6215
A warez rossz
-
#2133 És a szomszédaink NAGY piac tán?
Japók még USA-t sem tekintik annyira NAGY piacnak, hogy egyszerre adják ki mindkét helyen a cumót.
De most komolyan, ha ma megjelenik a japóknál valami, ami téged piszkosul érdekel, már utána olvastál ezer cikket (meg hát a hype), szóval mikor is fogod tudni te azt hivatalosan megvenni itt kelet/közép európában (szóval bármely szomszédunknál) ? -
#2132 Ausztria is 10 misis.
BTW megteszik azt, amivel már most is túlteljesítenek. Telepakolják a hülye nem vagyok hely és a nagyobb bevásárlóközpontok polcait. Jön a herripotőr, meg a többi jól menő sz*r tömegével, még a nálunk hivatalosan nem forgalmazott Xbox-ra is. Megteremtik annak a lehetőségét, hogy a magyarok is hozzászokjanak a játékhoz. De én azt akarom, hogy gyorsabb legyen a piac kialakulásának, kiforrásának folyamata nálunk, hogy azok a címek is rákerüljenek a polcokra, amiket csak kis példányszámban hoznak ki, vagy nem olyan blokkbászteresek - mert én inkább azokat szeretem. -
#2131 Mégis ez a kis 10 misis ország hogy lehetne NAGY piac ?
Kizárt, már csak a méretéből adódóan is.
Viszint akkor nem hozzák ide a gányukat.
Viszont akkor nem is tudjuk megvenni
Viszont akkor szemrebbenés nélkül warez
Szerintem egyértelmű az ok-okozati viszonylat, tehát ha idehoznák időbe, azzal már visszaszorítanák a warezt.
Ha erre nem képesek, viseljék a következményét. -
hzx #2130 Bár aki tavaly megvette a WoW -ot, annak ez a szám igencsak lecsökkent 2-3 -ra :))) -
hzx #2129 Szerintem félreértettél: én is megvettem a HL2-t (bár a Steam elég problémás volt az elején), csak arra hoztam példának, hogy lehet itt drámákat előadni arról, hogy ki miért nem veszi meg eredetiben a játékokat, de furcsán néz majd mindenki, ha emiatt valamikor egy nagyon várt címet nem hoznak majd ki. -
#2128 of course...velem az a baj, h. muszaj mindig kiprobalnom mindenfele gémet; igy musz. warezolni is... a masik: ha nem csak 1 jatekkategoriat szeret az ember; akkor nem évi 4-5jo gémröl van szo... :-D max. 20-30rol :-) -
#2127 Megoldás: nem kell warezolni a sok átlagos/annál egy picivel jobb játékot, elég ha csak megveszed azt az évente 4-5 játékot (vagy kevesebbet, ahogy érzed), ami megfelelően letesztelt, hibátlan és igényes. Van ennyi cím, nem muszáj mindennel játszani, amit fel lehet rakni a gépre :P -
#2126 HL 2 istenseg; de a HL2 azert is tudott aratni a piacon, mivel a neve elvitte a gémet(nem alaptalanul+maga a gém is istenkiralysag...)...amugy az alapgém elött (HL1-2)is le a kalappal + Modolhatosag elött is, abban mindig elen volt a Half-life...blue shift is aranyos kis gém volt; rövid kiegeszitö; igaz sok ujdonsagot nem tartalmaz..1etlen hatranya, h. vannak nagyon sötet helyszinek, a zseblampa meg alapban nem sokat ér...de ez mar szörszalhasogatas, a gém jooo... :-D -
#2125 Érdekes, hogy a korai kilopott verzió ellenére a HL2 volt az a játék, amit gondolkodás nélkül megvett rengeteg ember (köztük én is), mégpedig azért, mert:
- a cég folyamatos, felhasználóbarát módon történő frissítést garantált hozzá
- két játékok kapok egy áráért (CS)
- ingyenes bővítések
- modok
Szóval itt jóval többet kaptam a pénzemért, mint egy szimpla, egyszer végigtolható játék. És azóta megvettem a steam-en a Day of Defeat modot, és nincs kizárva, hogy a jövőben még mást is beszerzek (pl visszamenőleg a HL1 + kiegészítők, a Blue Shift úgyis kimaradt). A Valve is boldog lehet, én is elégedett vagyok, és mindez csak egy újszerű kiadói mentalitáson múlt, amit remélem másoki is magukévá tesznek. -
#2124 > a bantu néger effekt
Ezt utálom én is, és ez egy valós probléma. De SZVSZ az egyetlen módszer, ami ezen javíthat, hogy nagyobb piac leszünk. Egyik kiadó sem fogja idedobálni szociális segélyként a játékokat, csak mer' a magyarok nem szeretnek szellemi terméket vásárolni. Amíg nem változik a nép hozzáállása, addig kimaradunk egy rakás dologból. -
#2123 a fejlesztő az, aki nem kapja meg azt, amiért dolgozott.
