6215
A warez rossz

• aabyssx
    Ja-ja-ja. Akkor én nagyon szerencsés lehetek, mert még egy darab ilyen sem került a kezem közé... :/
  • MacrosTheBlack
    Én viszont gyári lemezekről beszéltem.
  • aabyssx
    Nem. A tEH bLACK gazsira gondoltam. >:)
  • MacrosTheBlack
    Melyik gazsira gondolsz, a sony gazsi, az uip gazsi, vagy a paramount gazsi?
  • aabyssx
    Hát, ne vásárolj a gazsitól a pecsában, hiába esküdözik, hogy eredeti!
  • MacrosTheBlack
    A sok minimálbérrel bejelentett is (joggal) elvárná, mégse kap.
  • MacrosTheBlack
    Azért mennyit fizetnek vissza a vételárból a kiadók hogy a dvd lemezen legtöbb esetben nem dvd minőségű a film, csak egy átkódolt vhs?
  • dinomano
    vmelyik régi cd-mröl elökaparom, ha kell... :-)
  • Tinman #2205
    És nem akarod megosztani velünk? :-)

/kivételek mindig vannak/
  • aabyssx
    De ha eladom a +5 napos verziót, azzal megkapod az egy éves fejlesztést is. Nem fogom csak 5 napnyi pénzért odaadni.
  • dinomano
    jah, és install nélküli; egy exe-s progik voltak...
  • dinomano
    aham...egy sztori...anno megismerkedtem 1 programozo sraccal; épp vmelyik forumon kerestem egy jo grabbel-öt+mp3kodolot...erre azt mondta a srac, h. ir egyet, és elküldi(kiröhögtem...)...jah, meg fikazta a winamp-ot, h. mennyi sz*r dll-t használ..oszt küldött a srác masnapra altala irt grabbert+kodolot, én meg néztem h. mi van...(tényleg ö csinalta a progit; amihez én rajzoltam win-ikonokat...)a 2 program kb. mérete kb. 150-200 kb volt együtt; és a mai napig tökeletesen müködik... khmmm... :-D
  • mrzed001
    Persze, de gondolom ha csak módosítanod kell egy kész programodon (teljes kifejlesztés 1 év, módosítás 5 nap), akkor azért nem kéred el a program teljes árát (sőt, megfejeled 1,5 évnyire, mert ez mennyivel jobb )
    Nonszensz
    5 napi munkáért 5 napi munka árát kéred
  • aabyssx
    Mindegy, hogy mekkora munka. Valakiknek meg kell csinálni. Én ha munkára mozdítom meg a kisujjamat, azért bizony pénzt várok.
  • mrzed001
    Gondolom te is sejted, hogy a már eleve meglévő forrást újrakódolni (mivel digitális) mennyire _HATALMAS_ munka is lehet ... egy sima PC-n józsika gépe max 5 nap alatt megvan vele :p
    Szóval egy csak a +1 ből lenyúzás legundorítóbb módja
  • aabyssx
    > akkor miért is kellene újra fizetnem érte, csak mert már HD-DVD a minősége?

Hát, talán azért, mert ki kell fizetni azoknak a valakiknek a kisújjmozdításait, akik lehetővé tették számodra, hogy létezzen a kedvenc filmed/sorozatod HD verzióban is.
  • Tinman #2197
    "A warez rossz, de a Tibi finom... tada-tada."

