2005 után érkezik a DVD utódja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az, hogy most már nem sok gond van a CD-vel, az azért van, mert lassan 2 évtizedes technika.
Szal természetesek ezek a problémák. Idõvel megoldódnak.
Speciel engem csak az érdekel hogy mennyi adat fér fel a korongra és nem az, hogy milyen formátumú videót tesz rá a DreamWorks...
Az asztali lejátszók sem érdekelnek, mivel mindent számítógépen intézek.
És a számítástechnikusok is elsõsorban a kapacitás alapján döntenek adatarchiváláshoz. Mikor a CD bejött, a számitástechnikusok 90% elsõsorban sem azért vett CD írót, mert a legújabb zeneCDket akarta másolni. 1 év alatt alig írtam magamnak pár zene CD-t. Ellenben igen sok adatot nyomtam fel a korongokra.
Ilyen szempontból az a kérdés, hogy egy rarba csomagolt 25GB-os könyvtár hogy fog felférni egy 15GB-os korongra, ami csak 16%-al olcsóbb a 25GB-oshoz képest. 😉
Az hogy a DVD fórum és a Sony hogy s mint találja ezt ki, az szerintem részletkérdés.
A mi szempontunkból a lemez mérete és a megbízhatóság számít.
Amint 50e Ft alatt lesz a BR író és a korong 2e Ft alatt lesz, én beruházok rá.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
az optikai adattarolorol beszelgetunk 😊 az h melyiken milyen kodolassal mit nezhetunk, az most nem tema 😊
Forza.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
El kellene ezt a hülyeséget már felejteni. Az nem "mínuszos", hanem kötõjeles, remélem nem kell megmagyaráznom, miért. (Lásd DVD FAQ: www.dvdcenter.hu )
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Másrészt olyan adatot raksz rá a korongra, amilyet akarsz... :oP
Engem nem érdekel, hogy a filmstúdiók mire teszik a kreálmányaikat.
http://dvd.index.hu/hirek/pic/matrixII_HD_shot1.jpg
http://dvd.index.hu/hirek/pic/matrixII_HD_shot3.jpg
Aki szeretne HDTV klippeket nézni a számítógépén, az most is kipróbálhatja a dolgot pár száz MB letöltés és egy Windows Media Player 9-es install után:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9Series/GettingStarted//DemoCenter/VideoQuality.asp?page=6&lookup=VideoQuality
A formátumok csatáját pedig a médiumok ára fogja eldönteni, ha egy BR lemez 20%-kal többe fog kerülni mint egy DVD-HD akkor egyértelmû melyik fog elterjedni.
A blue-ray formátummal egyébként más probléma is van: a szabvány által elõirányzott tömörítés megegyezik a DVD-vel (MPEG2), csak több adat fog a kodek rendelkezésére állni amibõl felépíti a képet. A HD-DVD viszont elgedélyezi az MPEG4-es (avagy DivX, Xvid, wmv9) adatok tárolását is.
Bõvebb infó:
http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=892
Egyetlen probléma a HD-DVD-vel az, hogy az MPEG4-es lejátszáshoz nincs még célhardware chip, ergó BR lejátszókat elméletileg csupán a lézerfej lecserélésével azonnal lehet gyártani, míg a HD-DVD lejátszókban legalább egy 3Ghz-s CPU, avagy egy lassabb, célhardware-rel támogatott CPU szükségeltetik (ld. a jelenleg kapható asztali DivX lejátszókat).
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
mindenesetre jonagy szopás lesz, ha bizonyos filmek az egyiken, bizonyosak a másikon jönnek ki ... dvdnél legalább EZ nem volt 😞
Forza.
Y
Amugy a piac majd eldönti melyik a nyerõ.
Bekem a BR szimpibb. Mivel állandóan dugig van a 120Gb-os HDDm, jól jön majd az a 25Gb-os korong. Az ilyen disceknél a méret és a minõség is számit... ;o)
Nyugodj meg, az MD él, fejlõdik és nagyon elégedett felhasználói tábora van.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!
És persze megint lehet, majd megvenni a filmeket, csak most már 25.1-es hanggal, meg brutálhipermegatûélesújramasztereltképpel, hurrá!
alkohol.freeblog.hu Mi csak őszinték vagyunk, de nem állatok!