játék warez: nos, ha egy jó, kiforrot, kitesztelt game-t tesznek le elém, (amit előzőleg ki tudtam próbálni, hogy megy-e a gépemen) akkor megveszem. Ezért majdnem egyetértek aaby-val, hogy PS2 esetén nem szép dolog a warez (PC bughegy szarokról inkább ne beszéljünk). Egyetlen dolog ami miatt ott is van, és kell is hogy legyen, mégpedig a bantu néger effekt.
Akármilyen fasza dolgot is csináltak, ha itt én nem tudom megvenni a japókkal egy napon, akkor letöltés és nyasgem (mert amit nem lehet kapni, azt nem lehet ellopni ugyebár, a rendeldmeginnenonnan hogyapostalopjael hülyéskedés az nem kereskedelem) -
#2122 jah, vannak nagyon brutal warezcuccok; a HL2-ös is vmi megabéta - amatörmodon kiegeszitett palyakat tartalmazott allitolag; még kamu CD-tokot is nyomtak+CD-kre is nyomtak matricat... Meg anno (lassan 1 éve lesz!!)letöltötem(bár eleve nem tudtam volna megnezni, régi a configom..) 1 Stalker-bétát; a gém megjeleneseröl meg még ohne pontos datum tudtommal.. :-D -
#2121 Nono, ez sajnos nem teljesen igaz- a Half-Life kiadása 2001 elején lett lemondva, míg a kalózverzió csak jóval később szivárgott ki, a történtet szerint pontosan azért, mert a fejlesztők egyike nem akarta, hogy kárbavesszen az a munkája, amin annyit dolgoztak- tehát ne fogjuk erre a megjelenés visszamondását! -
hzx #2120 Amikor anno DreamCast-ra is átírták a Half Life -ot és kiadás előtt kijutott az ISO, amit mindeki orrba-szájba másolt, a kiadó beintett a népeknek és nem adták ki soha a cuccot. Amikor 2 éve a Half Life 2 kicsorgott a netre szintén a kiadás előtt, istenuccse reméltem a szívem mélyén, hogy a Valve kiáll és azt mondja: warez kell, kispöcsök, akkor kapjátok be a faszom... :) Az jó tanulsága lett volna annak amit Aby mondott: nem az a lényeg hogy bűncselekmény-e vagy sem, nem az a lényeg, hogy mennyibe kerül és ki mennyit keres, hanem hogy végül a fejlesztő az, aki nem kapja meg azt, amiért dolgozott. -
#2119 jo, warez temaban; gondolom felvetödött már velemenykent, tehat biztos nem fog ujdonsagkent hatni... Amig a kilo kenyerre kell a pénz, ill. arra épphogy megvan, addig senki sem fog azzal foglalkozni, h. a legujabb, épp kijövö gémeket erdetiben vegye meg... Amerikaban könnyü, heti zsebpenzböl vesz 3 ps2 gémet arra a hétre; oszt kész; problema elintezve... PC-seknel ugyszint; ha mar valakinek pénze van arra, h. fejlesztgesse egyfolytaban a gépét és jelenlegi kaphato max.confignal tartson, az már egy viszonylag pénzesebb csokanak szamit nalunk...viszont neki sincs annyi pénzze; h. original gémeket vegyen... :-D
Persze kimenö, ill. low-bugdet gémekböl nekem is van pár, 1-2000 ft-os "ezt vödd mög"-öket jo ötletnek tartom...
