714
Minden, ami \"Amerika\".
-
#181 A reklám alatt lehet kismárolhatod magad a barátnőddel, utána legalább könnyebb lesz a filmre figyelni :). -
#180 LEhet hogy hülyeségeket fogok mondani, de nekem így magyarázták:
(fullra nemértek a hírközléshez, tehát lehet átvertek :D )
Ugy mérik a "nézettséget" hogy vannak elhelyezve lakótelepeken valami vevőkészülékek, amik <nemtudom miből> de meg tudják állapítani hogy hol melyik csatornát nézik. Ha csatornát váltasssz, akkor érzékeli, és ha visszaváltassz akkor ugy veszihogy +1 ember nézi azt az adót.
Így jöhetnek ki 9 milliós számok. -
#179 Mondjuk néha én is szívesen pofánkenném a kertévék vezetőit (is), pl. olyankor amikor elmegyek moziba fizetek majd 1000 Ft-ot egy filmért beülök nézni, és a film előtt 15 percen keresztül mennek a gagyi reklámok, amiból minmum 5 perc valamelyik tv adó reklámja. Miért kényszerítenek rá, hogy ezt kelljen néznem? Ha 10-15 perccel később megyek a moziba akkor meg nem hajléandóak beengedni, mert már elkezdődött az előadás... -
#178 Hát rajtam se. :-)
-
#177 Csak abból vettem, hogy írtad, hogy belenyomnál egy téglát a valóság-, mónika-, balázs-, jakupcsek-, béla-, gizi-, pista-, jólmegmondjuk show-k miatt. Nekem erre az a roppant egyszerű megoldásom van, hogy a TV-n az utolsó helyekre programoztam be a 2 "vezető" TV adót, ráadásul olyan számra mait nem túl kényelmes bepötyögni :) Így ritkán kapcsolok oda, nagyritkán filmet, hiradót, sport műsort nézek ezeken.
Továbbá komolyan nem értem, hogy hogyan lehet egy 700 mintás adathalomból többmilliós nézettségeket kihozni. Egyszer összevetettem a TV adók nézettségi adatait és egy időpontra 9 millió néző jött ki. Ez kicsit durva, tekintve azt, hogy 10 millióan vagyunk kb. tehát a csecsemők, betegek is nyilván TV-t néztek arról a nem kevés emberről nem is beszélve, akik olyan helyen dolgoznak éjjel-nappal ahol nincs lehetőség a TV nézésre.
Na mind1. Az tuti, hogy rajtam nem keresnek egy fillért se a kereskedelmi TV-k. :) -
#176 Ki mondta, hogy nézek TV-t???
Ok nézek, de csak filmeket, és nem egész nap, hanem hetente max 2x. -
#175 Pistolyt nyomnak a tarkódhoz, hogy kiötelező TV-t nézned?
Ez a magyar mentalitás: csak sírni lehet, de tenni ellene már büdös. Simán kinyomod a TV-t és csinálsz valami mást... -
#174 :-DDD -
#173 miről beszélsz, ő nem halt meg -
#172 Nem pánikolnék. :-) -
#171 Hát azon is eléggé ki voltam készülve.
De akkor erre csak annyit mondok: Elvis Presley
:-D -
#170 nemtudom te mit tennél 1 hirtelen pánikhelyzetben. -
#169 MOst ez olyan dolog, hogy nálunk meg Zámbó Jimmy halálát fújták fel úgy, mint pl a WTc-t. -
#168 Ezt is tudom, de ne hidd, hogy ott nem elterjedtebb. :-) -
#167 Ezt tudom, de mivel Amerikában mindenki tévézik, ezért ezen keresztül próbálnak jelet adni az embereknek. -
#166 Ray Charles is meghalt. :(
1930-2004 -
#165 A valóságshow holland találmány:) -
#164 Erre rájönni nem kell Simpson család vagy South Park.... Csak józan ész meg kevés tévénézés... -
#163 tobnék=dobnék -
#162 Komolyan mondom néha legszívesebben téglát tobnék a televíziómba, amikor pl a RTL KLubbon mennek ezek a hülyeségek, mint pl Fókusz meg Mónika Show. Pffffff.....
