6775
-
morgo #1472 mondjuk fuve valogatja:)
egyebkent ha meg nem lassulna, akkor meg az lenne a baj, hogy nem erzitek a fu es az aszfalt kozotti tapadasi kulonbseget... -
annyira? nem szántásba megyünk csak egy kicsit fűre... -
nah megvan a 1:40..nem gondoltam volna, hogy pont ezekkel a beállokkal fogom elérni..
kiemeltem a rugókat, hogy megnézzem 3kerekezik-e az autó, de még nem :(
, és hátsóhajtással(klassziker pályaautó)..mindjárt másfél ms-sel jobbat mentem...aztán bebuktam felet...
Replay:
-tök jó kis letisztult verdám van..erre a Replay-ban rárak egy csomó matricát..
-hogyan lehet egynél több replay-t elmenteni? -
A gördülő ellenállás lassítja az autót! -
PrOceSs #1468 Annál minden jobban törik:) -
PrOceSs #1467 Na én is nyúztam tegnap óta eleget, de nem tudott meggyőzni. A grafika tényleg jó lenne, ha egy olyan gépen mint az enyém, nem kellene butítani, hogy meglegyen a 25-30 fps. De írtam lentebb, hogy pl a Flatout minden maxon meg sem röccen és az sokkal szebb és jobb is. És minden mostanáig megjelent játék is jól megy, ehhez képest.A CRC-ben nagyon rossz az optimalizáció, ha több autó vagy füst/por van előttem, akkor iszonyatosan belassul!
A kormánnyal és a FFB-kel semmi gondom nem volt, a vezethetőség nehézsége szerintem el van találva. A sok bug-ról már volt szó, nem írom le őket. Aki játszott vele 30 percnél többet, sajnos tapasztalhatta.
A törések és a fizika továbbra is gyenge. Érdemes külső nézetből "partizánkodni" egy kicsit (Cross), és kiderül miről beszélek:) Az 1nsane-ben érdemes volt a visszajátszásokat nézni...
Tényleg olyan mint egy béta verzió, nagyon sok patch kell még a megfelelő futáshoz. Nem hiszem, hogy a fejlesztés végén tisztában voltak a készítők azzal, hogy arcade legyen vagy szimuláció. Valahogy a kettő között van, de ez így egyiknek sem jó!Uninstall..sajnos -
Lesznek versenyek, ahol nem fér majd bele a javítás/rescue.
Amúgy ha nem iziben nyomod, akkor nem igazán fér bele, vagy csak max egy darab. -
Autocontrast? -
se 65 millio szin, se oriáskerék ... szokásos ... ;))) -
amúgy graf silány? Ezt kifejthetnéd bővebben... -
a fejlesztők egyébként sztem olvassák a fórumot és jegyzetelnek 1000L :) -
hát igen mint írtam lennt a törés nagy-nagy negatívum, az NFSU-hoz képest jobban törik. :) de az SLR kasznigyűrődéseihez és alaktrészreptetéseihez képest semmi... de van festékkopás, piszkolódás, csakhogy jót is mondjak... -
Hát gyerekek....én sokkal többre vártam. Csatlakozom ez előttem szóló (fikázásokhoz). Sztem ez a gém (fizikát leszámítva) kb.2-3 évvel ezelőtt labdába rúghatott volna, de könyörgöm! Hát mi ez? A graf silány, színtelen, és az autók törésmodelljét egyszerűen nevetségesnek tartom, főleg az Invictus-tól, hogy ilyet tudtak csinálni 2 qrva jó game után(1nsane,SL-R) amikben az autók törtek a maguk módján, de sokkal reálisabban.
A fizikával nem volt sok gondom, egyedül a fejmozgást kellett megszokni, de azért csinált néha furcsa dolgokat az autó. Hát ennyi.....remélem ez csak még a demo miatt van. Nem szeretnék ennél nagyobbat csalódni!
-
Annyit jó tudni, hogy ellentétben a többi játékkkal itt autómatikusan nem tekerődik vissza a kormány, azaz nincs "játékszervó". Egy kanyar után vissza is kell csűrni a kormányt, ha nem akarjuk megkarcolni a kocsinkat. -
nna, utolso esélyként még körözgettem az aszfalton, 1:50es időm a legjobb :( tehetségtelen vagyok, na :D (jacek mindent off beállitásaival)
valahogy nem érzem a kocsit, mikor fog megcsuszni, utána pedig képtelen vagyok megtartani ... de ez nem a gém hibája, nascar2003 is heteimbe telett, mire sikerült 1-1 hosszabb versenyt végigmennem ...