Persze; khmm... :-D jartam mar ugy ezt vedd meg-gémmel; h. tök örültem, h. vettem egy eredeti gémet (örültem, hogy nem warezolok, ez jellemfejlödes!!! :-D), nahszoval, jo erzes volt egy original cd+doboz...de... betettem meghajtoba; minden megvolt gémhez, de az inditofile nem!!!! )...mit ad isten; le kellett szednem 1 crack-elt exe-t, h. menjen a gém... :-DDDD -
#2118 a warez rossz, de azééé mégiscsak jo... :-D -
#2117 A franciák mozgolódnak: Franciaország: újabb lépés a fájlcserélés legalizálása felé
A warez nem rossz, a warez népakarat, a warez a felvilágosult emberek csendes ellenállása a rablókapitalizmussal szemben -
#2116 Évi 120, az 5 év alatt 600. Az átiratás, ügyintézés és az új felújításának költsége már meg is lenne :))
Arról nem is beszélve, hogy több filmet néznél (a jobb filmeknek/sorozatoknak nevelő/szórakoztató/kikapcsoló hatása van, mellesleg szorosabbá teszi a párkapcsolatot, ha az asszonnyal közösen lecsücsültök filmetnézni, ráadásul frissen tartja az angoltudát), több zenét hallgatnál (ami ugyebár nemesít, és nem a mai szarokra gondolok, hanem inkább a régi nehezen beszerezhetőekre), újabb játékokkal játszanál (mint teszik azt sokan, merthogy nem várnak 2-3 évet rá, hogy legyenek szívesek végre EU-ban is kiadni a bantu négereknek)
És még lehetne sorolni :)) -
#2115 > ha warezolnál
Havi 1 játékkal évi kb. 120 rugót költök erre. Évi pár audio CD-vel kiegészítve ez nem olyan sok. Filmet még moziban sem nézek, mer' sz*rok. ;) Ezzel még semmivel sem volnél előrébb. -
#2114 A warez az áruk ellenszolgáltatás nélküli megszerzését jelenti
Azt bizony. Illetve nem direkt fizetést (vagy egyszer fizetést, mert az is warez, ha megnézed a moziban, aztán letöltöd)
De ez nem jelenti azt, hogy a warez legálissá válik.
De, pontosan azt jelenti. mp3 mint formátum üldözött és a warez volt (merthát mivel nem lehetett mp3 formátumban megvenni, sajátodról nem csinálhattál másolatot, így csakis illegális lehetett), divx dettó (illetve hivatalosan DivX film szerintem az óta sem jelent meg, nem lehet kapni, tehát csakis Rip lehet), és most a P2P center, ami lényegében a sorozatok részeinek letöltését teszi egyszerűvé. Az a durva, hogy amiről a szolgáltatók évek óta (>5!) papolnak, a VoD (beállítod reggel mi kell, estére vár a sorozatod aktuális része a gépen) kb a StarGate-tel kezdődően megvalósul a torrent hálózatokban (talán a 3-4-ik szériától, és ugyebár free :)). Szóval a szolgáltatók már azóta meg akarják valósítani, de a kiadók és érdekvédők nem engedték nekik.
És mivel már hatalmas méreteket öltött ez a torrentes VoD (1-1 jobb sorozat része > 100.000 letöltéssel csak 1 nemzetközi oldalról 3 nap alatt), belekényszerülnek a kiadók is. És így lesz ez is legális (majd egyszer, mert a DRM-mel egyenlőre teljesen maguk alatt vágják a fát)
Sőt, ahogy fejlődik a net, sztem ez a VoD teljesen át fogja venni a TV-k szerepét sorozatok szempontjából (az a 100.000 1 éve még csak 70.000 volt, 3 éve a 20.000 is sok volt ...)
Amúgy ha warezolnál, meglenne már a lakásravaló (és a gyerek :))), vagy csak az "élményeid" (film, játék,...) száma lenne a mostani sokszorosa ? -
#2113 Látod, ha warezolnál, már meglenne a gyerek... ;)
Amúgy ha figyelmes vagy, azt is láthatod, hogy azok warezolnak, akiknek nem csak saját magukra keresnek, de van 1-2-3 gyerek is... Ilyen esetben full érthető szerintem... -
#2112 > amit az emberek jogosnak és morálisnak tartanak, az a törvény
Ez pontosan így van! Csak egy piac lehet, hogy nem életképes bizonyos törvények között. Én pedig szeretném, ha élne ez a piac.
BTW a warez nem jelent egyet az online terjesztéssel. A warez az áruk ellenszolgáltatás nélküli megszerzését jelenti.
Az online terjesztés nekem tökéletes volna. Azzal semmi gond. Nekem annál nem lenne kényelmesebb, hogy megjelenés után egy nappal már meglegyen pl. egy játék, amiben nem kellene kifizetni a kamionos, hajós, repülőgépes szállítást, a terjesztést, utcai üzletbérletet stb. Az átalánydíj még kényelmesebb volna. Fizetném, mint a szél.
