6215
A warez rossz

• JAG1
    Hát akkor így jártak. :-)
    Oldják meg.
    Én is megteszek mindent, hogy ne lopják szét a lakásom.
    Megtehetném, hogy csak egy szaros tuto lakattal zárom le és utána anyáznék a tolvaj köcsögökre...
  • Sir Quno Jedi
    Nos máris kevered a fazont a szezonnal. Ezt egy konzolon még elő lehetne adni, ha eleve úgy gyártották már (nem sok sikerrel persze), de egy abszolúte nem célgép PC-n már nem. Amúgymeg a hardverkulcs drága és könnyedén törik a szoftokat a kulcs ellenére is (lásd. CAD-ek).

Magam is foglalkozom smart kártyákkal (programozással is), kollegám/barátom pedig pont hardver kulccsal is (mitöbb a programozásával). Nekem elhiheted, hogy NINCS olcsó és hathatós védelem. Csak nagyon drága van, az meg egy játékszoftvernél bukta, vinné a profitot. Eddigelé minden kommersz másolásvédelmi próbálkozás és cég bebukott a szarjával, navajon miért is?!
  • JAG1
    Most az egyszer értelmeset is mondtál..
    Biztos megvan az a biztonsági rendszer, amit halandó 'nemezetiségi' nem tud feltörni, csak kőkemény profi, aki nem fog a hd plazmád miatt betörni...
  • sambauer
    Ti szoktatok dolgozni ? :D
  • JAG1
    Abból indultam ki, ami a notebookokban van.
    Amíg - bios előtt - az (e)promba égetett jelszót nem tudod, nincs softver, amit feltörjél...
    Biztos megvan a módja, hogy ennek meglétét többször is ellenőrizze.
    PS CS4-nél is komolya védelem lehet. Szívnak is vele a népek. Kinek megy, kinek nem. Ha updatel, bakhatod...
    A többit had ne én találjam ki, elvileg hozzáértők kellene, hogy ezzel foglalkozzanak...
  • Lammer
    :DDDDD
  • DanielT
    Igen. Mer' tudod, ha nincs nálad a kúcs, akkor nem lehet ám bemenni a lakásba, vagy kinyitni a zóttót. Me' kő a kúccs. Hárdvő'kúccs.
  • Sir Quno Jedi
    Mert szerinted a hardverkulcsot fogják "hekkelni" és nem magát a szoftvert ami használja?! Köhhh.
  • JAG1
    Unalmas vagy kibaszottul...
  • DanielT
    Kellene a banner alá egy "Top 10 warezpistike" ranglista. Ebben a topikban olyan szép példányok fordulnak meg, igazán megérdemelnék.

• JAG1
    Koma, vegyél vissza kicsit a pofádból.
    Azért mert űberkocka vagy, ne sötétezzél már le, te takony...

aabyssx: mint írtam nem értek hozzá, ha értenék, milliárdos lennék.
    Egyszerűen nem hiszem el, hogy ne lenne megoldás a másolás védelmére.
  • aabyssx
    A megfogalmazásából ítélve sajnos nem 14 éves. Csak ezért vettem én is a fáradságot válaszolgatni.
  • DanielT
    Remélem valami 14 év alatti kisgyerek, mert erre más magyarázat nincs. Csak az elemi sötétség.
  • aabyssx
    Még egyszer: a naívság és a tájékozatlanság, meg az önbizalom....

Neked az ég világon nincs semmi a kezedben, csak a kételkedésed, meg a szűk látókörödből kiépített, önigazoló ideológiád.
    Azt hiszem elég példa volt már arra, hogy miért gázos amiket írogatsz. Hiába ír valaki konkrét példát, Te csak kételkedsz. Innentől újabb kommentek már csak ismétlések lennének.

• DanielT
    Halvány fogalmad nincs miről beszélsz. Innen-onnan hallott félinformációkból alkotott szánalmas elméletekkel akarod igazolni, hogy miért lopsz. A klasszikus warezféreg, aki nem kussol, de még azt hiszi, neki van igaza.
  • JAG1
    Már akkor is Bécsből hozott kétkazettás Philips magnón másoltam a kazettákat. :-)
    Hol van az már...
    Azóta pöttyet fejlődött a technika.
    epromba égetett infót szvsz nem igazán tudod hekkelni. Pláne, ha változó kódról van szó...
  • amodent67
    Volt már, a nyolcvanas évek végén, kilencvenesen elején ilyenekkel szoptunk, csak nem USB-n, hanem a kornak megfelelően soros és párhuzamos portokon. Egy napig tartott míg feltörték és megjelent a nodongle crack a BBS-eken.
  • koryne
    Az ilyen sz*rságokkal a fizető júzereket is szivatod. És ők ezt nagyon nem szeretnék (ha már fizettek érte, ugye). Én üdvözlöm néhány kiadó azon lépését, hogy nem rak rá védelmet, értékelem a bizalmat. A védelem csak addig tart, amíg fel nem törik, aztán még az is inkább crackel játszik, aki megvette, mert OTT már nincs további szívás, míg a nem törttel lehet...
    Nekem az a játékmennyiség pl bőven elég, amit meg is tudok fizetni. Néha még így is "elúszom", nincs időm eleget játszani velük :)
  • JAG1
    Biztos nekem kellene a védelmi megoldásukat kitalálnom? :-)

HW-s védelem, oszt jóccaka...
    Pár száz forint egy usb stick. Mennyibe kerülne egy ilyet mellékelni beégetett kulcsal? Ugrókóddal? Faszomtudja...
    Vagy online csekk, online letöltés mittomén, nem én vagyok a szakember, de azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy nincs megoldás.