De amivel grabbelsz az sem eredeti szoftver ;-) Igen vannak free cuccok is és kik használjaák őket, ha sokkal többet kapsz egy copy-paste árán? Nem sokan.
  • dinomano
    hmmm...MP3-player? sztem ha megvan az original audio CD, akkor legrabbelheted mp3-ba a track-eket; és sztem még nem is törvenybe ütközö a dolog...
  • mrzed001
    :))
    Ha egyszer már megvettem egy filmet DVD-n (megvásároltam a jogot, hogy bármikor megnézhessem a filmet), akkor miért is kellene újra fizetnem érte, csak mert már HD-DVD a minősége?
    Zenéknél dettó. Megvettem a CD-t, de ha arról egy számot mp3playerrel szeretnék hallgatni, akkor vegyem meg az egyik online shopból
    Na, ez a mocskos pénzhajhászás gerjeszti a warezt
  • MacrosTheBlack
    :DDD
  • aabyssx
    Csak ők nem realtime stock-ként működnek. A game.net igen.
  • vidra
    itt megvan az egyik kösz!
  • Yorg
    És itt?:gameseek.co.uk
  • vidra
    kösz de itt sincsenek meg a játékok amiket keresek:)
  • guardian hero
    game.net
  • vidra
    csá

Tudtok olyan külföldi webshopot ahonnan angol nyelvű játékokat szállítanak ki gyorsan és olcsón hozzánk?
  • Sir Quno Jedi
    A "símán", az olyan mint a kleptoMÁN, csak símániás?!
  • Anubys
    Símán... :P
  • Sir Quno Jedi
    No mi van?! Akkor most a warez jó már?!
  • mrzed001
    Adatvédelmi marhaságok miatt nem megvalósítható még egy országon belül sem, nemhogy nemzetközileg. Alapból nekem is ez lett volna az elképzelésem, de sajna nem életképes

A szavazás szép, és jó ötlet, de semmit sem ér, ha nem tudod a nézőszámhoz hasonlítani

További ötletek ?

(zene eladási statisztikák, sír a képük, hogy egyre-egyre kevesebb fogy offline)
  • aabyssx
    / hasára üt

SZVSZ ilyenkor kell egy szervezet, ahol biztonságos módon szavazni lehet a letölthető termékekre. Egy személy, egy adószámmal, egy szoftververzióra, egy szavazatot adhat - mondjuk 1-5, vagy 1-10 ig. Az átalánydíjakból befolyt össze elosztása pedig a szám és mennyiség alapján súlyozva történne.
  • aabyssx
    BTW használat alapján kellene megosztani a zsét. Azt kellene valahogy mérni.
    A sima letöltés mérése nem a tartalom fejlesztését indukálná, hanem a marketing-et.
  • aabyssx
    > merthogy az eladási statisztikák ugyebár már most is elindultak le a nevetséges szint felé

???
  • mrzed001
    Viszont, ha a kiadókat arra kényszerítenék, hogy ezen a központi (egyedi) torrent rendszeren osszák meg a cuccaikat (különböző minőségekben), mint ahogy teszik is egyedileg sokan, akkor mérhető lenne a letöltöttség, és ez szerint lehetne osztogatni a dellát (merthogy az eladási statisztikák ugyebár már most is elindultak le a nevetséges szint felé)
    Szóval a lényeg, hogy a jót sokan töltenék le -> ezért sok pénzt kapna érte az alkotó -> minőségibb cuccokat csinálnának
  • aabyssx
    A bittorrent rendszer legalitása attól függ, hogy mit osztasz meg, nem?
    Legalábbis én szoktam használni trailer-ek leszedésére.

Pl. http://www.eurogamer.net/file_service_files.php - elvileg ez mind legális tartalom
  • mrzed001
    Hát, jól teszik, de előbb utóbb bele fognak ugyanabba a csapdába futni: NEM MÉRHETŐ, így nem elosztható igazságosan a beszedett általánydíj
    Egy legális Torrent rendszer továbbra is az egyetlen értelmes megoldás :pp
    (ja, és no DRM)
  • MacrosTheBlack
    Ő se rád. :D
  • Oldern the 1st
    Hát... no comment, intelligens barátom :P (nem lennék büszke arra, ha ismernélek)
  • EvilDevil
    te jóságos isten ez a topic nem a Prohardverről tévedt ide???? Szánalmas az egész és az is aki megnyitotta... LOL

Warez4ever!!! Fuck ASVA!!
  • tomy v
    Egy ujabb okos ötlet az okosoktol.http://it.news.hu/c.php?mod=10&id=17714