sajnos képtelen vagyok a demo alapján eldönteni, kell e nekem a játék :) tetszik is, meg nem is ... -
na, megosztja a népet a játék, jól látom? :D -
Gondolom van benne egy szűrő, ami lefojtja a motort, illetve a telejsítményét. Ez megfigyelhető akár a Nascar heat-ben (ha még jól emlékszem), akár a szörnyűséges TRD1-ben. -
persze kicsit radikálisan fogalmaztam (fikáztam), de volt bennem indulat, azért...amúgy több mint egy órát nyúztam a demót, és utána fogalmaztam meg amit írtam. A grafikáról amúgy elhiszem, hogy szép egy jó gépen, de nekem csak "közepes" gépem van, így le kellett vennem a detail-t, és úgy viszont ritka ronda. A belső nézet nekem is tetszik, frankón ki van dolgozva. Az irányítást nekem is sikerült belőnőm jól, de akkor sem tetszett a fizika, sztem nem "reális"...és ha lemegyek pl. a fűre belassul az autó mint állat!!!
...a lényeg számomra, hogy az RBR, GTR, rFactor mellet nekem ez nem fog hiányozni...és valószínűnek tartom, hogy a végleges verzió tele lesz buggal... -
A graf nagyon ott van.
Ez a kép HDR-el készült:
Ez meg anélkül:
-
na elolvastam..
nem lenne rossz, de érzem, hogy nem megyek úgy ahogy szeretnék..
-sokat csúszik az autó(irányitás miatt...még mindig nem tökéletes)
márpedig ha csúszik(aszfalt) az nem jó.
-tolja az orrát..ha megcsúsztatom akkor elvész a lendület..
annyi erő nincs benne, hogy kitolja-kihúzza magát ívbe.
-merevítést, súlyelosztást, kerékterpesztést muszáj lenne állítani.
Replay:
-kicsit kusza, jobb lenne egy legördülő menű, hogy melyik nézetet
akarom, hasonlóan mint a NascarR.2003-ban.
-nekem nem volt teljessen egyértelmű, hogy most melyik körömet is nézem..a legjobbat, vagy az utolsót...azt hiszem a legjobbat, de még mindig nem vagyok biztos benne. -
nem rossz az, nézegesd a beállítások, irányítás menüt... -
sajna nem volt netem tegnap este óta, ezért most olvasok...
a aszfalt best még mindig csak '41.8 :( -
morgo #1450 nekem egyetlen NAGY keresem lenne, amit csak fejlesztoi oldalrol latok megoldhatonak.
A Force Feedback NAGYON gyenge es pontatlan. Szerintem eleg sokat dobna a jatek hangulatan, ha igazan jo lenne az FFB! -
Sikerült egy élvezeteset versenyeznem terepen, aszfalton is egész jól megyek egérrel irányítva, csak túl sok a de. Ez egy jó játék... lehetett volna. Már megint egy eleve patchelésre ítélt félkész, jó játék alapjának tűnő program. A pályák színvilága egy kissé szokatlan, talán ezért kifogásolják a grafikát sokan. A fejmozgás reakciósebességét is kéne állítani, hiába reális, hogy mozgatja a fejét, de lassan epilepsziás tüneteim lesznek vagy beteszek valami jó kis darazenét, és headbengelek én is, máshogy elviselhetetlenül rángatózik. A porfelkavarás nagyon, nagyon, nagyon hardwareigényes, de legalább szép. Élvezeteset lehet versenyezni, de talán a fejmozgás furcsasága miatt még nem volt vezetési élmény. -
Az én véleményem ez:
"A játék elindulása után a főmenübe jutunk, ami szerintem nagyon tetszetősre sikeredett, a zene nekem nagyon bejövős. Először érdemes menni pár kört és aztán ellátogatni a "Beállítások"-hoz, akkor már jobban fogjátok tudni mit merre kellene állítani. Én sem tököltem, egyből egy "Quick Race"-be ugrottam. Jó hallani ha magyarul számolnak vissza indításkor, az első jó pont meg is született. A verseny azonban rosszul indult. Tökig nyomtam a gázt, az autó össze-vissza csúszkált. Na - gondoltam - rosszabb lett mint a FlatOut? Nem eszik ennyire forrón a kását. Durcásan ki is léptem a főmenübe és beizzítottam a Revo GT-t a német aszfaltcsíkon, de előtte szétnéztem egy kicsit az autó beállításainál. Kaszni, Futómű, Motor, Váltó, Fék, Hajtás... szuper, és akkor láttam meg egy lényeges részt: "Gumik" Van aszfalt, Off-Road és Mud verzió. Haháá! Vissza is téptem a Cross Race-hez és tényleg, aszfaltgumi volt a Quadro AD-men, amivel nem csoda, hogy vezethetetlen volt. Rá is gyúrtam 4 terepgumit és adtam a sárkupacnak.
