6215
A warez rossz
-
amodent67 #5133 Sajnos a fact2 nem igaz. A fejlesztők/kiadók régi nagy problémája, hogy az üzletláncok (és úgy általában a kereskedők) vagyonokat szakítanak a használtjáték-kereskedelemmel, amiből ők egy fillért sem látnak. Úgyhogy én személy szerint kizárólag magénszemélytől veszek használt játékot. -
Zóanagyvarázsló #5132 Fact1: a használtpiac legális, a warez nem.
Fact2: boldogabb országokban üzletláncok is foglalkoznak ezzel legálisan, komoly jogdíjakat fizetve.
Fact3: a lehetőség, mely szerint a kifizetett szoftver a használtpiacon továbbadható, növeli az értéktartó erejét, és jobb befektetés lévén bátrabb vásárlásra ösztönzi az embert. Ezt alátámasztja a gyakorlat, de józan paraszti ésszel is belátható.
Question: ha egy játék kereskedelmi forgalomban nem kapható, akkor melyik az "erkölcsösebb"? Abandonware-t kiáltani (pedig ilyen nem létezik jogilag), és letölteni ingyen, vagy megvenni attól, aki már támogatta a fejlesztőket? (Nem mintha a 20 éves játékok letöltéséért el akarnék ítélni bárkit is, de ez jogilag warez, és manapság már próbálják az abandonware-t rásütni egyre újabb, akár még boltban játékokra is.)
Persze abban igazad van, hogy magánszemélyek egymás közötti adás-vételéből nem kerül közvetlenül pénz a jogtulajdonosok zsebébe. Ez egy lényeges közös pont. De ha emiatt a warez=használt, akkor bizony te küklopsz vagy, mert köztudott, hogy a küklopszoknak van szemük, és valószínűleg neked is... -
amodent67 #5131 Nincs ojró jel a billentyűzetemen, me' anyuék nem tömtek $ egy puccos darabhoz!!!1!!! -
#5130 Ne $-t tömjenek, me júróé' adják az orandzsot. -
amodent67 #5129 Hú, mindjárt 7 óra és kelnek anyuék, megkérem már őket hogy tömjenek már egy kis $, meg akarom venni az Orange Boxot 10 euróért a Steam-en!!!!1! -
BIZ0906 #5128 "A warez rossz" Persze akinek van mamija meg papija és tömik $-al annak nem rossz. Majd ha meg tetszik egy játék talán kiadok érte $. De ameddig basznak normálisan megírni egy játékot pl GTA IV ha nem lenne ilyen bazinagy gépigénye meg vettem volna de így, hogy még tele is van bugoklkal nem kell. kb ennyi. A warez meg lehet jó is. Lopni is rossz még is csinálják csak sokaknak nem tűnik fel, hogy minket lopnak :) erről ennyit -
#5127 Nekem az a véleményem hogy mi magyarok nem úgy vagyunk hogy gondolunk egyet és megvesszük eredetibe a játékot igen is kell nekünk a warez csak hát ezzel rontjuk azt is hogy pc-re így kevesebb játékot adnak ki hogyha senki nemveszi meg vagy találjanak ki egy olyan védelmet a játékokra! -
#5126 Arról nem is beszélve, hogy az autós témájú pályán a fő 3D motívum egy béna sárga sárkány... te jó ég. -
amodent67 #5125 Hohó, én megvettem XBLA-n a Pinball FX-et!!! :) -
#5124 Hmm.. nem is tudtam, hogy ti vagytok. Azt sem, hogy a Pinball FX -et csináltátok.
Akkor egy személyes vélemény, a Pinball FX demó pálya finoman szólva nem győzött meg, de a demóban a többit még csak megnézni sem tudom... talán szerencsésebb lenne 1 perces demó minden pályáról. -
#5123 http://www.youtube.com/watch?v=utV6896VtY0flipnic -
#5122 -
#5121 A warez jó. -
#5120 Súgjad csak, kellene valami NAGYON DURVA grafikájú, fizikájú flipper 800 pontért :) -
#5119 "mert ez magasan agyonveri azt ami Liveon van jelenleg."
