6215
A warez rossz
-
#1328 Én úgy látom, hogy az emberek nagy részének gőze sincs arról, hogy akár körülbelül is hogyan történnek a dolgok. Sokan vannak, akik azt sem tudják, hogy gáz dolog a másolás. -
karfiol #1327 Mi értelme van a warez kontra "nem warez" vitáknak?Ez teljesen meddő vita szerintem.Úgy se lehet egyik oldalt se meggyőzni.Aki warezol,az úgy is warezol tovább,úgysem lehet meggyőzni...Teljesen felesleges ez a sok szócséplés... -
#1326 És hogyan bizonyítod, hogy letöltötte?
Vagy pl. a fájlcsere programok esetében, mindenki csomópont. Ott akkor hova mennének (még ha valami gyanú, vagy bizonyíték is lenne rá)?
Ez nem működik. -
hzx #1325 Torrente: én az egyik ilyen "speciális" szervnél dolgozom, akinek (egyik) feladata (lenne) a warez elleni harc. Ha másnak nem is, nekem hidd el: nincs rá pénz és nincs rá energia. Tudod a miskolciakat kik és hogyan kapták el? Az egész ottani gazdaságis rendőröknek 2 db. pentium II -es gépe van, heti ezer üggyel a nyakukon. Ha nem lett volna valaki, aki sértettségből eldalol mindent, a mai napig menne a Dakota meg az Insane. Még arra sincs ember, hogy az aoróhirdetésekben tucatszámra megjelenő "a legújabb játékok minden gépre 1000 ft -ért" hirdetéseknek utánamenjenek, pedig itt nem kellene sokat dolgozni, mert az elkövető maga hirdeti a bűncselekményét a neten meg az újságban, bazz.
Abyss: király kis cikk, már régebben olvastam, de szerintem hidegen hagyja azt, aki warezben utazik - az alapállás az, hogy ha majd annyi lesz, mint a nyers cd, akkor megvesszük origiben. -
rrroka #1324 nem az enyém meghalt :(
de asszem félrértettél, én komolyan kérdeztem, nem felhánytorgattam, vagy kötözködtem. szóval ha lenen rá pénzed vennél-e, ez volt a lényeg. -
#1323 1. neked nincs másolt cuccod, igaz? neked akkor ezért fizetni nem kéne.
2. ne azt zaklassák, aki letöltötte, hanem akitől letöltöd -
#1322 Pénz és energia mire?
Kopogjanak be és zaklassanak hetente, mindenkit, aki valaha vásárolt számítógépet, és túrják fel a lakást, majd egyenként elemezzenek ki minden bit-et a számítógépeken és a talált adathordozókon?
Ne legyen már erre szükség.
Ezt én nem szeretném.
Átélni sem és kifizetni sem. -
#1321 "kisgyerek vagy, gondok nélkül": nos... ehem.. ez a mondatod elegendő, hogy ne vegyelek figyelembe mint "komoly vitapartnert"... -
#1320 > Neked ettől roszabb?
1. Nincs boltom. Én egy játékos vagyok.
2. Igen rosszabb (sokszoros indirekción keresztül). Mivel itt a Balkánon nem szeretik venni a játékot, ezért nem is szeretik hozni ide a játékot és a szolgátatást sem. -
#1319 Én azt nem hiszem el hogy pont a mai világban ne lenne elég pénz, eszköz és energia. -
#1318 Nem úgy veszem fel. Nem úgy tüntetem fel. Nézd még kisgyerek vagy, gondok nélkül. Majd ha jönnek a nyűgök, te is máshogy látsz mindent. (90-es években 5000-ért vettem gameboy játékokat). -
#1317 > Neked ezt jobban kéne tudnod
LOL
Elárulom. Nincs olyan összefogott szervezet, akik konkrétan ezzel foglalkoznának.
Néha "vámkommandó" és a "szoftverrendőrség" akciózik és akkor brutálisan büntetnek, mert arra nincs (és nem létezik) energia, pénz és eszköz, amivel ezt ellenőrizni, nyomon követni és betartatni lehet.
Egyetlen eszköz működik: az elrettentő példa.
Tehát amikor valamilyen szervezet súrolja a szoftver hatáskörét és "véletlenül", bizonyíthatóan elkapnak valakit, akkor arra olyan mértékű korbácsverést szabnak ki, hogy a többiek ijedségből lemondjanak a kalózkodásról.
Majd egyszer, ha M$ vagy $ony logó lesz a rendőrautón... -
#1316 Az bassza a csőrét, hogy ezt te úgy tünteted fel, mint teljesen természetes, helyénvaló és szükséges dolgot.
