6215
A warez rossz

• Sephi
    Az nem letezik.
  • Geroka16
    nem jön be.....
  • Sephi
    Ugyan miert nem?
  • Geroka16
    őőőő....ez nem jó.....
  • torrente
    Hajszálrepedés van az eredeti lemezen.
  • Sephi
    De meg meg is hatarozza hogy fontos lenne :D Kepzelem :D
  • Neme.
    Tudok olvasni, csak kedvem nem volt. :)
  • Oldern the 1st
    Ilyet egy szóval sem említettem, az hogy te nem tudsz olvasni az nem az én bajom ;)
  • Oldern the 1st
    Hehe... :)))
  • torrente
    Csak biztonsági másolatot akar szerezni.
  • Banyapapa
    www.bsa.hu/xbox
  • Sephi
    Aszem meg ha akartal volna akkor sem tudtal volna jobb helyre beirni.

De irjal Aby-nak privatba mert o mindent tud errol!

(kozben leturultem a konyeimet)

• Geroka16
    Hi!Legyetek oly kedvesek hogy bepötyögtök egy-két warez oldalt, ahonnan x-box játékokat is lehet letölteni!
    fontos lenne....kösz
  • Sephi
  • hzx
    Persze, itthon.
  • UNREG
    Szerintem sokat mondasz a 80%-al. Vagy a honi helyzetre érted?
  • hzx
    A konzolosok vagy 80% -a warezol. Ha a késtulajdonosok 80% gyilkolna is, lenne ilyen kampány :)
  • Sephi
    Szerinem ezt mar csak a dramai oldala volt a dolognak. Valahogy igy hogy :

Bazeg...arvizek miat doglenek az emberek... es te warezols... bunos... bunos!

Ez eleg dramai nem? Talan igy kene Tv-be is reklamozni hatha lealna vegkep a warezolas.

Es ezt a szologent lehetne hasznalni a drog ellen , az eroszak es a gyilkosagok ellen is!

• Neme.
    "A világ másik felén emberek döglenek meg árvízek miatt, országokban nincs áram, éhinség van és még sorolhatnám"

És ennek oka a warez? :)
  • Neme.
    "sokan vannak igy, letoltenek kiirnak minden szir szart, s a java vegul max 10 percig van a gepen, akarmelyik/milyen jatek."

Erre jó a warez. :)
  • Anubys
    1. Talán itt a fő baj... :)
    2. Ha az egy megoldódik, akkor elmegy majd 300, később akár 3000 is...
  • Anubys
    Jó, ez modjuk egy nem túl új játék (Resident 0) kb. másfél évvel ezelőtti ára volt itthon és Frankfurtban...
    Itthon 14e volt, Frankfurtból 7500-ért kaptam meg, úgy, hogy még a srác is rátett némi hasznot... Ami az új játékokat illeti, idehaza akár fél vagy egy év múlva is símán adják 15-17e-ért (a 2001-es Resident remake-et még 2003-ban is láttam 17-ért!), holott külföldön ennyi idő mulva már rég utánadvágják pár dollárért.
    Nem is beszélve a külhoni EVM-ről (Platinum, ugyebár), amit idehaza annyiért adnak, amennyit egy átlag újabb (nem zsír új megahit, hanem monjuk egy pár hónapos) stuffért illene kérni...
  • hzx
    "akkor mi miért fizetünk 17-et egy mostani új játékért?"

1.) az itthoni kereskedők és az állam is szemetebb (nagyobb haszonkulcsok, magasabb áfa)

2.) mert itthon elment 30db Riddick Xbox -os sikerjáték. Ha majd elmegy 300, akkor lesz 14e, ha elmegy 3000, akkor 12e.
  • Anubys
    Na igen, talán éppen ezért hamvábahalt ötlet. Ha mondjuk negyedannyit fizetnél érte, még akkor is több jut nekik, mint a kiadókon keresztül. De itt valszeg a kiadó szólt közbe, hogy srácok, ezt nem kéne, mert nem lesz bevételünk...

Ami pedig az online disztribuciót illeti, találtam egy egész jó kis ol school rpg-t pc-re, olyasmi, mint a Beholder, 20 dollár (majdnem 4e ft) az online megrendelése, azt pölö megvettem, mert ennyit símán megér nekem, hogy napokig elvagyok vele, pedig a grafika elég gáz mai szemmel, viszont a játékélmény nagyon ott van... :)
  • hzx
    "Hát, akkor kurva nagyot üthettél a hasadra, mivel nem 20%, hanem 50%-kal olcsóbbak kint a játékok..."