De ez nem jelenti azt, hogy a warez legálissá válik. A P2P, mint technológia sem feltétlenül jelenti illegális tartalom megosztását. Csak mivel 90%-ban erre használják sokakanak szinonímát jelent. Én is használok bittorrent klienst. Több online újság így oszt meg pl. játékvideo-kat, demo-kat - és ezek legális tartalmak. -
#2111 Valamilyen szinten igazad van aaby, valamilyen szinten nincs.
Persze, az előadóknak pénzt kell kapnia azért a művéért, ami keresett, de nem így.
A régiókódnak egy módon lett volna értelme régen (na nem úgy, ahogy használták, mert ez rasszizmus, kirekesztés és tisztességtelen üzletelés), ha az szerint (melyik régióba mennyi az átlagkereset) kerültek volna olcsóbba (ugyanazért a gazdag amcsi fitetett volna 10x annyit mint egy ugandai pölö).
Most (hja 3-5 éve), hogy az internet használat világméreteket öltött, ideje lenne az egyébként teljesen felesleges kiadóknak is átlépni a következő évezredbe, mert a 80-as évek szintjén leragadtak.
Volt egy nagyon jó kezdeményezés (talán francia?), hogy általánydíjjat kelljen fizetni (<10 eFt/hó), és mindenki azt tölthesse le és nézhesse/halgathassa, játszhasson vele, amit szeretne.
Gondolj bele, most is alig van időnk filmet nézni, játszani, és nem azért mert félünk letölteni, hanem mert dolgozunk és más dolgunk is van. Mit veszíthetnének akkor egy általánydíjjal?
Úgy mellesleg a warez mint az látszik is szépen megy át jogtisztába: DivX, mp3, és már megjelent egy P2P settopbox is ami netről szedi le (pölö torrentel) a megnézendő dolgokat
Szóval a warez egyébként is megszűnőben van, de nem azért mert legyőzik, hanem mert legális lesz (amit az emberek jogosnak és morálisnak tartanak, az a törvény) -
#2110 Mi tudtuk, ők is tudták (a rendőrök már nem annyira tudták, meg némely esetben a bírók se), DE ami a legfőbb, az emberek nem tudták.
Annyira tömte a média (meg ezek a polgári erőszakszervezetis érdekvédelmisek) az emberek fejébe, hogy ha letöltesz bármit, akkor TE BŰNÖZŐ VAGY! és ezért börtönbe fogunk csukni és milliós kártérítést fizettetünk veled, hogy még amit szabad sem mertek megtenni.
Ezzel kiugrott a szög a zsákból, talán végre kezdik megérteni az emberek, hogy filmet és zenét letölteni hazánkban nem bűn, mert mi egy demokratikus ország vagyunk nemúgy mint amerika (ahol ezért kicsinálják a szerencsétleneket) -
#2109 Csóró magyarok szeretnénk közelíteni a "nyugathoz"? El kell kezdeni úgy viselkedni, nem pedig csak várni, hogy valaki más a szánkba röptesse a sült galambot! Mondom ezt úgy, hogy nem merünk párommal gyereket vállalni, mert nem kapok hitelt erre alkalmas lakás/házikó finanszírozására. Mégsem rinyálok, hogy jaaaj, de rossz nekem, és ezért nekem szabad mindent. -
#2108 enis magyar vagyok es warezolok, sajnos szar a keresetem, de ez sajni nem mentseg :/... bar megvan az az elonye, hogy legalabb latom mire fogok kiadni penzt... mostis biszniszeltem, lett 20Km, el is vertem DVDdilmre(nem volt dragabb filmem 1990nel) meg egy silent storm goldra(nah ez volt 4K) :DDDDDDDDDD szeretnem visszaszoritani a warezt, mert amik megerdemlik gamezok,filmek,progik azokert fizetek... minden honapban aldozok egy 10-15Kt az eredeti gamezokra, fimekre... szerintem lehet okosan... ha nagyon akarjuk(marmint az eredetit, neeeem nem lopom :DDDDD) ;) -