A többi nyúlbéla fikázó bekaphatja.
  • Istencsászár
    remélem nem lesz több mint egy 800 pont, mert akkor én is beszerzem
  • Zóanagyvarázsló
    Így van, Robin Hood pénzt szed a gazdagoktól, ezt minden ideológialag képzett warezmiska tudja!
  • Lammer
    off:
    paszki mar roppentem is ra az arcadera... ahelyett, hogy megneztem volna a netet, hogy mikor jon

[varja kecimod!]
    on:
  • Istencsászár
    hamarosan az XBLAn:)
  • Lammer
    ÓEMGÉ!

-.-
  • Lammer
    VAAAAAAAAAANÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉGY

SZTÓN!!444 MOZST AKAROM44444444444444!
  • aabyssx

Amikor a tájékozatlanság magabiztossággal párosul...

Na, szóval:

1) Költenek egy szintig. (Pl. a PS3-at még nem sikerült feltörni. PSP-ből is mindig jön ki új FW, ami betömi az előzőkben talált lyukakat, és Te is szívtál biztos eleget a starforce szívatással stb.)

2) Gyakran viszont meg sem éri költeni. A legprimkóbb és egy erősebb másolásvédelem között annyi a különbség, hogy a cr4cker-eknek 1 óra, 1 nap, vagy 1 hét a feltörés ideje. Még így is kijönnek hivatalos release előtt, mert gyakran már a gyártósor elejéről ellopják a master copy-t. Ha meg nagyon brutál másolásvédelmet csinálsz (pl. 30 helyen ellenőrzős hardverkulcsos, amit amúgy ugyanúgy kijátszanak egy idő után), akkor meg a rendes user-eket szívatod legjobban, és feleslegesen elbasztál egy rakás pénzt, pazaroltál anyagot, nehezítetted a szállítmányt, azaz drágítottál mindenen.

3) A mi jelentéktelen, értéktelen cuccainkat 1 nappal a release után feltörik. Még reklám sem ment, de már le lehet tölteni. Amikor az első release-t feltörték és publikálták egy orosz lapon, kaptam egy email-t egy orosz nevű faszitól, aki sajnálkozás után másolásvédelmet ajánlott. Akkor, amikor még senki nem is hallott a termékről. Ők törik fel a cuccokat nem sportból, hanem haszonból, mert utána védelmi pénzt szednek. Hasonlóan, mint ahogy a vírusokat sem sportból írják, hanem érdekből.
    Na, amikor egy törött példányt letöltesz valamiből, akkor ilyen védelmi pénzt szedő digitális bűnözők eszközévé válsz.

Javaslom a nyitott szemmel járást.

• Istencsászár
    Csak neked:)
  • DanielT
    Ennyi.
  • amodent67
    Illetve mégis:
  • amodent67
    Erre nem tudok mit mondani, átadom a szót a többieknek.
  • DanielT
    Buta vagy és tájékozatlan. De talán megint valaki türelmes lesz és elmagyarázza neked.
  • JAG1
    Biztos, hogy megvan a maguk okossága és biztos vagyok benne, hogy megvan a kis lóvéjuk a warezból akár közvetetten is. Különben azon fáradoznának, hogy minél komolyabb másolásvédelmet rakjanak a lemezeikre...
    Szted miért nincs semmi ilyesmi rajtuk?
    Ha itt milliós veszteségekről beszélünk, akkor miért nem költenek a védelemre?
    Mer nincs kedvük mi? :-))

Ez pont olyan, mint a punkbuster. Kurvára nem érné meg, hogy végleg kiiktassák az összes csítert a játékokból, különben a nyominger nem venne heti 5 cd kulcsot.
  • Lammer
    pwn! na errol ENNYIT! ;)
  • amodent67
    Azt azért csendben hozzátenném, hogy az Artisjus matricával szerelt adathordozókból befolyó összegből CSAK a zenei és a vizuális művek (=filmek) készítői kapnak, mert erre a két kategóriára él a magáncélú szabad felhasználás/másolás intézménye. Azaz a matricás dévédére másolt GTA4-ből csak Lagzi Lajcsi és Brintey Spears gazdagodik, a Rockstar nem. És ahogyan az Epic sem a neki hazai Artisjustól, ugyanis az Egyesült Államokban nincs ilyen közös jogkezelési őrület.
  • Lammer
    uberszanalom :D
  • Istencsászár
    2 oldal végigpörgetése után már majdnem kezdtem szegény játékosokat megsajnálni, hogy nem tudnak a játékkal játszani... szörnyű 2009ben hogy lehet ilyen?
  • DanielT
    Ez a topik üt.
  • JAG1
    Free leech van a BH-n!
  • aabyssx
    Teljesen jogos! Vannak elvárásai! Helyes! Csak ha nem üti meg az elvárásait, akkor miért játszik egyáltalán vele (ingyen)?
  • Lammer
    mondjuk ebben van valami :D