A warez rossz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Tehát téged a lakat tart vissza, nem az, hogy tudod, hogy helytelen amit teszel. Jó nevelést kaphattál az eddig is csillogtatott technikai felkészültséged mellé.

JAG1
Hát akkor így jártak. :-)
Oldják meg.
Én is megteszek mindent, hogy ne lopják szét a lakásom.
Megtehetném, hogy csak egy szaros tuto lakattal zárom le és utána anyáznék a tolvaj köcsögökre...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Sir Quno Jedi
Nos máris kevered a fazont a szezonnal. Ezt egy konzolon még elõ lehetne adni, ha eleve úgy gyártották már (nem sok sikerrel persze), de egy abszolúte nem célgép PC-n már nem. Amúgymeg a hardverkulcs drága és könnyedén törik a szoftokat a kulcs ellenére is (lásd. CAD-ek).

Magam is foglalkozom smart kártyákkal (programozással is), kollegám/barátom pedig pont hardver kulccsal is (mitöbb a programozásával). Nekem elhiheted, hogy NINCS olcsó és hathatós védelem. Csak nagyon drága van, az meg egy játékszoftvernél bukta, vinné a profitot. Eddigelé minden kommersz másolásvédelmi próbálkozás és cég bebukott a szarjával, navajon miért is?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JAG1
Most az egyszer értelmeset is mondtál..
Biztos megvan az a biztonsági rendszer, amit halandó 'nemezetiségi' nem tud feltörni, csak kõkemény profi, aki nem fog a hd plazmád miatt betörni...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

sambauer
Ti szoktatok dolgozni ? 😄

Turn Me On Dead Man

JAG1
Abból indultam ki, ami a notebookokban van.
Amíg - bios elõtt - az (e)promba égetett jelszót nem tudod, nincs softver, amit feltörjél...
Biztos megvan a módja, hogy ennek meglétét többször is ellenõrizze.
PS CS4-nél is komolya védelem lehet. Szívnak is vele a népek. Kinek megy, kinek nem. Ha updatel, bakhatod...
A többit had ne én találjam ki, elvileg hozzáértõk kellene, hogy ezzel foglalkozzanak...

Lammer
😄DDDD <#eljen>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

DanielT
Igen. Mer' tudod, ha nincs nálad a kúcs, akkor nem lehet ám bemenni a lakásba, vagy kinyitni a zóttót. Me' kõ a kúccs. Hárdvõ'kúccs.
Sir Quno Jedi
Mert szerinted a hardverkulcsot fogják "hekkelni" és nem magát a szoftvert ami használja?! Köhhh.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

JAG1
Unalmas vagy kibaszottul...

DanielT
Kellene a banner alá egy "Top 10 warezpistike" ranglista. Ebben a topikban olyan szép példányok fordulnak meg, igazán megérdemelnék.

JAG1
Koma, vegyél vissza kicsit a pofádból.
Azért mert ûberkocka vagy, ne sötétezzél már le, te takony...

aabyssx: mint írtam nem értek hozzá, ha értenék, milliárdos lennék.
Egyszerûen nem hiszem el, hogy ne lenne megoldás a másolás védelmére.

aabyssx
A megfogalmazásából ítélve sajnos nem 14 éves. Csak ezért vettem én is a fáradságot válaszolgatni.

www.youtube.com/aabyssx

DanielT
Remélem valami 14 év alatti kisgyerek, mert erre más magyarázat nincs. Csak az elemi sötétség.
aabyssx
Még egyszer: a naívság és a tájékozatlanság, meg az önbizalom....

Neked az ég világon nincs semmi a kezedben, csak a kételkedésed, meg a szûk látókörödbõl kiépített, önigazoló ideológiád.
Azt hiszem elég példa volt már arra, hogy miért gázos amiket írogatsz. Hiába ír valaki konkrét példát, Te csak kételkedsz. Innentõl újabb kommentek már csak ismétlések lennének.

www.youtube.com/aabyssx

DanielT
Halvány fogalmad nincs mirõl beszélsz. Innen-onnan hallott félinformációkból alkotott szánalmas elméletekkel akarod igazolni, hogy miért lopsz. A klasszikus warezféreg, aki nem kussol, de még azt hiszi, neki van igaza.
JAG1
Már akkor is Bécsbõl hozott kétkazettás Philips magnón másoltam a kazettákat. :-)
Hol van az már...
Azóta pöttyet fejlõdött a technika.
epromba égetett infót szvsz nem igazán tudod hekkelni. Pláne, ha változó kódról van szó...