maruzst24 #2107 Én nem szégyellem hogy warezolok. Miért is tenném???Örülök annak amit be tudok szerezni. Nem hiszem hogy nekünk csori magyaroknak kellene eltartani a japán játékfejlesztőket,kiadókat. Én nem élek rosszul,vállalkozó vagyok, de ha megszeretném vásárolni azokat a ps2es játékokat amik érdekelnek akkor csődbe mennék. Ha pedig csak egy-két progit vennék meg félévente eredetiben akkor lemaradnék annyi de annyi játékról és játékélményről hogy a szívn szakadna meg. Én warezolok és kész,mert nekem így jó és mert nem vagyok német,angol és japán állampolgár havi 800ezres fizuval. A másik pedig hogyha némelyik kiadó,fejlesztő olyan szemét játékkal árasztja el a játékosokat(süt róluk hogy csak a minél több pénz bezsebelése ugyanazzal a játéknévvel) akkor mi is csesszünk ki velük. De van néhány játékfejlesztő aki megérdemli az eredeti megvásárlását(Square-Enix). Mindegy. Én magyar vagyok tehát warezolok. Aki pedig akar az vagánykodjon azzal hogy ő nem warezol és évente beszerez 2db ps2es játékot mondjuk. -
#2106 Egyébként távol állt tőlem a személyeskedés,de amíg szomorú tény,hogy nincs meg a min. 100e ft kereset/fő kis hazánkban,addig ne is várjuk,hogy visszaszoritkozna a warez. -
#2105 Igazad van.Nem vagyok én sem büszke ,hogy erre a megoldásra kényszerülök,de amíg a családot is el kell 80 rugóból,addig ne szóljon meg pl. a félmillát kereső bankár,vagy manager-kölök -
#2104 Nem,mert csak a félmillát kereső sznobok szemében szálka a file-cserélgetés.Addig,amíg saját magam számára cserélgetek,különben sem b.cselekmény szvsz.De nem csak Mo.-on töltögetnek le,hanem a világ minden pontján. -
maruzst24 #2103 RÖHEJESEK VAGYTOK!!!!!Nevetségesek.A warez csak annak szégyen aki 500ezret keres havonta. Mit képzelünk mi magyarok??Úgy viselkedünk mint ha mi is japánok lennénk.Azért ott még nem tartunk fizetésben. És nem fogok lemondani egy csomó remek játékról hülye elvek miatt vagy azért mert a fizetésem nem engedi meg.Amúgy is jobban szeretek ps2es vinyóról nyomulni mert ez a ps2 kímélő megoldás.Tehát így van rendjén ha vannak warez gyűjtők és vannak eredeti gyűjtők is. Nincs ezzel baj sehol. Az amerikai+japán piac pedig úgy is eltartja a játék fejlesztőket,kiadókat.Ne mi csori magyarok vagánykodjunk az átlag 80ezres keresetünkel. -
#2102 A.WAREZ.ROSSZ! ÉRTVEEEE??!! :) -
#2101 Bűncselekmény, vagy nem bűncselekmény SZVSZ mindegy. Az a réteg, aki nélkül nem létezhetne, amit élvezel, nem kapja meg azt, amit kér érte. -
#2100 mondhatnank vegre... de mar regen tudtuk, hogy a mozgokepet es a zenet, le lehet tolteni, persze szoftvert nem...
ha visszalapozol meg pont en postoltam regebben egy hwsw cikket errol... ;)
szerk: a sracnak a forumban tokeletesen igaza van SZVSZ... -
#2099 Cikk-> Végre kimondták: a letöltés nem bűncselekmény
Kell ehhez még hozzáfűzni bármit is ?
:))) -
#2098 Majd ha jön az ifjú trónörökös az biztos elkezdi a pusztításukat :))) -
#2097 nekem sem.... mert nincs is túl sok -
#2096 :PPPP
nekem igen, es nayon karcosodik meg koszosodik AAAA :DDDD -
#2095 Soha 1 darab gyári audio CD-m, DVD-m, játékom nem b*szódott még el. Pedig használom egy ideje. Paranoia rulezik!
Vigyázz zombi!
/ mögéd mutat
;) -
#2094 Lamer :P
PS2t csuklobol lehet backupolni akar a dvddecrypterrel
Xbox mar huzosabb, azt pl XBMC fajlmasoloval attolod a fajlokat egy temp konyvtarba a box viynojara, majd FTP alatt visszamasolod a pcd vinojara, majd ott pl a QWIXel megcsinalod az Xisot... :PPPP
Gamecubenal meg az uj chipeknel USB kerersztul "backupolsz" vagy a jo oreg BBA adapteres megoldast valasztod ->1 lemez 45 perc altalaban...
ezen mi olyan bonyolult??? :DDDDDDDD
es maris nem koptatod az eredeti lemezt, foleg nem egy 16E forintos eredetit(megy a vitrinbe az eredeti DVD, no more kopas, karc brrrr)