Azt most mondom, hogy billentyűzetről próbáltam a demót, a kormányt lusta voltam előszedni. Billentyűzeten pedig nincs fél gáz, csak full. A startnál érdemes erre odafigyelni, ugyanis hamar a sor végére kerülhetünk. Érdemes ellátogatni a Beállítások/Irányításba, nagyon részletesen magunkhoz állíthatjuk a vezethetőséget. Ezzel egyetemben meg is utálhatjuk a játékot, ha nem szánunk rá elég időt. A két leglényegesebb csúszka a "Kormányzás" és a "Gázpedál" rásegítés. A kormányzás rásegítés pótolja azokat a reflexeket, amit az autó mozgására és a kormány visszahatására reagálnál a valóságban. Digitális vezérlő vagy hátsó kerék meghajtás használata esetén különösen hasznos a kormányzás rásegítés használata. A kormányzás rásegítés túlzott használata azonban alulkormányzottá teheti az autót, és nehézkessé teheti az autó bedobását egy kanyarba. Fontos a megfelelő arány kiválasztása! A gázpedál rásegítés a gázkar szabályozásával bizonyos esetekben segíthet megelőzni a nem kívánt kipördüléseket, és segíthet kitartani a csúsztatásokat. Hátsó kerék meghajtás használata esetén különösen hasznos a gázpedál rásegítés használata. A gázpedál rásegítés túlzott használata azonban a kanyarokban túlzottan lelassíthatja az autót, és akadályozhatja a hirtelen kanyarbevételeket! Fontos a megfelelő arány kiválasztása, mely nagymértékben függhet a hajtáslánc fajtájától (AWD, 4WD...). A beállítgatások után már egészen ráéreztem a játékra és meg kell mondjam nekem bejött. Nem tudtam hirtelen eldönteni, hogy szimulátor-e vagy árkád, de nekem megfelel. Az autók is elég részletesen beállíthatóak és azok érzékelhetőek is. A belső nézet pedig a legprofibb amit eddig láttam.
A játék alatt a Street Legal-sorozatban megismert grafikai motor dolgozik, ami azért erősen át lett gyúrva. Volt szerencsém tesztelni egy PIVCel2.4Ghz, 512MB RAM, ATi9200-es és egy PIV3Ghz, 1GB RAM, nVidia5900XT-s gépen. Örömmel tapasztaltam, hogy mind a 2 gépen megtaláltam az optimális grafikai beállítást. A 9200-as gépen közepes beállításokkal, 20-30 FPS simán kihajtható volt. Az igazi gyönyörhöz egy DX9-es videókártya elengedhetetlen, ugyanis az effektek nagy része a DirectX-re épül. (Bump mapping, specular lights, animált textúrák, pixel shader effektek, motion blur, zaj effektek, dinamikus kontraszt állítás)
Persze azért nem ilyen tökéletes a demó, azaz a játék. A versenyzés alatt különböző beszólások érkeznek nekünk rádión, ami az elején érdekes, de mivel csak kb. 5 van belőlük így hamar unalmassá, idegesítővé válnak. Szerintem igazán lehetett volna a szinkronemberrel vagy húsz mondatot felmondatni és kész. Azért jó hír, hogy könnyedén be lehet illeszteni saját készítésű vagy az Internetről letöltött hangokat, mellyel lecserélhetjük vagy kibővíthetjük a játékban hallható kommentárokat, vagy a versenyzőktől hallható beszólásokat. A saját hangok beillesztése a játékba nagyon egyszerű: egy fájlkezelő programmal keresd meg, hogy hova telepítetted fel a játékot, és a játék adatbázisában Sound / Wav könyvtárba egyszerűen másold be az új hang-fájlokat. A hang-fájloknak Wav formátumúaknak kell lenniük! A Music/Ingame könyvtárba pedig .mp3-akat másolhatunk be és hallgathatjuk őket versenyzés közben.
