy amcsiban... ja, hogy amazonról például, ja hogy ez utóbbi baxik errefelé szállítani.
Ne csodálkozzanak. A gamez meg sem vehető még EU-ban /game.co.uk-en is még csak preorder van/, digitális átbaszlak disztribet meg hagyjuk mert kinyílik a svájci a zsebemben.
Nem kell csodálkozni, hogy egy meg nem vásárolható játékot, a lelkes tömeg ki akar próbálni. Nem USA a világ közepe!
Amúgy rengeteg játékkal járok úgy, hogy eredetiben már csak külföldről tudom beszerezni, mert idehaza egyszerűen nincs.
Nem olyan rég asztalra csaptam, mondom magamban volt az a jó kis Morrowind Goty, ár is jó volt, vegyük meg.
Aham csak idehaza már nem lehetett kapni mert lejárt a licenc... maradt külföld. Szégyen.
Szerencsére azóta újra lehet idehaza is Morro GOTY-t kapni, de bezzeg amikor kellett volna, akkor nem volt.
Ja, amúgy Phantasmagoria 2-öt vennék, bontatlant. Nincs??? Miért nincs!?
Ilyen elérhetetlen gmz esetekben abs. pártolom a warezt... nincs mindenkinek internetkártyája, mint nekem, hogy külföldről rendeljen.
Nagy a háborgás részetekről is, de amíg idehaza nincs olyan kínálat, mint külföldön, addig nem lehet elvárni, hogy mindenki szentként viselkedjen.
-
#4827 dehat mi kifezetjuk a matricaval a jatekot! NEM??,,,,,,,,,,vesssssszo
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (LOL!) -
amodent67 #4826 Na, egy példa arra, hogy a pirátok hogyan basznak ki a legitimate vásárlókkal:
Poor Demigod had a rocky launch. Mainly because there were too many people trying to play the game. And why were there too many people? Because there were five pirates for every paying customer.
"In a post on the game's forums, Stardock's Brad Wardell has revealed that the game's servers have been flooded with users trying to play the game. More users than they would have anticipated going by sales, as Wardell says internal data shows that while the game has been purchased by 18,000 people, there have been around 120,000 people trying to play the game over the past week."
Forrás: Kotaku -
#4825 Multkor is akartam írni hogy azért a termékekre fordított összegek nagyon nincsenek egyensúlyban. Mondjuk egy Madonna kiad egy lemezt, abban van munka és pénz persze, de messze nincs annyi beleölve mint egy komoly játék projectbe, akár vehetjük a GT5öt vagy bármi más nagy címet, nagyon nincsenek egy tarifában ezek, persze akkor lenne igaz hogy ha egyátalán oda is jutna némi költőpénz de ez a játékiparban nincs, csak a zenére vonatkzik és ott is kitudja kinek mire, és ezek ugye nem túl nagy összegek, mondhatni jelentéktelenk... -
Zóanagyvarázsló #4824 Le vagy maradva. Nem közvetlenül a warezért kell fizetni, hanem az adathordozókért. Ezzel támogatod a igazán a játékipart, illetve egyáltalán a szórakoztatóipart.
Legalábbis az elveket, mint irracionálist elutasító professzor úr ezt nyilatkozta ki, tehát így is van. -
#4823 Én is nagyon sokáig warezoltam, mert nem is igazán tudtam, hogy az illegális, de aztán én is, úgy mint Lammer, elgondolkodtam.
Én általában nagyon tudok rajongani egy-egy játékért, engem nem nehéz lenyűgözni játékokkal, így én már általában megjelenés előtt a trailerekből meg videókból tudom, hogy azt a játékot imádni fogom, így rögtön megveszem, és eddig csak egy olyan eset volt, hogy az előzetes-imádatom nem jött be, és szerencsére az nem egy 12000 Ft-os játékkal volt. És mivel ennyire imádom őket, mindig azt gondolom, hogy ez nagyon megérte, és simán kifizetek ennyi pénzt a kkészítőknek, mert annyira jó munkát végeztek.
