30
  • Pyx #30
    Bulgária lulez :o
  • Praetor
    #29
    Mondasz valamit. Bár ha belegondolunk, hogy a .NET FrameWork kb egy technológiai "háttérnek/előfeltételnek" minősül, ami szükséges bizonyos szolgáltatások eléréséhez, akkor máris nem valósult meg az árukapcsolás. Analógia lehet az autó és motorjának a viszonya. Miért nem készít a BMW az autóiból motor nélküli verziókat, mikor én mercédesz motorral akarom járatni az M5-öst... ;o)

    Figyelembe véve Pheel állítását (amennyiben valós): "Viszont tudni kell, hogy a .NET FrameWork ingyenes és létezik Linuxos/Unixos/ahogy tudom MAC-es átirata is"
    Ez esetben a platformfüggetlenség is adott, ami megint erősíti az M$ pozicióit.

    Nem vagyok egy M$ fan (sőt), de a bíróság majd eldönti, hogy történt-e jogsértés.

    Bulgáriában is elindult a jogszabályok harmonizációja, és az ottani jogszabályok is az uniós ajánlások alapján alakulnak. Valszeg az EU versenyjoga már erősen jelen lehet Bulgáriában is.

    Ha az Európai Bizottság megnyeri a pert az M$-el szemben, akkor Bulgáriában is nagy eséllyel hasal el az M$, főleg ha hasonló tartalmú periratot nyújtottak be. Márpedig a Bizottságnak komoly érvei vannak. Nehezen fogja magát kimosni a Redmondi cég.
  • Pheel
    #25
    Én egyszer direkt ezzel szórakoztam, hogy nem kértem. És csodák csodája, nem rakta fel. Fura...
  • Cat #24
    igen igazad van, nálam is igy volt
    most telepítettem ujra egy másik gépen wint, direkt nemet nyomtam hogy ne rakja fel - a reklámok jórésze manapság flash, és mivel flash honlapot alapbol nem nézek meg, nincs rá szükségem.
    Még pár honlapon megkérdezte, utána már azt láttam hogy felmászott magától... érdekes
  • Pheel
    #22
    "pl a flashplayer tök magától mászik fel a windowsos gépre"
    Baromság. Alapértelmezésben rákérdez. Ha beállítod, hogy ne kérdezzen, akkor van így.

    A többire lusta vagyok reagálni :)
  • Pheel
    #19
    "Másrészről a .Net szerveres technológia feltételezi, hogy a kliens gépén is m$ termék van. Magyarán egy hátrányos diszkiminációt hoz létre a nem m$ terméket használókkal szemben. És pedig a szabályos kokurencia elvét sérti. Vagy ismét tévedek?"

    Hmm. Érdemes kicsit más szemszögből is vizsgálódni. Az ASP.NET alapú fejlesztés tényleg megköveteli, hogy .NET FrameWork legyen telepítve azon a rendszeren, ami igénybe kívánja venni az adott webes szolgáltatást. Ennek az az oka, hogy az ezzel az eszközzel készített szolgáltatások jóval sokrétűbb és kényelmesebb felületet nyújtanak a felhasználónak és a fejlesztőnek egyaránt, mint a szokásos értelemben vett webszolgáltatások.

    Viszont tudni kell, hogy a .NET FrameWork ingyenes és létezik Linuxos/Unixos/ahogy tudom MAC-es átirata is, tehát nem korlátozza olyan mértékben a felhasználót a szabad oprendszerválasztásban, mint itt próbálják beállítani.

    Na persze ettől még lehetett volna más környezetben is fejleszteni, csak akkor valószínűleg kevesebbet tudna a rendszer és/vagy lassabb lett volna a fejlesztés.

    A Java Appleteket tartalmazó weboldalak is elvárják a JVM jelenlétét, azzal kapcsolatban mégsem sopánkodik senki. Érdekes.
  • k0zi
    #17
    Ezt a baromságot. Ha nem tetszik az IE rakj fel mást. Senki sem kívánhatja, hogy a saját termékembe a konkurencia programját rakjam. Ha pedig nincs benne akkor meg a user panaszkodik, hogy nincs benne. Ilyen hülyeségeken pereskedni. Nem kötelező Windowst se használni, van Linux.
    Másik dolog, a biztonság. Ha a user nem rakja fel a frissítéseket akkor a többi OS is ugyanolyan hibás marad.
    Erről ennyit.
  • JZO
    #7
    Nevetséges kifogások, ez hogy benne van a Media Player és az Internet Explorer. Naés??? Ez egy kényelmi szolgáltatás a user felé, aki megveszi a Windowst, hogy legalább már nem kell ezt is külön betelepíteni. Ha tényleg akarna, hazsnálna más programot, de ha nekimegfelele, akkor a user csak jól járt, mert nem kell még külön azt is vennie. Így sem túl magas a szoftver vásárlási kedv...
  • kev
    #6
    Mindenki csak fejni akarja a Microsoft-ot :)))
  • Tetsuo
    #2
    Néhány bolgár ügyvéd mit kezd a Harvardról és a Yaleről jött több tucat hiénával??