A "valóság"showkról meg már ne is beszéljünk. -
#161 Ja és kérdésemre válaszolva (miért ezek az amerikai tragédiák maradnak fönn az emberek emlékezetében?) azért, mert ezt nyomatja a média. Totális manipulálás, ez megy mindenhol. Szerencsére pont az amerikaiak ébrednek rá erre legelőször, és egyes értelmesebb emberek probálják kinyitni társaik szemét, egyes fogásokkal (South Park, Simson család és jó pár filmalkotás). De sajna Európában még nagy a hatalma a TV-nek. Persze az USA-ban is, de ott már kezdenek egyesek kilábalni. -
#160 Túl könnyen esnek ott az emberek pánikba, és nem képesek hideg fejjel gondolkozni. -
#159 Félreértesz. Nagyon sajnáltam azokat akik meghaltak, de furcsamód miért ezek az amerikai tragédiák maradnak fönn az emberek emlékezetében? Mi van Hirosimával? Mi van Afganisztánnal? Mi van Irakkal? AZ Öböl-háborúval? SOKKAL több ember halt meg, mint ahányat Amerika veszíttet összesen az eddigi történelme során!
Sajnálom az embereket tényleg, de az, hogy nyomatja a TV a pofámba, hogy hányan haltak meg, meg hogy egy perces néma csönd, meg ezek azoktól elfog a hányinger.
Ha meg az amerikaiak olyan bénák, esetlenek, hülyék, meg gyengék, hogy a spéci technikájuk nélkül halálfélelmük van, akkor úgy kell nekik. -
#158 Alkotmányos Joguk van a fegyverviselésre, hogy megvédék magukat ez az egyik dolog a másik meg tudod, hogy az emberek hogy viselkednek pánik esetén.. ÉS ott kökemény pánik volt.. Bolt fosztogatás meg minden... HA valaki bejön a házadba szerintem te is szívesebben lősz először és csak utánna kérdezel... Mert lehet az illetőnek is van fegyvere... -
#157 Nem nem arról van szó, hogy nem kell róla megemlékezni, de az a fajta utatás, hogy csinálják vissza kicsit bicskanyitogató..... -
#156 A válaszban sokminden benne van:) Bandew-nak is válaszoltam benne meg sokmindenkinek...:) -
#155 Van amiben egyet értek veled van amiben nem.
Be kell ismerni, ha nincs Normandiában az USA támogatása akkor itt most vagy Ploretár diktatúra lenne nagyban vagy pedig fasiszta rendszer. VAgy a SZU veri haza a németeket míg ki nem írtja aztán Nyugat-Európa ellen fordul.. Nem tudom történelemből emlékeztek-e rá, de szabályos versenyfutás ment Berlin elfoglalásáért mert, nem akarták a szövetségesek, hogy a SZU foglalja el a Ruhr meg a Saar vidéket a német ipar kulcsát.... Pearl Harbour pedig nem azért jelentős mert megtámadták őket, hane3m mert hadüzenet nélkül ez az egyik a másik pedig, hogy az Amerikai Flotta 50 %-át tették tönkre ott (ha nem többet)... Szeptember 11 ről igenis meg kell emlékezni akárcsak a Spanyol vonatrobbantásról... Szerintem lelketlen az az ember aki nem érez sajnálatot vagy sérelmet egy ilyen tömegmészárlásra gondolva... Gondolj bele, ha neked lett volna ott valakid... Abban az épületben vagy éppen vonaton.... Dúrva volt az... Kedvesem 2,5 éve élt az USA-ban ott járt Fősulira de hazajött Akkor volt kint mikor Washington Providence Boston környékén ment a Sorozatgyilkos aki Mesterlövészfegyverrel vadászott a benzinkutaknál az áldozataira... NEm voltam beszarva ám, hogy mi lesz vele... A WTC idején pedig pont New Yorkban volt és éppen arra készült, hogy bemenjen egy barátnőjéhez meglátogtani aki ott dolgozott, de a csaj beteg lett... Ilyen gondolatokkal ne háborodj fel a Szept 11.-én vagy a sajnálaton... Sok a Buta ember az USA-ba, de valahogy mégis ott öszpontosul a pénz nagy része... LEhet szidni az USA-t... Bevándorlók építették ez is igaz, de távolról sem lehet ráfogni, hogy szar ország... egyszerűen más... ÉS ez az intolerancia idegesít, hogy ezt nem képesek elfogadni mert más... És az Áramszünet miatti parázás.... HAllod... New Yorkban soha nem volt sötét mióta bevezették a köztéri világítást.. Képzeld el, hogy hirtelen minden elsötétül?????? A Holdfény sem jut el sehova mert a felhőkarcolók eltakarnak mindent a metróban sötét van... Az orrodig nemlátsz mert nincs sehol sem fényforrás... csak az autók fénye... TE nem szarnál be mert te vagy a Faxa csávó... Persze... őszintén én is bepánikolnék, hoigy mi történt.... -
#154 Ja, meg az a gáz, hogy nincs jövő, ha Amerika mindenkit legyilkol. :-) -
#153 Azt én írtam. :-D
Nem mondom, hogy nem gáz, de sehol sem olyan hülyék az emberek, hogy felfegyverkezzenek áramszünet esetén. :-D -
#152 Mintha azt mondanád, hogy Trianonról, és '56-ról bűn lenne megemlékezni. Ezek után hova sorolod a Holokausztot?