Volt már, a nyolcvanas évek végén, kilencvenesen elején ilyenekkel szoptunk, csak nem USB-n, hanem a kornak megfelelõen soros és párhuzamos portokon. Egy napig tartott míg feltörték és megjelent a nodongle crack a BBS-eken.

upacukafundalukafundakávékamaduka

koryne
Az ilyen sz*rságokkal a fizetõ júzereket is szivatod. És õk ezt nagyon nem szeretnék (ha már fizettek érte, ugye). Én üdvözlöm néhány kiadó azon lépését, hogy nem rak rá védelmet, értékelem a bizalmat. A védelem csak addig tart, amíg fel nem törik, aztán még az is inkább crackel játszik, aki megvette, mert OTT már nincs további szívás, míg a nem törttel lehet...
Nekem az a játékmennyiség pl bõven elég, amit meg is tudok fizetni. Néha még így is "elúszom", nincs idõm eleget játszani velük 😊

Xbox Live gamertag: kilencnad

JAG1
Biztos nekem kellene a védelmi megoldásukat kitalálnom? :-)

HW-s védelem, oszt jóccaka...
Pár száz forint egy usb stick. Mennyibe kerülne egy ilyet mellékelni beégetett kulcsal? Ugrókóddal? Faszomtudja...
Vagy online csekk, online letöltés mittomén, nem én vagyok a szakember, de azt ti sem gondoljátok komolyan, hogy nincs megoldás.

A többi nyúlbéla fikázó bekaphatja.

Istencsászár
remélem nem lesz több mint egy 800 pont, mert akkor én is beszerzem

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Így van, Robin Hood pénzt szed a gazdagoktól, ezt minden ideológialag képzett warezmiska tudja!
Lammer
off:
paszki mar roppentem is ra az arcadera... ahelyett, hogy megneztem volna a netet, hogy mikor jon <#idiota>

<#szomoru1>
on:

Istencsászár
hamarosan az XBLAn😊

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Lammer
ÓEMGÉ!

-.-

Lammer
VAAAAAAAAAANÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉGY <#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>

SZTÓN!!444 MOZST AKAROM44444444444444! <#zavart1><#idiota>

aabyssx

Amikor a tájékozatlanság magabiztossággal párosul...

Na, szóval:

1) Költenek egy szintig. (Pl. a PS3-at még nem sikerült feltörni. PSP-bõl is mindig jön ki új FW, ami betömi az elõzõkben talált lyukakat, és Te is szívtál biztos eleget a starforce szívatással stb.)

2) Gyakran viszont meg sem éri költeni. A legprimkóbb és egy erõsebb másolásvédelem között annyi a különbség, hogy a cr4cker-eknek 1 óra, 1 nap, vagy 1 hét a feltörés ideje. Még így is kijönnek hivatalos release elõtt, mert gyakran már a gyártósor elejérõl ellopják a master copy-t. Ha meg nagyon brutál másolásvédelmet csinálsz (pl. 30 helyen ellenõrzõs hardverkulcsos, amit amúgy ugyanúgy kijátszanak egy idõ után), akkor meg a rendes user-eket szívatod legjobban, és feleslegesen elbasztál egy rakás pénzt, pazaroltál anyagot, nehezítetted a szállítmányt, azaz drágítottál mindenen.

3) A mi jelentéktelen, értéktelen cuccainkat 1 nappal a release után feltörik. Még reklám sem ment, de már le lehet tölteni. Amikor az elsõ release-t feltörték és publikálták egy orosz lapon, kaptam egy email-t egy orosz nevû faszitól, aki sajnálkozás után másolásvédelmet ajánlott. Akkor, amikor még senki nem is hallott a termékrõl. Õk törik fel a cuccokat nem sportból, hanem haszonból, mert utána védelmi pénzt szednek. Hasonlóan, mint ahogy a vírusokat sem sportból írják, hanem érdekbõl.
Na, amikor egy törött példányt letöltesz valamibõl, akkor ilyen védelmi pénzt szedõ digitális bûnözõk eszközévé válsz. <#levele>

Javaslom a nyitott szemmel járást.

www.youtube.com/aabyssx

Istencsászár

DanielT
Ennyi.
Illetve mégis:

Erre nem tudok mit mondani, átadom a szót a többieknek.

DanielT
Buta vagy és tájékozatlan. De talán megint valaki türelmes lesz és elmagyarázza neked.
JAG1
Biztos, hogy megvan a maguk okossága és biztos vagyok benne, hogy megvan a kis lóvéjuk a warezból akár közvetetten is. Különben azon fáradoznának, hogy minél komolyabb másolásvédelmet rakjanak a lemezeikre...
Szted miért nincs semmi ilyesmi rajtuk?
Ha itt milliós veszteségekrõl beszélünk, akkor miért nem költenek a védelemre?
Mer nincs kedvük mi? :-))

Ez pont olyan, mint a punkbuster. Kurvára nem érné meg, hogy végleg kiiktassák az összes csítert a játékokból, különben a nyominger nem venne heti 5 cd kulcsot.