Ebben van valami, de talán megsúghatom, hogy ha minden jól megy, ez nem marad így sokáig :) -
#5118 Ez újabb fejlesztés, valóban mutat "némi" előrelépést a Pinball FX-hez képest, viszont PS3 exkluzív... de szerintem odabaszósan jó lett :) (azért merem így direktbe dícsérni, mert nem dolgoztam rajta :)) -
Cat 02 #5117 Azért egy ilyen mindenképp megéri :)
http://store.steampowered.com/sub/469/ -
#5116 Tesztvezetés alapján is nehéz megítélni, hogy mit bír az autó 100.000 km után és mik lesznek a költségei. Erre vannak a szaklapok, előző típusok, márka hírnév, amiket elolvasva nagyjából tudhatod mire számíts. Ahogy a demók mellett iszonyatos mennyiségű teszt van amit elolvashatsz vásárlás előtt, ismerheted a fejlesztők előző munkáit, stb.
100% garancia meg nincs semmire.
Egyébként, ha a warez VALÓBAN teszt lenne, mondjuk azoknál a játékoknál amiknél nincs demó, akkor nem tartana ott a Pc gaming ahol most. Mert kurvára nem teszt, hanem a többségnek az egyedüli forma. -
#5115 Demo alapján elég nehéz ítélni. Példának ott a GOW. A demo tetszett. Warezt húztam is egyből, ahogy kijött. Néhány óra játék után kiderült, hogy egy unalmas foshegy. Végig sem játszottam. Másik példa: FEAR (első rész) demo alapján húdeállat király. Szintén érdektelenségbe fulladt viszonylag hamar. Szintén nem játszottam végig. Bioshock. Húdeállathúdefasza. Teljes: unalomba fulladás közeli állapot. Nagy nehezen végigszenvedtem (a végén már csakazértishamá'ennyitnyomtam).
Ellenpélda: GTAIV - warez leszed, krekk megvár türelmesen. kb 10 óra gémpléj után OMFGWTFNEED. ->megvettem. Régebbi példa (sokkal) Fallout 2 - warez kipróbál -> miezaszar??? Rá pár hónapra unatkoztam, elkezdtem szöszölni vele.. Úgy 10 óra után már jónak tartottam, kb a 12ik végigjátszás után rájöttem, hogy a világ legjobb játéka. Azóta megvan az 1 és a 2 is origiben. Vagy pl a The Fall című postapoc cucc (az az egy amit vakon vettem meg, de az csak 2000 volt :) ) -
#5114 Azóta megnéztem a weboldalát is, ez bizony PS3 only. Na majd akkor arra. -
#5113 Ettől tartottam:( -
#5112 Zseniálisan néz ki, de nem láttam Xbox360 logót, csak PS3-at. Remélem, csak nem vettem észre, mert ez magasan agyonveri azt ami Liveon van jelenleg. -
#5111 Ez megegyzik a XBLA verzióval vagy újabb fejlesztés? ha veszek pontokat majd beszerzem, funnak tünik:) -
#5110 "Olyan mint az újautó, amit elviszel tesztkörre. Tetszik veszel, nem tetszik, nem veszel"
Ezt hívják demónak, ingyenes és legális, nem tudom, hallotál-e már róla... -
#5109 Akkor egyszerűsítsük le, hogy fáradtan is követhesd: Vajon miért nem törvénytelen a használt eredeti játékot adni-venni és miért törvénytelen a másoltat?
Még egyszerűbben (ha lehet ennél...) Ha NEM LÉTEZNE másolt játék/program/zene akkor vennél? Legalább egyet évente? Vagy életed során? Vennél, ezt kár lenne tagadni. Mégpedig többet mint most, hiába állítod, hogy nem. Menne a pénz a megfelelő zsebbe a termék után. Namost, ha a fejedben eldől a dolog, hogy mi helyes és mi nem, akkor felfoghatod úgy is, hogy nem is létezik.