Pedig nem az. -
#1315 Szerintem az élet lényege, hogy próbálj meg mindig, minden körülmények között úgy élni, hogy jól érezd magad. Miért basszaa csőröd, hogy néha másolt játékkal játszom otthon? Neked ettől roszabb? Már nem először kérdezem: boltod van? -
#1314 Nem sok. -
#1313 Akik megszüntettek már egy csomó oldalt. Neked ezt jobban kéne tudnod, mert te vagy ebben a témában jártasabb. Kik kapták el a miskolciakat? -
#1312 Nézd, (no offense) mindenkinek vannak gondjai. Játszani van időd és energiád? -
#1311 > azoknak is kell tudniuk, akiknek ezt meg kéne szüntetniük
Kiknek? Nevezd meg őket! -
#1310 Úgy képzelem hogyha én is tudom honnan kell letölteni, akkor azoknak is kell tudniuk, akiknek ezt meg kéne szüntetniük. Nehéz megszüntetni az smswebes oldalakat? Ha akarnák, nem lehetne megszüntetni a Kazaa-t, Dc++-t, Bittorrenteket, stb. -
#1309 Nem megyek moziba. -
#1308 Errol beszeltem. -
#1307 A te apád is átesett infarktuson, szívműtéten, kiesett a munkából, amit neked kellett folytatni (reggel 5-kor kelni), mellette fősuli, tanfolyamok? Mert ha igen, akkor meg tudnál érteni. Mikor az apád élete és a családod fenntartása a legfőbb gondod, akkor valóban gyűjtögetnél a 16e Ft-os játékokra? -
#1306 Végre valaki akinek bejött a Mátrix 2!:)
És hogy a témához is hozzászójjak, múltkor bejártam Kaposvárt és Pécset majd a Media Marktban végre ráleltem a GTA San Andreasra és meg tudtam venni, én szivesen veszek eredeti gamékat csak ne lenne néha ilyen nehét beszerezni!:) -
#1305 De gyengus. Létezik diákszövi is. 2 nap munkával megkeresed az árát. -
rrroka #1304 torrente: értem, hogy jelenleg nincs della eredeti gémekra, meg kell máshova (kinek nem...?). ha olyan anyagi helyzetbe lennél akkor vennél csak eredetit?
egyébként ha forgatjuk-csavarjuk, akkor tulképp te is egyetértesz azzal h "a warez rossz", hiszen azt mondod azér van warez, mert nincs elég korpa, az meg télleg nagyonnagyon rossz. -
#1303 Én mondjuk az "üzemanyagon" buknék ki a helyedben... :) -
#1302 Nem tudom, én szeretem magam eldönteni, hogy valami tetszik-e vagy sem. Olcsó játékoknál meg merem kockáztatni, hogy vaktában berakom a kosárba (pl. Nocturne /a pc-s/ - semmit nem hallottam róla, de tetszett a doboza, és 2900 ft volt... Azóta is az egyik kedvenc horrorjátékom).
Vagy ott a MK5, amit mindenki az egekig dícsért, csak azért vettem, meg eddig minden Mortal megvan, nehogy már ez hiányozzon, de ha nem lennék MK-fanatikus, tuti, hogy nem vettem volna meg (összesen 5 emberrel vittem végig, pedig pont egy éve vettem - ennyi idő alatt a többi Mortalnál már kívülről tudtam mindenkivel az ensequnce-et... :) -
#1301 Ááááá a fenéket, a moziba is be kell lógni, hisz az is JÁR nekünk :)))) -
#1300 ÁÁÁ mester örülök hogy legalább TE itt vagy, és átlátod a helyzet komolytalanságát :))) -
#1299 Ehh... azért vannak játékok, amikhez nem kell sok gógyi hogy tudd, mekkora ász. Meg különben is ott az 576 Konzol, bennük még nem csalódtam.
-
#1298 Ilyen kiadások mellé nem fér be havi 10e forint a szórakozásért? Hiszen moziba elmész. Az összesen 2 óra szórakozás - ami lehet, hogy nem is jó. Az megéri? -
#1297 Mondjuk mert érettségi évben voltam... és iskolába jártam :)))
TUDOM ez égőőőő :) -
#1296 > A rendőrség és az erre specializát szervek 1-2 héten belül megszüntethetnék az összes warezforrást az egész világon. Miért nem teszik?
Elég érdekes világképed lehet.
Mégis hogyan képzeled?