Lammer
pwn! na errol ENNYIT! 😉

Azt azért csendben hozzátenném, hogy az Artisjus matricával szerelt adathordozókból befolyó összegbõl CSAK a zenei és a vizuális mûvek (=filmek) készítõi kapnak, mert erre a két kategóriára él a magáncélú szabad felhasználás/másolás intézménye. Azaz a matricás dévédére másolt GTA4-bõl csak Lagzi Lajcsi és Brintey Spears gazdagodik, a Rockstar nem. És ahogyan az Epic sem a neki hazai Artisjustól, ugyanis az Egyesült Államokban nincs ilyen közös jogkezelési õrület.

Lammer
uberszanalom 😄

Istencsászár
2 oldal végigpörgetése után már majdnem kezdtem szegény játékosokat megsajnálni, hogy nem tudnak a játékkal játszani... szörnyû 2009ben hogy lehet ilyen?

DanielT
JAG1
Free leech van a BH-n! <#whatever>

aabyssx
Teljesen jogos! Vannak elvárásai! Helyes! Csak ha nem üti meg az elvárásait, akkor miért játszik egyáltalán vele (ingyen)?

www.youtube.com/aabyssx

Lammer
mondjuk ebben van valami 😄

Tehát a warez jó, mert nélküle nem olvashatnánk ilyen pallérozott hozzászólásokat.
Lammer
szanalmas ándergránd vannabí warezkutya mix <#wilting>
(mielott leoltasz, mert erzem 😄 -> rohadtul hanyok ettol a neonparade csilivi mumajer majmoktol :C ha toljuk is neki akkor >>>ELOBEN<<< nem nyominger teve elott :C ES! emberektol messze, ahol max magunknak tudunk artani :pppp)

DanielT
Ja és ugyanez a lángelme írja, hogy a GTAIV egy idõ után unalmas, legalábbis konzolon.
DanielT
Ezt a gyöngyszemet figyeljétek!

"Sajnos az az idõ nem jött el, hogy kiadjak pénzt egy játékért.
Ha egy jó nagy területen, mondjuk Hawaii-on lehetne autózni, lövöldözni, mint a GTA-ban, lennének esti autós versenyek részletezve, nem csak Underground feeling, hanem minden kidolgozva, menõzés az auto hifi rendszerrel, HD tévékkel, aztán a grafika olyan lenne legalább, mint a Halálos Iram 2. részében, akkor igen, kiadnék xx lóvét egy játékért. De addig nem."
aabyssx
És a még kevesebb bevételt el kell osztani a DVD-re forgalmazók, CD-re forgalmazók, nyomtató gyártók, kurvaannya gyártók között is.

Nem érted? Amennyivel több terméktípust írsz, az összeget is annyival több helyre kell osztani! És nem az egész árát kell szétosztani, hanem 1/500-ad bevételt kell ugyanúgy sok helyre osztani.

De most már elég! A hétvégi idõm túl drága ehhez a baromsághoz.

www.youtube.com/aabyssx

JAG1
Nemtetszik, ne olvasd b+...

DanielT
Oké, mehetsz a faszságoddal most már.
JAG1
Csak szeretnéd, ha ilyen egyszerû lenne. :-)
18%-ot tart meg az Artisjus, a többit elosztja.
Tehát kap a dvd-bõl, a cd-bõl a a pendrive-ból, a nyomtatóból, a kurvaannyából...
Mindenki, ismétlem mindenki kifizeti a sarcot, nem csak az, ki warezol. :-)

aabyssx
Na még egyet, csak mert jön a húsvét, és jó kedvem van.

14 000 Ft-os egy új játék.
30 Ft jogdíjat fizetsz egy írható DVD-ért, amibõl még 1 Ft-ot sem kap a kiadó, mert osztoznak a többi szellemi termékbõl élõ vállalattal, személyekkel.
De számoljunk jóindulatból 1 Ft-al, mert különben már itt be kéne fejeznem a post-ot. 😄

Még ilyen jóindulattal is 14 000 embernek kell írható DVD-t vennie, hogy egy játék ára visszajöjjön. Valószínû mi?
Tehát az egész föld populációjának (6,7 milliárd embernek) kéne venni egy játék miatt egy írható DVD-t, hogy bejöjjön egy 500 milliós eladással megegyezõ összeg (ami ugye konzolon ráadásul nem egy nagy dolog, és a nevesebb játékok ilyenkor még simán veszteségesek).

😄😄😄😄

www.youtube.com/aabyssx