További negatívum, hogy a NFSU2 Nissan 350Z hangja után, a motorhangok itt talicskanyekergésnek tűnnek. Persze ezt is le lehet majd cserélni. Az SL-sorozat nagy újdonsága a törésmodell volt. A CRC-ben kompromisszumokat kell kötni sajnos. A karosszériának vannak részei, amik lógnak és le is esnek, de nagy bánatomra a motor eltűnt, azaz egy objektum az autóval. Ez azért is gond, ugyanis a jobb felső sarokban láthatjuk az autónk rajzát, ami az elején zöld és a sérülések után elpirosodik. Ha eléggé piros, akkor leáll a motor. Ez nekem eléggé nem tetszet, mint ahogy az sem, hogyha elhagyjuk a kereket akkor nem dől meg a kocsi, hanem szépen lavírozhatunk tovább. A játék egyik újítása a visszajátszás. Ebben van legnagyobb bug, de ennek a segítségével szépen megnézhetjük a törésmodellt is. Az egyik pálya elején rohanjunk a falba frontálisan, majd nézzük vissza ahogy nekirohanunk, majd tekerjük kicsit vissza és nézzük meg újra, majd újra... Az időben visszarakott autó az összetört autó. Ezt úgy kell érteni, hogy a visszajátszások nem tartalmaznak törést, hanem csak a járművek útvonalát és ha az érintkezik valamivel, akkor számolja ki. Ha egy egész versenyt akarunk visszanézni, aminek az elején egy ütközésünk volt és az ütközést megnézzük vagy ötször, akkor az autónk rommátörve fog végigmenni a visszajátszott versenyen.
A hibák ellenére én meg vagyok elégedve a játék alapjaival rendben van minden. Az ígéretek szerint hamarosan megjelenik ugyanis a DevKIT (Fejlesztői Csomag), amely segítségével új autókat, objektumokat vihetünk bele a játékba. Mondjuk egy Nissan Skyline R34-el is végig szaggathatunk majd az aszfaltpályákon, vagy majd egy BigFoot-tal a Sarason és ami még lesz a teljes játékban. Ha a DevKit segítségével esetleg motorok is kerülnek a bekerülő modellekbe akkor sokkal elégedettebb leszek. Vannak még hibák és jó dolgok a játékban, de ez csak egy rövid vélemény nyilvánítás akar lenni, :)"
forrás :) -
"hozáérsz és más autojával mész ez is rossz nemme." ezt fun modnak hívják, valakinek bejön valakinek nem, sztem jó 5let -
SE #1446 tudom. Azért volt ott, hogy off. -
sokat érek vele ha az Al meg használja
SE ez nem az a topic:/ -
SE #1444 off
én nem látok semmi dx9-es effektet az Lfs képeken.
on -
A müszerfal naon szép szvsz :)
Ha hazaérek rögtön kipróbálom a demót.
Mostanában úgysincs semmi nekem tetsző autós gém(csak a RBR :))
A GTR nekem nem jön be,a TOCA sem,a Flatout nekem már egy kicsit "mókás" ....meg valahogy már kinöttem az árkád gémekből :/
Remélem ez nem okoz csalódást,mert akkor...
-
Nem kell engem hittéríteni, mert eddig én is az LFS-t nyomtam, és még mindig tetszik a játék, és képben vagyok, hogy mi hogy néz ki az újításokban, de nekem ez pont úgy néz ki az LFS képlopásokból, mint a CRC a gépemen. És nekem nincs dx9-es karim, viszont az LFS képlopások tuti abból vannak. Ergo a CRC most per pillanat jobban tetszik. -
Ha benne marad, szerintem is legalább lehetne érte büntetni többet, nem kéne ennek ilyen gyorsan lezajlania! -
SE #1440 Szerintem ne kezdjünk hit-vitát Lfs vs. CRC ügyben, de ha már grafika, akkor csekkold már le az Lfs új WEB-lapját:
Lfs -
Én azt hittem Alex erre válaszolt, de mivel nem én is megismétlem :)
És ez mind benne is van, de elfogadom, ha neked nem tetszik, az én szememben pont ezekkel veri az LFS-t.
Nekem nincs Dx9-es kártyám, de a grafika még így is a legjobb, mint amit eddig autós játékban láttam. -
Vedd ki te! Minek nyomkodod? Ez egy lehetoseg....te attol meg ujrakezdheted a versenyt. -
vagy lenne benne árkád ott müködne,és 1 szim ott meg depo mindenkinek,ezt igy kelett volna -
áá belekerült az a gomb amit már az insane-ben is utáltam:((a JAVITÁS,olyan gagyi vegyétek már ki!mi az hogy verseny közben lerongyol az alk és ott helyszinen megjavitják 1-2mp,az AL szintugy hibázik javit zsir verdával megy tovább:( -
SE #1435 Igazából ami jó ötletnek tűnik nekem az a "Motion Blur"
és a "Noise Effects". Amúgy semmi korszakalkotót nem látok benne. Sőt. Sajnos. Szerintem. -
SE #1434 Hol a sofőr jobb lába a második képen??? -
na igen, ezek a beszólások game közben ritka rosszak és idegesítőek. szvsz ki kéne kapni belőle.