Az újak nem. 55Euro/39Font körüli az kiindulóár, ami akkor is 13000, ha olcsón vetted az eurót. Az más kérdés, hogy pár hónap alatt lemegy az ára mindenek normál szintre.
  • Anubys
    Na tessék mindenkinek, aki szerinte ezek az árak rendben vannak...

Az amcsik sem akanak 8x annyi fizetés mellett 11 rugót fizetni egy next gen konzol-játékért, akkor mi miért fizetünk 17-et egy mostani új játékért?
  • hzx
    Ami feltűnt: a HL2 kapcsán volt ugye az a lehetőség, hogy letöltöd a játékot, és az utolsó letöltés aktiválja a játékot, amiért a fejlesztőnek fizetsz a neten. Ez a sokak által megváltónak tartott on-line közvetlen disztribúció, ami kihagyja a kiadót, az importőrt, a nagykert, a kiskert és pl. az államot is, mert nincs helyi áfafizetés. Csakhogy az így megszerzett HL2 ugyanannyiba került, mint a bolti kiadás, és akkor még gyári nyomott lemezeid sincsennek, csak amit írhatóként megvettél, hogy ráírt az a pár gigát. Szóval köcsögök a fejlesztők is, ha a pénzről van szó :(
  • Anubys
    Hát, akkor kurva nagyot üthettél a hasadra, mivel nem 20%, hanem 50%-kal olcsóbbak kint a játékok...
  • UNREG
    Pedig várható a drágulás a nextgen gameknél, magasabb költségek->magasabb ár... bár tudom, nem ennyire egyszerű.
  • aabyssx
    Hozzá kell tenni, hogy az Xbox drágább játékárakkal kezdett akkoriban (EU-ban).
    De furcsa módon kb. 1,5 hónap múlva gyorsan korrigálták is ezt a ballépést.
    Úgy tűnik, hogy a "nyugat" sem akar többet fizetni a játékokért.
  • UNREG
    A helyzet csak egyre rosszabb lesz:

HOW MUCH WOULD YOU PAY FOR A NEXT-GEN GAME?

Speculative $59.99 pricepoint for Xbox 2 games suggests our pockets could be in trouble - so what's the true cost of next-gen gaming?

While we're all desperate to see what Nintendo, Sony and Microsoft have up their baggy silicon sleeves as the next generation of consoles dawns, there is one consideration that every real gamer has to keep in mind.

How much are next-gen games going to cost?

The consoles themselves are likely to cost less than ever before. Both Nintendo and Sony surprised everyone recently with low pricepoints for DS and PSP, so it wouldn't be a shock for PS3, Xbox 2 and Revolution to be similarly aggressively priced.
  • Oldern the 1st
    Viszont pl. volt olyan, hogy Pop: Sands of Time három hónap alatt ment Platinumba, és 5990 ft volt az ára... szerintem ez elég megfelelő :)

(csak kár, hogy ez ilyen ritka, kivételes eset)
  • aabyssx
    Beírjam mégegyszer a link-et? ;)

Érinti a PC játékfejlesztés vs. konzol játékfejlesztés témát is.
  • torrente
    Így igaz.
  • torrente
    Én csak azokat akik az új konzol játékok árát nem tudják pc-játék árszínvonalra (kb 10e Ft) levinni. A használt/nem új játékokra az 5-6 e Ft elég korrekt.
  • hzx
    A CD árakat nem ismerem, de a DVD árak teljesen normális szintre álltak be itthon - a most kijött filmek is 5e forint magasságában stabilizálódtak. A játékárak kapcsán teljesen okésnak tartom, hogy 12e az új ár, aki egyből akar valamit, és nem tud várni, az fizessen felárat, de tényleg gáz, hogy a jogtiszta konzolos cuccok 15 -nél indulnak.
  • aabyssx
    Talán elkerülte a figyelmedet:

http://grumpygamer.com/4904226

SZVSZ az egyetlen dolog, amit egy magyar játékos pofátlannak tarthat az árban az az, hogy nálunk (hasraütök) 20%-al drágább egy játék, mint pl. a sokkal jómódúbb Németországban.
    Viszont ott sokkal nagyobb forgalommal és mennyiséggel tudnak gondolkozni a terjesztők és úgy bevállalhatóbb a kisebb ár.
  • hzx
    Juj, előre látom, ahogy az SG összes tinije ott anyázza majd az ASVA -t, a kiadókat majd végül a politikusokat...
  • torrente
    Nagyon helyes ha fellépnek ezek ellen, de azért nem kéne megfeledkezni az árak normálisabb színvonalra történő korrigálásáról sem.
  • aabyssx
    Áh, pont most küldte SQJ:

http://www.sg.hu/cikk.php?cid=35417

Az ASVA kalózkodás elleni tervei