Azt, hogy előfizetsz rá, és hogy ezzel kifizetted meg se hallom... Fizetni a warezért... na az aztán a legalja... -
#4822 ez nem vallas kerdese(megjegyzem nem vagyok vallasos, so"t!)... csak az ember "oregedik" egyre "bolcsebb" lesz... atgondol dolgokat, hogy mi helyes es mi helytelen... szerintem a warez helytelen es kesz... nincs itt semmi szineszkedes meg megjatszas... akik innen ismernek eloben azok igazolhatnak! ;)
Az elofizettetest meg nagyon gyorsan felejtsd el, mert meg mindig ISZONYAT butasagokat hadovalsz itt(en) ossze-vissza ;) (uRISTEN! ez a legjobb!!! "kifizetem" !!! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!) mar megcafoltak elotted a jobban hozzaertok ;)
magyaran: en nem gyartok szanalmas tevhit style ideologiakat... engem nem a "lakat" tart vissza... ;) -
#4821 A megtért. :-DDD lol b+, mint valami hívő. :-))
Eszméletlen, mit össze tudtok alakítani. Elmehetnétek színésznek...
És frankón be is beszéled ezt magadnak? :-))
Azt azért ki ne találd már, hogy én itt alanyi jogon járó warezról beszéltem.
Előfizettetnek rá. Kifizetem. -
#4820 (adalek:iszonyat sok lemezem volt, 1ik naprol a masikra java reszet elajandekoztam, tobbit meg kidobtam... akik ismertek mind fogtak a fejuket, hogy nem vagyok normalis :D... persze warezmokus felfogassal biztos fajdalmas lehetett :D) -
#4819 a moralisan zero tolvaj stlye eNberek mindig ide lyukadnak ki amikor mar minden ervuk elfogyott... en inkabb teged sajnallak de melysegesen, hogyha mar a szuleid nem tudtak megnevelni, akkor belulrol kene "valaminek" jonnie
(ue volt nalam is! iszonyat sokaig warezoltam, so"t gyerekkoromban tok normalis volt ez a posztkomcsi nekunk minden alanyi jogon jar style... masoltunk orrba-szajjba(Amigas kopipartik eniván?)... osztan valahogy belattam a kerdes moralis oldalat... van ilyen! sosem keso!) -
#4818 "Értem én, csak leszarom..."
A sok szent b+...komolyan a legaggasztóbb, hogy úgy tudtok itt papolni rossz neveltetésről, meg lelkiismeretről, hogy még magatok is elhiszitek a fene nagy ártatlanságotokat... -
#4817 Ritkan szoktam Dítível KOMOLYAN 1eterteni, de most 100%ig 1etertek vele!
"nem az, hogy tudod, hogy helytelen amit teszel."
es itt a lenyeg... a tobbi csak karakterpazarlas...
[nincs moralis fail kepe es nem is akar keresni] -
#4816 Úristen, nem létezik, hogy ilyen hülye legyél, hogy még a teljesen egzakt, pont a te példáddal kapcsolatban releváns választ sem tudod helyesen értelmezni...
A többi részét a kommentednek végképp nem értem, de megmondom őszintén, nem is akarom. -
#4815 Nincs lakat, nem érted? Semmi nincs...
Írd be a googliba, hogy (faszomtudja) GTA IV download és kész.
Hol van ott bármi, ami legalább lakatszerű lenne?
Sehol...
A neveltetésről pont neked inkább hallgatni kéne, mert az elkényeztetés tipikus példája vagy...
Anyuci egyetlen pici fia, aki az életbe nem tett keresztbe egy fűszálat sem, de ugatni róla, azt tud... -
#4814 Tehát téged a lakat tart vissza, nem az, hogy tudod, hogy helytelen amit teszel. Jó nevelést kaphattál az eddig is csillogtatott technikai felkészültséged mellé.