Feltettél már magadnak olyan kérdést, hogy pl. mi az a rendőrség? -
#1295 "Tudod, nekem meg se fordulna a fejemben megszerezni hamarabb egy játékot, ha tudom, hogy tutira meg fogom venni."
Es hogy döntötd el, hogy tutira meg fogod venni? Mert a Pistának tetszik? És mi van akkor, ha neked nem?
Mert tetszettek az előző részek? És mi van, ha ez szar? (pl. Mortal Kombat 5 - ettől függetlenül megvettem :)
Mert szépek a képek, amiket látsz róla a neten? És mi van, ha a játékmenet unalmas? (Pl. Doom 3, amit én is meg akartam venni, mert imádtam az első kettőt, de miután letöltöttem, a harmadik pálya után herótom lett az egesztől, mert minden ugyanaz volt. Bemész a szobába, lekapcsolódik a világítás, jön a monszta, kinyírod, és jön a következő szoba... Pedig a képek milyen szépek voltak...)
"Ez az én véleményem, nem kell érte megölni, meg kiutálni, de végülis megtehetitek. :)"
Mi nem úgy reagálunk, mint te Torrente véleményére... -már bocs... :) -
#1294 A rendőrség és az erre specializát szervek 1-2 héten belül megszüntethetnék az összes warezforrást az egész világon. Miért nem teszik?
Tényleg, miért nem mentél el melózni, hogy ne heti 1000 Ft zsebpénzből kelljen összegyűjteni rá a pénzt? 1 hét alatt meg lett volna rá.
-
#1293 Ehh.... igazad van... csak erről eszembe jut valami. Nagyon bejött a mátrix 2, mint film, csak moziban vagy ötször láttam, meg is vettem a dvd-t. (Huh, mennyit kellett érte szenvedni, heti ezer forintos zsebpénzből...hehe) És amikor jött a forradalmak, vagyis még nem jött, de volt már belőle kalózverzió, mondja haverom, hogy "a mátrix 3 a fanatikusuk szerint SZAR lett."
Én meg csak röhögtem. Az igazi fanatikus nem nézi meg a kalózverziót monitoron, hanem megvárja a premier előtti vetítést, mondjuk 0 órás kezdéssel, megnézi és utána mond véleményt.
Tudod, nekem meg se fordulna a fejemben megszerezni hamarabb egy játékot, ha tudom, hogy tutira meg fogom venni. Ez az én véleményem, nem kell érte megölni, meg kiutálni, de végülis megtehetitek. :) -
#1292 De, komolyan írtam. Miért, talán nincs így???
Na ne mondd meg nekem, hogy neked jogod van játszani.
A világ másik felén emberek döglenek meg árvízek miatt, országokban nincs áram, éhinség van és még sorolhatnám, neked meg JOGOD VAN JÁTSZANI? És ráadásul teljesen INGYEN???
Ok, hányj csak tőlem. De a te beírásaidra többet nem fogok reagálni, mert egyszerűen nem érted meg, hogy mi van. Olvasd el a topik címét.
EZ TÉNY. Ennyi.
Ha nem érted meg, miért vagy még itt? Menj csak játszani!! -
#1291 Ezt nem írhattad komolyan (ha nincs rá pénzed, akkor ne játssz!)! Nem hiszem el! -
#1290 Gondold el hogy mondjuk Pesten az osszes Konzol-al foglakozo bolt vagy magan szemely mar arra szorul hogy warez-al is foglakozon. Olyan emberek kezdtek el warez-al foglakozni akik ellne voltak tobb evig.
Eleg sokkolo dolog.
De van az az ember is aki totalisan igazsagtalannak veli hogy ilyen draga egy jatek es azert warezol mert o ugy gondoja hogy a sok tanulas es munka mellete o megerdemli hogy szorakozon es ha mas ot nem szorakoztatja a jatekon kivul de megsincs penze ra majd szepen letolti ingyen mert az jar neki.
Arrol nem is beszelve hogy peladaul ha azn a szent napon jelenne meg az egesz vilagon pl a GTA:SA akkor nem lenne a nnyi warez. Mert a warezt maga ez a buzi NTSC / PAL dolog is viragozza. Nezd meg tudomasom szerint a MGS3 meg meg sem jelenet PAL verzioba. Egy igazi MGS fan szerinted mit tesz? Megvarja amig hozza is elkerul vagy letolni? En bevallom hogy a MGS3-mat letoltottem es ugy jacottam amig ket het utan megjot az eredeti. Igaz addig mar vegig vittem de mondom ugy mint peldat.
-
#1289 Arra is való a fórum, hogy segítsenek, ha elakadsz.