"Most már nem a múltba kéne nézni végre, hanem a jövőbe."
Akkor ezek az események mehetnek a levesbe? Hát érdekes. -
#151 nagyon jól látod a dolgokat, mindíg csak azok "ugat"-hatnak akik előrébb járnak, a többinek KUSS !
"elég szánalmas, tekintve hol tartanak ők, és hol tartunk mi" -
#150 hehehe akkor te nemtudod mit jelent 1 ~?20 milliós? városban az áramszünet... -
#149 AMúgy én sem azt mondom, hogy utálom az amerikaiakat, de akik hatalmon vannak ott (politikusok, média) azokat magasról leköpném. -
#148 Abban igazad van, hogy az a nagyfokú irigység ami hazánkat jellemzi, az tényleg őrjítően idegesítő. Ez engem is kiakaszt.
De ne hidd azt, hogy az USA-ban nem sírnak állandóan Pearl Harbor miatt, meg ilyenek. Te csak azt látod ahogy a TV-ben sínak, mert nem vagy ott személyesen Amerikában. Ellenben Magyarországon itt vagy és látod, meg hallod ahogy a jónép siránkozik, meg irigykedik, de az biztos, hogy mi ezt nem nyomjuk le a TV-ben világszerte. Nem a sírással van a bajom, mert azt mindenki csinálja, hanem azt, hogy én is sírjak. Ahogy mondtad, hol érdekli egy átlag amerikait, hogy hol van Európa, engem meg hol érdekel, hogy egyszer lebombázták egy katonai támaszpontjukat? (milyen hihetetlen, hogy ilyen megtörténik egy világháborúban...)
Amerika sztárolja magát ez tény, és ezzel nekem a tököm ki van.
Az pedig, hogy felszámolt két diktatúrát, az csak a naívságodat mutatja. Csak nem gondolod komolya, hogy azért ment ki harcolni Amerika, hogy "megakadályozza a terrorizmust" meg "békét hozzon a világba"? -
#147 helyes!
nem a kollektív rinya kell ide, hanem az összefogás...
Sajna legtöbbször azok fikázzák az USA-t, akik alig tudnak valamit az országról. Csak hallják az ismerőseiktől a demagóg dumákat, hogy az olajra mennek. Így kialakul egy ellenszenv bennük az USA-val szemben, és ahogy előrébb lép az ember a korban, egyre kevésbé tudja megváltoztatni a véleményét. Plusz az a tudat, hogy igazságot biztosan tudjuk, intoleránssá tesz. Ezt itt a fórumon is meg lehet figyelni. Ha valaki azt hiszi neki van igaza, akkor elkezd flémelni. Ahelyett, hogy végiggondolná mégegyszer. Na a vége off lett! :DDD -
#146 Az egy nagy baromság... -
#145 hmmm...egy a gondolatunk
Utálom az "azé'fikázom USA-t mer' divat" tipusú faszfejeket...
Most ugyanazok fikáznak akik rendSZARváltozás elött ki akartak szökni...LOL
Persze USA se tökéletes,de tényleg volna mit(nem keveset)tanulnunk...:(
-
#144 ezert nem ertem ezt a feltevest hogy bush volt aki csinalta a wtc tragediat.. hat bazzeg... nehogymar ne lazadjanak fel az emberek ha bush lett volna?? ez olyan kaki szagu.... -
#143 Hi!
A The Day After Tomorrow film kapcsán, annak topicjában merült fel, hogy az amerikaiak többek között azért tartanak előrébb nálunk, mert minden helyzetben meg tudják látni a dolgok jó oldalát, megőrzik a jövőbe vetett hitüket, és tovább tudnak lépni. Legalábbis ez az én véleményem, Bandew pedig épp ellenkezőleg vélekedik:
"Ez HATALMAS tévedés!
A filmekben ez van igen, de a valóságban Amerika sirattatja magát a legjobban a világ fiai közül.
