6215
A warez rossz

• Lammer
    Titan Quest topicbol: kopipészt(as abby style)

"Checkerboy
    ma 17:42 | Privát | Válasz | #1387
    sziasztok !Most töltöttem le ILLEGÁLISAN (igen , büszke vagyok magamra) a Titan questet."
    hat verigrat... megaszani...
  • aabyssx
    BTW a 200 fejlesztőn kívül ahhoz, hogy mai színvonalon hozzád eljusson a játék - hasraütésszerűen - dolgozik vagy 5000 ember (kiadó alkalmazottai, CD dobozoló gyár alkalmazottai, szállító cég alkalmazottai, kiskereskedelmi alkalmazottak, reklámcégek alkalmazottai és még az a rakás szolgáltató, akik az infrastruktúrát alájuk teszik stb.). Kiváncsi volnék, hogy ezek közül hányan járnak Ferrari-val.

Ezt az ipart baze' el kell tartani, ha nem akarod magadnak írogatni az amőba szintű játékokat.
  • aabyssx
    Neeem, nem olyan jön a helyemre. Mivel a warezeseknek nem lehet elég jó ajánlatot tenni - az írható cucc mindíg olcsóbb lesz -, olyan jön a helyemre, aki a költségvetésből SOKKAL-SOKKAL TÖBBET KÖLT VÉDELEMRE A JÁTÉK TARTALMA HELYETT. Léteznek már alkalmazások, ahol az USB kulcsos védelem a CPU 30%-át is felemészti. Ilyenekre akarod kényszeríteni azokat, akik a hobbidat lehetővéteszik? Ez szívás mindenkinek! Nekik is meg Neked is.
  • Ersiman
    Ilyen is van, de azért ne legyél igazságtalan. Öszintén, milyen arányban játszol freeware és kereskedelmi forgalomban megjelent játékokkal? Csodálkoznék ha 1:99 -nél jobb lenne az arány, de inkább még annyi sem lehet. A többség pedig egyáltalán nem játszik homebrew játékokkal, hisz' ott a sok jó profi játék - csak le kell tölteni.
  • virs lee
    Így van. Pl. Az ultima 4-6 projectet is kiadói fenyegetőzésre állították le, pedig lelkes amatőrök megírták volna ingyen. És persze a kiadónak se lett volna belőle semmi vesztesége, mert ők meg _nem_ készítették volna el, így nyilván bevételük se lett volna belőle (illetve nincs is). De azért jól megszopattak pár lelkes rajongót. Ezért menjenek csődbe, csak akadályozzák a fejlődést, a közjót.
  • virs lee
    Majd jön más aki tveszi a helyed, és megelégszik 3 ferrari árával, nem akar 30-at. Én is szeretnék havi 10 milkás fizetést, összedobnád nekem? Mert én meg annyit képzeltem el és rázom a bilincset.
  • Ersiman
    Hát egy fps-t még talán meg lehet csinálni házilag nagyon nagy munkával, de pl. egy BG színvonalú rpg-t nem tartom valószínűnek.
  • deadeb
    Pedig te. Lehet ótös garázs cuccot csináln i, csak rá kell szánni az időd Lsd. az SG-n a négy srác által összedobot horror cuccot. azért nem kell torzítani.
  • mila69en
    ez yoa... töltöm is:DDDD
  • aabyssx
    Ez már nem az a kor, ahol 3 garázsfejlesztő össze tud rakni olyan játékot, ami akár a zsé kategóriát is megütné.

A mai cuccokhoz (még a leggagyibb lehúzós sz*rokhoz is) millió dolláros költségvetés, meg 100+ fős csapat kell. És ez csak a fejlesztés. A world-wide terjesztést (népszerűsítés, elérhetőség megoldása stb.) nem is említve.

Ezt pedig valakinek ki kell fizetni. Ki is anek ez az egész készül? Csak nem a játékos?
  • deadeb
    Azért aabyssx nem te vagy az egyetlen játék program író, sőt vannak olyan csúnya lámák akik freeware progikat írnak, és nem átalják ingyen is adni őket.Így max kicsit kopottas kinázetü játékok jönnének ki. Itt is lenne selejt és arany is.
  • aabyssx
    Ha nem fogadod el az én játékszabályaimat, akkor én kihalok, Te pedig kereshetsz más hobbit.
  • Lammer
    ejjen (M)agyarorszag... gg :C
  • virs lee
    Nekünk meg nem kötelező a te játékszabályaid szerint játszani, jó lesz warezban is.
  • aabyssx
    / paste

ma 11:58 | Privát | Galéria | Válasz | #9657

Ha nincs pénzed megfizetni a "warezt", akkor vegyel eredeti játékokat! Azt hiszem 30e forint nem nagy pénz közel 500 játékért, valamint közel 3000 GBA játékért... vagy vegyél 3 eredeti játékot, és táncolj körülötte esőtáncot! Nem szeressük az ilyen "sírok milyen drága a warez" baromságokat!!!!!!!!!!!!