"Letöltök 10et, ebből 3 nagyon tetszik és megveszem." Demó. Ingyenes, legális. A tesztautót sem viszed haza 2 hónapra, vagy tekersz bele 200 ezer km-et, hogy "Hmm... ez kibírta, tetszett, asszem megveszem." -
#5108 "Letöltök 10et, ebből 3 nagyon tetszik és megveszem."
az a gond hogy arra sem figyelsz mit írsz. 10et letöltesz és kijátszol? abból 3at megveszel? a többi lopás és kár a kiadónak/fejlesztőnek... azért vannak demok, letöltöd és eldöntöd nemde? amiből nincs azt warezold le és döntsed el 20 perc után, de ne úgy hogy kijátszod és azt mondod hogy ez nem volt jó, mert ez a tömény warez jelenség... a másik meg hogy mindent letölt és kijátszik, fel sem merül benne a vásárlási szándék, mert teljesen természtes amit csinál
-
#5107 Leszarom a piacot, és azt is leszarom, hogy ez indukálja-e. Ez is csak egy olyan érvelés, ami szerintetek van így. Szerintem meg a warez indukálja. Letöltök 10et, ebből 3 nagyon tetszik és megveszem. Olyan mint az újautó, amit elviszel tesztkörre. Tetszik veszel, nem tetszik, nem veszel. Ha csóró vagy veszel használtat. Ettől a gyárnak nem lesz jobb. Persze, aki az alig használtat adja el, az újat vesz megint. De lehet, hogy olyasvalaki is újat vesz, akinek előtte nem volt használt. Ő a tesztkör alapján vesz újat.
Itt poshadok melóban egész kibaszott nap, mosmá érzem, hogy kezdek egyre hülyébben érvelni, lassan kell készítenem egy újabb ábrát, mert kezdem elveszteni a fonalat. :²/
-
#5106 A használtjáték kereskedelem indukálja a vásárlást is. Aki elad az vesz másikat, újat, használtat, de aki eladja neki, ott is hiány lesz, ő is vesz valamit, stb stb.
A másolással korlátlan példányszámban sokszorosodik a ZÉRÓ forintért "megvett" anyag.
Lásd még: használtautó piac. Vagy lásd még nagy, neves áruházláncok használtjáték eladás-vétel részlege külföldön. -
#5105 Részben de. Mondjuk, ha 10ből 3 játékot megveszel teljes áron, a maradék hetet lewarezolod, kb ugyan ott vagy, mintha vettél volna 10 játékot használtan.
"nincs CSAK, nincs szempont! NEM VETTED MEG! HASZNALOD??? IGEN! OTT A PENZED A KESZITOKNEL??? NINCS!
ENNYI! a tobbi csak szocseples..." -
#5104 A warez öl, butít, és nyomorba dönt. -.- -
#5103 Ultimate érv hogy a warezt és a használt játék piacot összemossa a warezpista és magát tisztára mossa, vagyis mutogasson a másikra. -
#5102 Nem olvastam, de nem is kell ahhoz, hogy válaszoljak rá érdemben, miszerint nem igaz. -
#5101 Lentebb kifejtettem, hogy használt gyakorlatilag = warez. -
#5100 Új játékokat is szinte csak innen veszek, legócsóbb hely annak aki nem akar külföldről rendelgetni, várni a megérkezésre stb... -
#5099 Pedig elég sok legális mp3 letöltő site van (beatport pl). -
#5098 Szép ábra, honnan szerezted meg a fotómat? :D
BTW a pénz nem lehet probléma. Legális játékkal szinte ingyen lehet játszani, ha adod-veszed-cseréled őket. Veszel egyet kettőt és azt évekig cserélgetheted akár.
www.jatekaim.hu <- Azért (is) született, hogy mindenki megengedhesse magának az eredeti játékokat. Ja, én a szociálisan érzéketlen paraszt vezettem le a szülést.
-
#5097 najo az megint mas tortenet -
#5096 Az ábra, mint vicc 10/10! :D:D:D
De Imre anyagi helyzetre való hivatkozása sem állja meg a helyét morálisan, mert ha annyira várta a gétéánégyet, akkor több hónap alatt összekuporgathat rá. Még akkor is, ha nincs állandó jövedelme, csak zsebpénzből "él". Hamburgerből, meg kokakólából meg lehet spórolni egy játék árát. Annyira azért nem luxus a videojáték.
-
#5095 Ha az alsó ábrához odaírod a downloading elé, hogy PAYING, akkor meg nem csak zöld, de legális is. -
#5094 Hány megát szoktál reggel szarni?
Egyébként kint nem tudom, hogy élnek meg az emberek informatikából.
Az illető, aki informatikus, picsasokat keres, egy urva msn-t nem képes a notebookon beállítani, hogy hang is legyen...
Mingyá' feltetetem vele a logmein-t és megcsinálom innen, hogy tegyem teherbe...