Pl.: Szeptember 11., Pearl Harbor, Normandia
Ezek közül az első kettő volt Amerikának a háború, és azóta is sírnak miatta. Sztem ez már undorító, főleg az, hogy mindenki sír velük. Nem mondom, hogy nem sajnálom azokat, akik bent égtek a WTC-ben, de az, hogy minden évben visszajátszák a TV-ben, ahogy kiugranak az épületből az emberek, mert nincs hova menekülni, az sztem már a hozzátartozókat is kiakasztja. Ha meg nem, hát szomorkodjanak amíg csak akarnak, nem az én életem baszódik el vele.
ŐK azok, akik nem tudnak kilábalni még a legkisebb gondból sem. Nemrég még azt az áramszünetes sztorit is visszahallottam a TV-ben. KIAKADTAK EGY ÁRAMSZÜNETEN! Ezek komplett idióták!"
Hát ezzel nagyon nem értek egyet!
Normandia: hősként ünneplik azokat, akik ott voltak, és ÉRTÜNK, Európáért harcoltak! Hol van ebben a sírás?
Pearl Harbor: óriási csapás volt, de ebből is fel tudtak állni. Ha a témáról készült dokumentumfilmeket megnézed, mindig kiemelik azokat, akik hősiesen harcoltak, bár sokat tenni nem tudtak :). Itt sem érzem, hogy sírnának, nem is értem mire gondolsz...
Szeptember 11: Egy ilyen eseményről még szép, hogy évente megemlékeznek! Viszont sokszor kiemelik a tűzoltók, mentők hősiességét, és az összefogást, amit a tragédia kiváltott. Ráadásul nem csak beszélnek: azóta már két diktatúrát számoltak föl a közel keleten. Nem akarom most minősíteni az USA külpolitikáját, csak azt akarom mondani, hogy ott aztán nem csak a sírás megy.
Ellentétben velünk: itt vagyunk az EU-ban, most már tényleg rengeteg lehetőség van előttünk, de az ország lakosságának 90%-a:
- Trianon miatt sír
- 56 miatt sír
- a ruszki megszállás miatt sír
- visszasírja a ruszki megszállást
Mindeközben habzó szájjal ugatnak az USA-ra, vagy az EU-ra, ami elég szánalmas, tekintve hol tartanak ők, és hol tartunk mi. Előbb a saját házunk táját kéne rendbetennünk, nem mindig másokkal foglalkoznunk. Egy átlag amerikai talán azt se tudja, hol van Európa, és mi ezért lebunkózzuk, és röhögünk rajta. De könyörgöm, miért is kéne tudnia?? Végzi a dolgát a családjáért, a hazájáért, és ennek látszik is az eredménye. Mi meg csak kritizálni tudunk, miközben semmit sem teszünk le az asztalra.
Az a nagy igazság, bármennyire fáj is egyeseknek, hogy Amerikában még a szar sem olyan büdös, mint nálunk. Szidjuk az amerikai filmeket, közben nézzétek meg milyen moslékot adnak a tévéadóink: Mónika show, az USA-ban már húsz éve is unták... pedig ott Jerry Springer, egy valóban művelt és intelligens ember vezette, nem egy huszadrangú, beszélni sem tudó cicababa. Ez csak egy példa a sok közül, hogy mennyire sehol sem vagyunk mi az USA-tól.
Persze lehet ezt sok mindenre fogni, csak nem érdemes. Most már nem a múltba kéne nézni végre, hanem a jövőbe. Tényleg rengeteg lehetőség nyílt meg előttünk, és megvan az esélyünk, hogy egy szebb jövőt teremtsünk ennek az országnak, és példaképekké válhassunk gyermekeink szemében, mint ahogy az amerikaiak példaképként tekintenek elődeikre. Csak össze kell fogni, és tanulni azoktól, akik előttünk járnak: teszem azt az USA-tól is. Mert a jobbtól tanulni nem szégyen, sőt!
Bocs ha hosszú voltam, és nem elég összeszedett, de kicsit fáradt vagyok :). Azért remélem lejött, hogy mit is akarok mondani. -
#142 Na ezt most nem értem:
"A választók kegyeiben 7 százalékkal vezet a Fehér Ház elhódítására pályázó John Kerry... ...Az 1200 fős mintán végzett felmérés hibahatára 3 százalék."
Azaz a 7% lehet 4 is, vagy akár 10 is, vagy 6,79 és 7,21 (+-3% vagy *3%)? Nem mindegy.