• Lammer
    en nagyon tamogatom az ilyen kezdemenyezeseket is(most ne a stilust nezzetek...) ez nagyon korrekt... igy nyertek ezek az eloadok egy vasarlot ;)
    Norveg Psy Trance Promo... ehh promo, de letoltheted a full wavban az(most ellenorzott valoban lossless) albumot... ez nagyon korrekt...
    ha van meg ilyen azt lokhetitek... :DDDDD (es meg a stiluson belul sem veszesek...) ;)
  • Lammer
    jajj gyerekek a regi fama :DDDD
    en most felmasztam az archive.org-ra... ahonnet ingyenesen letoltottem losslessben ami tetsztett(le is csekkoltam, tobbsege telleg lossless), mert tok free(IGEN ZENEROL BESZELEK!) es kiirtam specko audiocdre, be az audiolejatszoba, es borulas(iszonyat elborult, sotet es igenyes elektronikus zenet jatszo muveszek vannak freeben is)... :DDDDDD gg
  • mrzed001
    Vagy ott a harmadik lehetőség, az amelyiket az önérzet diktál ilyenkor ...
    Aztán te (dehogy is te :)) pénzéhes mocskos rohadék meg mész ríni a médiába, hogy íhenhanak a kölkeid, vagy még jobb, hogy a tényleges általad kizsákmányolt készítőket zavarod ki a rivaldafénybe, hogy há nekije adományozzanak má, mee nincsám mibő tankúni a limót
  • mrzed001
    Zenéről és filmről volt szó (de talán a játékoknál is igaz).
    Egy kiadó megveszi, hogy azon a területen csak ő adhatja ki, te meg leshetsz mivel nincs semmiféle verseny és annyiért adják amit nem szégyelnek ráírni.
  • hzx
    Monopolhelyzet pl. a videojátékok területén? Má hogy?
  • aabyssx
    Mindegy, hogy én milyen rohadék módon kínálom Neked a cuccaimat. Neked nem kötelező megvenni, és nekem nem kötelességem másképpen kínálni azt. Felőlem megvárhatod azt is, hogy az államok összefognak, és majd népiadóból kifejlesztik a HD filmeket és gazdaságos terjesztésüket, vagy támogathasz engem rohadék, pénzéhes, rabló rohadékot, aki lehetővé teszi (szinte) azonnal.
  • aabyssx
    Hát, ha megnézed mennyi adót fizetsz, akkor ki is jön ilyenre - persze nem, de mégis csodálkoznál. >:)
  • mrzed001
    Igen, erre próbáltam én is célozni, hogy a piac szabályozó szerepe ezeknél a termékeknél NEM LÉTEZIK, mert monopolhelyzet van
  • Tir Na Nog
    Oké, mától villanyszámla 1 milka, vízdíj 2, internet 3, ha nem tetszik, lakhatsz barlangban is.
  • mrzed001
    Vagy talán mégsem telejesen így van :P
    Hogy is néz ki jelenleg?
    Én mint [egyeduralkodó] eladó kínálok valamit Neked vevőnek [amit csak tőlem vehetsz meg, mert megvásároltam a monopolitást] olyan feltételekkel, amilyet én jónak látok [és még nem ég le tőle a pofámról a bőr]. Ha tetszik és elfogadod a feltételeimet [merthát mi mást is tehetnél ???], akkor megkapod és örülhetsz neki [minőségre garanciát nem vállalok, adathordozó cserét akarsz körberöhöglek :P]. Ha nem tetszik a feltételeimmel együtt, akkor nem kapod meg, de ne is akard élvezni [mert ÉN VAGYOK AZ ISTEN, tehát csakis rajtam keresztül kaphatod meg te kis SENKI]. Nélkülem nem lett volna [a szereplők meg csak bábuk, a rendező meg csak egy pojáca, a producereket is én pénzelem [#eplus2]], tehát úgy kínálom, ahogy akarom. Én nem azért csináltam, hogy jótékonykodjak, hanem azért, mert keresni akarok rajta [és annyiszor ahányszor csak lehet. ezért fizetem azt a k-rvasok lobbistát, hogy megteremtsék nekem a "legális" újraértékesítés feltételeit]. Azoknak csináltam, akik ezzel együtt elfogadják [Hát, nem is a nézőnek [#eplus2]]. Akik nem fogadják el természetesen nincsenek rákényszerítve [ja, gyereket nem is rekesztik ám ki, ha nem látta ezt+azt és nem tud csacsogni róla ... egy kicsit azért más a világ]. Megtehetik, hogy elfordulnak, és nem támogatnak. Ha olyat csináltam, amit nem vesz meg senki, akkor úgyis éhen halok [kivéve ha a fizetett bérenceim által perbefogatok szerencsétlen szegény letöltőket és az onnan befolyt jelentős pénzekből fenntartom a teljes elnyomó bagázst].
    [Sőt tovább megyek. Az egész földet a rabszolgámmá teszem, bárki zsarolható az erőszakszervezetim által, mivel NINCS olyan család, ahol ne lenne található másolt CD, vagy DVD, vagy valami. Bizony, még az erőszakszervezeteim is fekete programokkal dolgoznak, hiszen nehogymá pont én fizessek másnak a szaráért . Rajtam akar meggazdagodni az a kis geci ]
  • mrzed001
    Fejlesztő dettó, és ugyebár a kép és zenei művekről volt szó.
    Ha a programokra gondolok, akkor pedig egyértelmű, hogy a magánhasználatra ingyenes szoftvereké a jövő (üzleti használatra viszont egyértelmű, hogy fizetni kell érte)
  • hzx
    > Eddig még nem sikerült meggyőznöm :)

Talán mert Ő maga is fejlesztő és a saját zsebén érzi, ha lop..khm...szerzői jogot sértenek a sérelmére?
  • aabyssx
    De ez nem egészen így működik.

Én mint eladó kínálok valamit Neked vevőnek olyan feltételekkel, amilyet én jónak látok. Ha tetszik és elfogadod a feltételeimet, akkor megkapod és örülhetsz neki. Ha nem tetszik a feltételeimmel együtt, akkor nem kapod meg, de ne is akard élvezni. Nélkülem nem lett volna, tehát úgy kínálom, ahogy akarom. Én nem azért csináltam, hogy jótékonykodjak, hanem azért, mert keresni akarok rajta. Azoknak csináltam, akik ezzel együtt elfogadják. Akik nem fogadják el természetesen nincsenek rákényszerítve. Megtehetik, hogy elfordulnak, és nem támogatnak. Ha olyat csináltam, amit nem vesz meg senki, akkor úgyis éhen halok.
  • mrzed001
    Ha egyetértesz, hogy nem korrekt az eljárás/törvény, akkor már közeledtek az álláspontjaink :)
    Akkor már csak abban kellene egyetértenünk, hogy ahogy bánnak a vevőkkel, úgy kell bánni a vevőknek is velük, végülis ez a piaci felfogás lényege.
    Tehát ha valaki kibaszott a vevőjével (átverte, duplán/hatszor fizettette) az ugyan ne csodálkozzon, ha a vevő is kibaszik vele (nem fizeti ki a 3. sarcot).
    Én ezt egyszerűen mint polgári engedetlenség értékelem, és szerintem bőven a piaci és demokratikus szabályokon belül van.

A HD film egyébként jó, de ha már megvettem a DVD változatot akkor én NEM fizetem ki a teljes mű díját, csak hogy most már azt is láthassam, hogy Tom Cruise köpködve beszél
  • mrzed001
    Hát, ezen a témán elég jókat elvitatkozunk Aaby-val :)
    Eddig még nem sikerült meggyőznöm ( _EDDIG_ ) :)
  • hzx
    Hú, látom kezdődik az újabb menet, várjatok, hozok popcorn-t meg kólát!!!
  • aabyssx
    Én nem azt mondom, hogy ez korrekt. De ha nem lehetne rajta rakás zsét keresni, és rajtam múlna, hogy megvalósuljanak-e a HD filmek, akkor nem valósulnának meg.
  • aabyssx
    Baze'! Ezzel az aláírással emberi értékekről beszélsz?!? o_O
  • mrzed001
    Biza, és ilyenkor jut eszembe, hogy mit is tanítottak nekünk: "mi a jog és miből alakult ki", azaz az emberek általános morális és erkölcsi értékei ... blablalba .... mely az emberekkel és a társadalommal együtt fejlődik és változik.
    Nos, lassan a jogot utána lehetne állítani az emberek morális és erkölcsi elképzelésének a szerzői jogvédelemmel kapcsolatban, mert vagy 20 éve elavult.
    Addig meg alaposan megsarcolnak minket ezek a drága kedves kiadók és jogvédő vérebeik
  • MacrosTheBlack
    Ez az igazi luxusprofit! Amíg a jog az emberi értékekkel ellentétes, addig pont annyira fogja leszarni mindenki, mint most.
  • MacrosTheBlack
    Használd a pause gombot a lejátszón, meg a szemed!
  • mrzed001
    Hát, éppen ez a hozzáállás ami baromira gerjeszti a warezt. Régen még volt törvény MO-on tisztességtelen profit ellen, nos ez igencsak abba tartozik :P
  • aabyssx
    > És annak aki már megvette a teljes fejlesztést ????

Ha nekem csak úgy éri meg igazán, akkor simán.
  • mrzed001
    Gondolom meg szoktad nézni, hogy hány megabitre tömörítették? Itt amit kapni lehet szarokat némely még a tévén is kockás/mákháborús, hátmég TFT-n (T2 volt talán 5-6 Mbps, na az szép volt)
  • mrzed001
    És annak aki már megvette a teljes fejlesztést ????
    Nehogymár azzal is kifizettesd újra a teljes vételárat, mert körberöhög (pedig pont ezt teszik velünk a drága forgalmazók)